Otázky a odpovede
na zamyslenie k téme helikoptéra na Marse (Ingenuity)

helikoptéry na Zemi dokážu vyletieť maximálne zhruba do výšky necelých 13 km https://web.archive.org/web/20190129010942/https://www.fred-north.com/record/
kde je tlak zhruba 165 hPa (pri normálnej prevádzke v prízemnych výškach pri morskej hladine 1013 hPa), zatiaľčo na Marse je 6 hPa...teda len zlomok ca. 1/27 z pozemského tlaku v najvyššej vrtuľníkom dosiahnutej výške, pri zhruba tretinovej gravitácii, čo je podľa mňa aj tak priveľký nepomer. Je vôbec fyzikálne možné, aby v takej riedkej atmosfére, hoci pri 1/3gravitácii vzlietol vrtuľník? Je tu nejaký pilot alebo fyzik, ktorý by sa k tomu vyjadril?


helikoptéry na Zemi dokážu vyletieť maximálne zhruba do výšky necelých 13 km https://web.archive.org/web/20190129010942/https://www.fred-north.com/record/ kde je tlak zhruba 165 hPa (pri normálnej prevádzke v prízemnych výškach pri morskej hladine 1013 hPa), zatiaľčo na Marse je 6 hPa...teda len zlomok ca. 1/27 z pozemského tlaku v najvyššej vrtuľníkom dosiahnutej výške, pri zhruba tretinovej gravitácii, čo je podľa mňa aj tak priveľký nepomer. Je vôbec fyzikálne možné, aby v takej riedkej atmosfére, hoci pri 1/3gravitácii vzlietol vrtuľník? Je tu nejaký pilot alebo fyzik, ktorý by sa k tomu vyjadril?
Upravené 2. 5. 2021 o 23:43

Peem


videl si video ? letel ? letel ! , ved ked sa vie do akeho tlaku sa ide tak nieje problem navrhnut, nasimulovat a aj otestovat na zemi vo vakuovom tuneli.... ziadna velka veda...


Peem videl si video ? letel ? letel ! , ved ked sa vie do akeho tlaku sa ide tak nieje problem navrhnut, nasimulovat a aj otestovat na zemi vo vakuovom tuneli.... ziadna velka veda...

@wishgranter042 videl si video pristátia na mesiaci a ja aj tak tvrdím že je to podvrh

@wishgranter042 videl si video pristátia na mesiaci a ja aj tak tvrdím že je to podvrh

@wishgranter042 videl si video pristátia na mesiaci a ja aj tak tvrdím že je to podvrh

@OCO

mam prejdene toho dost,. viem o vela info okolo toho... Co je moj nazor na pristanie na mesiaci:


  1. natocili na Zemi pristanie na Mesiaci

  2. Natocili aj realne pristanie na Mesiaci


Podla vsekteho mali pripravene odvysielat verziu ich pristatia ak by nevyslo podla planov a napr by zomreli nasledkom nejakeho problemu z technikou.


takze je pravdivý bod 1 a aj bod 2 zaroven, aj ked je este prilis vela dalsich otazok okolo toho celeho
Celkovy dopad pristania na Mesiaci mal silny propagandisticky ciel a zmarenie by bolo problematicke.
Odporucam pozriet tento serial, tam bolov ela veci vysvetlenych ohladom PR https://www.csfd.cz/film/708786-for-all-mankind/prehled/


pristanei na Marse.... nuz v skratke, dostali tam teraz dron co vie lietat a vedel by dobre vybaveny presumat ovela vacsie rozlohy na Marse pre buduce vyuzitie. lebo vozitko toho vela nestihne.. a dron nieje tak limitovany ako vozitko co sa tyka terenu.


[quote="pid:14266, uid:85"]@wishgranter042 videl si video pristátia na mesiaci a ja aj tak tvrdím že je to podvrh[/quote] @OCO mam prejdene toho dost,. viem o vela info okolo toho... Co je moj nazor na pristanie na mesiaci: 1. natocili na Zemi pristanie na Mesiaci 2. Natocili aj realne pristanie na Mesiaci Podla vsekteho mali pripravene odvysielat verziu ich pristatia ak by nevyslo podla planov a napr by zomreli nasledkom nejakeho problemu z technikou. takze je pravdivý bod 1 a aj bod 2 zaroven, aj ked je este prilis vela dalsich otazok okolo toho celeho Celkovy dopad pristania na Mesiaci mal silny propagandisticky ciel a zmarenie by bolo problematicke. Odporucam pozriet tento serial, tam bolov ela veci vysvetlenych ohladom PR https://www.csfd.cz/film/708786-for-all-mankind/prehled/ pristanei na Marse.... nuz v skratke, dostali tam teraz dron co vie lietat a vedel by dobre vybaveny presumat ovela vacsie rozlohy na Marse pre buduce vyuzitie. lebo vozitko toho vela nestihne.. a dron nieje tak limitovany ako vozitko co sa tyka terenu.
Upravené 3. 5. 2021 o 00:35

Ak vychádzame z premisy, že všetko, čo nám povedali, napísali a ukázali v telke, je pravda, ďaleko sa nedostaneme.


Ja osobne pochybujem o celom verejne prezentovanom programe NASA.


Hodím k tejto téme do poľa iba niekoľko hĺbavých otázok. Odpovedať netreba.


Kde sú rozsiahle vzorky hornín NASA z Mesiaca? Kde sú originálne zvitky filmov?


Ako dlho vydržia najmodernejšie batérie extrémne zmeny teplôt?


Odkiaľ vieme, aký je na Marse atmosférický tlak?


Čo sa simuluje na Devone?


Vieme si predstaviť fúzny, či antigravitačný pohon a vrtule ako kamufláž (keď už)?


Ak vychádzame z premisy, že všetko, čo nám povedali, napísali a ukázali v telke, je pravda, ďaleko sa nedostaneme. Ja osobne pochybujem o celom verejne prezentovanom programe NASA. Hodím k tejto téme do poľa iba niekoľko hĺbavých otázok. Odpovedať netreba. Kde sú rozsiahle vzorky hornín NASA z Mesiaca? Kde sú originálne zvitky filmov? Ako dlho vydržia najmodernejšie batérie extrémne zmeny teplôt? Odkiaľ vieme, aký je na Marse atmosférický tlak? Čo sa simuluje na Devone? Vieme si predstaviť fúzny, či antigravitačný pohon a vrtule ako kamufláž (keď už)?

Ak má niekto chuť tu dávam stránku ktorá vypočíta či by mohol letieť ten vrtuľník.
https://ecalc.ch/motorcalc_mobile.php?ecalc&lang=cz
No treba sa registrovať.
Ak má niekto chuť tu sú vzorce na výpočet
https://www.rcportal.sk/vrtula-a-jej-vykon-c42


Ak má niekto chuť tu dávam stránku ktorá vypočíta či by mohol letieť ten vrtuľník. https://ecalc.ch/motorcalc_mobile.php?ecalc&lang=cz No treba sa registrovať. Ak má niekto chuť tu sú vzorce na výpočet https://www.rcportal.sk/vrtula-a-jej-vykon-c42
Upravené 3. 5. 2021 o 09:06

Hlavní cíl všech kosmických programů 20.století byl politický a sekundárně vojenský. Ty divadýlka s použitím člověka byla a jsou jen prezentace pro dav.
Kdo běhá po měsíci je lepší a tedy i povolanější vládnout na Zemi jako hegemon.
Je to samozřejmě jeden z důležitých prvků soupeřících globálních Koncepcí.Je to účinný prvek informační války.
Poslední kroky Ruska v tomto směru svědčí o tom, že si to Putinův tým velmi dobře uvědomuje.Rogozinovské bratříčkování s NASA končí.


Hlavní cíl všech kosmických programů 20.století byl politický a sekundárně vojenský. Ty divadýlka s použitím člověka byla a jsou jen prezentace pro dav. Kdo běhá po měsíci je lepší a tedy i povolanější vládnout na Zemi jako hegemon. Je to samozřejmě jeden z důležitých prvků soupeřících globálních Koncepcí.Je to účinný prvek informační války. Poslední kroky Ruska v tomto směru svědčí o tom, že si to Putinův tým velmi dobře uvědomuje.Rogozinovské bratříčkování s NASA končí.

Natocili aj realne pristanie na Mesiaci


Kde je film s natočeným reálným přistáním?


Aby člověk přišel na to, že Američané na Měsíci nikdy nebyli, stačí číst noviny a mít pozorovatelské schopnosti.


  1. K čtení novin. Před několika lety jsem četl článek o tom, že USA vypsaly odměnu 3 mil. USD na návrh kombinézy pro astronauty, která by byla schopná vypořádat se s produktem vyměšování, lapidárně řečeno s hovny. Takže, na Měsíci byli, ale s hovny se nedokázali vypořádat. Když na tuto nesrovnalost upozornil jeden z ruských kosmonautů, jako na potvoru nehořlavé kombinézy v muzeu kosmonautiky v USA shořely.
  2. K pozorovatelským schopnostem. Když se vraceli ruští kosmonauté z vesmíru, z návratového modulu je museli vynášet. Zatím co američtí astronauté z něj vyskákali jak opičky.

Nechci tady mluvit o tom, že se záhadně "ztratily" vzorky měsíční horniny, nebo "originální filmy" natočeny na Měsíci.
Když si tak projdu, co mají skutečně v ruce, tak kromě tvrzení, že tam byli a Kubrickovy filmové produkce, absolutně NIC.


[quote="pid:14270, uid:114"]Natocili aj realne pristanie na Mesiaci[/quote] Kde je film s natočeným reálným přistáním? Aby člověk přišel na to, že Američané na Měsíci nikdy nebyli, stačí číst noviny a mít pozorovatelské schopnosti. 1. K čtení novin. Před několika lety jsem četl článek o tom, že USA vypsaly odměnu 3 mil. USD na návrh kombinézy pro astronauty, která by byla schopná vypořádat se s produktem vyměšování, lapidárně řečeno s hovny. Takže, na Měsíci byli, ale s hovny se nedokázali vypořádat. Když na tuto nesrovnalost upozornil jeden z ruských kosmonautů, jako na potvoru nehořlavé kombinézy v muzeu kosmonautiky v USA shořely. 2. K pozorovatelským schopnostem. Když se vraceli ruští kosmonauté z vesmíru, z návratového modulu je museli vynášet. Zatím co američtí astronauté z něj vyskákali jak opičky. Nechci tady mluvit o tom, že se záhadně "ztratily" vzorky měsíční horniny, nebo "originální filmy" natočeny na Měsíci. Když si tak projdu, co mají skutečně v ruce, tak kromě tvrzení, že tam byli a Kubrickovy filmové produkce, absolutně NIC.
Upravené 3. 5. 2021 o 10:16

pred pár rokmi som čítal, že všetky konštrukčné detaily alebo výpočty raketových super motorov s ktorými "leteli" na Mesiac vraj majú, ale boli v zašifrovanom súbore a po tých rokoch heslo zabudli. no, v dnešnej dobe zlomenie starých hesiel súčasnými superpočítačmi je reálne, no práve v tomto jedinom prípade to nejde :-D


pred pár rokmi som čítal, že všetky konštrukčné detaily alebo výpočty raketových super motorov s ktorými "leteli" na Mesiac vraj majú, ale boli v zašifrovanom súbore a po tých rokoch heslo zabudli. no, v dnešnej dobe zlomenie starých hesiel súčasnými superpočítačmi je reálne, no práve v tomto jedinom prípade to nejde :-D

Tu je dostatočný dôkaz, že pristátie na Mesiaci bolo natočené/nafotené v štúdiu.
Ide o porovnanie skutočnej výšky amerických kozmonautov a hercov (figurín), ktorý vystupujú po rebríku z modulu. Na oficiálnych fotkách NASA je figurína vysoká okolo 150cm, Armstrong mal takmer 2 metre. Sú tam aj ďalšie hrubšie nepresnosti. Video je v ruštine, ale čo-to sa da vyrozumieť aj bez nej.


Другая "космическая" программа СШA. Дмитрий Перетолчин, Леонид Коновалов


https://youtu.be/_qayE5gcvaQ?t=804


Tu je dostatočný dôkaz, že pristátie na Mesiaci bolo natočené/nafotené v štúdiu. Ide o porovnanie skutočnej výšky amerických kozmonautov a hercov (figurín), ktorý vystupujú po rebríku z modulu. Na oficiálnych fotkách NASA je figurína vysoká okolo 150cm, Armstrong mal takmer 2 metre. Sú tam aj ďalšie hrubšie nepresnosti. Video je v ruštine, ale čo-to sa da vyrozumieť aj bez nej. Другая "космическая" программа СШA. Дмитрий Перетолчин, Леонид Коновалов https://youtu.be/_qayE5gcvaQ?t=804
Upravené 3. 5. 2021 o 10:39

okrem toho im vsetci inzinieri, ktori pracovali okolo Saturnu V zahadne zomreli skor, ako niekoho napadlo, zaznamenat vsetky ich poznatky, zaznamy sa stratili a nikoho nenapadlo, ze by to mohli este potrebovat, takze vsetko skusaju odznovu.


okrem toho im vsetci inzinieri, ktori pracovali okolo Saturnu V zahadne zomreli skor, ako niekoho napadlo, zaznamenat vsetky ich poznatky, zaznamy sa stratili a nikoho nenapadlo, ze by to mohli este potrebovat, takze vsetko skusaju odznovu.

pred pár rokmi som čítal, že všetky konštrukčné detaily alebo výpočty raketových super motorov s ktorými "leteli" na Mesiac vraj majú, ale boli v zašifrovanom súbore a po tých rokoch heslo zabudli. no, v dnešnej dobe zlomenie starých hesiel súčasnými superpočítačmi je reálne, no práve v tomto jedinom prípade to nejde :-D


Rozbit v dnesnej dobre zaheslovane data cimkolvek !! z konca 80 ci 90 tych, pri dlzke hesla do cca 36 znakov


  • bolo by pracov na max 30 dni zo sucasnymi moznostami... pre NSA by bola otazka mozno den dva... takze neobstoji ze to maju zaheslene a nevedia sa k tomu dostat..

[quote="pid:14288, uid:96"]pred pár rokmi som čítal, že všetky konštrukčné detaily alebo výpočty raketových super motorov s ktorými "leteli" na Mesiac vraj majú, ale boli v zašifrovanom súbore a po tých rokoch heslo zabudli. no, v dnešnej dobe zlomenie starých hesiel súčasnými superpočítačmi je reálne, no práve v tomto jedinom prípade to nejde :-D[/quote] Rozbit v dnesnej dobre zaheslovane data cimkolvek !! z konca 80 ci 90 tych, pri dlzke hesla do cca 36 znakov - bolo by pracov na max 30 dni zo sucasnymi moznostami... pre NSA by bola otazka mozno den dva... takze neobstoji ze to maju zaheslene a nevedia sa k tomu dostat..

Když si tak projdu, co mají skutečně v ruce, tak kromě tvrzení, že tam byli a Kubrickovy filmové produkce, absolutně NIC.

Mně to vychází ještě hůř. Protože jediné co reálně mají, je jen argument, že kdyby to byl podvod, tak by to jejich vesmírný sok SSSR určitě provalil.
To je to poslední, co je ještě drží, protože pravá podstata Chruščova a spol. je mejnstrýmově neznámá a selským rozumem nemyslitelná.
Počítám s tím, že není všem dnům konec.


[quote="pid:14286, uid:312"]Když si tak projdu, co mají skutečně v ruce, tak kromě tvrzení, že tam byli a Kubrickovy filmové produkce, absolutně NIC.[/quote] Mně to vychází ještě hůř. Protože jediné co reálně mají, je jen argument, že kdyby to byl podvod, tak by to jejich vesmírný sok SSSR určitě provalil. To je to poslední, co je ještě drží, protože pravá podstata Chruščova a spol. je mejnstrýmově neznámá a selským rozumem nemyslitelná. Počítám s tím, že není všem dnům konec.
Upravené 4. 5. 2021 o 09:47
1.15k
13
11
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept