Zahraničná politika
Rakúsky kancelár obvinený z korupcie a krivej prísahy

Rakúsky kancelár obvinený z korupcie a krivej prísahy


Spolkový kancelár Rakúska Sebastian Kurz bol obvinený z korupcie a krivej prísahy. Informuje o tom Süddeutsche Zeitung.


Je potrebné poznamenať, že prokuratúra pre hospodárske záležitosti a korupciu (WKStA) zaradila Kurza a šéfa rakúskeho kabinetu ministrov Bernharda Bonelliho na zoznam podozrivých korupčných aktivít v súvislosti s údajnými nepravdivými vyhláseniami v parlamentnej komisii. Boli urobené vyhlásenia týkajúce sa „prípadu na Ibize“, ktorý spustil vládnu krízu v roku 2019.


Vyšetrovanie tiež obvinilo politikov z účasti na vymenovaní Thomasa Schmida, šéfa rakúskej štátnej holdingovej spoločnosti ÖBAG. Ako dôkaz prokuratúra použila rôzne firemné dokumenty, ako aj korešpondenciu medzi Schmidom a Kurzom.


Kancelár vyhlásil, že je nevinný, a uviedol, že ani v prípade začatia trestnej veci neplánuje rezignáciu. Zdôraznil, že o svojom statuse podozrivého sa dozvedel len nedávno a vyšetrovaním sa dlho snažil objasniť fakty. Kurz dodal, že obvinenia sú zamerané na vyvolanie verejného rozruchu.


Ibiza-Affäre je významný politický škandál v Rakúsku, ktorý sa odohral v máji 2019 po zverejnení videa za účasti bývalého vicekancelára krajiny Heinza-Christiana Stracheho. Vo videu politik údajne rokoval o spôsoboch zasahovania do volieb v roku 2017 a rokoval o obmedzeniach slobody médií. V priebehu ďalšieho konania Strache rezignoval. Za ním nasledovala celá vláda na čele so Sebastianom Kurzom, ktorý potom v predčasných parlamentných voľbách opäť prevzal funkciu kancelára.


https://lenta.ru/news/2021/05/12/corruptedkanzler/


**Rakúsky kancelár obvinený z korupcie a krivej prísahy** Spolkový kancelár Rakúska Sebastian Kurz bol obvinený z korupcie a krivej prísahy. Informuje o tom Süddeutsche Zeitung. Je potrebné poznamenať, že prokuratúra pre hospodárske záležitosti a korupciu (WKStA) zaradila Kurza a šéfa rakúskeho kabinetu ministrov Bernharda Bonelliho na zoznam podozrivých korupčných aktivít v súvislosti s údajnými nepravdivými vyhláseniami v parlamentnej komisii. Boli urobené vyhlásenia týkajúce sa „prípadu na Ibize“, ktorý spustil vládnu krízu v roku 2019. Vyšetrovanie tiež obvinilo politikov z účasti na vymenovaní Thomasa Schmida, šéfa rakúskej štátnej holdingovej spoločnosti ÖBAG. Ako dôkaz prokuratúra použila rôzne firemné dokumenty, ako aj korešpondenciu medzi Schmidom a Kurzom. Kancelár vyhlásil, že je nevinný, a uviedol, že ani v prípade začatia trestnej veci neplánuje rezignáciu. Zdôraznil, že o svojom statuse podozrivého sa dozvedel len nedávno a vyšetrovaním sa dlho snažil objasniť fakty. Kurz dodal, že obvinenia sú zamerané na vyvolanie verejného rozruchu. Ibiza-Affäre je významný politický škandál v Rakúsku, ktorý sa odohral v máji 2019 po zverejnení videa za účasti bývalého vicekancelára krajiny Heinza-Christiana Stracheho. Vo videu politik údajne rokoval o spôsoboch zasahovania do volieb v roku 2017 a rokoval o obmedzeniach slobody médií. V priebehu ďalšieho konania Strache rezignoval. Za ním nasledovala celá vláda na čele so Sebastianom Kurzom, ktorý potom v predčasných parlamentných voľbách opäť prevzal funkciu kancelára. https://lenta.ru/news/2021/05/12/corruptedkanzler/
Upravené 12. 5. 2021 o 19:22

Trochu to doplním. To inkriminované video odpálilo šéfa FPÖ, národniarskej strany. Vytrhli len určité pasáže a ostatné je história. Teraz sa ale zverejnilo celé video, z ktorého je jasné, že všetko bolo inak. Ale novú vládu už upiekli a Kurz si veselo bačuje.


No a teraz prišiel na psa mráz, Kurz sa bude musieť zodpovedať. Mám silný pocit, že niekto hodil do projektu RÚ 2.0 veľké vidly. Mladý je dúfam chápavý a odkaz pochopí.


Článok rakúskeho autora, ktorý publikuje na postoj.sk a na dennikstandard.sk
https://dennikstandard.sk/68186/ako-sa-robi-zahranicny-puc-znacka-ibiza/


Agentúrny článok o tejto kauze
https://www.teraz.sk/zahranicie/rakusko-kancelara-kurza-vysetruje-pr/548341-clanok.html


Trochu to doplním. To inkriminované video odpálilo šéfa FPÖ, národniarskej strany. Vytrhli len určité pasáže a ostatné je história. Teraz sa ale zverejnilo celé video, z ktorého je jasné, že všetko bolo inak. Ale novú vládu už upiekli a Kurz si veselo bačuje. No a teraz prišiel na psa mráz, Kurz sa bude musieť zodpovedať. Mám silný pocit, že niekto hodil do projektu RÚ 2.0 veľké vidly. Mladý je dúfam chápavý a odkaz pochopí. Článok rakúskeho autora, ktorý publikuje na postoj.sk a na dennikstandard.sk https://dennikstandard.sk/68186/ako-sa-robi-zahranicny-puc-znacka-ibiza/ Agentúrny článok o tejto kauze https://www.teraz.sk/zahranicie/rakusko-kancelara-kurza-vysetruje-pr/548341-clanok.html

Moderátor

Upravené 12. 5. 2021 o 20:22

Rakúsky kancelár obvinený z korupcie a krivej prísahy

No a teraz prišiel na psa mráz, Kurz sa bude musieť zodpovedať.


Úvaha na téma “operace Ibiza” staršího data:

Pokud se týká Stracheho. To je pro mne fakt záhada.


Takže jaké jsou možnosti:
i. buď je Strache úplně blbý, či bez pudu sebezáchovy (a tedy svému okolí nebezpečný), že na něco takového skočil
ii. nebo to byl zágovor jeho nejbližšího okolí (a to mi zase přechází do varinaty [i])
iii. nebo dostal nabídku, která se neodmítá
iv. nebo operace Ibiza ještě neskončila...


Takže varinata [iv] gambit H.-Ch. Strachem...?


[quote="pid:15454, uid:12"]Rakúsky kancelár obvinený z korupcie a krivej prísahy[/quote] [quote="pid:15462, uid:127"]No a teraz prišiel na psa mráz, Kurz sa bude musieť zodpovedať.[/quote] Úvaha na téma “operace Ibiza” staršího data: [quote="pid:8896, uid:240"]Pokud se týká Stracheho. To je pro mne fakt záhada.[/quote] [quote="pid:8896, uid:240"]Takže jaké jsou možnosti: i. buď je Strache úplně blbý, či bez pudu sebezáchovy (a tedy svému okolí nebezpečný), že na něco takového skočil ii. nebo to byl zágovor jeho nejbližšího okolí (a to mi zase přechází do varinaty [i]) iii. nebo dostal nabídku, která se neodmítá iv. nebo operace Ibiza ještě neskončila...[/quote] Takže varinata [iv] gambit H.-Ch. Strachem...?

Ale novú vládu už upiekli a Kurz si veselo bačuje.

Nejak se v tom celem zapomina na Van der Bellena ...


[quote="pid:15462, uid:127"]Ale novú vládu už upiekli a Kurz si veselo bačuje.[/quote] Nejak se v tom celem zapomina na Van der Bellena ...

Já bych se na to díval trochu z nadhledu. Dobíhá konkurz na lídra střední Evropy. Chlapeček Kurz je stejně nepoužitelný jako chlapeček Macron (ve Francii). Babiš na lídrovství nikdy neměl a je vydíratelný. Polsko produkuje chronické blby zahleděné do Rzeczy pospolyty. Fico je asi nejschopnější kádr, ale Slovensko je malé. Takže-jasná volba = Orbán. Zkušený politik (zakládal Fidesz už někdy 1987), prošel řadou stres-testů a celkem slušně dokáže manévrovat.
Zjevně je nevydíratelný a myslím, že by v tandemu se Zemanem docela dobře pasoval i euroasijcům, ať už hrajícím pro GP anebo Putina. Podstata hry o střední Evropu totiž nespočívá jen v souboji podpindosů s patrioty ev. globalisty, ale i konkurzu u GP, zda spadneme atlantistům, anebo euroasijcům. A zdá se, že to bude to druhé, protože tam táhne Putin i GP za jeden provaz.
každopádně je Orbán pro nás určitě lepší volba než Kurz . No a co ještě ? Jestliže si dosadí na čelo Rakouska takového politického puberťáka, jako je malý Sebastian- tak to jsou s kádry fakt v zadeli.


Já bych se na to díval trochu z nadhledu. Dobíhá konkurz na lídra střední Evropy. Chlapeček Kurz je stejně nepoužitelný jako chlapeček Macron (ve Francii). Babiš na lídrovství nikdy neměl a je vydíratelný. Polsko produkuje chronické blby zahleděné do Rzeczy pospolyty. Fico je asi nejschopnější kádr, ale Slovensko je malé. Takže-jasná volba = Orbán. Zkušený politik (zakládal Fidesz už někdy 1987), prošel řadou stres-testů a celkem slušně dokáže manévrovat. Zjevně je nevydíratelný a myslím, že by v tandemu se Zemanem docela dobře pasoval i euroasijcům, ať už hrajícím pro GP anebo Putina. Podstata hry o střední Evropu totiž nespočívá jen v souboji podpindosů s patrioty ev. globalisty, ale i konkurzu u GP, zda spadneme atlantistům, anebo euroasijcům. A zdá se, že to bude to druhé, protože tam táhne Putin i GP za jeden provaz. každopádně je Orbán pro nás určitě lepší volba než Kurz . No a co ještě ? Jestliže si dosadí na čelo Rakouska takového politického puberťáka, jako je malý Sebastian- tak to jsou s kádry fakt v zadeli.

každopádně je Orbán pro nás určitě lepší volba než Kurz
Myslím si to taky Bolete. Dá se říci, že Orbán je zocelený bojem. Už podle těch teatrálních očkování se Sputnikem a Sinovacem je jasné, že k Atlantiku příliš nevzhlíží. Třeba se z pragmatických důvodů v této době opožděně potká Korvín s Poděbradem ...


[quote="pid:15486, uid:57"]každopádně je Orbán pro nás určitě lepší volba než Kurz[/quote]Myslím si to taky Bolete. Dá se říci, že Orbán je zocelený bojem. Už podle těch teatrálních očkování se Sputnikem a Sinovacem je jasné, že k Atlantiku příliš nevzhlíží. Třeba se z pragmatických důvodů v této době opožděně potká Korvín s Poděbradem ...

Nejak se v tom celem zapomina na Van der Bellena


Nezabúda, išiel v tom s Kurzom a tiež mu naznačili, keď unikla fotka jeho kalendára, kde mal napísané, že bomba vybuchne/vybuchla.


[quote="pid:15472, uid:68"]Nejak se v tom celem zapomina na Van der Bellena[/quote] Nezabúda, išiel v tom s Kurzom a tiež mu naznačili, keď unikla fotka jeho kalendára, kde mal napísané, že bomba vybuchne/vybuchla.

Moderátor

Dobíhá konkurz na lídra střední Evropy.


Vyborná analýza stavu.


[quote="pid:15486, uid:57"]Dobíhá konkurz na lídra střední Evropy.[/quote] Vyborná analýza stavu.

Moderátor

unikla fotka jeho kalendára, kde mal napísané, že bomba vybuchne/vybuchla

Cože?
Jakto, že ještě nebručí za přípravu teraktu?
;-)


[quote="pid:15518, uid:127"]unikla fotka jeho kalendára, kde mal napísané, že bomba vybuchne/vybuchla[/quote] Cože? Jakto, že ještě nebručí za přípravu teraktu? ;-)

Sebastian

11.5. hlaseni, ze Sebastian Kurz obdrzel v Mnichove „Freiheitspreis der Medien“ (Cenu svobody medii) jako "Stavitel mostu" v mezinarodnich vztazich. Laudatio prednesl recky premier Kyriakos Mitsotakis.
Cena medii Weimer Media Group (WMG) bude jiz po sedme udelena. Je udelovana osobnostem verejneho zivota, ktere podle mineni poroty, se obzvlast zasadily o svobodne vyjadrovani, spolecenskeho "spolecne", o politicky dialog a demokracii.
Pred Kurzem obdrzely tuto cenu - Michail Gorbacov, Reinhard Kardinal Marx, Christian Lindner, Jens Weidmann, Jean-Claude Juncker a knize Albert II. von Monaco.
https://www.krone.at/2411560


Za predcasne odeslani se omlouvam.


[quote="pid:15486, uid:57"]Sebastian[/quote] 11.5. hlaseni, ze Sebastian Kurz obdrzel v Mnichove „Freiheitspreis der Medien“ (Cenu svobody medii) jako "Stavitel mostu" v mezinarodnich vztazich. Laudatio prednesl recky premier Kyriakos Mitsotakis. Cena medii Weimer Media Group (WMG) bude jiz po sedme udelena. Je udelovana osobnostem verejneho zivota, ktere podle mineni poroty, se obzvlast zasadily o svobodne vyjadrovani, spolecenskeho "spolecne", o politicky dialog a demokracii. Pred Kurzem obdrzely tuto cenu - Michail Gorbacov, Reinhard Kardinal Marx, Christian Lindner, Jens Weidmann, Jean-Claude Juncker a knize Albert II. von Monaco. https://www.krone.at/2411560 Za predcasne odeslani se omlouvam.
Upravené 13. 5. 2021 o 10:17

Orbán je zocelený bojem
No, ma tam ty korunovacni klenoty od Habsburgu ....., cti Svatostepanskou korunu atd. Jineho ale zatim take nevidim.


[quote="pid:15489, uid:260"]Orbán je zocelený bojem[/quote] No, ma tam ty korunovacni klenoty od Habsburgu ....., cti Svatostepanskou korunu atd. Jineho ale zatim take nevidim.

nechcem byt paranoik, ale nie je to skor problem ze sa dohodol na Sputniku? Zatial vsetkych okrem bavorskeho predsedu, co ho objednali vo vladach, zhodili alebo aspon zhovadili


nechcem byt paranoik, ale nie je to skor problem ze sa dohodol na Sputniku? Zatial vsetkych okrem bavorskeho predsedu, co ho objednali vo vladach, zhodili alebo aspon zhovadili

Ivan David se dívá na Kurzovo obvinění z jiného úhlu. Vidí za tím snahu o ovládnutí Rakouska Zelenými.
http://www.novarepublika.cz/2021/05/chysta-se-novy-anslus-rakouska.html
Podle mě to je krátkozraký pohled.


Ivan David se dívá na Kurzovo obvinění z jiného úhlu. Vidí za tím snahu o ovládnutí Rakouska Zelenými. http://www.novarepublika.cz/2021/05/chysta-se-novy-anslus-rakouska.html Podle mě to je krátkozraký pohled.

ovládnutí Rakouska Zelenými

Tak s tim plne souhlasim.


[quote="pid:15597, uid:101"]ovládnutí Rakouska Zelenými[/quote] Tak s tim plne souhlasim.
1.19k
13
8
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept