Politika v ČR
Shromáždění "Fašismus se vrací, zastavme ho!"!

FAŠISMUS SE VRACÍ, ZASTAVME HO !


Neděle 9.května 2021 od 16 hodin na Václavském náměstí u sochy sv.Václava


vystoupí: Marie Neudorflová, historička
Ivan David, europoslanec
Josef Skála, politolog
Lenka Procházková, spisovatelka
Jaroslav Foldyna, poslanec
a další


moderuje: Eva Novotná, Iniciativa NE základnám !


FAŠISMUS SE VRACÍ, ZASTAVME HO ! Neděle 9.května 2021 od 16 hodin na Václavském náměstí u sochy sv.Václava vystoupí: Marie Neudorflová, historička Ivan David, europoslanec Josef Skála, politolog Lenka Procházková, spisovatelka Jaroslav Foldyna, poslanec a další moderuje: Eva Novotná, Iniciativa NE základnám !
Upravené 9. 5. 2021 o 21:13

Shromáždění: Vyšetřete Vrbětice!


"Shromáždění "Fašismus se vrací, zastavme ho!"


Pod tímto heslem proběhlo v neděli 9. května v Praze v horní části Václavského náměstí shromáždění řádně ohlášené na Magistrátu hl. města. Zúčastnily se ho tři stovky lidí. V petičním stánku se podepisovala Petici týkající se vyšetření "kauzy Vrbětice" a předložení důkazů veřejnosti. Účastníci se ve vystoupeních shodovali v požadavku na důsledné vyšetření kauzy Vrbětice, která je zneužívána ke zhoršování vztahů s Ruskem a k vyostřování mezinárodní situace.


Zdroj: https://radimvalencik.pise.cz/9361-shromazdeni-vysetrete-vrbetice.html


Shromáždění: Vyšetřete Vrbětice! "Shromáždění "Fašismus se vrací, zastavme ho!" Pod tímto heslem proběhlo v neděli 9. května v Praze v horní části Václavského náměstí shromáždění řádně ohlášené na Magistrátu hl. města. Zúčastnily se ho tři stovky lidí. V petičním stánku se podepisovala Petici týkající se vyšetření "kauzy Vrbětice" a předložení důkazů veřejnosti. Účastníci se ve vystoupeních shodovali v požadavku na důsledné vyšetření kauzy Vrbětice, která je zneužívána ke zhoršování vztahů s Ruskem a k vyostřování mezinárodní situace. Zdroj: https://radimvalencik.pise.cz/9361-shromazdeni-vysetrete-vrbetice.html

Už zase tluče bubeníček (projev spisovatelky Lenky Procházkové na dnešní demonstraci proti fašizmu)


http://www.novarepublika.cz/2021/05/uz-zase-tluce-bubenicek-projev.html


"Propaganda našich nových poručníků už svolává do „útvaru“ všechny ochotné pochodovat ve stejnošatech, s hesly, že Ruska je třeba se bát. Kdo se nebojí, je zrádce. Démon předsudečné nenávisti proti vytipovanému „škůdci světa“ už zachvátil média, vykřikuje z chodníků a jedovatou slinou ošplíchl i českého prezidenta. Nejvyššího ústavního činitele, který v projevu klidným hlasem oznámil, že vyšetřování kauzy Vrbětice dosud neskončilo, a tudíž nelze předjímat jeho narychlo vyvrbené závěry. Místo zklidnění hysterie však rozdráždil démona nenávisti."


Už zase tluče bubeníček (projev spisovatelky Lenky Procházkové na dnešní demonstraci proti fašizmu) http://www.novarepublika.cz/2021/05/uz-zase-tluce-bubenicek-projev.html "Propaganda našich nových poručníků už svolává do „útvaru“ všechny ochotné pochodovat ve stejnošatech, s hesly, že Ruska je třeba se bát. Kdo se nebojí, je zrádce. Démon předsudečné nenávisti proti vytipovanému „škůdci světa“ už zachvátil média, vykřikuje z chodníků a jedovatou slinou ošplíchl i českého prezidenta. Nejvyššího ústavního činitele, který v projevu klidným hlasem oznámil, že vyšetřování kauzy Vrbětice dosud neskončilo, a tudíž nelze předjímat jeho narychlo vyvrbené závěry. Místo zklidnění hysterie však rozdráždil démona nenávisti."

Zastavme fašismus (projev Ivana Davida na dnešní demonstraci proti fašizmu)


http://www.novarepublika.cz/2021/05/zastavme-fasismus.html#more


"Jak nazvat politiky, kteří poskytují tomuto režimu podporu, včetně českých v čele s panem Schwarzenbergem, který za to od tohoto režimu obdržel řád Jaroslava Moudrého druhého stupně, jak nazvat Václava Bartušku, který vyjádřil porozumění vraždění v Oděse a je stále v diplomatických službách České republiky. Co si myslet o zemi, která má takové oficiální představitele.


Jak nazvat obvinění, když důkazy zůstávají utajeny?"


Zastavme fašismus (projev Ivana Davida na dnešní demonstraci proti fašizmu) http://www.novarepublika.cz/2021/05/zastavme-fasismus.html#more "Jak nazvat politiky, kteří poskytují tomuto režimu podporu, včetně českých v čele s panem Schwarzenbergem, který za to od tohoto režimu obdržel řád Jaroslava Moudrého druhého stupně, jak nazvat Václava Bartušku, který vyjádřil porozumění vraždění v Oděse a je stále v diplomatických službách České republiky. Co si myslet o zemi, která má takové oficiální představitele. Jak nazvat obvinění, když důkazy zůstávají utajeny?"
Upravené 9. 5. 2021 o 23:21

Mnichov napodruhé a vlastnoručně? (projev Josefa Skály na dnešní demonstraci proti fašizmu)


"Do hry se vrací i zastrašování a represe. Ne proti hnědému moru. Ale proti lidem, neváhajícím pomáhat obětem náckovského teroru. Na Ukrajině vraždí i bezbranné civilisty. Jen za to, že se odmítli podvolit krvavému puči. Dva čeští antifašisté, co tomu neumí trpně přihlížet, jsou už řadu dní ve vyšetřovací vazbě. Když Franco terorizoval španělskou republiku, vyrazili jí na pomoc i tisíce našich interbrigadistů. Demokracii bránili se zbraní v ruce. Ty z nich, co se stihli vrátit ještě před Mnichovem, nechala naše justice na pokoji. Duchovní a důstojník ve výslužbě, pomáhající antifašistům z Donbasu, se tam zbraně ani nedotkli. Smíme je nechat dopadnout hůř, než interbrigadisty 30. let?"


http://www.novarepublika.cz/2021/05/mnichov-napodruhe-vlastnorucne.html


Mnichov napodruhé a vlastnoručně? (projev Josefa Skály na dnešní demonstraci proti fašizmu) "Do hry se vrací i zastrašování a represe. Ne proti hnědému moru. Ale proti lidem, neváhajícím pomáhat obětem náckovského teroru. Na Ukrajině vraždí i bezbranné civilisty. Jen za to, že se odmítli podvolit krvavému puči. Dva čeští antifašisté, co tomu neumí trpně přihlížet, jsou už řadu dní ve vyšetřovací vazbě. Když Franco terorizoval španělskou republiku, vyrazili jí na pomoc i tisíce našich interbrigadistů. Demokracii bránili se zbraní v ruce. Ty z nich, co se stihli vrátit ještě před Mnichovem, nechala naše justice na pokoji. Duchovní a důstojník ve výslužbě, pomáhající antifašistům z Donbasu, se tam zbraně ani nedotkli. Smíme je nechat dopadnout hůř, než interbrigadisty 30. let?" http://www.novarepublika.cz/2021/05/mnichov-napodruhe-vlastnorucne.html
935
4
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept