Zahraničná politika
Konec Pax Americana v praxi ...

Řešení problémů "globální poruchy"
Тирион Ланнистер
29 мая, 14:16
https://colonelcassad.livejournal.com/6805168.html


"Čína a Rusko zvažují způsoby, jak řešit "globální chaos", který zbyl po úterním stažení USA z USA v Moskvě, Číně a Rusku, uspořádaly nové kolo strategických bezpečnostních konzultací, takové konzultace mezi oběma velmocemi jsou v posledních měsících velmi časté, protože svět vykazuje nebezpečný trend rostoucí anarchie, nepořádku nebo napětí v některých regionech, včetně Blízkého východu, východní Evropy, střední Asie a západního Tichomoří v důsledku globálních strategických změn, ke kterým došlo ve Spojených státech.


Čínští analytici tvrdí, že nedávné změny byly způsobeny především degradací americké hegemonie a že sblížení mezi Čínou a Ruskem je způsobeno nejen tlakem a nepřátelstvím Spojených států, ale také skutečností, že slábnoucí vliv Washingtonu v některých regionech také nutí Peking a Moskvu přemýšlet o tom, jak vytvořit nový regionální řád pro stabilizaci situace."


A to vše v předvečer schůzky Biden - Putin ve Švýcarsku ...


Řešení problémů "globální poruchy" Тирион Ланнистер 29 мая, 14:16 https://colonelcassad.livejournal.com/6805168.html "Čína a Rusko zvažují způsoby, jak řešit "globální chaos", který zbyl po úterním stažení USA z USA v Moskvě, Číně a Rusku, uspořádaly nové kolo strategických bezpečnostních konzultací, takové konzultace mezi oběma velmocemi jsou v posledních měsících velmi časté, protože svět vykazuje nebezpečný trend rostoucí anarchie, nepořádku nebo napětí v některých regionech, včetně Blízkého východu, východní Evropy, střední Asie a západního Tichomoří v důsledku globálních strategických změn, ke kterým došlo ve Spojených státech. Čínští analytici tvrdí, že nedávné změny byly způsobeny především degradací americké hegemonie a že sblížení mezi Čínou a Ruskem je způsobeno nejen tlakem a nepřátelstvím Spojených států, ale také skutečností, že slábnoucí vliv Washingtonu v některých regionech také nutí Peking a Moskvu přemýšlet o tom, jak vytvořit nový regionální řád pro stabilizaci situace." A to vše v předvečer schůzky Biden - Putin ve Švýcarsku ...
Upravené 29. 5. 2021 o 20:54

velmi významná schůzka , za čínskou stranu se účastnil stranický šéf zodpovídající za zahraniční politiku Pekingu. Možná významnější, než bude celá šaškárna v Ženevě. USA řeší životní existenční otázku, jak se srovnat s účelovou a zdá se velmi pevnou aliancí Moskva-Peking. To už není teoretizování, ale reálný konec PaX Americana. Amerika je v situaci "snědeného krámu" a nemá absolutně nic, co by Putinovi nabídla. To tu ještě nikdy v historii nebylo.


velmi významná schůzka , za čínskou stranu se účastnil stranický šéf zodpovídající za zahraniční politiku Pekingu. Možná významnější, než bude celá šaškárna v Ženevě. USA řeší životní existenční otázku, jak se srovnat s účelovou a zdá se velmi pevnou aliancí Moskva-Peking. To už není teoretizování, ale reálný konec PaX Americana. Amerika je v situaci "snědeného krámu" a nemá absolutně nic, co by Putinovi nabídla. To tu ještě nikdy v historii nebylo.

nemá absolutně nic, co by Putinovi nabídla.


Zřejmě má, ale mnohým v Evropě se to nebude vůbec líbit. Otázkou také je, zda by na Rusko přistoupilo, neboť na oplátku budou Američané zřejmě požadovat "volné ruce" v Tichomoří.


[quote="pid:17831, uid:57"]nemá absolutně nic, co by Putinovi nabídla.[/quote] Zřejmě má, ale mnohým v Evropě se to nebude vůbec líbit. Otázkou také je, zda by na Rusko přistoupilo, neboť na oplátku budou Američané zřejmě požadovat "volné ruce" v Tichomoří.
Upravené 29. 5. 2021 o 21:11

Asi jsem se nevyjádřil přesně . Amerika nikdy nepracovala v režimu ústupků. Putin je ze strany USA vůbec nepotřebuje vynucovat. Stačí mu jen čekat. Ve stejné pozici je i Čína a navíc : šikmooká kultura ja přímo postavená na trpělivosti......
Naprostá bezradnost (i když vítaná) je nejlépe dokumentována současným postojem USA k Izraeli.Vývoj běží mimo přímý vliv USA , možná v tom je šance slušné části obyvatel Izraele na odvrácení holokaustu.


Asi jsem se nevyjádřil přesně . Amerika nikdy nepracovala v režimu ústupků. Putin je ze strany USA vůbec nepotřebuje vynucovat. Stačí mu jen čekat. Ve stejné pozici je i Čína a navíc : šikmooká kultura ja přímo postavená na trpělivosti...... Naprostá bezradnost (i když vítaná) je nejlépe dokumentována současným postojem USA k Izraeli.Vývoj běží mimo přímý vliv USA , možná v tom je šance slušné části obyvatel Izraele na odvrácení holokaustu.

Amerika nikdy nepracovala v režimu ústupků.


I na to si zřejmě bude muset v současnosti zvykat, i když se jí to nebude vůbec líbit, o jejích spojencích ani nemluvě. NORD STREAM 2 i stažení vojáků z Afghánistánu jsou zřejmě "první vlaštovky". Nemyslím si, že to bylo "dobrovolně"...


[quote="pid:17833, uid:57"]Amerika nikdy nepracovala v režimu ústupků.[/quote] I na to si zřejmě bude muset v současnosti zvykat, i když se jí to nebude vůbec líbit, o jejích spojencích ani nemluvě. NORD STREAM 2 i stažení vojáků z Afghánistánu jsou zřejmě "první vlaštovky". Nemyslím si, že to bylo "dobrovolně"...

Shromáždění na podporu Palestiny ve Washingtonu
https://colonelcassad.livejournal.com/6807088.html


"Velké shromáždění ve Washingtonu u Lincolnova památníku požadující, aby americké úřady uznaly Izrael jako stát apartheidu, zastavily vojenskou pomoc Izraeli a uvalily na něj sankce. Vyhlídky na všechny tři požadavky v současné fázi vývoje americké politiky jsou nepravděpodobné, přestože shromáždění na podporu Palestiny proběhlo s podporou hnutí Black Lives Matter."


Informace o nemovitostech v Evropě a USA
https://colonelcassad.livejournal.com/6806170.html


"Izrael bude zničen a Židé, pokud chtějí být zachráněni, musí „naléhavě koupit domy v Evropě a ve Spojených státech, které prodali před okupací Palestiny“.
Toto prohlášení učinil v sobotu 29. května Ismail Kaani, velitel sil Quds, expediční jednotky pro Sbor islámských revolučních gard (IRGC). Připomeňme, že Kaani nahradil ve funkci velitele Qasema Suleimaniho, který byl v Iráku zlikvidován."


Už nikdy více? Opravdu?
https://www.israel.cz/lang_cs/aktualita/3/14999/


"Nestává se každý den, že se žena probudí a zjistí, že její děti a vnoučata strávily noc v protileteckém krytu, bombardovaném raketami odpálenými brutální, antisemitskou teroristickou organizací zabývající se vražděním všech Židů na světě. Tyto rakety odpálili nahodile do hustě obydlených obytných oblastí v srdci země."


Shromáždění na podporu Palestiny ve Washingtonu https://colonelcassad.livejournal.com/6807088.html "Velké shromáždění ve Washingtonu u Lincolnova památníku požadující, aby americké úřady uznaly Izrael jako stát apartheidu, zastavily vojenskou pomoc Izraeli a uvalily na něj sankce. Vyhlídky na všechny tři požadavky v současné fázi vývoje americké politiky jsou nepravděpodobné, přestože shromáždění na podporu Palestiny proběhlo s podporou hnutí Black Lives Matter." Informace o nemovitostech v Evropě a USA https://colonelcassad.livejournal.com/6806170.html "Izrael bude zničen a Židé, pokud chtějí být zachráněni, musí „naléhavě koupit domy v Evropě a ve Spojených státech, které prodali před okupací Palestiny“. Toto prohlášení učinil v sobotu 29. května Ismail Kaani, velitel sil Quds, expediční jednotky pro Sbor islámských revolučních gard (IRGC). Připomeňme, že Kaani nahradil ve funkci velitele Qasema Suleimaniho, který byl v Iráku zlikvidován." Už nikdy více? Opravdu? https://www.israel.cz/lang_cs/aktualita/3/14999/ "Nestává se každý den, že se žena probudí a zjistí, že její děti a vnoučata strávily noc v protileteckém krytu, bombardovaném raketami odpálenými brutální, antisemitskou teroristickou organizací zabývající se vražděním všech Židů na světě. Tyto rakety odpálili nahodile do hustě obydlených obytných oblastí v srdci země."
Upravené 30. 5. 2021 o 10:52
1.06k
5
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept