Zdravie a záhrada
Nahle umrtia po vakcinacii

Zomrel jeden z hlavných vývojárov firmy Oracle, Joel Kallman, mal 54 rokov. V marci sa chválil prvou dávkou Moderny a tým, že jeho firma vyvinula mobilnú aplikáciu na prihlasovanie k očkovaniu a kontrolu zdravotného stavu na vedľajšie účinky po očkovaní, náhle zomrel 25. mája.


60c72d39369c7
60c72d39ec661


Zomrel jeden z hlavných vývojárov firmy Oracle, Joel Kallman, mal 54 rokov. V marci sa chválil prvou dávkou Moderny a tým, že jeho firma vyvinula mobilnú aplikáciu na prihlasovanie k očkovaniu a kontrolu zdravotného stavu na vedľajšie účinky po očkovaní, náhle zomrel 25. mája. ![60c72d39369c7](serve/attachment&path=60c72d39369c7) ![60c72d39ec661](serve/attachment&path=60c72d39ec661)
Upravené 14. 6. 2021 o 17:31

mobilné aplikáciám na prihlasovaním k očkovaním

Tak on je už aj slobodný aj safe. Bez aplikácie…. Je to strašné.


[quote="pid:19975, uid:48"]mobilné aplikáciám na prihlasovaním k očkovaním[/quote] Tak on je už aj slobodný aj safe. Bez aplikácie…. Je to strašné.

dnešné smrť 18-ročnej študentky Camilla Canapa


ešte k tomuto:


60c78eca8254e


link: https://stopcensura.online/camilla-canepa-chirurgo-choc-non-avevo-mai-visto-un-cervello-ridotto-in-quelle-condizioni/?fbclid=IwAR3gUKa_CETDwiecoZEXsFmbaUGcJljd06LZvi54RnbKnNvqsWtI6Nu64Kc


kvalitu prekladu neviem posúdiť.


[quote="pid:19518, uid:163"]dnešné smrť 18-ročnej študentky Camilla Canapa[/quote] ešte k tomuto: ![60c78eca8254e](serve/attachment&path=60c78eca8254e) link: https://stopcensura.online/camilla-canepa-chirurgo-choc-non-avevo-mai-visto-un-cervello-ridotto-in-quelle-condizioni/?fbclid=IwAR3gUKa_CETDwiecoZEXsFmbaUGcJljd06LZvi54RnbKnNvqsWtI6Nu64Kc kvalitu prekladu neviem posúdiť.
Upravené 14. 6. 2021 o 19:36

niektorých očkovali teraz, takže to bude zaujímavé pozerať, ako to budú zvládať.


Po uplynutí týždňov resp.mesiacov mi prichádzajú rôzne myšlienky ohľadom očkovania. Tá hlavná je veta "človek mieni Pán Boh mení!" Človek si chcel podriadiť genetický kód, ale dôkazy hovoria o obrovskej opičej pracke pre týchto samozvaných pánov tvorstva. Tým, že úmysel nebol úprimný a pre ľudí ale sebecký, budú sa diať veci, ktoré povedú k úplnému odhaleniu a pádu močiara. Sputnik vyvíjala štátna firma na základe skúseností s očkovacou látkou proti ebole a cieľ bol nesebecký ( podľa mňa jeden z hlavných princípov Boha). Výsledky sú neporovnateľné. Tí čo uverili klamstvám a nepočúvali hlas svojho srdca na to doplatili resp. doplatia. Po páde starého systému a zlyhaní západných očkovacích látok nastane oslobodzovanie sveta v 3. svetovej očkovacej vojne od močiara ich úhlavným a odvekým nepriateľom zosobnením v Sputniku V. (Už som o tom písal) . Voľná interpretácia - Sputnik= družica, spoločník, súputník, spolucestovateľ. V = 22 písmeno abecedy.....


https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/80/vedlaj%C5%A1ie-%C3%BA%C4%8Dinky-vakc%C3%ADn-proti-covidu19/post-17582#post-17582


[quote="pid:19756, uid:94"]niektorých očkovali teraz, takže to bude zaujímavé pozerať, ako to budú zvládať.[/quote] Po uplynutí týždňov resp.mesiacov mi prichádzajú rôzne myšlienky ohľadom očkovania. Tá hlavná je veta "človek mieni Pán Boh mení!" Človek si chcel podriadiť genetický kód, ale dôkazy hovoria o obrovskej opičej pracke pre týchto samozvaných pánov tvorstva. Tým, že úmysel nebol úprimný a pre ľudí ale sebecký, budú sa diať veci, ktoré povedú k úplnému odhaleniu a pádu močiara. Sputnik vyvíjala štátna firma na základe skúseností s očkovacou látkou proti ebole a cieľ bol nesebecký ( podľa mňa jeden z hlavných princípov Boha). Výsledky sú neporovnateľné. Tí čo uverili klamstvám a nepočúvali hlas svojho srdca na to doplatili resp. doplatia. Po páde starého systému a zlyhaní západných očkovacích látok nastane oslobodzovanie sveta v 3. svetovej očkovacej vojne od močiara ich úhlavným a odvekým nepriateľom zosobnením v Sputniku V. (Už som o tom písal) . Voľná interpretácia - Sputnik= družica, spoločník, súputník, spolucestovateľ. V = 22 písmeno abecedy..... https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/80/vedlaj%C5%A1ie-%C3%BA%C4%8Dinky-vakc%C3%ADn-proti-covidu19/post-17582#post-17582
Upravené 14. 6. 2021 o 19:31

“Dánský fotbalista Eriksen byl oživován přímo na hřišti, jeho stav je stabilizovaný”

"Eriksen se po zástavě srdce ozval z lůžka: Jsem ok, vzhledem k okolnostem"
15.6.2021
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/eriksen-se-po-zastave-srdce-ozval-z-luzka-jsem-ok-vzhledem-k-okonostem-167318
"Co bylo příčinou zhroucení mladého sportovce, dosud není jasné. Jak s odkazem na dánského týmového lékaře Mortena Boeseho uvedla BBC, vyšetření, která dosud hráč podstoupil, odpověď nedala. „Vyšetření vypadají dobře. Ale nemáme vysvětlení, proč se to stalo,“ uvedl Boese."


Hmm, já možná vysvětlení mám: ne-sou-vi-sí.


[quote="pid:19745, uid:240"]“Dánský fotbalista Eriksen byl oživován přímo na hřišti, jeho stav je stabilizovaný”[/quote] "Eriksen se po zástavě srdce ozval z lůžka: Jsem ok, vzhledem k okolnostem" 15.6.2021 https://www.seznamzpravy.cz/clanek/eriksen-se-po-zastave-srdce-ozval-z-luzka-jsem-ok-vzhledem-k-okonostem-167318 "Co bylo příčinou zhroucení mladého sportovce, dosud není jasné. Jak s odkazem na dánského týmového lékaře Mortena Boeseho uvedla BBC, vyšetření, která dosud hráč podstoupil, odpověď nedala. „Vyšetření vypadají dobře. Ale nemáme vysvětlení, proč se to stalo,“ uvedl Boese." Hmm, já možná vysvětlení mám: ne-sou-vi-sí.

Až traja mladí športovci v posledných dňoch nečakane zomreli počas tréningu alebo zápasu.


Prvá smutná správa sa v médiách objavila 9. júna. Počas tréningu na exteriérovom ihrisku pri Základnej škole Májové námestie v Prešove vydýchol naposledy športovec, hráč svidníckeho hokejbalového extraligového družstva HBK Lion Svidník Peter Gulík (40). Ako sa podarilo zistiť denníku Plus jeden deň, hokejbalista začal počas hry z ničoho nič cúvať a zrazu odpadol. Aj napriek tomu, že mu bola podaná okamžite prvá pomoc, život mu to nezachránilo. Podľa medializovaných informácií mu zrejme zlyhalo srdce.


Tragický koniec mal aj piatkový priateľský zápas medzi futbalistami Ostrova a Prašníka. Pri odchode z ihriska skolaboval stredopoliar Rastislav Bielik (46), ani jeho sa napriek podanej prvej pomoci nepodarilo zachrániť. O jeho úmrtí informoval portál trnavskyhlas.sk, ktorý uviedol, že Rastislav náhle odpadol a už sa ho nepodarilo prebrať.


Smutná správa prišla aj zo zahraničia. Olympijský víťaz v bedmintone Markis Kido zomrel vo veku 36 rokov po tom, ako skolaboval počas priateľského zápasu v Jakarte. Indonézsky zlatý medailista vo štvorhre z OH 2008 zrejme dostal infarkt, po prevoze do nemocnice ho vyhlásili za mŕtveho. Oficiálna príčina smrti zatiaľ nie je známa.


https://www.hlavnespravy.sk/smutny-tyzden-pre-sportovych-fanusikov-necakane-zomreli-traja-mladi-sportovci/2576766


Až traja mladí športovci v posledných dňoch nečakane zomreli počas tréningu alebo zápasu. Prvá smutná správa sa v médiách objavila 9. júna. Počas tréningu na exteriérovom ihrisku pri Základnej škole Májové námestie v Prešove vydýchol naposledy športovec, hráč svidníckeho hokejbalového extraligového družstva HBK Lion Svidník Peter Gulík (40). Ako sa podarilo zistiť denníku Plus jeden deň, hokejbalista začal počas hry z ničoho nič cúvať a zrazu odpadol. Aj napriek tomu, že mu bola podaná okamžite prvá pomoc, život mu to nezachránilo. Podľa medializovaných informácií mu zrejme zlyhalo srdce. Tragický koniec mal aj piatkový priateľský zápas medzi futbalistami Ostrova a Prašníka. Pri odchode z ihriska skolaboval stredopoliar Rastislav Bielik (46), ani jeho sa napriek podanej prvej pomoci nepodarilo zachrániť. O jeho úmrtí informoval portál trnavskyhlas.sk, ktorý uviedol, že Rastislav náhle odpadol a už sa ho nepodarilo prebrať. Smutná správa prišla aj zo zahraničia. Olympijský víťaz v bedmintone Markis Kido zomrel vo veku 36 rokov po tom, ako skolaboval počas priateľského zápasu v Jakarte. Indonézsky zlatý medailista vo štvorhre z OH 2008 zrejme dostal infarkt, po prevoze do nemocnice ho vyhlásili za mŕtveho. Oficiálna príčina smrti zatiaľ nie je známa. https://www.hlavnespravy.sk/smutny-tyzden-pre-sportovych-fanusikov-necakane-zomreli-traja-mladi-sportovci/2576766

Vyzera to, ze Hlavne Spravy tiez zaviedli ciernu kroniku. Zaunjmave na tom druhom pripade pana Bielika je, ze bol zamestnancom JAVYSu a to uz je velmi kriticka infrastruktura.


Vyzera to, ze Hlavne Spravy tiez zaviedli ciernu kroniku. Zaunjmave na tom druhom pripade pana Bielika je, ze bol zamestnancom JAVYSu a to uz je velmi kriticka infrastruktura.

Moderator

Zomrela mladá pracovníčka radnice. Včera bola na očkovaní, preverujú súvislosť


K príčine smrti sa vyjadria, až keď budú k dispozícii laboratórne výsledky. Predbežne to s očkovaním nesúvislo.
Na nitrianskej radnici sú v šoku. Zomrela ich 39-ročná kolegyňa. „Včera bola na úrade, plná života. Potom sa išla dať zaočkovať,“ povedal nám zdroj. Mladá žena sa už ráno nezobudila. Údajne ju manžel našiel bez známok života. „Samozrejme, že to mnohí spájajú s očkovaním. Podľa mojich informácií malo ísť o druhú dávku vakcíny Pfizer,“ tvrdí zdroj.


https://mynitra.sme.sk/c/22682495/zomrela-mlada-pracovnicka-radnice-vcera-ju-zaockovali.html


Zomrela mladá pracovníčka radnice. Včera bola na očkovaní, preverujú súvislosť K príčine smrti sa vyjadria, až keď budú k dispozícii laboratórne výsledky. Predbežne to s očkovaním nesúvislo. Na nitrianskej radnici sú v šoku. Zomrela ich 39-ročná kolegyňa. „Včera bola na úrade, plná života. Potom sa išla dať zaočkovať,“ povedal nám zdroj. Mladá žena sa už ráno nezobudila. Údajne ju manžel našiel bez známok života. „Samozrejme, že to mnohí spájajú s očkovaním. Podľa mojich informácií malo ísť o druhú dávku vakcíny Pfizer,“ tvrdí zdroj. https://mynitra.sme.sk/c/22682495/zomrela-mlada-pracovnicka-radnice-vcera-ju-zaockovali.html

inak to by ma celkom zaujimalo co budu hovorit, ked sa bude vyhodnocovat nadumrtie v case lockdownu, kedy to uz na covid velmi nehodia....nadmerne postihnutie kardiovaskularneho systemu tym, ze predtym sedeli rok doma (sice niektori nie, ale nevadi)....suvislost s ockovanim vylucena


inak to by ma celkom zaujimalo co budu hovorit, ked sa bude vyhodnocovat nadumrtie v case lockdownu, kedy to uz na covid velmi nehodia....nadmerne postihnutie kardiovaskularneho systemu tym, ze predtym sedeli rok doma (sice niektori nie, ale nevadi)....suvislost s ockovanim vylucena

inak to by ma celkom zaujimalo co budu hovorit, ked sa bude vyhodnocovat nadumrtie v case lockdownu, kedy to uz na covid velmi nehodia

"V Česku zabíjí vedle covidu i něco jiného. Stát není schopen říct co"
15.6.2021
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/v-cesku-zabiji-vedle-covidu-i-neco-jineho-stat-neni-schopen-rict-co-40363368
"Počty zemřelých v posledních měsících trhají v Česku rekordy, za první čtvrtletí letošního roku zemřelo nejvíce lidí od roku 1992. Na číslech se výrazně podílí epidemie koronaviru, řada nadúmrtí ale nemá jasnou příčinu a stát, respektive ministerstvo zdravotnictví a jemu podřízené organizace, analýzu zemřelých odmítají několik měsíců zveřejnit s tím, že ještě není úplně hotová."


"Ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek původně odhadoval dokončení a následné zveřejnění analýzy na únor. Termín postupně odsouval s odkazem na časovou a pracovní vytíženost expertů, kdy v březnu hrozil pod návalem covidových pacientů kolaps českého zdravotnictví, či potřebnou kontrolu a přezkum.
Novinky opakovaně žádaly alespoň o dílčí data. Dušek ale dílčí výsledky zveřejňovat nechce s tím, že by byly zkreslené."


Takže: zatloukat, zatloukat, zatloukat, očkovat, očkovat, očkovat...


[quote="pid:20248, uid:187"]inak to by ma celkom zaujimalo co budu hovorit, ked sa bude vyhodnocovat nadumrtie v case lockdownu, kedy to uz na covid velmi nehodia[/quote] "V Česku zabíjí vedle covidu i něco jiného. Stát není schopen říct co" 15.6.2021 https://www.novinky.cz/domaci/clanek/v-cesku-zabiji-vedle-covidu-i-neco-jineho-stat-neni-schopen-rict-co-40363368 "Počty zemřelých v posledních měsících trhají v Česku rekordy, za první čtvrtletí letošního roku zemřelo nejvíce lidí od roku 1992. Na číslech se výrazně podílí epidemie koronaviru, řada nadúmrtí ale nemá jasnou příčinu a stát, respektive ministerstvo zdravotnictví a jemu podřízené organizace, analýzu zemřelých odmítají několik měsíců zveřejnit s tím, že ještě není úplně hotová." "Ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek původně odhadoval dokončení a následné zveřejnění analýzy na únor. Termín postupně odsouval s odkazem na časovou a pracovní vytíženost expertů, kdy v březnu hrozil pod návalem covidových pacientů kolaps českého zdravotnictví, či potřebnou kontrolu a přezkum. Novinky opakovaně žádaly alespoň o dílčí data. Dušek ale dílčí výsledky zveřejňovat nechce s tím, že by byly zkreslené." **Takže**: zatloukat, zatloukat, zatloukat, očkovat, očkovat, očkovat...

este ze tie vakciny sposobuju infarkty a mozgove mrtvice, keby to bolo sprevadzane hnusnou vyrazkou na celom tele,v nemocniciach by museli zamazat mrtvych, aby mohli tvrdit, ze je to ok:-)


este ze tie vakciny sposobuju infarkty a mozgove mrtvice, keby to bolo sprevadzane hnusnou vyrazkou na celom tele,v nemocniciach by museli zamazat mrtvych, aby mohli tvrdit, ze je to ok:-)

"V Česku zabíjí vedle covidu i něco jiného. Stát není schopen říct co"

diskusia je tam vyzivna, ludia zacinaju vidiet ako sa na nich doktori vysrali:



Souhlasím. Manžel měl negativní test. Dostal antibiotika. Obvodní doktor řek: příští týden přijít. Za týden ráno stalo špatně dýchat. Zavolala záchranku. Covid nemáte jděte k obvodnimu doktru. Máte psychosomatycny záchvat. Odpoledne do nemocnice jsem manžela nedovezla. Umřel v autě. Závěr znalce " řetěz nešťastných náhod. Co to je? Stát se nám směje do očí.



[quote="pid:20253, uid:240"]"V Česku zabíjí vedle covidu i něco jiného. Stát není schopen říct co"[/quote] diskusia je tam vyzivna, ludia zacinaju vidiet ako sa na nich doktori vysrali: >Souhlasím. Manžel měl negativní test. Dostal antibiotika. Obvodní doktor řek: příští týden přijít. Za týden ráno stalo špatně dýchat. Zavolala záchranku. Covid nemáte jděte k obvodnimu doktru. Máte psychosomatycny záchvat. Odpoledne do nemocnice jsem manžela nedovezla. Umřel v autě. Závěr znalce " řetěz nešťastných náhod. Co to je? Stát se nám směje do očí.

Moderator

Mala som rozpísané 2 príspevky, ale už sa to tu objavilo. Boze, to je strasne, tie Ficove slova už ani nezneju ako fikcia. Ako ja ich beriem vazne, ale toto snad nemoze ignorovať ani nejaký konzument mainstreamu.


Mala som rozpísané 2 príspevky, ale už sa to tu objavilo. Boze, to je strasne, tie Ficove slova už ani nezneju ako fikcia. Ako ja ich beriem vazne, ale toto snad nemoze ignorovať ani nejaký konzument mainstreamu.

ale moze, moze....povedia ti, ze kazdy den umiera x ludi a statisticky medzi nimi su aj mladsi a statisticky aj na infarkty ci trombozy a teraz sa to len viac zverejnuje....ked pocuvam niektore nazory okolo seba, rozum mi zastava


ale moze, moze....povedia ti, ze kazdy den umiera x ludi a statisticky medzi nimi su aj mladsi a statisticky aj na infarkty ci trombozy a teraz sa to len viac zverejnuje....ked pocuvam niektore nazory okolo seba, rozum mi zastava

https://slobodnyvysielac.sk/2021/06/16/nitra-v-soku-pracovnicku-mesta-a-mamicku-dvoch-malych-synov-nasiel-manzel-mrtvu-len-den-po-ockovani-kolegovia-sa-teraz-boja-druhej-davky/
Podľa dostupných informácií zamestnankyňa nitrianskej radnice bola podľa portálu Mynitra na druhej dávke očkovania v pondelok 14. júna. „Včera bola na úrade, plná života. Potom sa išla dať zaočkovať,“ prináša portál slová svedka.


V utorok ráno ju už manžel našiel bez známok života.


„Samozrejme, že to mnohí spájajú s očkovaním! Podľa mojich informácií malo ísť o druhú dávku vakcíny Pfizer,“ povedal zdroj pre denník.


Po tejto nešťastnej udalosti vraj majú teraz úradníci strach ísť na druhú dávku. Objavujú sa však požiadavky, aby ľudia nespájali smrť s očkovaním, a že žena možno nezomrela v priamej súvislosti s očkovaním. Čaká sa teda na oficiálne vyjadrenie Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, ktoré vyjde až po znaleckom posudzovaní laboratórnych výsledkov a pitvy.


Na rozdiel od ČR, kde sa úmrtia či vážne nežiaduce účinky po podaní vakcíny berú do úvahy aj v rámci časovej súvislosti, SR pristupuje „veľmi opatrne“ a časovú súvislosť neuznáva, iba explicitne príčinnú, ktorá sa dokazuje dlhšie a komplikovanejšie. Aj preto Slovensko hlási svetu nežiaduce účinky po vakcínach v omnoho nižších číslach v porovnaní so susedným Českom.


„Všetkých na meste nás dnes hlboko zasiahla správa o nečakanom úmrtí našej kolegyne. Sme otrasení a zronení z jej náhleho odchodu. Aj prostredníctvom médií nám dovoľte vyjadriť úprimnú sústrasť jej rodine, priateľom a blízkym,“ povedal pre portál mynitra hovorca mesta Tomáš Holúbek


https://slobodnyvysielac.sk/2021/06/16/nitra-v-soku-pracovnicku-mesta-a-mamicku-dvoch-malych-synov-nasiel-manzel-mrtvu-len-den-po-ockovani-kolegovia-sa-teraz-boja-druhej-davky/ Podľa dostupných informácií zamestnankyňa nitrianskej radnice bola podľa portálu Mynitra na druhej dávke očkovania v pondelok 14. júna. „Včera bola na úrade, plná života. Potom sa išla dať zaočkovať,“ prináša portál slová svedka. V utorok ráno ju už manžel našiel bez známok života. „Samozrejme, že to mnohí spájajú s očkovaním! Podľa mojich informácií malo ísť o druhú dávku vakcíny Pfizer,“ povedal zdroj pre denník. Po tejto nešťastnej udalosti vraj majú teraz úradníci strach ísť na druhú dávku. Objavujú sa však požiadavky, aby ľudia nespájali smrť s očkovaním, a že žena možno nezomrela v priamej súvislosti s očkovaním. Čaká sa teda na oficiálne vyjadrenie Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, ktoré vyjde až po znaleckom posudzovaní laboratórnych výsledkov a pitvy. Na rozdiel od ČR, kde sa úmrtia či vážne nežiaduce účinky po podaní vakcíny berú do úvahy aj v rámci časovej súvislosti, SR pristupuje „veľmi opatrne“ a časovú súvislosť neuznáva, iba explicitne príčinnú, ktorá sa dokazuje dlhšie a komplikovanejšie. Aj preto Slovensko hlási svetu nežiaduce účinky po vakcínach v omnoho nižších číslach v porovnaní so susedným Českom. „Všetkých na meste nás dnes hlboko zasiahla správa o nečakanom úmrtí našej kolegyne. Sme otrasení a zronení z jej náhleho odchodu. Aj prostredníctvom médií nám dovoľte vyjadriť úprimnú sústrasť jej rodine, priateľom a blízkym,“ povedal pre portál mynitra hovorca mesta Tomáš Holúbek

Ďalšie prípady pribúdajú. A koľko je takých, o ktorých sa verejnosť bohužiaľ ani nedozvie. Ak zomrie jeden, je to tragédia, ak stovky, či tisíce, sú iba štatistikou. Veľmi smutné.


http://www.inenoviny.sk/sok-v-rumunsku-dalsie-umrtie-mladeho-muza-po-ockovani-pfizer-vakcinou-na-covid-19/


http://www.inenoviny.sk/2-dni-po-ockovani-vakcinou-pfizer-zomrel-18-rocny-student/


http://www.inenoviny.sk/v-portoriku-minimalne-100-umrti-po-ockovani-na-covid-19/


Ďalšie prípady pribúdajú. A koľko je takých, o ktorých sa verejnosť bohužiaľ ani nedozvie. Ak zomrie jeden, je to tragédia, ak stovky, či tisíce, sú iba štatistikou. Veľmi smutné. http://www.inenoviny.sk/sok-v-rumunsku-dalsie-umrtie-mladeho-muza-po-ockovani-pfizer-vakcinou-na-covid-19/ http://www.inenoviny.sk/2-dni-po-ockovani-vakcinou-pfizer-zomrel-18-rocny-student/ http://www.inenoviny.sk/v-portoriku-minimalne-100-umrti-po-ockovani-na-covid-19/

"Mladík, který škrtl pod kostelem v Gutech, je po smrti"
16.6.2021
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/mladik-ktery-skrtl-pod-kostelem-v-gutech-je-po-smrti-40363482
"Jeden z trojice mladíků, které soud před lety poslal do vězení za podpálení historického dřevěného kostela v Třinci-Gutech, minulý týden zemřel. S informací ve čtvrtek přišel deník Blesk, podle něj mladíka zradilo zdraví a skonal v době, kdy měl skládat maturitu."


"Za dobré chování ho později soud podmíněně propustil na svobodu dřív.
Zprávu o úmrtí přinesl Blesk s odkazem na zdroj ze sousedství rodiny s tím, že zemřel v době, kdy měl jít k maturitě.
Podle informací televize Nova kriminalisté vyloučili cizí zavinění a podle všeho se jednalo o náhlé úmrtí kvůli selhání srdce."


"Mladík, který škrtl pod kostelem v Gutech, je po smrti" 16.6.2021 https://www.novinky.cz/krimi/clanek/mladik-ktery-skrtl-pod-kostelem-v-gutech-je-po-smrti-40363482 "Jeden z trojice mladíků, které soud před lety poslal do vězení za podpálení historického dřevěného kostela v Třinci-Gutech, minulý týden zemřel. S informací ve čtvrtek přišel deník Blesk, podle něj mladíka zradilo zdraví a skonal v době, kdy měl skládat maturitu." "Za dobré chování ho později soud podmíněně propustil na svobodu dřív. Zprávu o úmrtí přinesl Blesk s odkazem na zdroj ze sousedství rodiny s tím, že zemřel v době, kdy měl jít k maturitě. Podle informací televize Nova kriminalisté vyloučili cizí zavinění a podle všeho se jednalo o náhlé úmrtí kvůli selhání srdce."

ďalší futbalista, 45r
"Napriek tomu, že prvotná príčina mohla byť masívny infarkt, pitevná správa určila náhle zlyhanie srdca"
https://www.cas.sk/clanok/2541777/tragicky-predcasny-zaver-futbaloveho-zapasu-rasto-45-vystriedal-na-ihrisku-syna-odpadol-a-zomrel


**ďalší futbalista, 45r** "_Napriek tomu, že prvotná príčina mohla byť masívny infarkt, pitevná správa určila náhle zlyhanie srdca_" https://www.cas.sk/clanok/2541777/tragicky-predcasny-zaver-futbaloveho-zapasu-rasto-45-vystriedal-na-ihrisku-syna-odpadol-a-zomrel

Olympijský víťaz v bedmintone Markis Kido zomrel vo veku 36 rokov po tom, ako skolaboval počas priateľského zápasu v Jakarte.


Indonézsky zlatý medailista vo štvorhre z OH 2008 zrejme dostal infarkt, po prevoze do nemocnice ho vyhlásili za mŕtveho. Informovala o tom agentúra AFP.


Podľa tamojšej bedmintonovej federácie oficiálna príčina smrti zatiaľ nie je známa, ale Kido dlhodobo bojoval s vysokým krvným tlakom. Okrem zlata z OH v Pekingu mal na konte aj titul majstra sveta vo štvorhre z roku 2007, o tri roky neskôr získal bronz.


https://www.ta3.com/clanok/203532/olympijskeho-vitaza-zabil-infarkt-markis-kido-mal-len-36-rokov?


Olympijský víťaz v bedmintone Markis Kido zomrel vo veku 36 rokov po tom, ako skolaboval počas priateľského zápasu v Jakarte. Indonézsky zlatý medailista vo štvorhre z OH 2008 zrejme dostal infarkt, po prevoze do nemocnice ho vyhlásili za mŕtveho. Informovala o tom agentúra AFP. Podľa tamojšej bedmintonovej federácie oficiálna príčina smrti zatiaľ nie je známa, ale Kido dlhodobo bojoval s vysokým krvným tlakom. Okrem zlata z OH v Pekingu mal na konte aj titul majstra sveta vo štvorhre z roku 2007, o tri roky neskôr získal bronz. https://www.ta3.com/clanok/203532/olympijskeho-vitaza-zabil-infarkt-markis-kido-mal-len-36-rokov?

JankA

podle něj mladíka zradilo zdraví

tady pisi, ze mu selhalo srdce ...
Mladík, ktery před čtyřmi lety zapálil vzácný dřevěný kostel v Gutech, zemřel. V den jeho maturity mu údajně selhalo srdce. Nečekané úmrtí velmi mrzí i gutského faráře.
https://www.lidovky.cz/domov/jeden-ze-zharu-z-kostela-v-gutech-je-po-smrti-v-den-maturity-mu-udajne-selhalo-srdce.A210616_154524_ln_domov_lkra


[quote="pid:20421, uid:240"]podle něj mladíka zradilo zdraví[/quote] tady pisi, ze mu selhalo srdce ... Mladík, ktery před čtyřmi lety zapálil vzácný dřevěný kostel v Gutech, zemřel. V den jeho maturity mu údajně selhalo srdce. Nečekané úmrtí velmi mrzí i gutského faráře. https://www.lidovky.cz/domov/jeden-ze-zharu-z-kostela-v-gutech-je-po-smrti-v-den-maturity-mu-udajne-selhalo-srdce.A210616_154524_ln_domov_lkra

zomrel ďalší 45 ročný rekreačný športovec na infarkt, ale nie je tam uvedené, či bol/ nebol očkovaný......s infarktmi počas zápasov sa nejako roztrhlo vrece...


V stredu večer si bol s partiou zahrať hokej, robieval to pravidelne. Nikto ani len netušil, že to bude jeho posledná hra. Dostal infarkt a aj napriek takmer hodinovej snahe záchranárov sa im ho zachrániť nepodarilo.
Aj v 45. rokoch mal kondíciu, ktorú by mu mohol závidieť nejeden z nás. Nerobilo mu problém prejsť na bicykli 100 kilometrov, či absolvovať náročnú túru. V zime bolo jeho vášňou lyžovanie.


https://myzvolen.sme.sk/c/22684192/este-nebol-cas-dula-budes-nam-chybat.html


zomrel ďalší 45 ročný rekreačný športovec na infarkt, ale nie je tam uvedené, či bol/ nebol očkovaný......s infarktmi počas zápasov sa nejako roztrhlo vrece... _V stredu večer si bol s partiou zahrať hokej, robieval to pravidelne. Nikto ani len netušil, že to bude jeho posledná hra. Dostal infarkt a aj napriek takmer hodinovej snahe záchranárov sa im ho zachrániť nepodarilo. Aj v 45. rokoch mal kondíciu, ktorú by mu mohol závidieť nejeden z nás. Nerobilo mu problém prejsť na bicykli 100 kilometrov, či absolvovať náročnú túru. V zime bolo jeho vášňou lyžovanie._ https://myzvolen.sme.sk/c/22684192/este-nebol-cas-dula-budes-nam-chybat.html

zomrel ďalší 45 ročný rekreačný športovec na infarkt, ale nie je tam uvedené, či bol/ nebol očkovaný......s infarktmi počas zápasov sa nejako roztrhlo vrece...

Zdravíčko všetkým...môžem 100% potvrdiť ,že pán bol očkovaný.Infarkt prišiel na hráčskej lavici počas hokejbalového zápasu.Deň predtým bol ešte v poriadku na futbalovom zápase.


[quote="pid:20685, uid:469"]zomrel ďalší 45 ročný rekreačný športovec na infarkt, ale nie je tam uvedené, či bol/ nebol očkovaný......s infarktmi počas zápasov sa nejako roztrhlo vrece...[/quote] Zdravíčko všetkým...môžem 100% potvrdiť ,že pán bol očkovaný.Infarkt prišiel na hráčskej lavici počas hokejbalového zápasu.Deň predtým bol ešte v poriadku na futbalovom zápase.
Upravené 18. 6. 2021 o 10:58

Píšu, že zomrel nečakane po krátkej hospitalizácii


www.myzilina.sme.sk/c/22681029/zomrel-niekdajsi-kapitan-zilinskych-basketbalistov-a-generalny-riaditel-csad-zilina-jozef-federic.html


Píšu, že zomrel nečakane po krátkej hospitalizácii www.myzilina.sme.sk/c/22681029/zomrel-niekdajsi-kapitan-zilinskych-basketbalistov-a-generalny-riaditel-csad-zilina-jozef-federic.html

zomreli 4 piloti British Airways.


[quote="pid:20709, uid:10"]zomreli 4 piloti British Airways.[/quote]

dnes náhle zemřela herečka Jana Franková Doležalová, 54 let
https://drds.rozhlas.cz/jana-frankova-dolezalova-7927680
právě hlásí Český rozhlas...
doplňuji- náhlá mrtvice


začíná to být velmi frekventovaná rubrika smile


dnes náhle zemřela herečka Jana Franková Doležalová, 54 let https://drds.rozhlas.cz/jana-frankova-dolezalova-7927680 právě hlásí Český rozhlas... doplňuji- náhlá mrtvice začíná to být velmi frekventovaná rubrika :(
Upravené 18. 6. 2021 o 23:04

Aj keď tieto osoby nie sú známe dávam to sem, lebo je to závažné a zaujímavé. Štyria piloti zomreli za týždeň. Samozrejme to s očkovaním nesúvisí.
https://newstten.news/four-healthy-british-airways-pilots-die-in-one-week/


To budú zaujímavé titulky, pilot xy dostal infarkt za letu vďaka riadeniu na diaľku sa podarilo zabrániť katastrofe. To je ten najlepší scenár. Inak to bude oveľa horšie.


Aj keď tieto osoby nie sú známe dávam to sem, lebo je to závažné a zaujímavé. Štyria piloti zomreli za týždeň. Samozrejme to s očkovaním nesúvisí. https://newstten.news/four-healthy-british-airways-pilots-die-in-one-week/ To budú zaujímavé titulky, pilot xy dostal infarkt za letu vďaka riadeniu na diaľku sa podarilo zabrániť katastrofe. To je ten najlepší scenár. Inak to bude oveľa horšie.
Upravené 18. 6. 2021 o 16:25

Aj keď tieto osoby nie sú známe dávam to sem, lebo je to závažné a zaujímavé. Štyria piloti zomreli za týždeň. Samozrejme to s očkovaním nesúvisí.
daval som to do druhej temy, ale dobre ze je to aj tu, aby to nezapadlo.


Moj nazor je ten, ze toto je zaciatok ukoncovania lietania vo velkom. Piloti to odmietnu robit, lebo sa budu bat o zivot a hotovo. BA ma 80-85% zaockovanych pilotov, pred covidom mali 3900 pilotov, ak ich maju teraz 3500 tak im ostava mozno 500 pilotov. Inde to bude podobne. Asi preto je taky tlak na ockovanie, pretoze uz to dlho nebudu moct drzat pod pokrievkou a potrebuju zaockovat 70% ludi aby ich uzemnili uz na vzdy. Predpokladam, ze im casom zakazu aj soferovat auto a kopec inych veci.


[quote="pid:20756, uid:14"]Aj keď tieto osoby nie sú známe dávam to sem, lebo je to závažné a zaujímavé. Štyria piloti zomreli za týždeň. Samozrejme to s očkovaním nesúvisí.[/quote]daval som to do druhej temy, ale dobre ze je to aj tu, aby to nezapadlo. Moj nazor je ten, ze toto je zaciatok ukoncovania lietania vo velkom. Piloti to odmietnu robit, lebo sa budu bat o zivot a hotovo. BA ma 80-85% zaockovanych pilotov, pred covidom mali 3900 pilotov, ak ich maju teraz 3500 tak im ostava mozno 500 pilotov. Inde to bude podobne. Asi preto je taky tlak na ockovanie, pretoze uz to dlho nebudu moct drzat pod pokrievkou a potrebuju zaockovat 70% ludi aby ich uzemnili uz na vzdy. Predpokladam, ze im casom zakazu aj soferovat auto a kopec inych veci.

Moderator

https://cnn.iprima.cz/pavel-po-ockovani-mi-zemrela-sestra-pro-vakcinu-se-rozhodla-protoze-chtela-sportovat-27779



V předběžné zprávě je uvedeno selhání srdce, respektive ještě v kombinaci s nějakými záněty po celém těle, a to nikomu nedává smysl,“ řekl CNN Prima NEWS bratr zemřelé ženy. Rodina teď čeká na přesné výsledky pitevní zprávy. Na základě nich se rozhodne, jak dál postupovat. „To by se mělo vědět. Ne pouze mluvit o tom, jak všichni tvrdí, že vakcíny jsou v pořádku,“ dodal.


Mluvčí SÚKL ale upozornila, že každé jednotlivé hlášení je pouhým podezřením na nežádoucí účinek. „Hlášení je vždy pečlivě individuálně hodnoceno,“ vysvětlila Klára Brunclíková.
Dědeček dostal po vakcinaci dvě mrtvice


V očkování nemá důvěru ani osmadvacetiletá Klára z Plzně. Její 78letý dědeček dostal dva měsíce po druhé dávce vakcíny mrtvici. „Samozřejmě nám nikdo nemůže říct, jestli to bylo z toho očkování, nebo nebylo. Ale dostal pak dvě mrtvice po sobě,“ podotkla.



https://cnn.iprima.cz/pavel-po-ockovani-mi-zemrela-sestra-pro-vakcinu-se-rozhodla-protoze-chtela-sportovat-27779 >V předběžné zprávě je uvedeno selhání srdce, respektive ještě v kombinaci s nějakými záněty po celém těle, a to nikomu nedává smysl,“ řekl CNN Prima NEWS bratr zemřelé ženy. Rodina teď čeká na přesné výsledky pitevní zprávy. Na základě nich se rozhodne, jak dál postupovat. „To by se mělo vědět. Ne pouze mluvit o tom, jak všichni tvrdí, že vakcíny jsou v pořádku,“ dodal. >Mluvčí SÚKL ale upozornila, že každé jednotlivé hlášení je pouhým podezřením na nežádoucí účinek. „Hlášení je vždy pečlivě individuálně hodnoceno,“ vysvětlila Klára Brunclíková. Dědeček dostal po vakcinaci dvě mrtvice >V očkování nemá důvěru ani osmadvacetiletá Klára z Plzně. Její 78letý dědeček dostal dva měsíce po druhé dávce vakcíny mrtvici. „Samozřejmě nám nikdo nemůže říct, jestli to bylo z toho očkování, nebo nebylo. Ale dostal pak dvě mrtvice po sobě,“ podotkla.

Moderator

dalsi podozrivy pripad https://cnn.iprima.cz/hodoninska-nemocnice-prisla-o-oblibeneho-primare-kopecky-zemrel-v-pouhych-64-letech-28150



Jeho odchod byl nečekaný. „Lidský, empatický odborník gynekolog, který dokázal poradit a pomoci celé generaci žen na Hodonínsku. Zákeřná nemoc předčasně ukončila jeho dobré dílo, Nemocnice TGM Hodonín v něm ztrácí vynikajícího lékaře a kamaráda,“ uvedl ředitel Nemocnice TGM Hodonín Antonín Tesařík na facebookovém profilu.



dalsi podozrivy pripad https://cnn.iprima.cz/hodoninska-nemocnice-prisla-o-oblibeneho-primare-kopecky-zemrel-v-pouhych-64-letech-28150 >Jeho odchod byl nečekaný. „Lidský, empatický odborník gynekolog, který dokázal poradit a pomoci celé generaci žen na Hodonínsku. Zákeřná nemoc předčasně ukončila jeho dobré dílo, Nemocnice TGM Hodonín v něm ztrácí vynikajícího lékaře a kamaráda,“ uvedl ředitel Nemocnice TGM Hodonín Antonín Tesařík na facebookovém profilu.

Moderator

Úmrtie po vakcine Pfizer z nášho okolia.. Nevestinej kamarátky mamina umrela po druhej vakcíne na masívny infarkt, 40 minut ju zachranári oživovali, no bezvýsledne. Po prvej dávke sa citila pani zle i tak si dala pichnúť druhú.


Úmrtie po vakcine Pfizer z nášho okolia.. Nevestinej kamarátky mamina umrela po druhej vakcíne na masívny infarkt, 40 minut ju zachranári oživovali, no bezvýsledne. Po prvej dávke sa citila pani zle i tak si dala pichnúť druhú.

JankA

Po prvej dávke sa citila pani zle i tak si dala pichnúť druhú.


Pri takýchto príspevkov neviem ci mam dať palec hore alebo dole, toto je strašné.
Ale aby som napísala, čo chcem vyjadriť, tak áno, Jani ďakujem za príspevok. Toto pomáha nám vydržať - čo je oproti tomu cestovanie so šikanou a pod.? Ten tlak je proste enormný, ja správy nesledujem normálne, ale keď cestujem zo svojho mesta do Ba a späť, čo je cca 1-2 týždenne, tak počúvam rádio. A teda neprejde deň, keď buď prezidentka, Lengvarský alebo niekto iný nepodporoval toto šialenstvo.


Dnes napr. Grohling - očkovanie znamená otvorené školy. Tak za mňa pán minister, keď sa má školstvo zhumplovať tak, ako vaši podpinďosi navrhujú, tak mne je srdečne jedno, či bude škola otvorená alebo zatvorená. Myslím, že zatvorená škola bude tá lepšie opcia.


[quote="pid:21851, uid:23"]Po prvej dávke sa citila pani zle i tak si dala pichnúť druhú.[/quote] Pri takýchto príspevkov neviem ci mam dať palec hore alebo dole, toto je strašné. Ale aby som napísala, čo chcem vyjadriť, tak áno, Jani ďakujem za príspevok. Toto pomáha nám vydržať - čo je oproti tomu cestovanie so šikanou a pod.? Ten tlak je proste enormný, ja správy nesledujem normálne, ale keď cestujem zo svojho mesta do Ba a späť, čo je cca 1-2 týždenne, tak počúvam rádio. A teda neprejde deň, keď buď prezidentka, Lengvarský alebo niekto iný nepodporoval toto šialenstvo. Dnes napr. Grohling - očkovanie znamená otvorené školy. Tak za mňa pán minister, keď sa má školstvo zhumplovať tak, ako vaši podpinďosi navrhujú, tak mne je srdečne jedno, či bude škola otvorená alebo zatvorená. Myslím, že zatvorená škola bude tá lepšie opcia.

Po prvej dávke sa citila pani zle i tak si dala pichnúť druhú.


Atevi dal v druhej téme rozhovor s nejakým hudobníkom. Ten istý vzorec správania. Po prvej dávke zimnice a bolesti týždeň. "A keď som už v polovici, tak si dám aj druhú dávku." Má zničený nervový systém na rukách, nemôže hrať a zaspí len spráškami pretože mám permanentne bolesti.


Rozhovor s hudebníkem Ericem Claptonem o jeho negativní zkušenosti s očkováním
https://otevrisvoumysl.cz/rozhovor-s-hudebnikem-ericem-claptonem-o-jeho-negativni-zkusenosti-s-ockovanim/


[quote="pid:21851, uid:23"]Po prvej dávke sa citila pani zle i tak si dala pichnúť druhú.[/quote] Atevi dal v druhej téme rozhovor s nejakým hudobníkom. Ten istý vzorec správania. Po prvej dávke zimnice a bolesti týždeň. "A keď som už v polovici, tak si dám aj druhú dávku." Má zničený nervový systém na rukách, nemôže hrať a zaspí len spráškami pretože mám permanentne bolesti. Rozhovor s hudebníkem Ericem Claptonem o jeho negativní zkušenosti s očkováním https://otevrisvoumysl.cz/rozhovor-s-hudebnikem-ericem-claptonem-o-jeho-negativni-zkusenosti-s-ockovanim/

Rozhovor s hudebníkem Ericem Claptonem o jeho negativní zkušenosti s očkováním

Klicova slova:
Nemohu hrát pouze pro lidi, kteří mají vakcinační pasy. Nemohu hrát pouze pro lidi, kteří jsou proti očkování. Musí existovat cesta, jak lidi spojit… jsem přesvědčen, že hudba to dokáže. Je to ale dlouhá cesta, a to je možná dobře, protože podle mě je stále čas, abychom se spojili.


[quote="pid:21867, uid:217"]Rozhovor s hudebníkem Ericem Claptonem o jeho negativní zkušenosti s očkováním[/quote] Klicova slova: Nemohu hrát pouze pro lidi, kteří mají vakcinační pasy. Nemohu hrát pouze pro lidi, kteří jsou proti očkování. Musí existovat cesta, jak lidi spojit… jsem přesvědčen, že hudba to dokáže. Je to ale dlouhá cesta, a to je možná dobře, protože podle mě je stále čas, abychom se spojili.

Toto som odfotila z tej skupiny, čo si dával link, niekto to hodil v komentároch. Vieme o tom niečo?


60daae9747adc


Toto som odfotila z tej skupiny, čo si dával link, niekto to hodil v komentároch. Vieme o tom niečo? ![60daae9747adc](serve/attachment&path=60daae9747adc)
Upravené 29. 6. 2021 o 07:24

Temné časy na akademické půdě. Zemřel oblíbený chemik z Masarykovy univerzity


Náhlá smrt slovenského zápasníka MMA. V pouhých 29 letech podlehl infarktu


[Temné časy na akademické půdě. Zemřel oblíbený chemik z Masarykovy univerzity](http://cnn.iprima.cz/temne-casy-na-akademicke-pude-zemrel-oblibeny-chemik-z-masarykovy-univerzity-28796) [Náhlá smrt slovenského zápasníka MMA. V pouhých 29 letech podlehl infarktu](http://cnn.iprima.cz/zemrel-slovensky-bojovnik-mma-devetadvacetilety-sportovec-podlehl-infarktu-28819)

Moderator

Dnes podvečer mi na ulici známy povedal, že jeho priateľ, 69 ročný p. farár, sa dal zaočkovať, krátko po tom dostal trombózu, bol v nemocnici do dnešného dňa. Dnes ho previezli domov, kde krátko na to skonal. Či to bola 1. alebo 2. dávka a čoho presne, nevedel, a ani mu to situácia neumožnila, aby sa na to podrobne pýtal.
Takýchto, nepublikovaných správ, ktoré si ľudia medzi sebou odovzdávajú, bude zrejme viac.


Dnes podvečer mi na ulici známy povedal, že jeho priateľ, 69 ročný p. farár, sa dal zaočkovať, krátko po tom dostal trombózu, bol v nemocnici do dnešného dňa. Dnes ho previezli domov, kde krátko na to skonal. Či to bola 1. alebo 2. dávka a čoho presne, nevedel, a ani mu to situácia neumožnila, aby sa na to podrobne pýtal. Takýchto, nepublikovaných správ, ktoré si ľudia medzi sebou odovzdávajú, bude zrejme viac.

@GBB

Stephanie Duboisová zemřela v kyperské nemocnici

General Hospital v překladu Γενικό Νοσοκομείο.
Všichni ale říkáme Εφ-γενικό. Jsou k Tobě zdvořilí, ale nic neudělají, maximálně Ti doporučí soukromou kliniku a ta pokud si s Tebou už potom neví rady Tě uloží do sanitky a pošle zpátky do státní. Všichni doktoři, pokud se dovědí o očkování od Tebe dávají ruce pryč.


Vysvětlení nakonec
Εφ-γενικό Νοσοκομείο = Zdvořilá nemocnice


Vstup do nemocnice podmíněn PCR testem!


@GBB [quote="pid:17584, uid:413"]Stephanie Duboisová zemřela v kyperské nemocnici[/quote] General Hospital v překladu Γενικό Νοσοκομείο. Všichni ale říkáme Εφ-γενικό. Jsou k Tobě zdvořilí, ale nic neudělají, maximálně Ti doporučí soukromou kliniku a ta pokud si s Tebou už potom neví rady Tě uloží do sanitky a pošle zpátky do státní. Všichni doktoři, pokud se dovědí o očkování od Tebe dávají ruce pryč. Vysvětlení nakonec Εφ-γενικό Νοσοκομείο = Zdvořilá nemocnice Vstup do nemocnice podmíněn PCR testem!

Na fcbku gymnazia "Gymnázium Vojtecha Mihálika Sereď" bolo parthe o nahlom skone 17 rocnej studentky.


Bohuzial, nestihol som to screenshotnut.


edit: nasiel som to :/


60e1ccc8a6591


Na fcbku gymnazia "Gymnázium Vojtecha Mihálika Sereď" bolo parthe o nahlom skone 17 rocnej studentky. Bohuzial, nestihol som to screenshotnut. edit: nasiel som to :/ ![60e1ccc8a6591](serve/attachment&path=60e1ccc8a6591)

Moderator

Upravené 4. 7. 2021 o 16:59

Niekoľkoročná predsedníčka združenia Slovenské duly Ľuba Lapšanská cez víkend zomrela. Informovali o tom na sociálnych sieťach jej bývalé kolegyne a priateľky, príčinu nezverejnili, pre mnohé je však jej odchod nečakaný.
ahojmama.pravda.sk/clanky/zomrela-luba-lapsanska


Niekoľkoročná predsedníčka združenia Slovenské duly Ľuba Lapšanská cez víkend zomrela. Informovali o tom na sociálnych sieťach jej bývalé kolegyne a priateľky, príčinu nezverejnili, pre mnohé je však jej odchod nečakaný. ahojmama.pravda.sk/clanky/zomrela-luba-lapsanska

Niekoľkoročná predsedníčka združenia Slovenské duly Ľuba Lapšanská cez víkend zomrela.


Som v totálnom šoku, veď ona je ešte mladá. A má menšie deti, nie úplne malé a ani nie dospelé.... Fúha, to je šok... absolútny.


[quote="pid:23042, uid:107"]Niekoľkoročná predsedníčka združenia Slovenské duly Ľuba Lapšanská cez víkend zomrela.[/quote] Som v totálnom šoku, veď ona je ešte mladá. A má menšie deti, nie úplne malé a ani nie dospelé.... Fúha, to je šok... absolútny.

S hlbokým zármutkom oznamujeme verejnosti, že nás po krátkej a ťažkej chorobe navždy opustil p. Csaba Tolnai, zástupca primátora, poslanec mestského zastupiteľstva a poslanec Nitrianskeho samosprávneho kraja. Budeme si ho navždy pamätať ako človeka s dobrým srdcom, veľkého lokálpatriota, milovníka nášho mesta a autora viacerých publikácií o histórii Levíc. Česť jeho pamiatke
facebook.com/samosprava.Levice/posts/2849561145309823
Podľa jednej diskusie dva dni po očkovaní.60e2192e47ed2


S hlbokým zármutkom oznamujeme verejnosti, že nás po krátkej a ťažkej chorobe navždy opustil p. Csaba Tolnai, zástupca primátora, poslanec mestského zastupiteľstva a poslanec Nitrianskeho samosprávneho kraja. Budeme si ho navždy pamätať ako človeka s dobrým srdcom, veľkého lokálpatriota, milovníka nášho mesta a autora viacerých publikácií o histórii Levíc. Česť jeho pamiatke facebook.com/samosprava.Levice/posts/2849561145309823 Podľa jednej diskusie dva dni po očkovaní.![60e2192e47ed2](serve/attachment&path=60e2192e47ed2)
Upravené 4. 7. 2021 o 22:25

Smrť ďalšej mladej ženy – Ľuba Lapšanská
https://www.facebook.com/dula-%C4%BDuba-Lap%C5%A1ansk%C3%A1-131784906835704/


Niekoľkoročná predsedníčka združenia Slovenské duly Ľuba Lapšanská cez víkend zomrela. Informovali o tom na sociálnych sieťach jej bývalé kolegyne a priateľky, príčinu nezverejnili, pre mnohé je však jej odchod nečakaný.
http://www.inenoviny.sk/smrt-dalsej-mladej-zeny-luba-lapsanska/
https://ahojmama.pravda.sk/clanky/zomrela-luba-lapsanska/14456-clanok.html?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_rubrikovy_box


Smrť ďalšej mladej ženy – Ľuba Lapšanská https://www.facebook.com/dula-%C4%BDuba-Lap%C5%A1ansk%C3%A1-131784906835704/ Niekoľkoročná predsedníčka združenia Slovenské duly Ľuba Lapšanská cez víkend zomrela. Informovali o tom na sociálnych sieťach jej bývalé kolegyne a priateľky, príčinu nezverejnili, pre mnohé je však jej odchod nečakaný. http://www.inenoviny.sk/smrt-dalsej-mladej-zeny-luba-lapsanska/ https://ahojmama.pravda.sk/clanky/zomrela-luba-lapsanska/14456-clanok.html?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_rubrikovy_box

príčinu nezverejnili,
Na FB stranke rodinka-babatko uviedli, ze pricinou bolo onkologicke ochorenie.


[quote="pid:23248, uid:78"]príčinu nezverejnili,[/quote] Na FB stranke rodinka-babatko uviedli, ze pricinou bolo onkologicke ochorenie.

8-násobný otec zomrel na COVID-19: Pozitívny test mal v deň, kedy dostal druhú dávku očkovania
https://www.topky.sk/cl/13/2137893/Osemnasobny-otec-zomrel-na-COVID-19-Pozitivny-test-mal-v-den-kedy-dostal-druhu-davku-ockovania


**8-násobný otec zomrel na COVID-19: Pozitívny test mal v deň, kedy dostal druhú dávku očkovania** https://www.topky.sk/cl/13/2137893/Osemnasobny-otec-zomrel-na-COVID-19-Pozitivny-test-mal-v-den-kedy-dostal-druhu-davku-ockovania

Nečakaná smrť víceprimátora Levíc, Csaba Tolnai 49r
možno to sem nepatrí, vraj po krátkej a ťažkej chorobe, o očkovaní nepíšu
https://regiony.zoznam.sk/necakana-smrt-mladeho-viceprimatora-levic-mesto-aj-rodina-su-v-soku


**Nečakaná smrť víceprimátora Levíc, Csaba Tolnai 49r** možno to sem nepatrí, vraj po krátkej a ťažkej chorobe, o očkovaní nepíšu https://regiony.zoznam.sk/necakana-smrt-mladeho-viceprimatora-levic-mesto-aj-rodina-su-v-soku

tú 17r študentku zo Serede zrejme možno vyškrtnúť zo zbierky, jej otec tvrdí, že sa neočkovala
ale to je normálne, že nie každé podozrenie sa potvrdí
https://www.tvnoviny.sk/koronavirus/2032847_konspiratori-siria-ze-17-rocne-dievca-zo-serede-zomrelo-kvoli-ockovaniu-razny-krok-otca-zosnulej


tú 17r študentku zo Serede zrejme možno vyškrtnúť zo zbierky, jej otec tvrdí, že sa neočkovala ale to je normálne, že nie každé podozrenie sa potvrdí https://www.tvnoviny.sk/koronavirus/2032847_konspiratori-siria-ze-17-rocne-dievca-zo-serede-zomrelo-kvoli-ockovaniu-razny-krok-otca-zosnulej

tú 17r študentku zo Serede zrejme možno vyškrtnúť zo zbierky, jej otec tvrdí, že sa neočkovala
ale to je normálne, že nie každé podozrenie sa potvrdí


Spike proteín a mRNA z iných ľudí tiež dokáže urobiť divy s ľudským telom t.j. mohla zomrieť na očkovanie niekoho iného.


[quote="pid:23293, uid:413"]tú 17r študentku zo Serede zrejme možno vyškrtnúť zo zbierky, jej otec tvrdí, že sa neočkovala ale to je normálne, že nie každé podozrenie sa potvrdí[/quote] Spike proteín a mRNA z iných ľudí tiež dokáže urobiť divy s ľudským telom t.j. mohla zomrieť na očkovanie niekoho iného.

Moderátor

Spike proteín a mRNA z iných ľudí tiež dokáže urobiť divy s ľudským telom t.j. mohla zomrieť na očkovanie niekoho iného.


Tak to si už trochu prehnal s tým konšpirovaním, nie? smile
Nie je náhodou táto konšpiračná teória šírená zámerne s cieľom ešte viac vystrašiť ľudí a ešte viac rozdeliť spoločnosť na dva tábory?
To aby sme sa nebáli covidu, ale ešte aj zaočkovaných ľudí?
Nepreháňaš to trošku? smile


[quote="pid:23297, uid:7"]Spike proteín a mRNA z iných ľudí tiež dokáže urobiť divy s ľudským telom t.j. mohla zomrieť na očkovanie niekoho iného.[/quote] Tak to si už trochu prehnal s tým konšpirovaním, nie? :) Nie je náhodou táto konšpiračná teória šírená zámerne s cieľom ešte viac vystrašiť ľudí a ešte viac rozdeliť spoločnosť na dva tábory? To aby sme sa nebáli covidu, ale ešte aj zaočkovaných ľudí? Nepreháňaš to trošku? :)
Upravené 6. 7. 2021 o 12:42

ze pricinou bolo onkologicke ochorenie

To se teoreticky nevylučuje, oni to rvou i do “rizikových skupin”.


[quote="pid:23249, uid:297"]ze pricinou bolo onkologicke ochorenie[/quote] To se teoreticky nevylučuje, oni to rvou i do “rizikových skupin”.

Nepreháňaš to trošku?

Nepřehání. Psal jsem o tom v souvislosti s rodinou kamarádky mé dcery v USA.


[quote="pid:23302, uid:138"]Nepreháňaš to trošku?[/quote] Nepřehání. Psal jsem o tom v souvislosti s rodinou kamarádky mé dcery v USA.

Som si vedomý, že očkovanie vakcínami, ktoré riadne nepreveril schvaľovací proces a sú na výnimku je riziko, preto som sa očkovať nedal a ani nedám. Detto manželka a deti tiež nie. Lenže tu píšete o prenose z očkovaného na neočkovaného a to je už iná káva.
Kontakt s inými sa však ustrážiť celkom nedá. Neviem si zatiaľ predstaviť šírenie zdravotných problémov zo zaočkovanej osoby na nezaočkovanú (To, že si to nateraz neviem predstaviť - ten mechanizmus prenosu neznamená, že to nemôže existovať). Deti v škole sú v kontakte so zaočkovanými spolužiakmi, deti na prázdninách so zaočkovanými starými rodičmi, my dospelí väčšinou ani nevieme, či predavač, šofér autobusu, poštárka.....ak sa zúčastňujete na porade....
Napriek neočkovaniu a vyhýbaniu sa kontaktu s inými, skoro všetky tieto prípady v mojej rodine za posledné tri mesiace už nastali.
Takže sa spýtam takto: Aká je miera rizika prenosu látok spôsobujúcich zdravotné komplikácie až smrť z očkovanej osoby na neočkovanú? Aké zdravotné riziká tu hrozia, komu najmä a ako ich možno znížiť, prípadne úplne ich eliminovať? Existujú nejaké štúdie?


Som si vedomý, že očkovanie vakcínami, ktoré riadne nepreveril schvaľovací proces a sú na výnimku je riziko, preto som sa očkovať nedal a ani nedám. Detto manželka a deti tiež nie. Lenže tu píšete o prenose z očkovaného na neočkovaného a to je už iná káva. Kontakt s inými sa však ustrážiť celkom nedá. Neviem si zatiaľ predstaviť šírenie zdravotných problémov zo zaočkovanej osoby na nezaočkovanú (To, že si to nateraz neviem predstaviť - ten mechanizmus prenosu neznamená, že to nemôže existovať). Deti v škole sú v kontakte so zaočkovanými spolužiakmi, deti na prázdninách so zaočkovanými starými rodičmi, my dospelí väčšinou ani nevieme, či predavač, šofér autobusu, poštárka.....ak sa zúčastňujete na porade.... Napriek neočkovaniu a vyhýbaniu sa kontaktu s inými, skoro všetky tieto prípady v mojej rodine za posledné tri mesiace už nastali. Takže sa spýtam takto: Aká je miera rizika prenosu látok spôsobujúcich zdravotné komplikácie až smrť z očkovanej osoby na neočkovanú? Aké zdravotné riziká tu hrozia, komu najmä a ako ich možno znížiť, prípadne úplne ich eliminovať? Existujú nejaké štúdie?

Aká je miera rizika prenosu látok
"Odľahčím"smileedeli sme v prírode skupina očkovaních aj neočkovaných z rodiny a štípali nás dobiedzavé komáresmile


[quote="pid:23340, uid:175"]Aká je miera rizika prenosu látok[/quote]"Odľahčím":Sedeli sme v prírode skupina očkovaních aj neočkovaných z rodiny a štípali nás dobiedzavé komáre:)

Veď aj my sme tak sedeli po hodne dlhom čase s rodinou zaoč -nezaoč a tie komáre tam tiež boli nejaké.... do kelu!!!smile
Medzitým som prefrčal cez rubriku o vedľajších účinkoch vakcín proti covidu, niektorí to tam v polovici júna riešili. Sú zástancovia myšlienky, že sa to prenáša vzduchom, iní tvrdia, že len cez telesné tekutiny, iní, že vôbec, ale aj tak sa necítili po pobyte v spoločnosti očkovaných najlepšie.
Takže neviem, ale v čom mám zatiaľ jasno je neočkovať a s kontaktmi zdržanlivejšie.


Veď aj my sme tak sedeli po hodne dlhom čase s rodinou zaoč -nezaoč a tie komáre tam tiež boli nejaké.... do kelu!!!(wasntme) Medzitým som prefrčal cez rubriku o vedľajších účinkoch vakcín proti covidu, niektorí to tam v polovici júna riešili. Sú zástancovia myšlienky, že sa to prenáša vzduchom, iní tvrdia, že len cez telesné tekutiny, iní, že vôbec, ale aj tak sa necítili po pobyte v spoločnosti očkovaných najlepšie. Takže neviem, ale v čom mám zatiaľ jasno je neočkovať a s kontaktmi zdržanlivejšie.

v čom mám zatiaľ jasno je neočkovať a s kontaktmi zdržanlivejšie.
Moja 87 ročná svokra sa nedala a ani nechce dať očkovať(na rozdiel od mladších), aj keď paradoxne každý deň hltá mainstreamové tv.Jej veta:"Ta dajak už veľmi tlača na ľudzi s totym očkovanim,kedz mam zomrec ta zomrem a kedz ešči nemam tak nezomrem."


[quote="pid:23350, uid:175"]v čom mám zatiaľ jasno je neočkovať a s kontaktmi zdržanlivejšie.[/quote]Moja 87 ročná svokra sa nedala a ani nechce dať očkovať(na rozdiel od mladších), aj keď paradoxne každý deň hltá mainstreamové tv.Jej veta:"Ta dajak už veľmi tlača na ľudzi s totym očkovanim,kedz mam zomrec ta zomrem a kedz ešči nemam tak nezomrem."

Spike proteín a mRNA z iných ľudí tiež dokáže urobiť divy s ľudským telom t.j. mohla zomrieť na očkovanie niekoho iného.
neviem posúdiť relevantnosť a pravdivosť (samotná stránka uvádza, že sú tam pochybnosti a môže to byť fake) ale táto nemecká stránka - https://reitschuster.de/post/kinder-koennen-an-spike-protein-von-geimpften-sterben/?fbclid=IwAR1RiBRhC9HqTHUUzUVuUyU7n6unLh9w0cEXYYClloFlm7T7xUzaux_2sH0
zverejnila článok o ešte nezrecenzovanej štúdii (je to len pdf), že očkovanie proti coronavírusu zvyšuje úmrtnosť medzi nezaočkovanými deťmi v Európe (je tam uvedený "shedding" - vylučovanie a prenos spike proteínov z očkovaných na neočkovaných hlavne v počiatočných fázach vakcinácie, a to vylučovaním tekutín (hlien, kašeľ, dýchanie a materské mlieko )+ vedľajšie účinky sa začínajú prejavovať 3-4 týždne po očkovaní a dlhodobé vedľajšie účinky sú očakávané vo všetkých vekových skupinách)


.. autorom by mal byť Hervé Seligmann a našla som len, že pôvodne to bolo zverejnené na nejakej izraelskej stránke/ blogu s koncovkou org (http://www.nakim.org/israel-forums/viewtopic.php?t=270992&s=Children_may_die_from_spike_protein_expelled_by_the_vaccinated) ale prebrali to aj francúzi (https://www.francesoir.fr/videos-les-debriefings/israel-yativ-seligmann-juin-2021)


[quote="pid:23297, uid:7"]Spike proteín a mRNA z iných ľudí tiež dokáže urobiť divy s ľudským telom t.j. mohla zomrieť na očkovanie niekoho iného.[/quote] neviem posúdiť relevantnosť a pravdivosť (samotná stránka uvádza, že sú tam pochybnosti a môže to byť fake) ale táto nemecká stránka - https://reitschuster.de/post/kinder-koennen-an-spike-protein-von-geimpften-sterben/?fbclid=IwAR1RiBRhC9HqTHUUzUVuUyU7n6unLh9w0cEXYYClloFlm7T7xUzaux_2sH0 zverejnila článok o ešte nezrecenzovanej štúdii (je to len pdf), že **očkovanie proti coronavírusu zvyšuje úmrtnosť medzi nezaočkovanými deťmi v Európe** (je tam uvedený "shedding" - vylučovanie a prenos spike proteínov z očkovaných na neočkovaných hlavne v počiatočných fázach vakcinácie, a to vylučovaním tekutín (hlien, kašeľ, dýchanie a materské mlieko )+ vedľajšie účinky sa začínajú prejavovať 3-4 týždne po očkovaní a dlhodobé vedľajšie účinky sú očakávané vo všetkých vekových skupinách) .. autorom by mal byť **Hervé Seligmann** a našla som len, že pôvodne to bolo zverejnené na nejakej izraelskej stránke/ blogu s koncovkou org (http://www.nakim.org/israel-forums/viewtopic.php?t=270992&s=Children_may_die_from_spike_protein_expelled_by_the_vaccinated) ale prebrali to aj francúzi (https://www.francesoir.fr/videos-les-debriefings/israel-yativ-seligmann-juin-2021)

Podívejte se na stránky Čarokrasna duše. Potvrzuji svoje vlastní zkušenosti a zkušenosti kamarádky, které se nechalo očkovat dost příbuzných (,otec, babi, děda), že do té doby její zdravé děti a manžel začali marodit vždy po návštěvě příbuzných.


Podívejte se na stránky Čarokrasna duše. Potvrzuji svoje vlastní zkušenosti a zkušenosti kamarádky, které se nechalo očkovat dost příbuzných (,otec, babi, děda), že do té doby její zdravé děti a manžel začali marodit vždy po návštěvě příbuzných.

V první řadě bychom alespoň my zde měli přestat s tím názvem "vakcina" a "vakcinace".


Nejedná se o žádnou "vakcinaci", nýbrž o genetickou terapii.


A moje osobní zkušenost v uzavřeném prostoru po cca 30-45 minutách jsem schopen říci, že do osoby byl vpraven preparát jedné z firem, protože mě začně bolet hlava. Podobné problémy mají ženy, že začínají nekontrolovaně menstruovat. U druhé, která se tady podává však nic nezaznamenávám.
To samé jsem zaregistroval i v jiných zemích a v jiných jazycích na různých forech, kde se tento témat probírá.
Asi na tom Spike protejnu něco bude i když je zatím asi přečasné se k tomu stavět jednoznačně.
To všechno ukáže čas, ale to už bude pozdě!


V první řadě bychom alespoň my zde měli přestat s tím názvem "vakcina" a "vakcinace". Nejedná se o žádnou "vakcinaci", nýbrž o genetickou terapii. A moje osobní zkušenost v uzavřeném prostoru po cca 30-45 minutách jsem schopen říci, že do osoby byl vpraven preparát jedné z firem, protože mě začně bolet hlava. Podobné problémy mají ženy, že začínají nekontrolovaně menstruovat. U druhé, která se tady podává však nic nezaznamenávám. To samé jsem zaregistroval i v jiných zemích a v jiných jazycích na různých forech, kde se tento témat probírá. Asi na tom Spike protejnu něco bude i když je zatím asi přečasné se k tomu stavět jednoznačně. To všechno ukáže čas, ale to už bude pozdě!

Nejedná se o žádnou "vakcinaci", nýbrž o genetickou terapii.
..."Pri koronavíruse však nemožno hovoriť ani o terapii, pretože človek, ktorý sa očkuje, je zdravý. Najsprávnejšie pomenovanie pre proces, ktorý sa tu realizuje, je génová manipulácia. Musíme si zvykať na skutočnosť, že sa do života dostáva génová manipulácia“- vyjadrenie pre Extra plus profesor Štefan Hrušovský.


[quote="pid:23407, uid:311"]Nejedná se o žádnou "vakcinaci", nýbrž o genetickou terapii.[/quote]..."Pri koronavíruse však nemožno hovoriť ani o terapii, pretože človek, ktorý sa očkuje, je zdravý. Najsprávnejšie pomenovanie pre proces, ktorý sa tu realizuje, je génová manipulácia. Musíme si zvykať na skutočnosť, že sa do života dostáva génová manipulácia“- vyjadrenie pre Extra plus profesor Štefan Hrušovský.

Nejedná se o žádnou "vakcinaci", nýbrž o genetickou terapii.


Na výraz GMO (plodiny) ľudia zvyknú reagovať adekvátnejšie. A mRNA "vakcíny" sú čisté umelé GMO preparáty. Aby to ľuďom docvaklo, bolo by dobré tú skratku prepašovať do všedného slangu. Niečo ako GMO-včelička, GMO-zaštepenie, GMO-očkovanie, GMO-dávka a pod. Alebo aj dokonca GMO-"vakcíny".


[quote="pid:23407, uid:311"]Nejedná se o žádnou "vakcinaci", nýbrž o genetickou terapii.[/quote] Na výraz GMO (plodiny) ľudia zvyknú reagovať adekvátnejšie. A mRNA "vakcíny" sú čisté umelé GMO preparáty. Aby to ľuďom docvaklo, bolo by dobré tú skratku prepašovať do všedného slangu. Niečo ako GMO-včelička, GMO-zaštepenie, GMO-očkovanie, GMO-dávka a pod. Alebo aj dokonca GMO-"vakcíny".

Niečo ako GMO-včelička, GMO-zaštepenie, GMO-očkovanie, GMO-dávka a pod. Alebo aj dokonca GMO-"vakcíny".


Mutanti?


[quote="pid:23430, uid:6"]Niečo ako GMO-včelička, GMO-zaštepenie, GMO-očkovanie, GMO-dávka a pod. Alebo aj dokonca GMO-"vakcíny".[/quote] Mutanti?

Moderator

Mutanti?
Skor vytvaranie novych haploskupin. V minulosti sa to uz par krat dialo.


[quote="pid:23446, uid:10"]Mutanti?[/quote]Skor vytvaranie novych haploskupin. V minulosti sa to uz par krat dialo.

podozrenie: Zomrel hokejový tréner Miroslav Chudý († 59)
(pozrel som viac článkov a nenašiel som nič o príčine alebo očkovaní, iba že to bolo nečakané a v týchto dňoch bol vraj na dovolenke v Chorvátsku)
https://myzvolen.sme.sk/c/22697198/necakana-sprava-zomrel-hokejovy-trener-miroslav-chudy.html
https://www.bystricoviny.sk/hokej/zomrel-hokejovy-trener-miroslav-chudy-59


podozrenie: **Zomrel hokejový tréner Miroslav Chudý († 59)** (pozrel som viac článkov a nenašiel som nič o príčine alebo očkovaní, iba že to bolo nečakané a v týchto dňoch bol vraj na dovolenke v Chorvátsku) https://myzvolen.sme.sk/c/22697198/necakana-sprava-zomrel-hokejovy-trener-miroslav-chudy.html https://www.bystricoviny.sk/hokej/zomrel-hokejovy-trener-miroslav-chudy-59

a nenašiel som nič o príčine alebo očkovaní


V jednej diskusii bola informácia, že síce sa liečil ako onkopacient, ale príčinou bol infarkt. Ak k tomu pridáme informáciu, že sa mu to stalo v Chorvátsku, tak o tom posledne zmieňovanom je asi treba uvažovať.


[quote="pid:23491, uid:413"]a nenašiel som nič o príčine alebo očkovaní[/quote] V jednej diskusii bola informácia, že síce sa liečil ako onkopacient, ale príčinou bol infarkt. Ak k tomu pridáme informáciu, že sa mu to stalo v Chorvátsku, tak o tom posledne zmieňovanom je asi treba uvažovať.

"Odľahčím"smileedeli sme v prírode skupina očkovaních aj neočkovaných z rodiny a štípali nás dobiedzavé komáre


Zkoušeli jste někdo levanduli, muškát, rýmovník?
Jakožto volně rostoucí/kvetoucí určitě účinkují, takže myslím, že by mohly účinkovat i v jiných formách.


Každopádně, zcela se vyhnout všemu hmyzu opravdu nejde, ač některé věci možná je dobré omezit, tak se musíme s nastalou situací naučit žít a nepanikařit.


[quote="pid:23344, uid:191"]"Odľahčím"smileedeli sme v prírode skupina očkovaních aj neočkovaných z rodiny a štípali nás dobiedzavé komáre[/quote] Zkoušeli jste někdo levanduli, muškát, rýmovník? Jakožto volně rostoucí/kvetoucí určitě účinkují, takže myslím, že by mohly účinkovat i v jiných formách. Každopádně, zcela se vyhnout všemu hmyzu opravdu nejde, ač některé věci možná je dobré omezit, tak se musíme s nastalou situací naučit žít a nepanikařit.
12345 ... 7
127.2k
502
80
Táto téma je uzavretá
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept