Zahraničná politika
Súd v Kyjeve poslal Medvedčuka do domáceho väzenia

Súd v Kyjeve poslal Medvedčuka do domáceho väzenia
Súd v Kyjeve odmietol prokuratúru v závere šéfa politickej rady strany „Opozičná platforma - na celý život“ Viktora Medvedčuka a nariadil nepretržité domáce väzenie.


https://russian.rt.com/ussr/news/861771-medvedchuk-domashnii-arest


**Súd v Kyjeve poslal Medvedčuka do domáceho väzenia** Súd v Kyjeve odmietol prokuratúru v závere šéfa politickej rady strany „Opozičná platforma - na celý život“ Viktora Medvedčuka a nariadil nepretržité domáce väzenie. https://russian.rt.com/ussr/news/861771-medvedchuk-domashnii-arest

Zelenskij uviedol, že Medvedčuk bol legálne zbavený možnosti ovplyvňovať Ukrajinu


Podľa prezidenta Ukrajiny je príklad Viktora Medvedčuka „vidieť, čo znamená status oligarchu“.


Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskij označil za šéfa politickej rady strany Opozičná platforma - pre život Viktora Medvedčuka, oligarchu, ktorý bol právne zbavený možnosti ovplyvňovať krajinu. Napísal o tom v piatok v autorskej rubrike pre ukrajinské vydanie časopisu Focus.
Napríklad prvýkrát po mnohých rokoch sa počet oligarchov nezvýšil, ale znížil. Mínus Medvedčuk. Pomocou právnych nástrojov bol Medvedčukovi odobratá možnosť využívať mediálne aktíva a štátny majetok s cieľom otvorene zasiahnuť krajinu a spôsobiť devastačné škody na štátnej bezpečnosti, “uviedol prezident.


Zelensky dodal, že Medvedčukov príklad ukazuje, čo znamená status oligarchu. „Ak budú takéto osoby [ako Medvedčuk] zbavené koncentrovaného mediálneho zdroja, keď už nebudú mať nepriehľadný prístup k strategickým majetkom a keď v Kyjeve nebude„ strecha “, nemôžu si od štátu vziať nič iné. Zvrchovanosť,“ uviedla hlava štátu. Pripomenul, že Ukrajina pripravuje návrh zákona „o de-oligarchizácii“, ktorý „napraví systémový pohľad na tento problém“.


Zelenskij vo februári uviedol do platnosti rozhodnutie Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny o sankciách proti Medvedčukovi a jeho manželke Oksane Marčenkovej, ktorí sú obvinení z financovania terorizmu.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11373281


Kremeľ sa nechystá zasahovať do situácie s Medvedčukom


Zároveň si v Moskve želajú mať istotu, že nehovoríme o „love čarodejníc“
Kremeľ sa nechystá zasahovať do situácie okolo šéfa politickej rady strany Opozičná platforma - pre život Viktora Medvedčuka na Ukrajine, chce si však byť istý, že nejde o politickú čarodejnicu - lov, tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Sands.
„Pozeráme sa na to, ako sa udalosti vyvíjajú na Ukrajine, nebudeme do nich nijako zasahovať, ale chceme si byť istí, že nehovoríme o politickom„ honbe na čarodejnice “a o vyčistení politického poľa, aby sme zbaviť sa konkurenčných politických síl, "uviedol. Sands.


Hovorca Kremľa poznamenal, že pre hlavu ruského štátu Vladimira Putina je Medvedčuk jedným z ukrajinských politikov, „ktorý sa na rozdiel od mnohých ďalších drží z hľadiska potreby normalizácie vzájomne výhodných vzťahov medzi Ruskom a Ukrajinou. „


Peskov pripomenul, že Putin a Medvedčuk „sa navzájom poznajú, stretli sa mnohokrát“. „Medvedčuk nie slovami, ale činmi realizuje túto pozíciu, ale zároveň zostáva ukrajinským politikom,“ zhrnul tlačový tajomník.


https://tass.ru/politika/11373433


Zelenskij uviedol, že Medvedčuk bol legálne zbavený možnosti ovplyvňovať Ukrajinu Podľa prezidenta Ukrajiny je príklad Viktora Medvedčuka „vidieť, čo znamená status oligarchu“. Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskij označil za šéfa politickej rady strany Opozičná platforma - pre život Viktora Medvedčuka, oligarchu, ktorý bol právne zbavený možnosti ovplyvňovať krajinu. Napísal o tom v piatok v autorskej rubrike pre ukrajinské vydanie časopisu Focus. Napríklad prvýkrát po mnohých rokoch sa počet oligarchov nezvýšil, ale znížil. Mínus Medvedčuk. Pomocou právnych nástrojov bol Medvedčukovi odobratá možnosť využívať mediálne aktíva a štátny majetok s cieľom otvorene zasiahnuť krajinu a spôsobiť devastačné škody na štátnej bezpečnosti, “uviedol prezident. Zelensky dodal, že Medvedčukov príklad ukazuje, čo znamená status oligarchu. „Ak budú takéto osoby [ako Medvedčuk] zbavené koncentrovaného mediálneho zdroja, keď už nebudú mať nepriehľadný prístup k strategickým majetkom a keď v Kyjeve nebude„ strecha “, nemôžu si od štátu vziať nič iné. Zvrchovanosť,“ uviedla hlava štátu. Pripomenul, že Ukrajina pripravuje návrh zákona „o de-oligarchizácii“, ktorý „napraví systémový pohľad na tento problém“. Zelenskij vo februári uviedol do platnosti rozhodnutie Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny o sankciách proti Medvedčukovi a jeho manželke Oksane Marčenkovej, ktorí sú obvinení z financovania terorizmu. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11373281 Kremeľ sa nechystá zasahovať do situácie s Medvedčukom ------------------------------------------------------ Zároveň si v Moskve želajú mať istotu, že nehovoríme o „love čarodejníc“ Kremeľ sa nechystá zasahovať do situácie okolo šéfa politickej rady strany Opozičná platforma - pre život Viktora Medvedčuka na Ukrajine, chce si však byť istý, že nejde o politickú čarodejnicu - lov, tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Sands. „Pozeráme sa na to, ako sa udalosti vyvíjajú na Ukrajine, nebudeme do nich nijako zasahovať, ale chceme si byť istí, že nehovoríme o politickom„ honbe na čarodejnice “a o vyčistení politického poľa, aby sme zbaviť sa konkurenčných politických síl, "uviedol. Sands. Hovorca Kremľa poznamenal, že pre hlavu ruského štátu Vladimira Putina je Medvedčuk jedným z ukrajinských politikov, „ktorý sa na rozdiel od mnohých ďalších drží z hľadiska potreby normalizácie vzájomne výhodných vzťahov medzi Ruskom a Ukrajinou. „ Peskov pripomenul, že Putin a Medvedčuk „sa navzájom poznajú, stretli sa mnohokrát“. „Medvedčuk nie slovami, ale činmi realizuje túto pozíciu, ale zároveň zostáva ukrajinským politikom,“ zhrnul tlačový tajomník. https://tass.ru/politika/11373433
Upravené 14. 5. 2021 o 14:38

Kyjev môže Moskve ponúknuť výmenu Medvedčuka za Ukrajincov odsúdených v Rusku


Tajomník ukrajinskej Rady pre národnú bezpečnosť a obranu Oleksij Danilov nevylúčil, že Kyjev môže v prípade dokázania viny na čele s politickou radou opozičnej Platformy - Strana Za život Viktorom Medvedčukom ponúknuť Moskve jeho výmenu za Ukrajincov. odsúdený v Rusku. Politik urobil také vyhlásenie v piatok večer v éteri ukrajinskej televíznej stanice.


"Toto rozhodnutie prijíma ukrajinský prezident. Myslím si, že ak bude taká príležitosť (výmena Medvedčuka za Ukrajincov v Ruskej federácii - poznámka TASS), urobíme to ochotne," uviedol Danilov. Odpovedal teda na otázku „je možné vymeniť zástupcu ľudu Viktora Medvedčuka za ukrajinských vlastencov, ktorí sú zadržiavaní v ruských väzniciach“.


V utorok ukrajinské orgány činné v trestnom konaní prepadli Medvedčukov dom a kanceláriu HLP. Neskôr bol obvinený z článkov „Velezrada“ a „Porušenie vojnových zákonov a zvykov“. Sám politik ich označil za politicky motivovaných a nepodložených.


Prokuratúra požadovala jeho vzatie do väzby s alternatívou zloženia kaucie vo výške viac ako 10,5 milióna dolárov.Pečerský okresný súd v Kyjeve poslal vo štvrtok Medvedčuka do domáceho väzenia až do 9. júla, politik mal na sebe elektronický náramok. Prisľúbil, že rozhodnutie súdu vyhovie, hoci s ním nesúhlasil.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11379889


Kyjev môže Moskve ponúknuť výmenu Medvedčuka za Ukrajincov odsúdených v Rusku ============================================================================= Tajomník ukrajinskej Rady pre národnú bezpečnosť a obranu Oleksij Danilov nevylúčil, že Kyjev môže v prípade dokázania viny na čele s politickou radou opozičnej Platformy - Strana Za život Viktorom Medvedčukom ponúknuť Moskve jeho výmenu za Ukrajincov. odsúdený v Rusku. Politik urobil také vyhlásenie v piatok večer v éteri ukrajinskej televíznej stanice. "Toto rozhodnutie prijíma ukrajinský prezident. Myslím si, že ak bude taká príležitosť (výmena Medvedčuka za Ukrajincov v Ruskej federácii - poznámka TASS), urobíme to ochotne," uviedol Danilov. Odpovedal teda na otázku „je možné vymeniť zástupcu ľudu Viktora Medvedčuka za ukrajinských vlastencov, ktorí sú zadržiavaní v ruských väzniciach“. V utorok ukrajinské orgány činné v trestnom konaní prepadli Medvedčukov dom a kanceláriu HLP. Neskôr bol obvinený z článkov „Velezrada“ a „Porušenie vojnových zákonov a zvykov“. Sám politik ich označil za politicky motivovaných a nepodložených. Prokuratúra požadovala jeho vzatie do väzby s alternatívou zloženia kaucie vo výške viac ako 10,5 milióna dolárov.Pečerský okresný súd v Kyjeve poslal vo štvrtok Medvedčuka do domáceho väzenia až do 9. júla, politik mal na sebe elektronický náramok. Prisľúbil, že rozhodnutie súdu vyhovie, hoci s ním nesúhlasil. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11379889
267
2
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept