Mimo kategórií
Fotbaloví fanoušci v Uherském Hradišti napadli policejní hlídku

Záměrně jsem vynechal "lynčovali", protože to neodpovídá tomu, co reálně proběhlo.
Šlo o strkanici, stříkání kasrem a kopání do policejního auta.


"Fotbaloví fanoušci v Uherském Hradišti v přesile lynčovali policejní hlídku"
17.5.2021
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/fotbalovi-fanousci-v-uherskem-hradisti-v-presile-lyncovali-policejni-hlidku-40360424
"Rozdivočelí fotbaloví fanoušci napadli v sobotu večer policejní hlídku v Uherském Hradišti. Pět jich policisté zadrželi. Záznam z bitky se objevil na sociálních sítích. V sobotu se v Uherském Hradišti hrál zápas fotbalistů Slovácka s Bohemians."


Moje poznámky:
i. v článku je linkované z FB video (zatím)
ii. z videa úplně neplyne, že to byli fotbaloví fanoušci, zcela jistě to byli lidi, kteří (možná po fotbale) zašli do jedné hospody a tam se přiopili
iii. není úplně jasné, proč celý incident začal, podle článku "Incident se udál poté, co jeden z fanoušků kopl do projíždějícího služebního vozidla a poplival čelní sklo.“ (otázka, jak moc tomu věřit)
iv. každopádně se jednalo o 2 policajty versus celá hospoda (na zahrádce) - takže je otázka, jestli se policajti náhodou nesnažili prosazovat vládní nařízení...
v. proč to sem píšu? Policajti nezvládli situaci, protože základní pravidlo zní nezasahovat v situaci, kdy je předem jasné, že zásah nebude úspěšný nebo hrozí, že vznikne více škody než užitku. Tedy např. sami 2 proti davu. Přesto policajti začali zasahovat. A ti 2 policajti toto pravidlo neznají? Znají. Proč tedy zasahovali. Protože věděli, že si takový zásah mohou dovolit. Protože znají kraj a lidi. Uherské Hradiště je jižní Morava, bodrý kraj, tam není zvykem v davu napadat policajty.
Nedocenili ovšem jednu věc. Že proběhla proti-policejní kampaň vedená rukama samotných policistů - korona-zaklekávání. Jeden z nejostudnějších případů (pravda, rukama městské, nikoliv státní policie, ale kdo by to pod vlivem rozlišoval...) se odehrál právě v UH, kdy měšťáci násilím odvedli otce a nechali 3-leté dítě na ulici bez dozoru (!), k tomu byl článek zde
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/vsechno-spatne-straznici-nechali-po-zakroku-na-otce-placici-dite-na-ulici-nekontaktovali-ani-policii-40353661


Zdá se, že napětí mezi lidmi a policií se podařilo zvýšit, když i lidé z jižní Moravy startují proti policii.


Záměrně jsem vynechal "lynčovali", protože to neodpovídá tomu, co reálně proběhlo. Šlo o strkanici, stříkání kasrem a kopání do policejního auta. "Fotbaloví fanoušci v Uherském Hradišti v přesile lynčovali policejní hlídku" 17.5.2021 https://www.novinky.cz/krimi/clanek/fotbalovi-fanousci-v-uherskem-hradisti-v-presile-lyncovali-policejni-hlidku-40360424 "Rozdivočelí fotbaloví fanoušci napadli v sobotu večer policejní hlídku v Uherském Hradišti. Pět jich policisté zadrželi. Záznam z bitky se objevil na sociálních sítích. V sobotu se v Uherském Hradišti hrál zápas fotbalistů Slovácka s Bohemians." Moje poznámky: i. v článku je linkované z FB video (zatím) ii. z videa úplně neplyne, že to byli fotbaloví fanoušci, zcela jistě to byli lidi, kteří (možná po fotbale) zašli do jedné hospody a tam se přiopili iii. není úplně jasné, proč celý incident začal, podle článku "Incident se udál poté, co jeden z fanoušků kopl do projíždějícího služebního vozidla a poplival čelní sklo.“ (otázka, jak moc tomu věřit) iv. každopádně se jednalo o 2 policajty versus celá hospoda (na zahrádce) - takže je otázka, jestli se policajti náhodou nesnažili prosazovat vládní nařízení... v. proč to sem píšu? Policajti nezvládli situaci, protože základní pravidlo zní nezasahovat v situaci, kdy je předem jasné, že zásah nebude úspěšný nebo hrozí, že vznikne více škody než užitku. Tedy např. sami 2 proti davu. Přesto policajti začali zasahovat. A ti 2 policajti toto pravidlo neznají? Znají. Proč tedy zasahovali. Protože věděli, že si takový zásah mohou dovolit. Protože znají kraj a lidi. Uherské Hradiště je jižní Morava, bodrý kraj, tam není zvykem v davu napadat policajty. Nedocenili ovšem jednu věc. Že proběhla proti-policejní kampaň vedená rukama samotných policistů - korona-zaklekávání. Jeden z nejostudnějších případů (pravda, rukama městské, nikoliv státní policie, ale kdo by to pod vlivem rozlišoval...) se odehrál právě v UH, kdy měšťáci násilím odvedli otce a nechali 3-leté dítě na ulici bez dozoru (!), k tomu byl článek zde https://www.novinky.cz/krimi/clanek/vsechno-spatne-straznici-nechali-po-zakroku-na-otce-placici-dite-na-ulici-nekontaktovali-ani-policii-40353661 Zdá se, že napětí mezi lidmi a policií se podařilo zvýšit, když i lidé z jižní Moravy startují proti policii.
Upravené 17. 5. 2021 o 13:34

On i tento případ vypadá jako provokačka . Takový sportovní výtržník , je moc užitečná figura . Ten neexistovat , tak si jej budou muset čučkaři vymyslet .


On i tento případ vypadá jako provokačka . Takový sportovní výtržník , je moc užitečná figura . Ten neexistovat , tak si jej budou muset čučkaři vymyslet .

az tak tragicky by som to nebral, ak policajti vidia, ze sa ich bezni ludia neboja, budu sa spravat inac. a toto je potrebne. nieje to len o ludoch ale aj o policajtoch.


az tak tragicky by som to nebral, ak policajti vidia, ze sa ich bezni ludia neboja, budu sa spravat inac. a toto je potrebne. nieje to len o ludoch ale aj o policajtoch.

Moderator

Zdá se, že napětí mezi lidmi a policií se podařilo zvýšit, když i lidé z jižní Moravy startují proti policii.
není jasné z článku, zda se jednalo o fanoušky Slovácka nebo Bohemians, velice důležité.
myslím si, že to byly fanoušci BOHEMKY, páč asi fanoušek Slovácka, nemá důvod napadat "svou" policejní hlídku.
Zápas skončil 1:1. Takže domací, bych z výtržností nepodezříval...


[quote="pid:16080, uid:240"]Zdá se, že napětí mezi lidmi a policií se podařilo zvýšit, když i lidé z jižní Moravy startují proti policii.[/quote] není jasné z článku, zda se jednalo o fanoušky Slovácka nebo Bohemians, velice důležité. myslím si, že to byly fanoušci BOHEMKY, páč asi fanoušek Slovácka, nemá důvod napadat "svou" policejní hlídku. Zápas skončil 1:1. Takže domací, bych z výtržností nepodezříval...

Hm, pdobný incident sa stal aj v Ba. Nejaký "silák" hodil na policajtov kovový ?stôl?
Prikladám link čo mi vybehol práve na fb.
https://fb.watch/5yazVfp-cy/


Hm, pdobný incident sa stal aj v Ba. Nejaký "silák" hodil na policajtov kovový ?stôl? Prikladám link čo mi vybehol práve na fb. https://fb.watch/5yazVfp-cy/

Zápas skončil 1:1. Takže domací, bych z výtržností nepodezříval...

Tak velí logika.
Pravda je, že jde o pivnici přímo na stadionu.
Ale když jsem poslouchal to video, tak to pořvávání bylo zcela neomylně místním dialektem a místním akcentem.
1:1 ~ to by nasvědčovalo, že fotbal nemá s incidentem moc společného, spíš ten alkohol a provokace (něco co se odehrálo mezi policajtama a místníma)


[quote="pid:16100, uid:149"]Zápas skončil 1:1. Takže domací, bych z výtržností nepodezříval...[/quote] Tak velí logika. Pravda je, že jde o pivnici přímo na stadionu. Ale když jsem poslouchal to video, tak to pořvávání bylo zcela neomylně místním dialektem a místním akcentem. 1:1 ~ to by nasvědčovalo, že fotbal nemá s incidentem moc společného, spíš ten alkohol a provokace (něco co se odehrálo mezi policajtama a místníma)
Upravené 17. 5. 2021 o 15:55

(něco co se odehrálo mezi policajtama a místníma)
Video jsem neviděl, pouze jsem konstatoval, že v článku to nebylo explicitně uvedeno o čí fanoušky se jednalo a tedy jsem dedukoval. Díky za tvůj postřeh.


[quote="pid:16105, uid:240"] (něco co se odehrálo mezi policajtama a místníma) [/quote] Video jsem neviděl, pouze jsem konstatoval, že v článku to nebylo explicitně uvedeno o čí fanoušky se jednalo a tedy jsem dedukoval. Díky za tvůj postřeh.
Upravené 18. 5. 2021 o 00:44
658
6
5
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept