Zahraničná politika
Summit Bidena s Putinem

Napjatě očekávané první setkání amerického prezidenta Joea Bidena s jeho ruským protějškem Vladimirem Putinem se odehraje v Ženevě, napsal švýcarský list Tages-Anzeiger s odkazem na „spolehlivé zdroje“. Se stejnou informací přišla rovněž agentura AP, která se odvolává na nejmenované americké činitele.


https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3316771-summit-bidena-s-putinem-se-bude-konat-v-zeneve-pise-svycarsky-denik-ap-spekulaci


Napjatě očekávané první setkání amerického prezidenta Joea Bidena s jeho ruským protějškem Vladimirem Putinem se odehraje v Ženevě, napsal švýcarský list Tages-Anzeiger s odkazem na „spolehlivé zdroje“. Se stejnou informací přišla rovněž agentura AP, která se odvolává na nejmenované americké činitele. https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3316771-summit-bidena-s-putinem-se-bude-konat-v-zeneve-pise-svycarsky-denik-ap-spekulaci

Lavrov: Rusko môže rátať s odstránením určitých dráždivých látok vo vzťahoch s USA
Ruský minister zahraničných vecí verí, že tento proces bude pomalý a ťažký
Ak sa v tomto smere vyvinie úsilie, Moskva môže rátať s odstránením niektorých dráždivých látok v dialógu s Washingtonom, nebude to však ľahké. Oznámil to v utorok na tlačovej konferencii ruský minister zahraničia Sergej Lavrov.


„Verím, že spôsob, akým bolo vyjadrené postavenie americkej strany, bol úctivý a umožňoval nám očakávať, že prostredníctvom seriózneho konkrétneho dialógu o praktických, nie vynájdených hrozbách a rizikách, môžeme počítať, ak bude úsilie oboch strany sú vyrobené, aby sa odstránili určité dráždivé látky. Nebude to rýchle, nebude to ľahké, “uviedol.


Podľa ministra bol rozhovor medzi tajomníkom Rady bezpečnosti Ruskej federácie Nikolajom Patruševom a poradcom prezidenta USA pre národnú bezpečnosť Jakeom Sullivanom v Ženeve úprimný a zohľadňoval všetky rozdiely, ktoré existujú v bilaterálnych vzťahoch. "Rozhovor, ktorý včera Nikolaj Patrušev viedol s Jakeom Sullivanom, sa dotkol celého spektra našich vzťahov, rovnako ako sme o tom hovorili týždeň predtým na Islande s [americkým] ministrom zahraničných vecí Anthonym Blinkenom. Boli úprimní, nezakrývali naše rozdiely, čo sú vážne a hlboké, “uviedol.


Lavrov poznamenal, že tieto rozdiely sa týkajú medzinárodných aj dvojstranných záležitostí.


Samit Rusko - USA


Ruská pozícia na možnom rusko-americkom summite bude oznámená čoskoro, dodal Lavrov.


"Ako sme už povedali viackrát, pozitívne sme hodnotili návrh prezidenta Spojených štátov Joe Bidena na usporiadanie summitu. Čakanie nie je dlhé. Naše konečné stanovisko bude oznámené čo najskôr," povedal.


13 apríla uskutočnili prezidenti Ruska a USA Vladimir Putin a Joe Biden druhý telefonický rozhovor z iniciatívy Washingtonu od nástupu do funkcie hlavy amerického štátu, počas ktorého prezident USA pozval Ruský vodca uskutoční osobné stretnutie v tretej krajine v nasledujúcich mesiacoch.
https://tass.ru/politika/11466773


Lavrov: Rusko môže rátať s odstránením určitých dráždivých látok vo vzťahoch s USA Ruský minister zahraničných vecí verí, že tento proces bude pomalý a ťažký Ak sa v tomto smere vyvinie úsilie, Moskva môže rátať s odstránením niektorých dráždivých látok v dialógu s Washingtonom, nebude to však ľahké. Oznámil to v utorok na tlačovej konferencii ruský minister zahraničia Sergej Lavrov. „Verím, že spôsob, akým bolo vyjadrené postavenie americkej strany, bol úctivý a umožňoval nám očakávať, že prostredníctvom seriózneho konkrétneho dialógu o praktických, nie vynájdených hrozbách a rizikách, môžeme počítať, ak bude úsilie oboch strany sú vyrobené, aby sa odstránili určité dráždivé látky. Nebude to rýchle, nebude to ľahké, “uviedol. Podľa ministra bol rozhovor medzi tajomníkom Rady bezpečnosti Ruskej federácie Nikolajom Patruševom a poradcom prezidenta USA pre národnú bezpečnosť Jakeom Sullivanom v Ženeve úprimný a zohľadňoval všetky rozdiely, ktoré existujú v bilaterálnych vzťahoch. "Rozhovor, ktorý včera Nikolaj Patrušev viedol s Jakeom Sullivanom, sa dotkol celého spektra našich vzťahov, rovnako ako sme o tom hovorili týždeň predtým na Islande s [americkým] ministrom zahraničných vecí Anthonym Blinkenom. Boli úprimní, nezakrývali naše rozdiely, čo sú vážne a hlboké, “uviedol. Lavrov poznamenal, že tieto rozdiely sa týkajú medzinárodných aj dvojstranných záležitostí. Samit Rusko - USA Ruská pozícia na možnom rusko-americkom summite bude oznámená čoskoro, dodal Lavrov. "Ako sme už povedali viackrát, pozitívne sme hodnotili návrh prezidenta Spojených štátov Joe Bidena na usporiadanie summitu. Čakanie nie je dlhé. Naše konečné stanovisko bude oznámené čo najskôr," povedal. 13 apríla uskutočnili prezidenti Ruska a USA Vladimir Putin a Joe Biden druhý telefonický rozhovor z iniciatívy Washingtonu od nástupu do funkcie hlavy amerického štátu, počas ktorého prezident USA pozval Ruský vodca uskutoční osobné stretnutie v tretej krajine v nasledujúcich mesiacoch. https://tass.ru/politika/11466773

@maros33 Po dlouhé době si myslím, že Putin výsledek setkání zná a má ho už započtený do dalších kroků globálního řízení . Poprvé se odehraje setkání Rusko-USA se sehraným (tedy fiktivním) poměrem sil. Kdo je určitě velmi nervózní, to je Buckinghamský palác a Downing Street. Tolik servisů a na počitadle fiftýnů (Skripalové,Karabach,Ukrajina,Bělorusko,Vrbětice..) to není vidět... Chatham House holt už není, to co býval. A až zdechne Bětulinka - co dál ?

@maros33 Po dlouhé době si myslím, že Putin výsledek setkání zná a má ho už započtený do dalších kroků globálního řízení . Poprvé se odehraje setkání Rusko-USA se sehraným (tedy fiktivním) poměrem sil. Kdo je určitě velmi nervózní, to je Buckinghamský palác a Downing Street. Tolik servisů a na počitadle fiftýnů (Skripalové,Karabach,Ukrajina,Bělorusko,Vrbětice..) to není vidět... Chatham House holt už není, to co býval. A až zdechne Bětulinka - co dál ?

@Boletus prečítal som s porozumením, až na poslednú vetu, nerozumiem slovu Bětulinka.

@Boletus prečítal som s porozumením, až na poslednú vetu, nerozumiem slovu Bětulinka.

@Boletus a žeby predsa sa mi rozsvietilo, máš na mysli Alžbetku?

@Boletus a žeby predsa sa mi rozsvietilo, máš na mysli Alžbetku?

Setkání ruského prezidenta Vladimira Putina s americkým protějškem Joem Bidenem proběhne 16. června v Ženevě.
https://cz.sputniknews.com/20210525/--kreml-prozradil-datum-a-zemi-kde-probehne-summit-putina-a-bidena-14563802.html


Setkání ruského prezidenta Vladimira Putina s americkým protějškem Joem Bidenem proběhne 16. června v Ženevě. https://cz.sputniknews.com/20210525/--kreml-prozradil-datum-a-zemi-kde-probehne-summit-putina-a-bidena-14563802.html

Biden a Putin sa stretnú v polovici júna v Ženeve


Prvé stretnutie amerického prezidenta Joea Bidena a jeho ruského náprotivka Vladimira Putina sa uskutoční 16. júna vo švajčiarskej Ženeve. Oznámil to v utorok Biely dom, informovala agentúra AFP.
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/589102-biden-a-putin-sa-stretnu-v-polovici-juna-v-zeneve/


16 juna
https://russian.rt.com/world/news/865764-vstrecha-putin-baiden


http://kremlin.ru/events/president/news/65655


Biden a Putin sa stretnú v polovici júna v Ženeve ------------------------------------------------- Prvé stretnutie amerického prezidenta Joea Bidena a jeho ruského náprotivka Vladimira Putina sa uskutoční 16. júna vo švajčiarskej Ženeve. Oznámil to v utorok Biely dom, informovala agentúra AFP. https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/589102-biden-a-putin-sa-stretnu-v-polovici-juna-v-zeneve/ 16 juna https://russian.rt.com/world/news/865764-vstrecha-putin-baiden http://kremlin.ru/events/president/news/65655
Upravené 25. 5. 2021 o 17:50

@Boletus nedávno jsi uvažoval, že Putin nemá důvod se s Bidenem scházet. Co se od té doby změnilo? Byl dotlačen?

@Boletus nedávno jsi uvažoval, že Putin nemá důvod se s Bidenem scházet. Co se od té doby změnilo? Byl dotlačen?

Ale on pořád nemá důvod se s Bidenem scházet. Setkání si vybrečeli státní elity a určitě ho podpořil i GP. Ta nerovnováha obou stran je už do nebe volající. Putin dává přes Lavrova i Patruševa jasně najevo, kdo z obou figur může a kdo musí.
Směr a kroky americké zahraniční politiky už nějakou dobu určuje na principu reaktivní politiky Putin. No a po jasném ultimátu z 21.dubna ( nepředvídatelná politika červených čar) bude kdokoliv, kdo bude sedět v Bílé chajdě NUCEN se z času na čas sejít alespoň se Serjožou, aby nešlápl dalším krokem do hovna a zůstal na čisté pěšině.
největší nervozita panuje na evropské podpindosnické periferii včetně té naší a potom zejména v Londýně.


Ale on pořád nemá důvod se s Bidenem scházet. Setkání si vybrečeli státní elity a určitě ho podpořil i GP. Ta nerovnováha obou stran je už do nebe volající. Putin dává přes Lavrova i Patruševa jasně najevo, kdo z obou figur může a kdo musí. Směr a kroky americké zahraniční politiky už nějakou dobu určuje na principu reaktivní politiky Putin. No a po jasném ultimátu z 21.dubna ( nepředvídatelná politika červených čar) bude kdokoliv, kdo bude sedět v Bílé chajdě NUCEN se z času na čas sejít alespoň se Serjožou, aby nešlápl dalším krokem do hovna a zůstal na čisté pěšině. největší nervozita panuje na evropské podpindosnické periferii včetně té naší a potom zejména v Londýně.

že Putin nemá důvod se s Bidenem scházet. Co se od té doby změnilo?


Třeba nic, říkám si. Možná tam ani nejede jednat s Bidenem. "Kulisák" je osvědčená činnost různých prezidentů.


[quote="pid:17223, uid:307"]že Putin nemá důvod se s Bidenem scházet. Co se od té doby změnilo?[/quote] Třeba nic, říkám si. Možná tam ani nejede jednat s Bidenem. "Kulisák" je osvědčená činnost různých prezidentů.

Třeba nic, říkám si. Možná tam ani nejede jednat s Bidenem. "Kulisák" je osvědčená činnost různých prezidentů.

Ta Ženeva - taky mě to napadlo, že to bude spíše "trojstranné" jednání. I když Biden už tak úplně nehraje jen za bažinu.


[quote="pid:17266, uid:292"]Třeba nic, říkám si. Možná tam ani nejede jednat s Bidenem. "Kulisák" je osvědčená činnost různých prezidentů.[/quote] Ta Ženeva - taky mě to napadlo, že to bude spíše "trojstranné" jednání. I když Biden už tak úplně nehraje jen za bažinu.

Německo a USA prohlásily, že neexistují žádné důkazy o zapojení Ruska do incidentu v Minsku


https://cz.sputniknews.com/20210525/merkelova-zadne-dukazy-o-zapojeni-ruska-do-incidentu-v-minsku-neexistuji-14618439.html


Hmm, co tak najednou ? Ještě nedávno bylo Rusko zplozencem pekla, který má prsty ve všech neštěstích světa a teď najednou ne ? Nachystá ta sebranka nějakou sviňárnu přímo proti Putinovi ? A proto teď rusům mažou med kolem huby ?


Trochu mě zamrazilo při čtení této statě ...


https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/dostane-putin-glejt-na-cestu-do-zenevy-hus-dostal-glejt-a-skoncil/


Německo a USA prohlásily, že neexistují žádné důkazy o zapojení Ruska do incidentu v Minsku https://cz.sputniknews.com/20210525/merkelova-zadne-dukazy-o-zapojeni-ruska-do-incidentu-v-minsku-neexistuji-14618439.html Hmm, co tak najednou ? Ještě nedávno bylo Rusko zplozencem pekla, který má prsty ve všech neštěstích světa a teď najednou ne ? Nachystá ta sebranka nějakou sviňárnu přímo proti Putinovi ? A proto teď rusům mažou med kolem huby ? Trochu mě zamrazilo při čtení této statě ... https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/dostane-putin-glejt-na-cestu-do-zenevy-hus-dostal-glejt-a-skoncil/

tak svojho casu ked bolo zasadnutie G8 v Australii, vzal si rusku vojensku lod, ked letel uz neviem kam a mal letiet cez EU, tak to oblietali cez medzinarodne pasma, takze asi aj teraz sa poisti....snad to bude stacit. Ale je divne, ze ho tak velmi tahali na to stretnutie, hlavne ked Biden toho vela sam nevybavi a ostatne sa riesilo uz teraz cez inych, prip. cez videokonferencie


tak svojho casu ked bolo zasadnutie G8 v Australii, vzal si rusku vojensku lod, ked letel uz neviem kam a mal letiet cez EU, tak to oblietali cez medzinarodne pasma, takze asi aj teraz sa poisti....snad to bude stacit. Ale je divne, ze ho tak velmi tahali na to stretnutie, hlavne ked Biden toho vela sam nevybavi a ostatne sa riesilo uz teraz cez inych, prip. cez videokonferencie

Švajčiarsko neakredituje Sputnikom V očkovaných na summit Rusko - USA


Švajčiarsko neprijme očkovací list Sputnik V na akreditáciu na samit Rusko-USA.
Agentúre RIA Novosti to oznámil oficiálny zástupca Federálneho ministerstva pre medzinárodné vzťahy Švajčiarska Pierre-Alain Eltschinger.


„Nie. Uznávané vakcíny sú tie, ktoré boli schválené Federálnym úradom pre verejné zdravie a Európskou agentúrou pre lieky, “uviedol Eltschinger.


Odpovedal tak na otázku, či Švajčiarsko pri akreditácii médií prijme certifikáty úplného očkovania ruským liekom „Sputnik V“.


Predtým Švajčiarsko otvorilo akreditáciu pre novinárov na stretnutie ruských a amerických prezidentov Vladimira Putina a Joea Bidena v Ženeve 16. júna.
https://russian.rt.com/world/news/868857-rossiya-ssha-sammit-akkreditaciya-sputnik-v


Švajčiarsko neakredituje Sputnikom V očkovaných na summit Rusko - USA ===================================================================== Švajčiarsko neprijme očkovací list Sputnik V na akreditáciu na samit Rusko-USA. Agentúre RIA Novosti to oznámil oficiálny zástupca Federálneho ministerstva pre medzinárodné vzťahy Švajčiarska Pierre-Alain Eltschinger. „Nie. Uznávané vakcíny sú tie, ktoré boli schválené Federálnym úradom pre verejné zdravie a Európskou agentúrou pre lieky, “uviedol Eltschinger. Odpovedal tak na otázku, či Švajčiarsko pri akreditácii médií prijme certifikáty úplného očkovania ruským liekom „Sputnik V“. Predtým Švajčiarsko otvorilo akreditáciu pre novinárov na stretnutie ruských a amerických prezidentov Vladimira Putina a Joea Bidena v Ženeve 16. júna. https://russian.rt.com/world/news/868857-rossiya-ssha-sammit-akkreditaciya-sputnik-v

Švajčiarsko neprijme očkovací list Sputnik V na akreditáciu na samit Rusko-USA.
Ale Rusko tu ženevskou schůzku moc nepotřebuje. Kdo další do ní hází vidle?


[quote="pid:18292, uid:12"]Švajčiarsko neprijme očkovací list Sputnik V na akreditáciu na samit Rusko-USA.[/quote]Ale Rusko tu ženevskou schůzku moc nepotřebuje. Kdo další do ní hází vidle?

Biden sa počas zámorského turné stretne s Johnsonom a Erdoganom


10.júna sa americký prezident Joe Biden stretne s britským premiérom Borisom Johnsonom a 14. júna s tureckým vodcom Recepom Tayyipom Erdoganom v rámci svojej prvej zahraničnej cesty ako americký prezident.


https://russian.rt.com/world/news/869144-baiden-dzhonson-erdogan


Biden sa počas zámorského turné stretne s Johnsonom a Erdoganom =============================================================== 10.júna sa americký prezident Joe Biden stretne s britským premiérom Borisom Johnsonom a 14. júna s tureckým vodcom Recepom Tayyipom Erdoganom v rámci svojej prvej zahraničnej cesty ako americký prezident. https://russian.rt.com/world/news/869144-baiden-dzhonson-erdogan
Upravené 4. 6. 2021 o 09:46

prezident Joe Biden stretne s britským premiérom Borisom Johnsonom a 14. júna s tureckým vodcom Recepom Tayyipom Erdoganom
Taková řečnická: "Měl by vůbec někam lítat? Kdo ví, čím seniora naočkovali - krevní sraženina je prevít ..."


[quote="pid:18484, uid:12"]prezident Joe Biden stretne s britským premiérom Borisom Johnsonom a 14. júna s tureckým vodcom Recepom Tayyipom Erdoganom[/quote]Taková řečnická: "Měl by vůbec někam lítat? Kdo ví, čím seniora naočkovali - krevní sraženina je prevít ..."

či Švajčiarsko pri akreditácii médií prijme certifikáty úplného očkovania ruským liekom „Sputnik V“.

Tak v tom případě by neměl být vpuštěn ani Putin, nebo?


[quote="pid:18292, uid:12"]či Švajčiarsko pri akreditácii médií prijme certifikáty úplného očkovania ruským liekom „Sputnik V“.[/quote] Tak v tom případě by neměl být vpuštěn ani Putin, nebo?

Obloha nad Ženevou bude pre stretnutie Putina a Bidena uzavretá
Počas stretnutia prezidentov Ruska a USA sa obloha nad Ženevou uzavrie.


Píše o tom RIA Novosti s tým, že spresňuje, že podrobnosti blokovania vzdušného priestoru sa stále rozpracovávajú.


Je tiež známe, že úrady začali akreditáciu médií pre samit, ktorý sa bude konať 16. júna. K tomu musíte mať osvedčenie o očkovaní alebo negatívny test PCR.


Pripomenieme, 25. mája strany potvrdili, že stretnutie sa uskutoční 16. júna v Ženeve. A vo Švajčiarsku sa pýtajú, kde presne ponúkajú rôzne možnosti.


Zdroj: https://rusvesna.su/news/1622978152


Obloha nad Ženevou bude pre stretnutie Putina a Bidena uzavretá Počas stretnutia prezidentov Ruska a USA sa obloha nad Ženevou uzavrie. Píše o tom RIA Novosti s tým, že spresňuje, že podrobnosti blokovania vzdušného priestoru sa stále rozpracovávajú. Je tiež známe, že úrady začali akreditáciu médií pre samit, ktorý sa bude konať 16. júna. K tomu musíte mať osvedčenie o očkovaní alebo negatívny test PCR. Pripomenieme, 25. mája strany potvrdili, že stretnutie sa uskutoční 16. júna v Ženeve. A vo Švajčiarsku sa pýtajú, kde presne ponúkajú rôzne možnosti. Zdroj: https://rusvesna.su/news/1622978152

Vo Švajčiarsku pomenované pravdepodobné miesta stretnutia Putina a Bidena (FOTKY)
Nadchádzajúci samit vedúcich predstaviteľov Ruska a USA, Vladimira Putina a Joea Bidena, ktorý sa bude konať 16. júna, sa môže konať vo vile La Grange v Ženeve alebo v neďalekom hoteli Résidence Parc des Eaux Vives, informovali švajčiarske noviny NZZ am Sonntag.


Skôr bolo známe, že tlačové stredisko nadchádzajúceho rusko-amerického samitu sa bude nachádzať v Medzinárodnom konferenčnom centre, ktoré sa nachádza oproti sídlu OSN v Ženeve. Pravdepodobné miesta konania rusko-amerického summitu pomenované v publikácii sa nachádzajú neďaleko od tlačového strediska: najmä cesta z tlačového strediska do Villa La Grange môže trvať asi desať minút.


https://rusvesna.su/news/1622957722


Vo Švajčiarsku pomenované pravdepodobné miesta stretnutia Putina a Bidena (FOTKY) Nadchádzajúci samit vedúcich predstaviteľov Ruska a USA, Vladimira Putina a Joea Bidena, ktorý sa bude konať 16. júna, sa môže konať vo vile La Grange v Ženeve alebo v neďalekom hoteli Résidence Parc des Eaux Vives, informovali švajčiarske noviny NZZ am Sonntag. Skôr bolo známe, že tlačové stredisko nadchádzajúceho rusko-amerického samitu sa bude nachádzať v Medzinárodnom konferenčnom centre, ktoré sa nachádza oproti sídlu OSN v Ženeve. Pravdepodobné miesta konania rusko-amerického summitu pomenované v publikácii sa nachádzajú neďaleko od tlačového strediska: najmä cesta z tlačového strediska do Villa La Grange môže trvať asi desať minút. https://rusvesna.su/news/1622957722

O možnej prítomnosti Lavrova sa začalo vedieť na stretnutí Putina a Bidena
Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov sa môže 16. júna zúčastniť stretnutia ruských a amerických prezidentov Vladimira Putina a Joea Bidena. Píše o tom RIA Novosti s odvolaním sa na vyhlásenie námestníka ministra zahraničia Ruskej federácie Sergeja Ryabkova.


"Predpokladám, že Lavrov sa zúčastní stretnutia Putina a Bidena v Ženeve, ale zatiaľ existuje dohoda," uviedol diplomat.


Okrem toho sa začalo vedieť o možnej prítomnosti veľvyslancov Ruska a Spojených štátov. Zatiaľ však nebol dohodnutý formát stretnutia predsedov a neboli prijaté nijaké konečné rozhodnutia.


Predtým sa uvádzalo, že americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken sa zúčastní stretnutia prezidentov.


Je naplánovaný na 16. júna. Podľa hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova zatiaľ nie je pevne stanovený program udalosti. Podotkol, že značná časť času bude venovaná otázkam, ktoré chcú vyjadriť samotní prezidenti. Biely dom uviedol, že politici budú diskutovať o kontrole zbraní, kybernetickej bezpečnosti, Ukrajine a Bielorusku.


https://lenta.ru/news/2021/06/08/vosmozhno/


Stalo sa známe o problémoch v Ženeve v dôsledku summitu Ruska a Spojených štátov
V Ženeve nastali problémy s dopravou v predvečer stretnutia prezidentov Ruska a USA Vladimira Putina a Joea Bidena. Toto bolo známe z vyhlásenia starostky Ženevy Federicy Perlerovej, ktorá poskytla komentár pre RIA Novosti.


"Verím, že nepríjemnosti spojené s obchádzaním mesta budú minimalizované vďaka našej pohostinnosti," dodal Perler.


6 júna sa uvádzalo, že kvôli rusko-americkému summitu 16. júna sa obloha nad Ženevou uzavrie. Švajčiarsky federálny úrad pre letectvo (BAZL) zdôraznil, že tento proces je „dobre zavedený“ vďaka skúsenostiam zo Svetového ekonomického fóra v Davose. Na podujatie sú každoročne pozývaní poprední riaditelia firiem, politickí vodcovia, prominentní myslitelia a novinári.


Podľa hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova zatiaľ nie je pevne stanovený program udalosti. Podotkol, že značná časť času bude venovaná otázkam, ktoré chcú vyjadriť samotní prezidenti. Biely dom uviedol, že politici budú diskutovať o kontrole zbraní, kybernetickej bezpečnosti, Ukrajine a Bielorusku.


https://lenta.ru/news/2021/06/08/traffic_trouble/


O možnej prítomnosti Lavrova sa začalo vedieť na stretnutí Putina a Bidena Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov sa môže 16. júna zúčastniť stretnutia ruských a amerických prezidentov Vladimira Putina a Joea Bidena. Píše o tom RIA Novosti s odvolaním sa na vyhlásenie námestníka ministra zahraničia Ruskej federácie Sergeja Ryabkova. "Predpokladám, že Lavrov sa zúčastní stretnutia Putina a Bidena v Ženeve, ale zatiaľ existuje dohoda," uviedol diplomat. Okrem toho sa začalo vedieť o možnej prítomnosti veľvyslancov Ruska a Spojených štátov. Zatiaľ však nebol dohodnutý formát stretnutia predsedov a neboli prijaté nijaké konečné rozhodnutia. Predtým sa uvádzalo, že americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken sa zúčastní stretnutia prezidentov. Je naplánovaný na 16. júna. Podľa hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova zatiaľ nie je pevne stanovený program udalosti. Podotkol, že značná časť času bude venovaná otázkam, ktoré chcú vyjadriť samotní prezidenti. Biely dom uviedol, že politici budú diskutovať o kontrole zbraní, kybernetickej bezpečnosti, Ukrajine a Bielorusku. https://lenta.ru/news/2021/06/08/vosmozhno/ Stalo sa známe o problémoch v Ženeve v dôsledku summitu Ruska a Spojených štátov V Ženeve nastali problémy s dopravou v predvečer stretnutia prezidentov Ruska a USA Vladimira Putina a Joea Bidena. Toto bolo známe z vyhlásenia starostky Ženevy Federicy Perlerovej, ktorá poskytla komentár pre RIA Novosti. "Verím, že nepríjemnosti spojené s obchádzaním mesta budú minimalizované vďaka našej pohostinnosti," dodal Perler. 6 júna sa uvádzalo, že kvôli rusko-americkému summitu 16. júna sa obloha nad Ženevou uzavrie. Švajčiarsky federálny úrad pre letectvo (BAZL) zdôraznil, že tento proces je „dobre zavedený“ vďaka skúsenostiam zo Svetového ekonomického fóra v Davose. Na podujatie sú každoročne pozývaní poprední riaditelia firiem, politickí vodcovia, prominentní myslitelia a novinári. Podľa hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova zatiaľ nie je pevne stanovený program udalosti. Podotkol, že značná časť času bude venovaná otázkam, ktoré chcú vyjadriť samotní prezidenti. Biely dom uviedol, že politici budú diskutovať o kontrole zbraní, kybernetickej bezpečnosti, Ukrajine a Bielorusku. https://lenta.ru/news/2021/06/08/traffic_trouble/
Upravené 8. 6. 2021 o 09:27

Reaganův bývalý poradce vyzval USA, aby s Putinem se domlouvaly


Bývalý poradce bývalého amerického prezidenta Reagana Douglase Bandowa vyzval washingtonské orgány k jednání s Ruskem a prezidentem Vladimirem Putinem.


Ve svém materiálu pro The American Spectator Bandow poznamenal, že schůzka mezi Putinem a šéfem Bílého domu Joe Bidenem by byl dobrým začátkem pro zlepšení vztahů. Amerika nyní přijala nový přístup k Rusku a uvědomila si důležité věci. Například, že Putin a Biden by měli „podnikat“ společně a neměli by se od sebe distancovat.


Bandow poznamenal, že Spojené státy se o Ukrajinu nikdy předtím neobávaly, protože Rusko bylo klíčovým hráčem, a Kyjev a Moskva jsou historicky propojeny. Současná situace na Ukrajině nijak neohrožuje bezpečnost Evropy, uvedl.


"Putinova vláda neohrožuje USA." Přímý útok na Ameriku je nemyslitelný. Pokud jde o evropské země, i ty, každopádně ty, které se nenacházejí na hranicích s Ruskem, popírají pravděpodobnost války, “uvedl bývalý asistent Reagana.


Diplomat poukázal na sblížení mezi Ruskem a Čínou, k čemuž přispělo chování Spojených států. Nyní Rusko a Čína jednají společně proti Americe. Někteří analytici se snaží rozptýlit obavy a tvrdí, že mezi těmito dvěma zeměmi nevyhnutelně dojde k propasti, ale pokud Washington nezmění svou politiku, k tomu určitě nedojde, uzavřel.
https://riafan.ru/1461572-eks-pomoshchnik-reigana-prizval-ssha-dogovarivatsya-s-putinym?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Putin před setkáním oznamil, že nejvyšší prioritou Ruska budou vztahy s postsovětskými státy a Bidenovi už je naznačováno, aby v této otázce raději Rusku ustoupil.


Ukrajinu už připravuji na to, že západ od ní dává ruce pryč.


NATO konstatovalo nízkou úroveň připravenosti ukrajinské armády na společná cvičení


Odborníci NATO zaznamenali nízkou úroveň připravenosti jednotek jednotek zvláštních operací (MTR) ozbrojených sil Ukrajiny plnit úkoly v rámci sil rychlé reakce Aliance


V rámci vojenských cvičení „Silver Sabre-2021“ konaných v oblasti Žitomiru byla provedena kontrolní kontrola skupiny 50 vojáků MTR, během níž byla nedokonalá znalost bojových příruček, taktických značek a dalších administrativních složek činností Severoatlantické aliance byla odhalena slabá znalost cizích jazyků, zejména angličtina.
Rada národní bezpečnosti Bílého domu dříve uvedla, že Ukrajina nepochopila slova amerického prezidenta Joe Bidena o myšlence přijetí země do NATO. Kyjev nejprve po telefonickém rozhovoru mezi vůdci obou zemí zveřejnil tiskovou zprávu, ve které Biden údajně zaznamenal význam poskytnutí Kyjeva akčního plánu pro členství v NATO. Ukázalo se však, že americký prezident nic takového neřekl.
https://www.gazeta.ru/army/news/2021/06/08/16077098.shtml?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Spolkový sněm reagoval s porozuměním na Putinova slova, že Ruská federace není povinna Ukrajinu „živit“


Pokud chce EU podpořit Kyjev, pak by to měla dělat prostřednictvím přímých plateb, a nikoli nepřímých plateb za přepravu plynu, uvedl šéf Hospodářského a energetického výboru Klaus Ernst
https://tass.ru/ekonomika/11595761?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


V poslední době v USA natolik ochotně informují své obyvatele o vývoji v ruském zbrojení, že i my se o tom dozvídáme spíše z amerických novin. Přitom se stejnou vervou se píše o amerických neúspěších a selháních. smile Nedávno informovali o zpackané zkoušce amerických moderních střel, kvůli ruským REB, dnes informují o nové ruské superzbrani:


Klouzavý klastr Drill by mohl být dokonalou zbraní k vyřazení nepřítele v pohybu, píše publicista Peter Suciu z Národního zájmu .
Autor článku připomněl, že od roku 2016 se výzkumné a výrobní sdružení „Basalt“, které je součástí NPO „ Techmash “ státní korporace Rostec, zabývalo vývojem „PBK-500U SPBE-K“ .
Bomba je navržena tak, aby zničila nepřátelská obrněná vozidla, pozemní radarové stanice, velitelská stanoviště a dokonce i pohonné systémy protiletadlových raket, vysvětlil expert.
"Jedná se o tajnou kazetovou bombu řízenou systémem GLONASS. Váží přes 500 kilogramů a má dosah 30 až 50 kilometrů," řekl Suciu.
Je třeba poznamenat, že „vrták“ je vybaven systémy identifikace nepřátel a elektronickými protiopatřeními, díky nimž je imunní vůči rušení a neviditelný pro radary.
Tvůrci se zaměřili na menší rozsah než na jiné dražší platformy, protože to vám umožní efektivněji zasáhnout nepřátelské cíle v pohybu, upozorňuje specialista.
https://ria.ru/20210608/superoruzhie-1736116476.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Je jasné, že před schůzkou Putin-Biden, americký obyvatel musí být vystrašen natolik, že s povděkem přijme i takové ústupky Rusku, které dříve byly nemyslitelné.


Reaganův bývalý poradce vyzval USA, aby s Putinem se domlouvaly Bývalý poradce bývalého amerického prezidenta Reagana Douglase Bandowa vyzval washingtonské orgány k jednání s Ruskem a prezidentem Vladimirem Putinem. Ve svém materiálu pro The American Spectator Bandow poznamenal, že schůzka mezi Putinem a šéfem Bílého domu Joe Bidenem by byl dobrým začátkem pro zlepšení vztahů. Amerika nyní přijala nový přístup k Rusku a uvědomila si důležité věci. Například, že Putin a Biden by měli „podnikat“ společně a neměli by se od sebe distancovat. Bandow poznamenal, že Spojené státy se o Ukrajinu nikdy předtím neobávaly, protože Rusko bylo klíčovým hráčem, a Kyjev a Moskva jsou historicky propojeny. Současná situace na Ukrajině nijak neohrožuje bezpečnost Evropy, uvedl. "Putinova vláda neohrožuje USA." Přímý útok na Ameriku je nemyslitelný. Pokud jde o evropské země, i ty, každopádně ty, které se nenacházejí na hranicích s Ruskem, popírají pravděpodobnost války, “uvedl bývalý asistent Reagana. Diplomat poukázal na sblížení mezi Ruskem a Čínou, k čemuž přispělo chování Spojených států. Nyní Rusko a Čína jednají společně proti Americe. Někteří analytici se snaží rozptýlit obavy a tvrdí, že mezi těmito dvěma zeměmi nevyhnutelně dojde k propasti, ale pokud Washington nezmění svou politiku, k tomu určitě nedojde, uzavřel. https://riafan.ru/1461572-eks-pomoshchnik-reigana-prizval-ssha-dogovarivatsya-s-putinym?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop Putin před setkáním oznamil, že nejvyšší prioritou Ruska budou vztahy s postsovětskými státy a Bidenovi už je naznačováno, aby v této otázce raději Rusku ustoupil. ---------------------------------------------------------------------- Ukrajinu už připravuji na to, že západ od ní dává ruce pryč. NATO konstatovalo nízkou úroveň připravenosti ukrajinské armády na společná cvičení Odborníci NATO zaznamenali nízkou úroveň připravenosti jednotek jednotek zvláštních operací (MTR) ozbrojených sil Ukrajiny plnit úkoly v rámci sil rychlé reakce Aliance V rámci vojenských cvičení „Silver Sabre-2021“ konaných v oblasti Žitomiru byla provedena kontrolní kontrola skupiny 50 vojáků MTR, během níž byla nedokonalá znalost bojových příruček, taktických značek a dalších administrativních složek činností Severoatlantické aliance byla odhalena slabá znalost cizích jazyků, zejména angličtina. Rada národní bezpečnosti Bílého domu dříve uvedla, že Ukrajina nepochopila slova amerického prezidenta Joe Bidena o myšlence přijetí země do NATO. Kyjev nejprve po telefonickém rozhovoru mezi vůdci obou zemí zveřejnil tiskovou zprávu, ve které Biden údajně zaznamenal význam poskytnutí Kyjeva akčního plánu pro členství v NATO. Ukázalo se však, že americký prezident nic takového neřekl. https://www.gazeta.ru/army/news/2021/06/08/16077098.shtml?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop Spolkový sněm reagoval s porozuměním na Putinova slova, že Ruská federace není povinna Ukrajinu „živit“ Pokud chce EU podpořit Kyjev, pak by to měla dělat prostřednictvím přímých plateb, a nikoli nepřímých plateb za přepravu plynu, uvedl šéf Hospodářského a energetického výboru Klaus Ernst https://tass.ru/ekonomika/11595761?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop V poslední době v USA natolik ochotně informují své obyvatele o vývoji v ruském zbrojení, že i my se o tom dozvídáme spíše z amerických novin. Přitom se stejnou vervou se píše o amerických neúspěších a selháních. :) Nedávno informovali o zpackané zkoušce amerických moderních střel, kvůli ruským REB, dnes informují o nové ruské superzbrani: Klouzavý klastr Drill by mohl být dokonalou zbraní k vyřazení nepřítele v pohybu, píše publicista Peter Suciu z Národního zájmu . Autor článku připomněl, že od roku 2016 se výzkumné a výrobní sdružení „Basalt“, které je součástí NPO „ Techmash “ státní korporace Rostec, zabývalo vývojem „PBK-500U SPBE-K“ . Bomba je navržena tak, aby zničila nepřátelská obrněná vozidla, pozemní radarové stanice, velitelská stanoviště a dokonce i pohonné systémy protiletadlových raket, vysvětlil expert. "Jedná se o tajnou kazetovou bombu řízenou systémem GLONASS. Váží přes 500 kilogramů a má dosah 30 až 50 kilometrů," řekl Suciu. Je třeba poznamenat, že „vrták“ je vybaven systémy identifikace nepřátel a elektronickými protiopatřeními, díky nimž je imunní vůči rušení a neviditelný pro radary. Tvůrci se zaměřili na menší rozsah než na jiné dražší platformy, protože to vám umožní efektivněji zasáhnout nepřátelské cíle v pohybu, upozorňuje specialista. https://ria.ru/20210608/superoruzhie-1736116476.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop Je jasné, že před schůzkou Putin-Biden, americký obyvatel musí být vystrašen natolik, že s povděkem přijme i takové ústupky Rusku, které dříve byly nemyslitelné.

Fakt nerozumiem jednej veci, to ze pre USA sa stava problemom Cina, to bolo zname uz pred Trumpom.....tak preco nadavali Trumpovi, ked chcel spolupracu s Ruskom a tlacili Rusko samotne do vacsej spoluprace s Cinou? a teraz zrazu otocme to.....a pritom dokazeme, ze nie sme hodni ani pera, ktorym podpiseme nejaku zmluvu. Iste, je tu GP a domaca oligarchia, su tu ruske superzbrane, je tu ekonomicky pokles USA, ale aj tak.....ved vsetko toto, co teraz chcu, pred 4 rokmi vedeli a ti isti to rozbijali


Fakt nerozumiem jednej veci, to ze pre USA sa stava problemom Cina, to bolo zname uz pred Trumpom.....tak preco nadavali Trumpovi, ked chcel spolupracu s Ruskom a tlacili Rusko samotne do vacsej spoluprace s Cinou? a teraz zrazu otocme to.....a pritom dokazeme, ze nie sme hodni ani pera, ktorym podpiseme nejaku zmluvu. Iste, je tu GP a domaca oligarchia, su tu ruske superzbrane, je tu ekonomicky pokles USA, ale aj tak.....ved vsetko toto, co teraz chcu, pred 4 rokmi vedeli a ti isti to rozbijali

Fakt nerozumiem jednej veci, to ze pre USA sa stava problemom Cina, to bolo zname uz pred Trumpom.....tak preco nadavali Trumpovi, ked chcel spolupracu s Ruskom a tlacili Rusko samotne do vacsej spoluprace s Cinou?


Podle mě přemýšleli následovně:
1) Když zničíme Rusko, tak pak díky tomu zničíme i Čínu - jednak by získali mnoho zdrojů + další možnost postavit kolem Číny nové základny
2) tudíž nemohli chtít, aby USA a Rusko začali spolupracovat, protože by to ekonomicky posilovalo Rusko
3) tak naházeli na Rusko embarga v domnění, že Rusové povstanou proti gosudarovi a ono se to nestalo a Rusko sice krátkodobě utrpělo ekonomicky, ale z dlouhodobého hlediska vyhrálo, protože se muselo ekonomicky osamostatnit


[quote="pid:19043, uid:187"]Fakt nerozumiem jednej veci, to ze pre USA sa stava problemom Cina, to bolo zname uz pred Trumpom.....tak preco nadavali Trumpovi, ked chcel spolupracu s Ruskom a tlacili Rusko samotne do vacsej spoluprace s Cinou?[/quote] Podle mě přemýšleli následovně: 1) Když zničíme Rusko, tak pak díky tomu zničíme i Čínu - jednak by získali mnoho zdrojů + další možnost postavit kolem Číny nové základny 2) tudíž nemohli chtít, aby USA a Rusko začali spolupracovat, protože by to ekonomicky posilovalo Rusko 3) tak naházeli na Rusko embarga v domnění, že Rusové povstanou proti gosudarovi a ono se to nestalo a Rusko sice krátkodobě utrpělo ekonomicky, ale z dlouhodobého hlediska vyhrálo, protože se muselo ekonomicky osamostatnit

Biden bude příští týden na své první zahraniční cestě.


Uvažování "jeho" administrativy je následující:


Je to příležitost ukázat, že Amerika je zpět. Biden dal jasně najevo, že má v úmyslu sjednotit světové "demokracie", aby se postavily Rusku a Číně.


Americký prezident bude mít bilaterální schůzku s Johnsonem, po níž budou následovat tři vrcholné schůzky s "demokratickými spojenci" - nejprve G7, pak NATO a poté summit EU a USA - a poté se vydá na setkání s Vladimirem Putinem do Ženevy. Jeho cílem je přenést na toto setkání s ruským prezidentem jednotné poselství Ameriky a jejích demokratických spojenců.


Biden bude příští týden na své první zahraniční cestě. Uvažování "jeho" administrativy je následující: Je to příležitost ukázat, že Amerika je zpět. Biden dal jasně najevo, že má v úmyslu sjednotit světové "demokracie", aby se postavily Rusku a Číně. Americký prezident bude mít bilaterální schůzku s Johnsonem, po níž budou následovat tři vrcholné schůzky s "demokratickými spojenci" - nejprve G7, pak NATO a poté summit EU a USA - a poté se vydá na setkání s Vladimirem Putinem do Ženevy. Jeho cílem je přenést na toto setkání s ruským prezidentem jednotné poselství Ameriky a jejích demokratických spojenců.

Podle mě přemýšleli následovně:

Počítám, že do úvahy je třeba ještě zahrnout, že záleží na tom, kdo o spolupráci hovoří. Např. když Trump říká spolupráce s X, tak je to něco jiného, než když neokoni říkají spolupráce s X.
Protože máme Rusko a ruské podpindosníky.
A v Číně je strýček Si vs. komsomolci.


[quote="pid:19120, uid:473"]Podle mě přemýšleli následovně:[/quote] Počítám, že do úvahy je třeba ještě zahrnout, že záleží na tom, kdo o spolupráci hovoří. Např. když Trump říká spolupráce s X, tak je to něco jiného, než když neokoni říkají spolupráce s X. Protože máme Rusko a ruské podpindosníky. A v Číně je strýček Si vs. komsomolci.

Biden bude příští týden na své první zahraniční cestě.

Chudák Jóžin, ani jsem nevěděl, že to má až tak nabité.


[quote="pid:19126, uid:307"]Biden bude příští týden na své první zahraniční cestě.[/quote] Chudák Jóžin, ani jsem nevěděl, že to má až tak nabité.

Neviem , neviem nakoľko brať vážne takýto názor na stretnutie Putina s Bidenom. https://www.armadnymagazin.sk/2021/06/09/zeneva-bude-rozviedka-satanovskij-o-schodzke-putina-s-bidenom/
Fakt mi to momentálne trošku rozhodilo to ako som to bral doteraz, no nemyslím si že je to až tak horúce. No vraví sa čakaj horšie dúfajú v lepšie.


Neviem , neviem nakoľko brať vážne takýto názor na stretnutie Putina s Bidenom. https://www.armadnymagazin.sk/2021/06/09/zeneva-bude-rozviedka-satanovskij-o-schodzke-putina-s-bidenom/ Fakt mi to momentálne trošku rozhodilo to ako som to bral doteraz, no nemyslím si že je to až tak horúce. No vraví sa čakaj horšie dúfajú v lepšie.

Ženeva samit
The Geneva Summit
https://www.swissinfo.ch/eng/the-geneva-summit/46652100
Jednoho dne po nástupu do funkce obnovil Gorbačov rozhovory o kontrole zbraní, které byly přerušeny na konci roku 1983. USA zahájily svoji „strategickou obrannou iniciativu“ (SDI), systém protiraketové obrany ve vesmíru. Proto bylo překvapením, když se americký prezident a sovětská hlava státu dohodli na summitu v Ženevě 19. listopadu 1985.


Na takzvané ženevské vrcholné konferenci se jednalo o redukci jaderných zbraní. Výsledek výměny, která proběhla v soukromí, zahrnoval poprvé záruky ze strany USA a SSSR, že nebudou usilovat o vojenskou nadvládu.


Ve společném prohlášení prohlásili, že „jadernou válku nelze vyhrát a nikdy ji nelze vést“.


Reaganův bývalý poradce vyzval USA, aby s Putinem se domlouvaly


Bývalý poradce bývalého amerického prezidenta Reagana Douglase Bandowa vyzval washingtonské orgány k jednání s Ruskem a prezidentem Vladimirem Putinem.


Gorbačov SSSR zaprodal v Zeneve
a Putin ho posilní


Ženeva samit The Geneva Summit https://www.swissinfo.ch/eng/the-geneva-summit/46652100 Jednoho dne po nástupu do funkce obnovil Gorbačov rozhovory o kontrole zbraní, které byly přerušeny na konci roku 1983. USA zahájily svoji „strategickou obrannou iniciativu“ (SDI), systém protiraketové obrany ve vesmíru. Proto bylo překvapením, když se americký prezident a sovětská hlava státu dohodli na summitu v Ženevě 19. listopadu 1985. Na takzvané ženevské vrcholné konferenci se jednalo o redukci jaderných zbraní. Výsledek výměny, která proběhla v soukromí, zahrnoval poprvé záruky ze strany USA a SSSR, že nebudou usilovat o vojenskou nadvládu. Ve společném prohlášení prohlásili, že „jadernou válku nelze vyhrát a nikdy ji nelze vést“. [quote="pid:19041, uid:158"]Reaganův bývalý poradce vyzval USA, aby s Putinem se domlouvaly Bývalý poradce bývalého amerického prezidenta Reagana Douglase Bandowa vyzval washingtonské orgány k jednání s Ruskem a prezidentem Vladimirem Putinem.[/quote] Gorbačov SSSR zaprodal v Zeneve a Putin ho posilní

Gorbačov SSSR zaprodal v Zeneve
a Putin ho posilní


Takže bude zase "opak" ? USA dělají něco co v historii fungovalo a
teď se stane opak ? smile


@Peter Peto

Tohle by na NeoCony sedělo smile m ale zase je to rozhovor se Solovyovem a ten je taky podpindos, ne ?!


[quote="pid:19132, uid:78"]Gorbačov SSSR zaprodal v Zeneve a Putin ho posilní[/quote] Takže bude zase "opak" ? USA dělají něco co v historii fungovalo a teď se stane opak ? :D @Peter Peto Tohle by na NeoCony sedělo :D m ale zase je to rozhovor se Solovyovem a ten je taky podpindos, ne ?!
Upravené 9. 6. 2021 o 11:29

@Dynamo Výlet Jóžina mi připomíná trvale putujícího Latrinengenerala ze Švejka. Pořád na cestách a pořád-NIC. Takhle nekoncepční vnější (ne globální) politiku Spocené státy neprodukovaly už mnoho desetiletí. To je fakt diplomatický pohřeb... kam se kouknou-tam je šmytec. Perestrojka jak má být. A k tomu ještě veřejná dehonestace od Putina na Petrohradském fóru. V minulosti vždy podpindosnickém (protiváha Valdaje). Když mi příští partňjor na setkání v Ženevě v předstihu veřejně oznámí , že jsem na spolehlivé cestě ke ztrátě státnosti ? To nebejvalo, tohle teda ne...

@Dynamo Výlet Jóžina mi připomíná trvale putujícího Latrinengenerala ze Švejka. Pořád na cestách a pořád-NIC. Takhle nekoncepční vnější (ne globální) politiku Spocené státy neprodukovaly už mnoho desetiletí. To je fakt diplomatický pohřeb... kam se kouknou-tam je šmytec. Perestrojka jak má být. A k tomu ještě veřejná dehonestace od Putina na Petrohradském fóru. V minulosti vždy podpindosnickém (protiváha Valdaje). Když mi příští partňjor na setkání v Ženevě v předstihu veřejně oznámí , že jsem na spolehlivé cestě ke ztrátě státnosti ? To nebejvalo, tohle teda ne...

@Boletus Jako natřel si ho na chleba, co si bude povídat. Co se stane v Ženevě, to už asi ani nepůjde pojmenovat, ale bude to asi jako Staligrad pro Němce ve 2 s.v.
Já se ale hlavně teším na to, co se bude dít pak u nás a jak se tu bude kvílet. Jako když berou prasátka na porážku... i když ono to tak vlastně bude.

@Boletus Jako natřel si ho na chleba, co si bude povídat. Co se stane v Ženevě, to už asi ani nepůjde pojmenovat, ale bude to asi jako Staligrad pro Němce ve 2 s.v. Já se ale hlavně teším na to, co se bude dít pak u nás a jak se tu bude kvílet. Jako když berou prasátka na porážku... i když ono to tak vlastně bude.

Něco mi říká, že ten summit bude děsný nářez


bude třeba číst mezi řádky.
Západní média to podají jako Bidenovu výhru, ať se stane cokoliv.


[quote="pid:19316, uid:518"]Něco mi říká, že ten summit bude děsný nářez[/quote] bude třeba číst mezi řádky. Západní média to podají jako Bidenovu výhru, ať se stane cokoliv.

nemyslím. Starší chlapci mají připravený šrapnel v podobě výsledku arizonského auditu . Určená média ho dostanou v předstihu, aby zazpívaly tu správnou melodii. Otázkou je, zda se "dílčí" výsledky neobjeví už v pondělí a úterý..?Lepší chvíli, než je summit, by těžko hledali . odstřel v přímém přenosu. Perestrojka má už vlasní život v podobě rozpadu na jednotlivé státy a skupiny států, příchod Trumpa je už reálně možný. Putin deklaroval, že nejede jednat s USA, ale s RSA.


nemyslím. Starší chlapci mají připravený šrapnel v podobě výsledku arizonského auditu . Určená média ho dostanou v předstihu, aby zazpívaly tu správnou melodii. Otázkou je, zda se "dílčí" výsledky neobjeví už v pondělí a úterý..?Lepší chvíli, než je summit, by těžko hledali . odstřel v přímém přenosu. Perestrojka má už vlasní život v podobě rozpadu na jednotlivé státy a skupiny států, příchod Trumpa je už reálně možný. Putin deklaroval, že nejede jednat s USA, ale s RSA.

Putin deklaroval, že nejede jednat s USA, ale s RSA.

Že by tímto byl nalezen důvod, proč Putin na Ženevu kývl? Nejen z diplomatické slušnosti?


[quote="pid:19344, uid:57"]Putin deklaroval, že nejede jednat s USA, ale s RSA.[/quote] Že by tímto byl nalezen důvod, proč Putin na Ženevu kývl? Nejen z diplomatické slušnosti?

Něco mi říká, že ten summit bude děsný nářez, ale pro USA


Pro méně chápavé západní politiky Lavrov znovu a zcela polopaticky objasnil, kde jsou červené linie, za které Rusko v daném časovém horizontu couvat nebude.
https://www.youtube.com/watch?v=47nirPr8REY


https://www.youtube.com/watch?v=jWf-mq9QnQw


[quote="pid:19316, uid:518"]Něco mi říká, že ten summit bude děsný nářez, ale pro USA[/quote] Pro méně chápavé západní politiky Lavrov znovu a zcela polopaticky objasnil, kde jsou červené linie, za které Rusko v daném časovém horizontu couvat nebude. https://www.youtube.com/watch?v=47nirPr8REY https://www.youtube.com/watch?v=jWf-mq9QnQw
Upravené 10. 6. 2021 o 22:43

Biden se rozhodl vrátit evropské spojence zpátky k Spojeným státům
a nakreslit „červené čáry“ pro Moskvu - Rusko 24
https://www.youtube.com/watch?v=u49yaojt268


  • chlapci si ukazujou ramena , kdo dál dočůrá kdo má víc vláčků, kdo lepší autodráhu, čí táta řídí popelářské auto a jak to tomu Rusku ukážou :)

Biden se rozhodl vrátit evropské spojence zpátky k Spojeným státům a nakreslit „červené čáry“ pro Moskvu - Rusko 24 https://www.youtube.com/watch?v=u49yaojt268 - chlapci si ukazujou ramena , kdo dál dočůrá kdo má víc vláčků, kdo lepší autodráhu, čí táta řídí popelářské auto a jak to tomu Rusku ukážou :)
Upravené 11. 6. 2021 o 10:05

Biden po stretnutí s Putinom usporiada samostatnú tlačovú konferenciu


Biely dom tiež uviedol, že očakáva "úprimný a priamy" rozhovor medzi vodcami.


Americký prezident Joe Biden usporiada samostatnú tlačovú konferenciu po stretnutí s ruským prezidentom Vladimirom Putinom v Ženeve. Oznámil to v sobotu hovorca Bieleho domu.
Aj keď stále ešte dokončujeme formu stretnutia s prezidentom Putinom a jeho delegáciou, môžeme potvrdiť niekoľko podrobností, medzi ktoré patrí aj plán pracovného rokovania a zasadania v užšom formáte, ako aj samostatná tlač konferencia prezidenta Bidena po stretnutí, “uviedol.


„Očakávame, že stretnutie bude úprimné a priame, a samostatná tlačová konferencia je vhodným formátom, ktorý jasne vyjadrí slobodnej tlači témy, ktoré boli na stretnutí vznesené - a to z hľadiska oblastí, v ktorých môžeme mať dohodu, aj z tých ďalších, kde máme vážne dôvody na obavy, “- cituje tlačová služba Bieleho domu.


Kremeľ a Biely dom už skôr informovali, že vodcovia duchovných krajín povedia o výsledkoch summitu zástupcom médií svojich krajín. Žiadna z krajín spoločnú tlačovú konferenciu nepotvrdila, vopred však nevylúčila.


Putin a Biden sa stretnú v Ženeve 16. júna. Pôjde o prvý rusko-americký summit od Putinovho stretnutia s Donaldom Trumpom v Helsinkách v júli 2018. Kremeľ uviedol, že lídri Ruska a USA plánujú „diskutovať o stave a vyhliadkach ďalšieho vývoja rusko-amerických vzťahov, otázkach strategickej stability, ako aj o aktuálnych otázkach medzinárodného programu vrátane interakcie v boji proti pandémiu koronavírusov a urovnanie regionálnych konfliktov. ““


https://tass.ru/politika/11634041


čo je samozrejmé, keďže sa ten starý ded nemôže posadiť vedľa Putina


Biden po stretnutí s Putinom usporiada samostatnú tlačovú konferenciu Biely dom tiež uviedol, že očakáva "úprimný a priamy" rozhovor medzi vodcami. Americký prezident Joe Biden usporiada samostatnú tlačovú konferenciu po stretnutí s ruským prezidentom Vladimirom Putinom v Ženeve. Oznámil to v sobotu hovorca Bieleho domu. Aj keď stále ešte dokončujeme formu stretnutia s prezidentom Putinom a jeho delegáciou, môžeme potvrdiť niekoľko podrobností, medzi ktoré patrí aj plán pracovného rokovania a zasadania v užšom formáte, ako aj samostatná tlač konferencia prezidenta Bidena po stretnutí, “uviedol. „Očakávame, že stretnutie bude úprimné a priame, a samostatná tlačová konferencia je vhodným formátom, ktorý jasne vyjadrí slobodnej tlači témy, ktoré boli na stretnutí vznesené - a to z hľadiska oblastí, v ktorých môžeme mať dohodu, aj z tých ďalších, kde máme vážne dôvody na obavy, “- cituje tlačová služba Bieleho domu. Kremeľ a Biely dom už skôr informovali, že vodcovia duchovných krajín povedia o výsledkoch summitu zástupcom médií svojich krajín. Žiadna z krajín spoločnú tlačovú konferenciu nepotvrdila, vopred však nevylúčila. Putin a Biden sa stretnú v Ženeve 16. júna. Pôjde o prvý rusko-americký summit od Putinovho stretnutia s Donaldom Trumpom v Helsinkách v júli 2018. Kremeľ uviedol, že lídri Ruska a USA plánujú „diskutovať o stave a vyhliadkach ďalšieho vývoja rusko-amerických vzťahov, otázkach strategickej stability, ako aj o aktuálnych otázkach medzinárodného programu vrátane interakcie v boji proti pandémiu koronavírusov a urovnanie regionálnych konfliktov. ““ https://tass.ru/politika/11634041 čo je samozrejmé, keďže sa ten starý ded nemôže posadiť vedľa Putina
Upravené 12. 6. 2021 o 17:55

Někteří spojenci USA , poblíž Ruska se obávají summitu Biden-Putin
Kyjev se obává summitu , že přijde o podporu západu
národy střední a východní Evropy se obávají nadcházejícího summitu amerického prezidenta Joea Bidena a ruského prezidenta Vladimira Putina, opatrného vůči tomu, co vidí jako nepřátelské záměry Kremlu.


Někteří v zemích, které kdysi byly během studené války součástí Sovětského svazu nebo Varšavské smlouvy vedené Moskvou, se obávají, že by Washington mohl snížit podporu svých spojenců v regionu ve snaze zajistit stabilnější a předvídatelnější vztah s Ruskem.


"Myslím, že existují pochybnosti o rozhodnosti současné správy čelit ruským agresivním akcím rozhodným způsobem," uvedl Witold Rodkiewicz, hlavní specialista na ruskou politiku ve Varšavském středisku východních studií, státem financovaného think tanku,
který radí polská vláda.
Rusko a USA se snažily zmírnit očekávání ohledně středečního summitu v Ženevě
a vyloučit jakékoli průlomy uprostřed nejhoršího napětí mezi oběma mocnostmi
od sovětských časů, zejména po anexi Krymu na Ukrajině Krymem,
obviněním ze zasahování Ruska do amerických voleb a hackerství útoky,
stejně jako další kmeny.


Rodkiewicz však vzal na vědomí rozhodnutí Bílého domu upustit od sankcí vůči německé společnosti, která dohlíží na potenciální ruský plynovod Nord Stream 2
vedený pod Baltským mořem do Německa.
Tento projekt by mohl potenciálně umožnit Moskvě obejít Ukrajinu,
Polsko a další země ve východní a střední Evropě,
které vybírají poplatky za tranzit za energii.


"Vláda jasným a jednoznačným způsobem naznačila, že pro ně je Evropa v zásadě Německo a německé zájmy budou brány v úvahu, zatímco zájmy ostatních evropských hráčů budou tak trochu na úkor," “Řekl Rodkiewicz agentuře Associated Press.


Nikde jinde nejsou obavy o summit ostřejší než na Ukrajině.
Po anexe Krymského poloostrova po vypuzení ukrajinského prezidenta vstřícného k Moskvě v roce 2014 a rusko-separatistického povstání na východě země - to bylo uvězněno v napjatém přetahování s Ruskem - konflikt, který zabil více než 14 000.


"Ukrajina se obává, že dohody mezi Bidenem a Putinem
by ji mohly proměnit v okrajovou zemi," uvedl Vadim Karasev,
nezávislý politický analytik se sídlem v Kyjevě.


Kyjev se obává, že by jej společnost Nord Stream 2 připravila nejen o tranzitní poplatky za čerpání ruského plynu do Evropy, ale také by narušila její strategický význam a politicky by ji oslabila.
Neúspěch USA v zablokování plynovodu by znamenal „osobní ztrátu prezidenta Bidena“ a „vážné geopolitické vítězství Ruské federace,“ řekl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij.
Marně se snažil prosadit setkání s Bidenem před vrcholem, ale mluvil s ním telefonicky. Biden ujistil Zelenskyyho o neochvějné podpoře svrchovanosti a územní celistvosti Ukrajiny ze strany USA.
Kyjev vypadal příliš dychtivě interpretovat rozhovor ve svůj prospěch. Při počátečním odečtu výzvy kancelář Zelenskyyho tvrdila, že Biden zdůraznil, že je důležité nabídnout Ukrajině konkrétní plán pro vstup do NATO. Poté však tuto verzi změnilo, aby vyjasnilo, že to byl Zelenskij, kdo prosazoval poskytnutí Ukrajiny akčního plánu členství; uvedl, že Biden slíbil, že při projednávání strategických otázek v rámci NATO bude zohledněno postavení Kyjeva.


V rozhovoru pro ruskou státní televizi Putin vydal silné nové varování,
že vyhlídka na vstup Ukrajiny do NATO je pro Rusko nepřijatelná.
Poznamenal, že raketám aliance umožní dosáhnout Moskvy a dalších klíčových cílů v západním Rusku za pouhých sedm minut, což je destabilizující situace, kterou řekl, srovnatelnou s tím, jak Rusko umístí své střely do Mexika nebo Kanady.
V roce 2008 NATO slíbilo, že Ukrajina a Gruzie budou nakonec vítány, aby se připojily k alianci navzdory protestům Ruska. O čtyři měsíce později Rusko porazilo Gruzii v pětidenní válce, která vypukla, když se gruzínské vedení pokusilo získat kontrolu nad separatistickým regionem.


Začátkem tohoto roku Rusko posílilo své síly poblíž Ukrajiny a varovalo Kyjev, že by mohlo vojensky zasáhnout, pokud se ukrajinské úřady pokusí znovu ovládnout východ ovládaný rebely. Moskva od té doby stáhla alespoň část svých vojsk, ale ukrajinští představitelé tvrdí, že Rusko drží obrovský kontingent blízko hranic.


"Kreml signalizoval, že nabídka Ukrajiny na NATO je plná nového,
horkého konfliktu v Evropě, což Washington rozhodně nechce," řekl Karasev.
Určitě to negativně ovlivňuje aspirace obou zemí a dává výhodu Rusku, které se divoce staví proti jejich členství, “uvedl Petriashvili.


Litevský ministr zahraničí Gabrielius Landsbergis tvrdil, že Rusko usiluje o „obnovení kontroly nad vnitřní, zahraniční a bezpečnostní politikou států ve střední a východní Evropě“, které považuje za součást své „privilegované sféry zájmů“.


"Stejně jako v sovětských dobách se k prosazení kontroly používají konvenční i hybridní opatření," řekl AP.


Rusko odmítlo obvinění, že se snaží destabilizovat země nebo je stáhnout zpět na svou oběžnou dráhu. Obvinila členské státy Evropské unie a NATO, které kdysi byly součástí Sovětského svazu nebo Varšavské smlouvy, z „rusofobie“, přičemž je obvinila z klíčových podněcovatelů západních sankcí, které omezovaly přístup Moskvy na globální kapitálové trhy a omezovaly dovoz moderních technologií.


Landsbergis zahnal obavy, že by Washington mohl nechat své spojence
ve střední a východní Evropě osamocené.


Nemáme žádné důvody pochybovat o našem nejbližším transatlantickém spojenci, “řekl Landsbergis agentuře AP. "Bidenova administrativa při mnoha příležitostech zdůraznila svůj závazek pracovat v úzké koordinaci se svými evropskými spojenci."


Nejvyšší lotyšský diplomat Edgars Rinkevics podobně zdůraznil, že Washington „vytrvale zůstává nejbližším spojencem“ a „hraje klíčovou roli v evropské bezpečnosti“.


Ředitel think-tanku Institut mezinárodních vztahů Ondrej Ditrych
rovněž uvedl, že očekává, že Biden zaujme v Ženevě pevné stanovisko.


"Biden není naivní, i když se zdá, že administrativa před summitem učiní předehry,
aby Rusko bylo schopné vážně diskutovat o strategických otázkách," uvedl v Praze. "Neobával bych se, že by došlo k uvolnění napětí, které by poškodilo země střední
a východní Evropy."
Někteří jiní nejsou tak optimističtí.


"Skutečným důvodem k obavám je,
že by Putin z tohoto setkání mohl vyjít povzbuzený tím, co vidí na druhé straně,
a to by ho mohlo směle prosadit, aby využil svých výhod v regionálním kontextu,"
uvedl varšavský analytik Rodkiewicz .




Isačenkov hlásil z Moskvy. dopisovatelé pro Associated Press
Monika Scislowska z Varšavy v Polsku; Liudas Dapkus ve Vilniusu z Litvy;
Jari Tanner v Tallinnu v Estonsku;
Karel Janicek v Praze, Česká republika;
a Sophiko Megrelidze v Tbilisi ve státě Georgia.
https://apnews.com/article/joe-biden-europe-russia-summits-business-c2b9256e6f432f68810e438be2a895c6


Někteří spojenci USA , poblíž Ruska se obávají summitu Biden-Putin Kyjev se obává summitu , že přijde o podporu západu národy střední a východní Evropy se obávají nadcházejícího summitu amerického prezidenta Joea Bidena a ruského prezidenta Vladimira Putina, opatrného vůči tomu, co vidí jako nepřátelské záměry Kremlu. Někteří v zemích, které kdysi byly během studené války součástí Sovětského svazu nebo Varšavské smlouvy vedené Moskvou, se obávají, že by Washington mohl snížit podporu svých spojenců v regionu ve snaze zajistit stabilnější a předvídatelnější vztah s Ruskem. "Myslím, že existují pochybnosti o rozhodnosti současné správy čelit ruským agresivním akcím rozhodným způsobem," uvedl Witold Rodkiewicz, hlavní specialista na ruskou politiku ve Varšavském středisku východních studií, státem financovaného think tanku, který radí polská vláda. Rusko a USA se snažily zmírnit očekávání ohledně středečního summitu v Ženevě a vyloučit jakékoli průlomy uprostřed nejhoršího napětí mezi oběma mocnostmi od sovětských časů, zejména po anexi Krymu na Ukrajině Krymem, obviněním ze zasahování Ruska do amerických voleb a hackerství útoky, stejně jako další kmeny. Rodkiewicz však vzal na vědomí rozhodnutí Bílého domu upustit od sankcí vůči německé společnosti, která dohlíží na potenciální ruský plynovod Nord Stream 2 vedený pod Baltským mořem do Německa. Tento projekt by mohl potenciálně umožnit Moskvě obejít Ukrajinu, Polsko a další země ve východní a střední Evropě, které vybírají poplatky za tranzit za energii. "Vláda jasným a jednoznačným způsobem naznačila, že pro ně je Evropa v zásadě Německo a německé zájmy budou brány v úvahu, zatímco zájmy ostatních evropských hráčů budou tak trochu na úkor," “Řekl Rodkiewicz agentuře Associated Press. Nikde jinde nejsou obavy o summit ostřejší než na Ukrajině. Po anexe Krymského poloostrova po vypuzení ukrajinského prezidenta vstřícného k Moskvě v roce 2014 a rusko-separatistického povstání na východě země - to bylo uvězněno v napjatém přetahování s Ruskem - konflikt, který zabil více než 14 000. "Ukrajina se obává, že dohody mezi Bidenem a Putinem by ji mohly proměnit v okrajovou zemi," uvedl Vadim Karasev, nezávislý politický analytik se sídlem v Kyjevě. Kyjev se obává, že by jej společnost Nord Stream 2 připravila nejen o tranzitní poplatky za čerpání ruského plynu do Evropy, ale také by narušila její strategický význam a politicky by ji oslabila. Neúspěch USA v zablokování plynovodu by znamenal „osobní ztrátu prezidenta Bidena“ a „vážné geopolitické vítězství Ruské federace,“ řekl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij. Marně se snažil prosadit setkání s Bidenem před vrcholem, ale mluvil s ním telefonicky. Biden ujistil Zelenskyyho o neochvějné podpoře svrchovanosti a územní celistvosti Ukrajiny ze strany USA. Kyjev vypadal příliš dychtivě interpretovat rozhovor ve svůj prospěch. Při počátečním odečtu výzvy kancelář Zelenskyyho tvrdila, že Biden zdůraznil, že je důležité nabídnout Ukrajině konkrétní plán pro vstup do NATO. Poté však tuto verzi změnilo, aby vyjasnilo, že to byl Zelenskij, kdo prosazoval poskytnutí Ukrajiny akčního plánu členství; uvedl, že Biden slíbil, že při projednávání strategických otázek v rámci NATO bude zohledněno postavení Kyjeva. V rozhovoru pro ruskou státní televizi Putin vydal silné nové varování, že vyhlídka na vstup Ukrajiny do NATO je pro Rusko nepřijatelná. Poznamenal, že raketám aliance umožní dosáhnout Moskvy a dalších klíčových cílů v západním Rusku za pouhých sedm minut, což je destabilizující situace, kterou řekl, srovnatelnou s tím, jak Rusko umístí své střely do Mexika nebo Kanady. V roce 2008 NATO slíbilo, že Ukrajina a Gruzie budou nakonec vítány, aby se připojily k alianci navzdory protestům Ruska. O čtyři měsíce později Rusko porazilo Gruzii v pětidenní válce, která vypukla, když se gruzínské vedení pokusilo získat kontrolu nad separatistickým regionem. Začátkem tohoto roku Rusko posílilo své síly poblíž Ukrajiny a varovalo Kyjev, že by mohlo vojensky zasáhnout, pokud se ukrajinské úřady pokusí znovu ovládnout východ ovládaný rebely. Moskva od té doby stáhla alespoň část svých vojsk, ale ukrajinští představitelé tvrdí, že Rusko drží obrovský kontingent blízko hranic. "Kreml signalizoval, že nabídka Ukrajiny na NATO je plná nového, horkého konfliktu v Evropě, což Washington rozhodně nechce," řekl Karasev. Určitě to negativně ovlivňuje aspirace obou zemí a dává výhodu Rusku, které se divoce staví proti jejich členství, “uvedl Petriashvili. Litevský ministr zahraničí Gabrielius Landsbergis tvrdil, že Rusko usiluje o „obnovení kontroly nad vnitřní, zahraniční a bezpečnostní politikou států ve střední a východní Evropě“, které považuje za součást své „privilegované sféry zájmů“. "Stejně jako v sovětských dobách se k prosazení kontroly používají konvenční i hybridní opatření," řekl AP. Rusko odmítlo obvinění, že se snaží destabilizovat země nebo je stáhnout zpět na svou oběžnou dráhu. Obvinila členské státy Evropské unie a NATO, které kdysi byly součástí Sovětského svazu nebo Varšavské smlouvy, z „rusofobie“, přičemž je obvinila z klíčových podněcovatelů západních sankcí, které omezovaly přístup Moskvy na globální kapitálové trhy a omezovaly dovoz moderních technologií. Landsbergis zahnal obavy, že by Washington mohl nechat své spojence ve střední a východní Evropě osamocené. Nemáme žádné důvody pochybovat o našem nejbližším transatlantickém spojenci, “řekl Landsbergis agentuře AP. "Bidenova administrativa při mnoha příležitostech zdůraznila svůj závazek pracovat v úzké koordinaci se svými evropskými spojenci." Nejvyšší lotyšský diplomat Edgars Rinkevics podobně zdůraznil, že Washington „vytrvale zůstává nejbližším spojencem“ a „hraje klíčovou roli v evropské bezpečnosti“. Ředitel think-tanku Institut mezinárodních vztahů Ondrej Ditrych rovněž uvedl, že očekává, že Biden zaujme v Ženevě pevné stanovisko. "Biden není naivní, i když se zdá, že administrativa před summitem učiní předehry, aby Rusko bylo schopné vážně diskutovat o strategických otázkách," uvedl v Praze. "Neobával bych se, že by došlo k uvolnění napětí, které by poškodilo země střední a východní Evropy." Někteří jiní nejsou tak optimističtí. "Skutečným důvodem k obavám je, že by Putin z tohoto setkání mohl vyjít povzbuzený tím, co vidí na druhé straně, a to by ho mohlo směle prosadit, aby využil svých výhod v regionálním kontextu," uvedl varšavský analytik Rodkiewicz . ___ Isačenkov hlásil z Moskvy. dopisovatelé pro Associated Press Monika Scislowska z Varšavy v Polsku; Liudas Dapkus ve Vilniusu z Litvy; Jari Tanner v Tallinnu v Estonsku; Karel Janicek v Praze, Česká republika; a Sophiko Megrelidze v Tbilisi ve státě Georgia. https://apnews.com/article/joe-biden-europe-russia-summits-business-c2b9256e6f432f68810e438be2a895c6

Já to co celé Dášo co posílátek jako výňatek z různých médií, vidím jako očekávanou mlhu formování informačního pole “o čem že to budou jednat Pepa z Gosudarem”, aby pak mohlo následovat dezinterpretace nebo lži, o čem se - pokud vůbec -jednalo.
Bažina má stále plně v rukou všechny mediální kanály a proto slouhové z think tanků a nevláních proti-lidských institucí takto kvákají.
Ono to bude možná podobné jako volby v Americe. Je jedno jak to dopadne, ale média, bažina a BigTech vytvoří virtuální realitu, které budou ovečky u nás věřit a budou podle ní bečet.
Pokud by to tak nemělo být, bylo by mrtvolné ticho a podržtažkové by byli zalezlí a ani nedutali, chyběli by zdroje a noty …


Já to co celé Dášo co posílátek jako výňatek z různých médií, vidím jako očekávanou mlhu formování informačního pole “o čem že to budou jednat Pepa z Gosudarem”, aby pak mohlo následovat dezinterpretace nebo lži, o čem se - pokud vůbec -jednalo. Bažina má stále plně v rukou všechny mediální kanály a proto slouhové z think tanků a nevláních proti-lidských institucí takto kvákají. Ono to bude možná podobné jako volby v Americe. Je jedno jak to dopadne, ale média, bažina a BigTech vytvoří virtuální realitu, které budou ovečky u nás věřit a budou podle ní bečet. Pokud by to tak nemělo být, bylo by mrtvolné ticho a podržtažkové by byli zalezlí a ani nedutali, chyběli by zdroje a noty …

Uděláme z něj ještě většího kašpara než je....


bože tá fotka jeho v úvode,... to čo je?! Ježíííííš
To je úsmev klauna z nejakého filmu, čo vraždil ľudí,... alebo Hanibala,... pomôžte mi!? Neviem na to prísť....


[quote="pid:20147, uid:214"]Uděláme z něj ještě většího kašpara než je....[/quote] bože tá fotka jeho v úvode,... to čo je?! Ježíííííš To je úsmev klauna z nejakého filmu, čo vraždil ľudí,... alebo Hanibala,... pomôžte mi!? Neviem na to prísť....

To je úsmev klauna z nejakého filmu, čo vraždil ľudí,... alebo Hanibala,... pomôžte mi!? Neviem na to prísť....

Mno, dávat to sem, aby to na nás hledělo, se mi nechce...
Ale zkus si vygůglit řetězec "joker smile", třeba si vybereš :-)


[quote="pid:20192, uid:45"]To je úsmev klauna z nejakého filmu, čo vraždil ľudí,... alebo Hanibala,... pomôžte mi!? Neviem na to prísť....[/quote] Mno, dávat to sem, aby to na nás hledělo, se mi nechce... Ale zkus si vygůglit řetězec "joker smile", třeba si vybereš :-)

Jóžin,ač neherec, sehrává životní roli. Nerušme ho ,všichni chápající mačkají palce, ať mu to vydrží. Včetně Trumpa.
Sledujme společné přínosné globální procesy. A on je vede bezchybně...


Jóžin,ač neherec, sehrává životní roli. Nerušme ho ,všichni chápající mačkají palce, ať mu to vydrží. Včetně Trumpa. Sledujme společné přínosné globální procesy. A on je vede bezchybně...

bože tá fotka jeho v úvode,... to čo je?! Ježíííííš
To je úsmev klauna z nejakého filmu, čo vraždil ľudí,... alebo Hanibala,... pomôžte mi!? Neviem na to prísť....

Jeden z komentárov:
The Aliens smile like Joe Biden. Thats what got me here. Joe's gonna blow up congress too...
https://www.youtube.com/watch?v=gGTRdpW8oZA


[quote="pid:20192, uid:45"]bože tá fotka jeho v úvode,... to čo je?! Ježíííííš To je úsmev klauna z nejakého filmu, čo vraždil ľudí,... alebo Hanibala,... pomôžte mi!? Neviem na to prísť....[/quote] Jeden z komentárov: The Aliens smile like Joe Biden. Thats what got me here. Joe's gonna blow up congress too... https://www.youtube.com/watch?v=gGTRdpW8oZA
Upravené 15. 6. 2021 o 17:36

Tváří v tvář: Biden, Putin připraveni na dlouho očekávaný summit
Americký prezident Joe Biden a ruský prezident Vladimir Putin se ve středu posadili
na svůj velmi očekávaný summit ve švýcarské Ženevě,
který je okamžikem vysoké diplomacie v době, kdy se oba vůdci shodují,
že vztahy mezi jejich zeměmi jsou na historickém minimu.


Po čtyři měsíce si vyměnovali oba vůdci ostrou rétoriku.
Biden opakovaně vyzýval Putina
pozastavit zlomyslné kybernetické útoky ruských hackerů proti americkym zájmům,
k ignorování demokracie kvůli uvěznění nejvýznamnějšího vůdce ruské opozice
a zasahování do amerických voleb.
https://apnews.com/article/donald-trump-joe-biden-europe-summits-government-and-politics-23e73d69f1a7ca338850736a9cf032f5


Tváří v tvář: Biden, Putin připraveni na dlouho očekávaný summit Americký prezident Joe Biden a ruský prezident Vladimir Putin se ve středu posadili na svůj velmi očekávaný summit ve švýcarské Ženevě, který je okamžikem vysoké diplomacie v době, kdy se oba vůdci shodují, že vztahy mezi jejich zeměmi jsou na historickém minimu. Po čtyři měsíce si vyměnovali oba vůdci ostrou rétoriku. Biden opakovaně vyzýval Putina pozastavit zlomyslné kybernetické útoky ruských hackerů proti americkym zájmům, k ignorování demokracie kvůli uvěznění nejvýznamnějšího vůdce ruské opozice a zasahování do amerických voleb. https://apnews.com/article/donald-trump-joe-biden-europe-summits-government-and-politics-23e73d69f1a7ca338850736a9cf032f5
Upravené 16. 6. 2021 o 11:54

Prezidenti Ruska, USA a Švýcarska Vladimir Putin,
Joe Biden a Guy Parmelin - Sputnik Česká republika
Putin s Bidenem jednal téměř dvě hodiny. Rusko-americký summit v Ženevě pokračuje
Ruský prezident Vladimir Putin dorazil do ženevské vily La Grange, kde bude jednat s americkým protějškem Joe Bidenem.
Jak bylo uváděno dříve, schůzka lídrů Ruska a USA bude mít tři části.
Obě strany počítají s téměř pětihodinovým jednáním.
Dnešní summit RF a USA bude prvním od roku 2018, kdy Putin v Helsinkách
jednal s Donaldem Trumpem.
Ženevský summit, při kterém probíhá setkání ruského prezidenta Vladimira Putina
a prezidenta Spojených států Joea Bidena, začal 16. června v 13.00 hodin
tamního času ve vile La Grange.
Jednání se bude skládat ze tří částí – nejdříve se budou konat v užším a širším formátu, poté každá strana provede svou tiskovou konferenci.
Na začátku jednání spolu s ruským prezidentem Vladimirem Putinem
bude přítomen ministr zahraničí RF Sergej Lavrov, zatímco amerického prezidenta
Joea Bidena bude doprovázet ministr zahraničí Spojených států Antony Blinken.
https://cz.sputniknews.com/20210616/rusky-prezident-putin-dorazil-do-vily-la-grange-schuzka-putina-a-bidena-zacina-14853513.html
https://cz.sputniknews.com/20210615/kreml-odhalil-detaily-priprav-setkani-putina-a-bidena-v-zeneve-14840898.html


Prezidenti Ruska, USA a Švýcarska Vladimir Putin, Joe Biden a Guy Parmelin - Sputnik Česká republika Putin s Bidenem jednal téměř dvě hodiny. Rusko-americký summit v Ženevě pokračuje Ruský prezident Vladimir Putin dorazil do ženevské vily La Grange, kde bude jednat s americkým protějškem Joe Bidenem. Jak bylo uváděno dříve, schůzka lídrů Ruska a USA bude mít tři části. Obě strany počítají s téměř pětihodinovým jednáním. Dnešní summit RF a USA bude prvním od roku 2018, kdy Putin v Helsinkách jednal s Donaldem Trumpem. Ženevský summit, při kterém probíhá setkání ruského prezidenta Vladimira Putina a prezidenta Spojených států Joea Bidena, začal 16. června v 13.00 hodin tamního času ve vile La Grange. Jednání se bude skládat ze tří částí – nejdříve se budou konat v užším a širším formátu, poté každá strana provede svou tiskovou konferenci. Na začátku jednání spolu s ruským prezidentem Vladimirem Putinem bude přítomen ministr zahraničí RF Sergej Lavrov, zatímco amerického prezidenta Joea Bidena bude doprovázet ministr zahraničí Spojených států Antony Blinken. https://cz.sputniknews.com/20210616/rusky-prezident-putin-dorazil-do-vily-la-grange-schuzka-putina-a-bidena-zacina-14853513.html https://cz.sputniknews.com/20210615/kreml-odhalil-detaily-priprav-setkani-putina-a-bidena-v-zeneve-14840898.html

to fakt Biden da 5 hodinove rokovanie v plnom sustredeni? tak to klobuk dolu....alebo je tam dvojnik?


to fakt Biden da 5 hodinove rokovanie v plnom sustredeni? tak to klobuk dolu....alebo je tam dvojnik?

Muj zajimavy postreh z jednoho videa:
Vicekrat musela kvetinarka menit kvetiny - nejprve byly bilo-modro-cervene, nakonec dostala prikaz zmenit je na neutralni bilo-zelene.
Video nemohu momentalne najit, snad nekdy, pak dodam ... Bylo to na Rossia 24.


Muj zajimavy postreh z jednoho videa: Vicekrat musela kvetinarka menit kvetiny - nejprve byly bilo-modro-cervene, nakonec dostala prikaz zmenit je **na neutralni bilo-zelene**. Video nemohu momentalne najit, snad nekdy, pak dodam ... Bylo to na Rossia 24.
Upravené 16. 6. 2021 o 18:15

Putin čeká marně, že Spojené státy projeví respekt, Rusko hraje sekundární roli, říká odborník
Bez ohledu na to, kdo zrovna vládne ve Washingtonu, považují americké vlády za hlavního rivala už dávno Čínu, říká politolog Petr Kratochvíl z pražského Ústavu mezinárodních vztahů.
https://www.lidovky.cz/svet/putin-ceka-marne-ze-spojene-staty-projevi-respekt-rusko-hraje-sekundarni-roli-rika-odbornik.A210616_111106_ln_zahranici_mha


**Putin čeká marně, že Spojené státy projeví respekt, Rusko hraje sekundární roli, říká odborník** Bez ohledu na to, kdo zrovna vládne ve Washingtonu, považují americké vlády za hlavního rivala už dávno Čínu, říká politolog Petr Kratochvíl z pražského Ústavu mezinárodních vztahů. https://www.lidovky.cz/svet/putin-ceka-marne-ze-spojene-staty-projevi-respekt-rusko-hraje-sekundarni-roli-rika-odbornik.A210616_111106_ln_zahranici_mha

‚Konstruktivní, nikoli nepřátelský.‘ Putin si pochvaloval tón jednání s Bidenem, velvyslanci se vrátí na ambasády
https://www.lidovky.cz/svet/sef-kremlu-putin-a-americky-prezident-biden-uz-v-zeneve-jednaji-hovorit-budou-nekolik-hodin.A210616_133052_ln_zahranici_lijk


‚Konstruktivní, nikoli nepřátelský.‘ Putin si pochvaloval tón jednání s Bidenem, velvyslanci se vrátí na ambasády https://www.lidovky.cz/svet/sef-kremlu-putin-a-americky-prezident-biden-uz-v-zeneve-jednaji-hovorit-budou-nekolik-hodin.A210616_133052_ln_zahranici_lijk

Videl som fotku z rokovania, Biden tam má ruky ako boxerista hore pred tvárou. Ruská strana sedí vpravo, americká vľavo. Zvyšní traja sa len zdvorilo uškŕňajú nad Bidenom.


Videl som fotku z rokovania, Biden tam má ruky ako boxerista hore pred tvárou. Ruská strana sedí vpravo, americká vľavo. Zvyšní traja sa len zdvorilo uškŕňajú nad Bidenom.

Moderátor

Konstruktivní, nikoli nepřátelský.‘ Putin si pochvaloval tón jednání s Bidenem, velvyslanci se vrátí na ambasády

Co se týče návratu velvyslanců do Moskvy a Washingtonu, tuto otázku jsme vyřešili. Ambasadoři se vrátí na stálá místa své služby už v příštích dnech,“ oznámil na úvod tiskové konference Putin s tím, že obě země chtějí v budoucnu pracovat na zlepšení vzájemných vztahů.
Putin uvedl, že s Bidenem hovořil také o válce na východě Ukrajiny či ruské vojenské aktivitě u ukrajinských hranic. Podle ruského prezidenta je zapotřebí kvůli Donbasu učinit změny v ukrajinské ústavě. O vstupu Ukrajiny do NATO zatím Rusko podle Putina jednat nehodlá.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/joe-biden-vladimir-putin-setkani-jednani-zeneva.A210616_081015_zahranicni_misl


[quote="pid:20457, uid:68"]Konstruktivní, nikoli nepřátelský.‘ Putin si pochvaloval tón jednání s Bidenem, velvyslanci se vrátí na ambasády[/quote] Co se týče návratu velvyslanců do Moskvy a Washingtonu, tuto otázku jsme vyřešili. Ambasadoři se vrátí na stálá místa své služby už v příštích dnech,“ oznámil na úvod tiskové konference Putin s tím, že obě země chtějí v budoucnu pracovat na zlepšení vzájemných vztahů. Putin uvedl, že s Bidenem hovořil také o válce na východě Ukrajiny či ruské vojenské aktivitě u ukrajinských hranic. Podle ruského prezidenta je zapotřebí kvůli Donbasu učinit změny v ukrajinské ústavě. O vstupu Ukrajiny do NATO zatím Rusko podle Putina jednat nehodlá. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/joe-biden-vladimir-putin-setkani-jednani-zeneva.A210616_081015_zahranicni_misl
Upravené 16. 6. 2021 o 18:26

Summit v Ženevě doprovází protesty. K vidění jsou transparenty o odzbrojování a vyšetření otravy Navalného

Švýcarská organizace Campax vystupující proti jaderným zbraním využila středeční ženevské schůzky prezidentů Ruska a USA ke zviditelnění svého cíle...
https://www.lidovky.cz/svet/summit-v-zeneve-doprovazi-protesty-k-videni-jsou-transparenty-o-odzbrojovani-a-vysetreni-otravy-nava.A210616_180051_ln_zahranici_livs


**Summit v Ženevě doprovází protesty. K vidění jsou transparenty o odzbrojování a vyšetření otravy Navalného ** Švýcarská organizace Campax vystupující proti jaderným zbraním využila středeční ženevské schůzky prezidentů Ruska a USA ke zviditelnění svého cíle... https://www.lidovky.cz/svet/summit-v-zeneve-doprovazi-protesty-k-videni-jsou-transparenty-o-odzbrojovani-a-vysetreni-otravy-nava.A210616_180051_ln_zahranici_livs
Upravené 16. 6. 2021 o 18:29

Po rozhovorech tiskové konference Putina a Bidena
https://colonelcassad.livejournal.com/6845646.html


"Byl oznámen návrat velvyslanců do Washingtonu a Moskvy.


Na Ukrajině není žádný zvláštní vývoj. Minské dohody jako základ. Bez splnění dalších bodů minských dohod nedojde k převodu hranice na Ukrajinu.


Dohodli jsme se na konzultacích ohledně kybernetických útoků a kybernetické bezpečnosti.


Navalný byl spojen s protiruskými aktivitami jako součást americké strategie ovládnout Rusko.


Putin byl spokojen s Bidenovými vysvětleními ohledně prohlášení o tom, že Putin je vrah.


Pokud jde o obvinění z „vražd“, Putin obrátil šípy na Afghánistán, Irák, Guantanomo a masové střelby ve Spojených státech, za které nikdo ve Spojených státech nenese odpovědnost.


Byla oznámena možnost nějaké výměny vězňů. Bez uvedení konkrétních jmen. O této otázce budou diskutovat ruské ministerstvo zahraničí a americké ministerstvo zahraničí.


Dohodli jsme se na konzultacích k posílení strategické stability."


Po rozhovorech tiskové konference Putina a Bidena https://colonelcassad.livejournal.com/6845646.html "Byl oznámen návrat velvyslanců do Washingtonu a Moskvy. Na Ukrajině není žádný zvláštní vývoj. Minské dohody jako základ. Bez splnění dalších bodů minských dohod nedojde k převodu hranice na Ukrajinu. Dohodli jsme se na konzultacích ohledně kybernetických útoků a kybernetické bezpečnosti. Navalný byl spojen s protiruskými aktivitami jako součást americké strategie ovládnout Rusko. Putin byl spokojen s Bidenovými vysvětleními ohledně prohlášení o tom, že Putin je vrah. Pokud jde o obvinění z „vražd“, Putin obrátil šípy na Afghánistán, Irák, Guantanomo a masové střelby ve Spojených státech, za které nikdo ve Spojených státech nenese odpovědnost. Byla oznámena možnost nějaké výměny vězňů. Bez uvedení konkrétních jmen. O této otázce budou diskutovat ruské ministerstvo zahraničí a americké ministerstvo zahraničí. Dohodli jsme se na konzultacích k posílení strategické stability."

Ruský prezident Vladimir Putin dorazil do ženevské vily La Grange, kde bude jednat s americkým protějškem Joe Bidenem.

La Grange (fr.) = stodola
grunge (an.) = snaha o projev pohrdání penězi, módou - nošení starých šatů ap., grunge styl života, hudby atd., AmE slang. špína


V obou případech ale stejná výslovnost.
https://slovnik.seznam.cz/preklad/francouzsky_cesky/Grange?strict=true
https://slovnik.seznam.cz/preklad/anglicky_cesky/grunge


[quote="pid:20441, uid:78"]Ruský prezident Vladimir Putin dorazil do ženevské vily La Grange, kde bude jednat s americkým protějškem Joe Bidenem.[/quote] La Grange (fr.) = stodola grunge (an.) = snaha o projev pohrdání penězi, módou - nošení starých šatů ap., grunge styl života, hudby atd., AmE slang. špína V obou případech **ale stejná výslovnost**. https://slovnik.seznam.cz/preklad/francouzsky_cesky/Grange?strict=true https://slovnik.seznam.cz/preklad/anglicky_cesky/grunge

Putin cestou na setkání s Bidenem poslouchal píseň "я роняю запад". smile
https://www.youtube.com/watch?v=ZGEoqPpJQLE


Putin cestou na setkání s Bidenem poslouchal píseň "я роняю запад". :D https://www.youtube.com/watch?v=ZGEoqPpJQLE
Upravené 16. 6. 2021 o 20:16

Tvl, ten biden mi připadal úplně mimo, mám pocit, že vůbec neví kde je... Vvp zvládá s přehledem, odkazuje do patřičných mezí, sympaťák, jeho tiskovka v pohodě, kromě debilnich otázek novinářů 👍👍


Tvl, ten biden mi připadal úplně mimo, mám pocit, že vůbec neví kde je... Vvp zvládá s přehledem, odkazuje do patřičných mezí, sympaťák, jeho tiskovka v pohodě, kromě debilnich otázek novinářů

Ja to vidim jednodusseji: VVP odpovida na dotazy zurnalistu z xx zemi i vlastnich 'podpindosich', ale Bidet jen anglosasskych 'zurnalistu' a navic jejich jmena ma na listecku a jakoby je vyvolava. Posledni dotazy pri odchodu jej ocividne rozhodily nepripraveneho. Navic ti 'bidetovi' novinari ani nebyli videt. I zde je videt naprosto odlisna kvalita obou protagonistu... je zde videt, kdo opravdu taha za kratsi konec provazu...


Ja to vidim jednodusseji: VVP odpovida na dotazy zurnalistu z xx zemi i vlastnich 'podpindosich', ale Bidet jen anglosasskych 'zurnalistu' a navic jejich jmena ma na listecku a jakoby je vyvolava. Posledni dotazy pri odchodu jej ocividne rozhodily nepripraveneho. Navic ti 'bidetovi' novinari ani nebyli videt. I zde je videt naprosto odlisna kvalita obou protagonistu... je zde videt, kdo opravdu taha za kratsi konec provazu...

mainstream - Video: Biden po summitu s Putinem neudržel nervy a pohádal se s novinářkou
Americký prezident Joe Biden se po tiskové konferenci v Ženevě obořil na hlavní zpravodajku CNN v Bílém domě poté, co se ho zeptala na jeho summit s Vladimirem Putinem. "Pokud to nechápete, děláte špatnou práci," řekl Kaitlan Collinsové prezident. Později se Biden omluvil za to, že byl takový chytrák.
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/biden-se-pustil-do-reporterky-cnn-rozcilila-ho-otazka-na-duv/r~9445863ecf4f11eb966d0cc47ab5f122/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-1&utm_campaign=Aktualne


mainstream - Video: Biden po summitu s Putinem neudržel nervy a pohádal se s novinářkou Americký prezident Joe Biden se po tiskové konferenci v Ženevě obořil na hlavní zpravodajku CNN v Bílém domě poté, co se ho zeptala na jeho summit s Vladimirem Putinem. "Pokud to nechápete, děláte špatnou práci," řekl Kaitlan Collinsové prezident. Později se Biden omluvil za to, že byl takový chytrák. https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/biden-se-pustil-do-reporterky-cnn-rozcilila-ho-otazka-na-duv/r~9445863ecf4f11eb966d0cc47ab5f122/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-1&utm_campaign=Aktualne

Schôdzka Putin-Biden priniesla novinársku tlačenicu a nezodpovedané otázky (VIDEO)


este aj vojna novinarov nedopadla dobre pre USA.



Obaja muži sedeli s kamennými tvárami a v tichosti, zatiaľ čo zástupcovia spravodajských médií sa pretláčali, aby sa dostali dovnútra," zhrnul túto časť stretnutia denník The New York Times (NYT). Spravodajkyňa americkej televízie CBS Christina Ruffiniová na twitteri uviedla, že "masívne klbko" ruských novinárov pritom zabránilo vo vstupe človeku, ktorý mal sprostredkovávať audiozáznam pre americké médiá. "Nech sa tieto veci plánujú akokoľvek (a že sa plánujú veľa), v daný deň sa nakoniec vždy niečo vymkne kontrole," komentovala situáciu Ruffiniová.


Tajomník Zväzu ruských žurnalistov Timur Šafir naopak podľa ruskej tlačovej agentúry RIA obvinil z neomaleného správania amerických novinárov. "Šliapať iným po nohách, odrážať ich lakťami, pokúšať sa liezť im cez hlavy, to bez ohľadu na význam udalosti neslúži ku cti nikomu - tým menej našim americkým kolegom," vyhlásil Šafir.


Ruské obvinenia zmieňuje aj denník NYT, podľa ktorého sa však zdalo, že ruská strana mala v knižnici výrazne viac ako 15 ľudí, čo bol dohodnutý maximálny počet. Pracovníkom Bieleho domu sa naopak údajne podarilo dostať dovnútra len deväť zástupcov amerických médií.



[Schôdzka Putin-Biden priniesla novinársku tlačenicu a nezodpovedané otázky (VIDEO)](https://omediach.com/tlac/21074-schodzka-putin-biden-priniesla-novinarsku-tlacenicu-a-nezodpovedane-otazky-video) este aj vojna novinarov nedopadla dobre pre USA. >Obaja muži sedeli s kamennými tvárami a v tichosti, zatiaľ čo zástupcovia spravodajských médií sa pretláčali, aby sa dostali dovnútra," zhrnul túto časť stretnutia denník The New York Times (NYT). Spravodajkyňa americkej televízie CBS Christina Ruffiniová na twitteri uviedla, že "masívne klbko" ruských novinárov pritom zabránilo vo vstupe človeku, ktorý mal sprostredkovávať audiozáznam pre americké médiá. "Nech sa tieto veci plánujú akokoľvek (a že sa plánujú veľa), v daný deň sa nakoniec vždy niečo vymkne kontrole," komentovala situáciu Ruffiniová. >Tajomník Zväzu ruských žurnalistov Timur Šafir naopak podľa ruskej tlačovej agentúry RIA obvinil z neomaleného správania amerických novinárov. "Šliapať iným po nohách, odrážať ich lakťami, pokúšať sa liezť im cez hlavy, to bez ohľadu na význam udalosti neslúži ku cti nikomu - tým menej našim americkým kolegom," vyhlásil Šafir. >Ruské obvinenia zmieňuje aj denník NYT, podľa ktorého sa však zdalo, že ruská strana mala v knižnici výrazne viac ako 15 ľudí, čo bol dohodnutý maximálny počet. Pracovníkom Bieleho domu sa naopak údajne podarilo dostať dovnútra len deväť zástupcov amerických médií.

Moderator

Trump oznacil Rusko jako jedineho viteze zenevskeho summitu
Bývalý prezident USA Donald Trump prohlásil, že Washington ze summitu ruského a amerického lídra, Vladimira Putina a Joea Bidena, nic nezískal, ale dodal, že pro Moskvu dopadla schůzka dobře.
Trump následně dodal, že USA nedokázaly zastavit plynovod Nord Stream 2, což bylo důležité.
„Myslím, že to byl dobrý den pro Rusko,“ řekl.
https://cz.sputniknews.com/20210617/trump-oznacil-rusko-za-jedineho-viteze-zenevskeho-summitu-14862765.html


**Trump oznacil Rusko jako jedineho viteze zenevskeho summitu** Bývalý prezident USA Donald Trump prohlásil, že Washington ze summitu ruského a amerického lídra, Vladimira Putina a Joea Bidena, nic nezískal, ale dodal, že pro Moskvu dopadla schůzka dobře. Trump následně dodal, že USA nedokázaly zastavit plynovod Nord Stream 2, což bylo důležité. „Myslím, že to byl dobrý den pro Rusko,“ řekl. https://cz.sputniknews.com/20210617/trump-oznacil-rusko-za-jedineho-viteze-zenevskeho-summitu-14862765.html

Trump oznacil Rusko jako jedineho viteze zenevskeho summitu


Stalo sa presne to, čo som napísal vyššie...


[quote="pid:20609, uid:68"]Trump oznacil Rusko jako jedineho viteze zenevskeho summitu[/quote] Stalo sa presne to, čo som napísal vyššie...

Moderátor

Klíčové citáty z tiskové konference Vladimira Putina


po skončení jednání Rusko – USA v Ženevě
https://kob-forum.eu/2021/06/16/klicove-citaty-z-tiskove-konference-vladimira-putina-po-skonceni-jednani-rusko-usa-v-zeneve/


Klíčové citáty z tiskové konference Vladimira Putina ---------------------------------------------------- po skončení jednání Rusko – USA v Ženevě https://kob-forum.eu/2021/06/16/klicove-citaty-z-tiskove-konference-vladimira-putina-po-skonceni-jednani-rusko-usa-v-zeneve/

Putin odjel ze summitu s Bidenem jako vítěz. Neustoupil ani o píď, shodují se experti
https://cnn.iprima.cz/zenevsky-summit-vladimir-putin-si-odvezl-presne-to-co-chtel-shoduji-se-experti-27668?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=578010&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=QraGopOEXLh-202106181657&dop_id=12247163


"Putin podle americké CNN dostal v Ženevě přesně to, co chtěl, a ze Švýcarska odjel s obrovským diplomatickým vítězstvím."


Putin odjel ze summitu s Bidenem jako vítěz. Neustoupil ani o píď, shodují se experti https://cnn.iprima.cz/zenevsky-summit-vladimir-putin-si-odvezl-presne-to-co-chtel-shoduji-se-experti-27668?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=578010&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=QraGopOEXLh-202106181657&dop_id=12247163 "Putin podle americké CNN dostal v Ženevě přesně to, co chtěl, a ze Švýcarska odjel s obrovským diplomatickým vítězstvím."

Joch se zlobi

Joch se především musí podepsat ve svém absolutním nechápání globální politiky. Kdyby aspoň trochu chápal, tak výsledek summitu pro něho nemusel být žádným překvapením.


Anebo je to tím, že čte jenom český mainstream. A zde je vidět, jak falešné informace vzbuzují falešné naděje. smile


[quote="pid:20809, uid:306"]Joch se zlobi[/quote] Joch se především musí podepsat ve svém absolutním nechápání globální politiky. Kdyby aspoň trochu chápal, tak výsledek summitu pro něho nemusel být žádným překvapením. Anebo je to tím, že čte jenom český mainstream. A zde je vidět, jak falešné informace vzbuzují falešné naděje. :)
Upravené 19. 6. 2021 o 10:39

Ta soudržnost psí smečky a jejich majitele se rozpadá . Pejskové na páníčka cení zuby . Takže bude následovat utracení hafanů , roztrhání páníčka a nebo a to bude nejlepší , zlikvidují se navzájem , v jedné uzavřené matrici .


Ta soudržnost psí smečky a jejich majitele se rozpadá . Pejskové na páníčka cení zuby . Takže bude následovat utracení hafanů , roztrhání páníčka a nebo a to bude nejlepší , zlikvidují se navzájem , v jedné uzavřené matrici .

Ženeva byla perfektním tandemem Putina a globální party. Putin byl v Ženevě "korunován" s tím, že si vybere svůj díl výhry postupně. GP má už Jóžina plně pod kontrolou a vede přes něj RSA k nezadrržitelné rozborce. Trump buduje zevnitř postupně pozici republiky USA asi na novém blokovém principu. Prostě řízená sborka.
Ten nechápající hoch joch jen demonstruje totéř, co stále více vzájemně se rdousící klany v RSA.Hlupáků neubývá a hloupost bobtná....
Pro ruštináře dávám opět k pozornosti poslední videa M.Chazina. velmi dobře "čte" pozadí a skutečné příčiny rozhořívajícího se střetu státních eli především v RSA, ale půjde to do celého Světa. Financisté versus "cifroviki", a u těch druhých jde vlastně o mocenský konglomerát Bigtech,média a BigPharma. Proto je odepisován resp. fázově odsouván i Velký reset a jeho ouvertura - operace COVID. Globalisté ale i Putin si z Velkého resetu vybrali to podstatné, co potřebují. Razantně omezit nadspotřebu.


Ženeva byla perfektním tandemem Putina a globální party. Putin byl v Ženevě "korunován" s tím, že si vybere svůj díl výhry postupně. GP má už Jóžina plně pod kontrolou a vede přes něj RSA k nezadrržitelné rozborce. Trump buduje zevnitř postupně pozici republiky USA asi na novém blokovém principu. Prostě řízená sborka. Ten nechápající hoch joch jen demonstruje totéř, co stále více vzájemně se rdousící klany v RSA.Hlupáků neubývá a hloupost bobtná.... Pro ruštináře dávám opět k pozornosti poslední videa M.Chazina. velmi dobře "čte" pozadí a skutečné příčiny rozhořívajícího se střetu státních eli především v RSA, ale půjde to do celého Světa. Financisté versus "cifroviki", a u těch druhých jde vlastně o mocenský konglomerát Bigtech,média a BigPharma. Proto je odepisován resp. fázově odsouván i Velký reset a jeho ouvertura - operace COVID. Globalisté ale i Putin si z Velkého resetu vybrali to podstatné, co potřebují. Razantně omezit nadspotřebu.

V USA vyzvali už přestat považovat Rusko za "bad boys"


Pro národní bezpečnost a životaschopnost USA jako národ není nic důležitějšího než spolupráce s Moskvou. K navázání bilaterálního kontaktu je nutné přestat démonizovat Rusko, říká Daniel Davis , vedoucí výzkumný pracovník Nadace pro výzkum obranných priorit . Jeho slova hlásí vydání 19fortyfive.


Je v zájmu Spojených států spolupracovat s Ruskem. Podle autora spolupráce podporuje zájmy Washingtonu a pomáhá vyhnout se vyhlídce na jadernou válku.


"My v Americe se musíme vyvarovat přirozené tendence uvrhnout Rusko do tábora zločinců typu„ všechno nebo nic “, ve kterém se zneužívající nebo nepřijatelné chování charakterizuje jako nenapravitelně špatné nebo nepřátelské vůči nám ve všech oblastech,“ řekl Davis.


Davis také poznamenal, že i přes roky neustálého zhoršování vztahů mezi Washingtonem a Moskvou byl summit hlav obou států vzácným pozitivním krokem.
https://lenta.ru/news/2021/06/19/bad_guys/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


V USA vyzvali už přestat považovat Rusko za "bad boys" Pro národní bezpečnost a životaschopnost USA jako národ není nic důležitějšího než spolupráce s Moskvou. K navázání bilaterálního kontaktu je nutné přestat démonizovat Rusko, říká Daniel Davis , vedoucí výzkumný pracovník Nadace pro výzkum obranných priorit . Jeho slova hlásí vydání 19fortyfive. Je v zájmu Spojených států spolupracovat s Ruskem. Podle autora spolupráce podporuje zájmy Washingtonu a pomáhá vyhnout se vyhlídce na jadernou válku. "My v Americe se musíme vyvarovat přirozené tendence uvrhnout Rusko do tábora zločinců typu„ všechno nebo nic “, ve kterém se zneužívající nebo nepřijatelné chování charakterizuje jako nenapravitelně špatné nebo nepřátelské vůči nám ve všech oblastech,“ řekl Davis. Davis také poznamenal, že i přes roky neustálého zhoršování vztahů mezi Washingtonem a Moskvou byl summit hlav obou států vzácným pozitivním krokem. https://lenta.ru/news/2021/06/19/bad_guys/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Joch se zlobi

Toť rajská hudba pro mé panslavistické uši.


[quote="pid:20809, uid:306"]Joch se zlobi[/quote] Toť rajská hudba pro mé panslavistické uši.
12
18.43k
123
35
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept