Naši analytici
Retro: O tom úplně nejhorším…

Velmi vtipné a výstižné. Nabízím k tomu další doplňující pohled:


Sociální super systém vytvoří určité množství produkce a ta je pak přerozdělena mezi jednotlivé subjekty.


Řeší se tedy dva základní úkoly:


  1. co a kým je potřeba vyprodukovat
  2. kdo bude produkci užívat a k čemu

Kapitalismus je průhledný a jeho cílem je soustředit kapitál do jedněch rukou, je to stará známá doktrína "zlatého telete". Kapitalismus je nefunkční ( pro mě je s podivem, že to lidé s IQ nad 90 nejsou schopni okamžitě uvidět ). Je to pouze tupá expanze - "letadlo". To, že to nespadlo okamžitě bylo díky nadměrné spotřebě ( letadlo mohlo pokračovat ). Dalo se predikovat, že produkce poroste díky vědecko-technickému pokroku (stálý růst), jenže se narazilo na to, že planeta není nafukovací. Sice můžeme rychle vyrobit velké množství věcí, ale jaksi se "zapomnělo", že surovin není nekonečně a navíc se ignoruje co se starou produkcí a co s odpady vzniklými při výrobě. To je pro kapitalismus neřešitelné, protože z toho není okamžitý zisk. Obyvatelé se bez strukturně honí za chimérou, za ziskem. A velcí kapitalisté, kteří by mohli strukturně ( tím, že by zaplatili vytvoření struktury ) vědomě investovat do školství, do infrastruktury, do bez-odpadových technologií a pod. to nečiní - honí se dále za ziskem i když mají více než mohou kdy osobně spotřebovat ( plní zadaný cíl na skoupení světa, když ne tak přestanou být kapitalisty, konkurence je zničí - kdo chce s vlky žíti, musí s nimi víti ).

Proč měl Stalin, takový zázračný úspěch? Z nejzaostalejší země, kde většinové obyvatelstvo neumělo číst a psát, během jedné generace byla SSSR první ve vesmíru a navíc při tom musel sociální super systém odolat smrtelnému útoku spojeného kolektivního západu. Bylo to právě tím, že dostal uvedené 1. a 2. pod kontrolu pomocí pětiletek.

Kapitalismus klame takto:

  1. mocná ruka trhu vše vyřeší sama v režimu automatu - "samo sato", víte co ...
  2. spravedlnost rozdělení řeší právo, právní stát, kde ale žádné právo neplatí, rozhoduje kdo má peníze ( lepší právníky a může si koupit nejschopnější všehoschopné zločince na likvidaci protivníka, včetně celých armád )

Velmi vtipné a výstižné. Nabízím k tomu další doplňující pohled: Sociální super systém vytvoří určité množství produkce a ta je pak přerozdělena mezi jednotlivé subjekty. Řeší se tedy dva základní úkoly: 1. co a kým je potřeba vyprodukovat 2. kdo bude produkci užívat a k čemu Kapitalismus je průhledný a jeho cílem je soustředit kapitál do jedněch rukou, je to stará známá doktrína "zlatého telete". Kapitalismus je nefunkční ( pro mě je s podivem, že to lidé s IQ nad 90 nejsou schopni okamžitě uvidět ). Je to pouze tupá expanze - "letadlo". To, že to nespadlo okamžitě bylo díky nadměrné spotřebě ( letadlo mohlo pokračovat ). Dalo se predikovat, že produkce poroste díky vědecko-technickému pokroku (stálý růst), jenže se narazilo na to, že planeta není nafukovací. Sice můžeme rychle vyrobit velké množství věcí, ale jaksi se "zapomnělo", že surovin není nekonečně a navíc se ignoruje co se starou produkcí a co s odpady vzniklými při výrobě. To je pro kapitalismus neřešitelné, protože z toho není okamžitý zisk. Obyvatelé se bez strukturně honí za chimérou, za ziskem. A velcí kapitalisté, kteří by mohli strukturně ( tím, že by zaplatili vytvoření struktury ) vědomě investovat do školství, do infrastruktury, do bez-odpadových technologií a pod. to nečiní - honí se dále za ziskem i když mají více než mohou kdy osobně spotřebovat ( plní zadaný cíl na skoupení světa, když ne tak přestanou být kapitalisty, konkurence je zničí - kdo chce s vlky žíti, musí s nimi víti ). Proč měl Stalin, takový zázračný úspěch? Z nejzaostalejší země, kde většinové obyvatelstvo neumělo číst a psát, během jedné generace byla SSSR první ve vesmíru a navíc při tom musel sociální super systém odolat smrtelnému útoku spojeného kolektivního západu. Bylo to právě tím, že dostal uvedené 1. a 2. pod kontrolu pomocí pětiletek. Kapitalismus klame takto: 1. mocná ruka trhu vše vyřeší sama v režimu automatu - "samo sato", víte co ... 2. spravedlnost rozdělení řeší právo, právní stát, kde ale žádné právo neplatí, rozhoduje kdo má peníze ( lepší právníky a může si koupit nejschopnější všehoschopné zločince na likvidaci protivníka, včetně celých armád )
Upravené 26. 5. 2021 o 16:47
525
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept