Zahraničná politika
Najbohatší Američania za vlády Bidena zvýšili svoj majetok o 195 miliárd dolárov

Bloomberg: najbohatší Američania za vlády Bidena zvýšili svoj majetok o 195 miliárd dolárov


Hlavným dôvodom obohatenia je rast výmen medzi šírením očkovania a prekonaním pandémie.


Majetok 100 najbohatších Američanov za prvých 100 dní prezidentovania Joea Bidena sa podľa agentúry Bloomberg zvýšil o 195 miliárd dolárov.
Celkový majetok 100 najbohatších občanov USA dosiahol do 30. apríla 2,9 bilióna dolárov, čo je nárast o 195 miliárd dolárov od Bidenovej inaugurácie 20. januára. Kombinované bohatstvo 50% občanov USA s najnižšími príjmami zároveň predstavuje iba 2,5 bilióna dolárov.


Hlavným dôvodom takého viditeľného a rýchleho obohatenia je rast výmen medzi šírením očkovania a prekonaním pandémie koronavírusov. Hlavné akciové indexy od februára takmer nepretržite rástli a prekonávali jeden rekord za druhým. Indexy Dow Jones a S&P 500 za tieto mesiace vzrástli o viac ako 10%.


Bidenove stimulačné opatrenia a jeho masívny očkovací program podporili rýchle zotavenie, a tým aj rast búrz cenných papierov a bohatstvo najbohatších Američanov. Podobné pozitívne trendy v tejto oblasti v USA však boli zaznamenané aj v posledných týždňoch prezidentského obdobia Donalda Trumpa. Majetok tých istých 100 najbohatších Američanov vzrástol od 4. novembra 2020 do Bidenovej inaugurácie o 267 miliárd dolárov.


https://tass.ru/ekonomika/11295639


Bloomberg: najbohatší Američania za vlády Bidena zvýšili svoj majetok o 195 miliárd dolárov -------------------------------------------------------------------------------- Hlavným dôvodom obohatenia je rast výmen medzi šírením očkovania a prekonaním pandémie. Majetok 100 najbohatších Američanov za prvých 100 dní prezidentovania Joea Bidena sa podľa agentúry Bloomberg zvýšil o 195 miliárd dolárov. Celkový majetok 100 najbohatších občanov USA dosiahol do 30. apríla 2,9 bilióna dolárov, čo je nárast o 195 miliárd dolárov od Bidenovej inaugurácie 20. januára. Kombinované bohatstvo 50% občanov USA s najnižšími príjmami zároveň predstavuje iba 2,5 bilióna dolárov. Hlavným dôvodom takého viditeľného a rýchleho obohatenia je rast výmen medzi šírením očkovania a prekonaním pandémie koronavírusov. Hlavné akciové indexy od februára takmer nepretržite rástli a prekonávali jeden rekord za druhým. Indexy Dow Jones a S&P 500 za tieto mesiace vzrástli o viac ako 10%. Bidenove stimulačné opatrenia a jeho masívny očkovací program podporili rýchle zotavenie, a tým aj rast búrz cenných papierov a bohatstvo najbohatších Američanov. Podobné pozitívne trendy v tejto oblasti v USA však boli zaznamenané aj v posledných týždňoch prezidentského obdobia Donalda Trumpa. Majetok tých istých 100 najbohatších Američanov vzrástol od 4. novembra 2020 do Bidenovej inaugurácie o 267 miliárd dolárov. https://tass.ru/ekonomika/11295639

Podobné pozitívne trendy


Co asi může být pozitivního pro všechny ostatní (stát, národ) na tom, když nejbohatší bohatnou a ostatní chudnou ? (sociální super systém krachuje - děje se to díky řízení GP na hraně božího dopuštění)


[quote="pid:14174, uid:12"]Podobné pozitívne trendy[/quote] Co asi může být pozitivního pro všechny ostatní (stát, národ) na tom, když nejbohatší bohatnou a ostatní chudnou ? (sociální super systém krachuje - děje se to díky řízení GP na hraně božího dopuštění)

sociální super systém krachuje - děje se to díky řízení GP na hraně božího dopuštění


Sám o sebe by to bol problém, lenže treba sa opýtať, že aké faktory ešte hrajú rolu okrem katastrofického (od buka do buka) riadenia GP. A jeden faktor ktorý tu je, že kvôli rýchlosti obmeny informácie dav sa prebúdza a zvierací a biorobotický typ psychiky je likvidovaný tak alebo onak...


[quote="pid:14184, uid:426"]sociální super systém krachuje - děje se to díky řízení GP na hraně božího dopuštění[/quote] Sám o sebe by to bol problém, lenže treba sa opýtať, že aké faktory ešte hrajú rolu okrem katastrofického (od buka do buka) riadenia GP. A jeden faktor ktorý tu je, že kvôli rýchlosti obmeny informácie dav sa prebúdza a zvierací a biorobotický typ psychiky je likvidovaný tak alebo onak...

Moderátor

368
2
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept