Egregoriálno-matričné riadenie
Ve Švýcarsku se zřítilo vojenské letadlo F-5 Tiger
Y

Švýcarské federální ministerstvo obrany, civilní ochrany a sportu na Twitteru napsalo, že pilot, kterému se podařilo katapultovat z letadla, není zraněn.
K havárii F-5 Tiger došlo nedaleko horského střediska Melchsee-Frutt v centrálním kantonu Obwalden v 9:00.
Der Tiger F-5 startoval z Payerne a byl na treningovem letu jako sparringpartner pro F/A-18. Vojensky soud se zabyva pricinou padu letadla.
https://cz.sputniknews.com/20210526/ve-svycarsku-se-zritilo-vojenske-letadlo-14624980.html


Švýcarské federální ministerstvo obrany, civilní ochrany a sportu na Twitteru napsalo, že pilot, kterému se podařilo katapultovat z letadla, není zraněn. K havárii F-5 Tiger došlo nedaleko horského střediska Melchsee-Frutt v centrálním kantonu Obwalden v 9:00. Der Tiger F-5 startoval z Payerne a byl na treningovem letu jako sparringpartner pro F/A-18. Vojensky soud se zabyva pricinou padu letadla. https://cz.sputniknews.com/20210526/ve-svycarsku-se-zritilo-vojenske-letadlo-14624980.html
Upravené 26. 5. 2021 o 16:44

Švýcarská armáda -Věk odvodu 19 let Délka odvodu 225 dnů
K dispozici pro službu 1 852 580 mužů,
https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0v%C3%BDcarsk%C3%A1_arm%C3%A1da
Northrop F-5A/B Freedom Fighter a F-5E/F Tiger II jsou jednomístné,
nadzvukové stíhací letouny vyvinuté v 50. letech americkou firmou Northrop.
F-5 byly menší a jednodušší než jejich současníci
jako McDonnell Douglas F-4 Phantom II. Wikipedie
První let: 30. července 1959 (F-5A); 11. srpna 1972 (F-5E)
Švýcarsko je federací 26 autonomních kantonů,
které jsou zcela rovnoprávné navzájem i na federální úrovni, s výjimkou 6 kantonů
Payerne je město a obec v kantonu Vaud,
v frankofonní části Švýcarska.
Benediktinské opatství vzniklo v 10. století.
Severně od Payerne je letecká základna švýcarské armády.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Payerne
Sparring- nebyla podpora partnera
9- změna nastáva
Sša letadlo pod vedením švycarskeho pilota se zřitilo .


Švýcarská armáda -Věk odvodu 19 let Délka odvodu 225 dnů K dispozici pro službu 1 852 580 mužů, https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0v%C3%BDcarsk%C3%A1_arm%C3%A1da Northrop F-5A/B Freedom Fighter a F-5E/F Tiger II jsou jednomístné, nadzvukové stíhací letouny vyvinuté v 50. letech americkou firmou Northrop. F-5 byly menší a jednodušší než jejich současníci jako McDonnell Douglas F-4 Phantom II. Wikipedie První let: 30. července 1959 (F-5A); 11. srpna 1972 (F-5E) Švýcarsko je federací 26 autonomních kantonů, které jsou zcela rovnoprávné navzájem i na federální úrovni, s výjimkou 6 kantonů Payerne je město a obec v kantonu Vaud, v frankofonní části Švýcarska. Benediktinské opatství vzniklo v 10. století. Severně od Payerne je letecká základna švýcarské armády. https://cs.wikipedia.org/wiki/Payerne Sparring- nebyla podpora partnera 9- změna nastáva Sša letadlo pod vedením švycarskeho pilota se zřitilo .
Upravené 26. 5. 2021 o 17:09

Co tím chtěl básník říci, pořád tam nevidím nějaké vyústění... Jen konstatování...


Co tím chtěl básník říci, pořád tam nevidím nějaké vyústění... Jen konstatování...

“Ve Švýcarsku se zřítilo vojenské letadlo F-5 Tiger”
Zřítil se Tiger.
Tiger Šér Chán, americké výroby.
“...byl na výcvikovém letu jako partner pro F/A-18 švýcarského letectva...”
F/A = fighter/attack, fighter = stíhačka, ale též bojovník, attack = útočit, napadnout, přepadnout (a která osmnáctka nám historicky nedávno někoho napadla?)
18 ~ AH ~ adolf hitler, protiruský/protislovanský nástroj malobritánie
F/A-18 ~ bojová/útočná zbraň malobritského fašismu
Švýcarsko ~ sídlo části GP
švýcarské letectvo ~ “zbraně”/nástroje GP


GP přestane (selže?) spolupráce Šér Chána (USA) s (dalšími) bojovými/útočnými nástroji malobritského fašismu (18 ).


Stalo se v (polo)kantonu Obwalden. Základem dnešního Švýcarska se stal tzv. “Věčný spolek” tří “prakantonů”, Uri, Schwyz a Unterwalden. Unterwalden byl později rozdělen na Obwalden a Nidwalden. Všechno to leží v centru Švýcarska. Vlajky a znaky Obwaldenu a Nidwaldenu jsou červeno bílé.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Obwalden
Město Payerne, kde je letiště odkud F-5 vzlétl, je v kantonu Vaud. Erb města je bílo červený.


Poznámka:
Domnívám se, že tento typ letounu (F-5) v houlyúdských filmech “hrával” sovětské stíhačky MIG.
Konkrétně ve filmu “Top gun” (s Tomem Scientologem) hrál letoun F-5F Tiger II sovětskou stíhačku MIG-28. Což je pikantní, protože konstrukční kancelář Mig používá zásadně liché číslování svých typů...
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Northrop_F-5


“Ve Švýcarsku se zřítilo vojenské letadlo F-5 Tiger” Zřítil se Tiger. Tiger Šér Chán, americké výroby. “...byl na výcvikovém letu jako partner pro F/A-18 švýcarského letectva...” F/A = fighter/attack, fighter = stíhačka, ale též bojovník, attack = útočit, napadnout, přepadnout (a která osmnáctka nám historicky nedávno někoho napadla?) 18 ~ AH ~ adolf hitler, protiruský/protislovanský nástroj malobritánie F/A-18 ~ bojová/útočná zbraň malobritského fašismu Švýcarsko ~ sídlo části GP švýcarské letectvo ~ “zbraně”/nástroje GP GP přestane (selže?) spolupráce Šér Chána (USA) s (dalšími) bojovými/útočnými nástroji malobritského fašismu (18 ). Stalo se v (polo)kantonu Obwalden. Základem dnešního Švýcarska se stal tzv. “Věčný spolek” tří “prakantonů”, Uri, Schwyz a Unterwalden. Unterwalden byl později rozdělen na Obwalden a Nidwalden. Všechno to leží v centru Švýcarska. Vlajky a znaky Obwaldenu a Nidwaldenu jsou červeno bílé. https://cs.wikipedia.org/wiki/Obwalden Město Payerne, kde je letiště odkud F-5 vzlétl, je v kantonu Vaud. Erb města je bílo červený. Poznámka: Domnívám se, že tento typ letounu (F-5) v houlyúdských filmech “hrával” sovětské stíhačky MIG. Konkrétně ve filmu “Top gun” (s Tomem Scientologem) hrál letoun F-5F Tiger II sovětskou stíhačku MIG-28. Což je pikantní, protože konstrukční kancelář Mig používá zásadně liché číslování svých typů... https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Northrop_F-5
Upravené 26. 5. 2021 o 19:35

Základem dnešního Švýcarska se stal tzv. “Věčný spolek” tří “prakantonů”, Uri, Schwyz a Unterwalden

Kanton Obwalden lezi doslova v srdci Svycarska. Jeho koordinaty jsou ♁660158 / 183640.
Nez prisli Alemani okolo r. 700, byl Obwalden osidlen Kelty a Rimany.
Uredni rec kantonu je nemcina.
https://de.wikipedia.org/wiki/Kanton_Obwalden
Jinak gratuluji, jsi fakt dobry.
Tesi me, ze me hned u toho napadl tygr Ser Chan a s vysledkem se prakticky shodujeme. Mam toho popsaneho 3/4 papiru A4. Nedostala jsem se k tomu to odeslat.


[quote="pid:17400, uid:240"]Základem dnešního Švýcarska se stal tzv. “Věčný spolek” tří “prakantonů”, Uri, Schwyz a Unterwalden[/quote] Kanton Obwalden lezi doslova v srdci Svycarska. Jeho koordinaty jsou ♁660158 / 183640. Nez prisli Alemani okolo r. 700, byl Obwalden osidlen Kelty a Rimany. Uredni rec kantonu je nemcina. https://de.wikipedia.org/wiki/Kanton_Obwalden Jinak gratuluji, jsi fakt dobry. Tesi me, ze me hned u toho napadl tygr Ser Chan a s vysledkem se prakticky shodujeme. Mam toho popsaneho 3/4 papiru A4. Nedostala jsem se k tomu to odeslat.

Mam toho popsaneho 3/4 papiru A4.

Nezahazuj, postni sem, pokud možno nezávisle. Doplnění, potvrzení, opravení, porovnání.
Vypadá to, že’s to měla silnější. Silnější může líp vypovídat.


[quote="pid:17409, uid:68"]Mam toho popsaneho 3/4 papiru A4.[/quote] Nezahazuj, postni sem, pokud možno nezávisle. Doplnění, potvrzení, opravení, porovnání. Vypadá to, že’s to měla silnější. Silnější může líp vypovídat.

Ze Švýcarska přišel impulz , o bombě v letadle do Běloruska .
A následně pád vojenského letadla .
Náhoda , záměr , opičí pracka ?


Ze Švýcarska přišel impulz , o bombě v letadle do Běloruska . A následně pád vojenského letadla . Náhoda , záměr , opičí pracka ?

Kanton Obwalden lezi doslova v srdci Svycarska.

“...k havárii došlo nedaleko horského střediska Melchsee-Frutt v centrálním kantonu Obwalden...”
Ještě je možné, že by něco napovědělo jméno toho vodního jezera, ale ta švýcarská němčina je asi nějaká divná...


Stalo se kolem 9. hodiny: jak píše dasa - změna, konec


[quote="pid:17409, uid:68"]Kanton Obwalden lezi doslova v srdci Svycarska.[/quote] “...k havárii došlo nedaleko horského střediska Melchsee-Frutt v centrálním kantonu Obwalden...” Ještě je možné, že by něco napovědělo jméno toho vodního jezera, ale ta švýcarská němčina je asi nějaká divná... Stalo se kolem 9. hodiny: jak píše dasa - změna, konec
Upravené 26. 5. 2021 o 20:49

Vlajky a znaky Obwaldenu a Nidwaldenu jsou červeno bílé.


Erb Obwaldenu:

Obwalden lezi doslova v srdci Svycarska

Je klicem GP
Na bilo cervenem podkladu je klic, jehoz cast se zuby je bila a lezi v cervenem poli a cervene drzadlo klice lezi v bilem poli.
(Horni a Dolni Nil - faraonska koruna)
https://de.wikipedia.org/wiki/Kanton_Obwalden
GP zde nechava zritit se Ser Chana. Konec baziny.


Dalsi zajimavost:
Obwalden se nachazi na trase Jakobsweg (Jakobovy poutni cesty) z klastera Einsiedeln (Obydlet) do Santiago Compostela pres Staus, Krens, Sachseln, Giswil, Lungern a dale pres Brünigpass smer Brienz .....
Santiago de Compostela je hlavní město španělské autonomní oblasti Galicia a poutni misto, cil Jakobovy pouti, jeho hrob.
Santiago znamena svaty Jakob
Compostela - Hvezdne pole
Sleduj Erb - hvezda a relikviar
https://de.wikipedia.org/wiki/Santiago_de_Compostela
https://en.wikipedia.org/wiki/Santiago_de_Compostela


Strojovy preklad:
Jakub Starší byl jedním z Dvanácti apoštolů, syn Zebedeův a bratr Janův. Podle legendy, hned po Nanebevstoupení Krista, šel do římské provincie Hispania, dnešní Španělsko, jako misionar, ale s malým úspěchem. Poté se vrátil do Palestiny, kde byl nakonec popraven na rozkaz Krále Heroda Agrippy I z Judeji v roce 44.
-Podle legendy, která se ve Španělsku rozšířila od středověku, bylo jeho tělo umístěno do lodi, která sama doplula az na pobřeží Španělska.
-Podle další verze, jeho učedníci Athanasius a Theodorus prevezli telo po mori do Španělska a pohřbili ho v jeho misionarske oblasti do hrobky na území současného města Santiago de Compostela.
-Podle další legendy, ktera je rozsirena v cirkevnich kruzich, Císař Justinian venoval kosti Sinajskému klášteru; pri islamskych povstanich mniši přenesli ostatky do bezpečí do Španělska. Když muslimové dobyli Španělsko, relikvie byly pohřbeny na místě, kde je dnes Santiago de Compostela. Vykopávky dokazují, že zde bylo pohřebiště rímskeho vojenskeho tábora od 1. do 4. století a Suebianske osidleni (sidliste) (Slovane z nemeckeho povodi Labe a Cech) od 5. do 7.století.
https://en.wikipedia.org/wiki/Suebi


[quote="pid:17400, uid:240"]Vlajky a znaky Obwaldenu a Nidwaldenu jsou červeno bílé.[/quote] ** Erb Obwaldenu:** [quote="pid:17409, uid:68"]Obwalden lezi doslova v srdci Svycarska[/quote] **Je klicem GP** Na bilo cervenem podkladu je klic, jehoz cast se zuby je bila a lezi v cervenem poli a cervene drzadlo klice lezi v bilem poli. (Horni a Dolni Nil - faraonska koruna) https://de.wikipedia.org/wiki/Kanton_Obwalden GP zde nechava zritit se Ser Chana. Konec baziny. **Dalsi zajimavost:** Obwalden se nachazi na trase Jakobsweg (Jakobovy poutni cesty) z klastera Einsiedeln (Obydlet) do Santiago Compostela pres Staus, Krens, Sachseln, Giswil, Lungern a dale pres Brünigpass smer Brienz ..... Santiago de Compostela je hlavní město španělské autonomní oblasti Galicia a poutni misto, cil Jakobovy pouti, jeho hrob. Santiago znamena svaty Jakob Compostela - Hvezdne pole Sleduj Erb - hvezda a relikviar https://de.wikipedia.org/wiki/Santiago_de_Compostela https://en.wikipedia.org/wiki/Santiago_de_Compostela **Strojovy preklad:** Jakub Starší byl jedním z Dvanácti apoštolů, syn Zebedeův a bratr Janův. Podle legendy, hned po Nanebevstoupení Krista, šel do římské provincie Hispania, dnešní Španělsko, jako misionar, ale s malým úspěchem. Poté se vrátil do Palestiny, kde byl nakonec popraven na rozkaz Krále Heroda Agrippy I z Judeji v roce 44. -Podle legendy, která se ve Španělsku rozšířila od středověku, bylo jeho tělo umístěno do lodi, která sama doplula az na pobřeží Španělska. -Podle další verze, jeho učedníci Athanasius a Theodorus prevezli telo po mori do Španělska a pohřbili ho v jeho misionarske oblasti do hrobky na území současného města Santiago de Compostela. -Podle další legendy, ktera je rozsirena v cirkevnich kruzich, Císař Justinian venoval kosti Sinajskému klášteru; pri islamskych povstanich mniši přenesli ostatky do bezpečí do Španělska. Když muslimové dobyli Španělsko, relikvie byly pohřbeny na místě, kde je dnes Santiago de Compostela. Vykopávky dokazují, že zde bylo pohřebiště rímskeho vojenskeho tábora od 1. do 4. století a Suebianske osidleni (sidliste) (Slovane z nemeckeho povodi Labe a Cech) od 5. do 7.století. https://en.wikipedia.org/wiki/Suebi
Upravené 27. 5. 2021 o 15:58

Dalsi zajimavost:
Obwalden

Území kantonu se skládá ze dvou izolovaných částí: větší západní část zahrnuje šest obcí (Sarnen, Kerns, Alpnach, Sachseln, Giswil a Lungern), menší východní část je exklávou tvořenou územím obce Engelberg.


Engelberg ~ andělská hora


[quote="pid:17430, uid:68"]Dalsi zajimavost: Obwalden[/quote] Území kantonu se skládá ze dvou izolovaných částí: větší západní část zahrnuje šest obcí (Sarnen, Kerns, Alpnach, Sachseln, Giswil a Lungern), menší východní část je **exklávou tvořenou územím obce Engelberg**. Engelberg ~ andělská hora

“Ve Švýcarsku se zřítilo vojenské letadlo F-5 Tiger”

Ještě dodatek z článku zde
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/ve-svycarsku-se-zritila-stihacka-nedaleko-rekreacni-oblasti-40361499


"Podle záběrů se zdá, že stroj létající v červenobílém zbarvení Patrouille Suisse akrobatické skupiny začal za letu hořet."
(hořel za letu ~ živel oheň ~ červená barva)
(hořel za letu ~ hořel ve vzduchu ~ živel vzduch ~ někdy je mu přisuzována bílá barva)


Typ F/A-18 používaný ve Švýcarsku je plným jménem "F/A-18A Hornet".
F/A-18A Hornet ~ 18AH ~ to kdyby někdo 'nevěděl', jak se čte "18" ;-)


"Švýcaři v roce 2014 v referendu odmítli nákup 22 moderních strojů Saab JAS-39 Gripen za 3,1 miliardy švýcarských franků..."


[quote="pid:17400, uid:240"]“Ve Švýcarsku se zřítilo vojenské letadlo F-5 Tiger”[/quote] Ještě dodatek z článku zde https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/ve-svycarsku-se-zritila-stihacka-nedaleko-rekreacni-oblasti-40361499 "Podle záběrů se zdá, že stroj létající v **červenobílém zbarvení** Patrouille Suisse akrobatické skupiny začal **za letu hořet**." (hořel za letu ~ živel oheň ~ červená barva) (hořel za letu ~ hořel ve vzduchu ~ živel vzduch ~ někdy je mu přisuzována bílá barva) Typ F/A-18 používaný ve Švýcarsku je plným jménem "F/A-18A Hornet". F/A-18**A H**ornet ~ 18AH ~ to kdyby někdo 'nevěděl', jak se čte "18" ;-) "Švýcaři v roce 2014 v referendu odmítli nákup **22** moderních strojů Saab JAS-39 Gripen za **3,1** miliardy švýcarských franků..."
Upravené 27. 5. 2021 o 16:21

Ještě dodatek z článku zde


Mohl bys mi prosím z toho objasnit závěr?
chápu
červená barva a bílá barva jako barvy GP (viz Egypt)
18 - odkaz na gitlera,
22 číslo GP
a víc nevím a hlavně se mi to nedaří dát do souvislostí


jakože odpis gitlerovců (amerciké elity)?


Díky


[quote="pid:17492, uid:240"]Ještě dodatek z článku zde[/quote] Mohl bys mi prosím z toho objasnit závěr? chápu červená barva a bílá barva jako barvy GP (viz Egypt) 18 - odkaz na gitlera, 22 číslo GP a víc nevím a hlavně se mi to nedaří dát do souvislostí jakože odpis gitlerovců (amerciké elity)? Díky

18AH ~ to kdyby někdo nevěděl, jak se čte "18" ;-)

.... jo, jo - prvni pismeno v abecede je A a osme H ...


[quote="pid:17492, uid:240"]18AH ~ to kdyby někdo nevěděl, jak se čte "18" ;-)[/quote] .... jo, jo - prvni pismeno v abecede je A a osme H ...

A netreba zabúdať že Putin a Biden sa majú stretnúť vo Švajčiarsku.


A netreba zabúdať že Putin a Biden sa majú stretnúť vo Švajčiarsku.

Mohl bys mi prosím z toho objasnit závěr?

Ten dodatek je pouze dodatek, kterému nepřisuzuji žádný zvláštní závěr navíc, spíše se tím jen potvrzuje/posiluje už dříve řečené.
(Třeba ten hitler je tam ne 1x, ale rovnou 2x: jednou jako "18" a podruhé jako "A Hornet".)
(Podobně barvy červená/bílá: na letadle, barvy živlů, vlajka toho kantonu, erb města, kde je to letiště, ...)
(Nebo jsem psal "švýcarské letectvo ~ “zbraně”/nástroje GP" a ejhle, chtěli letectvo modernizovat nákupem 22 nových letadel.)


Můj hlavní závěr je v původním komentáři:


GP přestane (selže?) spolupráce Šér Chána (USA) s (dalšími) bojovými/útočnými nástroji malobritského fašismu (18 ).


[quote="pid:17501, uid:473"]Mohl bys mi prosím z toho objasnit závěr?[/quote] Ten dodatek je pouze dodatek, kterému nepřisuzuji žádný zvláštní závěr navíc, spíše se tím jen potvrzuje/posiluje už dříve řečené. (Třeba ten hitler je tam ne 1x, ale rovnou 2x: jednou jako "18" a podruhé jako "**A H**ornet".) (Podobně barvy červená/bílá: na letadle, barvy živlů, vlajka toho kantonu, erb města, kde je to letiště, ...) (Nebo jsem psal "švýcarské letectvo ~ “zbraně”/nástroje GP" a ejhle, chtěli letectvo modernizovat nákupem 22 nových letadel.) Můj hlavní závěr je v původním komentáři: [quote="pid:17400, uid:240"]GP přestane (selže?) spolupráce Šér Chána (USA) s (dalšími) bojovými/útočnými nástroji malobritského fašismu (18 ).[/quote]

.... jo, jo - prvni pismeno v abecede je A a osme H ...

To jo, ale narážel jsem na to, že ten hitler je tam 2x: jednou jako kód 18 a podruhé jako rovnou "A H" a žertoval jsem, že je to proto, aby se to nedalo přehlédnout (což je dvojitý vtip, protože jsem to sám přehlédl, i když vím, že F/A-18 se jmenuje Hornet. Ale dokud jsem to neuviděl napsané v tom článku včetně označení verze "A", tak mě to netrklo...).
:-)


[quote="pid:17504, uid:68"].... jo, jo - prvni pismeno v abecede je A a osme H ...[/quote] To jo, ale narážel jsem na to, že ten hitler je tam 2x: jednou jako kód 18 a podruhé jako rovnou "A H" a žertoval jsem, že je to proto, aby se to nedalo přehlédnout (což je dvojitý vtip, protože jsem to sám přehlédl, i když vím, že F/A-18 se jmenuje Hornet. Ale dokud jsem to neuviděl napsané v tom článku včetně označení verze "A", tak mě to netrklo...). :-)
Upravené 27. 5. 2021 o 15:53

Hornet

Hornet je srsen (s hacky) smile


[quote="pid:17532, uid:240"]Hornet[/quote] Hornet je srsen (s hacky) :)
1.21k
16
7
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept