Mimo kategórií
V USA zemřel nejstarší herec na světě

V USA zemřel nejstarší herec na světě


Americký režisér, producent a herec, který si zahrál hlavního zločince ve filmu Alfreda Hitchcocka Sabotér, Norman Lloyd zemřel ve věku 106 let, informuje o tom portál Variety.
Podle informací portálu Lloyd zemřel v úterý ve svém domě v Los Angeles.
Herec se proslavil rolí Franka Frye ve filmu Hitchcocka Sabotér z roku 1942, také se objevil v uměleckém filmu Charlie Chaplina Světla ramp. Skutečnou slávu však získal po 60 letech, kdy hrál moudrého lékaře v lékařském dramatu televizní stanice NBC St. Elsewhere, který byl vysílán v 80. letech. Kariéra Lloyda trvala přes 80 let.
Podle verze webu oldest.org se Norman Lloyd stal nejstarším hercem na světě.
Norman Lloyd byl určitou dobu na hollywoodské černé listině, na kterou patřili herci, režiséři, scénáristé, hudebníci a další, kteří byli ve 40. a 50. letech obviňováni z komunistických sympatií nebo vazeb.


https://cz.sputniknews.com/20210512/v-usa-zemrel-nejstarsi-herec-na-svete-14454576.html


V USA zemřel nejstarší herec na světě Americký režisér, producent a herec, který si zahrál hlavního zločince ve filmu Alfreda Hitchcocka Sabotér, Norman Lloyd zemřel ve věku 106 let, informuje o tom portál Variety. Podle informací portálu Lloyd zemřel v úterý ve svém domě v Los Angeles. Herec se proslavil rolí Franka Frye ve filmu Hitchcocka Sabotér z roku 1942, také se objevil v uměleckém filmu Charlie Chaplina Světla ramp. Skutečnou slávu však získal po 60 letech, kdy hrál moudrého lékaře v lékařském dramatu televizní stanice NBC St. Elsewhere, který byl vysílán v 80. letech. Kariéra Lloyda trvala přes 80 let. Podle verze webu oldest.org se Norman Lloyd stal nejstarším hercem na světě. Norman Lloyd byl určitou dobu na hollywoodské černé listině, na kterou patřili herci, režiséři, scénáristé, hudebníci a další, kteří byli ve 40. a 50. letech obviňováni z komunistických sympatií nebo vazeb. https://cz.sputniknews.com/20210512/v-usa-zemrel-nejstarsi-herec-na-svete-14454576.html
157
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept