Mimo kategórií
podpora vydania knihy Mýty a fakty o skracovaní pracovného času

ak by ste mali zaujem a moznost pomoct dobrej veci...
tu je kratke video, ktore ozrejmuje myslienku:
https://www.youtube.com/watch?v=zwFVtkhb5zc


a tu link na podporu vydania knihy s kratkou charakteristikou
https://www.startlab.sk/projekty/2013-kniha-myty-a-fakty-o-skracovani-pracovneho-casu/
ide o projekt OZ Pracujuca chudoba - "Vydanie odborno-populárnej publikácie o skracovaní pracovného času. V našich médiách sa táto debata zväčša prebieha bez odborných argumentov a citovaním ekonomických analytikov, ktorí pristupujú k téme ideologicky a nie odborne. Cieľom publikácie je priniesť do verejnej debaty skutočné argumenty, prečo je dôležité skracovať pracovnú dobu a ako to pomôže všetkým, firmám, zamestnancom aj ekológii "


ak by ste mali zaujem a moznost pomoct dobrej veci... tu je kratke video, ktore ozrejmuje myslienku: https://www.youtube.com/watch?v=zwFVtkhb5zc a tu link na podporu vydania knihy s kratkou charakteristikou https://www.startlab.sk/projekty/2013-kniha-myty-a-fakty-o-skracovani-pracovneho-casu/ ide o projekt OZ Pracujuca chudoba - "Vydanie odborno-populárnej publikácie o skracovaní pracovného času. V našich médiách sa táto debata zväčša prebieha bez odborných argumentov a citovaním ekonomických analytikov, ktorí pristupujú k téme ideologicky a nie odborne. Cieľom publikácie je priniesť do verejnej debaty skutočné argumenty, prečo je dôležité skracovať pracovnú dobu a ako to pomôže všetkým, firmám, zamestnancom aj ekológii "

Kolik knih vydají za 1600 Eur?

Tam treba zohľadniť aj ľudskú prácu a počet hodín strávených nad touto činnosťou. Keď sa naplno venuješ jednej činnosti, nemôžeš sa venovať inej zárobkovej činnosti. A na chlieb pre seba a rodinu si musí zarábať každý.


Aj keď neviem, čo v tomto prípade potrebujú zrealizovať. Malý náklad je drahší ako väčšie množstvo kníh. Čiernobiela tlač je lacnejšia ako farebná. Je rozdiel medzi mäkkou a tvrdou väzbou. Otázky asi treba smerovať na nich.


[quote="pid:15873, uid:181"]Kolik knih vydají za 1600 Eur?[/quote] Tam treba zohľadniť aj ľudskú prácu a počet hodín strávených nad touto činnosťou. Keď sa naplno venuješ jednej činnosti, nemôžeš sa venovať inej zárobkovej činnosti. A na chlieb pre seba a rodinu si musí zarábať každý. Aj keď neviem, čo v tomto prípade potrebujú zrealizovať. Malý náklad je drahší ako väčšie množstvo kníh. Čiernobiela tlač je lacnejšia ako farebná. Je rozdiel medzi mäkkou a tvrdou väzbou. Otázky asi treba smerovať na nich.

Tam treba zohľadniť aj ľudskú prácu a počet hodín strávených nad touto činnosťou. Keď sa naplno venuješ jednej činnosti, nemôžeš sa venovať inej zárobkovej činnosti. A na chlieb pre seba a rodinu si musí zarábať každý.


No, chtěl jsem spíše říci, že 1600 se mi zdá hodně málo. :-)


[quote="pid:15881, uid:6"]Tam treba zohľadniť aj ľudskú prácu a počet hodín strávených nad touto činnosťou. Keď sa naplno venuješ jednej činnosti, nemôžeš sa venovať inej zárobkovej činnosti. A na chlieb pre seba a rodinu si musí zarábať každý.[/quote] No, chtěl jsem spíše říci, že 1600 se mi zdá hodně málo. :-)

Kolik knih vydají za 1600 Eur?


Tu knížku už mají napsanou a dělají korektury .... (to vše nejspíš zatím znamená, že investovali svůj čas zatím zadarmo)


Samotné vydání knih není taková investice .... a 110 stránková kniha se dá za tyto peníze vydat (nejspíše nechtějí to tohoto podniku investovat svoje peníze) řádově v nákladu 1000-2000 ks. Když prodají 1/3-1/2 z nákladu, tak na vytištění rozhodně neprodělají.


Problém je, aby kniha vydělala na spisovatele/překladatele/další činnost při propagaci tématu ... to pak je třeba prodat mnohem více tisíc ks, nebo neúměrně zdražit.


Tj. těch 1600 € pomůže dost. .... nejprve k tomu, že to vůbec vydají.


Následně když budou prodeje a téma zaujme, tak se jim ty peníze vrátí na další činnost. .... a toto je téma, které by komunitu studentů KSB mělo zajímat


[quote="pid:15873, uid:181"]Kolik knih vydají za 1600 Eur?[/quote] Tu knížku už mají napsanou a dělají korektury .... (to vše nejspíš zatím znamená, že investovali svůj čas zatím zadarmo) Samotné vydání knih není taková investice .... a 110 stránková kniha se dá za tyto peníze vydat (nejspíše nechtějí to tohoto podniku investovat svoje peníze) řádově v nákladu 1000-2000 ks. Když prodají 1/3-1/2 z nákladu, tak na vytištění rozhodně neprodělají. Problém je, aby kniha vydělala na spisovatele/překladatele/další činnost při propagaci tématu ... to pak je třeba prodat mnohem více tisíc ks, nebo neúměrně zdražit. Tj. těch 1600 € pomůže dost. .... nejprve k tomu, že to vůbec vydají. Následně když budou prodeje a téma zaujme, tak se jim ty peníze vrátí na další činnost. .... a toto je téma, které by komunitu studentů KSB mělo zajímat

toto je téma, které by komunitu studentů KSB mělo zajímat


Podle Stalina je třeba zkrátit pracovní dobu nejprve na 6 později i na 5 hodin (tehdy při 6 denním pracovním cyklu).


Podle VP SSSR je dostatek času na studium a rozvoj v mnoha oborech (tj. ne jen v jednom pracovním .... což produkuje fach-idioty) jedním z předpokladů, aby se společnost mohla stát lidskou.


Já myslím, že to je zajímavé téma .... tak se chci zeptat:


Prví 3 prispievatelia, ktorí prispejú sumou vyššou ako 150 €, si budú môcť dohodnúť s autorom konanie verejnej prednášky alebo diskusie, na tému skracovania pracovnej doby.


TJ. jestli by nestálo za to, takovou přednášku pro naší komunitu studentu KSB v Praze udělat.


[quote="pid:15885, uid:388"]toto je téma, které by komunitu studentů KSB mělo zajímat[/quote] Podle Stalina je třeba zkrátit pracovní dobu nejprve na 6 později i na 5 hodin (tehdy při 6 denním pracovním cyklu). Podle VP SSSR je dostatek času na studium a rozvoj v mnoha oborech (tj. ne jen v jednom pracovním .... což produkuje fach-idioty) jedním z předpokladů, aby se společnost mohla stát lidskou. **Já myslím, že to je zajímavé téma .... tak se chci zeptat:** _Prví 3 prispievatelia, ktorí prispejú sumou vyššou ako 150 €, si budú môcť dohodnúť s autorom konanie verejnej prednášky alebo diskusie, na tému skracovania pracovnej doby._ **TJ. jestli by nestálo za to, takovou přednášku pro naší komunitu studentu KSB v Praze udělat.**

priatelia,
zistim co najviac odpovedi na vyssie polozene otazky a dam vam vediet
zatial len tolko: doteraz vsetko, co sa vykonalo, bolo vykonane zadarmo z nadsenia pre vec, so zamerom dostat tuto temu do verejneho priestoru, pretoze uz cas dozrel...
pripravena kniha je velmi hutna, vo vysokej odbornej kvalite ... ta zbierka je urcena najma na financovanie jej tlace, lebo tlac sa skratka dobrovolne bez naroku na honorar realizovat neda


priatelia, zistim co najviac odpovedi na vyssie polozene otazky a dam vam vediet zatial len tolko: doteraz vsetko, co sa vykonalo, bolo vykonane zadarmo z nadsenia pre vec, so zamerom dostat tuto temu do verejneho priestoru, pretoze uz cas dozrel... pripravena kniha je velmi hutna, vo vysokej odbornej kvalite ... ta zbierka je urcena najma na financovanie jej tlace, lebo tlac sa skratka dobrovolne bez naroku na honorar realizovat neda

Nevidím dôvod ísť okamžite do vydania klasických kníh. Je tu aj iná možnosť aj keď klasická kniha je niečo viac. Čo tak začať s e-knihu? Je to predsa len lacnejšie. Distribúcia bude rýchlejšia a v prípade záujmu bude aj dostupná úplne každému a nebude to limitované počtom výtlačkov. Teórie o dĺžke pracovného času sú diskutabilné. Tou pravou otázkou je hodnota vykonanej práce a nie čas ktorý si v práci. Dnes máme priveľa psevdo zamestnaní ktoré odčerpávajú priveľa zdrojov zo systému. Toto je potrebné vyriešiť skôr ako sa hádať o dĺžke pracovného času. Debaty či je potrebné mať pracovný čas šesť krát po šesť alebo viac či menej ukáže čas. Pracovať päť dní po sedem a pol hodiny a mať dva dni na to byť s rodinou a venovať sa vzdelávaniu, nie je príliš odlišné od kolobehu šesť krát po šesť hodín. Tu treba riešiť čas ktorý stratíme počas cesty do a z práce. Tam stratíme priveľa času, spoločnosť je príliš nelogická. Z miesta bydliska mnohý cestujú hodinu a viac do práce v dopravných zápchach a to isté na ceste z práce. Najprv je potrebné odstrániť z nášho života tieto problémy inak zmeny s dĺžkou pracovného času nič nevyriešia.
S pozdravom Peter.


Nevidím dôvod ísť okamžite do vydania klasických kníh. Je tu aj iná možnosť aj keď klasická kniha je niečo viac. Čo tak začať s e-knihu? Je to predsa len lacnejšie. Distribúcia bude rýchlejšia a v prípade záujmu bude aj dostupná úplne každému a nebude to limitované počtom výtlačkov. Teórie o dĺžke pracovného času sú diskutabilné. Tou pravou otázkou je hodnota vykonanej práce a nie čas ktorý si v práci. Dnes máme priveľa psevdo zamestnaní ktoré odčerpávajú priveľa zdrojov zo systému. Toto je potrebné vyriešiť skôr ako sa hádať o dĺžke pracovného času. Debaty či je potrebné mať pracovný čas šesť krát po šesť alebo viac či menej ukáže čas. Pracovať päť dní po sedem a pol hodiny a mať dva dni na to byť s rodinou a venovať sa vzdelávaniu, nie je príliš odlišné od kolobehu šesť krát po šesť hodín. Tu treba riešiť čas ktorý stratíme počas cesty do a z práce. Tam stratíme priveľa času, spoločnosť je príliš nelogická. Z miesta bydliska mnohý cestujú hodinu a viac do práce v dopravných zápchach a to isté na ceste z práce. Najprv je potrebné odstrániť z nášho života tieto problémy inak zmeny s dĺžkou pracovného času nič nevyriešia. S pozdravom Peter.

Čo tak začať s e-knihu? Je


toto som sa raz tiež pýtala a bolo mi povedané, že Slováci veľmi copyright nerešpektujú. Čo je pravda, stačí otvoriť ulozto.sk


@loranka prosim Tá mame číslo účtu? Pošlem peniaze.

[quote="pid:15890, uid:14"]Čo tak začať s e-knihu? Je[/quote] toto som sa raz tiež pýtala a bolo mi povedané, že Slováci veľmi copyright nerešpektujú. Čo je pravda, stačí otvoriť ulozto.sk @loranka prosim Tá mame číslo účtu? Pošlem peniaze.
Upravené 16. 5. 2021 o 08:18

prosim Tá mame číslo účtu? Pošlem peniaze

@Lavazza,
na tej linkovanej stranke (je to sprostredkovatelska stranka Nadacie centra pre filantropiu - na podporu roznych projektov) treba kliknut na vpravo hore na financnu podporu, nasledne vyplnit svoje udaje a zvolit sposob platby
ja som dala "prevodny prikaz", tak som sa dostala aj k cislu uctu... ale sucasne sa mi vygeneroval aj variabilny symbol
v sprave pre prijimatela je potrebne zadat nazov kampane (podpora knihy Myty a fakty ... ) aby to vedeli presne smerovat pre konecneho prijimatela

takze tu som skopirovala cislo uctu a udaje k platbe prevodom
Číslo účtu vo formáte IBAN: SK4911000000002942465134
Meno príjemcu: Nadácia centra pre filantropiu
Správa pre prijímateľa: Kniha "Mýty a fakty o skracovaní pracovného času"
Variabilný symbol: 2013000073 ... (toto neviem ci je rovnake pre tento projekt ako taky, alebo je iny zvlast pre kazdeho darcu)


pracovný čas šesť krát po šesť

@PeterPeto
len pre upresnenie, nehovorime o 6hx6d pracovnom case, ale o 6-hodinovom pracovnom case / 5 dni v tyzdni za nezmenenu mzdu

pre ostatnych - zistim podrobnosti a dam vediet, zvlast je zaujimavy ten napad s prednaskou, skonzultujem to, a/alebo dam kontakt na autorsky kolektiv


[quote="pid:15898, uid:273"]prosim Tá mame číslo účtu? Pošlem peniaze[/quote] @Lavazza, na tej linkovanej stranke (je to sprostredkovatelska stranka Nadacie centra pre filantropiu - na podporu roznych projektov) treba kliknut na vpravo hore na financnu podporu, nasledne vyplnit svoje udaje a zvolit sposob platby ja som dala "prevodny prikaz", tak som sa dostala aj k cislu uctu... ale sucasne sa mi vygeneroval aj variabilny symbol v sprave pre prijimatela je potrebne zadat nazov kampane (podpora knihy Myty a fakty ... ) aby to vedeli presne smerovat pre konecneho prijimatela takze tu som skopirovala cislo uctu a udaje k platbe prevodom Číslo účtu vo formáte IBAN: SK4911000000002942465134 Meno príjemcu: Nadácia centra pre filantropiu Správa pre prijímateľa: Kniha "Mýty a fakty o skracovaní pracovného času" Variabilný symbol: 2013000073 ... (toto neviem ci je rovnake pre tento projekt ako taky, alebo je iny zvlast pre kazdeho darcu) [quote="pid:15890, uid:14"]pracovný čas šesť krát po šesť[/quote] @PeterPeto len pre upresnenie, nehovorime o 6hx6d pracovnom case, ale o 6-hodinovom pracovnom case / 5 dni v tyzdni za nezmenenu mzdu pre ostatnych - zistim podrobnosti a dam vediet, zvlast je zaujimavy ten napad s prednaskou, skonzultujem to, a/alebo dam kontakt na autorsky kolektiv

Maláčová přichází s myšlenkou zkrátit pracovní týden na 4 dny:
https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/ctyrdenni-pracovni-tyden-cssd-malacova.A210222_094539_ekonomika_rie
Týdenní pracovní doba by se podle ní měla zkrátit na 35 hodin, cílem by měl být čtyřdenní pracovní týden. „Automatizace a digitalizace naši společnost změní. Stát na to bude muset reagovat“


https://cnn.iprima.cz/slibujeme-si-od-toho-vetsi-porodnost-obhajuje-malacova-kratsi-pracovni-tyden-24772


Maláčová přichází s myšlenkou zkrátit pracovní týden na 4 dny: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/ctyrdenni-pracovni-tyden-cssd-malacova.A210222_094539_ekonomika_rie Týdenní pracovní doba by se podle ní měla zkrátit na 35 hodin, cílem by měl být čtyřdenní pracovní týden. „Automatizace a digitalizace naši společnost změní. Stát na to bude muset reagovat“ https://cnn.iprima.cz/slibujeme-si-od-toho-vetsi-porodnost-obhajuje-malacova-kratsi-pracovni-tyden-24772
Upravené 16. 5. 2021 o 11:50

V podstate ak sa clovek realne zamysli a obhliadne okolo seba v praci tak zisti ze ludia (vo vacsine) aj tak nepracuju 8 hod. Aspon co ja vidim v mojom okoli tak realne ti ludia idu max 4hodiny na plno a zvysok je len kava,wc,cigareta,klabosenie,nakupovanie cez net,riesenie nepodstatnych veci a pod.
Cize za mna je otazka zkratenia prac.casu aktualna.


V podstate ak sa clovek realne zamysli a obhliadne okolo seba v praci tak zisti ze ludia (vo vacsine) aj tak nepracuju 8 hod. Aspon co ja vidim v mojom okoli tak realne ti ludia idu max 4hodiny na plno a zvysok je len kava,wc,cigareta,klabosenie,nakupovanie cez net,riesenie nepodstatnych veci a pod. Cize za mna je otazka zkratenia prac.casu aktualna.

krátit pracovní týden na 4 dny:


Z pohľadu potreby cestovania do zamestania je možno vhodnejšie pracovať 4 dni po 8h, ako 5 dni po 6h, ale ono to nie je len o väčšom voľnom čase, ale o aj o efektivite práce, ako už nižšie spomenul jelenovipivonelej.


Človek podáva dostatočne efektívny kvalitný psychický a fyzický výkon tak do tých 5h, keď mu to práca umožňuje a nie je naviazaný na nejaký dopravnikový pás a podobne. Po tomto čase ide efektivita a kvalita strmo dole. Ak je nútený pracovať výkonne nad tých 5h, tak sa zvyšuje únava, či už psychická alebo fyzická a vytvára nechuť pre ďalšiu činnosť po práci a aj k práci celkovo.


Keď by človek aj odrobil len 5h počas 8h smeny a bolo by to rozkúskované na napr. 2h ráno, potom veget, potom trochu doobedu a trochu poobede, tak tiež by ta efektivita nebola taká, ako keby bol zapálený do práce od začiatku po koniec v 5h pracovnej šichte.


Proste dlhšie smeny nad 5h podporujú v človeku imitáciu činnosti a tým následnú celkovo slabú efektivitu jeho práce.


PS: Ale v prvom rade je to o zjednocujúcej idei, ktorá ľudí poháňa k práci a kvalite a výkonu počas nej. Pracovať pre dobrú spoločnú vec, s priebežne viditeľnými pokrokmi, ktoré ľudia pociťujú vo svojom živote, tak mnohí by sami a s chuťou zostávali na nadčasy, lebo kolektívna práca by ich doslova dobíjala a svoju spokojnosť by ďalej úročili aj vo svojom voľnom čase smile


[quote="pid:15930, uid:223"]krátit pracovní týden na 4 dny:[/quote] Z pohľadu potreby cestovania do zamestania je možno vhodnejšie pracovať 4 dni po 8h, ako 5 dni po 6h, ale ono to nie je len o väčšom voľnom čase, ale o aj o efektivite práce, ako už nižšie spomenul jelenovipivonelej. Človek podáva dostatočne efektívny kvalitný psychický a fyzický výkon tak do tých 5h, keď mu to práca umožňuje a nie je naviazaný na nejaký dopravnikový pás a podobne. Po tomto čase ide efektivita a kvalita strmo dole. Ak je nútený pracovať výkonne nad tých 5h, tak sa zvyšuje únava, či už psychická alebo fyzická a vytvára nechuť pre ďalšiu činnosť po práci a aj k práci celkovo. Keď by človek aj odrobil len 5h počas 8h smeny a bolo by to rozkúskované na napr. 2h ráno, potom veget, potom trochu doobedu a trochu poobede, tak tiež by ta efektivita nebola taká, ako keby bol zapálený do práce od začiatku po koniec v 5h pracovnej šichte. Proste dlhšie smeny nad 5h podporujú v človeku imitáciu činnosti a tým následnú celkovo slabú efektivitu jeho práce. PS: Ale v prvom rade je to o zjednocujúcej idei, ktorá ľudí poháňa k práci a kvalite a výkonu počas nej. Pracovať pre dobrú spoločnú vec, s priebežne viditeľnými pokrokmi, ktoré ľudia pociťujú vo svojom živote, tak mnohí by sami a s chuťou zostávali na nadčasy, lebo kolektívna práca by ich doslova dobíjala a svoju spokojnosť by ďalej úročili aj vo svojom voľnom čase :)

4hodiny na plno a zvysok je len kava,wc,cigareta,klabosenie,


Hm.Dovolím si nesúhlasiť s vašim názorom.Tí čo robia vo výrobe napr.za pásom a pod. tí sú vyťažený na max.A nieje ojedinelé že sa k zamestnancom správa zamestnávateľ dokonca nehumánne.Zrejme asi nič iné ste osobne nezažil/nepoznáte len kancelársku prácu.Inak si neviem váš komentár vysvetliť.Ja osobne som také nič nezažila aby som mohla preflákať týmto spôsobom polovicu smeny.


[quote="pid:15934, uid:248"]4hodiny na plno a zvysok je len kava,wc,cigareta,klabosenie,[/quote] Hm.Dovolím si nesúhlasiť s vašim názorom.Tí čo robia vo výrobe napr.za pásom a pod. tí sú vyťažený na max.A nieje ojedinelé že sa k zamestnancom správa zamestnávateľ dokonca nehumánne.Zrejme asi nič iné ste osobne nezažil/nepoznáte len kancelársku prácu.Inak si neviem váš komentár vysvetliť.Ja osobne som také nič nezažila aby som mohla preflákať týmto spôsobom polovicu smeny.

Nič sa nedeje náhodne a všetko má svoj význam a zmysel.

Dovolím si nesúhlasiť s vašim názorom.


obaja mate pravdu, on sa vyjadril len ku "kancelarskym krysam"


technologia je na takej urovni, ze by stacilo pracovat len styri hodiny denne, to by ale malo zmysel len vtedy ak by spolocnost chcela rozvijat svoj potencial a nie zabijat cas pri degradacnych zabavach.


druha vec je vyroba a roboty niektore prace nebudu moct nikdy vykonavat a 12 hodinove zmeny su podla mna prekonanym pozostatkom minuleho storocia. jedna vec su 24-ky pri hasicoch, ktori su vacsinu casu len v pohotovosti a potom maju tri dni volna a myslim, ze by to nemenili, alebo 12ky na zeleznici ci elektrarnach kde tiez clovek nejde na plne tempo, a druha vec napr. predavaci, soferi, skladnici a dalsie viac menej monotonne profesie, ktore robia 10-12hodin v plnom nasadeni bez dostatocneho oddychu. nocne zmeny robime na Slovensku v najvacsej miere z EU a podpisuje sa to na nasom zdravi, a veku dozitia - clovek co robi od mlada do dochodku nocne a dozije sa viac ako 65-70 rokov je prakticky rarita. a to vsetko pre financne zaujmy nadnarodnych korporacii, cize ich obet nepomoze dalsim generaciam a to je tragicke.


zo zdravotneho hladiska aj vysedavanie 8 hodin denne v kancelarii je zavazne, a cvicenie po praci je samozrejmost ale ani to neodstrani vsetky bloky.


https://www.youtube.com/watch?v=5i3W3pv-Jbg&list=PL2MBnops7Fv-JXSOKSKLo8_76yBoeu_Ca&index=5


ako kryptokolonia nemame tolko moznosti nieco menit, ale ked uz musia taku tvrdu pracu robit tak zakonom ulozit zamestnavatelom povinnost preplacat tymto zamestnancom kupelne pobyty, masaze a dalsie procedury, ktore by mohli pomoct zlepsit kvalitu zivota ako to zacala minula vlada s rekreacnym poukazom. ostatne by bolo dost tazko presadit ako u nas bezne zmeny denna-nocna dva dni volno by mali byt predlzene o jeden volny den co by zaroven vyriesilo aj nezamestnanost, lebo by museli mat viac ludi v takom rezime ale stratili by konkurencieschopnost zo zahranicim. aj ked Orbanovi sa tiez vyhrazali, ze ked zvysi dane tak mu system padne co sa nestalo.


https://www.postoj.sk/78144/dnes-uz-neexistuje-liberalna-demokracia-s-liberalmi-vediem-zapas-o-slobodu


sedava praca by nemala prekracovat 5 hodin denne a tam kde je to mozne umoznit ludom pracovat v stoji - to sa ale oni sami o take nieco budu musiet snazit, lebo mam pocit ze vacsine lapenie na riti vyhovuje. pokial sa ale ludia nezobudia z toho biorobotizmu, tak nikdy sa nad alternativou ani nezamyslia a svojim detom predaju to iste smutne dedicstvo.


o vzdelavacom systeme deti, ale aj dospelych vo viacerych oboroch nehovoriac, samostudium nestaci.


[quote="pid:15946, uid:109"]Dovolím si nesúhlasiť s vašim názorom.[/quote] obaja mate pravdu, on sa vyjadril len ku "kancelarskym krysam" technologia je na takej urovni, ze by stacilo pracovat len styri hodiny denne, to by ale malo zmysel len vtedy ak by spolocnost chcela rozvijat svoj potencial a nie zabijat cas pri degradacnych zabavach. druha vec je vyroba a roboty niektore prace nebudu moct nikdy vykonavat a 12 hodinove zmeny su podla mna prekonanym pozostatkom minuleho storocia. jedna vec su 24-ky pri hasicoch, ktori su vacsinu casu len v pohotovosti a potom maju tri dni volna a myslim, ze by to nemenili, alebo 12ky na zeleznici ci elektrarnach kde tiez clovek nejde na plne tempo, a druha vec napr. predavaci, soferi, skladnici a dalsie viac menej monotonne profesie, ktore robia 10-12hodin v plnom nasadeni bez dostatocneho oddychu. nocne zmeny robime na Slovensku v najvacsej miere z EU a podpisuje sa to na nasom zdravi, a veku dozitia - clovek co robi od mlada do dochodku nocne a dozije sa viac ako 65-70 rokov je prakticky rarita. a to vsetko pre financne zaujmy nadnarodnych korporacii, cize ich obet nepomoze dalsim generaciam a to je tragicke. zo zdravotneho hladiska aj vysedavanie 8 hodin denne v kancelarii je zavazne, a cvicenie po praci je samozrejmost ale ani to neodstrani vsetky bloky. https://www.youtube.com/watch?v=5i3W3pv-Jbg&list=PL2MBnops7Fv-JXSOKSKLo8_76yBoeu_Ca&index=5 ako kryptokolonia nemame tolko moznosti nieco menit, ale ked uz musia taku tvrdu pracu robit tak zakonom ulozit zamestnavatelom povinnost preplacat tymto zamestnancom kupelne pobyty, masaze a dalsie procedury, ktore by mohli pomoct zlepsit kvalitu zivota ako to zacala minula vlada s rekreacnym poukazom. ostatne by bolo dost tazko presadit ako u nas bezne zmeny denna-nocna dva dni volno by mali byt predlzene o jeden volny den co by zaroven vyriesilo aj nezamestnanost, lebo by museli mat viac ludi v takom rezime ale stratili by konkurencieschopnost zo zahranicim. aj ked Orbanovi sa tiez vyhrazali, ze ked zvysi dane tak mu system padne co sa nestalo. https://www.postoj.sk/78144/dnes-uz-neexistuje-liberalna-demokracia-s-liberalmi-vediem-zapas-o-slobodu sedava praca by nemala prekracovat 5 hodin denne a tam kde je to mozne umoznit ludom pracovat v stoji - to sa ale oni sami o take nieco budu musiet snazit, lebo mam pocit ze vacsine lapenie na riti vyhovuje. pokial sa ale ludia nezobudia z toho biorobotizmu, tak nikdy sa nad alternativou ani nezamyslia a svojim detom predaju to iste smutne dedicstvo. o vzdelavacom systeme deti, ale aj dospelych vo viacerych oboroch nehovoriac, samostudium nestaci.
Upravené 16. 5. 2021 o 15:24

to by ale malo zmysel len vtedy ak by spolocnost chcela rozvijat svoj potencial a nie zabijat cas pri degradacnych zabavach.


S týmto plne súhlasím.Ja nie som proti skracovaniu prac.doby(tam kde sa to dá),pokiaľ sa nebude skracovať aj plat zamestnanca.Nebolo mojim zámerom sa niekoho dotknúť svojim komentárom ale ak sa predsa len tak stalo ospravedlňujem sa.Vážim si každú prácu pre dobro a funkčnosť spoločnosti.


[quote="pid:15972, uid:252"]to by ale malo zmysel len vtedy ak by spolocnost chcela rozvijat svoj potencial a nie zabijat cas pri degradacnych zabavach.[/quote] S týmto plne súhlasím.Ja nie som proti skracovaniu prac.doby(tam kde sa to dá),pokiaľ sa nebude skracovať aj plat zamestnanca.Nebolo mojim zámerom sa niekoho dotknúť svojim komentárom ale ak sa predsa len tak stalo ospravedlňujem sa.Vážim si každú prácu pre dobro a funkčnosť spoločnosti.

Nič sa nedeje náhodne a všetko má svoj význam a zmysel.

Dovolím si nesúhlasiť

Precitaj si este raz moj komentar. Hovoril som v nom "aspon co ja vidim v mojom okoli". T.j.negeneralizoval som to na vsetkych. Je logicke ze nie na kazdej pozicii je toto mozne. Poprosim preto negeneralizovat a neodsudzovat ludi z tvojho pohladu ak pracujes v nejakom zavode na montaznej linke. Mas milion inych zamestnani kde aj ked makas fyzicky tak nerobis na cas/kus/ukol a tym padom mas "priestor" kde sa ulejes a tvaris sa ze pracujes. Pracoval som aj na stavbach a pod.takze viem ako to tam chodi. Niekedy staci len pozriet ked sa nieco niekde renovuje(chodniky,cesty..) vsetci sa idu pretrhnut od roboty..


[quote="pid:15946, uid:109"]Dovolím si nesúhlasiť[/quote] Precitaj si este raz moj komentar. Hovoril som v nom "aspon co ja vidim v mojom okoli". T.j.negeneralizoval som to na vsetkych. Je logicke ze nie na kazdej pozicii je toto mozne. Poprosim preto negeneralizovat a neodsudzovat ludi z tvojho pohladu ak pracujes v nejakom zavode na montaznej linke. Mas milion inych zamestnani kde aj ked makas fyzicky tak nerobis na cas/kus/ukol a tym padom mas "priestor" kde sa ulejes a tvaris sa ze pracujes. Pracoval som aj na stavbach a pod.takze viem ako to tam chodi. Niekedy staci len pozriet ked sa nieco niekde renovuje(chodniky,cesty..) vsetci sa idu pretrhnut od roboty..
913
16
11
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept