Zahraničná politika
Ruští miliardáři podávají v Londýně žaloby kvůli knize o Putinově vzestupu

Financial Times píše, že ruští miliardáři podávají v Londýně žaloby proti vydavateslví HarperCollins kvůli knize o Putinově vzestupu.


Jedná se o Mikhaila Fridmana a jeho obchodní partnera Petera Avena, Abramoviče, Shalvu Chigirinského ropný koncern Rosněft.


Soudní spory se týkají urážk\ na cti a ochranu osobních údajů jmenují britskou ruku HarperCollins spolu s autorkou knihy Catherine Beltonovou, bývalou novinářkou Financial Times. Putin's People, vydaný v dubnu 2020, podrobně popisuje ruský prezidentův výstup k moci a jeho vztah s bohatými oligarchy.


Soudní spor zdůrazňuje ošemetnou povahu děl (high-stakes nature) o mocných oligarchech a roli londýnských právníků při obraně zájmů světové elity. Advokátními kancelářemi jednajícími pro žalobce jsou Carter-Ruck, CMS, Harbottle & Lewis a Taylor Wessing.


HarperCollins popsal Beltonovu knihu jako „autoritativní, důležitou a svědomitě získanou práci“. „Budeme pevně bránit tuto uznávanou a průkopnickou knihu a právo podávat zprávy o věcech značného veřejného zájmu,“ dodal vydavatel. Belton neměl samostatný komentář.


Celý text v angličitně:


https://textsaver.flap.tv/lists/41g9


Financial Times píše, že ruští miliardáři podávají v Londýně žaloby proti vydavateslví HarperCollins kvůli knize o Putinově vzestupu. Jedná se o Mikhaila Fridmana a jeho obchodní partnera Petera Avena, Abramoviče, Shalvu Chigirinského ropný koncern Rosněft. Soudní spory se týkají urážk\ na cti a ochranu osobních údajů jmenují britskou ruku HarperCollins spolu s autorkou knihy Catherine Beltonovou, bývalou novinářkou Financial Times. Putin's People, vydaný v dubnu 2020, podrobně popisuje ruský prezidentův výstup k moci a jeho vztah s bohatými oligarchy. Soudní spor zdůrazňuje ošemetnou povahu děl (high-stakes nature) o mocných oligarchech a roli londýnských právníků při obraně zájmů světové elity. Advokátními kancelářemi jednajícími pro žalobce jsou Carter-Ruck, CMS, Harbottle & Lewis a Taylor Wessing. HarperCollins popsal Beltonovu knihu jako „autoritativní, důležitou a svědomitě získanou práci“. „Budeme pevně bránit tuto uznávanou a průkopnickou knihu a právo podávat zprávy o věcech značného veřejného zájmu,“ dodal vydavatel. Belton neměl samostatný komentář. Celý text v angličitně: https://textsaver.flap.tv/lists/41g9
Upravené 2. 5. 2021 o 10:59

ruští miliardáři podávají v Londýně žaloby proti vydavateslví HarperCollins kvůli knize o Putinově vzestupu


To je výborný marketingový tah. Protože jsem knihu nečetl, tak snaha o větší publicitu může mít dva směry ?


Je tam něco co poškozuje Rusko (nějakou lží) ?
Je tam něco co Rusku pomáhá (odkrytím nějakých faktů) ?


Miliardáři jsou podpindosové, tak jednají na příkaz páníčku za oceánem (Londýnské centrum řízení). A GP mohl ovlivnit obsah knihy. Pokud někdo četl, pak by se dalo zjistit více. Jak je tam Putin vykreslen a jak získal svoje postavení, co "geniální státník" nebo "krvavý diktátor".


[quote="pid:14193, uid:307"]ruští miliardáři podávají v Londýně žaloby proti vydavateslví HarperCollins kvůli knize o Putinově vzestupu[/quote] To je výborný marketingový tah. Protože jsem knihu nečetl, tak snaha o větší publicitu může mít dva směry ? Je tam něco co poškozuje Rusko (nějakou lží) ? Je tam něco co Rusku pomáhá (odkrytím nějakých faktů) ? Miliardáři jsou podpindosové, tak jednají na příkaz páníčku za oceánem (Londýnské centrum řízení). A GP mohl ovlivnit obsah knihy. Pokud někdo četl, pak by se dalo zjistit více. Jak je tam Putin vykreslen a jak získal svoje postavení, co "geniální státník" nebo "krvavý diktátor".
455
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept