Zahraničná politika
Priaznivci škótskej nezávislosti získali väčšinu kresiel v regionálnom parlamente

Priaznivci škótskej nezávislosti získali väčšinu kresiel v regionálnom parlamente


Sčítanie hlasov stále prebieha


Škótska národná strana (SNP) a Zelení, ktorí sa zasadzujú za odtrhnutie regiónu od Británie, si zaručili väčšinu kresiel v regionálnom parlamente (Holyrood). Svedčia o tom výsledky regionálnych volieb konaných 6. mája, zverejnené v sobotu.


Sčítanie hlasov stále prebieha, ale SNP a Zelení už v 129-člennom volebnom období získavajú 65 kresiel. To posilní pozíciu vodcu škótskych nacionalistov Nikolu Sturgeona, ktorý požaduje od Londýna právo na usporiadanie druhého referenda o nezávislosti. Predchádzajúce referendum sa konalo v roku 2014, stúpenci separatizmu boli porazení a na tomto základe Londýn upiera Edinburghu právo na nové referendum.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11328753


**Priaznivci škótskej nezávislosti získali väčšinu kresiel v regionálnom parlamente** Sčítanie hlasov stále prebieha Škótska národná strana (SNP) a Zelení, ktorí sa zasadzujú za odtrhnutie regiónu od Británie, si zaručili väčšinu kresiel v regionálnom parlamente (Holyrood). Svedčia o tom výsledky regionálnych volieb konaných 6. mája, zverejnené v sobotu. Sčítanie hlasov stále prebieha, ale SNP a Zelení už v 129-člennom volebnom období získavajú 65 kresiel. To posilní pozíciu vodcu škótskych nacionalistov Nikolu Sturgeona, ktorý požaduje od Londýna právo na usporiadanie druhého referenda o nezávislosti. Predchádzajúce referendum sa konalo v roku 2014, stúpenci separatizmu boli porazení a na tomto základe Londýn upiera Edinburghu právo na nové referendum. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11328753
91
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept