Mimo kategórií
Radovan Karadžič bude v Británii uväznený na doživotie

Radovan Karadžič bude v Británii uväznený na doživotie


Bývalý vodca Republiky srbskej Bosny a Hercegoviny Radovan Karadžič bude poslaný na doživotný trest do väzenia vo Veľkej Británii. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na britské úrady.


„Radovan Karadžič je jedným z mála ľudí, ktorí boli uznaní vinnými z genocídy. Je zodpovedný za zabíjanie mužov, žien a detí v Srebrenici a tiež za účasť na bezohľadných útokoch na civilistov v Sarajeve, “uviedol v tejto súvislosti britský minister zahraničia Dominic Raab.


Dodal, že Briti by mali byť hrdí na to, že Británia pomohla vypátrať a odsúdiť a teraz zadržiavať zločincov zodpovedných za „tieto hrozné zločiny“.


V roku 2016 bol bývalý vodca bosnianskych Srbov odsúdený za etnické čistky, masovú deportáciu a genocídu v Srebrenici a odsúdený na 40 rokov väzenia. V roku 2019 bol rozsudok považovaný za príliš mierny a bol zmenený na doživotie.


https://lenta.ru/news/2021/05/12/karadgich/


**Radovan Karadžič bude v Británii uväznený na doživotie** Bývalý vodca Republiky srbskej Bosny a Hercegoviny Radovan Karadžič bude poslaný na doživotný trest do väzenia vo Veľkej Británii. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na britské úrady. „Radovan Karadžič je jedným z mála ľudí, ktorí boli uznaní vinnými z genocídy. Je zodpovedný za zabíjanie mužov, žien a detí v Srebrenici a tiež za účasť na bezohľadných útokoch na civilistov v Sarajeve, “uviedol v tejto súvislosti britský minister zahraničia Dominic Raab. Dodal, že Briti by mali byť hrdí na to, že Británia pomohla vypátrať a odsúdiť a teraz zadržiavať zločincov zodpovedných za „tieto hrozné zločiny“. V roku 2016 bol bývalý vodca bosnianskych Srbov odsúdený za etnické čistky, masovú deportáciu a genocídu v Srebrenici a odsúdený na 40 rokov väzenia. V roku 2019 bol rozsudok považovaný za príliš mierny a bol zmenený na doživotie. https://lenta.ru/news/2021/05/12/karadgich/
182
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept