Zahraničná politika
Vazalové, švejci. Ptali jsme se akademiků, co si o Češích myslí Rusové. Mezitím nás Putin přirovnal k šakalům

https://denikn.cz/608583/vazalove-svejci-ptali-jsme-se-co-si-o-cesich-mysli-rusove-mezitim-nas-putin-prirovnal-k-sakalum-a-sebe-k-tygrovi/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context&dop_req_id=Knv1x88Ozhc-202104281222&dop_id=11440038


Nenechte se odradit titulkem, rozhovor na české mainstreamové poměry je poměrně vyvážený.
Pro mě bylo velkým překvapením, že rozhovor pro deník poskytla Petra Procházková, kterou absolutně nemusím a která je totálně profláklá z dob rusko-čečenských válek, jako absolutně jednostranná podpindosnice.
O to větší překvapení, že tímto rozhovorem otevřela téma vazalského postavení ČR (podle mně spíše koloniálního) na USA, což je zatím v českém mainstreamu tabu. Ještě větším překvapením je datum zveřejnění rozhovoru - 21. dubna, tj. v době nejvyšší hysterie v českých médiích.
Buď je to její vlastní iniciativa, což by spíše vypovídalo o její snaze se rychle překabátit (není vyloučeno, že sleduje Pjakina a je informována o cílech Vrbětické kauzy). Nebo je to novější trend a snaha určitých zájmových struktur (které jsou stejně pod vlivem USA), zapojených do projektu Intermaria. Nějak se začít musí, že? Třeba tím, že se začne otevřeně hovořit o vazálském postavení mladoevropanů, pro začátek ústy ruských politologů. Tím se otevře "okno Overtonu", rozproudí se diskuze a pak šup, šup do "svobody" v novém uskupení.
Osobně se víc přikláním ke druhé variantě, poněvadž o samostatnosti Petry Procházkové si myslím své.


Kauza Vrbětice odstartovala určité procesy, ve kterých je snaha o převzetí řízení různými vlivnými skupinami, které mají různé cíle. Proto záleží na včasnem rozlišení, jak skupin, tak jejích cílů.


https://denikn.cz/608583/vazalove-svejci-ptali-jsme-se-co-si-o-cesich-mysli-rusove-mezitim-nas-putin-prirovnal-k-sakalum-a-sebe-k-tygrovi/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context&dop_req_id=Knv1x88Ozhc-202104281222&dop_id=11440038 Nenechte se odradit titulkem, rozhovor na české mainstreamové poměry je poměrně vyvážený. Pro mě bylo velkým překvapením, že rozhovor pro deník poskytla Petra Procházková, kterou absolutně nemusím a která je totálně profláklá z dob rusko-čečenských válek, jako absolutně jednostranná podpindosnice. O to větší překvapení, že tímto rozhovorem otevřela téma vazalského postavení ČR (podle mně spíše koloniálního) na USA, což je zatím v českém mainstreamu tabu. Ještě větším překvapením je datum zveřejnění rozhovoru - 21. dubna, tj. v době nejvyšší hysterie v českých médiích. Buď je to její vlastní iniciativa, což by spíše vypovídalo o její snaze se rychle překabátit (není vyloučeno, že sleduje Pjakina a je informována o cílech Vrbětické kauzy). Nebo je to novější trend a snaha určitých zájmových struktur (které jsou stejně pod vlivem USA), zapojených do projektu Intermaria. Nějak se začít musí, že? Třeba tím, že se začne otevřeně hovořit o vazálském postavení mladoevropanů, pro začátek ústy ruských politologů. Tím se otevře "okno Overtonu", rozproudí se diskuze a pak šup, šup do "svobody" v novém uskupení. Osobně se víc přikláním ke druhé variantě, poněvadž o samostatnosti Petry Procházkové si myslím své. Kauza Vrbětice odstartovala určité procesy, ve kterých je snaha o převzetí řízení různými vlivnými skupinami, které mají různé cíle. Proto záleží na včasnem rozlišení, jak skupin, tak jejích cílů.

U nás máme Juraja Mesíka, chorobného rusofóba, ktorý od minulého leta narúša naratív očkovania a pandémie MSM a popularizuje ivermektín. Ten tiež zrazu zanechal svoje poslanie kydať na Rusko a vrátil sa k svojmu pôvodnému povolaniu lekára a robí osvetu. Z fanatického protiruského podpindosa sa stal zvestovateľ záchrany.


U nás máme Juraja Mesíka, chorobného rusofóba, ktorý od minulého leta narúša naratív očkovania a pandémie MSM a popularizuje ivermektín. Ten tiež zrazu zanechal svoje poslanie kydať na Rusko a vrátil sa k svojmu pôvodnému povolaniu lekára a robí osvetu. Z fanatického protiruského podpindosa sa stal zvestovateľ záchrany.

tak ved ked ide zmena, niekto sa musi ujat postov, ktore sa uvolnia, ked tych nechapavych odvolaju alebo prepustia....a zasa mozes byt aj uplatny nohsled, ale kto chce minat peniaze na "hlupejsich":-)


tak ved ked ide zmena, niekto sa musi ujat postov, ktore sa uvolnia, ked tych nechapavych odvolaju alebo prepustia....a zasa mozes byt aj uplatny nohsled, ale kto chce minat peniaze na "hlupejsich":-)

Ten tiež zrazu zanechal svoje poslanie kydať na Rusko a vrátil sa k svojmu pôvodnému povolaniu lekára a robí osvetu. Z fanatického protiruského podpindosa sa stal zvestovateľ záchrany.


Pochopil veci včas alebo mu to po lopate vysvetlili, a prevliekol kabát...


[quote="pid:13727, uid:48"]Ten tiež zrazu zanechal svoje poslanie kydať na Rusko a vrátil sa k svojmu pôvodnému povolaniu lekára a robí osvetu. Z fanatického protiruského podpindosa sa stal zvestovateľ záchrany.[/quote] Pochopil veci včas alebo mu to po lopate vysvetlili, a prevliekol kabát...

Moderátor

Nenechte se odradit titulkem

Článek jen pro předplatitele.


[quote="pid:13723, uid:158"]Nenechte se odradit titulkem[/quote] Článek jen pro předplatitele.

Jen bych Tě doplnil v tom smyslu, že určitá struktura na území bývalé socialistické středovýchodní Evropy vznikne. V tom má zájem jak GP, tak i Rusko. jde o to, o jakou koncepci půjde, GP bude určitě tlačit na Konglomerát, Rusko na Blokové uspořádání. Osobně si myslím, že to druhé je už jen z důvodu historické zkušenosti průchodnější (RVHP),
než to první (RU II).
Takže v této počáteční fázi mají oba situační spojenci společný zájem- přeseknutí atlantické vazby a přesměrování na vazbu euroasijskou.


Jen bych Tě doplnil v tom smyslu, že určitá struktura na území bývalé socialistické středovýchodní Evropy vznikne. V tom má zájem jak GP, tak i Rusko. jde o to, o jakou koncepci půjde, GP bude určitě tlačit na Konglomerát, Rusko na Blokové uspořádání. Osobně si myslím, že to druhé je už jen z důvodu historické zkušenosti průchodnější (RVHP), než to první (RU II). Takže v této počáteční fázi mají oba situační spojenci společný zájem- přeseknutí atlantické vazby a přesměrování na vazbu euroasijskou.

Článek jen pro předplatitele.


Zajímavé, tak to museli zpoplatnit někdy teď. Protože v době napsání úvodního příspěvku, ještě zpoplatrněn nebyl.


No nic, v kostce: článek je dost dlouhý. Procházková se ptála ruských intelektuálů z akademického prostředí na jejích pohled na celou kauzu Vrbětice.
Nikdo tomu nevěří, smějí se tomu¨(popisují vtipy), chápou, že ČR je vazalský stát (to se tam opakovalo několikrát), a že politici dostali befelem z USA obvinit Rusko. Na otázku, jestli Čechy za to nenávidí, odpovídali, že ne, že je jím Čechů spíše líto, protože to bude mít pro ně špatné následky (popsali přiblížně jaké), atd. Divné bylo, že Procházková to neokomentovala svým jedovatým způsobem, nezasahovala do rozhovoru, otázky formulovala neutrálně.


[quote="pid:13734, uid:312"]Článek jen pro předplatitele.[/quote] Zajímavé, tak to museli zpoplatnit někdy teď. Protože v době napsání úvodního příspěvku, ještě zpoplatrněn nebyl. No nic, v kostce: článek je dost dlouhý. Procházková se ptála ruských intelektuálů z akademického prostředí na jejích pohled na celou kauzu Vrbětice. Nikdo tomu nevěří, smějí se tomu¨(popisují vtipy), chápou, že ČR je vazalský stát (to se tam opakovalo několikrát), a že politici dostali befelem z USA obvinit Rusko. Na otázku, jestli Čechy za to nenávidí, odpovídali, že ne, že je jím Čechů spíše líto, protože to bude mít pro ně špatné následky (popsali přiblížně jaké), atd. Divné bylo, že Procházková to neokomentovala svým jedovatým způsobem, nezasahovala do rozhovoru, otázky formulovala neutrálně.

Zajímavé, tak to museli zpoplatnit někdy teď. Protože v době napsání úvodního příspěvku, ještě zpoplatrněn nebyl.


Text jsem nakopíroval zde


https://textsaver.flap.tv/lists/417q


[quote="pid:13737, uid:158"]Zajímavé, tak to museli zpoplatnit někdy teď. Protože v době napsání úvodního příspěvku, ještě zpoplatrněn nebyl.[/quote] Text jsem nakopíroval zde https://textsaver.flap.tv/lists/417q

Ruská televize zveřejnila seznam devíti největších nepřátel.
Česko je mezi nimi 608982f96dfd5


Ruská televize zveřejnila seznam devíti největších nepřátel. Česko je mezi nimi ![608982f96dfd5](serve/attachment&path=608982f96dfd5)

ty brdo, tak USA a Britania ok, ostatne vsetko byvale staty Varsavskej zmluvy


ty brdo, tak USA a Britania ok, ostatne vsetko byvale staty Varsavskej zmluvy

vsetko byvale staty Varsavskej zmluvy

A tiež 5 bývalých zväzových republík ZSSR. Netreba zabúdať kam sa za 30 rokov svojej tzv. existencie dostali. Začínali s čistým štítom, bez dlhov, keďže Rusko ako nástupca ZSSR prebralo dlhy všetkých zväzových republík na seba....


[quote="pid:13751, uid:187"]vsetko byvale staty Varsavskej zmluvy[/quote] A tiež 5 bývalých zväzových republík ZSSR. Netreba zabúdať kam sa za 30 rokov svojej tzv. existencie dostali. Začínali s čistým štítom, bez dlhov, keďže Rusko ako nástupca ZSSR prebralo dlhy všetkých zväzových republík na seba....

Petra Procházková

Jsem řád, že's nezapomněl přidat 'Petra'.
Existuje totiž ještě veřejně činná Lenka Procházková, která ovšem patří úplně jinam...občas se to plete...
https://cs.wikipedia.org/wiki/Lenka_Proch%C3%A1zkov%C3%A1


[quote="pid:13723, uid:158"]Petra Procházková[/quote] Jsem řád, že's nezapomněl přidat 'Petra'. Existuje totiž ještě veřejně činná Lenka Procházková, která ovšem patří úplně jinam...občas se to plete... https://cs.wikipedia.org/wiki/Lenka_Proch%C3%A1zkov%C3%A1

Ruská televize zveřejnila seznam devíti největších nepřátel.
To je teď, ale co by mohlo být v blízké budoucnosti?


  • USA: budou mít na severoamerickém kontinentě svých problémů docela dost. Okolí je možná až tak nebude zajímat.
  • Ukrajina: ta věřím zůstane celistvá jako neutrální stát pod ruskou konceptuální mocí. Před tím ale bude muset být povolán Viktor Čistič, aby se do budoucna zamezilo nákaze, kterou tam vneslo Rakousko-Uhersko prostřednictvím svých zpravodajců.
  • Litva, Lotyšsko, Estonsko: až přestanou být užitečné pro západního páníčka, budou postaveny před rozhodnutí buď zaniknout, anebo vplout do RF. Samy nepřežijí. Ani jejich sloučení do jakési "pobaltské konfederace" je úplně mimo, protože to neodpovídá jejich historickému vývoji.
  • Gruzie: mohla by najít společnou notu s Arménií, a zvolit formu neutrality jištěné RB, anebo se vrátit do ruského civilizačního prostoru.
  • Polsko: 4. (5.) - podle toho jak počítáme - dělení, a následné rozdělení. Slovanská část by pro nás mohla být vítanou posilou.
  • VB: aspoň City by se mohlo potopit aspoň 50m pod hladinu moře. Skoti by se mohli osamostatnit - stejně mají pifku na Londýn, že jim dekapitoval jejich monarchy. Irové od Belfastu jsou jasní. Velšanům bude chvíli trvat, než pochopí, že se pořad ve své historii mlátili s Angličany. Pak se rozhodnou, co dál. No a Anglie bude hezkým chudým královstvím - něco jako Leshoto (při vší úctě), kde budou vzpomínat na dávné tradice.

Poznámka: neberte mne vážně, jenom fantazíruju. Snad na to pan profesor nemá kopyrajt ...


[quote="pid:13742, uid:78"]Ruská televize zveřejnila seznam devíti největších nepřátel.[/quote]To je teď, ale co by mohlo být v blízké budoucnosti? - USA: budou mít na severoamerickém kontinentě svých problémů docela dost. Okolí je možná až tak nebude zajímat. - Ukrajina: ta věřím zůstane celistvá jako neutrální stát pod ruskou konceptuální mocí. Před tím ale bude muset být povolán Viktor Čistič, aby se do budoucna zamezilo nákaze, kterou tam vneslo Rakousko-Uhersko prostřednictvím svých zpravodajců. - Litva, Lotyšsko, Estonsko: až přestanou být užitečné pro západního páníčka, budou postaveny před rozhodnutí buď zaniknout, anebo vplout do RF. Samy nepřežijí. Ani jejich sloučení do jakési "pobaltské konfederace" je úplně mimo, protože to neodpovídá jejich historickému vývoji. - Gruzie: mohla by najít společnou notu s Arménií, a zvolit formu neutrality jištěné RB, anebo se vrátit do ruského civilizačního prostoru. - Polsko: 4. (5.) - podle toho jak počítáme - dělení, a následné rozdělení. Slovanská část by pro nás mohla být vítanou posilou. - VB: aspoň City by se mohlo potopit aspoň 50m pod hladinu moře. Skoti by se mohli osamostatnit - stejně mají pifku na Londýn, že jim dekapitoval jejich monarchy. Irové od Belfastu jsou jasní. Velšanům bude chvíli trvat, než pochopí, že se pořad ve své historii mlátili s Angličany. Pak se rozhodnou, co dál. No a Anglie bude hezkým chudým královstvím - něco jako Leshoto (při vší úctě), kde budou vzpomínat na dávné tradice. Poznámka: neberte mne vážně, jenom fantazíruju. Snad na to pan profesor nemá kopyrajt ...

Ruská televize zveřejnila seznam devíti největších nepřátel.

Chci jen upozornit, že ani ten ruský kanál Rossija 1 nepěstuje nepřátelství. Na té fotce je totiž napsáno "список недружественных стран", což znamená v češtině řekněme "seznam nikoliv přátelských zemí", což má mnohem jemnější a taky trochu ironický význam, oproti slovu враждебный, které znamená skutečně nepřátelský, a které použito nebylo.


Polsko: 4. (5.) - podle toho jak počítáme - dělení, a následné rozdělení. Slovanská část by pro nás mohla být vítanou posilou.

Tady moc nerozumím: Co je míněno slovíčkem "pro nás", kdo je v té větě my? Co to znamená Slovanská část Polska? Polsko je dnes přeci celé slovanské. Jinak fajn.


[quote="pid:13742, uid:78"]Ruská televize zveřejnila seznam devíti největších nepřátel.[/quote] Chci jen upozornit, že ani ten ruský kanál Rossija 1 nepěstuje nepřátelství. Na té fotce je totiž napsáno "список недружественных стран", což znamená v češtině řekněme "seznam nikoliv přátelských zemí", což má mnohem jemnější a taky trochu ironický význam, oproti slovu враждебный, které znamená skutečně nepřátelský, a které použito nebylo. [quote="pid:13783, uid:260"]Polsko: 4. (5.) - podle toho jak počítáme - dělení, a následné rozdělení. Slovanská část by pro nás mohla být vítanou posilou.[/quote] Tady moc nerozumím: Co je míněno slovíčkem "pro nás", kdo je v té větě my? Co to znamená Slovanská část Polska? Polsko je dnes přeci celé slovanské. Jinak fajn.

Fidelo

Co to znamená Slovanská část Polska?
Před nedávnem profesor Panarin řekl, že Polsko není sourodé ani podle národnostního klíče. Jmenoval tuším tři hlavní etnika - když tak mne opravte - slovanské, židovské a snad turkické. "My" jsme blokem Slovanů na historickém půdorysu Čech, Moravy, Slovenska a Maďarska, a i slovanské části Polska.


[quote="pid:13785, uid:294"]Co to znamená Slovanská část Polska?[/quote]Před nedávnem profesor Panarin řekl, že Polsko není sourodé ani podle národnostního klíče. Jmenoval tuším tři hlavní etnika - když tak mne opravte - slovanské, židovské a snad turkické. "My" jsme blokem Slovanů na historickém půdorysu Čech, Moravy, Slovenska a Maďarska, a i slovanské části Polska.
Upravené 28. 4. 2021 o 22:27

Před nedávnem profesor Panarin řekl, že Polsko není sourodé ani podle národnostního klíče.

Podle genetických studií 57% poláků mají s rusy společnou slovanskou haploskupinu R1a. Této haploskupině se přezdívá "ruská". V čistě ruských regionech Ruska a v Bělorusku ji má 80% obyvatel. U nás ji má 34%, na Slovensku a v Maďarsku po 40%. V Německu ji má 27% obyvatel, hlavně ve východním Německu. Slovanských haploskupin je však víc.
Další slovanskou haploskupinou je I1 zvaná "severská nebo skandinávská". Další slovanskou haploskupinou je jihoslovanská I2a zvaná "dinárská".
Slovanskou haploskupinou je možná ještě N zvaná "sibiřská", která je nejrozšířenější ve Finsku, Rusku a Skandinávii.
Podle mě poláci jsou slovani minimálně ze 2/3. Němci jsou geneticky slovani aspoň z 1/3, hlavně z východního Německa a východního Bavorska.
https://www.olomouc.cz/koronavirus/Slovanska-haploskupina-R1a-je-vyrazne-odolnejsi-vuci-koronaviru-COVID-19-31639


[quote="pid:13786, uid:260"]Před nedávnem profesor Panarin řekl, že Polsko není sourodé ani podle národnostního klíče.[/quote] Podle genetických studií 57% poláků mají s rusy společnou slovanskou haploskupinu R1a. Této haploskupině se přezdívá "ruská". V čistě ruských regionech Ruska a v Bělorusku ji má 80% obyvatel. U nás ji má 34%, na Slovensku a v Maďarsku po 40%. V Německu ji má 27% obyvatel, hlavně ve východním Německu. Slovanských haploskupin je však víc. Další slovanskou haploskupinou je I1 zvaná "severská nebo skandinávská". Další slovanskou haploskupinou je jihoslovanská I2a zvaná "dinárská". Slovanskou haploskupinou je možná ještě N zvaná "sibiřská", která je nejrozšířenější ve Finsku, Rusku a Skandinávii. Podle mě poláci jsou slovani minimálně ze 2/3. Němci jsou geneticky slovani aspoň z 1/3, hlavně z východního Německa a východního Bavorska. https://www.olomouc.cz/koronavirus/Slovanska-haploskupina-R1a-je-vyrazne-odolnejsi-vuci-koronaviru-COVID-19-31639

zidov tam prilis vela v Polsku neprezilo a podla mna aj ti, ktori sa vratili, maju slabe korene a skor sidla niekde inde. Turkickych narodnosti tam bude este menej ako zidov, tam skor ide o vnutorne nastavenie. Rusov vinia za rozdelovanie Polska, za nepomoc Varsavskemu povstaniu, za to, ze ich drzali vo Varsavskej zmluve, za hyperinflaciu v socializne, za Solidaritu,a budu ich vinit aj za to, ze musia platit USA za zbrane ci drahsi plyn. A to je nieco, co osobne vidim ako problem do buducna a nevidim tam riesenie. Aj keby zrovna padli na nos, aj keby USA skrachovali, aj tak budu z ich problemov vinni Rusi a EU im predsa postavila konecne dialnice a otvorila moznosti pracovat von


zidov tam prilis vela v Polsku neprezilo a podla mna aj ti, ktori sa vratili, maju slabe korene a skor sidla niekde inde. Turkickych narodnosti tam bude este menej ako zidov, tam skor ide o vnutorne nastavenie. Rusov vinia za rozdelovanie Polska, za nepomoc Varsavskemu povstaniu, za to, ze ich drzali vo Varsavskej zmluve, za hyperinflaciu v socializne, za Solidaritu,a budu ich vinit aj za to, ze musia platit USA za zbrane ci drahsi plyn. A to je nieco, co osobne vidim ako problem do buducna a nevidim tam riesenie. Aj keby zrovna padli na nos, aj keby USA skrachovali, aj tak budu z ich problemov vinni Rusi a EU im predsa postavila konecne dialnice a otvorila moznosti pracovat von
1.47k
16
12
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept