Politika v SR
Kajúcnik, NAKA, polícia, Špeciálna prokuratúra, Špeciálny súd, GP, Ministerstvo spravodlivosti_vlákno

Zadržali kľúčového príslušníka NAKA svedčiaceho o tom, ako samotní vyšetrovatelia manipulujú výpovede kajúcnikov
Ján Kaľavský mal vyšetrovateľovi detailne opísať, ako sa postupuje v mediálne sledovaných kauzách, postavených najmä na navzájom sa podporujúcich výpovediach kajúcnikov.
Príslušník NAKA, ktorého zadržali v rovnakom čase, ako chceli aj jeho bývalého šéfa Branislava Zuriana, má vypovedať, ako orgány pripravujú kajúcnikov. Je kľúčovým svedkom aj obvineným.


https://www.infovojna.sk/article/zadrzali-klucoveho-prislusnika-naka-svedciaceho-o-tom-ako-samotni-vysetrovovatelia-manipuluju-vypovede-kajucnikov


**Zadržali kľúčového príslušníka NAKA svedčiaceho o tom, ako samotní vyšetrovatelia manipulujú výpovede kajúcnikov** Ján Kaľavský mal vyšetrovateľovi detailne opísať, ako sa postupuje v mediálne sledovaných kauzách, postavených najmä na navzájom sa podporujúcich výpovediach kajúcnikov. Príslušník NAKA, ktorého zadržali v rovnakom čase, ako chceli aj jeho bývalého šéfa Branislava Zuriana, má vypovedať, ako orgány pripravujú kajúcnikov. Je kľúčovým svedkom aj obvineným. https://www.infovojna.sk/article/zadrzali-klucoveho-prislusnika-naka-svedciaceho-o-tom-ako-samotni-vysetrovovatelia-manipuluju-vypovede-kajucnikov
Upravené 27. 9. 2021 o 13:50

Tomáš Taraba - poslanec NR SR


Včera o 7:17 ·
Informácie Hospodárskych novín, že kým sa Slovensko baví o zatýkaní Zuriana, zatkli potichu hlavného svedka, policajta, ktorý svedčil proti tejto vláde ako manipuluje vyšetrovania falošnými výpoveďami, dokazuje, že táto skorumpovaná nekompetentná vláda, zrejme zvolala stretnutie na SIS, aby zametala stopy. Aj preto žiadame politický azyl pre Zuriana, aby bol v bezpečí, mohol vypovedať o všetkom a na každého a nemohol byť na Slovensku umlčaný.


#Tomáš Taraba - poslanec NR SR Včera o 7:17 · Informácie Hospodárskych novín, že kým sa Slovensko baví o zatýkaní Zuriana, zatkli potichu hlavného svedka, policajta, ktorý svedčil proti tejto vláde ako manipuluje vyšetrovania falošnými výpoveďami, dokazuje, že táto skorumpovaná nekompetentná vláda, zrejme zvolala stretnutie na SIS, aby zametala stopy. Aj preto žiadame politický azyl pre Zuriana, aby bol v bezpečí, mohol vypovedať o všetkom a na každého a nemohol byť na Slovensku umlčaný.

JankA


Ján Kaľavský mal vyšetrovateľovi detailne opísať, ako sa postupuje v mediálne sledovaných kauzách, postavených najmä na navzájom sa podporujúcich výpovediach kajúcnikov.



Šéf bratislavskej operatívy NAKA Ján Kaľavský nepôjde do väzby Okresný súd Bratislava III nevyhovel žiadosti prokurátora. „Dôvodom nevzatia je, že nie sú splnené materiálne podmienky väzby,“ uviedol hovorca súdu. Prokurátor podal sťažnosť.


O väzbe Kaľavského tak bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave v piatok 28. mája o 9.00 h.


Kaľavského zadržala a obvinila NAKA v piatok spolu s bývalým šéfom NAKA Branislavom Zurianom.


> Ján Kaľavský mal vyšetrovateľovi detailne opísať, ako sa postupuje v mediálne sledovaných kauzách, postavených najmä na navzájom sa podporujúcich výpovediach kajúcnikov. Šéf bratislavskej operatívy NAKA Ján Kaľavský [nepôjde do väzby](https://dennikn.sk/minuta/2401396/) Okresný súd Bratislava III nevyhovel žiadosti prokurátora. „Dôvodom nevzatia je, že nie sú splnené materiálne podmienky väzby,“ uviedol hovorca súdu. Prokurátor podal sťažnosť. O väzbe Kaľavského tak bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave v piatok 28. mája o 9.00 h. Kaľavského zadržala a obvinila NAKA v piatok spolu s bývalým šéfom NAKA Branislavom Zurianom.

JankA

Upravené 24. 5. 2021 o 07:56

Žilinka zobral Lipšicovi dozor nad prípadom Zurian.


Generálny prokurátor Maroš Žilinka rozhodol, že vyšetrovanie bývalého šéfa Národnej kriminálnej agentúry Branislava Zuriana a vedúceho operatívneho oddelenia NAKA Jána Kaľavského bude dozorovať generálna prokuratúra a nie Úrad špeciálnej prokuratúry.


Podľa oficiálnej správy tak chce Žilinka „vylúčiť akékoľvek pochybnosti o objektívnosti alebo účelovosti trestných konaní vedených proti obvinenému B. Z. a obvinenému J. K.“.


https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/588930-zilinka-zobral-lipsicovi-dozor-nad-pripadom-zurian/


#Žilinka zobral Lipšicovi dozor nad prípadom Zurian. Generálny prokurátor Maroš Žilinka rozhodol, že vyšetrovanie bývalého šéfa Národnej kriminálnej agentúry Branislava Zuriana a vedúceho operatívneho oddelenia NAKA Jána Kaľavského bude dozorovať generálna prokuratúra a nie Úrad špeciálnej prokuratúry. Podľa oficiálnej správy tak chce Žilinka „vylúčiť akékoľvek pochybnosti o objektívnosti alebo účelovosti trestných konaní vedených proti obvinenému B. Z. a obvinenému J. K.“. https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/588930-zilinka-zobral-lipsicovi-dozor-nad-pripadom-zurian/

JankA

https://gumurin.blog.pravda.sk/2021/05/24/zurianov-politicky-azyl/


G.Murín: Zurianov politický azyl.
Zločinný režim Matoviča a ďalších jeho komplicov na čele s Kolíkovou, Naďom, Lengvarským, Mikulcom, Kovaříkom, ale aj prokurátormi Šúrekom, Repom a Kyselom, vyšetrovateľom Čurillom, sudkyňou Záleskou, či novinárskou štváčkou Tódovou prekročili násilnou smrťou generála Milana Lučanského koncom minulého roku čiaru tolerovateľných chýb. Naopak, teraz ich kopia už ako zločinec, ktorý si je vedomý svojej viny a tú chce prekryť ďalšími zločinmi. A hlavne umlčať svedkov. Tým má byť najnovšie ešte nedávny šéf NAKA, Branislav Zurian.


Služba zlu sa nevypláca


Len si spomeňme. Táto politická zberba sa za vydatej pomoci žltej tlače drala k moci bezohľadne. Veď Matovič sa chválil, že vraždou Kuciaka a jeho snúbenice dosiahli zakrátko viac, než za desať rokov podvratnej politickej činnosti. A bol to Zurian, ktorý prispel významne k stope na Kočnera so Zsuzsovou cez svedectvo novinára Petra Tótha. Ale boľševik už od čias Lenina nemá problém využiť aj tých, ktorých potom zlikviduje.


Spomeňme si na generálneho prokurátora Čižnára, ako ten ani len nepripustil vyšetrenie a odstíhanie úniku cielene vykrádaných informácií z vyšetrovacích spisov, ktoré boli hlavnou agendou štvavej kampane žltej tlače a Matovičovej čvargy proti predošlej vláde. Kryl špinavosti žltej tlače aj inak. „Prehliadol“ Matovičove daňové podvody. A len čo sa aj vďaka Čižnárovi dostali k moci, veľmi skoro jeho samého vyštvali nielen z najvyššej prokurátorskej funkcie, ale aj z Generálnej prokuratúry.


Aj generál Lučanský si myslel, že akosi vybabre so starým slovenským porekadlom: „Kto chce s vlkmi žiť, musí s nimi vyť“. Mikulec s ním hral hru na „dôveru“, len do signálu, že zlomenie Jankovskej nevyšlo. Tak prišiel na rad generál Lučanský.


pokračovanie v článku, je dosť dlhý...


https://gumurin.blog.pravda.sk/2021/05/24/zurianov-politicky-azyl/ G.Murín: Zurianov politický azyl. Zločinný režim Matoviča a ďalších jeho komplicov na čele s Kolíkovou, Naďom, Lengvarským, Mikulcom, Kovaříkom, ale aj prokurátormi Šúrekom, Repom a Kyselom, vyšetrovateľom Čurillom, sudkyňou Záleskou, či novinárskou štváčkou Tódovou prekročili násilnou smrťou generála Milana Lučanského koncom minulého roku čiaru tolerovateľných chýb. Naopak, teraz ich kopia už ako zločinec, ktorý si je vedomý svojej viny a tú chce prekryť ďalšími zločinmi. A hlavne umlčať svedkov. Tým má byť najnovšie ešte nedávny šéf NAKA, Branislav Zurian. Služba zlu sa nevypláca Len si spomeňme. Táto politická zberba sa za vydatej pomoci žltej tlače drala k moci bezohľadne. Veď Matovič sa chválil, že vraždou Kuciaka a jeho snúbenice dosiahli zakrátko viac, než za desať rokov podvratnej politickej činnosti. A bol to Zurian, ktorý prispel významne k stope na Kočnera so Zsuzsovou cez svedectvo novinára Petra Tótha. Ale boľševik už od čias Lenina nemá problém využiť aj tých, ktorých potom zlikviduje. Spomeňme si na generálneho prokurátora Čižnára, ako ten ani len nepripustil vyšetrenie a odstíhanie úniku cielene vykrádaných informácií z vyšetrovacích spisov, ktoré boli hlavnou agendou štvavej kampane žltej tlače a Matovičovej čvargy proti predošlej vláde. Kryl špinavosti žltej tlače aj inak. „Prehliadol“ Matovičove daňové podvody. A len čo sa aj vďaka Čižnárovi dostali k moci, veľmi skoro jeho samého vyštvali nielen z najvyššej prokurátorskej funkcie, ale aj z Generálnej prokuratúry. Aj generál Lučanský si myslel, že akosi vybabre so starým slovenským porekadlom: „Kto chce s vlkmi žiť, musí s nimi vyť“. Mikulec s ním hral hru na „dôveru“, len do signálu, že zlomenie Jankovskej nevyšlo. Tak prišiel na rad generál Lučanský. pokračovanie v článku, je dosť dlhý...

Bývalého riaditeľa NAKA Branislava Zuriana vypočuli a prepustili domov. Hlavnému denníku to potvrdil zdroj z Krajskej prokuratúry v Bratislave.


https://www.hlavnydennik.sk/2021/05/24/aktualita-byvaleho-sefa-naka-branislava-zuriana-vypoculi-a-prepustili-domov/


#Bývalého riaditeľa NAKA Branislava Zuriana vypočuli a prepustili domov. Hlavnému denníku to potvrdil zdroj z Krajskej prokuratúry v Bratislave. https://www.hlavnydennik.sk/2021/05/24/aktualita-byvaleho-sefa-naka-branislava-zuriana-vypoculi-a-prepustili-domov/

JankA

Bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír Pčolinský podal v pondelok na Generálnu prokuratúru SR trestné oznámenie v súvislosti s podozreniami týkajúcimi sa kajúcnikov. v kontexte posledných medializovaných informácií o ovplyvňovaní kajúcnikov a vyrábaní svedkov v trestných konaniach trestné oznámenie naznačuje podozrenie zo spáchania viacerých trestných činov, medzi inými aj trestných činov zneužívania právomoci verejného činiteľa, marenia úlohy verejným činiteľom a marenia spravodlivosti.
https://www.hlavnespravy.sk/exriaditel-sis-vladimir-pcolinsky-podal-pre-kajucnikov-trestne-oznamenie/2549342


Bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír Pčolinský podal v pondelok na Generálnu prokuratúru SR trestné oznámenie v súvislosti s podozreniami týkajúcimi sa kajúcnikov. v kontexte posledných medializovaných informácií o ovplyvňovaní kajúcnikov a vyrábaní svedkov v trestných konaniach trestné oznámenie naznačuje podozrenie zo spáchania viacerých trestných činov, medzi inými aj trestných činov zneužívania právomoci verejného činiteľa, marenia úlohy verejným činiteľom a marenia spravodlivosti. https://www.hlavnespravy.sk/exriaditel-sis-vladimir-pcolinsky-podal-pre-kajucnikov-trestne-oznamenie/2549342
Upravené 25. 5. 2021 o 17:54

Tak ich "perpetum mobile" sa im sype,
Podla mna je jedno ako rozhodne US ohladom referenda o predcasnych volbach.
Tymito udalostami budu najneskor bud rok.
(No vlastne nie je to az tak jedno kedze to bude precedens na dlhe roky...)


Tak ich "perpetum mobile" sa im sype, Podla mna je jedno ako rozhodne US ohladom referenda o predcasnych volbach. Tymito udalostami budu najneskor bud rok. (No vlastne nie je to az tak jedno kedze to bude precedens na dlhe roky...)

Robert Fico
12 min ·
JE ŠOKUJÚCE, ŽE LIPŠICOV ÚŠP KLAME V PRIAMOM PRENOSE
Ako máme veriť v zákonnosť a spravodlivosť, ak sa Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) pri vážnych tvrdeniach po jeho zlyhaní bráni klamstvami a obviňovaním predstaviteľov slovenskej politickej scény. Robert Fico – a stačí si pozrieť záznamy z jeho dnešnej (25.5.) TB – nepovedal ani jedno jediné slovo, ktoré by potvrdzovalo tvrdenie ÚŠP, že prokurátor Špeciálnej prokuratúry JUDr. Repa mal tlačiť na vyšetrovateľa NAKA vypočuť profesionálneho svedka P. Petrova (prezývaného „tiger“).
Robert Fico na TB prečítal úradný záznam vyšetrovateľa NAKA, v ktorom je uvedené, že svedok „tiger“, cit.: „...sa dohodol s prokurátorom JUDr. Repom z ÚŠP, že ak bude vypovedať v mojom konaní a ešte aj ohľadom... (iného konania), kde mal údajne vypaľovať túto spoločnosť..., tak mu dá Repa pokoj a nebude ho riešiť za jeho veci.“
R. Fico NIKDY nepovedal, že JUDr. Repa z ÚŠP tlačil na vyšetrovateľa, ale len odcitoval úradný záznam vyšetrovateľa NAKA, v ktorom sa uvádza, že to bol prokurátor všeobecnej prokuratúry, ktorý požiadal vyšetrovateľa NAKA, aby vypočul svedka na objednávku P. Petrova („tigra“).
Je nehorázne, ak ÚŠP klame a snaží sa zakryť svoju nelegálnu činnosť. To, že šéf ÚŠP D. Lipšic klame, nás vôbec neprekvapuje, pretože nad ním visí Ilava alebo Leopoldov.
Čo je najzarážajúcejšie, ÚŠP svojim tlačovým vyjadrením potvrdil pravosť dokumentu, ktorý sme dnes predstavili na TB.
60ad142786215


Robert Fico 12 min · JE ŠOKUJÚCE, ŽE LIPŠICOV ÚŠP KLAME V PRIAMOM PRENOSE Ako máme veriť v zákonnosť a spravodlivosť, ak sa Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) pri vážnych tvrdeniach po jeho zlyhaní bráni klamstvami a obviňovaním predstaviteľov slovenskej politickej scény. Robert Fico – a stačí si pozrieť záznamy z jeho dnešnej (25.5.) TB – nepovedal ani jedno jediné slovo, ktoré by potvrdzovalo tvrdenie ÚŠP, že prokurátor Špeciálnej prokuratúry JUDr. Repa mal tlačiť na vyšetrovateľa NAKA vypočuť profesionálneho svedka P. Petrova (prezývaného „tiger“). Robert Fico na TB prečítal úradný záznam vyšetrovateľa NAKA, v ktorom je uvedené, že svedok „tiger“, cit.: „...sa dohodol s prokurátorom JUDr. Repom z ÚŠP, že ak bude vypovedať v mojom konaní a ešte aj ohľadom... (iného konania), kde mal údajne vypaľovať túto spoločnosť..., tak mu dá Repa pokoj a nebude ho riešiť za jeho veci.“ R. Fico NIKDY nepovedal, že JUDr. Repa z ÚŠP tlačil na vyšetrovateľa, ale len odcitoval úradný záznam vyšetrovateľa NAKA, v ktorom sa uvádza, že to bol prokurátor všeobecnej prokuratúry, ktorý požiadal vyšetrovateľa NAKA, aby vypočul svedka na objednávku P. Petrova („tigra“). Je nehorázne, ak ÚŠP klame a snaží sa zakryť svoju nelegálnu činnosť. To, že šéf ÚŠP D. Lipšic klame, nás vôbec neprekvapuje, pretože nad ním visí Ilava alebo Leopoldov. Čo je najzarážajúcejšie, ÚŠP svojim tlačovým vyjadrením potvrdil pravosť dokumentu, ktorý sme dnes predstavili na TB. ![60ad142786215](serve/attachment&path=60ad142786215)

Na nete sa objavili takéto obrázky. Nakoľko môžu byť reálne netuším. 60b50876dfeb1
60b5088211934
60b5088ed47a8


Na nete sa objavili takéto obrázky. Nakoľko môžu byť reálne netuším. ![60b50876dfeb1](serve/attachment&path=60b50876dfeb1) ![60b5088211934](serve/attachment&path=60b5088211934) ![60b5088ed47a8](serve/attachment&path=60b5088ed47a8)

Máme prvého zatknutého z tajného stretnutia. Dôvod je celkom bizarný...udajne má isť o korupciu-
Prijal televízory od B.Slobodníka....


SMEti to okomentovali takto:


"Tá mala spočívať v prijatí spotrebnej elektroniky a finančnej hotovosti, minimálne vo výške 20-tisíc eur. Bola zadržaná len jedna osoba, v danej veci sú však obvinené celkovo tri osoby,“ povedal hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan.


Posúvali si televízory
Vyjadrenie prokuratúry potvrdzuje doteraz neoficiálne informácie o tom, že Szabó údajne zobral televízory od podnikateľa Petra Petrova známeho aj pod prezývkou Tiger. Posielal mu ich vraj Bernard Slobodník, pričom Szabó aj so svojim zástupcom Robertom Zaplatílkom za to vraj dali Petrovovi hodinky.


To, že takéto podozrenia voči Szabóovi existujú, potvrdil aj minister vnútra Roman Mikulec za OĽaNO. Szabó ich podľa jehlo slov poprel.
https://domov.sme.sk/c/22673954/naka-zadzala-sefa-policajnej-inspekcie-szaboa.html


NAKA zadržala šéfa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa


https://dennikn.sk/minuta/2415622/


Zdá sa, že Mikulca používajú ako nastroj na odstrihnutie nepohodlných svedkov....
Môj predpoklad je, že chcú Szabóa vypočuť nielen preto čo sa odohralo v tajnej miestnosti, ale aj na odhalenie väzieb v tejto vláde...podľa mňa ho prepustia...záleží na tom ktorá časť "bojovníkov " v PZ ho zatkla.....ak tá rozvrátená, tak je to čisto účelové a pripravované.
Mikulec sa nedávno vyjadril o tom ako sa prevážali milióny do Dubaja, súvisieť to má so Zurianom....dokonca Mikulec popiera, že by v polícii a SIS bol boj....a všimnite si, keď otvoríte článok nižšie je rozhovor s Mikulcom a ten s ním robí TÓDOVÁ....hlavná koordinátorka rozvrátenej časti SISkárov...to ona spolu s (momentálne) Mikulcom kalia vody ..... Mikulec je kolaborant a neverím mu ani slovo, je to klamár a patrí do basy za kooperaciu s cudzími spravodajskymi službami.... Sorošova ruka 5.kolóny v podaní Tódovej ešte stále mieša svoju kyslú polievku.


Máme prvého zatknutého z tajného stretnutia. Dôvod je celkom bizarný...udajne má isť o korupciu- Prijal televízory od B.Slobodníka.... SMEti to okomentovali takto: "Tá mala spočívať v prijatí spotrebnej elektroniky a finančnej hotovosti, minimálne vo výške 20-tisíc eur. Bola zadržaná len jedna osoba, v danej veci sú však obvinené celkovo tri osoby,“ povedal hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan. Posúvali si televízory Vyjadrenie prokuratúry potvrdzuje doteraz neoficiálne informácie o tom, že Szabó údajne zobral televízory od podnikateľa Petra Petrova známeho aj pod prezývkou Tiger. Posielal mu ich vraj Bernard Slobodník, pričom Szabó aj so svojim zástupcom Robertom Zaplatílkom za to vraj dali Petrovovi hodinky. To, že takéto podozrenia voči Szabóovi existujú, potvrdil aj minister vnútra Roman Mikulec za OĽaNO. Szabó ich podľa jehlo slov poprel. https://domov.sme.sk/c/22673954/naka-zadzala-sefa-policajnej-inspekcie-szaboa.html NAKA zadržala šéfa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa https://dennikn.sk/minuta/2415622/ Zdá sa, že Mikulca používajú ako nastroj na odstrihnutie nepohodlných svedkov.... Môj predpoklad je, že chcú Szabóa vypočuť nielen preto čo sa odohralo v tajnej miestnosti, ale aj na odhalenie väzieb v tejto vláde...podľa mňa ho prepustia...záleží na tom ktorá časť "bojovníkov " v PZ ho zatkla.....ak tá rozvrátená, tak je to čisto účelové a pripravované. Mikulec sa nedávno vyjadril o tom ako sa prevážali milióny do Dubaja, súvisieť to má so Zurianom....dokonca Mikulec popiera, že by v polícii a SIS bol boj....a všimnite si, keď otvoríte článok nižšie je rozhovor s Mikulcom a ten s ním robí TÓDOVÁ....hlavná koordinátorka rozvrátenej časti SISkárov...to ona spolu s (momentálne) Mikulcom kalia vody ..... Mikulec je kolaborant a neverím mu ani slovo, je to klamár a patrí do basy za kooperaciu s cudzími spravodajskymi službami.... Sorošova ruka 5.kolóny v podaní Tódovej ešte stále mieša svoju kyslú polievku.
Upravené 3. 6. 2021 o 13:27

A L. Blaha veľmi výstižne doplnil môj komentár vyššie ....tá Tódová je fakt hlúpa....stále dumam nad tým ako taketo podivne tvory ako Monika mohli získať titul....


Čítali ste rozhovor ministra Mikulca v Denníku N? Naposledy som sa tak dobre pobavil na tvorbe Moniky Tódovej, keď som čítal jej diplomovku.


  1. Pamätáte, baba použila až tri vedecké knihy a vyliala si srdiečko ako zaľúbená školáčka do denníčka.

  2. A dostala za to vysokoškolský titul - poprosím jeden takýto titulík aj pre moju malú päťročnú, aj tá by to napísala lepšie.

  3. Ale Tódovej aktuálny rozhovor s ministrom Mikulcom - to je takisto riadna pecka. Rozoberajú v ňom tajné stretnutie v pivnici SIS, ktoré na Slovensku prakticky pochovalo právny štát.

  4. Spomeňte si, to bolo to stretnutie so špičkami bezpečnostných zložiek, čo zvolal Heger a dokonca tam - chlámem sa - dostali aj prezidentku. Paničku dostať od fotenia - tomu hovorím zázrak.

  5. Za takéto kolosálne zlyhanie by v každom inom európskom štáte do troch minút padla vláda. A porúčala by sa aj prezidentka. Médiá by im nedali spávať. Ale u nás? U nás máme pani Tódovú.

  6. Slávna redaktorka Denníka N to vidí takto: "Nemyslíte si spätne, že to bola pasca? Že sa spojili s Robertom Ficom, nalákali vás tam všetkých a umožnili mu kritizovať politikov, že manipulujú vyšetrovanie?"

  7. Prepáčte tú krátku odmlku. Ešte lapám po dychu od smiechu. Toto je asi tá najuletenejšia konšpiračná teória, akú som kedy počul. Už tomu chýbajú len reptiliáni.

  8. Ešte aj taký intelektuálne neduživý jedinec ako Mikulec na túto Tódovej otázku reagoval, že nechce konšpirovať - ten pocit, keď aj Matovičov poskok musí vysmiať Tódovú, nech nekonšpiruje o Ficovi. To je koniec. Nič lepšie už nezažijem.

  9. Ja len, že Denník N tu každého s iným názorom obviňuje z toho, že šíri konšpirácie. A potom Tódová zmotá storku, že Robert Fico sa spriahol s Hegerom, aby spolu ukuli strašlivú pascu na nevinných členov vlády... aby potom mohli kritizovať vládu. Hegerovu vládu.

  10. Tlieskam, Monika, to je lepšie než Fox Mulder! Len mi tam chýba Putin - podľa mňa to zorganizoval celé on! Spolu s agentmi Petrovom a Boširovom. Úplný masterplan! Zapadá to do seba do posledného puntíku!

  11. V skutočnosti je to tak, že Tódová za posledný týždeň vyprodukovala toľko propagandistických článkov na túto tému, že by sa za to nemusel hanbiť ani Šaňo Mach.

  12. Takýmito rôznymi konšpiračnými teóriami sa snaží ospravedlniť škandál ako hrom - že na Slovensku vláda posiela do väzby nevinných ľudí prostredníctvom systému univerzálnych udavačov.

  13. Milan Lučanský, ktorého Tódová celé mesiace oblievala špinou, na to doplatil životom. Aj kvôli nej. Presnú úlohu Tódovej v tomto celom vraždenom mechanizme bude raz musieť preukázať až nezávislé vyšetrovanie.

  14. Ale Tódovej už dnes sťahuje ritku. Vie, že je v tom až po uši. A že sa to čoskoro celé prevalí. Jej "spojky" pôjdu do basy. A verte, že pot oblieva aj krvavého Lipšica, "urválka" Kysela či sudkyňu Záleskú. Rozpadá sa im to. Celé.

  15. Tódovej úloha je zachrániť, čo sa dá. Má to celé nejako ideologicky zdôvodniť a propagandisticky prikryť. A tak vytiahla to, čo vždy - Roberta Fica. On to celé spískal, zobral na plece Čaputovú a šmaril ju do pivnice SIS. Monika na to došla.

  16. Viete, čo je na tom najkrajšie? Akí sú zúfalí. Ako sa varia vo vlastnej šťave. Akí sú nervózni. A robia chyby. Školácke chyby.


Ja len, že ak ešte po tomto rozhovore Moniky Tódovej v Denníku N vyjde nejaký článok o mne, že šírim konšpiračné teórie, tak asi puknem od smiechu.


Veselý deň, priatelia :-)
https://www.facebook.com/2047997592105476/posts/2968847586687134/


A L. Blaha veľmi výstižne doplnil môj komentár vyššie ....tá Tódová je fakt hlúpa....stále dumam nad tým ako taketo podivne tvory ako Monika mohli získať titul.... Čítali ste rozhovor ministra Mikulca v Denníku N? Naposledy som sa tak dobre pobavil na tvorbe Moniky Tódovej, keď som čítal jej diplomovku. 1. Pamätáte, baba použila až tri vedecké knihy a vyliala si srdiečko ako zaľúbená školáčka do denníčka. 2. A dostala za to vysokoškolský titul - poprosím jeden takýto titulík aj pre moju malú päťročnú, aj tá by to napísala lepšie. 3. Ale Tódovej aktuálny rozhovor s ministrom Mikulcom - to je takisto riadna pecka. Rozoberajú v ňom tajné stretnutie v pivnici SIS, ktoré na Slovensku prakticky pochovalo právny štát. 4. Spomeňte si, to bolo to stretnutie so špičkami bezpečnostných zložiek, čo zvolal Heger a dokonca tam - chlámem sa - dostali aj prezidentku. Paničku dostať od fotenia - tomu hovorím zázrak. 5. Za takéto kolosálne zlyhanie by v každom inom európskom štáte do troch minút padla vláda. A porúčala by sa aj prezidentka. Médiá by im nedali spávať. Ale u nás? U nás máme pani Tódovú. 6. Slávna redaktorka Denníka N to vidí takto: "Nemyslíte si spätne, že to bola pasca? Že sa spojili s Robertom Ficom, nalákali vás tam všetkých a umožnili mu kritizovať politikov, že manipulujú vyšetrovanie?" 7. Prepáčte tú krátku odmlku. Ešte lapám po dychu od smiechu. Toto je asi tá najuletenejšia konšpiračná teória, akú som kedy počul. Už tomu chýbajú len reptiliáni. 8. Ešte aj taký intelektuálne neduživý jedinec ako Mikulec na túto Tódovej otázku reagoval, že nechce konšpirovať - ten pocit, keď aj Matovičov poskok musí vysmiať Tódovú, nech nekonšpiruje o Ficovi. To je koniec. Nič lepšie už nezažijem. 8. Ja len, že Denník N tu každého s iným názorom obviňuje z toho, že šíri konšpirácie. A potom Tódová zmotá storku, že Robert Fico sa spriahol s Hegerom, aby spolu ukuli strašlivú pascu na nevinných členov vlády... aby potom mohli kritizovať vládu. Hegerovu vládu. 9. Tlieskam, Monika, to je lepšie než Fox Mulder! Len mi tam chýba Putin - podľa mňa to zorganizoval celé on! Spolu s agentmi Petrovom a Boširovom. Úplný masterplan! Zapadá to do seba do posledného puntíku! 10. V skutočnosti je to tak, že Tódová za posledný týždeň vyprodukovala toľko propagandistických článkov na túto tému, že by sa za to nemusel hanbiť ani Šaňo Mach. 11. Takýmito rôznymi konšpiračnými teóriami sa snaží ospravedlniť škandál ako hrom - že na Slovensku vláda posiela do väzby nevinných ľudí prostredníctvom systému univerzálnych udavačov. 12. Milan Lučanský, ktorého Tódová celé mesiace oblievala špinou, na to doplatil životom. Aj kvôli nej. Presnú úlohu Tódovej v tomto celom vraždenom mechanizme bude raz musieť preukázať až nezávislé vyšetrovanie. 13. Ale Tódovej už dnes sťahuje ritku. Vie, že je v tom až po uši. A že sa to čoskoro celé prevalí. Jej "spojky" pôjdu do basy. A verte, že pot oblieva aj krvavého Lipšica, "urválka" Kysela či sudkyňu Záleskú. Rozpadá sa im to. Celé. 14. Tódovej úloha je zachrániť, čo sa dá. Má to celé nejako ideologicky zdôvodniť a propagandisticky prikryť. A tak vytiahla to, čo vždy - Roberta Fica. On to celé spískal, zobral na plece Čaputovú a šmaril ju do pivnice SIS. Monika na to došla. 15. Viete, čo je na tom najkrajšie? Akí sú zúfalí. Ako sa varia vo vlastnej šťave. Akí sú nervózni. A robia chyby. Školácke chyby. Ja len, že ak ešte po tomto rozhovore Moniky Tódovej v Denníku N vyjde nejaký článok o mne, že šírim konšpiračné teórie, tak asi puknem od smiechu. Veselý deň, priatelia :-) https://www.facebook.com/2047997592105476/posts/2968847586687134/

Podľa Belousovovej je treba okrem Szabóa zavrieť aj zvyšných deväť účastníkov stretnutia v SIS!


https://www.hlavnydennik.sk/2021/06/03/podla-belousovovej-je-treba-okrem-szaboa-zavriet-aj-zvysnych-devat-ucastnikov-stretnutia-v-sis/


Podľa Belousovovej je treba okrem Szabóa zavrieť aj zvyšných deväť účastníkov stretnutia v SIS! https://www.hlavnydennik.sk/2021/06/03/podla-belousovovej-je-treba-okrem-szaboa-zavriet-aj-zvysnych-devat-ucastnikov-stretnutia-v-sis/

Vyjadrenie R. Fica k zatknutiu účastníka stretnutia v tajnej miestnosti SIS šéfa inšpekcie Szabóa NAKou.
https://www.youtube.com/watch?v=G6HnfuomwA4


Vyjadrenie R. Fica k zatknutiu účastníka stretnutia v tajnej miestnosti SIS šéfa inšpekcie Szabóa NAKou. https://www.youtube.com/watch?v=G6HnfuomwA4

60b8fd998f772
60b8fda6461f0
60b8fdb5d5651


![60b8fd998f772](serve/attachment&path=60b8fd998f772) ![60b8fda6461f0](serve/attachment&path=60b8fda6461f0) ![60b8fdb5d5651](serve/attachment&path=60b8fdb5d5651)

JankA

Môj predpoklad je, že chcú Szabóa vypočuť nielen preto čo sa odohralo v tajnej miestnosti, ale aj na odhalenie väzieb v tejto vláde...podľa mňa ho prepustia...záleží na tom ktorá časť "bojovníkov " v PZ ho zatkla.....ak tá rozvrátená, tak je to čisto účelové a pripravované.


Hegerovi a Mikulcovi sa zrejme nedarí plniť plán
Žilinka má na tom zásluhu...


https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/590378-obvineny-sef-uradu-inspekcnej-sluzby-szabo-nejde-do-vazby/
Rozhodol o tom v sobotu sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku pre neexistenciu formálnych dôvodov väzby obvineného. Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor proti nemu podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd. Informovala o tom hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.


[quote="pid:18404, uid:17"]Môj predpoklad je, že chcú Szabóa vypočuť nielen preto čo sa odohralo v tajnej miestnosti, ale aj na odhalenie väzieb v tejto vláde...podľa mňa ho prepustia...záleží na tom ktorá časť "bojovníkov " v PZ ho zatkla.....ak tá rozvrátená, tak je to čisto účelové a pripravované.[/quote] Hegerovi a Mikulcovi sa zrejme nedarí plniť plán Žilinka má na tom zásluhu... https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/590378-obvineny-sef-uradu-inspekcnej-sluzby-szabo-nejde-do-vazby/ Rozhodol o tom v sobotu sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku pre neexistenciu formálnych dôvodov väzby obvineného. Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor proti nemu podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd. Informovala o tom hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Iza Bela píše na fb


Matovič a Lipšic musia teraz veľmi peniť


Mozaika sa im začína týmto razom zrazu rozpadáť


Vyrukuje teraz nejaký kajúcnik s nejakým korupčným škandálom na sudcu, ktorý neposlal Szaba do väzby


Čo to bude teraz


Darovaný mobil


Budú musieť ísť Mikulec a Kovařík- policajný prezident k Matovičovi na koberec


Alebo teraz už bude na rade Igor, ktorého navštívi NAKA


Som ozaj zvedavá, čo sa do 72 hodín udeje
https://www.facebook.com/100043980340177/posts/326418995500776/


Iza Bela píše na fb Matovič a Lipšic musia teraz veľmi peniť Mozaika sa im začína týmto razom zrazu rozpadáť Vyrukuje teraz nejaký kajúcnik s nejakým korupčným škandálom na sudcu, ktorý neposlal Szaba do väzby Čo to bude teraz Darovaný mobil Budú musieť ísť Mikulec a Kovařík- policajný prezident k Matovičovi na koberec Alebo teraz už bude na rade Igor, ktorého navštívi NAKA Som ozaj zvedavá, čo sa do 72 hodín udeje https://www.facebook.com/100043980340177/posts/326418995500776/

Generálna prokuratúra zrušila obvinenie bývalého šéfa operatívneho oddelenia NAKA. Vraj je nezákonné
https://www.hlavnydennik.sk/2021/06/07/generalna-prokuratura-zrusila-obvinenie-byvaleho-sefa-operativneho-oddelenia-naka-vraj-je-nezakonne/


**Generálna prokuratúra zrušila obvinenie bývalého šéfa operatívneho oddelenia NAKA. Vraj je nezákonné** https://www.hlavnydennik.sk/2021/06/07/generalna-prokuratura-zrusila-obvinenie-byvaleho-sefa-operativneho-oddelenia-naka-vraj-je-nezakonne/

Generálna prokuratúra zrušila obvinenie bývalého šéfa operatívneho oddelenia NAKA. Vraj je nezákonné


Roztáča sa to...


[quote="pid:18961, uid:111"]Generálna prokuratúra zrušila obvinenie bývalého šéfa operatívneho oddelenia NAKA. Vraj je nezákonné[/quote] Roztáča sa to...

Moderátor

Situácia okolo väzobne stíhaného exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského sa zamotáva. Alebo naopak, rozmotáva? O mnohom svedčí jeho otvorený list, ktorý zaslal médiám. V liste cituje aj výpoveď Petra Tótha, ktorý v nej spomína podľa nami nižšie citovaných zdrojov Daniela Lipšica, Moniku Tódovú aj Petra Košča.
https://hitky.sk/pcolinsky-napisal-z-vazby-verejny-list-necakane-slova-o-lipsicovi-a/


60c0a819eac6c


https://www.facebook.com/1008829205981608/posts/1678203552377500/


Situácia okolo väzobne stíhaného exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského sa zamotáva. Alebo naopak, rozmotáva? O mnohom svedčí jeho otvorený list, ktorý zaslal médiám. V liste cituje aj výpoveď Petra Tótha, ktorý v nej spomína podľa nami nižšie citovaných zdrojov Daniela Lipšica, Moniku Tódovú aj Petra Košča. https://hitky.sk/pcolinsky-napisal-z-vazby-verejny-list-necakane-slova-o-lipsicovi-a/ ![60c0a819eac6c](serve/attachment&path=60c0a819eac6c) https://www.facebook.com/1008829205981608/posts/1678203552377500/
Upravené 9. 6. 2021 o 13:46

Z Pčolinského sa stáva kajúcnik?


Z Pčolinského sa stáva kajúcnik?

Z Pčolinského sa stáva kajúcnik?


Tak vypovedal " univerzálny svedok" Tóth na NAKA 1.júna



Z väzby sa ozval bývalý šéf SIS Vladimír Pčolinský. Hovorí, že NAKA vypočúvala Petra Tótha, ktorý s jeho prípadom nemá nič spoločné.
Podľa neho 1. júna predvolala polícia Petra Tótha, bývalého novinára a bývalého šéfa kontrarozviedky. Podľa Pčolinského Tóth hneď v úvode výpovede povedal, že nevie nič o skutkoch, ktoré sú exriaditeľovi SIS kladené za vinu."Vyšetrovateľ NAKA napriek námietkam mojich obhajcov pokračoval vo výpovedi. Následne zo svedeckej výpovede vyplynulo, že svedok nepozná mňa a ani osoby, ktoré sú súčasťou trestného konania vedeného voči mojej osobe,“ pokračuje Pčolinský.
A pýta sa, prečo vyšetrovateľ s dozorovým prokurátorom tri hodiny „vypočúvali svedka, ktorý ako sa vyjadril nemá čo povedať ku skutkom“, ale „nie sú schopní počas 84 dní vypočuť svedkov, ktorí boli identifikovaní pri rozhodovaní o mojej väzbe“.
Bývalý šéf tajných upozorňuje, že z Tóthovej výpovede vyplynulo „kto koho pozval vo vedení KDH okolo roku 2003 a kto sa o kom rozprával vo vedení KDH okolo roku 2003“. Podľa neho Tóth vypovedal, že „mala existovať organizovaná skupina v zložení Vladimír Pčolinský, Daniel Lipšic, Monika Tódová, Peter Košč a ďalší“, ktorá sa mala podieľať spolu s CIA na Tóthovom prenasledovaní a vyzradení jeho utajenej identity v súdnom konaní.
Zrejme ide o vyšetrovanie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, kde je Tóth korunným svedkom.



https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/2100/tajna-schodzka-v-sis/1#post-17056


[quote="pid:19182, uid:48"]Z Pčolinského sa stáva kajúcnik?[/quote] ##Tak vypovedal " univerzálny svedok" Tóth na NAKA 1.júna > Z väzby sa ozval bývalý šéf SIS Vladimír Pčolinský. Hovorí, že NAKA vypočúvala Petra Tótha, ktorý s jeho prípadom nemá nič spoločné. Podľa neho 1. júna predvolala polícia Petra Tótha, bývalého novinára a bývalého šéfa kontrarozviedky. Podľa Pčolinského Tóth hneď v úvode výpovede povedal, že nevie nič o skutkoch, ktoré sú exriaditeľovi SIS kladené za vinu."Vyšetrovateľ NAKA napriek námietkam mojich obhajcov pokračoval vo výpovedi. Následne zo svedeckej výpovede vyplynulo, že svedok nepozná mňa a ani osoby, ktoré sú súčasťou trestného konania vedeného voči mojej osobe,“ pokračuje Pčolinský. A pýta sa, prečo vyšetrovateľ s dozorovým prokurátorom tri hodiny „vypočúvali svedka, ktorý ako sa vyjadril nemá čo povedať ku skutkom“, ale „nie sú schopní počas 84 dní vypočuť svedkov, ktorí boli identifikovaní pri rozhodovaní o mojej väzbe“. **Bývalý šéf tajných upozorňuje, že z Tóthovej výpovede vyplynulo „kto koho pozval vo vedení KDH okolo roku 2003 a kto sa o kom rozprával vo vedení KDH okolo roku 2003“. Podľa neho Tóth vypovedal, že „mala existovať organizovaná skupina v zložení Vladimír Pčolinský, Daniel Lipšic, Monika Tódová, Peter Košč a ďalší“, ktorá sa mala podieľať spolu s CIA na Tóthovom prenasledovaní a vyzradení jeho utajenej identity v súdnom konaní. Zrejme ide o vyšetrovanie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, kde je Tóth korunným svedkom.** https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/2100/tajna-schodzka-v-sis/1#post-17056

JankA

Upravené 9. 6. 2021 o 15:54

MARTIN MIKULEC AKO JEDNA Z PRVÝCH OBETÍ VYŠETROVATEĽA ČURILLU a ním vyrobených falošných kajúcnikov


Pozorne si prečítajte jednu z posledných správ čo odoslal MARTIN MIKULEC pred svojou údajnou samovraždou, ku ktorej ho donútil vyšetrovateľ ČURILLA.
Viac na:
https://www.prinasamenadej.sk/post/show/206
60c0da7eb8455


MARTIN MIKULEC AKO JEDNA Z PRVÝCH OBETÍ VYŠETROVATEĽA ČURILLU a ním vyrobených falošných kajúcnikov Pozorne si prečítajte jednu z posledných správ čo odoslal MARTIN MIKULEC pred svojou údajnou samovraždou, ku ktorej ho donútil vyšetrovateľ ČURILLA. Viac na: https://www.prinasamenadej.sk/post/show/206 ![60c0da7eb8455](serve/attachment&path=60c0da7eb8455)

Kajúcnik pre Reportérov RTVS uviedol, že vypovedal “somariny” pod policajným nátlakom. Na ich základe však odsúdili iných ľudí na dlhé roky. Iniciatíva advokátov za právny štát žiada generálneho prokurátora Žilinku, aby okamžite prešetril podozrenia z ovplyvňovania výpovedí kajúcnikov.


V relácii RTVS Reportéri odznelo 7.júna priznanie kajúcnika Matúša Kurica, ktorý usvedčoval pozemkovú mafiu v Nitre. Kuric uviedol, že vypovedal “somariny” pod policajným nátlakom. Na ich základe však odsúdili iných ľudí po 32 mesiacoch kolúznej a neskôr preventívnej väzby. Iniciatíva advokátov za právny štát (IAPŠ) žiada generálneho prokurátora Maroša Žilinku, aby okamžite prešetril podozrenia z ovplyvňovania výpovedí kajúcnikov a aby sa upustilo od podobných postupov v praxi orgánov činných v trestnom konaní.


Reportéri a kajúcnik


“Tá moja výpoveď prvá, do ktorej ma donútili, tak proste ja som bol v takom stave, že ja keď som si po tých mesiacoch prečítal tú výpoveď, tak mne samému bolo zle zo seba, že proste to nedávalo ani zmysel. Keď som sa chcel niekomu dovolať, že to nie je pravda a vlastne sám som inicioval to, že to sú somariny, tak proste nikto si to nevšímal,” uviedol v relácii RTVS Reportéri Matúš Kuric.


https://www.parlamentnelisty.sk/arena/436614/kajucnik-v-reporteroch-donutili-ma-vypovedat-su-to-somariny-advokati-ziadaju-zilinku-presetrite-to-okamzite/


**Kajúcnik pre Reportérov RTVS uviedol, že vypovedal “somariny” pod policajným nátlakom. Na ich základe však odsúdili iných ľudí na dlhé roky. Iniciatíva advokátov za právny štát žiada generálneho prokurátora Žilinku, aby okamžite prešetril podozrenia z ovplyvňovania výpovedí kajúcnikov.** V relácii RTVS Reportéri odznelo 7.júna priznanie kajúcnika Matúša Kurica, ktorý usvedčoval pozemkovú mafiu v Nitre. Kuric uviedol, že vypovedal “somariny” pod policajným nátlakom. Na ich základe však odsúdili iných ľudí po 32 mesiacoch kolúznej a neskôr preventívnej väzby. Iniciatíva advokátov za právny štát (IAPŠ) žiada generálneho prokurátora Maroša Žilinku, aby okamžite prešetril podozrenia z ovplyvňovania výpovedí kajúcnikov a aby sa upustilo od podobných postupov v praxi orgánov činných v trestnom konaní. Reportéri a kajúcnik “Tá moja výpoveď prvá, do ktorej ma donútili, tak proste ja som bol v takom stave, že ja keď som si po tých mesiacoch prečítal tú výpoveď, tak mne samému bolo zle zo seba, že proste to nedávalo ani zmysel. Keď som sa chcel niekomu dovolať, že to nie je pravda a vlastne sám som inicioval to, že to sú somariny, tak proste nikto si to nevšímal,” uviedol v relácii RTVS Reportéri Matúš Kuric. https://www.parlamentnelisty.sk/arena/436614/kajucnik-v-reporteroch-donutili-ma-vypovedat-su-to-somariny-advokati-ziadaju-zilinku-presetrite-to-okamzite/

NAKA opäť zatkla advokáta Ribára


Národná kriminálna agentúra opäť zatkla známeho advokáta Martina Ribára. Pravde to potvrdil jeho advokát Matej Marhavý bez ďalších detailov.


https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/590928-naka-opat-zatkla-advokata-ribara/


Kedy by mal Fico čítať tú správo zo SIS?


Zrejme aj takto chcú Fica prinútiť to prečítať...a potom obviniť zo zverejnenia utajovanej skutočnosti.... Fico snaď vie čo robí


NAKA opäť zatkla advokáta Ribára Národná kriminálna agentúra opäť zatkla známeho advokáta Martina Ribára. Pravde to potvrdil jeho advokát Matej Marhavý bez ďalších detailov. https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/590928-naka-opat-zatkla-advokata-ribara/ Kedy by mal Fico čítať tú správo zo SIS? Zrejme aj takto chcú Fica prinútiť to prečítať...a potom obviniť zo zverejnenia utajovanej skutočnosti.... Fico snaď vie čo robí
Upravené 10. 6. 2021 o 11:51

Zrejme aj takto chcú Fica prinútiť to prečítať...a potom obviniť zo zverejnenia utajovanej skutočnosti.... Fico snaď vie čo robí


Vie, a preto mám podozrenie, že tým vyhlásením provokoval tú čvargu aby stvárala takéto hlúposti a prečíta tú správu po tom, čo bude isté, že čvarga už nabehla na vlastné vidly.


[quote="pid:19301, uid:17"]Zrejme aj takto chcú Fica prinútiť to prečítať...a potom obviniť zo zverejnenia utajovanej skutočnosti.... Fico snaď vie čo robí[/quote] Vie, a preto mám podozrenie, že tým vyhlásením provokoval tú čvargu aby stvárala takéto hlúposti a prečíta tú správu po tom, čo bude isté, že čvarga už nabehla na vlastné vidly.

Moderátor

Ribára obvinili z toho istého, za čo bol nezákonne vo väzbe. Len v inom prípade

Informácie, z ktorých nové obvinenie advokáta Martina Ribára vychádza, mala polícia už viac ako rok. Použila ich až po prepustení Ribára z kolúznej väzby.
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/591032-ribara-obvinili-z-toho-isteho-za-co-bol-nezakonne-vo-vazbe-len-v-inom-pripade/


**Ribára obvinili z toho istého, za čo bol nezákonne vo väzbe. Len v inom prípade ** Informácie, z ktorých nové obvinenie advokáta Martina Ribára vychádza, mala polícia už viac ako rok. Použila ich až po prepustení Ribára z kolúznej väzby. https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/591032-ribara-obvinili-z-toho-isteho-za-co-bol-nezakonne-vo-vazbe-len-v-inom-pripade/
Upravené 11. 6. 2021 o 13:03

Ribára obvinili z toho istého, za čo bol nezákonne vo väzbe. Len v inom prípade


Hlupáci.
A Žilinka už bude konať...


[quote="pid:19515, uid:17"]Ribára obvinili z toho istého, za čo bol nezákonne vo väzbe. Len v inom prípade[/quote] Hlupáci. A Žilinka už bude konať...

Moderátor

Prokurátorka Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky dňa 11. júna 2021 na základe sťažnosti obvineného bývalého riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry Branislava Zuriana rozhodla o zrušení rozhodnutia vyšetrovateľa Úradu inšpekčnej služby zo dňa 21. mája 2021 o rezolúcii obvinených menovaných pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a prečinu ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.


Prokurátorka Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky po preskúmaní veci dospela k záveru, že uznesenie o uznesení obvinenia bolo nezákonné, neopodstatnené a predčasné, vydané na základe nedostatočne zisteného skutkového stavu. Na základe produkovaných dôkazov nielen že nebolo možné určiť naplnenie znaku skutkových podstát stíhaných trestných činov, ale vyšetrovateľ Policajného zboru SR skutok pri právnom posúdení aj neprípustným spôsobom nadkvalifikácie.



„Pre prinavrátenie dôvery občanov v spravodlivosť považujem za zásadné trestné stíhanie iného zo zákonných dôvodov a spôsobu, ktorý ustanovuje zákon,“ zdôraznil na margo rozhodnutia generálny prokurátor Slovenskej republiky Maroš Žilinka.



https://www.infovojna.sk/article/prokuratorka-generalnej-prokuratury-zrusila-obvinenie-voci-exsefovi-naka-policajny-vysetrovatel-skutok-nepripustnym-sposobom-nadkvalifikoval


Prokurátorka Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky dňa 11. júna 2021 na základe sťažnosti obvineného bývalého riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry Branislava Zuriana rozhodla o zrušení rozhodnutia vyšetrovateľa Úradu inšpekčnej služby zo dňa 21. mája 2021 o rezolúcii obvinených menovaných pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a prečinu ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. Prokurátorka Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky po preskúmaní veci dospela k záveru, že uznesenie o uznesení obvinenia bolo nezákonné, neopodstatnené a predčasné, vydané na základe nedostatočne zisteného skutkového stavu. Na základe produkovaných dôkazov nielen že nebolo možné určiť naplnenie znaku skutkových podstát stíhaných trestných činov, ale vyšetrovateľ Policajného zboru SR skutok pri právnom posúdení aj neprípustným spôsobom nadkvalifikácie. > „Pre prinavrátenie dôvery občanov v spravodlivosť považujem za zásadné trestné stíhanie iného zo zákonných dôvodov a spôsobu, ktorý ustanovuje zákon,“ zdôraznil na margo rozhodnutia generálny prokurátor Slovenskej republiky Maroš Žilinka. https://www.infovojna.sk/article/prokuratorka-generalnej-prokuratury-zrusila-obvinenie-voci-exsefovi-naka-policajny-vysetrovatel-skutok-nepripustnym-sposobom-nadkvalifikoval

JankA

Vyšetrovateľ inšpekcie zaistil na NAKA spis exriaditeľa SIS Pčolinského


ÚIS zaistil počas štvrtkovej akcie v NAKA šesť spisov, dva z toho boli originály tzv. živých spisov. Vyšetrovací spis týkajúci sa trestnej veci obvineného bývalého riaditeľa SIS NAKA odmietla vydať. Remeta v piatok uviedol, že bude stanovený ďalší procesný postup na zabezpečenie tohto vyšetrovacieho spisu. Zo šiestich vyšetrovacích spisov boli štyri vydané dobrovoľne. Pritom dva spisy boli vo forme overenej kópie a dva spisy boli tiež overené kópie z archívu.


https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/591502-vysetrovatel-inspekcie-zaistil-na-naka-spis-exriaditela-sis-pcolinskeho/


Vyšetrovateľ inšpekcie zaistil na NAKA spis exriaditeľa SIS Pčolinského ÚIS zaistil počas štvrtkovej akcie v NAKA šesť spisov, dva z toho boli originály tzv. živých spisov. **Vyšetrovací spis týkajúci sa trestnej veci obvineného bývalého riaditeľa SIS NAKA odmietla vydať. Remeta v piatok uviedol, že bude stanovený ďalší procesný postup na zabezpečenie tohto vyšetrovacieho spisu. Zo šiestich vyšetrovacích spisov boli štyri vydané dobrovoľne.** Pritom dva spisy boli vo forme overenej kópie a dva spisy boli tiež overené kópie z archívu. https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/591502-vysetrovatel-inspekcie-zaistil-na-naka-spis-exriaditela-sis-pcolinskeho/

Rozhovor s P.Pčolinským, dám ho sem celý pokiaľ ho nezamknú


Poslanec Pčolinský: Fico má v mnohom pravdu, ale politické procesy to nie sú


V anonyme, ktorý mala nájsť v garáži dcéra Vladimíra Pčolinského, sa spomínali aj politici a špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, hovorí v rozhovore pre Aktuality.sk brat obvineného exšéfa SIS a poslanec Sme rodina Peter Pčolinský.
Rozprávame sa deň pred mimoriadnou schôdzou o odvolávaní ministra vnútra Romana Mikulca. Je zrejmé, že o stoličku nepríde. Ale ak by váš hlas bol rozhodujúci, skutočne by ste zdvihli ruku za jeho odvolanie?


Na hypotetické otázky neodpovedám.


Tak inak. Keby odvolávanie Mikulca spojil premiér Eduard Heger s hlasovaním o dôvere k vláde, hlasovali by ste vtedy za jeho odvolanie?


Nie. Premiér má moju stopercentnú dôveru. Naďalej podporujem a budem podporovať túto koalíciu.


Tento postoj je postojom boja za vášho brata alebo si naozaj myslíte, že Roman Mikulec je na svojom mieste nekompetentný?


Už skôr som sa k tomu vyjadril a neviem, prečo to všetci spájajú s mojím bratom.


Vy ste kritizovali prácu Romana Mikulca už pred zadržaním vášho brata?


Za zatvorenými dverami som už pred minimálne polrokom poukazoval na to, že je veľký problém v rezorte vnútra.


Povedali ste to ministrovi Mikulcovi priamo?


Nie. Nemal som možnosť s ním hovoriť. Informoval som o tom ale v rámci koalície.


Súvisela vaša nespokojnosť s trestným oznámením, ktoré podával váš brat pre podozrenie z machinácií pri vyšetrovaní?


Za jeho ministrovania sú tu závažné podozrenia, podľa SIS podložené aj dôkazmi. Očakával som od ministra vnútra reakciu a tá bola, že: „Nič neviem, na nič nemám dosah, s ničím nič nemám.“


Podľa mňa by mal minister vnútra inak komunikovať.


Ak by ste boli ministrom vnútra vy, čo by ste urobili inak?


Môj brat ešte začiatkom roka posielal informáciu prijímateľom zo zákona, že je tu závažné podozrenie z manipulovania s výpoveďami. Očakával by som, že si minister zavolá šéfa inšpekcie a dá mu to do ruky, aby to okamžite riešil.


Z vyjadrení Mikulca aj policajného prezidenta Petra Kovaříka ale vieme, že oni začali konať až v máji. Pýtam sa, čo robili tri mesiace?


Považujete spravodajské informácie SIS za natoľko dôveryhodné, že by mohli spochybniť doterajší priebeh vyšetrovania v závažných kauzách?


Ak SIS tvrdí, že všetky tieto tvrdenia sú podložené zákonnými dôkazmi použiteľnými v trestnom konaní, znamená to, že sa nedá pochybovať, či to je alebo nie je závažné.Teraz je na inšpekcii ministerstva vnútra a dozorujúcom prokurátorovi, aby tieto tvrdenia potvrdili alebo vyvrátili.


Môžete vylúčiť, že SIS teraz nerobí všetko pre to, aby „vysekala“ vášho brata z obvinenia a väzby?


To je teória, ktorú radi šírite vy, teda Aktuality, Denník N a Sme. Stačí si prečítať u vás články a komentáre. SIS tvrdí, že má všetko podložené zákonnými dôkazmi, ktoré boli postúpené orgánom činným v trestnom konaní. Inšpekcia začala konať, nabehla teda na NAKA, zobrala spisy a všetci sú zrazu zhrození, že je to nátlak…


Všetci určite nie. Práve minister vnútra zásah obhajoval…


V tomto bol Roman Mikulec veľmi korektný. Ale som prekvapený zo špeciálnej prokuratúry, ktorá je zasa šokovaná zásahom inšpekcie. Na jednej strane tu teda počúvame, aby sme to nechali na OČTK (orgány činné v trestnom konaní) a keď to začnú preverovať, zrazu sú na špeciálnej prokuratúre zhrození a počúvame reči o nátlaku. Veď inšpekcia si len robila svoju robotu. Zdôrazňujem, že pod dohľadom krajskej prokuratúry.


Takže to určite nie je spravodajská hra. Nie sú to veci vycucané z prsta. Sú tam asi nejaké odposluchy, fotky alebo listinné dôkazy.


Tajná služba teda odpočúvala prokurátorov a vyšetrovateľov, ktorí pracujú na najväčších kauzách a poskytla odposluchy ako dôkazy?


To neviem.


Nemáte žiadne pochybnosti, že by tie vami spomínané dôkazy SIS mohli byť vyfabrikované jej príslušníkmi?


Pochybujem, že by boli vyfabrikované. SIS ich totiž získala už začiatkom roka. Keďže sa s tým ale nič nedialo, bolo podané trestné oznámenie na generálnu prokuratúru.


Desiateho marca inšpekcia ministerstva vnútra na jeho základe začala trestné stíhanie vo veci, o deň neskôr zadržali riaditeľa SIS. Potom na to začal poukazovať vtedajší šéf NAKA Branislav Zurian a vyrobili obvinenie, ktoré bolo dnes zrušené…


To obvinenie voči nemu ale vzniesla inšpekcia a inšpekcia mu vyrazila dvere. Nie NAKA.


Áno. Ale policajtov rieši len inšpekcia. Formálne to teda mohla urobiť práve len inšpekcia.


To isté operatívec Ján Kaľavský, ktorý na inšpekcii vypovedal o manipulácii výpovedí. Tiež bolo voči nemu vznesené obvinenie, ktoré bolo už zrušené ako neodôvodnené.


Kaľavský bol ale vypovedať až potom, čo zistil, že rozpráva jeho dnes už bývalý kolega Marián Kučerka, ktorému mal ukázať zoznam osôb, ktoré majú byť zadržané v rámci akcie Očistec s dôvetkom, že by bol nerád, keby aj on tak skončil.


Videli ste spis?


Videla som uznesenie.


Ale to je len tvrdenie Kučerku, jedného kajúcnika. V tomto si veľmi protirečia predstavitelia ministerstva vnútra a špeciálnej prokuratúry, ktorí hovoria, že nikdy nevznášajú obvinenie len na základe výpovede jedného kajúcnika. Vidíme pritom v slede niekoľko prípadov, kde sa len na základe jedného kajúcnika vznášajú obvinenia.


Pýtam sa preto, či sa tieto obvinenia vznášajú účelovo, lebo sú to presne ľudia, ktorí poukazujú na to, že dochádza k manipulácii s výpoveďami?


V kauze Očistec spolupracuje s políciou a priznáva vinu 11 z 21 obvinených. V akcii Judáš všetci okrem Vičana, Gašparoviča a Reháka. Priznávajú sa k niečomu, čo nespáchali?


To netvrdím. A tiež netvrdím, že všetky tieto kauzy boli manipulované. To hovorí Robert Fico. Ale existuje podozrenie, že pri niektorých kauzách a výpovediach došlo k manipulácii. Tiež netvrdím, že k manipuláciám došlo v súvislosti s mojím bratom.


Spomenuli ste Roberta Fica. Ten vám teraz beží v ústrety ako najväčší obhajca vášho brata. Nie je vám to nepríjemné?


Vadí mi to. Aj som im to povedal.


Pozrite sa, v minulosti tu bola skupina ľudí, ktorá si sprivatizovala spravodlivosť a ohýbala ju. Ja len nechcem, aby tu existovala ďalšia skupina, ktorá bude robiť to isté. Odmietam tvrdenia, že ide o návrat 50. rokov a nejaké politické procesy. Ja sa len obávam, že niekto si pomýlil rozviazané ruky so svojvôľou.


Čiže nesúhlasíte s tým, čo Robert Fico hovorí?


Prekáža mi, že používa môjho brata ako príklad.


Mýlim sa, keď poviem, že ho používa veľmi podobne ako vy?


To sa mýlite.


Váš brat teda nepatrí do rovnakého vreca ako Norbert Bödör či Monika Jankovská, ktorí sú pre Roberta Fica politickými väzňami?


To by som si vyprosil. Môj brat, Milan Krajniak a ja sme boli práve takýmito ľuďmi dlhodobo sledovaní a monitorovaní. Boli sme predmetom záujmu tzv. Kočnerovho sledovacieho komanda, ktoré koordinoval Peter Tóth.


To vyplýva aj z trestného stíhania, kde je Peter Tóth obvinený a môj brat je poškodený.


Toto sledovacie komando pracovalo pre Kočnera, ktorý bol podľa správ z aplikácie Threema ochotný urobiť takmer všetko, aby udržal Smer pri moci. Teraz sa hovorí o koalícii Smeru a Sme rodina…


Kto o tom hovorí? Hovoria o tom komentátori Denníka N, Aktualít. Nikto iný.


Nehovoria vám to aj niektorí koaliční politici v neformálnych rozhovoroch?


Do hlavy koaličným partnerom nevidím. A to, že sú niektorí paranoidní, čo s tým urobím?


Je teda takáto koalícia vylúčená?


Tieto otázky dostávame veľmi často. Novinári to tvrdili aj pred voľbami 2016 aj 2020 a tvrdíte to vždy, keď si potrebujete kopnúť.


Keď počúvam rozprávať ľudí zo Sme rodina a potom tlačovku Smeru, tie argumenty sú často veľmi podobné…


Poviem to takto: keď hovoríme o faktografii, Robert Fico má v mnohom pravdu. Ale nie vo všetkom. S čím určite nesúhlasím, je, že ide o politické procesy na objednávku.


A v prípade vášho brata?


Nikdy som netvrdil, že je to o politickej objednávke.


O čo teda ide?


Vyplýva to aj zo spomínanej postupnosti, ako veci prebiehali.


Čiže je to podľa vás pomsta vyšetrovacieho tímu?


Nebudem špecifikovať, koho je to pomsta. Potrebovali ho odstaviť a Borisovi Beňovi hrozil doživotný trest. A zrazu vyviazne s podmienkou. To je vesmírny rekord.


Lebo sa mu prekvalifikovalo vydieranie na korupciu...


Áno. My poukazujeme aj na to, že sa tu robí nadkvalifikácia trestných činov, aby sa urobil nátlak.


Boris Beňa teda podľa vás klame?


Áno. Som o tom presvedčený.


A Ľudovít Mako?


On netvrdí, že môj brat zobral peniaze.


Len doniesol obálku…


V ktorej nevidel obsah. Hovorí len, že zobral obálku od Zoroslava Kollára a dal ju Beňovi. Čo bolo ďalej, to nevie. To, že si mal môj brat podeliť peniaze z tejto obálky, tak tvrdí len Boris Beňa.


Borisa Beňu si pritom za námestníka SIS vybral váš brat…


On už bol prvým námestníkom, keď prišiel brat do služby.


Ale nechal si ho. Bol jeho blízkym spolupracovníkom?


Dôveroval mu. To bola chyba.


Naozaj by sa mu teda Beňa takto otočil chrbtom?


Ak mu hrozil doživotný trest? Lusknutím prsta. Veľmi rýchlo si spočítate, či budete sedieť 20 rokov v base, alebo hodíte cez palubu človeka, s ktorým ste robili.


Z uznesenia vyplýva, že váš brat kontaktoval Ľudovíta Makóa a pýtal sa ho na Borisa Beňu. Bolo to rozumné?


Je to tvrdenie pána Makóa. Môj brat ho kontaktoval preto, lebo mu išiel dať výpoveď z SIS.


Čiže neprebehla žiadna komunikácia o tom, čo bude Beňa vypovedať a v akom rozpoložení sa nachádza?


Pokiaľ viem, tak nie.


Ako to bolo podľa vás s debatou medzi vaším bratom a Borisom Beňom, ako má poprieť, že zobral peniaze?


To tvrdí len Boris Beňa.


Čiže obaja kľúčoví svedkovia v tomto konaní klamú?


Som o tom presvedčený.


Existuje podľa vás skupina vyšetrovateľov a prokurátorov, ktorí manipulujú vyšetrovanie?


Áno.
Viete ich aj charakterizovať?


Áno. Majú aj svoje meno. Nazvime ho zvieratko.


Hovoríme teda o Tigrovi, o ktorom rozpráva aj Robert Fico?


Áno.


Aká bola podľa vás jeho úloha?


Nazvime to člen tímu.


Člen tímu, ktorý bol veľmi blízky Bernardovi Slobodníkovi?


Je to jeho sused, pokiaľ viem.


Kto ho mal angažovať?


To neviem.


Ako sa pozeráte na tie ťahanice o spis vášho brata? Dostala ho už inšpekcia?


Podľa informácie, ktorú mám, inšpekcia ho dostala. Vraj dnes. Predpokladám, že kópiu. Ale nerozumiem, prečo počas zásahu inšpekcie odmietli vydať spis a vydali ho až teraz. Možno potrebovali niečo upraviť. Ja neviem. Vzbudzuje to minimálne podozrenia.


Milan Krajniak aj váš brat Vladimír Pčolinský boli dlhoročnými súpútnikmi aktuálneho špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica. Teraz váš brat chce, aby jeho prípad dozorovala generálna prokuratúra. Znamená to, že už nedôverujete Danielovi Lipšicovi?


Daniel Lipšic sa z celého prípadu vylúčil. Nemá s tým nič spoločné.


Ale šéfuje špeciálnej prokuratúre…


To neznamená, že s tým má niečo spoločné. Nemá na to dosah.


Daniel Lipšic sa stal špeciálnym prokurátorom už za tejto vládnej koalície. Má vašu dôveru?


Neviem sa k tomu vyjadriť.


Neviete, či má dlhodobý spolupracovník vašich blízkych vašu osobnú dôveru?


Neviem, čo si mám o tom myslieť. Na jednej strane sa v prípade môjho brata vylúčil. Na druhej strane vidím kroky orgánov činných v trestnom konaní a prieťahy špeciálnej prokuratúry, ktorá dozoruje spis môjho brata. Navyše vyjadrenie Lipšica po zásahu inšpekcie považujem za minimálne neštandardné.


Tak inak, je Daniel Lipšic na poste špeciálneho prokurátora pre vás zárukou zákonnosti?


Nemám dôveru voči jeho podriadeným a verím, že dohliadne na to, aby zákonnosť dodržiavaná bola.


Je pravda, že v anonyme o plánovanej diskreditácii, ktorý mala nájsť vaša neter v garáži, sa spomína aj Daniel Lipšic?


Áno. Sú tam aj ďalšie mená.


Rovnako exponované?


Áno.


Aj z politického prostredia?


Áno.


Kde je teraz tento anonym?


Majú ho advokáti. Je priložený vo vyšetrovacom spise.


Bývalý šéf NAKA Branislav Zurian tvrdí, že Makó sa dostal do služby na základe iniciatívy Igora Matoviča. A že SIS za to dostala navyše 20 miliónov z rozpočtu.


To netvrdí Braňo Zurian. On tvrdí, že mu to povedal Boris Beňa. A ani to nebola pravda.


Takže je to celé vymyslené, pokiaľ ide o politické ťahy v pozadí prijatia Makóa do tajnej služby?


Neviem to vyhodnotiť, nebol som pri tom.


Vedeli ste, že Makó bol v tajnej službe predtým, ako to vyšlo najavo?


Až po zatknutí môjho brata. Tam som zistil, že vypovedá aj Ľudovít Makó, ktorý mal byť príslušníkom SIS.


Nebola chyba, že takýto človek dostal šancu v tajnej službe?


Je minimálne diskutabilné, prečo tam išiel.


V minulosti dochádzalo k zásahom do vyšetrovania. Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik mal od Petra Košča zobrať 50-tisíc, aby odňal Kyselovi spis, ktorý smeroval k obvineniu bývalého šéfa policajných odposluchov Jozefa Reháka...


To tvrdí kto? Pokiaľ viem, tak len pán Makó. Nikto iný. Ale môžem sa mýliť, keďže nepoznám spis.


Čiže vy neveríte ani tomu, že Kováčik zobral peniaze?


Hovorím len to, že obvinenie je zrejme postavené na jednej výpovedi. Treba to preukázať.


Ako dobre a ako dlho sa poznáte s Petrom Koščom, ktorý mal mať dlhodobo veľký vplyv na chod tajnej služby a dnes je na úteku?


Stretol som ho dva-trikrát v živote.


Tykáte si?


Áno.


Kto vás zoznámil?


Môj brat.


Aký dôležitý bol Peter Košč pre vášho brata?


To neviem.


Poznáte sa s Pavlom Koščom, ktorý má zastávať dôležitú funkciu v tajnej službe?


Nie, ani neviem, ako vyzerá.


Poznáte sa so šéfom tajnej služby Michalom Aláčom?


Stretol som ho viackrát. V parlamente aj na úrade vlády.


Už pred vymenovaním?


Aj predtým asi dva-trikrát.


Bol blízkym spolupracovníkom vášho brata?


Po zadržaní Borisa Beňu hľadal brat prvého námestníka, ktorý nie je zaťažený minulosťou a čudnými vzťahmi a vybral si práve pána Aláča. Je pomerne mladý. Dlhé roky pôsobil v SIS na stredných pozíciách. Nebol to žiadny vrcholový funkcionár. Nepovedal by som, že to je jeho človek.


Vnímali ste vplyv Petra Košča na fungovanie SIS?


Ja som nikdy v SIS nebol, takže neviem, ako fungovala. Ale nemyslím si, že by mal na jej chod nejaký vplyv. To sú skôr reči niektorých narkomanov a alkoholikov.


Radili ste sa vy alebo váš brat niekedy s Petrom Koščom?


Ja som s ním viedol skôr všeobecné politické debaty. O tajnej službe som sa s ním v živote nerozprával.


Médiá podľa vás rozvíjajú rôzne teórie. Jedna z nich je, že v pozadí útokov na vyšetrovací tím Očistec je práve Peter Košč.


Že on to celé riadi? (smiech) Čo mám k tomu povedať? Ja som za svoju krátku politickú kariéru počul toľko verzií toho, kto nás všetko riadi. Najprv to bol Lipšic, potom MOSAD a CIA. Tajnú službu riadi jej šéf Michal Aláč a garantujem vám, že ten by si určite nenechal od nikoho kecať do svojej roboty.


Nie je natoľko zaviazaný vášmu bratovi, aby sa snažil manipulovať dôkazy v neprospech vyšetrovacieho tímu?


Trošku ma bavia tieto vaše otázky. Už na začiatku som vám povedal, že tieto tvrdenia sú podložené zákonnými dôkazmi, ktoré prešetruje inšpekcia. A keď to robí, zrazu sú všetci zhrození, že si dovolila niečo robiť.


Možno sú skôr prekvapení, lebo posledné roky prácu inšpekcie veľmi nebolo vidieť…


Predtým nedostali takéto informácie. Vidíte, že je verejný tlak na to, aby sa to vyšetrilo a ukázalo sa, kde je pravda. Ja zasa vnímam, že špeciálna prokuratúra vyvíja nátlak na inšpekciu, aby nekonala. Oni sa vyjadria, aký strašný nátlak a zasahovanie sa deje zaistením spisov a že sú za tým dokonca oligarchovia.


Aby sme si boli na čistom, hovoríte o Danielovi Lipšicovi?


Jeho vyjadrenie, že za zásahom inšpekcie sú oligarchovia, mi prišlo trošku cez čiaru, ale rozumiem, že si zastáva svoj úrad.


Prácu tímu dnes vyšetruje policajná inšpekcia. Tá neprešla od čias Roberta Kaliňáka žiadnou reformou. Má teda teraz inšpekcia, ktorá ešte donedávna fungovala pod vedením obvineného Adriána Szabóa, vašu dôveru skôr než polícia pod vedením Petra Kovaříka? Ten už je predsa nominantom vašej vlády.


Peter Kovařík je smerák ako repa. O tom si nemusíme rozprávať. Jeho zvolenie je výsledkom hlasovania OĽaNO a Smeru.


V pondelok prokuratúra zrušila uznesenie, ktorým policajná inšpekcia obvinila bývalého šéfa NAKA Branislava Zuriana. Ako to vnímate?


Jeho obvinenie bolo opäť postavené len na výpovedi Borisa Beňu, čo je ďalší univerzálny svedok. To sa ukázalo ako nezákonné a neodôvodnené. Ja čakám, že pán Beňa bude obvinený z krivej výpovede.


Toto obvinenie ale nevzniesol vyšetrovací tím, ktorý podľa vás manipuluje vyšetrovanie, ale policajná inšpekcia. Aj tá podľa vás pracuje s vyškolenými svedkami?


Myslím si, že inšpekcia konala na základe operatívnych poznatkov NAKA.


Robili teda to, čo od nich chcel vyšetrovací tím z úplne inej zložky polície?


Ja to tak vidím tu, aj v prípade pána Kaľavského.


Už ste naznačili, že v polícii existujú nejaké skupinky. Toto je podľa vás dôsledok tejto situácie?


Sú boje v rámci NAKA aj v rámci policajného zboru.


Kladiete to za vinu ministrovi Mikulcovi?


Má tam bordel.


Ak je Peter Kovařík podľa vás smerák, akú má logiku, že polícia pod jeho vedením ide po ich ľuďoch a on sa za prácu vyšetrovateľov postavil?


Ono to tak po voľbách býva, že mnohí obracajú kabáty a zaprú aj vlastnú mater.


Pre vás je Peter Kovařík obracač kabátov?


Nepochybne. Alebo si možno vstúpil do svedomia (úsmev).
https://www.aktuality.sk/clanok/899435/poslanec-pcolinsky-fico-ma-v-mnohom-pravdu-ale-politicke-procesy-to-nie-su/


Rozhovor s P.Pčolinským, dám ho sem celý pokiaľ ho nezamknú Poslanec Pčolinský: Fico má v mnohom pravdu, ale politické procesy to nie sú V anonyme, ktorý mala nájsť v garáži dcéra Vladimíra Pčolinského, sa spomínali aj politici a špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, hovorí v rozhovore pre Aktuality.sk brat obvineného exšéfa SIS a poslanec Sme rodina Peter Pčolinský. Rozprávame sa deň pred mimoriadnou schôdzou o odvolávaní ministra vnútra Romana Mikulca. Je zrejmé, že o stoličku nepríde. Ale ak by váš hlas bol rozhodujúci, skutočne by ste zdvihli ruku za jeho odvolanie? Na hypotetické otázky neodpovedám. Tak inak. Keby odvolávanie Mikulca spojil premiér Eduard Heger s hlasovaním o dôvere k vláde, hlasovali by ste vtedy za jeho odvolanie? Nie. Premiér má moju stopercentnú dôveru. Naďalej podporujem a budem podporovať túto koalíciu. Tento postoj je postojom boja za vášho brata alebo si naozaj myslíte, že Roman Mikulec je na svojom mieste nekompetentný? Už skôr som sa k tomu vyjadril a neviem, prečo to všetci spájajú s mojím bratom. Vy ste kritizovali prácu Romana Mikulca už pred zadržaním vášho brata? Za zatvorenými dverami som už pred minimálne polrokom poukazoval na to, že je veľký problém v rezorte vnútra. Povedali ste to ministrovi Mikulcovi priamo? Nie. Nemal som možnosť s ním hovoriť. Informoval som o tom ale v rámci koalície. Súvisela vaša nespokojnosť s trestným oznámením, ktoré podával váš brat pre podozrenie z machinácií pri vyšetrovaní? Za jeho ministrovania sú tu závažné podozrenia, podľa SIS podložené aj dôkazmi. Očakával som od ministra vnútra reakciu a tá bola, že: „Nič neviem, na nič nemám dosah, s ničím nič nemám.“ Podľa mňa by mal minister vnútra inak komunikovať. Ak by ste boli ministrom vnútra vy, čo by ste urobili inak? Môj brat ešte začiatkom roka posielal informáciu prijímateľom zo zákona, že je tu závažné podozrenie z manipulovania s výpoveďami. Očakával by som, že si minister zavolá šéfa inšpekcie a dá mu to do ruky, aby to okamžite riešil. Z vyjadrení Mikulca aj policajného prezidenta Petra Kovaříka ale vieme, že oni začali konať až v máji. Pýtam sa, čo robili tri mesiace? Považujete spravodajské informácie SIS za natoľko dôveryhodné, že by mohli spochybniť doterajší priebeh vyšetrovania v závažných kauzách? Ak SIS tvrdí, že všetky tieto tvrdenia sú podložené zákonnými dôkazmi použiteľnými v trestnom konaní, znamená to, že sa nedá pochybovať, či to je alebo nie je závažné.Teraz je na inšpekcii ministerstva vnútra a dozorujúcom prokurátorovi, aby tieto tvrdenia potvrdili alebo vyvrátili. Môžete vylúčiť, že SIS teraz nerobí všetko pre to, aby „vysekala“ vášho brata z obvinenia a väzby? To je teória, ktorú radi šírite vy, teda Aktuality, Denník N a Sme. Stačí si prečítať u vás články a komentáre. SIS tvrdí, že má všetko podložené zákonnými dôkazmi, ktoré boli postúpené orgánom činným v trestnom konaní. Inšpekcia začala konať, nabehla teda na NAKA, zobrala spisy a všetci sú zrazu zhrození, že je to nátlak… Všetci určite nie. Práve minister vnútra zásah obhajoval… V tomto bol Roman Mikulec veľmi korektný. Ale som prekvapený zo špeciálnej prokuratúry, ktorá je zasa šokovaná zásahom inšpekcie. Na jednej strane tu teda počúvame, aby sme to nechali na OČTK (orgány činné v trestnom konaní) a keď to začnú preverovať, zrazu sú na špeciálnej prokuratúre zhrození a počúvame reči o nátlaku. Veď inšpekcia si len robila svoju robotu. Zdôrazňujem, že pod dohľadom krajskej prokuratúry. Takže to určite nie je spravodajská hra. Nie sú to veci vycucané z prsta. Sú tam asi nejaké odposluchy, fotky alebo listinné dôkazy. Tajná služba teda odpočúvala prokurátorov a vyšetrovateľov, ktorí pracujú na najväčších kauzách a poskytla odposluchy ako dôkazy? To neviem. Nemáte žiadne pochybnosti, že by tie vami spomínané dôkazy SIS mohli byť vyfabrikované jej príslušníkmi? Pochybujem, že by boli vyfabrikované. SIS ich totiž získala už začiatkom roka. Keďže sa s tým ale nič nedialo, bolo podané trestné oznámenie na generálnu prokuratúru. Desiateho marca inšpekcia ministerstva vnútra na jeho základe začala trestné stíhanie vo veci, o deň neskôr zadržali riaditeľa SIS. Potom na to začal poukazovať vtedajší šéf NAKA Branislav Zurian a vyrobili obvinenie, ktoré bolo dnes zrušené… To obvinenie voči nemu ale vzniesla inšpekcia a inšpekcia mu vyrazila dvere. Nie NAKA. Áno. Ale policajtov rieši len inšpekcia. Formálne to teda mohla urobiť práve len inšpekcia. To isté operatívec Ján Kaľavský, ktorý na inšpekcii vypovedal o manipulácii výpovedí. Tiež bolo voči nemu vznesené obvinenie, ktoré bolo už zrušené ako neodôvodnené. Kaľavský bol ale vypovedať až potom, čo zistil, že rozpráva jeho dnes už bývalý kolega Marián Kučerka, ktorému mal ukázať zoznam osôb, ktoré majú byť zadržané v rámci akcie Očistec s dôvetkom, že by bol nerád, keby aj on tak skončil. Videli ste spis? Videla som uznesenie. Ale to je len tvrdenie Kučerku, jedného kajúcnika. V tomto si veľmi protirečia predstavitelia ministerstva vnútra a špeciálnej prokuratúry, ktorí hovoria, že nikdy nevznášajú obvinenie len na základe výpovede jedného kajúcnika. Vidíme pritom v slede niekoľko prípadov, kde sa len na základe jedného kajúcnika vznášajú obvinenia. Pýtam sa preto, či sa tieto obvinenia vznášajú účelovo, lebo sú to presne ľudia, ktorí poukazujú na to, že dochádza k manipulácii s výpoveďami? V kauze Očistec spolupracuje s políciou a priznáva vinu 11 z 21 obvinených. V akcii Judáš všetci okrem Vičana, Gašparoviča a Reháka. Priznávajú sa k niečomu, čo nespáchali? To netvrdím. A tiež netvrdím, že všetky tieto kauzy boli manipulované. To hovorí Robert Fico. Ale existuje podozrenie, že pri niektorých kauzách a výpovediach došlo k manipulácii. Tiež netvrdím, že k manipuláciám došlo v súvislosti s mojím bratom. Spomenuli ste Roberta Fica. Ten vám teraz beží v ústrety ako najväčší obhajca vášho brata. Nie je vám to nepríjemné? Vadí mi to. Aj som im to povedal. Pozrite sa, v minulosti tu bola skupina ľudí, ktorá si sprivatizovala spravodlivosť a ohýbala ju. Ja len nechcem, aby tu existovala ďalšia skupina, ktorá bude robiť to isté. Odmietam tvrdenia, že ide o návrat 50. rokov a nejaké politické procesy. Ja sa len obávam, že niekto si pomýlil rozviazané ruky so svojvôľou. Čiže nesúhlasíte s tým, čo Robert Fico hovorí? Prekáža mi, že používa môjho brata ako príklad. Mýlim sa, keď poviem, že ho používa veľmi podobne ako vy? To sa mýlite. Váš brat teda nepatrí do rovnakého vreca ako Norbert Bödör či Monika Jankovská, ktorí sú pre Roberta Fica politickými väzňami? To by som si vyprosil. Môj brat, Milan Krajniak a ja sme boli práve takýmito ľuďmi dlhodobo sledovaní a monitorovaní. Boli sme predmetom záujmu tzv. Kočnerovho sledovacieho komanda, ktoré koordinoval Peter Tóth. To vyplýva aj z trestného stíhania, kde je Peter Tóth obvinený a môj brat je poškodený. Toto sledovacie komando pracovalo pre Kočnera, ktorý bol podľa správ z aplikácie Threema ochotný urobiť takmer všetko, aby udržal Smer pri moci. Teraz sa hovorí o koalícii Smeru a Sme rodina… Kto o tom hovorí? Hovoria o tom komentátori Denníka N, Aktualít. Nikto iný. Nehovoria vám to aj niektorí koaliční politici v neformálnych rozhovoroch? Do hlavy koaličným partnerom nevidím. A to, že sú niektorí paranoidní, čo s tým urobím? Je teda takáto koalícia vylúčená? Tieto otázky dostávame veľmi často. Novinári to tvrdili aj pred voľbami 2016 aj 2020 a tvrdíte to vždy, keď si potrebujete kopnúť. Keď počúvam rozprávať ľudí zo Sme rodina a potom tlačovku Smeru, tie argumenty sú často veľmi podobné… Poviem to takto: keď hovoríme o faktografii, Robert Fico má v mnohom pravdu. Ale nie vo všetkom. S čím určite nesúhlasím, je, že ide o politické procesy na objednávku. A v prípade vášho brata? Nikdy som netvrdil, že je to o politickej objednávke. O čo teda ide? Vyplýva to aj zo spomínanej postupnosti, ako veci prebiehali. Čiže je to podľa vás pomsta vyšetrovacieho tímu? Nebudem špecifikovať, koho je to pomsta. Potrebovali ho odstaviť a Borisovi Beňovi hrozil doživotný trest. A zrazu vyviazne s podmienkou. To je vesmírny rekord. Lebo sa mu prekvalifikovalo vydieranie na korupciu... Áno. My poukazujeme aj na to, že sa tu robí nadkvalifikácia trestných činov, aby sa urobil nátlak. Boris Beňa teda podľa vás klame? Áno. Som o tom presvedčený. A Ľudovít Mako? On netvrdí, že môj brat zobral peniaze. Len doniesol obálku… V ktorej nevidel obsah. Hovorí len, že zobral obálku od Zoroslava Kollára a dal ju Beňovi. Čo bolo ďalej, to nevie. To, že si mal môj brat podeliť peniaze z tejto obálky, tak tvrdí len Boris Beňa. Borisa Beňu si pritom za námestníka SIS vybral váš brat… On už bol prvým námestníkom, keď prišiel brat do služby. Ale nechal si ho. Bol jeho blízkym spolupracovníkom? Dôveroval mu. To bola chyba. Naozaj by sa mu teda Beňa takto otočil chrbtom? Ak mu hrozil doživotný trest? Lusknutím prsta. Veľmi rýchlo si spočítate, či budete sedieť 20 rokov v base, alebo hodíte cez palubu človeka, s ktorým ste robili. Z uznesenia vyplýva, že váš brat kontaktoval Ľudovíta Makóa a pýtal sa ho na Borisa Beňu. Bolo to rozumné? Je to tvrdenie pána Makóa. Môj brat ho kontaktoval preto, lebo mu išiel dať výpoveď z SIS. Čiže neprebehla žiadna komunikácia o tom, čo bude Beňa vypovedať a v akom rozpoložení sa nachádza? Pokiaľ viem, tak nie. Ako to bolo podľa vás s debatou medzi vaším bratom a Borisom Beňom, ako má poprieť, že zobral peniaze? To tvrdí len Boris Beňa. Čiže obaja kľúčoví svedkovia v tomto konaní klamú? Som o tom presvedčený. Existuje podľa vás skupina vyšetrovateľov a prokurátorov, ktorí manipulujú vyšetrovanie? Áno. Viete ich aj charakterizovať? Áno. Majú aj svoje meno. Nazvime ho zvieratko. Hovoríme teda o Tigrovi, o ktorom rozpráva aj Robert Fico? Áno. Aká bola podľa vás jeho úloha? Nazvime to člen tímu. Člen tímu, ktorý bol veľmi blízky Bernardovi Slobodníkovi? Je to jeho sused, pokiaľ viem. Kto ho mal angažovať? To neviem. Ako sa pozeráte na tie ťahanice o spis vášho brata? Dostala ho už inšpekcia? Podľa informácie, ktorú mám, inšpekcia ho dostala. Vraj dnes. Predpokladám, že kópiu. Ale nerozumiem, prečo počas zásahu inšpekcie odmietli vydať spis a vydali ho až teraz. Možno potrebovali niečo upraviť. Ja neviem. Vzbudzuje to minimálne podozrenia. Milan Krajniak aj váš brat Vladimír Pčolinský boli dlhoročnými súpútnikmi aktuálneho špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica. Teraz váš brat chce, aby jeho prípad dozorovala generálna prokuratúra. Znamená to, že už nedôverujete Danielovi Lipšicovi? Daniel Lipšic sa z celého prípadu vylúčil. Nemá s tým nič spoločné. Ale šéfuje špeciálnej prokuratúre… To neznamená, že s tým má niečo spoločné. Nemá na to dosah. Daniel Lipšic sa stal špeciálnym prokurátorom už za tejto vládnej koalície. Má vašu dôveru? Neviem sa k tomu vyjadriť. Neviete, či má dlhodobý spolupracovník vašich blízkych vašu osobnú dôveru? Neviem, čo si mám o tom myslieť. Na jednej strane sa v prípade môjho brata vylúčil. Na druhej strane vidím kroky orgánov činných v trestnom konaní a prieťahy špeciálnej prokuratúry, ktorá dozoruje spis môjho brata. Navyše vyjadrenie Lipšica po zásahu inšpekcie považujem za minimálne neštandardné. Tak inak, je Daniel Lipšic na poste špeciálneho prokurátora pre vás zárukou zákonnosti? Nemám dôveru voči jeho podriadeným a verím, že dohliadne na to, aby zákonnosť dodržiavaná bola. Je pravda, že v anonyme o plánovanej diskreditácii, ktorý mala nájsť vaša neter v garáži, sa spomína aj Daniel Lipšic? Áno. Sú tam aj ďalšie mená. Rovnako exponované? Áno. Aj z politického prostredia? Áno. Kde je teraz tento anonym? Majú ho advokáti. Je priložený vo vyšetrovacom spise. Bývalý šéf NAKA Branislav Zurian tvrdí, že Makó sa dostal do služby na základe iniciatívy Igora Matoviča. A že SIS za to dostala navyše 20 miliónov z rozpočtu. To netvrdí Braňo Zurian. On tvrdí, že mu to povedal Boris Beňa. A ani to nebola pravda. Takže je to celé vymyslené, pokiaľ ide o politické ťahy v pozadí prijatia Makóa do tajnej služby? Neviem to vyhodnotiť, nebol som pri tom. Vedeli ste, že Makó bol v tajnej službe predtým, ako to vyšlo najavo? Až po zatknutí môjho brata. Tam som zistil, že vypovedá aj Ľudovít Makó, ktorý mal byť príslušníkom SIS. Nebola chyba, že takýto človek dostal šancu v tajnej službe? Je minimálne diskutabilné, prečo tam išiel. V minulosti dochádzalo k zásahom do vyšetrovania. Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik mal od Petra Košča zobrať 50-tisíc, aby odňal Kyselovi spis, ktorý smeroval k obvineniu bývalého šéfa policajných odposluchov Jozefa Reháka... To tvrdí kto? Pokiaľ viem, tak len pán Makó. Nikto iný. Ale môžem sa mýliť, keďže nepoznám spis. Čiže vy neveríte ani tomu, že Kováčik zobral peniaze? Hovorím len to, že obvinenie je zrejme postavené na jednej výpovedi. Treba to preukázať. Ako dobre a ako dlho sa poznáte s Petrom Koščom, ktorý mal mať dlhodobo veľký vplyv na chod tajnej služby a dnes je na úteku? Stretol som ho dva-trikrát v živote. Tykáte si? Áno. Kto vás zoznámil? Môj brat. Aký dôležitý bol Peter Košč pre vášho brata? To neviem. Poznáte sa s Pavlom Koščom, ktorý má zastávať dôležitú funkciu v tajnej službe? Nie, ani neviem, ako vyzerá. Poznáte sa so šéfom tajnej služby Michalom Aláčom? Stretol som ho viackrát. V parlamente aj na úrade vlády. Už pred vymenovaním? Aj predtým asi dva-trikrát. Bol blízkym spolupracovníkom vášho brata? Po zadržaní Borisa Beňu hľadal brat prvého námestníka, ktorý nie je zaťažený minulosťou a čudnými vzťahmi a vybral si práve pána Aláča. Je pomerne mladý. Dlhé roky pôsobil v SIS na stredných pozíciách. Nebol to žiadny vrcholový funkcionár. Nepovedal by som, že to je jeho človek. Vnímali ste vplyv Petra Košča na fungovanie SIS? Ja som nikdy v SIS nebol, takže neviem, ako fungovala. Ale nemyslím si, že by mal na jej chod nejaký vplyv. To sú skôr reči niektorých narkomanov a alkoholikov. Radili ste sa vy alebo váš brat niekedy s Petrom Koščom? Ja som s ním viedol skôr všeobecné politické debaty. O tajnej službe som sa s ním v živote nerozprával. Médiá podľa vás rozvíjajú rôzne teórie. Jedna z nich je, že v pozadí útokov na vyšetrovací tím Očistec je práve Peter Košč. Že on to celé riadi? (smiech) Čo mám k tomu povedať? Ja som za svoju krátku politickú kariéru počul toľko verzií toho, kto nás všetko riadi. Najprv to bol Lipšic, potom MOSAD a CIA. Tajnú službu riadi jej šéf Michal Aláč a garantujem vám, že ten by si určite nenechal od nikoho kecať do svojej roboty. Nie je natoľko zaviazaný vášmu bratovi, aby sa snažil manipulovať dôkazy v neprospech vyšetrovacieho tímu? Trošku ma bavia tieto vaše otázky. Už na začiatku som vám povedal, že tieto tvrdenia sú podložené zákonnými dôkazmi, ktoré prešetruje inšpekcia. A keď to robí, zrazu sú všetci zhrození, že si dovolila niečo robiť. Možno sú skôr prekvapení, lebo posledné roky prácu inšpekcie veľmi nebolo vidieť… Predtým nedostali takéto informácie. Vidíte, že je verejný tlak na to, aby sa to vyšetrilo a ukázalo sa, kde je pravda. Ja zasa vnímam, že špeciálna prokuratúra vyvíja nátlak na inšpekciu, aby nekonala. Oni sa vyjadria, aký strašný nátlak a zasahovanie sa deje zaistením spisov a že sú za tým dokonca oligarchovia. Aby sme si boli na čistom, hovoríte o Danielovi Lipšicovi? Jeho vyjadrenie, že za zásahom inšpekcie sú oligarchovia, mi prišlo trošku cez čiaru, ale rozumiem, že si zastáva svoj úrad. Prácu tímu dnes vyšetruje policajná inšpekcia. Tá neprešla od čias Roberta Kaliňáka žiadnou reformou. Má teda teraz inšpekcia, ktorá ešte donedávna fungovala pod vedením obvineného Adriána Szabóa, vašu dôveru skôr než polícia pod vedením Petra Kovaříka? Ten už je predsa nominantom vašej vlády. Peter Kovařík je smerák ako repa. O tom si nemusíme rozprávať. Jeho zvolenie je výsledkom hlasovania OĽaNO a Smeru. V pondelok prokuratúra zrušila uznesenie, ktorým policajná inšpekcia obvinila bývalého šéfa NAKA Branislava Zuriana. Ako to vnímate? Jeho obvinenie bolo opäť postavené len na výpovedi Borisa Beňu, čo je ďalší univerzálny svedok. To sa ukázalo ako nezákonné a neodôvodnené. Ja čakám, že pán Beňa bude obvinený z krivej výpovede. Toto obvinenie ale nevzniesol vyšetrovací tím, ktorý podľa vás manipuluje vyšetrovanie, ale policajná inšpekcia. Aj tá podľa vás pracuje s vyškolenými svedkami? Myslím si, že inšpekcia konala na základe operatívnych poznatkov NAKA. Robili teda to, čo od nich chcel vyšetrovací tím z úplne inej zložky polície? Ja to tak vidím tu, aj v prípade pána Kaľavského. Už ste naznačili, že v polícii existujú nejaké skupinky. Toto je podľa vás dôsledok tejto situácie? Sú boje v rámci NAKA aj v rámci policajného zboru. Kladiete to za vinu ministrovi Mikulcovi? Má tam bordel. Ak je Peter Kovařík podľa vás smerák, akú má logiku, že polícia pod jeho vedením ide po ich ľuďoch a on sa za prácu vyšetrovateľov postavil? Ono to tak po voľbách býva, že mnohí obracajú kabáty a zaprú aj vlastnú mater. Pre vás je Peter Kovařík obracač kabátov? Nepochybne. Alebo si možno vstúpil do svedomia (úsmev). https://www.aktuality.sk/clanok/899435/poslanec-pcolinsky-fico-ma-v-mnohom-pravdu-ale-politicke-procesy-to-nie-su/

Veľmi zaujímavé slová od Igora. Povedal toto : „Na druhej strane verím, že ten očistný proces, ktorý sme vo vláde spustili, už nikto nedokáže zastaviť,“


https://www.hlavnespravy.sk/matovic-potvrdil-ze-ako-premier-sa-parkrat-stretol-s-obvinenym-exriaditelom-sis-vladimirom-pcolinskym/2576960


Veľmi zaujímavé slovné spojenie, spustili sme očistný proces vo vláde, nie vláda spustila očistný proces v štáte. Tak sa zdá že odstrel liberálov bol práve spustený naplno a Igor to oznámil.


Veľmi zaujímavé slová od Igora. Povedal toto : „Na druhej strane verím, že ten očistný proces, ktorý sme vo vláde spustili, už nikto nedokáže zastaviť,“ https://www.hlavnespravy.sk/matovic-potvrdil-ze-ako-premier-sa-parkrat-stretol-s-obvinenym-exriaditelom-sis-vladimirom-pcolinskym/2576960 Veľmi zaujímavé slovné spojenie, spustili sme očistný proces vo vláde, nie vláda spustila očistný proces v štáte. Tak sa zdá že odstrel liberálov bol práve spustený naplno a Igor to oznámil.

TB R. Fico a Smeru o štátnej korupcii voči udavačovi Makóvi, krátko k Leyenovej a "očkovaniu"
https://www.youtube.com/watch?v=LWNQTol-rIw


TB R. Fico a Smeru o štátnej korupcii voči udavačovi Makóvi, krátko k Leyenovej a "očkovaniu" https://www.youtube.com/watch?v=LWNQTol-rIw

ÚIS zaistil počas štvrtkovej akcie v NAKA šesť spisov, dva z toho boli originály tzv. živých spisov. Vyšetrovací spis týkajúci sa trestnej veci obvineného bývalého riaditeľa SIS NAKA odmietla vydať. Remeta v piatok uviedol, že bude stanovený ďalší procesný postup na zabezpečenie tohto vyšetrovacieho spisu. Zo šiestich vyšetrovacích spisov boli štyri vydané dobrovoľne. Pritom dva spisy boli vo forme overenej kópie a dva spisy boli tiež overené kópie z archívu.


Policajtov, ktorí pracujú na citlivých kauzách ako Očistec, Mýtnik či Judáš, si predvolal na pohovor aj Národný bezpečnostný úrad, ktorý rozhoduje o ich previerkach.
Posledný rok pracovali na najväčších kauzách a obvinili či obžalovali bývalých funkcionárov z korupcie, prania špinavých peňazí či zneužívania právomocí. Teraz títo policajti či prokurátori čelia vyšetrovaniu Úradu inšpekčnej služby.


Na sociálnej sieti už koluje správa o pripravovanej akcii proti popredným predstaviteľom špeciálnej prokuratúry aj polície, podľa ktorej ich majú zadržať a obviniť. Menuje sa Daniel Lipšic, známi prokurátori zo súčasných káuz Peter Kysel, Ondrej Repa či Michal Šúrek. Na zozname má byť aj vyšetrovateľ Ján Čurilla či ďalší členovia vyšetrovacieho tímu, ktorí pracujú na kauzách Očistec, Mýtnik alebo Judáš, ale aj niektorí svedkovia.


Inšpekcia totiž preveruje, či vo veľkých mediálnych kauzách dochádzalo k ovplyvňovaniu svedkov a či sa skupina prokurátorov a policajtov vopred organizovala pri stíhaní popredných oligarchov a funkcionárov. Dotknutí policajti či prokurátori to však považujú za nezmysel a tvrdia, že ide o diskreditáciu ich osôb.


Sťažujú sa na vyšetrovateľku
Či sú informácie o pripravovanom stíhaní popredných prokurátorov a policajtov pravdivé, dozorujúca prokuratúra potvrdiť nechce. „Vzhľadom na aktuálne štádium trestného konania nie je možné vo veci poskytnúť bližšie informácie," reagoval krajský bratislavský prokurátor Rastislav Remeta.


Podľa informácií Aktuality.sk preverovaní policajti od začiatku namietali vyšetrovateľku inšpekcie Dianu Santusovú, ktorá vedie vyšetrovanie možného ovplyvňovania svedkov. Poukázali na jej údajný vzťah s dnes už bývalým popredným funkcionárom Úradu inšpekcie, ktorého NAKA ešte donedávna preverovala ako podozrivého z korupcie. Muž sa však rýchlo stiahol do úzadia a odišiel do civilu. Policajti dodnes nevedia, či s námietkou o Santusovej zaujatosti či konflikte záujmov uspeli.


„Vedúci pracovnej skupiny „Očistec“ poskytol prokurátorovi Krajskej prokuratúry v Bratislave dňa 11.06.2021 aj informácie o možnej zaujatosti vyšetrovateľky ÚIS, ktorá vykonáva predmetné vyšetrovanie. Bližšie informácie o tom, ako bolo rozhodnuté, nám nie sú známe," napísal tlačový odbor policajného prezídia.


https://www.aktuality.sk/clanok/908839/odveta-inspekcie-vysetrovatelom-velkych-kauz-siri-sa-sprava-ze-maju-zadrzat-lipsica-a-spol/?


[quote="pid:20235, uid:17"]ÚIS zaistil počas štvrtkovej akcie v NAKA šesť spisov, dva z toho boli originály tzv. živých spisov. Vyšetrovací spis týkajúci sa trestnej veci obvineného bývalého riaditeľa SIS NAKA odmietla vydať. Remeta v piatok uviedol, že bude stanovený ďalší procesný postup na zabezpečenie tohto vyšetrovacieho spisu. Zo šiestich vyšetrovacích spisov boli štyri vydané dobrovoľne. Pritom dva spisy boli vo forme overenej kópie a dva spisy boli tiež overené kópie z archívu.[/quote] Policajtov, ktorí pracujú na citlivých kauzách ako Očistec, Mýtnik či Judáš, si predvolal na pohovor aj Národný bezpečnostný úrad, ktorý rozhoduje o ich previerkach. Posledný rok pracovali na najväčších kauzách a obvinili či obžalovali bývalých funkcionárov z korupcie, prania špinavých peňazí či zneužívania právomocí. Teraz títo policajti či prokurátori čelia vyšetrovaniu Úradu inšpekčnej služby. Na sociálnej sieti už koluje správa o pripravovanej akcii proti popredným predstaviteľom špeciálnej prokuratúry aj polície, podľa ktorej ich majú zadržať a obviniť. Menuje sa Daniel Lipšic, známi prokurátori zo súčasných káuz Peter Kysel, Ondrej Repa či Michal Šúrek. Na zozname má byť aj vyšetrovateľ Ján Čurilla či ďalší členovia vyšetrovacieho tímu, ktorí pracujú na kauzách Očistec, Mýtnik alebo Judáš, ale aj niektorí svedkovia. Inšpekcia totiž preveruje, či vo veľkých mediálnych kauzách dochádzalo k ovplyvňovaniu svedkov a či sa skupina prokurátorov a policajtov vopred organizovala pri stíhaní popredných oligarchov a funkcionárov. Dotknutí policajti či prokurátori to však považujú za nezmysel a tvrdia, že ide o diskreditáciu ich osôb. Sťažujú sa na vyšetrovateľku Či sú informácie o pripravovanom stíhaní popredných prokurátorov a policajtov pravdivé, dozorujúca prokuratúra potvrdiť nechce. „Vzhľadom na aktuálne štádium trestného konania nie je možné vo veci poskytnúť bližšie informácie," reagoval krajský bratislavský prokurátor Rastislav Remeta. Podľa informácií Aktuality.sk preverovaní policajti od začiatku namietali vyšetrovateľku inšpekcie Dianu Santusovú, ktorá vedie vyšetrovanie možného ovplyvňovania svedkov. Poukázali na jej údajný vzťah s dnes už bývalým popredným funkcionárom Úradu inšpekcie, ktorého NAKA ešte donedávna preverovala ako podozrivého z korupcie. Muž sa však rýchlo stiahol do úzadia a odišiel do civilu. Policajti dodnes nevedia, či s námietkou o Santusovej zaujatosti či konflikte záujmov uspeli. „Vedúci pracovnej skupiny „Očistec“ poskytol prokurátorovi Krajskej prokuratúry v Bratislave dňa 11.06.2021 aj informácie o možnej zaujatosti vyšetrovateľky ÚIS, ktorá vykonáva predmetné vyšetrovanie. Bližšie informácie o tom, ako bolo rozhodnuté, nám nie sú známe," napísal tlačový odbor policajného prezídia. https://www.aktuality.sk/clanok/908839/odveta-inspekcie-vysetrovatelom-velkych-kauz-siri-sa-sprava-ze-maju-zadrzat-lipsica-a-spol/?

JankA

V hre je údajne zadržanie Daniela Lipšica inšpekčnou službou. Jeho prokurátorov preveruje aj NBÚ
https://www.hlavnespravy.sk/v-hre-je-udajne-zadrzanie-daniela-lipsica-inspekcnou-sluzbou-jeho-prokuratorov-uz-preveruje-aj-nbu/2612594


**V hre je údajne zadržanie Daniela Lipšica inšpekčnou službou. Jeho prokurátorov preveruje aj NBÚ** https://www.hlavnespravy.sk/v-hre-je-udajne-zadrzanie-daniela-lipsica-inspekcnou-sluzbou-jeho-prokuratorov-uz-preveruje-aj-nbu/2612594

Žeby sa už pre Lupšica voda v kotli varila? smile


Žeby sa už pre Lupšica voda v kotli varila? :)

Súvisí s tým aj toto na "rýchlo " zbuchnuté ospravedlnenie Kučerku


Bývalý vyšetrovateľ Marián Kučerka obvinený z korupcie sa ospravedlnil prokurátorom Ondrejovi Repovi a Michalovi Šúrekovi za to, že kedysi tvrdil, že na neho vyvíjali nátlak. Písomné ospravedlnenie zverejnil Úrad špeciálnej prokuratúry.



„Úprimne ľutujem, že som ... u notára spísal vyjadrenie o tom, že … na mňa robili psychický a fyzický nátlak pri našom vzájomnom stretnutí 9. novembra 2020 na ÚŠP GP SR, nakoľko uvedené skutočnosti sa nezakladajú na pravde. Ospravedlňujem sa menovaným za svoje ľudské zlyhanie, podmienené strachom o ďalší osud mojej osoby, nakoľko k žiadnemu nátlaku na moju osobu z ich strany nedošlo,“ uviedol v ospravedlnení.



Vyjadril ľútosť aj nad tým, že svoju manželku Katarínu Kučerkovú presvedčil, aby podpísala návrh na ich disciplinárne konanie, ktorý podal na Generálnu prokuratúru. Kučerková sa tiež dostala na zoznam obvinených .


Trestné oznámenie na prokuratorov podal Fico


Súvisí s tým aj toto na "**rýchlo** " zbuchnuté ospravedlnenie Kučerku Bývalý vyšetrovateľ Marián Kučerka obvinený z korupcie sa ospravedlnil prokurátorom Ondrejovi Repovi a Michalovi Šúrekovi za to, že kedysi tvrdil, že na neho vyvíjali nátlak. Písomné ospravedlnenie zverejnil Úrad špeciálnej prokuratúry. > „Úprimne ľutujem, že som ... u notára spísal vyjadrenie o tom, že … na mňa robili psychický a fyzický nátlak pri našom vzájomnom stretnutí 9. novembra 2020 na ÚŠP GP SR, nakoľko uvedené skutočnosti sa nezakladajú na pravde. Ospravedlňujem sa menovaným za svoje ľudské zlyhanie, podmienené strachom o ďalší osud mojej osoby, nakoľko k žiadnemu nátlaku na moju osobu z ich strany nedošlo,“ uviedol v ospravedlnení. Vyjadril ľútosť aj nad tým, že svoju manželku Katarínu Kučerkovú presvedčil, aby podpísala návrh na ich disciplinárne konanie, ktorý podal na Generálnu prokuratúru. Kučerková sa tiež dostala na zoznam obvinených . Trestné oznámenie na prokuratorov podal Fico

JankA

Upravené 20. 7. 2021 o 11:31

V hre je údajne zadržanie Daniela Lipšica inšpekčnou službou. Jeho prokurátorov preveruje aj NBÚ


Ked sa uz dopredu nieco vie (udajne) tak zvacsa (99,99%) sa to neudeje ale udeje sa nieco ine, necakane
Taka mala historicka skusenost


[quote="pid:25404, uid:111"]V hre je údajne zadržanie Daniela Lipšica inšpekčnou službou. Jeho prokurátorov preveruje aj NBÚ[/quote] Ked sa uz dopredu nieco vie (udajne) tak zvacsa (99,99%) sa to neudeje ale udeje sa nieco ine, necakane Taka mala historicka skusenost

to s tym Lipsicom, neviem ci skor neznamena vypustanie varovania, ked na to pride, budu vsetky media vykrikovat, ze ide o snahu o jeho kompromitovanie a odstranenie bojovnikov za ocistu justicie, ved uz davnejsie to uniklo do medii, ze sa o to snazia....ja byt na ich mieste, urcite o tom nebudu pisat v novinach


to s tym Lipsicom, neviem ci skor neznamena vypustanie varovania, ked na to pride, budu vsetky media vykrikovat, ze ide o snahu o jeho kompromitovanie a odstranenie bojovnikov za ocistu justicie, ved uz davnejsie to uniklo do medii, ze sa o to snazia....ja byt na ich mieste, urcite o tom nebudu pisat v novinach
Upravené 20. 7. 2021 o 12:10

To je účelovo vypustená informácia. Podozriví sú sledovaní a napichnutí a dleduje sa, ako budú reagovať. Kto ss s kým spojí a pod. Okruh podozrivých sa tým rozšíri, prípadne sa zistí, kto ich riadi.


To je účelovo vypustená informácia. Podozriví sú sledovaní a napichnutí a dleduje sa, ako budú reagovať. Kto ss s kým spojí a pod. Okruh podozrivých sa tým rozšíri, prípadne sa zistí, kto ich riadi.

neviem ci skor neznamena vypustanie varovania, ked na to pride, budu vsetky media vykrikovat, ze ide o snahu o jeho kompromitovanie a odstranenie bojovnikov za ocistu justicie
Podobne uvažuje aj Erik Kaliňák vo videu:
https://www.youtube.com/watch?v=EDGjKB-nBrg


[quote="pid:25448, uid:187"]neviem ci skor neznamena vypustanie varovania, ked na to pride, budu vsetky media vykrikovat, ze ide o snahu o jeho kompromitovanie a odstranenie bojovnikov za ocistu justicie[/quote]Podobne uvažuje aj Erik Kaliňák vo videu: https://www.youtube.com/watch?v=EDGjKB-nBrg

ospravedlnenie Kučerku

To kľudne mohol napísať aj niekto iný v Kučerkovom mene. On sa nemá teraz veľmi ako brániť. Je to len zdrap papiera.
Ak chceli byť presvedčiví, mali zverejniť jeho ospravedlnenie na videu.


[quote="pid:25436, uid:23"]ospravedlnenie Kučerku[/quote] To kľudne mohol napísať aj niekto iný v Kučerkovom mene. On sa nemá teraz veľmi ako brániť. Je to len zdrap papiera. Ak chceli byť presvedčiví, mali zverejniť jeho ospravedlnenie na videu.

Novinári sa pohybovali v okolí Úradu inšpekčnej služby. Skoro ráno ich mala prísť legitimovať privolaná hliadka polície. Údajne z budovy inšpekcie dostali informácie, že sa v okolí ich areálu pohybujú podozrivé osoby s autami. Išlo o novinárov TV JOJ, TV Markíza, a portálov topky.sk a aktuality.sk.


Informáciu potvrdil aj portál televízie Markíza. Novinári podľa portálu od 03.50 h čakali pred Úradom inšpekčnej služby na informácie, asi o 05.30 h ich kontrolovali policajti obvodného oddelenia. Na miesto prišli po hlásení, že v okolí budovy sú podozrivé osoby s autami.


https://www.hlavnespravy.sk/urad-inspekcnej-sluzby-mal-nechat-skontrolovat-niektorych-novinarov/2613136


Novinári sa pohybovali v okolí Úradu inšpekčnej služby. Skoro ráno ich mala prísť legitimovať privolaná hliadka polície. Údajne z budovy inšpekcie dostali informácie, že sa v okolí ich areálu pohybujú podozrivé osoby s autami. Išlo o novinárov TV JOJ, TV Markíza, a portálov topky.sk a aktuality.sk. Informáciu potvrdil aj portál televízie Markíza. Novinári podľa portálu od 03.50 h čakali pred Úradom inšpekčnej služby na informácie, asi o 05.30 h ich kontrolovali policajti obvodného oddelenia. Na miesto prišli po hlásení, že v okolí budovy sú podozrivé osoby s autami. https://www.hlavnespravy.sk/urad-inspekcnej-sluzby-mal-nechat-skontrolovat-niektorych-novinarov/2613136

JankA

to mi pripomína tú situáciu, keď niekto z novinárov napísal na fb?...že idú na zatýkačku, tak si varia čaje a podobne.....boli tam skorej ako polícia .....


To je účelovo vypustená informácia. Podozriví sú sledovaní a napichnutí a dleduje sa, ako budú reagovať. Kto ss s kým spojí a pod. Okruh podozrivých sa tým rozšíri, prípadne sa zistí, kto ich riadi.


to mi pripomína tú situáciu, keď niekto z novinárov napísal na fb?...že idú na zatýkačku, tak si varia čaje a podobne.....boli tam skorej ako polícia ..... [quote="pid:25453, uid:491"]To je účelovo vypustená informácia. Podozriví sú sledovaní a napichnutí a dleduje sa, ako budú reagovať. Kto ss s kým spojí a pod. Okruh podozrivých sa tým rozšíri, prípadne sa zistí, kto ich riadi.[/quote]
Upravené 21. 7. 2021 o 02:54

Ľ.Blaha píše na fb


Chystá sa zatknutie Lipšica? Dejú sa veľké veci. Vyťahujem pukance, bude šou.


  1. Na sieti koluje tajuplná správa, vraj sa chystá zatýkanie nielen Lipšica, ale aj ďalších spolitizovaných prokuratúrov. A vraj to ide od generálneho prokurátora Žilinku.

  2. Jasné, može ísť o hoax, konšpiračnú teóriu, spravodajskú hru... A Žilinka to odmieta... Ale pozor - s touto informáciou napriek tomu pracujú korporátne médiá. A to tu ešte nebolo.

  3. Šéfredaktor Aktualít Peter Bárdy dokonca napísal srdcervúci článok, v ktorom vyplakáva, vraj opozícia ide pozatýkať lipšicovských "hrdinov". Väčší doják som od čias Anny Kareniny nečítal.

  4. Mňa by len zaujímalo, ako by asi tak opozícia dokázala zariadiť zatknutie prokuratúrov. Pokiaľ viem, už rok tu vládne Matovič. Nič v zlom, ale nášmu uplakanému Bárdymu to nejako nevychádza.

  5. Je každopádne krásne vidieť, ako sa preľakli. Bárdy v Aktualitách, Tódová v Denníku N... Zjavne sa spustilo vyšetrovanie podozrení SIS o sieti profesionálnych udavačov.

  6. Rúca sa im celý ten ich mafiánsky systém, ktorým zlikvidovali Milana Lučanského a ktorým zastrašovali opozíciu. Vyšetruje ich inšpekcia a potkany vyliezajú.

  7. A viete, čo je na tom najlepšie? Odrazu neplatí "padni komu padni". Odrazu netreba nechať polícii "voľné ruky". Odrazu netreba vyšetriť podozrenia SIS - odrazu je najlepšie chrániť "našich ľudí".

  8. A odrazu treba mediálne zastrašovať vyšetrovateľku, ktorá to má na starosti. Bárdy už vopred vie, že Repa so Šúrekom sú nevinní. A Tódova už na určených policajtov hádže kýble špiny.

  9. Poviem vám, je estetickým zážitkom vidieť, ako sa rozkladajú v priamom prenose. Sú až takí nervózni, že robia školácke chyby.

  10. Polícia dnes zobrala Csabu Dömötöra, takáčovca, o ktorom v Smere dlhodobo tvrdíme, že patril k profesionálnym udavačom - povedali mu, koho obviniť a on ukázal prstom. Model Lajá Makóa.

  11. Čo je však pozoruhodné, Tódova dnes v Denníku N píše o Csabovi takéto: "SIS ho podozrieva, že vo viacerých kauzách vypovedá účelovo." Ehm. Fajn. Len odkiaľ to Tódova vie?

  12. My sme tajnú správu SIS v parlamente počuli, čítali nám ju v utajenom režime. Písalo sa v nej o systéme narafičených udavačov. Ale o Csabovi tam nepadlo ani slovo. Mená vraj boli len v prísne tajnej verzii správy a k tej nemá prístup nikto.

  13. Odkiaľ teda novinárka Denníka N vie o tom, z čoho Csabu upodozrieva SIS? Žeby disponovala informáciami z prísne tajnej správy? To je predsa trestný čin! Jeden z najzávažnejších! Pani Tódova, pozor, aby vám NAKA nevykopla dvere, prestávate sa kontrolovať 😉

  14. Ten rétorický obrat je fakt famózny. Odrazu už novinári nevrieskajú "padni komu padni", už odrazu chránia "ich ľudí" - Lipšica, Kysela, Repu, Šúreka... Ich chobotnicu vyšetrujú a nervozita rastie.

  15. Ja vnímam Bárdyho a Tódovej články jednoznačne - sú to priznania. Jasné priznania, že tu funguje mafiánsky systém, v ktorom figurujú prokurátori, policajti, pravicoví politici a spolu s nimi - oligarchické médiá.


Chceli zničiť Smer a išli aj cez mŕtvoly. A teraz sami čelia vyšetrovaniu. To sa im už odrazu nepáči. A tak spúšťajú preventívnu antikampaň. A trasú sa ako osiky.


Žeby konečne prišiel na psa mráz?


Ľ.Blaha píše na fb Chystá sa zatknutie Lipšica? Dejú sa veľké veci. Vyťahujem pukance, bude šou. 1. Na sieti koluje tajuplná správa, vraj sa chystá zatýkanie nielen Lipšica, ale aj ďalších spolitizovaných prokuratúrov. A vraj to ide od generálneho prokurátora Žilinku. 2. Jasné, može ísť o hoax, konšpiračnú teóriu, spravodajskú hru... A Žilinka to odmieta... Ale pozor - s touto informáciou napriek tomu pracujú korporátne médiá. A to tu ešte nebolo. 3. Šéfredaktor Aktualít Peter Bárdy dokonca napísal srdcervúci článok, v ktorom vyplakáva, vraj opozícia ide pozatýkať lipšicovských "hrdinov". Väčší doják som od čias Anny Kareniny nečítal. 4. Mňa by len zaujímalo, ako by asi tak opozícia dokázala zariadiť zatknutie prokuratúrov. Pokiaľ viem, už rok tu vládne Matovič. Nič v zlom, ale nášmu uplakanému Bárdymu to nejako nevychádza. 5. Je každopádne krásne vidieť, ako sa preľakli. Bárdy v Aktualitách, Tódová v Denníku N... Zjavne sa spustilo vyšetrovanie podozrení SIS o sieti profesionálnych udavačov. 6. Rúca sa im celý ten ich mafiánsky systém, ktorým zlikvidovali Milana Lučanského a ktorým zastrašovali opozíciu. Vyšetruje ich inšpekcia a potkany vyliezajú. 7. A viete, čo je na tom najlepšie? Odrazu neplatí "padni komu padni". Odrazu netreba nechať polícii "voľné ruky". Odrazu netreba vyšetriť podozrenia SIS - odrazu je najlepšie chrániť "našich ľudí". 8. A odrazu treba mediálne zastrašovať vyšetrovateľku, ktorá to má na starosti. Bárdy už vopred vie, že Repa so Šúrekom sú nevinní. A Tódova už na určených policajtov hádže kýble špiny. 9. Poviem vám, je estetickým zážitkom vidieť, ako sa rozkladajú v priamom prenose. Sú až takí nervózni, že robia školácke chyby. 10. Polícia dnes zobrala Csabu Dömötöra, takáčovca, o ktorom v Smere dlhodobo tvrdíme, že patril k profesionálnym udavačom - povedali mu, koho obviniť a on ukázal prstom. Model Lajá Makóa. 11. Čo je však pozoruhodné, Tódova dnes v Denníku N píše o Csabovi takéto: "SIS ho podozrieva, že vo viacerých kauzách vypovedá účelovo." Ehm. Fajn. Len odkiaľ to Tódova vie? 12. My sme tajnú správu SIS v parlamente počuli, čítali nám ju v utajenom režime. Písalo sa v nej o systéme narafičených udavačov. Ale o Csabovi tam nepadlo ani slovo. Mená vraj boli len v prísne tajnej verzii správy a k tej nemá prístup nikto. 13. Odkiaľ teda novinárka Denníka N vie o tom, z čoho Csabu upodozrieva SIS? Žeby disponovala informáciami z prísne tajnej správy? To je predsa trestný čin! Jeden z najzávažnejších! Pani Tódova, pozor, aby vám NAKA nevykopla dvere, prestávate sa kontrolovať

Univerzálny kajúcnik
Policajná inšpekcia pátra po takáčovcovi Matejovi Zemanovi a podnikateľovi Petrovi Petrovovi, ktorého prezývajú Tiger.


https://www.aktuality.sk/clanok/lc74gfp/vyhlasili-patranie-po-svedkoch-velkych-kauz/


Spravodajské hry....


Univerzálny kajúcnik Policajná inšpekcia pátra po takáčovcovi Matejovi Zemanovi a podnikateľovi Petrovi Petrovovi, ktorého prezývajú Tiger. https://www.aktuality.sk/clanok/lc74gfp/vyhlasili-patranie-po-svedkoch-velkych-kauz/ Spravodajské hry....

Pripomína to situáciu z Česka, keď šéf UBOK Šlachta sa spojil s olomouckou prokuratúrou a vyšetrovali korupciu na úrade vlády. Celú akciu tajili pred policajnými špičkami. Akurát korumpovaná zložka na Slovensku nie je, alebo sa nezdá, Inšpekcia policajných zložiek a v Česku bola súčasťou korupcie ich inšpekcia s názvom Generálni ispekce bezpečnostních sború.


https://www.aktuality.sk/clanok/fz9qhpk/cudny-zasah-inspekcie-ozbrojeni-policajti-z-vychodu-hladali-obvinenych-na-uteku-v-policajnom-aute/


Pripomína to situáciu z Česka, keď šéf UBOK Šlachta sa spojil s olomouckou prokuratúrou a vyšetrovali korupciu na úrade vlády. Celú akciu tajili pred policajnými špičkami. Akurát korumpovaná zložka na Slovensku nie je, alebo sa nezdá, Inšpekcia policajných zložiek a v Česku bola súčasťou korupcie ich inšpekcia s názvom Generálni ispekce bezpečnostních sború. https://www.aktuality.sk/clanok/fz9qhpk/cudny-zasah-inspekcie-ozbrojeni-policajti-z-vychodu-hladali-obvinenych-na-uteku-v-policajnom-aute/

dneska som počúval na TA3 rozhovor s krajským prokurátorom v Blave a ten povedal rovno, že veci, ktoré doteraz sa preverovali sa všetky potvrdili a vyšetrovanie prebieha podľa zákona a pod priamym dozorom prokurátora. Všetko nasvedčuje tomu, že prešli do ďalšej fázy a rozkrývajú ďalších pozašívaných krtkov a tých čo to riadia. Hysterická nadpráca médií "hlavného prúdu" dokazuje, že močiar je v absolútnej panike. Vie, že je zle, ale nevie, z ktorej strany príde hlavný úder. Myslím si však, že hlavný úder príde z druhého smeru - a to cez zmenky čo sa teraz riešia na súde. No a netreba zabúdať na Lučanského.


dneska som počúval na TA3 rozhovor s krajským prokurátorom v Blave a ten povedal rovno, že veci, ktoré doteraz sa preverovali sa všetky potvrdili a vyšetrovanie prebieha podľa zákona a pod priamym dozorom prokurátora. Všetko nasvedčuje tomu, že prešli do ďalšej fázy a rozkrývajú ďalších pozašívaných krtkov a tých čo to riadia. Hysterická nadpráca médií "hlavného prúdu" dokazuje, že močiar je v absolútnej panike. Vie, že je zle, ale nevie, z ktorej strany príde hlavný úder. Myslím si však, že hlavný úder príde z druhého smeru - a to cez zmenky čo sa teraz riešia na súde. No a netreba zabúdať na Lučanského.

P.Pčolinský sa po neprepustení jeho brata z väzby naštval a tvrdí, že už nebude mlčať a pôjdu veci von.


Z fb DAVDVA-Veci verejné


Peter Pčolinský po zverejnení rozhodnutia NS SR pení: Jeho brata a exšéfa SIS z väzby nepustia, on tvrdí, že začne hovoriť on a už nebude držať hubu a krok(zdroj: bleskovky)


Žeby mali Smerodinovci dosť tohoto cirkusu? Teraz využije situáciu Kollár a cez Pčolinského emočne vypätého, budú hádzať polená pod nohy vlastnej koalícii....?....


Fico na včerajšejsvojej TOP tlačovke to jasne povedal prestitutom...parafrazujem.." vy to nevidíte, že tu ide o boj o prežitie.....?"


Mikulcova polícia vs. Štatna polícia


Dokonca označil Bardyho a Todovú za spolupáchateľov tohto puču nielen v presstitutskych kruhoch....


Táto hra nabrala tak obludný rozmer, že v najbližšej dobe nastane situácia, ktorá vyostrí vzťahy v koalícii do bodu zlomu....


P.Pčolinský sa po neprepustení jeho brata z väzby naštval a tvrdí, že už nebude mlčať a pôjdu veci von. Z fb DAVDVA-Veci verejné Peter Pčolinský po zverejnení rozhodnutia NS SR pení: Jeho brata a exšéfa SIS z väzby nepustia, on tvrdí, že začne hovoriť on a už nebude držať hubu a krok(zdroj: bleskovky) Žeby mali Smerodinovci dosť tohoto cirkusu? Teraz využije situáciu Kollár a cez Pčolinského emočne vypätého, budú hádzať polená pod nohy vlastnej koalícii....?.... Fico na včerajšejsvojej TOP tlačovke to jasne povedal prestitutom...parafrazujem.." vy to nevidíte, že tu ide o boj o prežitie.....?" Mikulcova polícia vs. Štatna polícia Dokonca označil Bardyho a Todovú za spolupáchateľov tohto puču nielen v presstitutskych kruhoch.... Táto hra nabrala tak obludný rozmer, že v najbližšej dobe nastane situácia, ktorá vyostrí vzťahy v koalícii do bodu zlomu....
Upravené 23. 7. 2021 o 10:53

Tlačová beseda strany SMER - SD: Už niet žiadnych pochybností, že Dušan Kováčik je politický väzeň
https://www.youtube.com/watch?v=jN9pgo10bt0


Tlačová beseda strany SMER - SD: Už niet žiadnych pochybností, že Dušan Kováčik je politický väzeň https://www.youtube.com/watch?v=jN9pgo10bt0

P.Pčolinský sa po neprepustení jeho brata z väzby naštval a tvrdí, že už nebude mlčať a pôjdu veci von.


60fed22f684fc
60fed23f53ecd


[quote="pid:26068, uid:17"]P.Pčolinský sa po neprepustení jeho brata z väzby naštval a tvrdí, že už nebude mlčať a pôjdu veci von.[/quote] ![60fed22f684fc](serve/attachment&path=60fed22f684fc) ![60fed23f53ecd](serve/attachment&path=60fed23f53ecd)

JankA

Prokurátor Remeta tvrdí, že dôkazy o zmanipulovaných výpovediach kajúcnika sú dostačujúce
https://www.hlavnydennik.sk/2021/07/26/prokurator-remeta-tvrdi-ze-dokazy-o-zmanipulovanych-vypovediach-kajucnika-su-dostacujuce/


**Prokurátor Remeta tvrdí, že dôkazy o zmanipulovaných výpovediach kajúcnika sú dostačujúce** https://www.hlavnydennik.sk/2021/07/26/prokurator-remeta-tvrdi-ze-dokazy-o-zmanipulovanych-vypovediach-kajucnika-su-dostacujuce/

DOKUMENT: Uznesenie policajnej inšpekcie o marení spravodlivosti a za krivú výpoveď voči kajúcnikom v kauze manipulovanie trestných konaní a ovplyvňovania svedkov
https://www.infovojna.sk/article/dokument-uznesenie-policajnej-inspekcie-o-mareni-spravodlivosti-a-za-krivu-vypoved-voci-kajucnikom-v-kauze-manipulovanie-trestnych-konani-a-ovplyvnovania-svedkov


Uznesenie:
https://faktyadokazy.cc/wp-content/uploads/2021/07/644181626965628380626261474399709186.pdf


**DOKUMENT: Uznesenie policajnej inšpekcie o marení spravodlivosti a za krivú výpoveď voči kajúcnikom v kauze manipulovanie trestných konaní a ovplyvňovania svedkov** https://www.infovojna.sk/article/dokument-uznesenie-policajnej-inspekcie-o-mareni-spravodlivosti-a-za-krivu-vypoved-voci-kajucnikom-v-kauze-manipulovanie-trestnych-konani-a-ovplyvnovania-svedkov Uznesenie: https://faktyadokazy.cc/wp-content/uploads/2021/07/644181626965628380626261474399709186.pdf
Upravené 27. 7. 2021 o 13:41

V článku píšu, že vypovedajú


Nižšie píšu, že :
Obhajkyňa obvineného a svedka zdôraznila aj fakt, že Matej Zeman je v pátracom konaní aj napriek tomu, že s políciou chce spolupracovať.
Ako ďalej konštatovala, klient je momentálne na dovolenke, ktorá bola dohodnutá aj na Špecializovanom trestnom súde.


Neskutočné, to odkedy sa gauner dohaduje na výpovedi so ŠTS?.... aby láskavo počkali kým sa pánko zregeneruje.....žasnem.... 🤔😐


https://domov.sme.sk/c/22709767/jeden-z-klucovych-svedkov-naka-podal-staznost-proti-obvineniu-inspekcia-hovori-o-vykonstruovanych-vypovediach.html


V článku píšu, že vypovedajú Nižšie píšu, že : Obhajkyňa obvineného a svedka zdôraznila aj fakt, že Matej Zeman je v pátracom konaní aj napriek tomu, že s políciou chce spolupracovať. **Ako ďalej konštatovala, klient je momentálne na dovolenke, ktorá bola dohodnutá aj na Špecializovanom trestnom súde.** Neskutočné, to odkedy sa gauner dohaduje na výpovedi so ŠTS?.... aby láskavo počkali kým sa pánko zregeneruje.....žasnem....

DOKUMENT: Uznesenie policajnej inšpekcie o marení spravodlivosti a za krivú výpoveď voči kajúcnikom v kauze manipulovanie trestných konaní a ovplyvňovania svedkov


Manipuluje výpovede svedkov NAKA alebo si inšpekcia vymýšľa?


Po článkoch, ktoré produkujú viaceré „investigatívne esá“, ako napríklad Marek Vagovič (ktorý kedysi neváhal využívať kontakty Gábora Grendela, konkrétne Vladimíra Pčolinského na nelegálne lustrácie), sme jemne šokovaní. Táto „hviezda“ nazýva správy Slovenskej informačnej služby pamfletom, a pri aktivitách inšpekcie voči NAKA sa jednoznačne stavia na stranu posledných. Vysvetlenia môžu byť dve, buď si toto „čudo“ neprečítalo uznesenie vyšetrovateľa ÚIS o vznesení obvinenia trom osobám, ktoré mali krivo vypovedať (to uznesenie už Slovenskom poletuje), len potom nechápeme, ako dokáže tak jednoznačne súdiť. Alebo si uznesenie prečítal a napriek tomu pokračuje v svojej demagógii. A to sa dá vysvetliť tiež dvoma spôsobmi: buď nemá všetko v poriadku s hlavou alebo je za svoj výkon náležite motivovaný (nevylučuje sa aj kombinácia možností).
Správa Slovenskej informačnej služby


Na začiatku rozruchu bola správa, aj keď presnejšie by bolo povedať, že tých správ bolo viac, Slovenskej informačnej služby, ktoré upozorňovali na ovplyvňovanie výpovedí tzv. „kajúcnikov“. Je úplne jedno, či tie správy prišli predtým alebo potom, ako NAKA zadržala riaditeľa SIS – Vladimíra Pčolinského. Je podstatný ich obsah a realita. Nebudeme skĺzavať do vagovičovských extrémov, ktorý sa všetko snaží zviesť na to, že sa SIS mstí polícii za zadržanie jej riaditeľa.


V rámci Národnej rady SR boli prečítané dve správy, jednu prečítal Boris Kollár a druhú Róbert Fico. Správy neboli identické, ich podstata však bola rovnaká – vo viacerých kauzách prebieha manipulácia výpovedí tzv. kajúcnikov.


Ak pripustíme, že sa správy SIS zakladali na pravde, tak ide o veľký škandál, veď AJ na základe výpovedí kajúcnikov príslušný súd rozhodoval o vzatí konkrétnych osôb do väzby!


Jedna z pasáží správy SIS si zaslúži citáciu:


„Spravodajsko operatívnou činnosťou boli získané poznatky k spôsobu fungovania členov pracovnej skupiny, ktorá rieši mediálne známe kauzy najmä pod názvami BOŽIE MLYNY, OČISTEC, JUDÁŠ a MÝTNIK. Pre ich konanie je charakteristické, že vyhľadávajú spolupracujúce osoby, tzv. „kajúcnikov“ v prebiehajúcich trestných konaniach za účelom ich oslovovania na ďalšiu spoluprácu. Táto spolupráca spočíva v podávaní účelových, tzv. univerzálnych výpovedí, proti vopred vytypovaným osobám, v úmysle privodiť ich trestné stíhanie.”


My len dodávame, že pracovná skupina, ktorá rieši predmetné kauzy, zahŕňa operatívcov, vyšetrovateľov, ako aj prokurátorov. Preto je veľmi úsmevné, keď Daniel Lipšic vyhlási, že on žiadne dôkazy o tom, že by dochádzalo k ovplyvňovaniu výpovedí kajúcnikov, nezaregistroval. Veď práve Daniel Lipšic je súčasťou tejto mašinérie!!!
Uznesenie ÚIS Ministerstva vnútra


Ešte viac šokovaní sme boli po preštudovaní si uznesenia Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra o vznesení obvinenia trom osobám – Petrovi Petrovovi, Matejovi Zemanovi a Csabovi Domotorovi za zločin krivej výpovede a krivej prísahy a marenia spravodlivosti. Pritom všetky tri osoby svedčia vo vyššie uvedených kauzách.


UZNESENIE ZVEREJŇUJEME TU, kto chce, môže si ho stiahnuť.


Inšpekcia začala konať na základe informácií postúpených Slovenskou informačnou službou. Pritom SIS poskytla nielen holé tvrdenia, ale aj výsledky legálnych odposluchov a iné dôkazy, ktoré si inšpekcia dokázala verifikovať. Na základe uvedených dôkazov v uznesení môžeme konštatovať, že k Petrovi Petrovovi mal pomerne blízko vrchný vyšetrovateľ NAKA a Lipšicov „kôň“ Ján Čurilla, ktorý dokonca priamo riadil a kontroloval jeho konanie!


Časť svedeckej výpovede Petra Petrova: ( vo vnutri článku pozn. moja)


A pritom sa Domotor už ku krivým výpovediam aj priznal!


Uznesenie je veľmi zaujímavé, stojí za to si ho preštudovať.
Kritika vyšetrovateľky ÚIS


„Investigatívni“ novinári ako Vagovič útočia na vyšetrovateľku inšpekcie, že konala neštandardne. Preto sa chcem spýtať, či sa mala obrátiť na predstaviteľov NAKA? Veď to je smiešne, sú tu podozrenia na zločin páchaný aj predstaviteľmi NAKA a ona im má všetko zreferovať? Urobila úplne správne, že sa s cieľom minimalizácie rizika úniku informácií obrátila na východoslovenskú zložku polície. Pišťal by takto Vagovič, keby policajti zo Sobraniec išli zatýkať Fica alebo Pellegríniho?


Nie je len tak, že sa vyšetrovateľky zastal riaditeľ Krajskej prokuratúry Bratislava Rastislav Remeta, ktorý na rozdiel od špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica patrí k tým schopnejším, fundovanejším a hlavne „čistejším“ prokurátorom. Ale viem si domyslieť, že aktuálne NAKA, ako aj Danielito Lipšic kŕčovito hľadajú za pomoci svojich pätolízačov zo SME, Denníka N, či Aktualít kompromat na Remetu.


Obzvlášť po tom, ako Remeta spresnil, že „z listinných podkladov predložených vyšetrovateľom špecializovaného tímu Úradu inšpekčnej služby a Národnej kriminálnej agentúry vyplynulo, že pokyn na zastavenie zásahu, pri ktorom mali byť zadržaní ďalší dvaja obvinení, vydal prezident Policajného zboru“.


Ako je možné, že spolupracujúci obvinení (kajúcnici) Domotor, Petrov a Zeman neboli stále k dispozícii polícii? Veď pokiaľ sa z človeka stal kajúcnik, tak je pravidlom, že polícia musí vedieť, kde sa nachádza. Lenže, keď ich chcela inšpekcia zadržať, tak ich nenašli (okrem Domotora). Že by sa vyšetrovateľka oprávnene obávala úniku informácií? Kto tých ľudí varoval? Kto ich ukrýva? Po odpovede nemusíme ďaleko chodiť.
Máme tu vojnu policajtov?


Odpoveď znie – NIE. Máme tu situáciu, keď sa jedna zložka polície (inšpekcia) snaží vyšetriť údajný zločin, ktorého sa mali dopustiť aj niektorí príslušníci NAKA, aj niektorí prokurátori. Avšak títo ľudia nekonajú tiež len tak. Ak sa ich konanie dokáže, tak konali jednoznačne na základe politickej objednávky!


Ono je už úplne jedno, čo hovorí Lipšic, či prezident PZ Kovařík. Obaja sú súčasťou mašinérie na produkciu fake svedkov, ktorú popísala správa SIS.

Zdroj: Fakty a Dôkazy


toto by vysvetlovalo a potvrdilo, že ich ukrývajú, lebo vedia aj o tom, že Zeman nebude k dispozícii, lebo je na dovolenke...



Ako je možné, že spolupracujúci obvinení (kajúcnici) Domotor, Petrov a Zeman neboli stále k dispozícii polícii? Veď pokiaľ sa z človeka stal kajúcnik, tak je pravidlom, že polícia musí vedieť, kde sa nachádza.>



rúca sa im to rovno pred očami..... všetci musia skončiť v base...veď ide o zloč.organizovanú skupinu, napojenú na politikov...... a Ficovi budú hovvoriť, že sú zločinecká organizovaná skupina..... Mikulec s Kovarikom skončili, otázka je, kedy?
https://www.infovojna.sk/article/dokument-uznesenie-policajnej-inspekcie-o-mareni-spravodlivosti-a-za-krivu-vypoved-voci-kajucnikom-v-kauze-manipulovanie-trestnych-konani-a-ovplyvnovania-svedkov


**DOKUMENT: Uznesenie policajnej inšpekcie o marení spravodlivosti a za krivú výpoveď voči kajúcnikom v kauze manipulovanie trestných konaní a ovplyvňovania svedkov** Manipuluje výpovede svedkov NAKA alebo si inšpekcia vymýšľa? Po článkoch, ktoré produkujú viaceré „investigatívne esá“, ako napríklad Marek Vagovič (ktorý kedysi neváhal využívať kontakty Gábora Grendela, konkrétne Vladimíra Pčolinského na nelegálne lustrácie), sme jemne šokovaní. Táto „hviezda“ nazýva správy Slovenskej informačnej služby pamfletom, a pri aktivitách inšpekcie voči NAKA sa jednoznačne stavia na stranu posledných. Vysvetlenia môžu byť dve, buď si toto „čudo“ neprečítalo uznesenie vyšetrovateľa ÚIS o vznesení obvinenia trom osobám, ktoré mali krivo vypovedať (to uznesenie už Slovenskom poletuje), len potom nechápeme, ako dokáže tak jednoznačne súdiť. Alebo si uznesenie prečítal a napriek tomu pokračuje v svojej demagógii. A to sa dá vysvetliť tiež dvoma spôsobmi: buď nemá všetko v poriadku s hlavou alebo je za svoj výkon náležite motivovaný (nevylučuje sa aj kombinácia možností). Správa Slovenskej informačnej služby Na začiatku rozruchu bola správa, aj keď presnejšie by bolo povedať, že tých správ bolo viac, Slovenskej informačnej služby, ktoré upozorňovali na ovplyvňovanie výpovedí tzv. „kajúcnikov“. Je úplne jedno, či tie správy prišli predtým alebo potom, ako NAKA zadržala riaditeľa SIS – Vladimíra Pčolinského. Je podstatný ich obsah a realita. Nebudeme skĺzavať do vagovičovských extrémov, ktorý sa všetko snaží zviesť na to, že sa SIS mstí polícii za zadržanie jej riaditeľa. V rámci Národnej rady SR boli prečítané dve správy, jednu prečítal Boris Kollár a druhú Róbert Fico. Správy neboli identické, ich podstata však bola rovnaká – vo viacerých kauzách prebieha manipulácia výpovedí tzv. kajúcnikov. Ak pripustíme, že sa správy SIS zakladali na pravde, tak ide o veľký škandál, veď AJ na základe výpovedí kajúcnikov príslušný súd rozhodoval o vzatí konkrétnych osôb do väzby! Jedna z pasáží správy SIS si zaslúži citáciu: „Spravodajsko operatívnou činnosťou boli získané poznatky k spôsobu fungovania členov pracovnej skupiny, ktorá rieši mediálne známe kauzy najmä pod názvami BOŽIE MLYNY, OČISTEC, JUDÁŠ a MÝTNIK. Pre ich konanie je charakteristické, že vyhľadávajú spolupracujúce osoby, tzv. „kajúcnikov“ v prebiehajúcich trestných konaniach za účelom ich oslovovania na ďalšiu spoluprácu. Táto spolupráca spočíva v podávaní účelových, tzv. univerzálnych výpovedí, proti vopred vytypovaným osobám, v úmysle privodiť ich trestné stíhanie.” My len dodávame, že pracovná skupina, ktorá rieši predmetné kauzy, zahŕňa operatívcov, vyšetrovateľov, ako aj prokurátorov. Preto je veľmi úsmevné, keď Daniel Lipšic vyhlási, že on žiadne dôkazy o tom, že by dochádzalo k ovplyvňovaniu výpovedí kajúcnikov, nezaregistroval. Veď práve Daniel Lipšic je súčasťou tejto mašinérie!!! Uznesenie ÚIS Ministerstva vnútra Ešte viac šokovaní sme boli po preštudovaní si uznesenia Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra o vznesení obvinenia trom osobám – Petrovi Petrovovi, Matejovi Zemanovi a Csabovi Domotorovi za zločin krivej výpovede a krivej prísahy a marenia spravodlivosti. Pritom všetky tri osoby svedčia vo vyššie uvedených kauzách. UZNESENIE ZVEREJŇUJEME TU, kto chce, môže si ho stiahnuť. Inšpekcia začala konať na základe informácií postúpených Slovenskou informačnou službou. Pritom SIS poskytla nielen holé tvrdenia, ale aj výsledky legálnych odposluchov a iné dôkazy, ktoré si inšpekcia dokázala verifikovať. Na základe uvedených dôkazov v uznesení môžeme konštatovať, že k Petrovi Petrovovi mal pomerne blízko vrchný vyšetrovateľ NAKA a Lipšicov „kôň“ Ján Čurilla, ktorý dokonca priamo riadil a kontroloval jeho konanie! Časť svedeckej výpovede Petra Petrova: ( vo vnutri článku pozn. moja) A pritom sa Domotor už ku krivým výpovediam aj priznal! Uznesenie je veľmi zaujímavé, stojí za to si ho preštudovať. Kritika vyšetrovateľky ÚIS „Investigatívni“ novinári ako Vagovič útočia na vyšetrovateľku inšpekcie, že konala neštandardne. Preto sa chcem spýtať, či sa mala obrátiť na predstaviteľov NAKA? Veď to je smiešne, sú tu podozrenia na zločin páchaný aj predstaviteľmi NAKA a ona im má všetko zreferovať? Urobila úplne správne, že sa s cieľom minimalizácie rizika úniku informácií obrátila na východoslovenskú zložku polície. Pišťal by takto Vagovič, keby policajti zo Sobraniec išli zatýkať Fica alebo Pellegríniho? Nie je len tak, že sa vyšetrovateľky zastal riaditeľ Krajskej prokuratúry Bratislava Rastislav Remeta, ktorý na rozdiel od špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica patrí k tým schopnejším, fundovanejším a hlavne „čistejším“ prokurátorom. Ale viem si domyslieť, že aktuálne NAKA, ako aj Danielito Lipšic kŕčovito hľadajú za pomoci svojich pätolízačov zo SME, Denníka N, či Aktualít kompromat na Remetu. Obzvlášť po tom, ako Remeta spresnil, že „z listinných podkladov predložených vyšetrovateľom špecializovaného tímu Úradu inšpekčnej služby a Národnej kriminálnej agentúry vyplynulo, že pokyn na zastavenie zásahu, pri ktorom mali byť zadržaní ďalší dvaja obvinení, vydal prezident Policajného zboru“. Ako je možné, že spolupracujúci obvinení (kajúcnici) Domotor, Petrov a Zeman neboli stále k dispozícii polícii? Veď pokiaľ sa z človeka stal kajúcnik, tak je pravidlom, že polícia musí vedieť, kde sa nachádza. Lenže, keď ich chcela inšpekcia zadržať, tak ich nenašli (okrem Domotora). Že by sa vyšetrovateľka oprávnene obávala úniku informácií? Kto tých ľudí varoval? Kto ich ukrýva? Po odpovede nemusíme ďaleko chodiť. Máme tu vojnu policajtov? Odpoveď znie – NIE. Máme tu situáciu, keď sa jedna zložka polície (inšpekcia) snaží vyšetriť údajný zločin, ktorého sa mali dopustiť aj niektorí príslušníci NAKA, aj niektorí prokurátori. Avšak títo ľudia nekonajú tiež len tak. Ak sa ich konanie dokáže, tak konali jednoznačne na základe politickej objednávky! **Ono je už úplne jedno, čo hovorí Lipšic, či prezident PZ Kovařík. Obaja sú súčasťou mašinérie na produkciu fake svedkov, ktorú popísala správa SIS. ** Zdroj: Fakty a Dôkazy toto by vysvetlovalo a potvrdilo, že ich ukrývajú, lebo vedia aj o tom, že Zeman nebude k dispozícii, lebo je na dovolenke... > Ako je možné, že spolupracujúci obvinení (kajúcnici) Domotor, Petrov a Zeman neboli stále k dispozícii polícii? Veď pokiaľ sa z človeka stal kajúcnik, tak je pravidlom, že polícia musí vedieť, kde sa nachádza.> rúca sa im to rovno pred očami..... všetci musia skončiť v base...veď ide o zloč.organizovanú skupinu, napojenú na politikov...... a Ficovi budú hovvoriť, že sú zločinecká organizovaná skupina..... Mikulec s Kovarikom skončili, otázka je, kedy? https://www.infovojna.sk/article/dokument-uznesenie-policajnej-inspekcie-o-mareni-spravodlivosti-a-za-krivu-vypoved-voci-kajucnikom-v-kauze-manipulovanie-trestnych-konani-a-ovplyvnovania-svedkov
Upravené 27. 7. 2021 o 22:20

Lipšic mudroval pre Aktuality. Žilinka reaguje na Lipšica veľmi ostrým statusom!
Podľa aktuality.sk sa šéf špeciálnej prokuratúry pustil do uznesenia inšpekcie Ministerstva vnútra. Lipšic tvrdí, že informácie v ňom sú zavádzajúce. Zároveň Lipšic verejne prezentoval aj svoj názor na medializované vyjadrenia o tejto kauze, ktoré pripomínajú vojnu policajtov...
„Princíp zdržanlivosti platí pre všetkých prokurátorov,“ začína svoj status nadpisom s veľkými písmenami generálny prokurátor. Šef generálnej prokuratúry prísne pokračuje: „Spôsob, akým sa dnes v médiách špeciálny prokurátor vyjadril k uzneseniu Úradu inšpekčnej služby o vznesení obvinenia, považujem za neakceptovateľný.“
„Nielen, že sa špeciálny prokurátor vyjadroval k veci, v ktorej Úrad špeciálnej prokuratúry nevykonáva dozor (dozor vykonáva prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava), ale špekulatívne polemizoval s jednotlivými dôkazmi neprípustným spôsobom vlastným pre obhajobu,“ odôvodňuje odborne Žilinka. Podľa Maroša Žilinku: „Špeciálny prokurátor zabudol, že už nie je advokátom, ale prokurátorom, dokonca špeciálnym. Špeciálny prokurátor navyše verejne prezentoval svoje subjektívne názory vo veci, ktorá nie je právoplatné skončená.“...
https://www.hlavnydennik.sk/2021/07/28/lipsic-mudroval-pre-aktuality-zilinka-reaguje-na-lipsica-velmi-ostrym-statusom/


**Lipšic mudroval pre Aktuality. Žilinka reaguje na Lipšica veľmi ostrým statusom!** Podľa aktuality.sk sa šéf špeciálnej prokuratúry pustil do uznesenia inšpekcie Ministerstva vnútra. Lipšic tvrdí, že informácie v ňom sú zavádzajúce. Zároveň Lipšic verejne prezentoval aj svoj názor na medializované vyjadrenia o tejto kauze, ktoré pripomínajú vojnu policajtov... „Princíp zdržanlivosti platí pre všetkých prokurátorov,“ začína svoj status nadpisom s veľkými písmenami generálny prokurátor. Šef generálnej prokuratúry prísne pokračuje: „Spôsob, akým sa dnes v médiách špeciálny prokurátor vyjadril k uzneseniu Úradu inšpekčnej služby o vznesení obvinenia, považujem za neakceptovateľný.“ „Nielen, že sa špeciálny prokurátor vyjadroval k veci, v ktorej Úrad špeciálnej prokuratúry nevykonáva dozor (dozor vykonáva prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava), ale špekulatívne polemizoval s jednotlivými dôkazmi neprípustným spôsobom vlastným pre obhajobu,“ odôvodňuje odborne Žilinka. Podľa Maroša Žilinku: „Špeciálny prokurátor zabudol, že už nie je advokátom, ale prokurátorom, dokonca špeciálnym. Špeciálny prokurátor navyše verejne prezentoval svoje subjektívne názory vo veci, ktorá nie je právoplatné skončená.“... https://www.hlavnydennik.sk/2021/07/28/lipsic-mudroval-pre-aktuality-zilinka-reaguje-na-lipsica-velmi-ostrym-statusom/
Upravené 28. 7. 2021 o 18:47

Podľa Maroša Žilinku: „Špeciálny prokurátor zabudol, že už nie je advokátom, ale prokurátorom, dokonca špeciálnym. Špeciálny prokurátor navyše verejne prezentoval svoje subjektívne názory vo veci, ktorá nie je právoplatné skončená.“...


no napätie rastie, rastie. Žilinská ešte aspon udržuje aky taký záblesk právneho štátu obcas…


[quote="pid:27118, uid:111"]Podľa Maroša Žilinku: „Špeciálny prokurátor zabudol, že už nie je advokátom, ale prokurátorom, dokonca špeciálnym. Špeciálny prokurátor navyše verejne prezentoval svoje subjektívne názory vo veci, ktorá nie je právoplatné skončená.“...[/quote] no napätie rastie, rastie. Žilinská ešte aspon udržuje aky taký záblesk právneho štátu obcas…

no napätie rastie, rastie. Žilinská ešte aspon udržuje aky taký záblesk právneho štátu obcas…


Budú to skúšať a skúšať, až ľuďom prasknú nervy...


https://www.youtube.com/watch?v=AjIFlojOBUc


[quote="pid:27129, uid:273"]no napätie rastie, rastie. Žilinská ešte aspon udržuje aky taký záblesk právneho štátu obcas…[/quote] Budú to skúšať a skúšať, až ľuďom prasknú nervy... https://www.youtube.com/watch?v=AjIFlojOBUc

Ľuboš Blaha
9 min ·
Lipšic dostal od Žilinku takú nakladačku, že byť na jeho mieste, tak sa od hanby presťahujem na Honolulu a už nikdy sa neukážem na Slovensku.


  1. Podľa generálneho prokurátora Lipšic zabudol, že je šéfom špeciálnej prokuratúry - on nemá čo hodnotiť prípady, o ktorých nič nevie.
  2. Ak nad danou vecou nevykonáva dozor, tak o nej vie zhruba toľko, čo Pišta Hufnágel z Dunajskej Stredy - a keď okolo toho mudruje, tak v skutočnosti marí vyšetrovanie svojim kolegom prokurátorom.
  3. Lipšic podľa šéfa prokuratúry "verejne prezentoval svoje subjektívne názory vo veci, ktorá nie je právoplatné skončená". Takéto niečo sa nedá tolerovať.
  4. Takéto niečo si môže dovoliť ožran v miestnom šenku alebo komentátor v nejakom prihlúplom plátku, ale šéf špeciálnej prokuratúry? Veď to je strašná hanba! A Žilinka to vie.
  5. Kto ešte bude dôverovať prokuratúre, keď šéf špeciálnej prokuratúry ostentatívne vykrikuje svoje politické postoje a dáva každému na známosť, na koho strane apriori stojí?
  6. Celé Slovensko vie, že Lipšic je Matovičov kumpán - jeho strana NOVA je priamou súčasťou vládnej OĽaNO. Je spolitizovaný skrz na skrz.
  7. Predtým obhajoval Pentu a polovicu nafingovaných "kajúcnikov", cez ktorých si tu Matovičova mafia vymyslela obvinenia na Milana Lučanského a ďalších nominantov Smeru.
  8. A dnes Lipšic vedie vojnu proti inšpekcii a ponižuje kolegov na prokuratúre - len aby pozametal stopy po systéme narafičených udavačov.
  9. Žilinka vie, že ak chce uchovať prokuratúre aspoň štipku dôveryhodnosti, s Lipšicom to nepôjde. To je ako keby prokurátorom počas Norimberského procesu urobili Hermanna Göringa.
  10. Jeho verejná kritika šéfa špeciálnej prokuratúry nie je drobné pokarhanie, ale atómová bomba.
  11. Po tomto Lipšic musí odstúpiť. Porušil všetko, čo sa len dá. Znemožnil prokuratúru. Pokúsil sa zmariť vyšetrovanie.
  12. A jeho reči pripomínajú skôr vyhrážky mafie, než šéfa špeciálnej prokuratúry.Vážený pán Lipšic, po tom, čo ste zrazili človeka, bolo vyslovene úbohé postaviť sa na čelo prokuratúry. Smejú sa z vás všetci zločinci na Slovensku - vraj ste jeden z nich. Stačilo pár mesiacov politického lynčovania a mlieko vykypelo. Už vás majú plné zuby aj profíci na prokuratúre. Aj toho vášho gestapa. Ja viem, že Žilinka to nemôže povedať na rovinu, a tak dnes použil slušný, zdvorilý a diplomatický slovník. Preložím vám to, dobre? Odstúpte. Zmiznite. Vypadnite. Ste hanbou prokuratúry, ste hanbou Slovenska.

Ľuboš Blaha 9 min · Lipšic dostal od Žilinku takú nakladačku, že byť na jeho mieste, tak sa od hanby presťahujem na Honolulu a už nikdy sa neukážem na Slovensku. 1. Podľa generálneho prokurátora Lipšic zabudol, že je šéfom špeciálnej prokuratúry - on nemá čo hodnotiť prípady, o ktorých nič nevie. 2. Ak nad danou vecou nevykonáva dozor, tak o nej vie zhruba toľko, čo Pišta Hufnágel z Dunajskej Stredy - a keď okolo toho mudruje, tak v skutočnosti marí vyšetrovanie svojim kolegom prokurátorom. 3. Lipšic podľa šéfa prokuratúry "verejne prezentoval svoje subjektívne názory vo veci, ktorá nie je právoplatné skončená". Takéto niečo sa nedá tolerovať. 4. Takéto niečo si môže dovoliť ožran v miestnom šenku alebo komentátor v nejakom prihlúplom plátku, ale šéf špeciálnej prokuratúry? Veď to je strašná hanba! A Žilinka to vie. 5. Kto ešte bude dôverovať prokuratúre, keď šéf špeciálnej prokuratúry ostentatívne vykrikuje svoje politické postoje a dáva každému na známosť, na koho strane apriori stojí? 6. Celé Slovensko vie, že Lipšic je Matovičov kumpán - jeho strana NOVA je priamou súčasťou vládnej OĽaNO. Je spolitizovaný skrz na skrz. 7. Predtým obhajoval Pentu a polovicu nafingovaných "kajúcnikov", cez ktorých si tu Matovičova mafia vymyslela obvinenia na Milana Lučanského a ďalších nominantov Smeru. 8. A dnes Lipšic vedie vojnu proti inšpekcii a ponižuje kolegov na prokuratúre - len aby pozametal stopy po systéme narafičených udavačov. 9. Žilinka vie, že ak chce uchovať prokuratúre aspoň štipku dôveryhodnosti, s Lipšicom to nepôjde. To je ako keby prokurátorom počas Norimberského procesu urobili Hermanna Göringa. 10. Jeho verejná kritika šéfa špeciálnej prokuratúry nie je drobné pokarhanie, ale atómová bomba. 11. Po tomto Lipšic musí odstúpiť. Porušil všetko, čo sa len dá. Znemožnil prokuratúru. Pokúsil sa zmariť vyšetrovanie. 12. A jeho reči pripomínajú skôr vyhrážky mafie, než šéfa špeciálnej prokuratúry. Vážený pán Lipšic, po tom, čo ste zrazili človeka, bolo vyslovene úbohé postaviť sa na čelo prokuratúry. Smejú sa z vás všetci zločinci na Slovensku - vraj ste jeden z nich. Stačilo pár mesiacov politického lynčovania a mlieko vykypelo. Už vás majú plné zuby aj profíci na prokuratúre. Aj toho vášho gestapa. Ja viem, že Žilinka to nemôže povedať na rovinu, a tak dnes použil slušný, zdvorilý a diplomatický slovník. Preložím vám to, dobre? Odstúpte. Zmiznite. Vypadnite. Ste hanbou prokuratúry, ste hanbou Slovenska.

Peter Pčolinský: Ďalší dôkaz o nevine môjho brata! Za toto podávame trestné oznámenie
https://www.hlavnydennik.sk/2021/07/29/peter-pcolinsky-dalsi-dokaz-o-nevine-mojho-brata-za-toto-podavame-trestne-oznamenie/


**Peter Pčolinský: Ďalší dôkaz o nevine môjho brata! Za toto podávame trestné oznámenie** https://www.hlavnydennik.sk/2021/07/29/peter-pcolinsky-dalsi-dokaz-o-nevine-mojho-brata-za-toto-podavame-trestne-oznamenie/

Škandál: Kovařík urobil vysoko neštandardný zásah do prebiehajúcej akcie z dovolenky v Chorvátsku, prezrádza Erik Kaliňák
https://www.hlavnydennik.sk/2021/07/29/sandal-kovarik-urobil-vysoko-nestandardny-zasah-do-prebiehajucej-akcie-z-dovolenky-v-chorvatsku-prezradza-erik-kalinak/


**Škandál: Kovařík urobil vysoko neštandardný zásah do prebiehajúcej akcie z dovolenky v Chorvátsku, prezrádza Erik Kaliňák** https://www.hlavnydennik.sk/2021/07/29/sandal-kovarik-urobil-vysoko-nestandardny-zasah-do-prebiehajucej-akcie-z-dovolenky-v-chorvatsku-prezradza-erik-kalinak/

Idem podporiť protest!


Prezidentka už dávno prestala hájiť záujmy Slovenska a Slovákov, oznamuje Ján Čarnogurský ml.
https://www.hlavnydennik.sk/2021/07/29/idem-podporit-protest-prezidentka-uz-davno-prestala-hajit-zaujmy-slovenska-a-slovakov-oznamuje-jan-carnogursky-ml/


### Idem podporiť protest! Prezidentka už dávno prestala hájiť záujmy Slovenska a Slovákov, oznamuje Ján Čarnogurský ml. https://www.hlavnydennik.sk/2021/07/29/idem-podporit-protest-prezidentka-uz-davno-prestala-hajit-zaujmy-slovenska-a-slovakov-oznamuje-jan-carnogursky-ml/
Upravené 29. 7. 2021 o 10:17

Takáčovca Csabu Dömötöra stíhajú pre krivú výpoveď.

Csaba Dömötör mal krivo vypovedať v prípade kauzy ktorá sa týka dnes už bývalého šéfa daňových kriminalistov Ľudovíta Makóa. Zrejme klamal, že videl kamaráta Mateja Zemana, ako dáva úplatok Makóovi. Na inšpekcii podľa TV Markíza Dömötör vypovedal, že ho na to, čo má na NAKA povedať, nahovoril Peter Petrov, prezývaný Tiger.


Petrov mu mal uviesť, že takto pomôže kamarátovi Zemanovi, ktorý je vo väzbe a že nech myslí na svoje dieťa. Podľa televízie Tiger dohodol Dömötörovi aj termín výsluchu v budove policajného prezídia.


Modrina na tvári
Dömötör už v minulosti tvrdil, že na krivú výpoveď ho nenaviedli policajti, ale vtedy ešte odmietal prezradiť, kto to bol. Teraz porozprával, ako ho Petrov navšívil a vysvetlil mu čo a ako má vypovedať.


Na polícii si ho potom prevzal vtedajší šéf operatívcov NAKA Ján Kaľavský a upokojoval ho, že sa nemá čoho obávať, stačí, ak bude hovoriť ako sa dohodol s Petrovom.


Dömötör podľa svojich slov skutočne viezol Mateja Zemana na stretnutie v Towerse. Zeman mal pri sebe aj obálku, v ktorej mali byť peniaze. Po inštruktáži od Petrova mal Dömötör k skutočným faktom pridať len opis, ako cez sklá reštaurácie videl, že sa „Zemák" stretol s Ľudovítom Makóom a Františkom Böhmom. Policajtom z inšpekčného tímu priznal, že v skutočnosti cez sklo nevidel vôbec nič. Vyfajčil dve cigarety, Zeman nastupíl do auta a vrátili sa do firmy.


Dömötöra, ktorý je v postavení svedka, vyčlenili na samostatné konanie. Podľa TV Markíza chodí s mikinou cez hlavu lebo má modrinu na tvári. Vraj vznikla počas zásahu kukláčov, keď ho zadržali, tvrdí Dömötör.


Podľa informácií Aktuality.sk Csaba Dömötör nevypovedá, že by ho na výpovede ovplyvňovali policajti. Pripúšťa len, že vyšetrovateľ mu niektoré vety upravil, aby dávali zmysel. „...avšak následne som sa začal zasekávať, kedy mi Pavol Ďurka (vyšetrovateľ, pozn. redakcie) pomohol a upravil moje vety, tak aby dávali právny zmysel. Pri výpovedi som rozprával ja, on mi dával otázky nejaké a spisoval to," hovorí teraz Dömötör.


Navyše, každú výpoveď si svedok či obvinený po sebe majú prečítať a podpisom vyjadriť, či s ňou súhlasia. To urobil aj Csaba Dömötör v lete 2020. „Keď skončila výpoveď celú ju vytlačil, dal mi ju do ruky prečítať vo viacerých vyhotoveniach s tým, že som si ju prečítal iba z časti a odišiel som odtiaľ preč."


https://www.aktuality.sk/clanok/1k6rnwh/obvineny-domotor-vypovedal-kto-ho-mal-nahovorit-na-krivu-vypoved/


**Takáčovca Csabu Dömötöra stíhajú pre krivú výpoveď. ** Csaba Dömötör mal krivo vypovedať v prípade kauzy ktorá sa týka dnes už bývalého šéfa daňových kriminalistov Ľudovíta Makóa. Zrejme klamal, že videl kamaráta Mateja Zemana, ako dáva úplatok Makóovi. Na inšpekcii podľa TV Markíza Dömötör vypovedal, že ho na to, čo má na NAKA povedať, nahovoril Peter Petrov, prezývaný Tiger. Petrov mu mal uviesť, že takto pomôže kamarátovi Zemanovi, ktorý je vo väzbe a že nech myslí na svoje dieťa. Podľa televízie Tiger dohodol Dömötörovi aj termín výsluchu v budove policajného prezídia. Modrina na tvári Dömötör už v minulosti tvrdil, že na krivú výpoveď ho nenaviedli policajti, ale vtedy ešte odmietal prezradiť, kto to bol. Teraz porozprával, ako ho Petrov navšívil a vysvetlil mu čo a ako má vypovedať. Na polícii si ho potom prevzal vtedajší šéf operatívcov NAKA Ján Kaľavský a upokojoval ho, že sa nemá čoho obávať, stačí, ak bude hovoriť ako sa dohodol s Petrovom. Dömötör podľa svojich slov skutočne viezol Mateja Zemana na stretnutie v Towerse. Zeman mal pri sebe aj obálku, v ktorej mali byť peniaze. Po inštruktáži od Petrova mal Dömötör k skutočným faktom pridať len opis, ako cez sklá reštaurácie videl, že sa „Zemák" stretol s Ľudovítom Makóom a Františkom Böhmom. Policajtom z inšpekčného tímu priznal, že v skutočnosti cez sklo nevidel vôbec nič. Vyfajčil dve cigarety, Zeman nastupíl do auta a vrátili sa do firmy. Dömötöra, ktorý je v postavení svedka, vyčlenili na samostatné konanie. Podľa TV Markíza chodí s mikinou cez hlavu lebo má modrinu na tvári. Vraj vznikla počas zásahu kukláčov, keď ho zadržali, tvrdí Dömötör. Podľa informácií Aktuality.sk Csaba Dömötör nevypovedá, že by ho na výpovede ovplyvňovali policajti. Pripúšťa len, že vyšetrovateľ mu niektoré vety upravil, aby dávali zmysel. „...avšak následne som sa začal zasekávať, kedy mi Pavol Ďurka (vyšetrovateľ, pozn. redakcie) pomohol a upravil moje vety, tak aby dávali právny zmysel. Pri výpovedi som rozprával ja, on mi dával otázky nejaké a spisoval to," hovorí teraz Dömötör. Navyše, každú výpoveď si svedok či obvinený po sebe majú prečítať a podpisom vyjadriť, či s ňou súhlasia. To urobil aj Csaba Dömötör v lete 2020. „Keď skončila výpoveď celú ju vytlačil, dal mi ju do ruky prečítať vo viacerých vyhotoveniach s tým, že som si ju prečítal iba z časti a odišiel som odtiaľ preč." https://www.aktuality.sk/clanok/1k6rnwh/obvineny-domotor-vypovedal-kto-ho-mal-nahovorit-na-krivu-vypoved/

čo má na NAKA povedať, nahovoril Peter Petrov, prezývaný Tiger.


a opat veci idu "spravnym" smerom


[quote="pid:27227, uid:17"]čo má na NAKA povedať, nahovoril Peter Petrov, prezývaný Tiger.[/quote] a opat veci idu "spravnym" smerom

Iniciatíva advokátov Za právny štát s jasným odkazom Lipšicovi: „Jeho mediálne vyjadrenia sú spôsobilé ovplyvňovať prebiehajúce vyšetrovania právoplatne neskončených vecí“
Iniciatíva advokátov Za právny štát (IAPŠ) sa včera v tlačovej správe pridala ku generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi a tiež vyzvala špeciálneho prokurátora Daniela Lipšicia, aby sa mediálne nevyjadroval v živých trestných kauzách...
https://www.hlavnespravy.sk/iniciativa-advokatov-za-pravny-stat-s-jasnym-odkazom-lipsicovi-jeho-medialne-vyjadrenia-su-sposobile-ovplyvnovat-prebiehajuce-vysetrovania-pravoplatne-neskoncenych-veci/2626180


**Iniciatíva advokátov Za právny štát s jasným odkazom Lipšicovi: „Jeho mediálne vyjadrenia sú spôsobilé ovplyvňovať prebiehajúce vyšetrovania právoplatne neskončených vecí“** Iniciatíva advokátov Za právny štát (IAPŠ) sa včera v tlačovej správe pridala ku generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi a tiež vyzvala špeciálneho prokurátora Daniela Lipšicia, aby sa mediálne nevyjadroval v živých trestných kauzách... https://www.hlavnespravy.sk/iniciativa-advokatov-za-pravny-stat-s-jasnym-odkazom-lipsicovi-jeho-medialne-vyjadrenia-su-sposobile-ovplyvnovat-prebiehajuce-vysetrovania-pravoplatne-neskoncenych-veci/2626180
1234 ... 5
28.96k
301
32
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept