Zahraničná politika
Lavrov a Blinken sa dohodli na samostatnom stretnutí v Reykjavíku - 19 maja

Lavrov a Blinken sa dohodli na samostatnom stretnutí v Reykjavíku


Podľa ruského ministerstva zahraničia šéf ruského ministerstva zahraničia a americký minister zahraničia telefonicky rokovali aj o Washingtonovom návrhu na usporiadanie rusko-amerického summitu.
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov a americký minister zahraničia Anthony Blinken v stredu telefonicky rokovali o harmonograme bilaterálnych kontaktov vrátane návrhu Washingtonu usporiadať americký a ruský summit. Taktiež sa dohodli na samostatnom stretnutí na zasadnutí ministrov Arktickej rady v Reykjavíku.


„Diskutovalo sa o harmonograme ďalších rusko-amerických kontaktov na nasledujúce obdobie, vrátane návrhu Washingtonu zorganizovať rusko-americký summit,“ uvádza sa vo vyhlásení ruského ministerstva zahraničia.


Ako bolo uvedené na ministerstve, počas rozhovoru sa hovorilo o téme interakcie medzi oboma krajinami Arktickej rady, najmä v súvislosti s presunom predsedníctva tejto štruktúry do Ruska na ministerskom zasadnutí rady v Reykjavíku dňa 20. mája. „Lavrov a Blinken sa dohodli na samostatnom stretnutí popri tejto schôdzi, aby sa zaoberali kľúčovými otázkami dvojstranných vzťahov a medzinárodnej agendy,“ dodala diplomatická služba.


Ruské ministerstvo zahraničia poznamenalo, že strany si „vymenili názory na prístupy k jadrovému problému Kórejského polostrova, obnovenie Spoločného komplexného akčného plánu pre iránsky jadrový program a zváženie úloh v oblasti strategickej stability“.


https://tass.ru/politika/11358307


**Lavrov a Blinken sa dohodli na samostatnom stretnutí v Reykjavíku** Podľa ruského ministerstva zahraničia šéf ruského ministerstva zahraničia a americký minister zahraničia telefonicky rokovali aj o Washingtonovom návrhu na usporiadanie rusko-amerického summitu. Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov a americký minister zahraničia Anthony Blinken v stredu telefonicky rokovali o harmonograme bilaterálnych kontaktov vrátane návrhu Washingtonu usporiadať americký a ruský summit. Taktiež sa dohodli na samostatnom stretnutí na zasadnutí ministrov Arktickej rady v Reykjavíku. „Diskutovalo sa o harmonograme ďalších rusko-amerických kontaktov na nasledujúce obdobie, vrátane návrhu Washingtonu zorganizovať rusko-americký summit,“ uvádza sa vo vyhlásení ruského ministerstva zahraničia. Ako bolo uvedené na ministerstve, počas rozhovoru sa hovorilo o téme interakcie medzi oboma krajinami Arktickej rady, najmä v súvislosti s presunom predsedníctva tejto štruktúry do Ruska na ministerskom zasadnutí rady v Reykjavíku dňa 20. mája. „Lavrov a Blinken sa dohodli na samostatnom stretnutí popri tejto schôdzi, aby sa zaoberali kľúčovými otázkami dvojstranných vzťahov a medzinárodnej agendy,“ dodala diplomatická služba. Ruské ministerstvo zahraničia poznamenalo, že strany si „vymenili názory na prístupy k jadrovému problému Kórejského polostrova, obnovenie Spoločného komplexného akčného plánu pre iránsky jadrový program a zváženie úloh v oblasti strategickej stability“. https://tass.ru/politika/11358307
Upravené 20. 5. 2021 o 04:55

Je to vstřícný krok Ruska, ale přesně na jím stanovenou distanc. Setkání Putina s Bidenem je v podstatě zbytečné, víc toho svede Serjoža, i kfyž Blinken mu nesahá ani po kotníky.
Reykjavík je dost zajímavý, navozuje historii Gorbačov-Reagan.


Je to vstřícný krok Ruska, ale přesně na jím stanovenou distanc. Setkání Putina s Bidenem je v podstatě zbytečné, víc toho svede Serjoža, i kfyž Blinken mu nesahá ani po kotníky. Reykjavík je dost zajímavý, navozuje historii Gorbačov-Reagan.

Lavrov na stretnutí s Blinkenom vyzval, aby sa zlepšila práca diplomatických misií v Rusku a USA


Počas prvého osobného stretnutia v Reykjavíku diskutovali ruský minister zahraničia Sergej Lavrov a americký minister zahraničia Anthony Blinken o fungovaní ruskej diplomatickej misie v Spojených štátoch a americkej diplomatickej misie v Rusku.
„Budeme pripravení vyčistiť sutiny, ktoré sme zdedili po predchádzajúcich administratívach Spojených štátov, pokiaľ ide o fungovanie amerických diplomatických misií v Rusku a ruskej diplomatickej misie v Spojených štátoch,“ uviedla Lavrovová z agentúry TASS rozhovory s Blinkenom, ktoré sa konajú v rámci ministerského stretnutia, Arktická rada.


Blinken zasa vyjadril názor, že ak budú prezidenti krajín USA a Ruska spolupracovať, svet sa stane bezpečnejším.


„Usilujeme sa o predvídateľný a stabilný vzťah s Ruskom, myslíme si, že je to ... dobré pre celý svet,“ uviedol.


Šéf ruského oddelenia tiež uviedol, že dúfa v produktívny dialóg s americkou stranou.
https://russian.rt.com/world/news/863711-lavrov-blinken-uluchschenie-dipmissiya


Lavrov ocenil výsledky rokovaní s Blinkenom


Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov považoval výsledky rozhovorov s americkým ministrom zahraničných vecí Anthonym Blinkenom za konštruktívne.
Podľa agentúry RIA Novosti podľa Lavrova dochádza medzi krajinami k porozumeniu potreby „prekonať nezdravú situáciu, ktorá sa vyvinula vo vzťahoch medzi Moskvou a Washingtonom v posledných rokoch“.


„Pripravíme pre našich prezidentov návrhy týkajúce sa rozvoja dialógu o strategickej stabilite,“ uviedol Lavrov.


Zároveň dodal, že túto úlohu považuje za kľúčovú, pretože „väčšina štátov medzinárodného spoločenstva sa obáva jej riešenia“.


Ďalej sa diskutovalo o otázkach, ako sú spoločné akcie týkajúce sa JCPOA, Afganistanu, politické urovnanie konfliktu v Náhornom Karabachu, otázky týkajúce sa Iránu a KĽDR.


Predtým sa uvádzalo, že počas prvého osobného stretnutia v Reykjavíku diskutovali ruský minister zahraničia Sergej Lavrov a americký minister zahraničia Anthony Blinken o fungovaní ruskej diplomatickej misie v USA a americkej v Rusku.


https://russian.rt.com/russia/news/863723-lavrov-itogi-peregovory-blinken


Lavrov označil stretnutie s Blinkenom v Reykjavíku za konštruktívne


Po stretnutí budú pripravené návrhy týkajúce sa prezidentov Ruska a USA v otázkach strategickej stability
Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov označil rokovania s ministrom zahraničných vecí USA Anthonym Blinkenom za konštruktívne.


"Rozhovor sa mi zdal konštruktívny. Existuje pochopenie potreby prekonať nezdravú situáciu, ktorá sa vyvinula medzi Moskvou a Washingtonom v predchádzajúcich rokoch," uviedol ruský minister zahraničných vecí po rokovaniach so svojím americkým náprotivkom.


Lavrov uviedol, že uvidel Anthonyho Blinkena a jeho tím pripraveného vyčistiť „trosky“ v rusko-amerických vzťahoch.


"Existuje veľa blokád. Nie je ľahké ich vyhrabať. Cítil som však, že Anthony Blinken a jeho tím boli odhodlaní to urobiť," uviedol.


Po stretnutí budú pripravené návrhy týkajúce sa prezidentov Ruska a USA v otázkach strategickej stability, uviedol Lavrov. „Pripravíme návrhy pre našich prezidentov <...> o rozvoji nášho dialógu o strategickej stabilite,“ uviedol minister.


Lavrov zdôraznil, že Moskva potvrdila svoju pripravenosť diskutovať o všetkých aspektoch a faktoroch, ktoré ju ovplyvňujú v rámci dialógu o strategickej stabilite, Washington sa tejto koncepcie nevzdal. "Dnes sme potvrdili náš návrh na začatie dialógu, ktorý zohľadní všetky aspekty a všetky faktory ovplyvňujúce strategickú stabilitu: jadrovú, nejadrovú, útočnú, obrannú. Nevidel som odmietnutie takejto koncepcie, ale odborníci na nej musia ešte pracovať." , “- poznamenal vedúci ministerstva zahraničia.


Poukázal na to, že administratíva bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa prijala antidiplomatické opatrenia proti Ruskej federácii. "Táto reťazová reakcia nikomu nevyhovuje a cítil som rovnaký pocit aj u našich amerických kolegov. Pripravíme pre našich prezidentov návrhy týkajúce sa týchto záležitostí aj rozvoja nášho dialógu o strategickej stabilite," uviedol minister.
Iránsky jadrový program a Aganistan


Lavrov uviedol, že s Blinkenom diskutoval o efektívnej interakcii medzi týmito dvoma krajinami v súvislosti s iránskym jadrovým programom, problémom Kórejského polostrova a situáciou v Afganistane.


"Dohodli sme sa na pokračovaní našich spoločných akcií, ktoré sa vyvíjajú pomerne úspešne, v oblasti regionálnych konfliktov, v ktorých sa zhodujú záujmy USA a Ruska. Jedná sa o jadrový problém Kórejského polostrova a situáciu v úsilí o obnovenie spoločného komplexného plánu." akcie v oblasti iránskeho jadrového programu. Ide o Afganistan, kde aktívne pracuje rozšírená trojka pozostávajúca z Ruska, Číny, Spojených štátov a Pakistanu. Povedali, ako v tejto fáze môžeme zefektívniť všetky naše spoločné akcie, “uviedol Lavrov. povedal v stredu po stretnutí s Blinkenom.


Pred stretnutím ruský minister oznámil, že má v úmysle diskutovať o týchto témach okrem iného aj so svojím americkým kolegom. „V zásade si myslím, že to bol veľmi užitočný rozhovor,“ zhrnul Lavrov po rozhovoroch.


Diplomatická prítomnosť


Lavrov uviedol, že s americkým ministrom zahraničných vecí rokoval o otázkach vzájomnej diplomatickej prítomnosti oboch krajín.


„Samozrejme, dnes sme sa dotkli témy diplomatickej prítomnosti Ruska v Spojených štátoch a USA v Rusku,“ povedal Lavrov novinárom vo štvrtok po rokovaniach.
Samit Rusko-USA


Lavrov neodpovedal na otázku, či sa strany dohodli na usporiadaní samitu.


„Dobrú noc,“ povedal Lavrov s úsmevom po nastolení otázky zo samitu, čím ukončil tlačový prístup.


Ruský námestník ministra zahraničia Sergej Ryabkov predtým nevylúčil, že Lavrov a Blinken sa témy samitu môžu dotknúť na stretnutí v Reykjavíku. V hlavnom meste Islandu sa v stredu uskutočnil prvý osobný kontakt medzi šéfmi zahraničných agentúr Ruska a USA, ktorý trval 1 hodinu a 40 minút.


https://tass.ru/politika/11419591


**Lavrov na stretnut&iacute; s Blinkenom vyzval, aby sa zlep&scaron;ila pr&aacute;ca diplomatick&yacute;ch misi&iacute; v Rusku a USA ** Počas prv&eacute;ho osobn&eacute;ho stretnutia v Reykjav&iacute;ku diskutovali rusk&yacute; minister zahraničia Sergej Lavrov a americk&yacute; minister zahraničia Anthony Blinken o fungovan&iacute; ruskej diplomatickej misie v Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;toch a americkej diplomatickej misie v Rusku. &bdquo;Budeme pripraven&iacute; vyčistiť sutiny, ktor&eacute; sme zdedili po predch&aacute;dzaj&uacute;cich administrat&iacute;vach Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov, pokiaľ ide o fungovanie americk&yacute;ch diplomatick&yacute;ch misi&iacute; v Rusku a ruskej diplomatickej misie v Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;toch,&ldquo; uviedla Lavrovov&aacute; z agent&uacute;ry TASS rozhovory s Blinkenom, ktor&eacute; sa konaj&uacute; v r&aacute;mci ministersk&eacute;ho stretnutia, Arktick&aacute; rada. Blinken zasa vyjadril n&aacute;zor, že ak bud&uacute; prezidenti kraj&iacute;n USA a Ruska spolupracovať, svet sa stane bezpečnej&scaron;&iacute;m. &bdquo;Usilujeme sa o predv&iacute;dateľn&yacute; a stabiln&yacute; vzťah s Ruskom, mysl&iacute;me si, že je to ... dobr&eacute; pre cel&yacute; svet,&ldquo; uviedol. &Scaron;&eacute;f rusk&eacute;ho oddelenia tiež uviedol, že d&uacute;fa v produkt&iacute;vny dial&oacute;g s americkou stranou. https://russian.rt.com/world/news/863711-lavrov-blinken-uluchschenie-dipmissiya **Lavrov ocenil v&yacute;sledky rokovan&iacute; s Blinkenom** Rusk&yacute; minister zahraničia Sergej Lavrov považoval v&yacute;sledky rozhovorov s americk&yacute;m ministrom zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Anthonym Blinkenom za kon&scaron;trukt&iacute;vne. Podľa agent&uacute;ry RIA Novosti podľa Lavrova doch&aacute;dza medzi krajinami k porozumeniu potreby &bdquo;prekonať nezdrav&uacute; situ&aacute;ciu, ktor&aacute; sa vyvinula vo vzťahoch medzi Moskvou a Washingtonom v posledn&yacute;ch rokoch&ldquo;. &bdquo;Priprav&iacute;me pre na&scaron;ich prezidentov n&aacute;vrhy t&yacute;kaj&uacute;ce sa rozvoja dial&oacute;gu o strategickej stabilite,&ldquo; uviedol Lavrov. Z&aacute;roveň dodal, že t&uacute;to &uacute;lohu považuje za kľ&uacute;čov&uacute;, pretože &bdquo;v&auml;č&scaron;ina &scaron;t&aacute;tov medzin&aacute;rodn&eacute;ho spoločenstva sa ob&aacute;va jej rie&scaron;enia&ldquo;. Ďalej sa diskutovalo o ot&aacute;zkach, ako s&uacute; spoločn&eacute; akcie t&yacute;kaj&uacute;ce sa JCPOA, Afganistanu, politick&eacute; urovnanie konfliktu v N&aacute;hornom Karabachu, ot&aacute;zky t&yacute;kaj&uacute;ce sa Ir&aacute;nu a KĽDR. Predt&yacute;m sa uv&aacute;dzalo, že počas prv&eacute;ho osobn&eacute;ho stretnutia v Reykjav&iacute;ku diskutovali rusk&yacute; minister zahraničia Sergej Lavrov a americk&yacute; minister zahraničia Anthony Blinken o fungovan&iacute; ruskej diplomatickej misie v USA a americkej v Rusku. https://russian.rt.com/russia/news/863723-lavrov-itogi-peregovory-blinken Lavrov označil stretnutie s Blinkenom v Reykjav&iacute;ku za kon&scaron;trukt&iacute;vne ------------------------------------------------------------------- Po stretnut&iacute; bud&uacute; pripraven&eacute; n&aacute;vrhy t&yacute;kaj&uacute;ce sa prezidentov Ruska a USA v ot&aacute;zkach strategickej stability Rusk&yacute; minister zahraničia Sergej Lavrov označil rokovania s ministrom zahraničn&yacute;ch vec&iacute; USA Anthonym Blinkenom za kon&scaron;trukt&iacute;vne. &quot;Rozhovor sa mi zdal kon&scaron;trukt&iacute;vny. Existuje pochopenie potreby prekonať nezdrav&uacute; situ&aacute;ciu, ktor&aacute; sa vyvinula medzi Moskvou a Washingtonom v predch&aacute;dzaj&uacute;cich rokoch,&quot; uviedol rusk&yacute; minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; po rokovaniach so svoj&iacute;m americk&yacute;m n&aacute;protivkom. Lavrov uviedol, že uvidel Anthonyho Blinkena a jeho t&iacute;m pripraven&eacute;ho vyčistiť &bdquo;trosky&ldquo; v rusko-americk&yacute;ch vzťahoch. &quot;Existuje veľa blok&aacute;d. Nie je ľahk&eacute; ich vyhrabať. C&iacute;til som v&scaron;ak, že Anthony Blinken a jeho t&iacute;m boli odhodlan&iacute; to urobiť,&quot; uviedol. Po stretnut&iacute; bud&uacute; pripraven&eacute; n&aacute;vrhy t&yacute;kaj&uacute;ce sa prezidentov Ruska a USA v ot&aacute;zkach strategickej stability, uviedol Lavrov. &bdquo;Priprav&iacute;me n&aacute;vrhy pre na&scaron;ich prezidentov &lt;...&gt; o rozvoji n&aacute;&scaron;ho dial&oacute;gu o strategickej stabilite,&ldquo; uviedol minister. Lavrov zd&ocirc;raznil, že Moskva potvrdila svoju pripravenosť diskutovať o v&scaron;etk&yacute;ch aspektoch a faktoroch, ktor&eacute; ju ovplyvňuj&uacute; v r&aacute;mci dial&oacute;gu o strategickej stabilite, Washington sa tejto koncepcie nevzdal. &quot;Dnes sme potvrdili n&aacute;&scaron; n&aacute;vrh na začatie dial&oacute;gu, ktor&yacute; zohľadn&iacute; v&scaron;etky aspekty a v&scaron;etky faktory ovplyvňuj&uacute;ce strategick&uacute; stabilitu: jadrov&uacute;, nejadrov&uacute;, &uacute;točn&uacute;, obrann&uacute;. Nevidel som odmietnutie takejto koncepcie, ale odborn&iacute;ci na nej musia e&scaron;te pracovať.&quot; , &ldquo;- poznamenal ved&uacute;ci ministerstva zahraničia. Pouk&aacute;zal na to, že administrat&iacute;va b&yacute;val&eacute;ho americk&eacute;ho prezidenta Donalda Trumpa prijala antidiplomatick&eacute; opatrenia proti Ruskej feder&aacute;cii. &quot;T&aacute;to reťazov&aacute; reakcia nikomu nevyhovuje a c&iacute;til som rovnak&yacute; pocit aj u na&scaron;ich americk&yacute;ch kolegov. Priprav&iacute;me pre na&scaron;ich prezidentov n&aacute;vrhy t&yacute;kaj&uacute;ce sa t&yacute;chto z&aacute;ležitost&iacute; aj rozvoja n&aacute;&scaron;ho dial&oacute;gu o strategickej stabilite,&quot; uviedol minister. Ir&aacute;nsky jadrov&yacute; program a Aganistan Lavrov uviedol, že s Blinkenom diskutoval o efekt&iacute;vnej interakcii medzi t&yacute;mito dvoma krajinami v s&uacute;vislosti s ir&aacute;nskym jadrov&yacute;m programom, probl&eacute;mom K&oacute;rejsk&eacute;ho polostrova a situ&aacute;ciou v Afganistane. &quot;Dohodli sme sa na pokračovan&iacute; na&scaron;ich spoločn&yacute;ch akci&iacute;, ktor&eacute; sa vyv&iacute;jaj&uacute; pomerne &uacute;spe&scaron;ne, v oblasti region&aacute;lnych konfliktov, v ktor&yacute;ch sa zhoduj&uacute; z&aacute;ujmy USA a Ruska. Jedn&aacute; sa o jadrov&yacute; probl&eacute;m K&oacute;rejsk&eacute;ho polostrova a situ&aacute;ciu v &uacute;sil&iacute; o obnovenie spoločn&eacute;ho komplexn&eacute;ho pl&aacute;nu.&quot; akcie v oblasti ir&aacute;nskeho jadrov&eacute;ho programu. Ide o Afganistan, kde akt&iacute;vne pracuje roz&scaron;&iacute;ren&aacute; trojka pozost&aacute;vaj&uacute;ca z Ruska, Č&iacute;ny, Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov a Pakistanu. Povedali, ako v tejto f&aacute;ze m&ocirc;žeme zefekt&iacute;vniť v&scaron;etky na&scaron;e spoločn&eacute; akcie, &ldquo;uviedol Lavrov. povedal v stredu po stretnut&iacute; s Blinkenom. Pred stretnut&iacute;m rusk&yacute; minister ozn&aacute;mil, že m&aacute; v &uacute;mysle diskutovať o t&yacute;chto t&eacute;mach okrem in&eacute;ho aj so svoj&iacute;m americk&yacute;m kolegom. &bdquo;V z&aacute;sade si mysl&iacute;m, že to bol veľmi užitočn&yacute; rozhovor,&ldquo; zhrnul Lavrov po rozhovoroch. Diplomatick&aacute; pr&iacute;tomnosť Lavrov uviedol, že s americk&yacute;m ministrom zahraničn&yacute;ch vec&iacute; rokoval o ot&aacute;zkach vz&aacute;jomnej diplomatickej pr&iacute;tomnosti oboch kraj&iacute;n. &bdquo;Samozrejme, dnes sme sa dotkli t&eacute;my diplomatickej pr&iacute;tomnosti Ruska v Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;toch a USA v Rusku,&ldquo; povedal Lavrov novin&aacute;rom vo &scaron;tvrtok po rokovaniach. Samit Rusko-USA Lavrov neodpovedal na ot&aacute;zku, či sa strany dohodli na usporiadan&iacute; samitu. &bdquo;Dobr&uacute; noc,&ldquo; povedal Lavrov s &uacute;smevom po nastolen&iacute; ot&aacute;zky zo samitu, č&iacute;m ukončil tlačov&yacute; pr&iacute;stup. Rusk&yacute; n&aacute;mestn&iacute;k ministra zahraničia Sergej Ryabkov predt&yacute;m nevyl&uacute;čil, že Lavrov a Blinken sa t&eacute;my samitu m&ocirc;žu dotkn&uacute;ť na stretnut&iacute; v Reykjav&iacute;ku. V hlavnom meste Islandu sa v stredu uskutočnil prv&yacute; osobn&yacute; kontakt medzi &scaron;&eacute;fmi zahraničn&yacute;ch agent&uacute;r Ruska a USA, ktor&yacute; trval 1 hodinu a 40 min&uacute;t. https://tass.ru/politika/11419591
Upravené 20. 5. 2021 o 04:58

Opět v Reykjavíku, ale tentokrát v opačném gardu než v roce 1986. Navrch má jednoznačně Rusko. A k tomu ta omluva Srbům z pražského hradu. Vypadá to na přestavbu západních hodnot.


Opět v Reykjav&iacute;ku, ale tentokr&aacute;t v opačn&eacute;m gardu než v roce 1986. Navrch m&aacute; jednoznačně Rusko. A k tomu ta omluva Srbům z pražsk&eacute;ho hradu. Vypad&aacute; to na přestavbu z&aacute;padn&iacute;ch hodnot.

navozuje historii Gorbačov-Reagan

... jenze tam, v Reykjaviku, Gorbacov tenkrat svoji zemi prodal.


[quote=&quot;pid:15491, uid:57&quot;]navozuje historii Gorbačov-Reagan[/quote] ... jenze tam, v Reykjaviku, Gorbacov tenkrat svoji zemi prodal.

Jednání v Reykjavíku
https://colonelcassad.livejournal.com/6783162.html


"Setkání mezi Bidenem a Putinem nebylo potvrzeno. Možná bude, možná ne."


Jedn&aacute;n&iacute; v Reykjav&iacute;ku https://colonelcassad.livejournal.com/6783162.html &quot;Setk&aacute;n&iacute; mezi Bidenem a Putinem nebylo potvrzeno. Možn&aacute; bude, možn&aacute; ne.&quot;

Kremeľ pozitívne hodnotil výsledky rokovaní v Reykjavíku 🇮🇸 medzi ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom a americkým ministrom zahraničných vecí Anthonym Blinkenom 🇺🇸, uviedol tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov.
Nepochybne ide o pozitívny signál, navyše skutočnosť rozhovoru, ktorá, ako povedal Lavrov, bola konštruktívna. Je to tiež udalosť, ktorá si zaslúži pozitívne hodnotenie. Je však zrejmé, že tento proces nebude jednoduchý. Skutočne , nahromadilo sa veľa problémov, - oznámil Peskov.


Zdroj: https://www.interfax-russia.ru/.../kreml-pozitivno...


Kremeľ pozit&iacute;vne hodnotil v&yacute;sledky rokovan&iacute; v Reykjav&iacute;ku
733
6
5
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept