Mimo kategórií
ako kupovať kypto

Počul, ale nemám upřímně s touto stránkou/kryptoburzou zkušenost.


Jediné, co bych zdůraznil asi je zjistit si, jestli lze vybírat krypta na svoje kryptopeněženky mimo burzu (pozor na špeky typu RobinHood ve stylu bohatým bral a na chudé sral - tam svoje krypto maximálně prodáte za fiat, ale nepřevedete jinam) a hlavně taky, jaké jsou podmínky výběru.
Někdy jsou limity a poplatky tak vysoké, že když natrefíte na něco, co víte, že má hodnotu a poroste, ale můžete zkusmo investovat jen malou částku, tak výběr na vlastní peněženku vám může sežrat opravdu dost, zvlášť když chcete za malou částku zkusit několik různých kryptoměn.
Samozřejmě, u investic za tisíce euro poplatek třeba 25 eur není žádná tragédie.


Hlavní kryptoměny, jako Bitcoin, Ether, Binance Coin, Dogecoin, XRP, Tether, ADA nebo Litecoin a další lze v pohodě koupit třeba na Binance, novinky a méně známé mince pak přes Pancake Swap.
Sice jsem ještě přes Pancake Swap nic neměnil, ale výběr je tam obrovský.


Pokud někdo nechce obchodovat a chce jen kryptoměnu držet nebo někomu poslat, nejsnažší je ccShop (je česká i slovenská verze, zakladatel je Čech), sice jsou o něco dražší, ale zase veškeré poplatky jsou v ceně nákupu a nákup je velice snadný. Hlavní mínus je ten, že výběr je omezený, žhavé novinky tam nenajdete.


Počul, ale nemám upřímně s touto stránkou/kryptoburzou zkušenost. Jediné, co bych zdůraznil asi je zjistit si, jestli lze vybírat krypta na svoje kryptopeněženky mimo burzu (pozor na špeky typu RobinHood ve stylu bohatým bral a na chudé sral - tam svoje krypto maximálně prodáte za fiat, ale nepřevedete jinam) a hlavně taky, jaké jsou podmínky výběru. Někdy jsou limity a poplatky tak vysoké, že když natrefíte na něco, co víte, že má hodnotu a poroste, ale můžete zkusmo investovat jen malou částku, tak výběr na vlastní peněženku vám může sežrat opravdu dost, zvlášť když chcete za malou částku zkusit několik různých kryptoměn. Samozřejmě, u investic za tisíce euro poplatek třeba 25 eur není žádná tragédie. Hlavní kryptoměny, jako Bitcoin, Ether, Binance Coin, Dogecoin, XRP, Tether, ADA nebo Litecoin a další lze v pohodě koupit třeba na Binance, novinky a méně známé mince pak přes Pancake Swap. Sice jsem ještě přes Pancake Swap nic neměnil, ale výběr je tam obrovský. Pokud někdo nechce obchodovat a chce jen kryptoměnu držet nebo někomu poslat, nejsnažší je ccShop (je česká i slovenská verze, zakladatel je Čech), sice jsou o něco dražší, ale zase veškeré poplatky jsou v ceně nákupu a nákup je velice snadný. Hlavní mínus je ten, že výběr je omezený, žhavé novinky tam nenajdete.
Upravené 5. 5. 2021 o 21:09

Nekde na netu na to obcas narazim (citat dole) a davalo by to smysl, v dobe, kdy bylo embargo na pouzivani silneho sifrovani (valka proti terorismu) bylo ukazano, ze staci vysoky vypocetni vykon a da se vse desifrovat online.
Takze "tezba kryptomen" je podle me elegantni reseni ulohy, klasicka ukazka, jak se da pracovat na nekoho, kdo chape vic



Bitcoinová kryptoměna byla vyvinuta „americkými zpravodajskými agenturami,“ uvedla během své prezentace na univerzitě ITMO v Petrohradě Natalya Kaspersky, generální ředitelka skupiny společností InfoWatch a specialista na systémy kybernetické bezpečnosti.



Kaspersky přednesl projev o informačních válkách a digitální suverenitě. Fotografie z její prezentace s názvem „Moderní technologie - základ pro informace a kybernetické války“ byly zveřejněny na sociálních médiích.



„Bitcoin je projekt amerických zpravodajských agentur, který byl navržen tak, aby poskytoval rychlé financování zpravodajských aktivit USA, Britů a Kanady v různých zemích. [Tato technologie] je„ privatizována “, stejně jako internet, GPS a TOR. Ve skutečnosti je to 2,0 dolaru. Jeho kurz je řízen majiteli burz, “



Tvrdila také, že Satoshi Nakamoto (pseudonym používaný jeho zakladatelem nebo zakladateli) je název pro skupinu amerických kryptografů.


Nekde na netu na to obcas narazim (citat dole) a davalo by to smysl, v dobe, kdy bylo embargo na pouzivani silneho sifrovani (valka proti terorismu) bylo ukazano, ze staci vysoky vypocetni vykon a da se vse desifrovat online. Takze "tezba kryptomen" je podle me elegantni reseni ulohy, klasicka ukazka, jak se da pracovat na nekoho, kdo chape vic > Bitcoinová kryptoměna byla vyvinuta „americkými zpravodajskými agenturami,“ uvedla během své prezentace na univerzitě ITMO v Petrohradě Natalya Kaspersky, generální ředitelka skupiny společností InfoWatch a specialista na systémy kybernetické bezpečnosti. Kaspersky přednesl projev o informačních válkách a digitální suverenitě. Fotografie z její prezentace s názvem „Moderní technologie - základ pro informace a kybernetické války“ byly zveřejněny na sociálních médiích. > „Bitcoin je projekt amerických zpravodajských agentur, který byl navržen tak, aby poskytoval rychlé financování zpravodajských aktivit USA, Britů a Kanady v různých zemích. [Tato technologie] je„ privatizována “, stejně jako internet, GPS a TOR. Ve skutečnosti je to 2,0 dolaru. Jeho kurz je řízen majiteli burz, “ Tvrdila také, že Satoshi Nakamoto (pseudonym používaný jeho zakladatelem nebo zakladateli) je název pro skupinu amerických kryptografů.

Bitcoinová kryptoměna byla vyvinuta „americkými zpravodajskými agenturami,“ uvedla během své prezentace na univerzitě ITMO v Petrohradě Natalya Kaspersky, generální ředitelka skupiny společností InfoWatch a specialista na systémy kybernetické bezpečnosti.


Tvrdila také, že Satoshi Nakamoto (pseudonym používaný jeho zakladatelem nebo zakladateli) je název pro skupinu amerických kryptografů.


S týmto súhlasím, lebo podľa toho čo som počul bol do toho zapojený aj Greenspam.


„Bitcoin je projekt amerických zpravodajských agentur, který byl navržen tak, aby poskytoval rychlé financování zpravodajských aktivit USA, Britů a Kanady v různých zemích. [Tato technologie] je„ privatizována “, stejně jako internet, GPS a TOR. Ve skutečnosti je to 2,0 dolaru. Jeho kurz je řízen majiteli burz, “


Nad týmto sa dá aj polemizovať lebo:


  • kurz musí byť stabilný resp. stabilne rastúci aby sa to dalo použiť ako rýchle a stabilné financovanie;
  • BTC nie je US$ 2.0, pretože nie je ani centralizovaná a ani rovnako rýchla ako prenos US$ cez SWIFT s tým, že platba za transakciu je dosť veľká;
  • majitelia búrz by sa mohli aj na hlavu postaviť, keby sa nenašlo niekto kto by BTC kupoval.

Takže BTC bola reklama na US$ 2.0, lenže zdá sa technológia vymkla kontrole...


[quote="pid:14723, uid:233"]Bitcoinová kryptoměna byla vyvinuta „americkými zpravodajskými agenturami,“ uvedla během své prezentace na univerzitě ITMO v Petrohradě Natalya Kaspersky, generální ředitelka skupiny společností InfoWatch a specialista na systémy kybernetické bezpečnosti.[/quote] [quote="pid:14723, uid:233"]Tvrdila také, že Satoshi Nakamoto (pseudonym používaný jeho zakladatelem nebo zakladateli) je název pro skupinu amerických kryptografů.[/quote] S týmto súhlasím, lebo podľa toho čo som počul bol do toho zapojený aj Greenspam. [quote="pid:14723, uid:233"]„Bitcoin je projekt amerických zpravodajských agentur, který byl navržen tak, aby poskytoval rychlé financování zpravodajských aktivit USA, Britů a Kanady v různých zemích. [Tato technologie] je„ privatizována “, stejně jako internet, GPS a TOR. Ve skutečnosti je to 2,0 dolaru. Jeho kurz je řízen majiteli burz, “[/quote] Nad týmto sa dá aj polemizovať lebo: - kurz musí byť stabilný resp. stabilne rastúci aby sa to dalo použiť ako rýchle a stabilné financovanie; - BTC nie je US$ 2.0, pretože nie je ani centralizovaná a ani rovnako rýchla ako prenos US$ cez SWIFT s tým, že platba za transakciu je dosť veľká; - majitelia búrz by sa mohli aj na hlavu postaviť, keby sa nenašlo niekto kto by BTC kupoval. Takže BTC bola reklama na US$ 2.0, lenže zdá sa technológia vymkla kontrole...

Moderátor

K tomu ako a kde kúpiť tieto coiny. Tak prispejem vlastnou skúsenosťou.
Kedže som v minulosti kvôli dovolenke potreboval narýchlo debetnú kartu, tak som si nainštaloval aplikáciu Revolut a online za päť dní som mal 🏠 Visa kartu. Nie som veľký fanúšik týchto malých firmičiek, ale keďže Revolut ponúka priamo v aplikácii rôzne kontá v rôznych menách aj tieto nové coiny, tak som si povedal, že to skúsim.
Je to jednoduché, klikol som na kúpiť btc, resp. som si nastavil, aby každý týždeň kúpil btc za desať eciek, poprípade ak klesne pod určitú sumu nech kúpi automaticky za desať euro a keď stupne nech to predá. Si myslím, že jednoduchšie to asi už nejde. Ja som nadmieru spokojný.
Hej a na otázku keď ich vypnú, alebo keď skrachujú, aj to je možné ale oni majú bankovú licenciu. Revolut hovoria ako o Amazone bankovníctva.


K tomu ako a kde kúpiť tieto coiny. Tak prispejem vlastnou skúsenosťou. Kedže som v minulosti kvôli dovolenke potreboval narýchlo debetnú kartu, tak som si nainštaloval aplikáciu Revolut a online za päť dní som mal

tazko povedat, ak kurz posledny rok rastie povedzme kvoli tomu, ze sa do toho natlacili velke banky a hedzove fondy, ci firmy typu Tesla (ktora na nom zarobila 1 mld.usd), tak to na to financovanie sluzi.....o kupcov sa postaraju okrem tychto firiem media a americka vlada, ktora posiela ludom seky, ti to minu na btc, ten rastie na cene, co privedie dalsich ludi (alebo dalsie peniaze od tych prvych), aby do toho sli a mame tu sebanaplnujucu prognozu....uvidime, co s tym chcu urobit dalej. Koniec koncov dot.com mania tiez bola podla mna vyuzita, ludia zasponzorovali vystavbu internetu a rozjazd casti firiem....to ze kopa z nich na tom prerobila uz je len ich vec, ale infrastruktura ostala


tazko povedat, ak kurz posledny rok rastie povedzme kvoli tomu, ze sa do toho natlacili velke banky a hedzove fondy, ci firmy typu Tesla (ktora na nom zarobila 1 mld.usd), tak to na to financovanie sluzi.....o kupcov sa postaraju okrem tychto firiem media a americka vlada, ktora posiela ludom seky, ti to minu na btc, ten rastie na cene, co privedie dalsich ludi (alebo dalsie peniaze od tych prvych), aby do toho sli a mame tu sebanaplnujucu prognozu....uvidime, co s tym chcu urobit dalej. Koniec koncov dot.com mania tiez bola podla mna vyuzita, ludia zasponzorovali vystavbu internetu a rozjazd casti firiem....to ze kopa z nich na tom prerobila uz je len ich vec, ale infrastruktura ostala

Hej a na otázku keď ich vypnú, alebo keď skrachujú, aj to je možné ale oni majú bankovú licenciu.


Alebo keď odídeš nedajú ti tvoje BTC...


[quote="pid:14784, uid:28"]Hej a na otázku keď ich vypnú, alebo keď skrachujú, aj to je možné ale oni majú bankovú licenciu.[/quote] Alebo keď odídeš nedajú ti tvoje BTC...

Moderátor

co ja viem, Revolut je fintech firma, neviem ci maju bankovu licenciu. Viem, ze EU im schvalila (tak ako inym fintech firmam) pristup na bankovy trh, maju priniest inovacie, zrychlenie, znizenie poplatkov....neviem ale ako je to s vkladmi a ochranou vkladov, ci sa to na nich vztahuje. Pokial viem totiz, tak oni by nemali priamo mat tie vklady, skor by to mala byt akasi nadstavba, ze mas napr. 3 rozne ucty, poistky apod. a pristupujes k vsetkemu z jednej platformy (samozrejme to je zatial pre nich buducnost).
Moze to byt cele postavene na tej predstave digitalnej meny a defacto nulovych urokov, vtedy to nemusia riesit....otazka je, ak by nahodou vzrastli uroky na 10-15% rocne a zacali padat podniky, ktore maju pozicky....neviem ci by to ustali


co ja viem, Revolut je fintech firma, neviem ci maju bankovu licenciu. Viem, ze EU im schvalila (tak ako inym fintech firmam) pristup na bankovy trh, maju priniest inovacie, zrychlenie, znizenie poplatkov....neviem ale ako je to s vkladmi a ochranou vkladov, ci sa to na nich vztahuje. Pokial viem totiz, tak oni by nemali priamo mat tie vklady, skor by to mala byt akasi nadstavba, ze mas napr. 3 rozne ucty, poistky apod. a pristupujes k vsetkemu z jednej platformy (samozrejme to je zatial pre nich buducnost). Moze to byt cele postavene na tej predstave digitalnej meny a defacto nulovych urokov, vtedy to nemusia riesit....otazka je, ak by nahodou vzrastli uroky na 10-15% rocne a zacali padat podniky, ktore maju pozicky....neviem ci by to ustali

Odpoviem skopírovaním môjho komentára na Oracelo blogu:


Ori, Dogecoin je najväčší shitcoin


@Um Stále si to myslíš?

26.2., kdy jsi tohle psal, stál Dogecoin 0,05$.
Teď je ve fázi korekce a stojí přibližně 0,556$, čili 11krát tolik.
A to je před námi sobotní pořad Saturday Night Live, kde Musk o Dogecoinu bude na 99% mluvit, což vyžene Dogecoin opět nahoru, možná i na 1$ a i kdyby ne hned, tak velice brzy.


Litecoin, který jsi označil za mrtvý, sice neroste tak obrovským tempem, ale vyrostl od 26.2. ze 170$ na 326$.


U Dogecoinu je sice Musk vedoucí postavou, ale jsou i další, jako Mark Cuban, majitel basketbalového týmu Dallas Mavericks (z Texasu), který prodává mnohé předměty a vstupenky v Dogecoinech a prodeje jedou.
A hlavně...lidé...drobní investoři, je jich mnoho, navíc komunita Dogecoinu je velice solidární, i když samozřejmě na Redditu spousta lidí sní o tom, jak si koupí Lambo (a mnozí možná i koupí), tak opravdu tam cítím Člověčinu.


Dogecoin je možná vtip. Ale některé vtipy jsou to nejvážnější, co můžete říci.


Uvidíte.


[quote="pid:5034, uid:217"]Odpoviem skopírovaním môjho komentára na Oracelo blogu: Ori, Dogecoin je najväčší shitcoin[/quote] @Um Stále si to myslíš? 26.2., kdy jsi tohle psal, stál Dogecoin 0,05$. Teď je ve fázi korekce a stojí přibližně 0,556$, čili 11krát tolik. A to je před námi sobotní pořad Saturday Night Live, kde Musk o Dogecoinu bude na 99% mluvit, což vyžene Dogecoin opět nahoru, možná i na 1$ a i kdyby ne hned, tak velice brzy. Litecoin, který jsi označil za mrtvý, sice neroste tak obrovským tempem, ale vyrostl od 26.2. ze 170$ na 326$. U Dogecoinu je sice Musk vedoucí postavou, ale jsou i další, jako Mark Cuban, majitel basketbalového týmu Dallas Mavericks (z Texasu), který prodává mnohé předměty a vstupenky v Dogecoinech a prodeje jedou. A hlavně...lidé...drobní investoři, je jich mnoho, navíc komunita Dogecoinu je velice solidární, i když samozřejmě na Redditu spousta lidí sní o tom, jak si koupí Lambo (a mnozí možná i koupí), tak opravdu tam cítím Člověčinu. Dogecoin je možná vtip. Ale některé vtipy jsou to nejvážnější, co můžete říci. Uvidíte.

Revolut ponúka


Alebo keď odídeš nedajú ti tvoje BTC...

Revolut je fajn. Ale môžeš si len tam fármiť.
Ako vraví Oracle, kryptomenu odtiaľ nevyvezieš. Je to zámer, aby sa z toho nestala ďalšia zmenárňa, ale ktovie čo nám ešte budúcnosť prinesie.
Podobne je na tom napríklad Pay Pal (zatiaľ US only).


[quote="pid:14784, uid:28"]Revolut ponúka[/quote] [quote="pid:14791, uid:7"]Alebo keď odídeš nedajú ti tvoje BTC...[/quote] Revolut je fajn. Ale môžeš si len tam fármiť. Ako vraví Oracle, kryptomenu odtiaľ nevyvezieš. Je to zámer, aby sa z toho nestala ďalšia zmenárňa, ale ktovie čo nám ešte budúcnosť prinesie. Podobne je na tom napríklad Pay Pal (zatiaľ US only).

Revolut je fajn. Ale môžeš si len tam fármiť.
Ako vraví Oracle, kryptomenu odtiaľ nevyvezieš.


Robinhood lidem slibuje, že udělá možnost, aby si lidé mohli svoje krypta vybrat na vlastní kryptopeněženky, nicméně, co čtu na Redditu, tak jakmile by tuhle možnost skutečně povolili, tak jim obrovská část lidí uteče, tudíž to natahují jak kšandy.


[quote="pid:14840, uid:210"]Revolut je fajn. Ale môžeš si len tam fármiť. Ako vraví Oracle, kryptomenu odtiaľ nevyvezieš.[/quote] Robinhood lidem slibuje, že udělá možnost, aby si lidé mohli svoje krypta vybrat na vlastní kryptopeněženky, nicméně, co čtu na Redditu, tak jakmile by tuhle možnost skutečně povolili, tak jim obrovská část lidí uteče, tudíž to natahují jak kšandy.

Zaujmavá informácia, neviem kam ju zaradiť, tak dám sem


Nový investor v hladovej doline prichádza s európskym unikátom: Jediná kovová 3D tlač mincí bude v tomto slovenskom meste
https://www.cas.sk/clanok/2525969/novy-investor-v-hladovej-doline-prichadza-s-europskym-unikatom-jedina-kovova-3d-tlac-minci-bude-v-tomto-slovenskom-meste/


Zaujmavá informácia, neviem kam ju zaradiť, tak dám sem Nový investor v hladovej doline prichádza s európskym unikátom: Jediná kovová 3D tlač mincí bude v tomto slovenskom meste https://www.cas.sk/clanok/2525969/novy-investor-v-hladovej-doline-prichadza-s-europskym-unikatom-jedina-kovova-3d-tlac-minci-bude-v-tomto-slovenskom-meste/

Nový investor v hladovej doline prichádza s európskym unikátom: Jediná kovová 3D tlač mincí bude v tomto slovenskom meste


Tie mince môžu byť aj NFT (vyraziť na nich aj číslo a hotovo)...


[quote="pid:14866, uid:17"]Nový investor v hladovej doline prichádza s európskym unikátom: Jediná kovová 3D tlač mincí bude v tomto slovenskom meste[/quote] Tie mince môžu byť aj NFT (vyraziť na nich aj číslo a hotovo)...

Moderátor

A to je před námi sobotní pořad Saturday Night Live, kde Musk o Dogecoinu bude na 99% mluvit, což vyžene Dogecoin opět nahoru, možná i na 1$ a i kdyby ne hned, tak velice brzy.


Tak ten pořad je opravdu odpad, čekal jsem talkshow, spíše jde o divné liberální vtipy a křečovité scénky.
Skryté vzkazy by asi mohlo být zajímavé rozebrat.


Většina lidí asi čekala také něco jiného (myslel jsem, že to bude něco jako rozhovor u Krause nebo Šípa), takže Dogecoin jde dolů.
Nu, trochu mi to připomíná, jako když se čekalo, že Trump se ujme vlády a všechny zavře za podvod ve volbách a co se stalo?
Nic.


Nu, o Dogecoinu je slyšet ve světě čím dál více. Přijde jeho čas.


[quote="pid:14811, uid:181"]A to je před námi sobotní pořad Saturday Night Live, kde Musk o Dogecoinu bude na 99% mluvit, což vyžene Dogecoin opět nahoru, možná i na 1$ a i kdyby ne hned, tak velice brzy.[/quote] Tak ten pořad je opravdu odpad, čekal jsem talkshow, spíše jde o divné liberální vtipy a křečovité scénky. Skryté vzkazy by asi mohlo být zajímavé rozebrat. Většina lidí asi čekala také něco jiného (myslel jsem, že to bude něco jako rozhovor u Krause nebo Šípa), takže Dogecoin jde dolů. Nu, trochu mi to připomíná, jako když se čekalo, že Trump se ujme vlády a všechny zavře za podvod ve volbách a co se stalo? Nic. Nu, o Dogecoinu je slyšet ve světě čím dál více. Přijde jeho čas.

Kterou kryptopeněženku byste doporučili pro držení Veritasea a kde je nejlepší ho koupit - případně přes kterou kryptoměnu?


Kterou kryptopeněženku byste doporučili pro držení Veritasea a kde je nejlepší ho koupit - případně přes kterou kryptoměnu?

Kterou kryptopeněženku byste doporučili pro držení Veritasea a kde je nejlepší ho koupit - případně přes kterou kryptoměnu?


Ja osobne používam Metamask, ale to som ešte nekúpil...


[quote="pid:15087, uid:223"]Kterou kryptopeněženku byste doporučili pro držení Veritasea a kde je nejlepší ho koupit - případně přes kterou kryptoměnu?[/quote] Ja osobne používam Metamask, ale to som ešte nekúpil...

Moderátor

Ja osobne používam Metamask

Metamask v prohlížeči?


Zkoušel jsem (bez hw "peněženky" ) a co jsem si přečetl, tak mi tím, že běží v prohlížeči moc bezpečná nepřijde.
Asi ale i záleží, jak ji člověk používá - lepší mít alespoň samostatný prohlížeč, kde nic jiného neděláš.


[quote="pid:15118, uid:7"]Ja osobne používam Metamask[/quote] Metamask v prohlížeči? Zkoušel jsem (bez hw "peněženky" ) a co jsem si přečetl, tak mi tím, že běží v prohlížeči moc bezpečná nepřijde. Asi ale i záleží, jak ji člověk používá - lepší mít alespoň samostatný prohlížeč, kde nic jiného neděláš.
Upravené 9. 5. 2021 o 20:53
1.14k
17
9
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept