Politika v SR
Bývalý predseda vlády Slovenska povedal o „obludnej veľkosti“ rusofóbie v krajine

Bývalý predseda vlády Slovenska povedal o „obludnej veľkosti“ rusofóbie v krajine


Bývalý predseda slovenskej vlády Robert Fico zablahoželal občanom ku Dňu víťazstva a poznamenal, že prejav úcty k hrdinom Červenej armády je obzvlášť dôležitý na pozadí obludnej rusofóbie v slovenskej vládnej koalícii. O jeho slovách informuje web Gazeta.ru.


„Pri oslobodzovaní územia Česko-Slovenska padol obrovský počet - až 70-tisíc vojakov Červenej armády, 10-tisíc rumunských vojakov a 3-tisíc vojakov československého armádneho zboru. Počet obetí a civilných obetí dosiahol 8 000, “uviedol Fico.


Expremiér poznamenal, že „v tento dôležitý deň“ nemôže ignorovať rozhodnutie slovenských úradov vykázať ruských diplomatov ako „akt falošnej solidarity s Českou republikou“. To podľa neho spôsobilo vážne zhoršenie vzťahov s Ruskom.


Slovensko oznámilo vyhostenie diplomatov v apríli. Veľvyslanci dostali sedem dní na opustenie krajiny. Potom Moskva prisľúbila, že bude reagovať na kroky slovenských orgánov. Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharová označila situáciu za prejav pseudo-solidarity s Prahou v prípade vykonštruovaného prípadu.


Česká republika obvinila Rusko z účasti na výbuchu v muničnom sklade v roku 2014 vo Vrbetici. Z krajiny bolo vyhostených 18 diplomatov, ktorých Praha podozrieva z práce pre špeciálne služby. Moskva na to reagovala vyhlásením 20 zamestnancov českého veľvyslanectva za personu non grata. Neskôr vyšlo najavo, že Rusko a Česká republika vyrovnajú počet zamestnancov veľvyslanectiev.


https://lenta.ru/news/2021/05/08/slovk/


Bývalý predseda vlády Slovenska povedal o „obludnej veľkosti“ rusofóbie v krajine ================================================================================= Bývalý predseda slovenskej vlády Robert Fico zablahoželal občanom ku Dňu víťazstva a poznamenal, že prejav úcty k hrdinom Červenej armády je obzvlášť dôležitý na pozadí obludnej rusofóbie v slovenskej vládnej koalícii. O jeho slovách informuje web Gazeta.ru. „Pri oslobodzovaní územia Česko-Slovenska padol obrovský počet - až 70-tisíc vojakov Červenej armády, 10-tisíc rumunských vojakov a 3-tisíc vojakov československého armádneho zboru. Počet obetí a civilných obetí dosiahol 8 000, “uviedol Fico. Expremiér poznamenal, že „v tento dôležitý deň“ nemôže ignorovať rozhodnutie slovenských úradov vykázať ruských diplomatov ako „akt falošnej solidarity s Českou republikou“. To podľa neho spôsobilo vážne zhoršenie vzťahov s Ruskom. Slovensko oznámilo vyhostenie diplomatov v apríli. Veľvyslanci dostali sedem dní na opustenie krajiny. Potom Moskva prisľúbila, že bude reagovať na kroky slovenských orgánov. Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharová označila situáciu za prejav pseudo-solidarity s Prahou v prípade vykonštruovaného prípadu. Česká republika obvinila Rusko z účasti na výbuchu v muničnom sklade v roku 2014 vo Vrbetici. Z krajiny bolo vyhostených 18 diplomatov, ktorých Praha podozrieva z práce pre špeciálne služby. Moskva na to reagovala vyhlásením 20 zamestnancov českého veľvyslanectva za personu non grata. Neskôr vyšlo najavo, že Rusko a Česká republika vyrovnajú počet zamestnancov veľvyslanectiev. https://lenta.ru/news/2021/05/08/slovk/
301
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept