Naši analytici
Peter Staněk: Ako sa zabezpečiť v ére globálneho krachu?

Peter Staněk: Ako sa zabezpečiť v ére globálneho krachu? - na konci hovorí aj o striebre - skrátené video:
https://zvtv.sk/svet-buducnosti/peter-stanek-3-cast/


Peter Staněk: Ako sa zabezpečiť v ére globálneho krachu? - na konci hovorí aj o striebre - skrátené video: https://zvtv.sk/svet-buducnosti/peter-stanek-3-cast/

Já jsem se zabezpečil nákupem 255 kg stříbra (8202 troyských uncí). Snad to bude stačit.


Já jsem se zabezpečil nákupem 255 kg stříbra (8202 troyských uncí). Snad to bude stačit.

Snad to bude stačit.


To asi ano. Co ale uděláte, když sousedovic děcko bude plakat hlady, protože jeho rodiče nebyli tak prozíraví ? Dáte mu kousek stříbra, aby se najedlo ? A jenom jemu, jedinému ? A jakou mzdu bude mít ozbrojená stráž, nutná k ohlídání Vašeho stříbra, bude stačit jeden člověk nebo jich bude zapotřebí víc? A co když stráže usoudí, že pro ně bude lepší si Vaše stříbro vzít všechno a nečekat na výplatu ? ... ...


[quote="pid:14249, uid:147"]Snad to bude stačit.[/quote] To asi ano. Co ale uděláte, když sousedovic děcko bude plakat hlady, protože jeho rodiče nebyli tak prozíraví ? Dáte mu kousek stříbra, aby se najedlo ? A jenom jemu, jedinému ? A jakou mzdu bude mít ozbrojená stráž, nutná k ohlídání Vašeho stříbra, bude stačit jeden člověk nebo jich bude zapotřebí víc? A co když stráže usoudí, že pro ně bude lepší si Vaše stříbro vzít všechno a nečekat na výplatu ? ... ...
Upravené 2. 5. 2021 o 21:34

Stráže nepotřebuju. Nejlepší ochrana je, když o něm nikdo neví. Mám to uskladněné ve vlastním trezoru doma u rodičů. Sousedi mají vlastní zahradu.


Stráže nepotřebuju. Nejlepší ochrana je, když o něm nikdo neví. Mám to uskladněné ve vlastním trezoru doma u rodičů. Sousedi mají vlastní zahradu.

Mám to uskladněné ve vlastním


No tak to se Vám bude žít krásně.


[quote="pid:14252, uid:147"]Mám to uskladněné ve vlastním[/quote] No tak to se Vám bude žít krásně.

Stráže nepotřebuju. Nejlepší ochrana je, když o něm nikdo neví. Mám to uskladněné ve vlastním trezoru doma u rodičů. Sousedi mají vlastní zahradu.


Dúfam, že táto fotka nie je tvoja, hovorím to kvôli tvojmu bezpečnosti...


[quote="pid:14252, uid:147"]Stráže nepotřebuju. Nejlepší ochrana je, když o něm nikdo neví. Mám to uskladněné ve vlastním trezoru doma u rodičů. Sousedi mají vlastní zahradu.[/quote] Dúfam, že táto fotka nie je tvoja, hovorím to kvôli tvojmu bezpečnosti...

Moderátor

Já jsem se zabezpečil nákupem


Získať čokoľvek je vždy jednoduchšie, ako si to udržať. Ak existuje informácia, že niečo vlastníš, skôr, alebo neskôr sa nájde niekto, kto ťa o to pripraví.
Jedna zo základných poučiek survivalistov je, nechváliť sa.


Stráže nepotřebuju. Nejlepší ochrana je, když o něm nikdo neví. Mám to uskladněné ve vlastním trezoru doma u rodičů. Sousedi mají vlastní zahradu.


[quote="pid:14249, uid:147"]Já jsem se zabezpečil nákupem[/quote] Získať čokoľvek je vždy jednoduchšie, ako si to udržať. Ak existuje informácia, že niečo vlastníš, skôr, alebo neskôr sa nájde niekto, kto ťa o to pripraví. Jedna zo základných poučiek survivalistov je, nechváliť sa. [quote="pid:14252, uid:147"]Stráže nepotřebuju. Nejlepší ochrana je, když o něm nikdo neví. Mám to uskladněné ve vlastním trezoru doma u rodičů. Sousedi mají vlastní zahradu.[/quote]

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Upravené 2. 5. 2021 o 21:58

Mám to uskladněné ve vlastním


Nyní bez ironie. Bohumil mířil na něco jiného, že naše záchrana především spočívá v tom, že budeme spolupracovat a hájit svůj stát, aby nakonec nemusel každý sám za sebe bojovat o své přežití. Potřebujeme se spojit a čelit zrůdným plánům světového zákulisí i jejich psům utrženým ze řetězu (nadnárodní klanově-korporátní skupiny). Za nejprozíravější považuji vytvářet co nejkvalitnější vztahy se svým okolím, aby jsme si v případě nouze pomohli a spojili síly.


Otázce stříbra se nevyjadřuji nemám v tom jasno, protože když se masově vyvolá hromadění stříbra, ovlivní to trh. No a když si stříbro uloží jenom malá část obyvatel, tak to zase krach finančního systému nevyřeší.


[quote="pid:14252, uid:147"]Mám to uskladněné ve vlastním[/quote] Nyní bez ironie. Bohumil mířil na něco jiného, že naše záchrana především spočívá v tom, že budeme spolupracovat a hájit svůj stát, aby nakonec nemusel každý sám za sebe bojovat o své přežití. Potřebujeme se spojit a čelit zrůdným plánům světového zákulisí i jejich psům utrženým ze řetězu (nadnárodní klanově-korporátní skupiny). Za nejprozíravější považuji vytvářet co nejkvalitnější vztahy se svým okolím, aby jsme si v případě nouze pomohli a spojili síly. Otázce stříbra se nevyjadřuji nemám v tom jasno, protože když se masově vyvolá hromadění stříbra, ovlivní to trh. No a když si stříbro uloží jenom malá část obyvatel, tak to zase krach finančního systému nevyřeší.

Jedna zo základných poučiek survivalistov je, nechváliť sa


Tady jde přeci o něco úplně jiného ! Myšlenka, že je možné se individuálně zabezpečit v podmínkách rozvrácené společnosti je naprosto dětinská, vysvětlování důvodů proč tomu tak je je v podstatě ztrátou času - asi stejně, jako když vám někdo před zahájením šachové partie prozradí, že vlastně neví jak se táhne koněm ..
A pokud společnost rozvrácená nebude, pak to bude jistě nějaká forma davo elitarizmu. V Lidské společnosti je zárukou sama společnost, ne nějaký kov o kterém někdo deklaruje, že má hodnotu a dá se směnit za něco jiného. Také třeba proto, že stříbro není dobrý oběd. A to se už vůbec nezabýváme takovými "drobnými" úskalími, že podobná "tajemství" končí v davo-elitární společnosti přesně okamžikem první takové směny.
Ten "survivalizmus" není nic jiného, než nástroj programování davu. Takoví lidé pak žijí ve své "pohádce" a přestanou mít zájem na společné cestě vpřed, zastaví je to v jejich rozvoji. Svůj život a potenciál zmarní blouděním v ( někým přichystaném) slepém bludišti.


[quote="pid:14255, uid:84"]Jedna zo základných poučiek survivalistov je, nechváliť sa[/quote] Tady jde přeci o něco úplně jiného ! Myšlenka, že je možné se individuálně zabezpečit v podmínkách rozvrácené společnosti je naprosto dětinská, vysvětlování důvodů proč tomu tak je je v podstatě ztrátou času - asi stejně, jako když vám někdo před zahájením šachové partie prozradí, že vlastně neví jak se táhne koněm .. A pokud společnost rozvrácená nebude, pak to bude jistě nějaká forma davo elitarizmu. V Lidské společnosti je zárukou sama společnost, ne nějaký kov o kterém někdo deklaruje, že má hodnotu a dá se směnit za něco jiného. Také třeba proto, že stříbro není dobrý oběd. A to se už vůbec nezabýváme takovými "drobnými" úskalími, že podobná "tajemství" končí v davo-elitární společnosti přesně okamžikem první takové směny. Ten "survivalizmus" není nic jiného, než nástroj programování davu. Takoví lidé pak žijí ve své "pohádce" a přestanou mít zájem na společné cestě vpřed, zastaví je to v jejich rozvoji. Svůj život a potenciál zmarní blouděním v ( někým přichystaném) slepém bludišti.

Bohumil zde vyzvedl to nejdůležitější . Buďto podrží člověk člověka , nebo budeme zakopávat o mrtvoly .
A to , že to byla odpověď na provokaci , tomuto náhledu na záměrnou likvidaci lidí , jen dává punc .
Je to obdoba toho , co řekl Putin . K čemu Nám bude svět bez ruska !
K čemu Nám bude svět bez lidí !


Bohumil zde vyzvedl to nejdůležitější . Buďto podrží člověk člověka , nebo budeme zakopávat o mrtvoly . A to , že to byla odpověď na provokaci , tomuto náhledu na záměrnou likvidaci lidí , jen dává punc . Je to obdoba toho , co řekl Putin . K čemu Nám bude svět bez ruska ! K čemu Nám bude svět bez lidí !

Já jsem se zabezpečil nákupem 255 kg stříbra


Tak ať chutná.


[quote="pid:14249, uid:147"]Já jsem se zabezpečil nákupem 255 kg stříbra[/quote] Tak ať chutná.

Tak ať chutná.

Já ho nemám na jídlo...


[quote="pid:14267, uid:439"]Tak ať chutná.[/quote] Já ho nemám na jídlo...

Tady jde přeci o něco úplně jiného !

Súhlasím s tvojím príspevkom a dúfam, že sa dožijem nastolenia spoločnosti človekov. Čo predpokladá celoživotnú prácu na sebazdokonaľovaní sa.
V Lidské společnosti je zárukou sama společnost, ne nějaký kov o kterém někdo deklaruje, že má hodnotu a dá se směnit za něco jiného. Také třeba proto, že stříbro není dobrý oběd. A to se už vůbec nezabýváme takovými "drobnými" úskalími, že podobná "tajemství" končí v davo-elitární společnosti přesně okamžikem první takové směny.


Život však treba žiť tu, teraz a s rodinou. Poučiť sa z minulosti (najlepšie na cudzích chybách) a myslieť aj na budúcnosť, ktorá môže nabrať nečakaný spád. Osobne sa snažím o život v rovine všetko s mierou. Survivalizmus beriem len ako možnú inšpiráciu.
Podľa zásady: Očakávaj najlepšie, ale priprav sa na najhoršie. Aj keď si možno to najhoršie ani nevieme predstaviť.


[quote="pid:14261, uid:292"]Tady jde přeci o něco úplně jiného ![/quote] Súhlasím s tvojím príspevkom a dúfam, že sa dožijem nastolenia spoločnosti človekov. Čo predpokladá celoživotnú prácu na sebazdokonaľovaní sa. [quote="pid:14261, uid:292"]V Lidské společnosti je zárukou sama společnost, ne nějaký kov o kterém někdo deklaruje, že má hodnotu a dá se směnit za něco jiného. Také třeba proto, že stříbro není dobrý oběd. A to se už vůbec nezabýváme takovými "drobnými" úskalími, že podobná "tajemství" končí v davo-elitární společnosti přesně okamžikem první takové směny.[/quote] Život však treba žiť tu, teraz a s rodinou. Poučiť sa z minulosti (najlepšie na cudzích chybách) a myslieť aj na budúcnosť, ktorá môže nabrať nečakaný spád. Osobne sa snažím o život v rovine všetko s mierou. Survivalizmus beriem len ako možnú inšpiráciu. Podľa zásady: Očakávaj najlepšie, ale priprav sa na najhoršie. Aj keď si možno to najhoršie ani nevieme predstaviť.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Podľa zásady: Očakávaj najlepšie, ale priprav sa na najhoršie. Aj keď si možno to najhoršie ani nevieme predstaviť.

Souhlas. Není nutno kopat hned protiatomový kryt. Ale mít něco v záloze kdyby se něco opravdu pokazilo, nebude špatný nápad. Nenechat se unést, ale nepodcenit to.


WEF nedávno pořádali cvičení na téma "kybernetický útok na světovou ekonomiku".
...co to cvičily posledně ? Ah ano "Event 201" nácvik pandemie nějakého viru. To je náhodička, že jen pár měsíců před zahájením korona hysterie.


[quote="pid:14271, uid:84"]Podľa zásady: Očakávaj najlepšie, ale priprav sa na najhoršie. Aj keď si možno to najhoršie ani nevieme predstaviť.[/quote] Souhlas. Není nutno kopat hned protiatomový kryt. Ale mít něco v záloze kdyby se něco opravdu pokazilo, nebude špatný nápad. Nenechat se unést, ale nepodcenit to. WEF nedávno pořádali cvičení na téma "kybernetický útok na světovou ekonomiku". ...co to cvičily posledně ? Ah ano "Event 201" nácvik pandemie nějakého viru. To je náhodička, že jen pár měsíců před zahájením korona hysterie.

WEF nedávno pořádali cvičení na téma "kybernetický útok na světovou ekonomiku".

Prosím o odkaz, dívám se na jejich stránky, ale nemůžu to najít. Díky


[quote="pid:14273, uid:444"]WEF nedávno pořádali cvičení na téma "kybernetický útok na světovou ekonomiku".[/quote] Prosím o odkaz, dívám se na jejich stránky, ale nemůžu to najít. Díky

Nejlepším zabezpečením jsou znalosti, něco jako Mac Gyver.
Umět rozložit oheň, poznat jedlé divoké rostliny, vědět, jak zabezpečit teplo, vědět jak vyrobit sůl, sebeobranu a v neposlední řadě psychologii atd. atp.


Nejlepším zabezpečením jsou znalosti, něco jako Mac Gyver. Umět rozložit oheň, poznat jedlé divoké rostliny, vědět, jak zabezpečit teplo, vědět jak vyrobit sůl, sebeobranu a v neposlední řadě psychologii atd. atp.

Nejlepším zabezpečením jsou znalosti, něco jako Mac Gyver.

Presne o tomto je survivalizmus.


[quote="pid:14287, uid:312"]Nejlepším zabezpečením jsou znalosti, něco jako Mac Gyver.[/quote] Presne o tomto je survivalizmus.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Presne o tomto je survivalizmus.

Tomu se hodně věnovaly pionýrské oddíly, kde se děti naučily hodně věcí důležitých pro přežití hravou formou. Proto je potřeba svými, rodinnými silami toto své děti a vnuky naučit. A také je naučit určitému nepohodlí, například při stanování, aby pak v životně nebezpečné situaci, neodmítly spolupracovat, jen proto, že nebudou spát v čerstvě povlečené posteli v oblíbeném pyžamu, a nebudou jíst příborem.


[quote="pid:14306, uid:84"]Presne o tomto je survivalizmus.[/quote] Tomu se hodně věnovaly pionýrské oddíly, kde se děti naučily hodně věcí důležitých pro přežití hravou formou. Proto je potřeba svými, rodinnými silami toto své děti a vnuky naučit. A také je naučit určitému nepohodlí, například při stanování, aby pak v životně nebezpečné situaci, neodmítly spolupracovat, jen proto, že nebudou spát v čerstvě povlečené posteli v oblíbeném pyžamu, a nebudou jíst příborem.

Prosím o odkaz, dívám se na jejich stránky, ale nemůžu to najít. Díky

https://www.weforum.org/projects/cyber-polygon


[quote="pid:14280, uid:19"]Prosím o odkaz, dívám se na jejich stránky, ale nemůžu to najít. Díky[/quote] https://www.weforum.org/projects/cyber-polygon

Mám fakt velkou radost , že tak málo diskutujících naskakuje na tak primitivní
hrábě v podobě výběru materiálu na provaz smyčky. Bíky Bohumile,díky Putinovče.


Mám fakt velkou radost , že tak málo diskutujících naskakuje na tak primitivní hrábě v podobě výběru materiálu na provaz smyčky. Bíky Bohumile,díky Putinovče.

Bohumil zde vyzvedl to nejdůležitější . Buďto podrží člověk člověka , nebo budeme zakopávat o mrtvoly .

Teším sa, že podobné názory nemám sám. Ja zbieram staré odrody semien, fazule, bôby, bylinky v záhrade. Suším ovocie. Aj na rozdávanie. Kovy nezbieram pre vedomosť, že stačí 1 úradné rozhodnutie o zhabaní cenných kovov od obyvateľstva a je po ptácích. Drevo, semená, nástroje, kompost, chliev na kury asi nikto chcieť bebude.


[quote="pid:14264, uid:185"]Bohumil zde vyzvedl to nejdůležitější . Buďto podrží člověk člověka , nebo budeme zakopávat o mrtvoly .[/quote] Teším sa, že podobné názory nemám sám. Ja zbieram staré odrody semien, fazule, bôby, bylinky v záhrade. Suším ovocie. Aj na rozdávanie. Kovy nezbieram pre vedomosť, že stačí 1 úradné rozhodnutie o zhabaní cenných kovov od obyvateľstva a je po ptácích. Drevo, semená, nástroje, kompost, chliev na kury asi nikto chcieť bebude.

myslim, ze to skor myslel ako dlhodobejsie ulozenie hodnoty. Ked pride k naozaj prepadom kvoli jedlu ci hocicomu, tak pomoze len spolocenstvo schopne sa branit (ako boli tie texty o situacii v Argentine). Ale ked toto obdobie skonci (a dufam, ze v nasich koncinach k tomu ani nedojde), tak moze si mozno za par kuskov striebra kupit nejake prilepsenie. Tak ako to bolo po vojne, ci aj v 90.rokoch, ti co nic nemali, mali problem vyplatit svoj byt v ramci malej privatizacie (hoci mal podstatne vacsiu hodnotu) a okolo sa uz chystali ti, co tie peniaze mali, aby ho kupili hned ako vyprsi urceny cas. Hypoteky neboli.
Za socializmu tiez niektorym pomohlo, ak si ulozili cast penazi do znamok, zlatych minci alebo valut. Nie je to to najdolezitejsie, ale ak mu maju tie peniaze stratit hodnotu, tak preco nie.....ale nemusi sa stat to, ze striebro si udrzi svoju hodnotu, mozno sa to ekonomicky nevyvinie tak, ako pocitaju viaceri. Svojho casu som mala znameho, ktory po vzniku SR nakupil marky v prepocte za 25SKK/marku. Taky kurz nikdy nenastal, tie marky ale rovnako stratili svoju hodnotu ako tie koruny, mal skor kupit pozemok...ale po bytke je vela mudrych.
A este minule bolo v novinach, ze chlapik mal v podlahe pod postelou schovanych 170 tis. eur a ukradli mu ich....niekto z tych, co mu boli relativne blizko, to zistili.
Tazko povedat, ci viac boli stareho cloveka strata penazi alebo strata toho cloveka, ktory ich ukradol, aj ked ten vztah bol tiez zrejme len iluzia, ked toho bol ten schopny.


myslim, ze to skor myslel ako dlhodobejsie ulozenie hodnoty. Ked pride k naozaj prepadom kvoli jedlu ci hocicomu, tak pomoze len spolocenstvo schopne sa branit (ako boli tie texty o situacii v Argentine). Ale ked toto obdobie skonci (a dufam, ze v nasich koncinach k tomu ani nedojde), tak moze si mozno za par kuskov striebra kupit nejake prilepsenie. Tak ako to bolo po vojne, ci aj v 90.rokoch, ti co nic nemali, mali problem vyplatit svoj byt v ramci malej privatizacie (hoci mal podstatne vacsiu hodnotu) a okolo sa uz chystali ti, co tie peniaze mali, aby ho kupili hned ako vyprsi urceny cas. Hypoteky neboli. Za socializmu tiez niektorym pomohlo, ak si ulozili cast penazi do znamok, zlatych minci alebo valut. Nie je to to najdolezitejsie, ale ak mu maju tie peniaze stratit hodnotu, tak preco nie.....ale nemusi sa stat to, ze striebro si udrzi svoju hodnotu, mozno sa to ekonomicky nevyvinie tak, ako pocitaju viaceri. Svojho casu som mala znameho, ktory po vzniku SR nakupil marky v prepocte za 25SKK/marku. Taky kurz nikdy nenastal, tie marky ale rovnako stratili svoju hodnotu ako tie koruny, mal skor kupit pozemok...ale po bytke je vela mudrych. A este minule bolo v novinach, ze chlapik mal v podlahe pod postelou schovanych 170 tis. eur a ukradli mu ich....niekto z tych, co mu boli relativne blizko, to zistili. Tazko povedat, ci viac boli stareho cloveka strata penazi alebo strata toho cloveka, ktory ich ukradol, aj ked ten vztah bol tiez zrejme len iluzia, ked toho bol ten schopny.

myslim, ze to skor myslel ako dlhodobejsie ulozenie hodnoty

Cokoliv hmotného ti můžou vzít, ať jsou to peníze, nemovitosti, drahé kovy atd. Jediné, co ti nevezmou jsou znalosti.
Představ si, že se ocitneš v lese a zachránil sis jenom život. Musíš mít plán B, co dál.


[quote="pid:14328, uid:187"]myslim, ze to skor myslel ako dlhodobejsie ulozenie hodnoty[/quote] Cokoliv hmotného ti můžou vzít, ať jsou to peníze, nemovitosti, drahé kovy atd. Jediné, co ti nevezmou jsou znalosti. Představ si, že se ocitneš v lese a zachránil sis jenom život. Musíš mít plán B, co dál.

Mám fakt velkou radost , že tak málo diskutujících naskakuje na tak primitivní
hrábě v podobě výběru materiálu

Máš pravdu, trochu som sa nechal uniesť príspevkom od Frantu.
Neviem posúdiť, či je chválenkár, provokatér, hlupák, alebo niečo celkom iné. Možno kúzlom nechceného sa však rozbehla diskusia iným, zaujímavejším smerom. Kvôli tomu toto fórum predsa je.


[quote="pid:14323, uid:57"]Mám fakt velkou radost , že tak málo diskutujících naskakuje na tak primitivní hrábě v podobě výběru materiálu[/quote] Máš pravdu, trochu som sa nechal uniesť príspevkom od Frantu. Neviem posúdiť, či je chválenkár, provokatér, hlupák, alebo niečo celkom iné. Možno kúzlom nechceného sa však rozbehla diskusia iným, zaujímavejším smerom. Kvôli tomu toto fórum predsa je.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Čistě teoreticky, zdědím značný obnos. Koupím zlato, stříbro, rubly. A zásoby potravin a dalších položek. Pořídím si dům na samotě se zahradou, poblíž lesa. Budu se snažit vybrat místo, kde jsou dobří sousedé a domluvím si případnou vzájemnou pomoc. Nechám vyhloubit artézkou studnu. Pořídím si zdroj energie.
Pokud mám ale.... nic, jsou mé možnosti omezeny na zásoby základních potravin. Takových lidí je naprostá většina.
Souhlasím, že největším aktivem jsou znalosti, které ovšem mizí. Sám bych se za ty své momentálně styděl....


Čistě teoreticky, zdědím značný obnos. Koupím zlato, stříbro, rubly. A zásoby potravin a dalších položek. Pořídím si dům na samotě se zahradou, poblíž lesa. Budu se snažit vybrat místo, kde jsou dobří sousedé a domluvím si případnou vzájemnou pomoc. Nechám vyhloubit artézkou studnu. Pořídím si zdroj energie. Pokud mám ale.... nic, jsou mé možnosti omezeny na zásoby základních potravin. Takových lidí je naprostá většina. Souhlasím, že největším aktivem jsou znalosti, které ovšem mizí. Sám bych se za ty své momentálně styděl....
Upravené 3. 5. 2021 o 17:15

Nejlepším zabezpečením jsou znalosti, něco jako Mac Gyver


ináč presne toto mi napadlo. Že ako striebro je síce super, ale jesť sa nedá. Teraz sa úplne vážne pytam, síce trochu taký pohľad od “plotny”, ale ako sa pripraviť. Aké strategické suroviny si nakúpiť a koľko? Onoho casu tu @Oracle_911 spomínal strukoviny, takze si pisem sol, cukor a tak.

Ja si ten rozpad systému neviem predstavit, ale asi sa na chvíľu zmrazi výmena tovarov. Čo by ste ešte odporučili? Napr mám šijací stroj a takéto.


Pytam sa úplne vazne, nejake zásoby samozrejme mame, vďaka covidu.


[quote="pid:14287, uid:312"]Nejlepším zabezpečením jsou znalosti, něco jako Mac Gyver[/quote] ináč presne toto mi napadlo. Že ako striebro je síce super, ale jesť sa nedá. Teraz sa úplne vážne pytam, síce trochu taký pohľad od “plotny”, ale ako sa pripraviť. Aké strategické suroviny si nakúpiť a koľko? Onoho casu tu @Oracle_911 spomínal strukoviny, takze si pisem sol, cukor a tak. Ja si ten rozpad systému neviem predstavit, ale asi sa na chvíľu zmrazi výmena tovarov. Čo by ste ešte odporučili? Napr mám šijací stroj a takéto. Pytam sa úplne vazne, nejake zásoby samozrejme mame, vďaka covidu.

největším aktivem jsou znalosti, které ovšem mizí

Tak si kup knihy, kde to máš ve zhuštěné formě. Já si koupil dvě a občas do nich nahlédnu. A pokud máš děti, nebo vnuky, přes prázdniny s nimi hraj hry, kde si ty znalosti osvojí. Vydejte se někam stanovat, nauč je připravit si jídlo bez nádob, poznávat jedlé rostliny, jak s pomocí uhlíků z ohniště vydezinfikovat vodu na pití, jak postavit přístřešek z materiálů, které najdou v okolí atd.
A také, jak se chovat.
Mně například vždy fascinuje, v nějaké detektivce, kdy někoho někdo honí, a utíkající utíká stále vpřed. Místo toho, aby utíkal přímo proti směru, odkud přichází nebezpečí. Někdy je to nejlepší taktika k přežití.


[quote="pid:14348, uid:372"]největším aktivem jsou znalosti, které ovšem mizí[/quote] Tak si kup knihy, kde to máš ve zhuštěné formě. Já si koupil dvě a občas do nich nahlédnu. A pokud máš děti, nebo vnuky, přes prázdniny s nimi hraj hry, kde si ty znalosti osvojí. Vydejte se někam stanovat, nauč je připravit si jídlo bez nádob, poznávat jedlé rostliny, jak s pomocí uhlíků z ohniště vydezinfikovat vodu na pití, jak postavit přístřešek z materiálů, které najdou v okolí atd. A také, jak se chovat. Mně například vždy fascinuje, v nějaké detektivce, kdy někoho někdo honí, a utíkající utíká stále vpřed. Místo toho, aby utíkal přímo proti směru, odkud přichází nebezpečí. Někdy je to nejlepší taktika k přežití.

Někdy je to nejlepší taktika k přežití.


To je, jen lidi musí překonat přirozené instinkty. Je to jako když na vás jde někdo se sekerou - musíte jít až k němu a nedržet si odstup...


[quote="pid:14356, uid:312"]Někdy je to nejlepší taktika k přežití.[/quote] To je, jen lidi musí překonat přirozené instinkty. Je to jako když na vás jde někdo se sekerou - musíte jít až k němu a nedržet si odstup...

Čo by ste ešte odporučili?

Něco, co se nezkazí a vydrží dlouho. Luštěniny jsou ideální, pak také těstoviny, rýže, mouka a také cukr, který stačí rozpustit ve vodě a člověk má přístup k energii ze sacharidů. Vyhladovělým vězňům z koncentráků voda s cukrem a solí, po jejich osvobození zachraňovala životy. V době nedostatku jsou hodně ceněny tuky. Dobré jsou i nějaké konzervy, které není potřeba vařit, protože někdy nemusí být čas ani příležitost něco uvařit.
Je dobré se podívat, co frčelo za války. Na výměnu byly dobré cigarety, alkohol a čokoláda. Já osobně alkohol nepiji, ani nekupuji, ale když někdy návštěva něco takového přinese, dám si to sklepa do zásob. To samé s čokoládou. Sám ji nejím a také putuje do zásob.
Já například ani nevyhazuji šatstvo, a jiné bavlněné, nebo lněné látky, mám dům, takže mám to kde skladovat. Určitě nepodporuji současný trend zbavovat se věcí, které jsem kdysi nakoupil, a které slouží. Možná se v budoucnu budou hodit na výměnu. Pokud doma nic nemám, co budu měnit?


Mám ještě jeden docela dobrý nápad, který jsem vloni realizoval, a sice zakopal jsem do země na zahradě starou lednici na ležato, tedy jen obal s trubkou na větrání a utvořil jsem tak zásobník na potraviny schovaný v zemi. Jeho vršek jsem zakamufloval větvemi, takže není na první pohled vidět.
Šicí stroj je dobrý, ale ne elektrický, musí být mechanický. To samé s nářadím.


[quote="pid:14353, uid:273"]Čo by ste ešte odporučili?[/quote] Něco, co se nezkazí a vydrží dlouho. Luštěniny jsou ideální, pak také těstoviny, rýže, mouka a také cukr, který stačí rozpustit ve vodě a člověk má přístup k energii ze sacharidů. Vyhladovělým vězňům z koncentráků voda s cukrem a solí, po jejich osvobození zachraňovala životy. V době nedostatku jsou hodně ceněny tuky. Dobré jsou i nějaké konzervy, které není potřeba vařit, protože někdy nemusí být čas ani příležitost něco uvařit. Je dobré se podívat, co frčelo za války. Na výměnu byly dobré cigarety, alkohol a čokoláda. Já osobně alkohol nepiji, ani nekupuji, ale když někdy návštěva něco takového přinese, dám si to sklepa do zásob. To samé s čokoládou. Sám ji nejím a také putuje do zásob. Já například ani nevyhazuji šatstvo, a jiné bavlněné, nebo lněné látky, mám dům, takže mám to kde skladovat. Určitě nepodporuji současný trend zbavovat se věcí, které jsem kdysi nakoupil, a které slouží. Možná se v budoucnu budou hodit na výměnu. Pokud doma nic nemám, co budu měnit? Mám ještě jeden docela dobrý nápad, který jsem vloni realizoval, a sice zakopal jsem do země na zahradě starou lednici na ležato, tedy jen obal s trubkou na větrání a utvořil jsem tak zásobník na potraviny schovaný v zemi. Jeho vršek jsem zakamufloval větvemi, takže není na první pohled vidět. Šicí stroj je dobrý, ale ne elektrický, musí být mechanický. To samé s nářadím.
Upravené 3. 5. 2021 o 17:58

Napr mám šijací stroj a takéto.


Ten šlapací nebo elektrický?


Mně například vždy fascinuje, v nějaké detektivce, kdy někoho někdo honí, a utíkající utíká stále vpřed. Místo toho, aby utíkal přímo proti směru, odkud přichází nebezpečí. Někdy je to nejlepší taktika k přežití.


Dalo by se aplikovat i v případě, kdy by nějaké auto chtělo (poznámka: řidič v autě) najet do davu - raději uskočit v protisměru jízdy někam, kde auto neprojede a není schopné překážku rozbít a překonat. Pokud není kam, tak někam na stranu, kde též neprojede.
Samozřejmě, člověk musí reagovat včas a neskákat přímo pod kola.


[quote="pid:14353, uid:273"]Napr mám šijací stroj a takéto.[/quote] Ten šlapací nebo elektrický? [quote="pid:14356, uid:312"]Mně například vždy fascinuje, v nějaké detektivce, kdy někoho někdo honí, a utíkající utíká stále vpřed. Místo toho, aby utíkal přímo proti směru, odkud přichází nebezpečí. Někdy je to nejlepší taktika k přežití.[/quote] Dalo by se aplikovat i v případě, kdy by nějaké auto chtělo _(poznámka: řidič v autě)_ najet do davu - raději uskočit v protisměru jízdy někam, kde auto neprojede a není schopné překážku rozbít a překonat. Pokud není kam, tak někam na stranu, kde též neprojede. Samozřejmě, člověk musí reagovat včas a neskákat přímo pod kola.
Upravené 3. 5. 2021 o 19:31

veľmi zaujmavý príspevok od Z&V - na konci ostane človeku taká zvláštna zimomriavka, uvedomujúc si, že toto sa stane ak ľudia nezačnú spolupracovať a rozmýšlať . Ono sa to deje už dávno, len je to salámovou metódou servírované, pričom realne ľudia o tom vedia, no nikto o tom nerozpráva- myslím bežný ľud - neprerbudený, príde im to zjavne príliš nereálne až fantastické.... neprežité, teda jestvujúce len vo filme.... nepripustia si tú skutočnosť, že to môže byť až tak desivé....
ŠTYRISTO DNÍ ŠOKU A BÁZNE
Zem&Vek


Už je to viac ako štyristo dní, tisíce hodín bez prestávky, čo nás obliehajú správy smrti – zo sveta sa vytratila radosť. Na Medzinárodný súdny dvor v Haagu bola doručená žaloba na konkrétne osoby zo Slovenska - sú zodpovedné za plánovanie a realizáciu nelegálnej vojenskej operácie „Spoločná zodpovednosť“ s podporou rímskokatolíckej cirkvi (na konci októbra 2020). Pokračuje doktrína Šok a bázeň odskúšaná v Iraku aj v Srbsku: najprv bude zničená komunikácia medzi ľuďmi. Krajiny strednej a východnej Európy sú podľa najvýznamnejších geopolitických stratégov extrémne dôležité vo finálnom boji o získanie prírodných zdrojov v Rusku, ktoré už dávno označili ako Heartland. Ten, kto ovládne Heartland, bude ovládať celý svet. Plánovanie Veľkého resetu je tu aj preto, lebo prichádza k obrovskej, cyklickej premene globálnej klímy (ale nie tak, ako to servíruje propaganda). V dôsledku sucha a nedostatku vody nasledujúce dekády nebudú potraviny pre miliardy ľudí. Plánovači rátajú s vyhladením území aj bez použitia nukleárnych zbraní.
https://www.youtube.com/watch?v=gOkxIQDdyWM


veľmi zaujmavý príspevok od Z&V - na konci ostane človeku taká zvláštna zimomriavka, uvedomujúc si, že toto sa stane ak ľudia nezačnú spolupracovať a rozmýšlať . Ono sa to deje už dávno, len je to salámovou metódou servírované, pričom realne ľudia o tom vedia, no nikto o tom nerozpráva- myslím bežný ľud - neprerbudený, príde im to zjavne príliš nereálne až fantastické.... neprežité, teda jestvujúce len vo filme.... nepripustia si tú skutočnosť, že to môže byť až tak desivé.... ŠTYRISTO DNÍ ŠOKU A BÁZNE Zem&Vek Už je to viac ako štyristo dní, tisíce hodín bez prestávky, čo nás obliehajú správy smrti – zo sveta sa vytratila radosť. * Na Medzinárodný súdny dvor v Haagu bola doručená žaloba na konkrétne osoby zo Slovenska - sú zodpovedné za plánovanie a realizáciu nelegálnej vojenskej operácie „Spoločná zodpovednosť“ s podporou rímskokatolíckej cirkvi (na konci októbra 2020). * Pokračuje doktrína Šok a bázeň odskúšaná v Iraku aj v Srbsku: najprv bude zničená komunikácia medzi ľuďmi. * Krajiny strednej a východnej Európy sú podľa najvýznamnejších geopolitických stratégov extrémne dôležité vo finálnom boji o získanie prírodných zdrojov v Rusku, ktoré už dávno označili ako Heartland. Ten, kto ovládne Heartland, bude ovládať celý svet. * Plánovanie Veľkého resetu je tu aj preto, lebo prichádza k obrovskej, cyklickej premene globálnej klímy (ale nie tak, ako to servíruje propaganda). * V dôsledku sucha a nedostatku vody nasledujúce dekády nebudú potraviny pre miliardy ľudí. * Plánovači rátajú s vyhladením území aj bez použitia nukleárnych zbraní. https://www.youtube.com/watch?v=gOkxIQDdyWM

Nás otec (tehdy kvůli komunistům) učil, že jediný, co ti nemůžou ukrást je to, co máš v hlavě a co umí tvé ruce.


Ale asi nejúčinnější investice je stejně investice do společnosti lidí, aby byli těmi lidmi.


Nás otec (tehdy kvůli komunistům) učil, že jediný, co ti nemůžou ukrást je to, co máš v hlavě a co umí tvé ruce. Ale asi nejúčinnější investice je stejně investice do společnosti lidí, aby byli těmi lidmi.

Zaujímavé videá k tejto téme sú aj na youtube kanále "Адвокат Егоров"


Zaujímavé videá k tejto téme sú aj na youtube kanále "Адвокат Егоров"
2.73k
32
20
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept