Zahraničná politika
Putin nařídil Mišustinovi, aby zkontroloval práci Medveděva

Vladimir Putin nařídil Michailovi Mišustinovi, aby zkontroloval práci Dmitrije Medveděva a provedl celkovou revizi květnového dekretu o zvyšování platů státních zaměstnanců. Vláda o jeho provádění informovala již v roce 2018, ale Putin má podezření, že „některé služby si hrají se statistikami a upravují formální ukazatele“. "Podle zpráv se zdá, že všechno odpovídá, ale odpovídá to jen díky různým trikům," uvedl prezident na schůzce se členy vlády.


Putin připustil, že situace kolem mezd ve veřejném sektoru ho přiměla znovu si připomenout slova Alexandra III., která řekl car o členech tehdejší vlády: „Když hlásí ministr vnitra Durnovo, rozumím všemu, ale zdá se, že on nechápe. Když Witte hlásí, on rozumí všemu, ale já tomu nerozumím. Když byl Krivošein (byl tam takový ministr železnice), už je to pro mě i pro něj nepochopitelné. “ Zdá se, že je čas, aby se členové Mišustinova týmu vážně zamysleli nad tím, kdo je Witte, kdo je Durnovo a kdo Krivosšein, a vyvodili příslušné závěry.


Obzvlášť je podle Putina nutné nastudovat, jak jsou dodržovány normy, které stanoví poměr platů vedení a zbytku personálu. "Mezera zde může být velmi působivá, jemně řečeno." Někteří mají hodně, zatímco jiní nic, “uvedl. "Žádám vás, abyste provedli příslušnou práci a podali zprávu o jejích výsledcích." Michail Vladimirovič, dávejte pozor, “obrátil se prezident k Mišustinovi. „Provedu, Vladimíre Vladimiroviči!“ - ochotně odpověděl předseda vlády.
https://www.mk.ru/politics/2021/02/10/putin-poruchil-mishustinu-proverit-rabotu-medvedeva.html?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com


V článku se podrobně rozebírá situace, která nastala při telemostu Putina s občany, kdy se mu stěžovala starší vědecká pracovníce výzkumného ústavu Proskurina na svůj plat, který dle výnosu prezidenta měl činit 75 tis. rublů, ale ve skutečnosti byl 25 tis. rublu, (kdežto její šef měl 300 tis rublů), protože zodpovědní pracovníci čarovali s platy. Putina tehdy její stížnost natolik rozhorčila, že jí slíbil osobní dohled nad jejím případem a vyvození důsledků pro zodpovědné pracovníky státní správy a instituce, ve které paní Proskurina pracuje.


Vypadá, že se pod Mědvěděvým se začala houpat židle. A nejen pod ním.


Vladimir Putin nařídil Michailovi Mišustinovi, aby zkontroloval práci Dmitrije Medveděva a provedl celkovou revizi květnového dekretu o zvyšování platů státních zaměstnanců. Vláda o jeho provádění informovala již v roce 2018, ale Putin má podezření, že „některé služby si hrají se statistikami a upravují formální ukazatele“. "Podle zpráv se zdá, že všechno odpovídá, ale odpovídá to jen díky různým trikům," uvedl prezident na schůzce se členy vlády. Putin připustil, že situace kolem mezd ve veřejném sektoru ho přiměla znovu si připomenout slova Alexandra III., která řekl car o členech tehdejší vlády: „Když hlásí ministr vnitra Durnovo, rozumím všemu, ale zdá se, že on nechápe. Když Witte hlásí, on rozumí všemu, ale já tomu nerozumím. Když byl Krivošein (byl tam takový ministr železnice), už je to pro mě i pro něj nepochopitelné. “ Zdá se, že je čas, aby se členové Mišustinova týmu vážně zamysleli nad tím, kdo je Witte, kdo je Durnovo a kdo Krivosšein, a vyvodili příslušné závěry. Obzvlášť je podle Putina nutné nastudovat, jak jsou dodržovány normy, které stanoví poměr platů vedení a zbytku personálu. "Mezera zde může být velmi působivá, jemně řečeno." Někteří mají hodně, zatímco jiní nic, “uvedl. "Žádám vás, abyste provedli příslušnou práci a podali zprávu o jejích výsledcích." Michail Vladimirovič, dávejte pozor, “obrátil se prezident k Mišustinovi. „Provedu, Vladimíre Vladimiroviči!“ - ochotně odpověděl předseda vlády. https://www.mk.ru/politics/2021/02/10/putin-poruchil-mishustinu-proverit-rabotu-medvedeva.html?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com V článku se podrobně rozebírá situace, která nastala při telemostu Putina s občany, kdy se mu stěžovala starší vědecká pracovníce výzkumného ústavu Proskurina na svůj plat, který dle výnosu prezidenta měl činit 75 tis. rublů, ale ve skutečnosti byl 25 tis. rublu, (kdežto její šef měl 300 tis rublů), protože zodpovědní pracovníci čarovali s platy. Putina tehdy její stížnost natolik rozhorčila, že jí slíbil osobní dohled nad jejím případem a vyvození důsledků pro zodpovědné pracovníky státní správy a instituce, ve které paní Proskurina pracuje. Vypadá, že se pod Mědvěděvým se začala houpat židle. A nejen pod ním.

Vypadá, že se pod Mědvěděvým se začala houpat židle. A nejen pod ním.
Priznam sa, ze na toto som cakal dlho. Zacina sa seriozna cistka a myslim, ze je naozaj najvyssi cas vzhladom na okolnosti.


[quote="pid:13775, uid:158"]Vypadá, že se pod Mědvěděvým se začala houpat židle. A nejen pod ním.[/quote]Priznam sa, ze na toto som cakal dlho. Zacina sa seriozna cistka a myslim, ze je naozaj najvyssi cas vzhladom na okolnosti.
528
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept