Politika v SR
Fiasko českej diplomacie a poníženie Korčoka. EÚ nebude vyhosťovať ruských diplomatov

Fiasko českej diplomacie a poníženie Korčoka. EÚ nebude vyhosťovať ruských diplomatov


Šéf diplomacie EÚ Josep Borrell včera vyhlásil, že koordinované vyhosťovanie ruských diplomatov sa nechystá. Nechce zvyšovať napätie s Ruskom.


Borrell oznámil, že EÚ nechce zvyšovať napätie s Ruskom a tak ani po kauze výbuchu muničného skladu vo Vrběticiach ku koordinovanému vyhosťovaniu ruských diplomatov nateraz nedôjde.


Na 25. mája je naplánovaná širšia debata lídrov členských krajín EÚ o budúcich vzťahoch s Ruskom a podľa Borrella práve lídri jednotlivých krajín budú mať podstatné slovo pri určovaní ďalšieho vývoja.


Denník Štandard situáciu okomentoval ako neúspech českej diplomacie.


Veľké sklamanie
Pre Čechov má byť tento vývoj veľkým sklamaním, ktoré sa začalo už pri predchádzajúcej reakcii EÚ. Česi očakávali zo strany EÚ viac ako len verbálny prejav solidarity. Predpokladali razantnejší prístup a širokú podporu.


Razantného prístupu sa im dostalo od slovenského ministra Korčoka, ktorý sa svoju rusofóbiu pravidelne, ale márne, snaží zahaliť clonou diplomatického slovníka. V kauze výbuchu vo Vrběticiach sa angažoval veľmi proaktívne a chuť konať z neho vyžarovala až do samotného Washingtonu.


Sumár
Kauza s vyhosťovaním dopadla nasledovne. Korčok presadil aj proti vôli väčšiny obyvateľov Slovenska vyhostenie troch ruských diplomatov, Litva vyhostila dvoch, Lotyšsko, Estónsko a Rumusko jedného. Zatiaľ nekonalo ani tradične protiruské Poľsko, ani Maďarsko.


Fiasko
Celú situáciu nie je možné interpretovať inak ako fiasko českej diplomacie a poníženie slovenského ministra Korčoka. Ten totiž očakával, že spustil efekt snehovej gule, ostatné štáty sa pripoja a z vyhosťovania ruských diplomatov sa stane nový druh kolektívneho športu.


Realita Čechov a Korčoka pekne vyfackala. Žiadne vyhosťovanie sa nekoná. No Korčok by mohol zvážiť namiesto vyhosťovania hosťovanie. V krajine jeho srdcu blízkej, pretože Slovensko to nie je. Mnohým by sa uľavilo.


https://www.hlavnydennik.sk/2021/05/11/fiasko-ceskej-diplomacie-a-ponizenie-korcoka-eu-nebude-vyhostovat-ruskych-diplomatov/?fbclid=IwAR1GRL0zKi75h9rJQ8dEa4bA7EG6eX7BJOH7m_-c47SwVFDbn6lv2ClJ6jc


**Fiasko českej diplomacie a poníženie Korčoka. EÚ nebude vyhosťovať ruských diplomatov** Šéf diplomacie EÚ Josep Borrell včera vyhlásil, že koordinované vyhosťovanie ruských diplomatov sa nechystá. Nechce zvyšovať napätie s Ruskom. Borrell oznámil, že EÚ nechce zvyšovať napätie s Ruskom a tak ani po kauze výbuchu muničného skladu vo Vrběticiach ku koordinovanému vyhosťovaniu ruských diplomatov nateraz nedôjde. Na 25. mája je naplánovaná širšia debata lídrov členských krajín EÚ o budúcich vzťahoch s Ruskom a podľa Borrella práve lídri jednotlivých krajín budú mať podstatné slovo pri určovaní ďalšieho vývoja. Denník Štandard situáciu okomentoval ako neúspech českej diplomacie. **Veľké sklamanie** Pre Čechov má byť tento vývoj veľkým sklamaním, ktoré sa začalo už pri predchádzajúcej reakcii EÚ. Česi očakávali zo strany EÚ viac ako len verbálny prejav solidarity. Predpokladali razantnejší prístup a širokú podporu. Razantného prístupu sa im dostalo od slovenského ministra Korčoka, ktorý sa svoju rusofóbiu pravidelne, ale márne, snaží zahaliť clonou diplomatického slovníka. V kauze výbuchu vo Vrběticiach sa angažoval veľmi proaktívne a chuť konať z neho vyžarovala až do samotného Washingtonu. **Sumár** Kauza s vyhosťovaním dopadla nasledovne. Korčok presadil aj proti vôli väčšiny obyvateľov Slovenska vyhostenie troch ruských diplomatov, Litva vyhostila dvoch, Lotyšsko, Estónsko a Rumusko jedného. Zatiaľ nekonalo ani tradične protiruské Poľsko, ani Maďarsko. **Fiasko** Celú situáciu nie je možné interpretovať inak ako fiasko českej diplomacie a poníženie slovenského ministra Korčoka. Ten totiž očakával, že spustil efekt snehovej gule, ostatné štáty sa pripoja a z vyhosťovania ruských diplomatov sa stane nový druh kolektívneho športu. Realita Čechov a Korčoka pekne vyfackala. Žiadne vyhosťovanie sa nekoná. No Korčok by mohol zvážiť namiesto vyhosťovania hosťovanie. V krajine jeho srdcu blízkej, pretože Slovensko to nie je. Mnohým by sa uľavilo. https://www.hlavnydennik.sk/2021/05/11/fiasko-ceskej-diplomacie-a-ponizenie-korcoka-eu-nebude-vyhostovat-ruskych-diplomatov/?fbclid=IwAR1GRL0zKi75h9rJQ8dEa4bA7EG6eX7BJOH7m_-c47SwVFDbn6lv2ClJ6jc

Zatiaľ nekonalo ani tradične protiruské Poľsko, ani Maďarsko.


no neviem prečo by Maďarsko malo konať čokoľvek proti Rusom....


no a pán Korcok je skoro ako Jarko, príliš proaktívne...


[quote="pid:15445, uid:12"]Zatiaľ nekonalo ani tradične protiruské Poľsko, ani Maďarsko.[/quote] no neviem prečo by Maďarsko malo konať čokoľvek proti Rusom.... no a pán Korcok je skoro ako Jarko, príliš proaktívne...
Upravené 12. 5. 2021 o 21:02

Pre Čechov má byť tento vývoj veľkým sklamaním, ktoré sa začalo už pri predchádzajúcej reakcii EÚ


Otazkou je, pro koho je "zklamani". Kazdy, kdo aspon trosku rozumne uvazuje, pochopil, ze EU vzdy dela jen to, co vyhovuje hlavnim hracum. Cesko byla, je a zustane jen periferii. Uz Bismarck rekl, ze zakladem uspechu v politice je vyjednat pakt s Ruskem. A zatimco CR je ted na ruskem blacklistu, nemecky ministr zahranici heiko maas varoval pred konfrontacnim kurzem proti Rusku. Na otazku, zda se pripoji ke statementu Bidena, ze je Putin vrah, Maas rekl "nikdy jsem to nerekl a nemam v planu to rict".


https://www.t-online.de/nachrichten/deutschland/id_89915078/bundesaussenminister-heiko-maas-will-mit-russland-weiter-den-dialog-suchen.html


a zatimco v CR se ohrnuje nos nad Sputnikem, sasky ministersky predseda Kretschmer cestuje do Ruska a mluvi o 30 mio davkach pro Nemce.


https://www.freiepresse.de/nachrichten/deutschland/kretschmer-deutschland-will-30-millionen-dosen-sputnik-v-artikel11458620


[quote="pid:15445, uid:12"]Pre Čechov má byť tento vývoj veľkým sklamaním, ktoré sa začalo už pri predchádzajúcej reakcii EÚ[/quote] Otazkou je, pro koho je "zklamani". Kazdy, kdo aspon trosku rozumne uvazuje, pochopil, ze EU vzdy dela jen to, co vyhovuje hlavnim hracum. Cesko byla, je a zustane jen periferii. Uz Bismarck rekl, ze zakladem uspechu v politice je vyjednat pakt s Ruskem. A zatimco CR je ted na ruskem blacklistu, nemecky ministr zahranici heiko maas varoval pred konfrontacnim kurzem proti Rusku. Na otazku, zda se pripoji ke statementu Bidena, ze je Putin vrah, Maas rekl "nikdy jsem to nerekl a nemam v planu to rict". https://www.t-online.de/nachrichten/deutschland/id_89915078/bundesaussenminister-heiko-maas-will-mit-russland-weiter-den-dialog-suchen.html a zatimco v CR se ohrnuje nos nad Sputnikem, sasky ministersky predseda Kretschmer cestuje do Ruska a mluvi o 30 mio davkach pro Nemce. https://www.freiepresse.de/nachrichten/deutschland/kretschmer-deutschland-will-30-millionen-dosen-sputnik-v-artikel11458620
Upravené 13. 5. 2021 o 09:04
468
2
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept