Egregoriálno-matričné riadenie
V Lidické ulici v Praze hořel činžovní byt. Hasiči zachránili 4 lidi a psa

V centru Prahy hořel byt v činžáku, hasiči zachránili čtyři lidi a psa


Čtyři obyvatele domu a jednoho psa zachraňovali hasiči při požáru bytu v činžovním domě na frekventované ulici v blízkosti pražského Anděla. O obyvatele se postarala záchranka, jedna žena se nadýchala zplodin hoření. Plameny se hasičům podařilo dostat rychle pod kontrolu, zásah ale zkomplikoval dopravu.


Hasiči vyrazili k požáru hlášenému v ulici Lidická krátce po 15. hodině. Hořelo v bytě ve druhém patře činžáku.


„Hasiči během zásahu zachránili čtyři osoby pomocí vyváděcích masek a jednoho psa. Několik osob se evakuovalo před příjezdem hasičů,” sdělil mluvčí hasičů Martin Kavka.


Čtyři obyvatele ošetřila záchranka, která dorazila se speciálním vozem Atego určeném k větším zásahům.


6080a7ffea3dd


„Pětašedesátiletou ženu, která se nadýchala zplodin hoření, záchranáři po zaléčení transportovali do nemocnice. Dalším třem lidem jsme změřili hladinu CO, naštěstí s negativním výsledkem, evakuovaným osobám poskytuje zázemí Atego,” napsali záchranáři na Twitteru.


Plameny se hasičům podařilo dostat pod kontrolu za 17 minut, pak ještě termokamerou kontrolovali skrytá ohniska hoření.


„Hasiči museli rozebrat i část stropního podhledu bytu. Přesný rozsah škod a příčina požáru jsou předmětem dalšího šetření,” dodal Kavka.


6080a87472f8c


Kvůli zásahu museli v Lidické ulici zastavit provoz pro auta i tramvaje na zhruba dvě hodiny.
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/v-centru-prahy-horel-byt-v-cinzaku-hasici-zachranili-ctyri-lidi-a-psa-40357822


Protektorátní moc chce na nás chce vyhladit jak v Lidicích, nicméně, nepodaří se jim to.


Hořelo v druhém patře činžáku. Řekl bych, že by se dalo aplikovat jak na 5. prioritu (druhá odspoda), tak na 2. prioritu.


Seriál jsem sice neviděl, ale zachránění mi připomněli Čtyři z tanku a pes.


Plameny se podařilo dostat pod kontrolu za 17 minut a žena, která se nadýchala kouře byla ve věku 65 let (11).


Kdo jsou hasiči?
Co by mohlo znamenat Atego? (V článku se jedná o model Mercedesu.)


Dodatek: Ještě jsem si všiml nápisu Spodní prádlo na domě za hasiči.
Vzpomínáte, jak Miloš Zeman pálil červené trenýrky?


V centru Prahy hořel byt v činžáku, hasiči zachránili čtyři lidi a psa Čtyři obyvatele domu a jednoho psa zachraňovali hasiči při požáru bytu v činžovním domě na frekventované ulici v blízkosti pražského Anděla. O obyvatele se postarala záchranka, jedna žena se nadýchala zplodin hoření. Plameny se hasičům podařilo dostat rychle pod kontrolu, zásah ale zkomplikoval dopravu. Hasiči vyrazili k požáru hlášenému v ulici Lidická krátce po 15. hodině. Hořelo v bytě ve druhém patře činžáku. „Hasiči během zásahu zachránili čtyři osoby pomocí vyváděcích masek a jednoho psa. Několik osob se evakuovalo před příjezdem hasičů,” sdělil mluvčí hasičů Martin Kavka. Čtyři obyvatele ošetřila záchranka, která dorazila se speciálním vozem Atego určeném k větším zásahům. ![6080a7ffea3dd](serve/attachment&path=6080a7ffea3dd) „Pětašedesátiletou ženu, která se nadýchala zplodin hoření, záchranáři po zaléčení transportovali do nemocnice. Dalším třem lidem jsme změřili hladinu CO, naštěstí s negativním výsledkem, evakuovaným osobám poskytuje zázemí Atego,” napsali záchranáři na Twitteru. Plameny se hasičům podařilo dostat pod kontrolu za 17 minut, pak ještě termokamerou kontrolovali skrytá ohniska hoření. „Hasiči museli rozebrat i část stropního podhledu bytu. Přesný rozsah škod a příčina požáru jsou předmětem dalšího šetření,” dodal Kavka. ![6080a87472f8c](serve/attachment&path=6080a87472f8c) Kvůli zásahu museli v Lidické ulici zastavit provoz pro auta i tramvaje na zhruba dvě hodiny. https://www.novinky.cz/krimi/clanek/v-centru-prahy-horel-byt-v-cinzaku-hasici-zachranili-ctyri-lidi-a-psa-40357822 Protektorátní moc chce na nás chce vyhladit jak v Lidicích, nicméně, nepodaří se jim to. Hořelo v druhém patře činžáku. Řekl bych, že by se dalo aplikovat jak na 5. prioritu (druhá odspoda), tak na 2. prioritu. Seriál jsem sice neviděl, ale zachránění mi připomněli Čtyři z tanku a pes. Plameny se podařilo dostat pod kontrolu za 17 minut a žena, která se nadýchala kouře byla ve věku 65 let (11). Kdo jsou hasiči? Co by mohlo znamenat Atego? (V článku se jedná o model Mercedesu.) Dodatek: Ještě jsem si všiml nápisu Spodní prádlo na domě za hasiči. Vzpomínáte, jak Miloš Zeman pálil červené trenýrky?
Upravené 22. 4. 2021 o 00:48

na frekventované ulici v blízkosti pražského Anděla

“Stanice metra Anděl se nachází v Praze, ve čtvrti Smíchov v blízkosti odstřeleného domu U zlatého anděla, po němž je pojmenována. Její ražba začala v roce 1980 a pod názvem Moskevská (předtím navrhována také jako Lidická) byla otevřena 2.11.1985. Přejmenována na dnešní název byla 22.2.1990. Je nejvytíženější nepřestupní stanicí pražského metra.”
https://cs.wikipedia.org/wiki/Anděl_(stanice_metra)


Doplněk: na ulici Lidická je tramvajová zastávka Zborovská (podle ulice, která se s Lidickou kříží)


[quote="pid:12811, uid:181"]na frekventované ulici v blízkosti pražského Anděla[/quote] “Stanice metra Anděl se nachází v Praze, ve čtvrti Smíchov v blízkosti odstřeleného domu U zlatého anděla, po němž je pojmenována. Její ražba začala v roce 1980 a pod názvem **Moskevská** (předtím navrhována také jako **Lidická**) byla otevřena **2.11.**1985. Přejmenována na dnešní název byla **22.2.**1990. Je nejvytíženější **nepřestupní** stanicí pražského metra.” https://cs.wikipedia.org/wiki/Anděl_(stanice_metra) Doplněk: na ulici Lidická je tramvajová zastávka **Zborovská** (podle ulice, která se s Lidickou kříží)
Upravené 22. 4. 2021 o 07:42

si všiml nápisu Spodní prádlo na domě za hasiči

Poblíž jsou vidět nejméně 3 obchody se spodním prádlem.
Jeden z nich se jmenuje MOIRA.
Co jsou Moiry?
“Moiry (řecky Μοῖραι, latinsky Parcae) jsou v řecké mytologii buď dcery bohyně osudové nutnosti Ananké, nebo jsou představovány jako dcery Dia a bohyně Themis. Jsou to bohyně osudu, životního údělu.
Ve starších mýtech se uvádí, že jim podléhá i nejvyšší bůh a neodváží se odporovat jejich rozhodnutí. Pozdější mýty však uvádějí, že Zeus sděluje Moirám svá rozhodnutí, může jejich úmysly změnit a může odvrátit přestřihnutí nitě života, chce-li některého z lidí zachránit.
Moiry mají v mytologii zvláštní postavení, částečně vystupují i v lidské podobě. Mluví se o jedné nebo o třech Moirách, které „předou nit osudu“. Bývají někdy připodobňovány slovanským Sudičkám.”
https://cs.wikipedia.org/wiki/Moiry


[quote="pid:12811, uid:181"]si všiml nápisu Spodní prádlo na domě za hasiči[/quote] Poblíž jsou vidět nejméně 3 obchody se spodním prádlem. Jeden z nich se jmenuje MOIRA. Co jsou Moiry? “Moiry (řecky Μοῖραι, latinsky Parcae) jsou v řecké mytologii buď dcery bohyně osudové nutnosti Ananké, nebo jsou představovány jako dcery Dia a bohyně Themis. Jsou to bohyně osudu, životního údělu. Ve **starších** mýtech se uvádí, že jim podléhá i nejvyšší bůh a neodváží se odporovat jejich rozhodnutí. Pozdější mýty však uvádějí, že Zeus sděluje Moirám svá rozhodnutí, může jejich úmysly změnit a může odvrátit přestřihnutí nitě života, chce-li některého z lidí zachránit. Moiry mají v mytologii zvláštní postavení, částečně vystupují i v lidské podobě. Mluví se o jedné nebo o třech Moirách, které „předou nit osudu“. Bývají někdy připodobňovány slovanským Sudičkám.” https://cs.wikipedia.org/wiki/Moiry

Pro doplnění


řecky Μοῖραι

je ženské jméno jak je to napsáno vyslovuj mojre


to co uvádíš dále je osud = η μοιρα vyslovuje se mira, jen se pokouším toto dostat do souvislost. Množné číslo je mires οι μοιρες


A Ananke pochází z η ανάγκη = potřeba nebo nutnost, používá se však někdy i ve smyslu nouze. Anági


Pro doplnění [quote="pid:12815, uid:240"]řecky Μοῖραι[/quote] je ženské jméno jak je to napsáno vyslovuj mojre to co uvádíš dále je osud = η μοιρα vyslovuje se mira, jen se pokouším toto dostat do souvislost. Množné číslo je mires οι μοιρες A Ananke pochází z η ανάγκη = potřeba nebo nutnost, používá se však někdy i ve smyslu nouze. Anági
Upravené 22. 4. 2021 o 07:08

Čtyři z tanku a pes

Tak se jmenoval seriál a poslední vydání knihy u nás.
Kniha se jmenovala “Czterej pancerni i pies” a u nás vycházela pod názvem “Čtyři tankisté a pes”.
Počáteční posádku tanku T-34-85 (v knize “Zrzek”, v seriálu “Rudý”, číslo 102, volací znak “Habr 1”) tvořili 2 Poláci (Kos, Jelen), 1 Gruzínec (Saakašvili), 1 Rus (Semen) a vlčák Šarik (Kulička).


[quote="pid:12811, uid:181"]Čtyři z tanku a pes[/quote] Tak se jmenoval seriál a poslední vydání knihy u nás. Kniha se jmenovala “Czterej pancerni i pies” a u nás vycházela pod názvem “Čtyři tankisté a pes”. Počáteční posádku tanku T-34-85 (v knize “Zrzek”, v seriálu “Rudý”, číslo 102, volací znak “Habr 1”) tvořili 2 Poláci (Kos, Jelen), 1 Gruzínec (Saakašvili), 1 Rus (Semen) a vlčák Šarik (Kulička).

Co by mohlo znamenat Atego?

Atego ~ Ate-go nebo At-ego ~ možná Áté-ego
Até (latinsky Ate) je v řecké mytologii bohyně zaslepené a nezkrotné vášně a zmaru.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Áté
https://cs.wikipedia.org/wiki/Litai


[quote="pid:12811, uid:181"]Co by mohlo znamenat Atego?[/quote] Atego ~ Ate-go nebo At-ego ~ možná Áté-ego Até (latinsky Ate) je v řecké mytologii bohyně zaslepené a nezkrotné vášně a zmaru. https://cs.wikipedia.org/wiki/Áté https://cs.wikipedia.org/wiki/Litai

Je tam rychlé občerstvení “Ömer Döner”.
Ömer ~ Omar ~ arabské jméno původem z hebrejštiny ~ mluvící, ten který říká, (pravděpodobně přeneseně) prvorozený syn
Döner ~ rotující


Je tam rychlé občerstvení “Ömer Döner”. Ömer ~ Omar ~ arabské jméno původem z hebrejštiny ~ mluvící, ten který říká, (pravděpodobně přeneseně) prvorozený syn Döner ~ rotující

Možno nešlo o 4 tankistov a psa, ale o poviedku "3 muži v člne a o psovi ani nehovoriac" od Jerome Klapka Jerome. Neviem však dohľadať, či zvyšné 3 osoby boli skutočne muži. Jedna z osôb je ale žena, takže tá možnosť tu je. 3 muži v člne a ľudí z bytov spája voda, obaja sa v nej totiž ocitli.


http://files.nepovinna-cetba.webnode.cz/200000071-658ac6684c/T%C5%99i%20mu%C5%BEi%20ve%20%C4%8Dlunu.pdf


Kto tú knihu nepozná, ide o príbeh, ktorý v skutočnosti ani príbehom nie je. Motajú sa dokola a nikam sa nedostanú. To je zhruba pointa. Len je to rozpísané na príliš mnoho stranách. Až tak, že je to okaté. Británia sa motá v kolečku a jej motanica v Čechách nikam nepovedie je môj záver.


Možno nešlo o 4 tankistov a psa, ale o poviedku "3 muži v člne a o psovi ani nehovoriac" od Jerome Klapka Jerome. Neviem však dohľadať, či zvyšné 3 osoby boli skutočne muži. Jedna z osôb je ale žena, takže tá možnosť tu je. 3 muži v člne a ľudí z bytov spája voda, obaja sa v nej totiž ocitli. http://files.nepovinna-cetba.webnode.cz/200000071-658ac6684c/T%C5%99i%20mu%C5%BEi%20ve%20%C4%8Dlunu.pdf Kto tú knihu nepozná, ide o príbeh, ktorý v skutočnosti ani príbehom nie je. Motajú sa dokola a nikam sa nedostanú. To je zhruba pointa. Len je to rozpísané na príliš mnoho stranách. Až tak, že je to okaté. Británia sa motá v kolečku a jej motanica v Čechách nikam nepovedie je môj záver.

Moderátor

507
7
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept