Mimo kategórií
Kráľ a korunný princ Saudskej Arábie sa rozhodli stať sa darcami orgánov

Kráľ a korunný princ Saudskej Arábie sa rozhodli stať sa darcami orgánov


Kráľ Saudskej Arábie Salman bin Abdel Aziz Al Saud, ktorý mal v minulom roku 85 rokov, sa upísal darcovskému programu v Saudskom orgáne pre transplantáciu orgánov. Spolu s ním sa podľa saudskoarabskej tlačovej agentúry SPA jeho syn, korunný princ Mohammed bin Salman Al Saud, prihlásil ako darca orgánov.


Podľa denníka vyzvali štátnikov k účasti na programe darovania orgánov túžba vyzvať občanov a obyvateľov Saudskej Arábie, aby nasledovali ich príklad.


„Toto (registrácia saudskoarabského kráľa a korunného princa v darcovskom programe - poznámka Lenta.ru) slúži ako stimul na posilnenie jednej z najdôležitejších foriem solidarity v saudskej spoločnosti, ako aj na zlepšenie úrovne verejnosti zdravie a zlepšiť efektívnosť zdravotníckeho sektoru a úroveň úspechu pri vykonávaní takýchto zložitých operácií v budúcnosti, “- uvádza sa v správe.


Kráľ Salman osobne pracoval na vytvorení saudskoarabského orgánu pre transplantácie orgánov, predtým známeho ako Národná obličková nadácia, s cieľom zmierniť utrpenie pacientov so zlyhaním obličiek, ktorých počet sa z roka na rok zvyšuje. Lekársky ústav považuje za dôležité rozšíriť okruh darcov a vložiť nádej do tých, ktorí sú na čakacej listine na transplantáciu a ktorých zotavenie závisí od zdravého transplantátu orgánu.


Vo februári 2021 vyšlo najavo, že korunný princ Saudskej Arábie Mohammed bin Salman Al Saud podstúpil operáciu. Tridsaťpäťročnému následníkovi trónu bolo odstránené slepé črevo.


A v lete 2020 navštívil nemocnicu samotný kráľ Saudskej Arábie. Držiteľ dvoch moslimských svätýň podstúpil zložitú operáciu na odstránenie žlčníka.
https://lenta.ru/news/2021/05/12/donor/


**Kráľ a korunný princ Saudskej Arábie sa rozhodli stať sa darcami orgánov** Kráľ Saudskej Arábie Salman bin Abdel Aziz Al Saud, ktorý mal v minulom roku 85 rokov, sa upísal darcovskému programu v Saudskom orgáne pre transplantáciu orgánov. Spolu s ním sa podľa saudskoarabskej tlačovej agentúry SPA jeho syn, korunný princ Mohammed bin Salman Al Saud, prihlásil ako darca orgánov. Podľa denníka vyzvali štátnikov k účasti na programe darovania orgánov túžba vyzvať občanov a obyvateľov Saudskej Arábie, aby nasledovali ich príklad. „Toto (registrácia saudskoarabského kráľa a korunného princa v darcovskom programe - poznámka Lenta.ru) slúži ako stimul na posilnenie jednej z najdôležitejších foriem solidarity v saudskej spoločnosti, ako aj na zlepšenie úrovne verejnosti zdravie a zlepšiť efektívnosť zdravotníckeho sektoru a úroveň úspechu pri vykonávaní takýchto zložitých operácií v budúcnosti, “- uvádza sa v správe. Kráľ Salman osobne pracoval na vytvorení saudskoarabského orgánu pre transplantácie orgánov, predtým známeho ako Národná obličková nadácia, s cieľom zmierniť utrpenie pacientov so zlyhaním obličiek, ktorých počet sa z roka na rok zvyšuje. Lekársky ústav považuje za dôležité rozšíriť okruh darcov a vložiť nádej do tých, ktorí sú na čakacej listine na transplantáciu a ktorých zotavenie závisí od zdravého transplantátu orgánu. Vo februári 2021 vyšlo najavo, že korunný princ Saudskej Arábie Mohammed bin Salman Al Saud podstúpil operáciu. Tridsaťpäťročnému následníkovi trónu bolo odstránené slepé črevo. A v lete 2020 navštívil nemocnicu samotný kráľ Saudskej Arábie. Držiteľ dvoch moslimských svätýň podstúpil zložitú operáciu na odstránenie žlčníka. https://lenta.ru/news/2021/05/12/donor/
116
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept