Mimo kategórií
medvede na netradicnych miestach na Slovensku

Vsimol som si, ze za posledny mesiac sa objavili zo dve tri spravy o pozorovani medvedov v Nitrianskom kraji na miestach, kde nikdy neboli, pokial pamat miestnym siaha. Najnovsi pri Topolciankach.
Odbocim: u nas - okres Medzilaborce - sa par medvedov vyskytovalo vzdy. V poslednej dobe je ich zrazu viac. Miestni polovnici pozorovali stopy, dokonca fotopasce zaznamenali. Znamy polovnik vravel, ze ich tam navozili ochranari "nacierno", ze vraj niektore medvede mali v okoli Medzilaboriec i obojky.
Ak je to pravda, napada mi, ci nahle pozorovanie medvedov v Nitrianskom kraji nemoze byt sposobene takouto cinnostou ochranarov.
Co tym ale sleduju? Napada mi "len" zdvihanie napatia v spolocnosti, mozno snaha o neprimeranu reakciu - strelbu - miestneho polovnika za ucelom zneuzitia k tomu, aby sa polovnikom odobrali zbrane. Alebo este za co najrychlejsie prevedenie uzemia Slovenska na chraneny areal s minimom ludskej aktivity.
Mate ohladom takejto udajnej aktivity ochranarov nejake znalosti, prosim?
Dakujem


Vsimol som si, ze za posledny mesiac sa objavili zo dve tri spravy o pozorovani medvedov v Nitrianskom kraji na miestach, kde nikdy neboli, pokial pamat miestnym siaha. Najnovsi pri Topolciankach. Odbocim: u nas - okres Medzilaborce - sa par medvedov vyskytovalo vzdy. V poslednej dobe je ich zrazu viac. Miestni polovnici pozorovali stopy, dokonca fotopasce zaznamenali. Znamy polovnik vravel, ze ich tam navozili ochranari "nacierno", ze vraj niektore medvede mali v okoli Medzilaboriec i obojky. Ak je to pravda, napada mi, ci nahle pozorovanie medvedov v Nitrianskom kraji nemoze byt sposobene takouto cinnostou ochranarov. Co tym ale sleduju? Napada mi "len" zdvihanie napatia v spolocnosti, mozno snaha o neprimeranu reakciu - strelbu - miestneho polovnika za ucelom zneuzitia k tomu, aby sa polovnikom odobrali zbrane. Alebo este za co najrychlejsie prevedenie uzemia Slovenska na chraneny areal s minimom ludskej aktivity. Mate ohladom takejto udajnej aktivity ochranarov nejake znalosti, prosim? Dakujem

medvedov v Nitrianskom kraji na miestach, kde nikdy neboli, pokial pamat miestnym siaha. Najnovsi pri Topolciankach.
miestnych pamäť je príliš krátka. Medveď je symbolom nielen ruského, ale celého slovanského sveta. A to, že sa vrátil do Nitrianskeho kraja je viac než symbolické... Prečo? To sa dozviete v časti o MČT, v ktorej bude vysvetlené postavenie Nitrianskeho kniežatstva nielen vo Veľkej Marave, ale aj v arpádovskom Uhorsku.


[quote="pid:15990, uid:95"]medvedov v Nitrianskom kraji na miestach, kde nikdy neboli, pokial pamat miestnym siaha. Najnovsi pri Topolciankach.[/quote] miestnych pamäť je príliš krátka. Medveď je symbolom nielen ruského, ale celého slovanského sveta. A to, že sa vrátil do Nitrianskeho kraja je viac než symbolické... Prečo? To sa dozviete v časti o MČT, v ktorej bude vysvetlené postavenie Nitrianskeho kniežatstva nielen vo Veľkej Marave, ale aj v arpádovskom Uhorsku.
366
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept