Egregoriálno-matričné riadenie
Samoorganizacia zivych organizmov v prirode

Docela zaujimavy clanok o mravcoch.
https://www.biosferaklub.info/v-jednote-je-sila/
Ked to clovek cita a mysli na to, ze kazdy mravec svojim informacnym polom vytvara jedno pole akehosi ziveho organizmu tak to krasne dava zmysel. Podobne sa v prirode spravaju aj vcely. Na koniec autor vyjadruje smutok nad ludskym pokolenim, ze sa nedokazeme spojit ako mravce. Ono je to aj pravda, problem je, ze tento system je umela kopia existujuceho sveta. REalnost - RE znamena nieco opakujuce sa REklama REpair REtry. Kazdy zivy organizmus v prirode ma schopnost samoorganizacie, samoriadenia. Ale nezive organizmy, kopie uz touto vlasnostou neoplyvaju. Tak aj tento system, ktory z cloveka robi otroka, sa musi stale riadit aby cely neskolaboval. Nie je to zivy system, nedokaze sa samoorganizovat, samoriadit. Ved aj vidime, GP odskoci trochu na kavu a uz sa mu cely system zacne rucat. Ale napriklad taky ul, alebo mravenisko nikto spravovat nemusi a dokazu existovat roky. Alebo posadite kvet. Riadite samotny proces rastu listov, stonky atd? No nie. Maximalne polievate a prihnojujete kvet a samotny rast, kvitnutie a ostatne ZIVE procesy prebiehaju samoriadenim.
Autor by si mohol vsimnut ludi pri dopravnych nehodach ... kazdy ide pomoct, kazdy zacne vykonavat nejaku pracu, mysle roznych pomocnikov sa zosuladia a nastane autosychronizacia, samoriadenie. Podobne na dedine ak treba pomoct pri poziari. Ludia sa zidu a nastava samoriadenie. Akosi kazdy vie co ma robit. Vtedy sa ukazuje, ze clovek je stvorenie zive, zo ziveho sveta. Avsak automaticky ked clovek pride do mesta tak sa v nom akosi vytraca ta ochota samoorganizovat. Alebo ked pride na peniaze (umely system) tak sa ochota samoorganizacie doslova zablokuje frazou "com by som mal ja robic ked nikto nerobi, a za take penezi.."


Docela zaujimavy clanok o mravcoch. https://www.biosferaklub.info/v-jednote-je-sila/ Ked to clovek cita a mysli na to, ze kazdy mravec svojim informacnym polom vytvara jedno pole akehosi ziveho organizmu tak to krasne dava zmysel. Podobne sa v prirode spravaju aj vcely. Na koniec autor vyjadruje smutok nad ludskym pokolenim, ze sa nedokazeme spojit ako mravce. Ono je to aj pravda, problem je, ze tento system je umela kopia existujuceho sveta. REalnost - RE znamena nieco opakujuce sa REklama REpair REtry. Kazdy zivy organizmus v prirode ma schopnost samoorganizacie, samoriadenia. Ale nezive organizmy, kopie uz touto vlasnostou neoplyvaju. Tak aj tento system, ktory z cloveka robi otroka, sa musi stale riadit aby cely neskolaboval. Nie je to zivy system, nedokaze sa samoorganizovat, samoriadit. Ved aj vidime, GP odskoci trochu na kavu a uz sa mu cely system zacne rucat. Ale napriklad taky ul, alebo mravenisko nikto spravovat nemusi a dokazu existovat roky. Alebo posadite kvet. Riadite samotny proces rastu listov, stonky atd? No nie. Maximalne polievate a prihnojujete kvet a samotny rast, kvitnutie a ostatne ZIVE procesy prebiehaju samoriadenim. Autor by si mohol vsimnut ludi pri dopravnych nehodach ... kazdy ide pomoct, kazdy zacne vykonavat nejaku pracu, mysle roznych pomocnikov sa zosuladia a nastane autosychronizacia, samoriadenie. Podobne na dedine ak treba pomoct pri poziari. Ludia sa zidu a nastava samoriadenie. Akosi kazdy vie co ma robit. Vtedy sa ukazuje, ze clovek je stvorenie zive, zo ziveho sveta. Avsak automaticky ked clovek pride do mesta tak sa v nom akosi vytraca ta ochota samoorganizovat. Alebo ked pride na peniaze (umely system) tak sa ochota samoorganizacie doslova zablokuje frazou "com by som mal ja robic ked nikto nerobi, a za take penezi.."

Ked to clovek cita a mysli na to.....



Ferry, Vaše příspěvky na téma informační pole se mi velmi líbí. Díky nim mi došlo pár věcí.


Vždy mě fascinovalo, jak úžasná je příroda. Jak je dokonalá. Jak sama sebe dokáže uzdravit. Když si člověk přečte pár knih
(např. Viktor Schauberger - Tajuplná a léčivá síla vody, Wohllebena - Tajný život stromů, E. Thomy - Tajná řeč stromů....) pochopí, že je vše nějak spojeno, napojeno na nějaký Zdroj - Vesmír - Přírodu - Boha ...říkejme tomu, jak chceme. Zvířata, příroda jsou s ní spojeni - stále napojeni a tak žíjí s ní(m) v souladu. Lidé jim to toho všeho hází vidle pokud nezačnou být znovu VĚDOMÍ tedy napojeni na Zdroj. Pro nečekané situace ( havárie ) lidé nemají vytvořený vzorec, podle kterého se řídí. Dělají tedy to, co cítí a tím se vlastně dle mého napojí na Zdroj - Vesmír- Přírodu - Boha...
a tak vědí co dělat. Z mého úhlu pohledu tedy čím víc vědomých lidí, tím méně lidí k řízení GP. Země - Gaia má také své informační pole a na to jsme všichni připojení - s ním jsme spojeni. Když si zničíme planetu, zničíme sebe. Nevěřím tomu, že by lidé mohli přežít na jiné planetě ( tedy ti, kteří se narodili zde na Zemi)- jsme s touto naší životem spojeni.


Mimochodem k včelám. Je to pár let, co jsem slyšela povídání J.Duška s M.Kociánovou ( alespoň myslím že s ní) o hmyzu a včelách. Bylo to neuvěřitelné. Vyprávěl tam, že vědci dělali nějaký experiment s tím, že chtěli změřit, zda včely dokáží myslet. Přijeli k jednomu úlu, něco změřili a pak odjeli. Pak se dohodli, že včely vyzkouší. Chtěli zjistit, zda včely dokáží přiletět na nějaké místo, které spočítají podle nějakých složitých vzorců. Čekali, že vědci tam přijedou a za nějaký čas přiletí i ty včely. Vše připravili, čekali, že tam budou nějaký čas na včely čekat. Jaké však bylo jejich překvapení. Když přijeli na to složitě vybrané místo, kam měly včely za nějaký čas přiletět, ty včely, tam na ně už čekaly smile.


Nevíte něco o fraktálech v přírodě?


> Ked to clovek cita a mysli na to..... Ferry, Vaše příspěvky na téma informační pole se mi velmi líbí. Díky nim mi došlo pár věcí. Vždy mě fascinovalo, jak úžasná je příroda. Jak je dokonalá. Jak sama sebe dokáže uzdravit. Když si člověk přečte pár knih (např. Viktor Schauberger - Tajuplná a léčivá síla vody, Wohllebena - Tajný život stromů, E. Thomy - Tajná řeč stromů....) pochopí, že je vše nějak spojeno, napojeno na nějaký Zdroj - Vesmír - Přírodu - Boha ...říkejme tomu, jak chceme. Zvířata, příroda jsou s ní spojeni - stále napojeni a tak žíjí s ní(m) v souladu. Lidé jim to toho všeho hází vidle pokud nezačnou být znovu VĚDOMÍ tedy napojeni na Zdroj. Pro nečekané situace ( havárie ) lidé nemají vytvořený vzorec, podle kterého se řídí. Dělají tedy to, co cítí a tím se vlastně dle mého napojí na Zdroj - Vesmír- Přírodu - Boha... a tak vědí co dělat. Z mého úhlu pohledu tedy čím víc vědomých lidí, tím méně lidí k řízení GP. Země - Gaia má také své informační pole a na to jsme všichni připojení - s ním jsme spojeni. Když si zničíme planetu, zničíme sebe. Nevěřím tomu, že by lidé mohli přežít na jiné planetě ( tedy ti, kteří se narodili zde na Zemi)- jsme s touto naší životem spojeni. Mimochodem k včelám. Je to pár let, co jsem slyšela povídání J.Duška s M.Kociánovou ( alespoň myslím že s ní) o hmyzu a včelách. Bylo to neuvěřitelné. Vyprávěl tam, že vědci dělali nějaký experiment s tím, že chtěli změřit, zda včely dokáží myslet. Přijeli k jednomu úlu, něco změřili a pak odjeli. Pak se dohodli, že včely vyzkouší. Chtěli zjistit, zda včely dokáží přiletět na nějaké místo, které spočítají podle nějakých složitých vzorců. Čekali, že vědci tam přijedou a za nějaký čas přiletí i ty včely. Vše připravili, čekali, že tam budou nějaký čas na včely čekat. Jaké však bylo jejich překvapení. Když přijeli na to složitě vybrané místo, kam měly včely za nějaký čas přiletět, ty včely, tam na ně už čekaly :D. Nevíte něco o fraktálech v přírodě?
Upravené 2. 5. 2021 o 09:28

Nevíte něco o fraktálech v přírodě?

Fraktalom som sa zatial nevenoval.


[quote="pid:14180, uid:214"]Nevíte něco o fraktálech v přírodě?[/quote] Fraktalom som sa zatial nevenoval.

ty včely, tam na ně už čekaly


Před mnoha lety jsem slyšel o experimentu, kdy byl vytvořen v mraveništi nějaký složitý problém a mravencům trvalo tři dny než ho vyřešili. No a stejný problém, pak vytvořili na opačném konci zeměkoule a mravenci ten samý problém vyřešili již asi za hodinu.


Tohle potvrzuje a další podobné bádání existenci "noosféry", kam se ukládají "všechny informace" a je možné, že některé biologické druhy nebo společenstva umějí v "noosféře" číst (však se často před katastrofou řídil člověk podle chování zvířat - něco ví co člověk ne). S "noosférou" jsem se setkal pod různými názvy i ve starobylých náboženských systémech. Noosféra je považována v materiálech KSB za prokázanou a operuje s ní. Bez "noosféry" by nemohla být evoluce, bez zápisu by se prozkoumávalo stále dokola to samé a rozvoj by se zpomalil až zastavil (časem by pravděpodobnost nalézt něco nové začala výrazně klesat - jenom by se stále dokola znova objevovalo co již bylo dříve objeveno a bylo zapomenuto).


[quote="pid:14180, uid:214"]ty včely, tam na ně už čekaly[/quote] Před mnoha lety jsem slyšel o experimentu, kdy byl vytvořen v mraveništi nějaký složitý problém a mravencům trvalo tři dny než ho vyřešili. No a stejný problém, pak vytvořili na opačném konci zeměkoule a mravenci ten samý problém vyřešili již asi za hodinu. Tohle potvrzuje a další podobné bádání existenci "noosféry", kam se ukládají "všechny informace" a je možné, že některé biologické druhy nebo společenstva umějí v "noosféře" číst (však se často před katastrofou řídil člověk podle chování zvířat - něco ví co člověk ne). S "noosférou" jsem se setkal pod různými názvy i ve starobylých náboženských systémech. Noosféra je považována v materiálech KSB za prokázanou a operuje s ní. Bez "noosféry" by nemohla být evoluce, bez zápisu by se prozkoumávalo stále dokola to samé a rozvoj by se zpomalil až zastavil (časem by pravděpodobnost nalézt něco nové začala výrazně klesat - jenom by se stále dokola znova objevovalo co již bylo dříve objeveno a bylo zapomenuto).
Upravené 2. 5. 2021 o 10:38

Bez "noosféry" by nemohla být evoluce,

Myslim si, ze noosferu drzi pohromade vedomi celeho lidstva.
Pokud prijde nejaky kataklyzma, tek se noosfera rozpadne (lepe receno informace v ni ulozene ztrati svoji integritu), takze se zacina od znova. Nejake znalosti si udrzi GP. Jak je prenasi nevim. Mozna dokaze zit 1000 let a tim zabezpeci ve svych potomkach kontinuitu informaci a asi ty kataklyzmata umi prezit. Ted musi byt docela nervozni, protoze valka jadernyma zbranema by znamenala konec i pro nej. V Atlantide asi dokazal uniknout a prezit.


[quote="pid:14187, uid:426"]Bez "noosféry" by nemohla být evoluce,[/quote] Myslim si, ze noosferu drzi pohromade vedomi celeho lidstva. Pokud prijde nejaky kataklyzma, tek se noosfera rozpadne (lepe receno informace v ni ulozene ztrati svoji integritu), takze se zacina od znova. Nejake znalosti si udrzi GP. Jak je prenasi nevim. Mozna dokaze zit 1000 let a tim zabezpeci ve svych potomkach kontinuitu informaci a asi ty kataklyzmata umi prezit. Ted musi byt docela nervozni, protoze valka jadernyma zbranema by znamenala konec i pro nej. V Atlantide asi dokazal uniknout a prezit.

Před mnoha lety jsem slyšel o experimentu, kdy byl vytvořen v mraveništi nějaký složitý problém a mravencům trvalo tři dny než ho vyřešili. No a stejný problém, pak vytvořili na opačném konci zeměkoule a mravenci ten samý problém vyřešili již asi za hodinu.

Presne toto sa preberalo pár dní dozadu na Oracleho blogu.
Teória sto opíc.
https://harth.webnode.cz/zajimavosti/o-ste-opici/
Podobná úvaha v knihe J Henycha Dějiny vědomí:
Nemluví jen člověk, celá biosféra spolu vzájemně
komunikuje. Čím je člověk civilizovanější, tím méně rozumí
univerzální řeči přírody. Rozumět nechce. Bojí se.


[quote="pid:14187, uid:426"]Před mnoha lety jsem slyšel o experimentu, kdy byl vytvořen v mraveništi nějaký složitý problém a mravencům trvalo tři dny než ho vyřešili. No a stejný problém, pak vytvořili na opačném konci zeměkoule a mravenci ten samý problém vyřešili již asi za hodinu.[/quote] Presne toto sa preberalo pár dní dozadu na Oracleho blogu. Teória sto opíc. https://harth.webnode.cz/zajimavosti/o-ste-opici/ Podobná úvaha v knihe J Henycha Dějiny vědomí: Nemluví jen člověk, celá biosféra spolu vzájemně komunikuje. Čím je člověk civilizovanější, tím méně rozumí univerzální řeči přírody. Rozumět nechce. Bojí se.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

694
5
5
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept