Zahraničná politika
Česko a USA nepřátelskými zeměmi Ruska

Česko a USA byly prohlášeny za nepřátelské země vůči Rusku.
Na seznamu jsou pouze 2 státy.
Překvapilo mě, že tam není Británie, Pobaltí... návrh seznamu byl původně delší.


Zde bychom mohli hledat rozuzlení nejen Vrbětic. My důkazy nemáme, ale Rusové je začnou brzy pouštět ven?
Napovídal by tomu i naprostý nezájem EU připojit se k protiruským akcím. Možná vědí, co by na sebe přivolali.


https://cz.sputniknews.com/20210514/je-to-oficialni-ruska-vlada-zaradila-cesko-na-seznam-nepratelskych-zemi-14489141.html


Česko a USA byly prohlášeny za nepřátelské země vůči Rusku. Na seznamu jsou pouze 2 státy. Překvapilo mě, že tam není Británie, Pobaltí... návrh seznamu byl původně delší. Zde bychom mohli hledat rozuzlení nejen Vrbětic. My důkazy nemáme, ale Rusové je začnou brzy pouštět ven? Napovídal by tomu i naprostý nezájem EU připojit se k protiruským akcím. Možná vědí, co by na sebe přivolali. https://cz.sputniknews.com/20210514/je-to-oficialni-ruska-vlada-zaradila-cesko-na-seznam-nepratelskych-zemi-14489141.html
Upravené 14. 5. 2021 o 18:20

Rusko označilo Českou republiku a USA za nepřátelské země. Rádiu Svobodná Evropa zmrazilo účty
https://www.lidovky.cz/svet/rusko-vydalo-seznam-nepratelskych-zemi-jsou-na-nem-dve-jmena-usa-a-cesko.A210514_175515_ln_zahranici_lihem


Rusko označilo Českou republiku a USA za nepřátelské země. **Rádiu Svobodná Evropa zmrazilo účty** https://www.lidovky.cz/svet/rusko-vydalo-seznam-nepratelskych-zemi-jsou-na-nem-dve-jmena-usa-a-cesko.A210514_175515_ln_zahranici_lihem

Rusko označilo Českou republiku a USA za nepřátelské země.

Z článku:
"Ruská vláda schválila seznam nepřátelských zemí, přičemž do něj zařadila jen Českou republiku a Spojené státy. Zároveň stanovila maximální počet lidí v Rusku, kteří pro tyto země smějí pracovat. V případě ČR jde o 19 osob, zatímco pro USA nesmí pracovat nikdo."


[quote="pid:15782, uid:68"]Rusko označilo Českou republiku a USA za nepřátelské země.[/quote] Z článku: "Ruská vláda schválila seznam nepřátelských zemí, přičemž do něj zařadila jen Českou republiku a Spojené státy. Zároveň stanovila maximální počet lidí v Rusku, kteří pro tyto země smějí pracovat. V případě ČR jde o **19 osob**, zatímco pro USA nesmí pracovat **nikdo**."

Podpindosník Kolář


Jsou bezradní a Putin ztrácí kontrolu, hodnotí diplomat nepřátelské kroky Ruska


https://www.seznamzpravy.cz/clanek/jsou-bezradni-a-putin-ztraci-kontrolu-hodnoti-diplomat-nepratelske-kroky-ruska-154640#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=2kRRTp8lbHG-202105141829&dop_id=154640&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Podpindosník Kolář Jsou bezradní a Putin ztrácí kontrolu, hodnotí diplomat nepřátelské kroky Ruska https://www.seznamzpravy.cz/clanek/jsou-bezradni-a-putin-ztraci-kontrolu-hodnoti-diplomat-nepratelske-kroky-ruska-154640#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=2kRRTp8lbHG-202105141829&dop_id=154640&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Česká republika reagovala na zaradenie do zoznamu nepriateľských krajín Ruska

Rozhodnutie Ruska pridať Českú republiku na zoznam nepriateľských krajín naznačuje, že Praha na prípad Vrbetice reagovala správne. Uviedol to prvý podpredseda vlády Českej republiky Jan Hamáček, informuje agentúra RIA Novosti.


Dodal, že je hrdý na svoju účasť na príprave a realizácii tejto českej reakcie.
*

Pred tým české ministerstvo zahraničia obvinilo Rusko z „pokusu o eskaláciu konfliktu nielen s Prahou, ale s celou Európskou úniou“.


Ruská vláda predtým zverejňovala zoznam nepriateľských krajín, medzi ktoré patrili iba USA a Česká republika. Objasnilo sa, že Českej republike je povolené prijímať do Ruskej diplomatickej misie najviac 19 ruských pracovníkov, v prípade Spojených štátov ani jedného.


Vzťahy medzi Moskvou a Prahou sa skomplikovali po tom, čo Česká republika obvinila ruské špeciálne služby zo zapojenia do výbuchov v muničnom sklade vo Vrbetici. Vyskytli sa na konci roka 2014, následkom čoho boli dvaja ľudia mŕtvi. Predpokladá sa, že v tom čase explodovali desaťtisíce kilogramov streliva vrátane rakiet stredného doletu.


https://lenta.ru/news/2021/05/14/czere/


**Česká republika reagovala na zaradenie do zoznamu nepriateľských krajín Ruska ** Rozhodnutie Ruska pridať Českú republiku na zoznam nepriateľských krajín naznačuje, že Praha na prípad Vrbetice reagovala správne. Uviedol to prvý podpredseda vlády Českej republiky Jan Hamáček, informuje agentúra RIA Novosti. *Dodal,** že je hrdý na svoju účas**ť na príprave a realizácii tejto českej reakcie. ** Pred tým české ministerstvo zahraničia obvinilo Rusko z „pokusu o eskaláciu konfliktu nielen s Prahou, ale s celou Európskou úniou“. Ruská vláda predtým zverejňovala zoznam nepriateľských krajín, medzi ktoré patrili iba USA a Česká republika. Objasnilo sa, že Českej republike je povolené prijímať do Ruskej diplomatickej misie najviac 19 ruských pracovníkov, v prípade Spojených štátov ani jedného. Vzťahy medzi Moskvou a Prahou sa skomplikovali po tom, čo Česká republika obvinila ruské špeciálne služby zo zapojenia do výbuchov v muničnom sklade vo Vrbetici. Vyskytli sa na konci roka 2014, následkom čoho boli dvaja ľudia mŕtvi. Predpokladá sa, že v tom čase explodovali desaťtisíce kilogramov streliva vrátane rakiet stredného doletu. https://lenta.ru/news/2021/05/14/czere/
Upravené 15. 5. 2021 o 05:54

@Berenika - proces je řízený a má svoji viditelnou a svoji skrytou zákulisní agendu . Tu viditelnou vede 5.kolona, tu skrytou starší kluci . Položme si otázku, proč ta redukce nepřátel na tyto dvě země. Proč asi ?
Nechci jít do detailů, ale Výkaz zisku a ztrát po projevu MZ 25.4. je dost vypovídající. Výsledovku ještě nemáme, ale nemám důvod ke zděšení. I ruská strana pracuje sofistikovaně a spousta věcí se dostává na povrch.

@Berenika - proces je řízený a má svoji viditelnou a svoji skrytou zákulisní agendu . Tu viditelnou vede 5.kolona, tu skrytou starší kluci . Položme si otázku, proč ta redukce nepřátel na tyto dvě země. Proč asi ? Nechci jít do detailů, ale Výkaz zisku a ztrát po projevu MZ 25.4. je dost vypovídající. Výsledovku ještě nemáme, ale nemám důvod ke zděšení. I ruská strana pracuje sofistikovaně a spousta věcí se dostává na povrch.

Položme si otázku, proč ta redukce nepřátel na tyto dvě země. Proč asi ?


Tu jsem si položil, ale nejsem si jistý, znám-li přesnou odpověď. Snad proto, že se v těch dvou zemích chystají významné změny a bude třeba resetovat vztahy a nové položit na zcela nových základech? Nebo že úplně nové vztahy globálně budou položeny skrze tyto dvě země?


Trochu mě překvapilo, že tam není Velká Británie, Ukrajina a Pobaltí.


[quote="pid:15850, uid:57"]Položme si otázku, proč ta redukce nepřátel na tyto dvě země. Proč asi ?[/quote] Tu jsem si položil, ale nejsem si jistý, znám-li přesnou odpověď. Snad proto, že se v těch dvou zemích chystají významné změny a bude třeba resetovat vztahy a nové položit na zcela nových základech? Nebo že úplně nové vztahy globálně budou položeny skrze tyto dvě země? Trochu mě překvapilo, že tam není Velká Británie, Ukrajina a Pobaltí.
Upravené 15. 5. 2021 o 15:45

Proč překvapení ? Globální význam uvedených je mizivý.Právě proto, že u nás sedí na Hradě Henry II,tenhle proces běží. Proč slučovat obě země pod jednoho společného jmenovatele ?
To je pitomost.Srovnávat USA a ČR ve vztahu k Rusku . Rusko pracuje velmi sofistikovaně a to co vypadá jako slabost je jen projev konceptuálního intelektu.Červená čára vůbec nemusí být červená. Ideální je, když ji druhá strana jako ČERVENOU vnímá. Pak nastává bez velkého tlaku "velké hemžení". Stačí sledovat , co se zatím po 25.4. odehrálo, a to jen to viditelné a medializované.


Proč překvapení ? Globální význam uvedených je mizivý.Právě proto, že u nás sedí na Hradě Henry II,tenhle proces běží. Proč slučovat obě země pod jednoho společného jmenovatele ? To je pitomost.Srovnávat USA a ČR ve vztahu k Rusku . Rusko pracuje velmi sofistikovaně a to co vypadá jako slabost je jen projev konceptuálního intelektu.Červená čára vůbec nemusí být červená. Ideální je, když ji druhá strana jako ČERVENOU vnímá. Pak nastává bez velkého tlaku "velké hemžení". Stačí sledovat , co se zatím po 25.4. odehrálo, a to jen to viditelné a medializované.

to co vypadá jako slabost je jen projev konceptuálního intelektu.


Já nikde netvrdil, že by to měla být slabost Ruska.
Nejsem analytik, vnímal jsem to tak, že informačně jednotlivé země připravují, že se na seznamu ocitnou. Takže nevylučuji, že třeba VB či Pobaltí mohly být překvapeny ještě více než já.
Tudíž, mě by skutečně zajímalo, proč zůstaly dvě země. Co je tím společným jmenovatelem? Co jsem psal výše?


v těch dvou zemích chystají významné změny a bude třeba resetovat vztahy a nové položit na zcela nových základech?

Nebo že úplně nové vztahy globálně budou položeny skrze tyto dvě země?


Proč by skrze ČR nemohly být položeny nové základy vztahů? Vždyť Vrbětice takový potenciál mají, nejen v Česko-Ruských vztazích.


[quote="pid:15860, uid:57"]to co vypadá jako slabost je jen projev konceptuálního intelektu.[/quote] Já nikde netvrdil, že by to měla být slabost Ruska. Nejsem analytik, vnímal jsem to tak, že informačně jednotlivé země připravují, že se na seznamu ocitnou. Takže nevylučuji, že třeba VB či Pobaltí mohly být překvapeny ještě více než já. Tudíž, mě by skutečně zajímalo, proč zůstaly dvě země. Co je tím společným jmenovatelem? Co jsem psal výše? [quote="pid:15858, uid:372"]v těch dvou zemích chystají významné změny a bude třeba resetovat vztahy a nové položit na zcela nových základech?[/quote] [quote="pid:15858, uid:372"]Nebo že úplně nové vztahy globálně budou položeny skrze tyto dvě země?[/quote] Proč by skrze ČR nemohly být položeny nové základy vztahů? Vždyť Vrbětice takový potenciál mají, nejen v Česko-Ruských vztazích.

@Jiří - nemyslel jsem to osobně. Ale proč za každou cenu hledáš společného jmenovatele? Rusko sleduje své cíle jak vůči USA,tak vůči ČR. Proto se mi zdá zbytečné nutit je pod stejnou červenou čáru a spojovat je stejnou příčinou. Už tím, že v RSA je v čele Biden a v ČR Zeman jsem řekl dost. Nic jiného jsem tím nemyslel.
To, že ČR a RSA mají jinou roli ve vztahu k Rusku si naštěstí uvědomují na obou stranách a pracují s tim.

@Jiří - nemyslel jsem to osobně. Ale proč za každou cenu hledáš společného jmenovatele? Rusko sleduje své cíle jak vůči USA,tak vůči ČR. Proto se mi zdá zbytečné nutit je pod stejnou červenou čáru a spojovat je stejnou příčinou. Už tím, že v RSA je v čele Biden a v ČR Zeman jsem řekl dost. Nic jiného jsem tím nemyslel. To, že ČR a RSA mají jinou roli ve vztahu k Rusku si naštěstí uvědomují na obou stranách a pracují s tim.

Zakharova: české orgány nie sú schopné objektívne vyšetriť výbuchy vo Vrbetici


Oficiálny predstaviteľ ruského ministerstva zahraničia poznamenal, že v Prahe uprednostňujú vinu na „vonkajšieho nepriateľa“ v osobe Ruska


České orgány preukazujú svoju neschopnosť objektívne vyšetriť výbuchy muničných skladov vo Vrbetici, pričom vinu radšej preniesli na „vonkajšieho nepriateľa“ v osobe Ruska. Tvrdia to komentáre oficiálnej zástupkyne ruského ministerstva zahraničia Márie Zacharovovej, ktoré sa šírili v sobotu.


Diplomat upriamil pozornosť na materiál zverejnený 14. mája v českých novinách Mladá fronta Dnes o strate skladov vo Vrbetici bezprostredne po výbuchoch veľkého množstva zbraní v roku 2014. "Tentokrát, podľa zverejnenia, Štátna inšpekcia bezpečnostných orgánov Českej republiky a Národné stredisko pre boj proti organizovanej kriminalite, ako aj jednotliví vyšetrovatelia zapojení do prípadu, odmietajú komentovať, nielen že nemôžu viesť objektívne vyšetrovanie." , ale tiež nie sú schopní vybudovať logický reťazec hanobení, ku ktorým dochádza na území ich vlastnej krajiny. ““


V celom tomto príbehu je zrejmý iba jeden fakt - v situácii totálneho zmätku v Prahe nenašli nič lepšie, ako sa pokúsiť preniesť všetku vinu za to na povestného „vonkajšieho nepriateľa“ v osobe Ruska, “ Zakharova zdôraznila.


17.apríla české orgány vyhlásili, že Moskva bola zapojená do výbuchov muničného skladu vo východnej dedine Vrbetice v roku 2014, pri ktorých zahynuli dvaja ľudia, a vykázali 18 ruských diplomatov, ktorí boli označovaní za členov ruského špeciálu služby.


Ruské ministerstvo zahraničia vyjadrilo rezolútny protest proti Prahe v súvislosti s krokom urobeným „pod neopodstatnenými a premyslenými zámienkami“ a tiež vyhlásilo 20 zamestnancov českého veľvyslanectva v Moskve za personu non grata. Ako zdôraznila oficiálna predstaviteľka ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharová, Praha za posledných sedem rokov nemala ani predpoklady, ani dôkazy, ktoré by umožňovali obviniť Rusko z účasti na incidente vo Vrbetici.


V piatok bol na oficiálnom portáli právnych informácií zverejnený zoznam nepriateľských zahraničných štátov schválený ruskou vládou. Zahŕňa iba USA a Českú republiku. Zoznam naznačuje, že Česká republika bude môcť v rámci svojej diplomatickej misie zamestnať najviac 19 pracovníkov nachádzajúcich sa v Rusku, v Spojených štátoch amerických ani jedného.


https://tass.ru/politika/11380691


Zakharova: české orgány nie sú schopné objektívne vyšetriť výbuchy vo Vrbetici ============================================================================== Oficiálny predstaviteľ ruského ministerstva zahraničia poznamenal, že v Prahe uprednostňujú vinu na „vonkajšieho nepriateľa“ v osobe Ruska České orgány preukazujú svoju neschopnosť objektívne vyšetriť výbuchy muničných skladov vo Vrbetici, pričom vinu radšej preniesli na „vonkajšieho nepriateľa“ v osobe Ruska. Tvrdia to komentáre oficiálnej zástupkyne ruského ministerstva zahraničia Márie Zacharovovej, ktoré sa šírili v sobotu. Diplomat upriamil pozornosť na materiál zverejnený 14. mája v českých novinách Mladá fronta Dnes o strate skladov vo Vrbetici bezprostredne po výbuchoch veľkého množstva zbraní v roku 2014. "Tentokrát, podľa zverejnenia, Štátna inšpekcia bezpečnostných orgánov Českej republiky a Národné stredisko pre boj proti organizovanej kriminalite, ako aj jednotliví vyšetrovatelia zapojení do prípadu, odmietajú komentovať, nielen že nemôžu viesť objektívne vyšetrovanie." , ale tiež nie sú schopní vybudovať logický reťazec hanobení, ku ktorým dochádza na území ich vlastnej krajiny. ““ V celom tomto príbehu je zrejmý iba jeden fakt - v situácii totálneho zmätku v Prahe nenašli nič lepšie, ako sa pokúsiť preniesť všetku vinu za to na povestného „vonkajšieho nepriateľa“ v osobe Ruska, “ Zakharova zdôraznila. 17.apríla české orgány vyhlásili, že Moskva bola zapojená do výbuchov muničného skladu vo východnej dedine Vrbetice v roku 2014, pri ktorých zahynuli dvaja ľudia, a vykázali 18 ruských diplomatov, ktorí boli označovaní za členov ruského špeciálu služby. Ruské ministerstvo zahraničia vyjadrilo rezolútny protest proti Prahe v súvislosti s krokom urobeným „pod neopodstatnenými a premyslenými zámienkami“ a tiež vyhlásilo 20 zamestnancov českého veľvyslanectva v Moskve za personu non grata. Ako zdôraznila oficiálna predstaviteľka ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharová, Praha za posledných sedem rokov nemala ani predpoklady, ani dôkazy, ktoré by umožňovali obviniť Rusko z účasti na incidente vo Vrbetici. V piatok bol na oficiálnom portáli právnych informácií zverejnený zoznam nepriateľských zahraničných štátov schválený ruskou vládou. Zahŕňa iba USA a Českú republiku. Zoznam naznačuje, že Česká republika bude môcť v rámci svojej diplomatickej misie zamestnať najviac 19 pracovníkov nachádzajúcich sa v Rusku, v Spojených štátoch amerických ani jedného. https://tass.ru/politika/11380691
Upravené 15. 5. 2021 o 17:45

Proč slučovat obě země pod jednoho společného jmenovatele ?


Protože tím společným jmenovatelem je umístění na seznamu, proto pátrám po tom, proč tam jsou právě ty země... to neznamená, že důvody pro jejich umístění musejí být stejné.


Už tím, že v RSA je v čele Biden a v ČR Zeman jsem řekl dost.


Rozumím tomu správně, že víš, co konkrétně uvést, ale z taktických důvodů nechceš? Stejně jako Pjakin, který v posledním díle řekl, že nenastal čas mluvit o určitých jevech, protože zatím nebyly dostatečně ozvučeny?


[quote="pid:15860, uid:57"]Proč slučovat obě země pod jednoho společného jmenovatele ?[/quote] Protože tím společným jmenovatelem je umístění na seznamu, proto pátrám po tom, proč tam jsou právě ty země... to neznamená, že důvody pro jejich umístění musejí být stejné. [quote="pid:15864, uid:57"]Už tím, že v RSA je v čele Biden a v ČR Zeman jsem řekl dost.[/quote] Rozumím tomu správně, že víš, co konkrétně uvést, ale z taktických důvodů nechceš? Stejně jako Pjakin, který v posledním díle řekl, že nenastal čas mluvit o určitých jevech, protože zatím nebyly dostatečně ozvučeny?
Upravené 15. 5. 2021 o 18:55

Je vidět,že tah se seznamem dvou "nepřátel" zabírá... proč jen dva a ne tři nebo pět ?


Je vidět,že tah se seznamem dvou "nepřátel" zabírá... proč jen dva a ne tři nebo pět ?

Je vidět,že tah se seznamem dvou "nepřátel" zabírá... proč jen dva a ne tři nebo pět ?


Upřímně, nechápu, co tím máš na mysli. Raději se ptát už nebudu, ono se to dřív nebo později vyvrbí i pro ty méně chápající.


[quote="pid:15892, uid:57"]Je vidět,že tah se seznamem dvou "nepřátel" zabírá... proč jen dva a ne tři nebo pět ?[/quote] Upřímně, nechápu, co tím máš na mysli. Raději se ptát už nebudu, ono se to dřív nebo později vyvrbí i pro ty méně chápající.

Česká republika očakáva od Moskvy vysvetlenie práce veľvyslanectva


Český veľvyslanec v Moskve Vitezslav Pivonka uviedol, že nevie, ako by fungovali českí diplomati a konzuláty v Rusku po zaradení Českej republiky do zoznamu krajín, ktoré sú voči Moskve nepriateľské.


„Oni (ruská strana - RT) nám musia vysvetliť, že pri praktických činnostiach veľvyslanectva a generálnych konzulátov (Českej republiky v Rusku - RT) v budúcnosti bude toto (zaradenie do zoznamu nepriateľských krajín - RT) by malo znamenať, “cituje český portál irozhlas vyhlásenie veľvyslanca .cz.


Pivonka dodal, že očakáva ruskú reakciu.
https://russian.rt.com/world/news/862349-chehiya-razyasneniya-pravitelstvo


Česká republika očakáva od Moskvy vysvetlenie práce veľvyslanectva Český veľvyslanec v Moskve Vitezslav Pivonka uviedol, že nevie, ako by fungovali českí diplomati a konzuláty v Rusku po zaradení Českej republiky do zoznamu krajín, ktoré sú voči Moskve nepriateľské. „Oni (ruská strana - RT) nám musia vysvetliť, že pri praktických činnostiach veľvyslanectva a generálnych konzulátov (Českej republiky v Rusku - RT) v budúcnosti bude toto (zaradenie do zoznamu nepriateľských krajín - RT) by malo znamenať, “cituje český portál irozhlas vyhlásenie veľvyslanca .cz. Pivonka dodal, že očakáva ruskú reakciu. https://russian.rt.com/world/news/862349-chehiya-razyasneniya-pravitelstvo

budúcnosti bude toto (zaradenie do zoznamu nepriateľských krajín - RT) by malo znamenať, “

Toto je ta červená linie. Rusko nic vysvětlovat nebude. Jen se v tom pěkně vymáchejte, tupci.


[quote="pid:15896, uid:12"]budúcnosti bude toto (zaradenie do zoznamu nepriateľských krajín - RT) by malo znamenať, “[/quote] Toto je ta červená linie. Rusko nic vysvětlovat nebude. Jen se v tom pěkně vymáchejte, tupci.

EU vyzvala Rusko, aby přehodnotilo své rozhodnutí o seznamu ne přátelských zemí


Podle prohlášení šéfa evropské diplomacie Josepa Borrella považuje Evropská unie obvinění z nepřátelských akcí vůči Rusku za neodůvodněná a vyzývá Moskvu, aby přehodnotila rozhodnutí o seznamu zemí nechovajících se přátelsky.
„Vyzýváme Rusko, aby toto rozhodnutí přehodnotilo, aby nedocházelo k dalšímu zhoršování našich vztahů, které jsou i tak v napjatém stavu. EU bude nadále koordinovat svůj postoj s partnery,“ uvádí se v dokumentu.
Borrell zdůraznil, že EU „vyjadřuje plnou solidaritu s Českou republikou jako se členským státem i s USA. Vyzýváme Rusko, aby plně respektovalo Vídeňskou úmluvu“.
V pátek předseda Evropské radu Charles Michel označil rozhodnutí ruské vlády za další krok směrem k eskalaci.
Podle české diplomacie Rusko svými kroky eskaluje vztahy nejen s Českou republikou, ale i s celou EU a porušuje mezinárodní právo.
Ministerstvo zahraničí ČR dále uvedlo, že Rusko zvolilo cestu konfrontace, která negativně ovlivní kontakty mezi obyčejnými občany.
Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) uvedl, že rozhodnutí ruské vlády potvrzuje,
že Česká republika reagovala ve vrbětické kauze správně.


Vysoce postavený evropský zdroj v Bruselu dříve novinářům řekl, že EU bude brát zařazení i jediné země EU na seznam ne přátelských zemí jako krok vůči celé EU. Dodal také, že seznam je v rozporu s mezinárodním právem i Vídeňskou úmluvou o diplomatických stycích.


Očekává se, že téma vztahů mezi Ruskem a EU
bude projednáno na summitu EU v Bruselu ve dnech 24. – 25. května.
https://cz.sputniknews.com/20210515/eu-vyzvala-rusko-aby-prehodnotilo-sve-rozhodnuti-o-seznamu-ne-pratelskych-zemi-14501061.html


EU vyzvala Rusko, aby přehodnotilo své rozhodnutí o seznamu ne přátelských zemí ------------------------------------------------------------------------------- Podle prohlášení šéfa evropské diplomacie Josepa Borrella považuje Evropská unie obvinění z nepřátelských akcí vůči Rusku za neodůvodněná a vyzývá Moskvu, aby přehodnotila rozhodnutí o seznamu zemí nechovajících se přátelsky. „Vyzýváme Rusko, aby toto rozhodnutí přehodnotilo, aby nedocházelo k dalšímu zhoršování našich vztahů, které jsou i tak v napjatém stavu. EU bude nadále koordinovat svůj postoj s partnery,“ uvádí se v dokumentu. Borrell zdůraznil, že EU „vyjadřuje plnou solidaritu s Českou republikou jako se členským státem i s USA. Vyzýváme Rusko, aby plně respektovalo Vídeňskou úmluvu“. V pátek předseda Evropské radu Charles Michel označil rozhodnutí ruské vlády za další krok směrem k eskalaci. Podle české diplomacie Rusko svými kroky eskaluje vztahy nejen s Českou republikou, ale i s celou EU a porušuje mezinárodní právo. Ministerstvo zahraničí ČR dále uvedlo, že Rusko zvolilo cestu konfrontace, která negativně ovlivní kontakty mezi obyčejnými občany. Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) uvedl, že rozhodnutí ruské vlády potvrzuje, že Česká republika reagovala ve vrbětické kauze správně. Vysoce postavený evropský zdroj v Bruselu dříve novinářům řekl, že EU bude brát zařazení i jediné země EU na seznam ne přátelských zemí jako krok vůči celé EU. Dodal také, že seznam je v rozporu s mezinárodním právem i Vídeňskou úmluvou o diplomatických stycích. Očekává se, že téma vztahů mezi Ruskem a EU bude projednáno na summitu EU v Bruselu ve dnech 24. – 25. května. https://cz.sputniknews.com/20210515/eu-vyzvala-rusko-aby-prehodnotilo-sve-rozhodnuti-o-seznamu-ne-pratelskych-zemi-14501061.html

„Vyzýváme Rusko, aby toto rozhodnutí přehodnotilo, aby nedocházelo k dalšímu zhoršování našich vztahů, které jsou i tak v napjatém stavu. EU bude nadále koordinovat svůj postoj s partnery,“

Myš zařvala a co dál?


[quote="pid:15911, uid:78"]„Vyzýváme Rusko, aby toto rozhodnutí přehodnotilo, aby nedocházelo k dalšímu zhoršování našich vztahů, které jsou i tak v napjatém stavu. EU bude nadále koordinovat svůj postoj s partnery,“[/quote] Myš zařvala a co dál?

@Jiří - neber to jako hádanku,kterou chceš rychle rozlousknout. Je to pravý opak-příležitost pro trpělivou práci vlastním rozumem. Podívej se na ten cvrkot a stačil kus papíru ,názvy dvou zemí a vyjádření vztahu. Tohle bude charakterizovat ruskou vnější a globální politiku stále víc. A přivádět nejprve k zuřivosti a posléze k zoufalství staré atlantisty. @Rusofil to trefil přesně.
Tvoji otázku si klade i mnoho politiků,politologů a analytiků. Pracují se starým algoritmem ruské vnější a globální politiky. Než něco udělalo, vše ohlásilo Velkému Bílému otci ve Washingtonu a čekalo, jestli se nebude moc zlobit . Pak teprve předvídatelně konalo.
Zlom nastal v r.2015 (26 Kalibrů do Sýrie) a dokonán byl po 6letech21.4.2021 při projevu v Dumě.
Už chápeš ? Kvantový skok.

@Jiří - neber to jako hádanku,kterou chceš rychle rozlousknout. Je to pravý opak-příležitost pro trpělivou práci vlastním rozumem. Podívej se na ten cvrkot a stačil kus papíru ,názvy dvou zemí a vyjádření vztahu. Tohle bude charakterizovat ruskou vnější a globální politiku stále víc. A přivádět nejprve k zuřivosti a posléze k zoufalství staré atlantisty. @Rusofil to trefil přesně. Tvoji otázku si klade i mnoho politiků,politologů a analytiků. Pracují se starým algoritmem ruské vnější a globální politiky. Než něco udělalo, vše ohlásilo Velkému Bílému otci ve Washingtonu a čekalo, jestli se nebude moc zlobit . Pak teprve předvídatelně konalo. Zlom nastal v r.2015 (26 Kalibrů do Sýrie) a dokonán byl po 6letech21.4.2021 při projevu v Dumě. Už chápeš ? Kvantový skok.

neber to jako hádanku,kterou chceš rychle rozlousknout. Je to pravý opak-příležitost pro trpělivou práci vlastním rozumem.


Ráno moudřejší večera.... máš pravdu. Asi jsem se zasekl na tom počtu a bylo to vlastně zbytečné.


Tvoji otázku si klade i mnoho politiků,politologů a analytiků


Vlastně se tudíž honí za návnadou a uniká jim, stejně jako to uniklo mně, podstata. Díky za rozbor!


[quote="pid:15916, uid:57"]neber to jako hádanku,kterou chceš rychle rozlousknout. Je to pravý opak-příležitost pro trpělivou práci vlastním rozumem.[/quote] Ráno moudřejší večera.... máš pravdu. Asi jsem se zasekl na tom počtu a bylo to vlastně zbytečné. [quote="pid:15916, uid:57"]Tvoji otázku si klade i mnoho politiků,politologů a analytiků[/quote] Vlastně se tudíž honí za návnadou a uniká jim, stejně jako to uniklo mně, podstata. Díky za rozbor!

EU vyzvala Rusko, aby přehodnotilo své rozhodnutí o seznamu ne přátelských zemí

Cože?
2 se jim zdá málo?
;-)


[quote="pid:15911, uid:78"]EU vyzvala Rusko, aby přehodnotilo své rozhodnutí o seznamu ne přátelských zemí[/quote] Cože? 2 se jim zdá málo? ;-)

Cože?
2 se jim zdá málo?
;-)

"Utekla nám myška do strniska, nemáme ji doma od včerejška,
málo nás, málo nás, pojďe další mezi nás."


[quote="pid:15948, uid:240"]Cože? 2 se jim zdá málo? ;-)[/quote] "Utekla nám myška do strniska, nemáme ji doma od včerejška, málo nás, málo nás, pojďe další mezi nás."

no, mozno je to cele o tom, ze obmedzili pracu domacich u tychto velvyslanectiev.....a kedze z domova nemozu prist, bud obmedzia cinnost alebo ju budu realizovat ti, co tam ostali. CR ako relativne mala ambasada s Ceskym domom (a povolili jej cca do 20 zamestnancov Rusov), americka ako velka (a zakazali vsetko). Takze sa budu musiet viac sustredovat na pristup k ludom v Rusku cez ine ambasady (a sledovaci budu mat lahsiu pracu)


no, mozno je to cele o tom, ze obmedzili pracu domacich u tychto velvyslanectiev.....a kedze z domova nemozu prist, bud obmedzia cinnost alebo ju budu realizovat ti, co tam ostali. CR ako relativne mala ambasada s Ceskym domom (a povolili jej cca do 20 zamestnancov Rusov), americka ako velka (a zakazali vsetko). Takze sa budu musiet viac sustredovat na pristup k ludom v Rusku cez ine ambasady (a sledovaci budu mat lahsiu pracu)

Zdravia všetkým.
Veď situáciu vystihuje fráza šakal Tabaki šteká a Tiger Šerchán v tichosti odchádza. Túto frázu vyložili mnohý a nie je potrebné to opakovať. Tu sa odpisuje syndróm českej uličky cez ktorú sa v minulosti riešilo veľa procesov. Tento krát to už fungovať nebude. USA nie sú v kondícii a relatívne pevné spojenie RF a Číny je nad sily USA a aj nad možnosti celého zoskupenie NATO. Mnohé Európske štáty odmietajú slepo nasledovať USA a miesto nich ťahať horúce gaštany z ohňa. Francúzsko je paralyzované a nemôže si dovoliť konflikt so silným vonkajším nepriateľom. Nemecko na truck močiaru robia všetko preto aby sa dokončil NS2 čím si zabezpečia kúsok suverenity. Zvyšok západnej Európy je paralyzovaný migrantmi , covidom a narastajúcim hnevom ľudí. Británia vysiela časť loďstva na zastrašovanie Číny no nebude to mať účinok. Čínske elity si začali uvedomovať že ak sa im podarí nahradiť čo najväčšiu časť elít z Londýna tak budú dlhšie centrom riadenia aspoň oni to tak chápu.
S pozdravom Peter.


Zdravia všetkým. Veď situáciu vystihuje fráza šakal Tabaki šteká a Tiger Šerchán v tichosti odchádza. Túto frázu vyložili mnohý a nie je potrebné to opakovať. Tu sa odpisuje syndróm českej uličky cez ktorú sa v minulosti riešilo veľa procesov. Tento krát to už fungovať nebude. USA nie sú v kondícii a relatívne pevné spojenie RF a Číny je nad sily USA a aj nad možnosti celého zoskupenie NATO. Mnohé Európske štáty odmietajú slepo nasledovať USA a miesto nich ťahať horúce gaštany z ohňa. Francúzsko je paralyzované a nemôže si dovoliť konflikt so silným vonkajším nepriateľom. Nemecko na truck močiaru robia všetko preto aby sa dokončil NS2 čím si zabezpečia kúsok suverenity. Zvyšok západnej Európy je paralyzovaný migrantmi , covidom a narastajúcim hnevom ľudí. Británia vysiela časť loďstva na zastrašovanie Číny no nebude to mať účinok. Čínske elity si začali uvedomovať že ak sa im podarí nahradiť čo najväčšiu časť elít z Londýna tak budú dlhšie centrom riadenia aspoň oni to tak chápu. S pozdravom Peter.

K tomu neprijatelstvu by som dodal, ze treba jasne odlisovat od narodu ceskeho a parazitov v parlamente, pretoze tak ako na Slovensku tak aj v Cesku okolo 75 % naroda nema s Rusmi ziaden problem, kdezto v parlamente je to opacne. Aj som cital komentare pod roznymi clankami, kde Cesi sa jasne distancuju od konania ceskeho parlamentu a vlady, podobne ako sa distancuju Slovaci od vlady. Vznika velmi velka priepast medzi ludom a vladou. Povedal by som ze az prilis velka ... tato priepast moze mat kludne take nasledky v buducnosti, ze Cesko, Slovensko ako aj ine narody jednoducho odignoruju zapadom nanutene vlady a spoja sa s Ruskom vo federacii... Vektor cielov Slovanskych narodov sa zacina zjednocovat .... po case jednoducho vektor destrukcnych cielov nam nanutenych vlad proste zomrie. Nebude ho mat kto zivit. Odumrie a s nim aj ti bioroboti.


K tomu neprijatelstvu by som dodal, ze treba jasne odlisovat od narodu ceskeho a parazitov v parlamente, pretoze tak ako na Slovensku tak aj v Cesku okolo 75 % naroda nema s Rusmi ziaden problem, kdezto v parlamente je to opacne. Aj som cital komentare pod roznymi clankami, kde Cesi sa jasne distancuju od konania ceskeho parlamentu a vlady, podobne ako sa distancuju Slovaci od vlady. Vznika velmi velka priepast medzi ludom a vladou. Povedal by som ze az prilis velka ... tato priepast moze mat kludne take nasledky v buducnosti, ze Cesko, Slovensko ako aj ine narody jednoducho odignoruju zapadom nanutene vlady a spoja sa s Ruskom vo federacii... Vektor cielov Slovanskych narodov sa zacina zjednocovat .... po case jednoducho vektor destrukcnych cielov nam nanutenych vlad proste zomrie. Nebude ho mat kto zivit. Odumrie a s nim aj ti bioroboti.

Putin v mistrovském projevu označil české politiky za šakaly!


https://youtu.be/K9m7d-Z57do


Z Ruské vojenské doktríny vyplývá, že Rusko má dva nepřátelé USA (Tygr) a Česko (Šakal).
Putin byl v projevu sebevědomý a optimistický. Vyhrál první kolo souboje s Joe Bidenem na celé čáře. Svět se v dubnu změnil k nepoznání. Rusko a Čína uzavřeli spojenectví proti USA . Stále více zemí bude hledat útočiště pod jejich ochranou . USA se vrací předchozí politika neoconů jako Bumerang. Čeští šakalové budou z Prahy sice ještě dlouho a nahlas výt, ale už i polská média si všímají , že ani nejgeniálnější ruský agent nedokáže výbuchem beze stopy nechat zmizet tisíce raket a samopalů. Poláci, považovaní v EU za největší nepřátele Ruska sázejí na pragmatickou politiku ve prospěch polských národních zájmů. Svět se změnil. Pražští šakalové se nezmění, jedninou cestou je, nevolit je.


Putin v mistrovském projevu označil české politiky za šakaly! https://youtu.be/K9m7d-Z57do Z Ruské vojenské doktríny vyplývá, že Rusko má dva nepřátelé USA (Tygr) a Česko (Šakal). Putin byl v projevu sebevědomý a optimistický. Vyhrál první kolo souboje s Joe Bidenem na celé čáře. Svět se v dubnu změnil k nepoznání. Rusko a Čína uzavřeli spojenectví proti USA . Stále více zemí bude hledat útočiště pod jejich ochranou . USA se vrací předchozí politika neoconů jako Bumerang. Čeští šakalové budou z Prahy sice ještě dlouho a nahlas výt, ale už i polská média si všímají , že ani nejgeniálnější ruský agent nedokáže výbuchem beze stopy nechat zmizet tisíce raket a samopalů. Poláci, považovaní v EU za největší nepřátele Ruska sázejí na pragmatickou politiku ve prospěch polských národních zájmů. Svět se změnil. Pražští šakalové se nezmění, jedninou cestou je, nevolit je.

po case jednoducho vektor destrukcnych cielov nam nanutenych vlad proste zomrie. Nebude ho mat kto zivit. Odumrie a s nim aj ti bioroboti.


A urýchli to ten finančný kolaps, ktorý sa na nás sa rúti...


[quote="pid:16131, uid:106"]po case jednoducho vektor destrukcnych cielov nam nanutenych vlad proste zomrie. Nebude ho mat kto zivit. Odumrie a s nim aj ti bioroboti.[/quote] A urýchli to ten finančný kolaps, ktorý sa na nás sa rúti...

Moderátor

Česko a USA byly prohlášeny za nepřátelské země vůči Rusku.

No a za tim prohlasenim jde videt hajzlbaba"" krvava madla "" allias madelaine albright.
nezapomente na to... az se za par let budou hledat vinici.....a zacne se hrat tolik oblibena ceska hra ""JA NIC JA MUZIKANT...ze Kocabe, halouzku, hrniknize, kolari a ostatni prizdi sraci.... to bude srandy.....


[quote="pid:15771, uid:372"]Česko a USA byly prohlášeny za nepřátelské země vůči Rusku.[/quote] No a za tim prohlasenim jde videt hajzlbaba"" krvava madla "" allias madelaine albright. nezapomente na to... az se za par let budou hledat vinici.....a zacne se hrat tolik oblibena ceska hra ""JA NIC JA MUZIKANT...ze Kocabe, halouzku, hrniknize, kolari a ostatni prizdi sraci.... to bude srandy.....

Pražští šakalové

Pražští šekelové...


[quote="pid:16132, uid:141"]Pražští šakalové[/quote] Pražští šekelové...

Duo tiger + šakal je dobre známe aj z iných rozprávok, kde zloduchovi väčšinou pomáhajú tupelá. A v každej jednej rozprávke tak aj končia, ako tupelá.


Výborné, že Rusko pracuje práve s touto matricou, lebo ľudia ju majú napozeranú dostatočne.


Duo tiger + šakal je dobre známe aj z iných rozprávok, kde zloduchovi väčšinou pomáhajú tupelá. A v každej jednej rozprávke tak aj končia, ako tupelá. Výborné, že Rusko pracuje práve s touto matricou, lebo ľudia ju majú napozeranú dostatočne.

Moderátor

Pražští šakalové se nezmění, jedninou cestou je, nevolit je.

Pražští šakalové (naše 5-tá kolona) už tuší, že zdechnou hlady. Na východě už nedostanou nažrat (Putin jim to jasně sdělil - udělá z nich exemplární příklad pro zbytek debilů), na západě není z čeho (mají vlastních šakalů dost, spíš by chtěli ještě něco ukrást u nás) a doma už téměř nic nezbylo. Tak se budou rvát mezi sebou o zbylé domácí ovce. Jen doufám, že to většina ovcí včas pochopí (do voleb), jinak skončíme v úplné izolaci a bídě. Na druhou stranu, bude to pro mnohé přínosná škola života.


[quote="pid:16132, uid:141"]Pražští šakalové se nezmění, jedninou cestou je, nevolit je.[/quote] Pražští šakalové (naše 5-tá kolona) už tuší, že zdechnou hlady. Na východě už nedostanou nažrat (Putin jim to jasně sdělil - udělá z nich exemplární příklad pro zbytek debilů), na západě není z čeho (mají vlastních šakalů dost, spíš by chtěli ještě něco ukrást u nás) a doma už téměř nic nezbylo. Tak se budou rvát mezi sebou o zbylé domácí ovce. Jen doufám, že to většina ovcí včas pochopí (do voleb), jinak skončíme v úplné izolaci a bídě. Na druhou stranu, bude to pro mnohé přínosná škola života.

Tady už nám šakalové slibují, po vzoru páníčka, že vše zařídí tak, aby jsme se jich nemohli už nikdy zbavit. Jen si při tom nevšimli, že starý pán je na smrtelné posteli a nového svým vytím zbytečně dráždí.


Překopeme volby, slibuje koalice Pirátů a STAN
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/s-cim-jdou-pirati-a-stan-do-voleb-zvolte-si-starostu-naprimo-154966#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=wecMOUqwMgE-202105180845&dop_id=154966&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


"Korespondenční volby, volby přes internet, volba s předstihem, ale i změny ve sčítání hlasů či zjednodušení systému komunálních voleb. S tím jde do letošních sněmovních voleb koalice Pirátů se Starosty a nezávislými. Slibují si od toho šetření peněz státu i času voličů, ale také efektivnější správu voleb.
V malých obcích, kde stranická příslušnost není tak důležitá jako ve velkých městech, by si voliči přímo volili toho, kdo se postaví do čela obce. Volič podle tohoto návrhu bude více vědět, co se stane s jeho hlasem."


Ovečkám na malých obcích slibují přímou demokracii.


Tady už nám šakalové slibují, po vzoru páníčka, že vše zařídí tak, aby jsme se jich nemohli už nikdy zbavit. Jen si při tom nevšimli, že starý pán je na smrtelné posteli a nového svým vytím zbytečně dráždí. **Překopeme volby, slibuje koalice Pirátů a STAN** https://www.seznamzpravy.cz/clanek/s-cim-jdou-pirati-a-stan-do-voleb-zvolte-si-starostu-naprimo-154966#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=wecMOUqwMgE-202105180845&dop_id=154966&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz "Korespondenční volby, volby přes internet, volba s předstihem, ale i změny ve sčítání hlasů či zjednodušení systému komunálních voleb. S tím jde do letošních sněmovních voleb koalice Pirátů se Starosty a nezávislými. Slibují si od toho šetření peněz státu i času voličů, ale také efektivnější správu voleb. V malých obcích, kde stranická příslušnost není tak důležitá jako ve velkých městech, by si voliči přímo volili toho, kdo se postaví do čela obce. Volič podle tohoto návrhu bude více vědět, co se stane s jeho hlasem." Ovečkám na malých obcích slibují přímou demokracii.

na parlamentnilisty.cz je rozhovor s Tlustym (byvale ODS). To, ze chce americky system zdravotnictva apod. je jedna vec, nic prekvapive, ale pacilo sa mi, ako si vymyslel, ze jednotlive krajske zastupitelstva by mali byt dvojkomorove (asi aby bolo treba 2x viac uplatkov, samotny senat nestaci)


https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/-Potvrzeno-Podvod-na-volicich-Vlastimil-Tlusty-prave-pohrbil-ODS-A-vytahl-velky-trhak-pro-volby-664203


na parlamentnilisty.cz je rozhovor s Tlustym (byvale ODS). To, ze chce americky system zdravotnictva apod. je jedna vec, nic prekvapive, ale pacilo sa mi, ako si vymyslel, ze jednotlive krajske zastupitelstva by mali byt dvojkomorove (asi aby bolo treba 2x viac uplatkov, samotny senat nestaci) https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/-Potvrzeno-Podvod-na-volicich-Vlastimil-Tlusty-prave-pohrbil-ODS-A-vytahl-velky-trhak-pro-volby-664203

v těch dvou zemích chystají významné změny a bude třeba resetovat vztahy a nové položit na zcela nových základech?

Suhlas .....Stary baca.......z vonku to tak naozaj vyzera.....


[quote="pid:15858, uid:372"]v těch dvou zemích chystají významné změny a bude třeba resetovat vztahy a nové položit na zcela nových základech?[/quote] Suhlas .....Stary baca.......z vonku to tak naozaj vyzera.....

Vypadá to, že ti nejzuřivější podpindos, nepřekvapivě shromážděni v Senátu, by rádi dostali Česko i na seznam nepřátel Číny. Vyzvou vládu k odmítnutí účasti na olympiádě.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/senat-vybuch-ve-vrbeticich-2014-olympijske-hry-cina-2022-tibet-ujgurove.A210519_100552_domaci_kop


Česko ať chcípne, hlavně, že budou mít páníčci více kšeftů.


Vypadá to, že ti nejzuřivější podpindos, nepřekvapivě shromážděni v Senátu, by rádi dostali Česko i na seznam nepřátel Číny. Vyzvou vládu k odmítnutí účasti na olympiádě. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/senat-vybuch-ve-vrbeticich-2014-olympijske-hry-cina-2022-tibet-ujgurove.A210519_100552_domaci_kop Česko ať chcípne, hlavně, že budou mít páníčci více kšeftů.
Upravené 19. 5. 2021 o 14:02

To je zajímavé. Biden údajně uvažuje zrušit některé sankce vůči Rusku kvůli Nordstreamu 2.


https://www.breitbart.com/politics/2021/05/18/report-joe-biden-will-waive-sanctions-for-russia-pipeline-to-germany/


Úskok, nebo seznam začíná fungovat?


To je zajímavé. Biden údajně uvažuje zrušit některé sankce vůči Rusku kvůli Nordstreamu 2. https://www.breitbart.com/politics/2021/05/18/report-joe-biden-will-waive-sanctions-for-russia-pipeline-to-germany/ Úskok, nebo seznam začíná fungovat?
3.76k
36
16
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept