História
Polsti vedci objevili dite v tele okolo 2000 let stare zenske mumie
Y

Mumie, která se nachází v Národním muzeu ve Varšavě, ukrývá pod svými obvazy tělo těhotné ženy. Jedná se o unikátní případ. Doktor Wojciech Ejsmond z Institutu kultur Středomoří a Orientu Polské akademie věd poznamenal, že ojedinělý objev umožní vědcům pochopit řadu aspektů spojených s tradicemi pohřbu z té doby.
Jak se tato mumie ocitla ve Varšavě? Kdo ji přivezl?
Do Polska ji přivezl Jan Wężyk-Rudzki, který byl před tím tajemníkem hraběte Stanisława Kostky Potockého – ministra národního vzdělání a náboženských vyznání Polského království (1815 - 1820) a prezidenta Senátu Polského království v době vládnutí ruského imperátora Alexandra I. Pavloviče. Veškeré náklady za námořní přepravu mumie z Alexandrie do Itálie a pak do Polska uhradila vláda Polského království.
Vice na:
https://cz.sputniknews.com/20210501/polsti-vedci-objevili-dva-tisic-let-starou-mumii-tehotne-zeny-foto-14339022.html


Mumie, která se nachází v Národním muzeu ve Varšavě, ukrývá pod svými obvazy tělo těhotné ženy. Jedná se o unikátní případ. Doktor Wojciech Ejsmond z Institutu kultur Středomoří a Orientu Polské akademie věd poznamenal, že ojedinělý objev umožní vědcům pochopit řadu aspektů spojených s tradicemi pohřbu z té doby. **Jak se tato mumie ocitla ve Varšavě? Kdo ji přivezl?** Do Polska ji přivezl Jan Wężyk-Rudzki, který byl před tím tajemníkem hraběte Stanisława Kostky Potockého – ministra národního vzdělání a náboženských vyznání Polského království (1815 - 1820) a prezidenta Senátu Polského království v době vládnutí ruského imperátora Alexandra I. Pavloviče. Veškeré náklady za námořní přepravu mumie z Alexandrie do Itálie a pak do Polska uhradila vláda Polského království. Vice na: https://cz.sputniknews.com/20210501/polsti-vedci-objevili-dva-tisic-let-starou-mumii-tehotne-zeny-foto-14339022.html
Upravené 1. 5. 2021 o 13:21
173
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept