Zahraničná politika
Za ustupky Bidena v Severnim proudu 2 musi Nemecko zajistit plyn Ukrajine
Y

Administrativa Joe Bidena vyšla vstříc SRN zrušením sankcí proti Nord Stream 2, píše Das Erste: nyní budou od Berlína očekávat reciprocitu. Jak uvádějí noviny, Spojené státy by především nejraději viděly Německo na své straně v konfrontaci s Čínou.
Politik uvedl, že Německo svou energetickou politikou bude muset zajistit, aby Ukrajina nebo pobaltské země nebyly odříznuty od dodávek plynu.
https://cz.sputniknews.com/20210522/das-erste-usa-budou-od-nemecka-ocekavat-reciprocitu-za-ustupky-ohledne-nord-stream-2-14574673.html


Administrativa Joe Bidena vyšla vstříc SRN zrušením sankcí proti Nord Stream 2, píše Das Erste: nyní budou od Berlína očekávat reciprocitu. Jak uvádějí noviny, Spojené státy by především nejraději viděly Německo na své straně v konfrontaci s Čínou. Politik uvedl, že Německo svou energetickou politikou bude muset **zajistit, aby Ukrajina nebo pobaltské země nebyly odříznuty od dodávek plynu.** https://cz.sputniknews.com/20210522/das-erste-usa-budou-od-nemecka-ocekavat-reciprocitu-za-ustupky-ohledne-nord-stream-2-14574673.html
Upravené 22. 5. 2021 o 18:42

Německo svou energetickou politikou bude muset zajistit, aby Ukrajina nebo pobaltské země nebyly odříznuty od dodávek plynu.


Pochybuji, že by Německo něco muselo. Ukrajina a Pobaltské státy se zřejmě budou muset samy poohlédnout po jiných energetických zdrojích.


Biden dává Putinovi cenu Nord Stream a na oplátku nedostane nic
https://thehill.com/opinion/international/554689-biden-gives-putin-the-nord-stream-prize-and-gets-nothing-in-return


"Mám podezření, že Biden hraje hru „Koncese k získání koncesí“ Obamovy administrativy. Pokud ano, nebude to fungovat s Putinem, který bere ústupky jako projev slabosti. Ještě hrozivější je skutečnost, že Putin nikdy nebude souhlasit s ukrajinským urovnáním, které umožní mírumilovnou, západně orientovanou a prosperující Ukrajinu. To znamená, že jedinou cestou k jakékoli dohodě bude ta, která vyprodá Ukrajinu jejím opětovným začleněním zpět do ruské sféry vlivu."


[quote="pid:16772, uid:68"]Německo svou energetickou politikou bude muset zajistit, aby Ukrajina nebo pobaltské země nebyly odříznuty od dodávek plynu.[/quote] Pochybuji, že by Německo něco muselo. Ukrajina a Pobaltské státy se zřejmě budou muset samy poohlédnout po jiných energetických zdrojích. Biden dává Putinovi cenu Nord Stream a na oplátku nedostane nic https://thehill.com/opinion/international/554689-biden-gives-putin-the-nord-stream-prize-and-gets-nothing-in-return "Mám podezření, že Biden hraje hru „Koncese k získání koncesí“ Obamovy administrativy. Pokud ano, nebude to fungovat s Putinem, který bere ústupky jako projev slabosti. Ještě hrozivější je skutečnost, že Putin nikdy nebude souhlasit s ukrajinským urovnáním, které umožní mírumilovnou, západně orientovanou a prosperující Ukrajinu. To znamená, že jedinou cestou k jakékoli dohodě bude ta, která vyprodá Ukrajinu jejím opětovným začleněním zpět do ruské sféry vlivu."
Upravené 22. 5. 2021 o 20:24

Bílý dům: Dokončení Nord Stream-2 je těžké zabránit
Tisková mluvčí Jen Psaki nevidí způsob, jak bránit projektu, který je z 95% dokončen.
https://www.youtube.com/watch?v=n3UoltA9pOE&t=2022s


https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/bily-dum-dokonceni-nord-stream-2-je-tezke-zabranit/


Bílý dům: Dokončení Nord Stream-2 je těžké zabránit Tisková mluvčí Jen Psaki nevidí způsob, jak bránit projektu, který je z 95% dokončen. https://www.youtube.com/watch?v=n3UoltA9pOE&t=2022s https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/bily-dum-dokonceni-nord-stream-2-je-tezke-zabranit/

To je totální kapitulace. Žádné "něco za něco". Německo (pokud to kapacita dovolí) jistě Ukrajině a Pobaltí (a jiným) ruský plyn dodá-jen za "standardních" cenových podmínek a samozřejmě za úplně jiné platební kázně, než ti byli zvyklí u (tolik nenáviděného) Ruska a také zřejmě za jinou protihodnotu, než za "zelený řezaný papír". Takže-jeden z dominantních penězovodů a vydíracích mechanizmů vyživujících SSA a jimi zprostředkovaně pak celou biorobotickou řídící agenturu (pátou kolonu) všude ve světě je přerušen, viditelné projevy toho na sebe nenechají dlouho čekat.
Havlérka (a její analogie v jiných zemích) teď bude jen zmateně pobíhat, podbízet se všude možně se svou dlouholetou zkušeností, ochotou a schopností provádět libovolný teror proti národům, které jim byly "dány lénem". Jenže bez jednotného řídícího centra jsou odsouzeni jen k neúspěchům a mezi-klanovým válkám. Teď už jen stačí v klidu vyčkat až se požerou, vyhnout se inkoustu, který ta jejich chobotnice bude ještě chvíli nepochybně vypouštět, pracovat každý sám na sobě a svém blízkém okolí ("cestovní mapu" máme skvělou) a pak se přirozeně sejít a říct ono "jesť takája pártia".


To je totální kapitulace. Žádné "něco za něco". Německo (pokud to kapacita dovolí) jistě Ukrajině a Pobaltí (a jiným) ruský plyn dodá-jen za "standardních" cenových podmínek a samozřejmě za úplně jiné platební kázně, než ti byli zvyklí u (tolik nenáviděného) Ruska a také zřejmě za jinou protihodnotu, než za "zelený řezaný papír". Takže-jeden z dominantních penězovodů a vydíracích mechanizmů vyživujících SSA a jimi zprostředkovaně pak celou biorobotickou řídící agenturu (pátou kolonu) všude ve světě je přerušen, viditelné projevy toho na sebe nenechají dlouho čekat. Havlérka (a její analogie v jiných zemích) teď bude jen zmateně pobíhat, podbízet se všude možně se svou dlouholetou zkušeností, ochotou a schopností provádět libovolný teror proti národům, které jim byly "dány lénem". Jenže bez jednotného řídícího centra jsou odsouzeni jen k neúspěchům a mezi-klanovým válkám. Teď už jen stačí v klidu vyčkat až se požerou, vyhnout se inkoustu, který ta jejich chobotnice bude ještě chvíli nepochybně vypouštět, pracovat každý sám na sobě a svém blízkém okolí ("cestovní mapu" máme skvělou) a pak se přirozeně sejít a říct ono "jesť takája pártia".
Upravené 23. 5. 2021 o 11:20

Bez zřetele na USA: Merkelová požádala Rusko, aby urychlilo spuštění Severního proudu


http://www.novarepublika.cz/2021/05/bez-zretele-na-usa-merkelova-pozadala.html


"Německá kancléřka Angela Merkelová prohlásila, že Německo zažívá silný nedostatek plynu, a požádala, aby byla ukončena výstavba Severního proudu 2 v co možná nejrychlejších termínech. Německá kancléřka v neděli zdůraznila, že Berlín vystupuje za dovršení projektu bez ohledu na sankce USA."


Co na to naši podpindosníci ? A že jich je....


Bez zřetele na USA: Merkelová požádala Rusko, aby urychlilo spuštění Severního proudu http://www.novarepublika.cz/2021/05/bez-zretele-na-usa-merkelova-pozadala.html "Německá kancléřka Angela Merkelová prohlásila, že Německo zažívá silný nedostatek plynu, a požádala, aby byla ukončena výstavba Severního proudu 2 v co možná nejrychlejších termínech. Německá kancléřka v neděli zdůraznila, že Berlín vystupuje za dovršení projektu bez ohledu na sankce USA." Co na to naši podpindosníci ? A že jich je....
843
5
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept