Politika v ČR
Do 7 let nebude na penze ?!

"Podle hlavního ekonoma BH Securities Štěpána Křečka by ten černý scénář, pokud by došlo ke zhoršení ratingu Česka, mohl vypadat tak, že do 9 let by Česko nemělo peníze nemělo na výplatu penzí. Myslíte si, že je ohrožena výplata důchodu?


Výplata penzí dělá nějakých 550 miliard korun. Rozpočet, tedy jeho výdajová stránka, je 1 bilion 800 miliard korun. Na penze podle mého soudu bude, ale nebude na další výdaje. A to je celý problém státního rozpočtu.


Nevěřím, že by se vláda rozhodla nevyplatit penze


Takže na penze bude vždycky?


Je to dáno zákonem a nemyslím si, že by se nějaká vláda rozhodla nevyplatit penze, protože jak by tak učinila, tak je to otázka několika týdnů do nových voleb."


https://www.seznamzpravy.cz/clanek/stredula-schillerova-vylila-ctvrt-bilionu-z-rozpoctu-proto-chybi-penize-154035#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=y0od5XZdmEs-202105111034&dop_id=154035&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


"Podle hlavního ekonoma BH Securities Štěpána Křečka by ten černý scénář, pokud by došlo ke zhoršení ratingu Česka, mohl vypadat tak, že do 9 let by Česko nemělo peníze nemělo na výplatu penzí. Myslíte si, že je ohrožena výplata důchodu? Výplata penzí dělá nějakých 550 miliard korun. Rozpočet, tedy jeho výdajová stránka, je 1 bilion 800 miliard korun. Na penze podle mého soudu bude, ale nebude na další výdaje. A to je celý problém státního rozpočtu. Nevěřím, že by se vláda rozhodla nevyplatit penze Takže na penze bude vždycky? Je to dáno zákonem a nemyslím si, že by se nějaká vláda rozhodla nevyplatit penze, protože jak by tak učinila, tak je to otázka několika týdnů do nových voleb." https://www.seznamzpravy.cz/clanek/stredula-schillerova-vylila-ctvrt-bilionu-z-rozpoctu-proto-chybi-penize-154035#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=y0od5XZdmEs-202105111034&dop_id=154035&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Upravené 11. 5. 2021 o 12:48

Je to dáno zákonem a nemyslím si, že by se nějaká vláda rozhodla nevyplatit penze, protože jak by tak učinila, tak je to otázka několika týdnů do nových voleb."


Salámová metóda u nás.
Najskôr siahli na vianočné dôchodky, teraz na výsluhové dôchodky......
K tomu ešte ,,správne"média nenápadne podsúvajú mladým názor, že dôchodca je vlastne parazit, čo by nemal mať ani volebné právo.
Našliapnuté majú.


[quote="pid:15297, uid:270"]Je to dáno zákonem a nemyslím si, že by se nějaká vláda rozhodla nevyplatit penze, protože jak by tak učinila, tak je to otázka několika týdnů do nových voleb."[/quote] Salámová metóda u nás. Najskôr siahli na vianočné dôchodky, teraz na výsluhové dôchodky...... K tomu ešte ,,správne"média nenápadne podsúvajú mladým názor, že dôchodca je vlastne parazit, čo by nemal mať ani volebné právo. Našliapnuté majú.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

že dôchodca je vlastne parazit


Doufám, že každý takový mladý člověk, který bere důchodce jen jako parazity, půjde příkladem a již teď se s dostatečným časovým předstihem přihlásí dobrovolně k eutanázii, která bude vykonána v okamžiku odchodu do důchodu nebo nedostatečné ekonomické výkonnosti.


Dodatek: Do důchodového věku mám ještě hodně daleko.


[quote="pid:15338, uid:84"]že dôchodca je vlastne parazit[/quote] Doufám, že každý takový mladý člověk, který bere důchodce jen jako parazity, půjde příkladem a již teď se s dostatečným časovým předstihem přihlásí dobrovolně k eutanázii, která bude vykonána v okamžiku odchodu do důchodu nebo nedostatečné ekonomické výkonnosti. Dodatek: Do důchodového věku mám ještě hodně daleko.
Upravené 12. 5. 2021 o 23:39

Stale ked pocujem o tom ze "nebude na dochodky" tak mam chut niekomu otrepat o hlavu aspon 1000 stranovu ucebnicu "ekonomiky". Ved dochodok sa nevyplaca z "nasetrenych penazi"!!!! Dochodok je cast zdrojov aktualnej ekonomiky pouzita na dochodky. Pre lepsie pochopenie. Dajme tomu, ze na ostrove je populacia milion ludi. Z toho dochodcov je 30 % stale. Krajina sa podla ekonomickych brozur chce zabezpecit dopredu tak nakumuluje "nasetri" na dochodky 50 rokov dopredu. Vsetko je ruzovucke vsetko je super. Ale pride trend kedy 50 % populacie obyvatelov ostrova jednoducho odide z ostrova. Ostane tam 300 tis dochodcov a 200 tis ludi ostatnych, z toho v produktivnom veku bude polka z nich 100 tis. Podla tupych calnkov o nasetrenych dochodkoch by sa mali mat dochodci ako v bavlne este dalsich 50 rokov, ved si "nasetrili" ale realne .... na co su im peniaze, ked im nema kto napiect chleba, pestovat obylie, udrizvat vozove parky, vyrobu, sluzby atd ???
Dochodok nie je o setreni, dochodok je o tom naplanovat ekonomiku tak aby stale dokazala vyclenit urcite zdroje pre zivot dochodcov. Tjs planovatel ekonomiky musi mysliet na to, ze 30 % zdrojov mu zjedia dochodcovia. Musi vytvorit niekde tych 30 %. Musi mat na to fabriky, ludi, materialne ale aj kadrove zabezpecenie. O tom su dochodky. To je jedno, ze ty si setris cely zivot na dochodok, ked v case tvojho dochodku budu na tvojom uzemi krachovat podniky jeden za druhym ... nebude mat kto ti zabezpecit "pohodlny" zivot na dochodku na ktory si si setril. Podobne cez vojny mali ako ludia setrit na "dochodky"? A predsa dostavaju dochodok. Pretoze sa vytvorili zdroje , podniky atd co produkuju pre toho dochodcu chlieb, pricom necerpaju zo ziadnych "uspor". Dufam, ze uz tu neuvidim dalsie clanky o sporeni na dochodky, lebo take clanky akurat hovoria o tom, ze ich autor nema sajnu o tom co je ekonomika a ako funguje.


Stale ked pocujem o tom ze "nebude na dochodky" tak mam chut niekomu otrepat o hlavu aspon 1000 stranovu ucebnicu "ekonomiky". Ved dochodok sa nevyplaca z "nasetrenych penazi"!!!! Dochodok je cast zdrojov aktualnej ekonomiky pouzita na dochodky. Pre lepsie pochopenie. Dajme tomu, ze na ostrove je populacia milion ludi. Z toho dochodcov je 30 % stale. Krajina sa podla ekonomickych brozur chce zabezpecit dopredu tak nakumuluje "nasetri" na dochodky 50 rokov dopredu. Vsetko je ruzovucke vsetko je super. Ale pride trend kedy 50 % populacie obyvatelov ostrova jednoducho odide z ostrova. Ostane tam 300 tis dochodcov a 200 tis ludi ostatnych, z toho v produktivnom veku bude polka z nich 100 tis. Podla tupych calnkov o nasetrenych dochodkoch by sa mali mat dochodci ako v bavlne este dalsich 50 rokov, ved si "nasetrili" ale realne .... na co su im peniaze, ked im nema kto napiect chleba, pestovat obylie, udrizvat vozove parky, vyrobu, sluzby atd ??? Dochodok nie je o setreni, dochodok je o tom naplanovat ekonomiku tak aby stale dokazala vyclenit urcite zdroje pre zivot dochodcov. Tjs planovatel ekonomiky musi mysliet na to, ze 30 % zdrojov mu zjedia dochodcovia. Musi vytvorit niekde tych 30 %. Musi mat na to fabriky, ludi, materialne ale aj kadrove zabezpecenie. O tom su dochodky. To je jedno, ze ty si setris cely zivot na dochodok, ked v case tvojho dochodku budu na tvojom uzemi krachovat podniky jeden za druhym ... nebude mat kto ti zabezpecit "pohodlny" zivot na dochodku na ktory si si setril. Podobne cez vojny mali ako ludia setrit na "dochodky"? A predsa dostavaju dochodok. Pretoze sa vytvorili zdroje , podniky atd co produkuju pre toho dochodcu chlieb, pricom necerpaju zo ziadnych "uspor". Dufam, ze uz tu neuvidim dalsie clanky o sporeni na dochodky, lebo take clanky akurat hovoria o tom, ze ich autor nema sajnu o tom co je ekonomika a ako funguje.

Je to součástí jiných agend .
Agenda zeleného koncentráku- důchodci zbytečně vytvářejí co2 .
Agenda trvalého přísunu afrokominíků- důchodci jsou radikálně proti takovému likvidačnímu ohrožení .
Agenda nekonečného počtu pohlaví - o této kravině se reálně podaří přesvědčit jen zanedbatelné množství důchodců .
Agenda covid podvodu -hned od začátku byl nasazen teror aparteidu především na důchodce .
Agenda snížení populace - důchodci jsou nepotřební , pro mladé nepřítel č. 1
Agenda rozvracení států , národů , rodin -viz výše
Agenda plánovaného předčasného usmrcení - viz výše
Agenda přepisování historie -viz výše
Všude lidé s životní zkušeností překážejí . Proto ta akumulovaná a protlačovaná nenávist vůči ním . Pro zvrácenou skupinu světlých zítřků je to nepříjemná brzda . Proto se snaží rozeštvat generace proti sobě . Například tvrzením , že důchodce neprávem ujídá ze společného talíře .


Je to součástí jiných agend . Agenda zeleného koncentráku- důchodci zbytečně vytvářejí co2 . Agenda trvalého přísunu afrokominíků- důchodci jsou radikálně proti takovému likvidačnímu ohrožení . Agenda nekonečného počtu pohlaví - o této kravině se reálně podaří přesvědčit jen zanedbatelné množství důchodců . Agenda covid podvodu -hned od začátku byl nasazen teror aparteidu především na důchodce . Agenda snížení populace - důchodci jsou nepotřební , pro mladé nepřítel č. 1 Agenda rozvracení států , národů , rodin -viz výše Agenda plánovaného předčasného usmrcení - viz výše Agenda přepisování historie -viz výše Všude lidé s životní zkušeností překážejí . Proto ta akumulovaná a protlačovaná nenávist vůči ním . Pro zvrácenou skupinu světlých zítřků je to nepříjemná brzda . Proto se snaží rozeštvat generace proti sobě . Například tvrzením , že důchodce neprávem ujídá ze společného talíře .
780
4
5
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept