Zahraničná politika
Politika EU k RF

S ohledem na neshody se Spojenými státy oznámila Merkelová sblížení mezi Ruskem a Čínou
Podle německé kancléřky je navzdory sporům nutné udržovat dialog s Ruskem
EU musí zaujmout správné stanovisko v situaci, kdy se Rusko a Čína přibližují kvůli rozdílům se Spojenými státy. Uvedla to v úterý německá kancléřka Angela Merkelová a prostřednictvím videorekordéru oslovila účastníky jarního zasedání Parlamentního shromáždění Rady Evropy (PACE).


"Vidíme velký konflikt mezi USA a Čínou, mezi USA a Ruskem. Sledujeme sbližování mezi Ruskem a Čínou," uvedl kancléř. „Je důležité, aby zde Evropská unie zaujala stanovisko,“ dodala Merkelová.


Merkelová se domnívá, že navzdory stávajícím rozdílům ve vztazích s Moskvou je nutné udržovat dialog s Ruskem. „Musíme zůstat v dialogu,“ řekla Merkelová. Zároveň připustila, že s Ruskem nyní existuje „mnoho konfliktů, které komplikují vztahy“.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11194165


Velvyslanec EU Markus Ederer navštívil ruské ministerstvo zahraničí
Diplomat strávil hodinu a půl v budově ministerstva zahraničí na Smolenském náměstí
"Musím pravidelně navštěvovat své ruské kolegy. Toto je moje práce," řekl a odpověděl na otázku TASS o účelu návštěvy.
https://tass.ru/politika/11194809?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Merkelová: Německo se rozhodlo pro Nord Stream 2


BERLÍN 20. dubna - RIA Novosti. Německo má v úmyslu pokračovat v obchodu s Ruskem , v tomto ohledu bylo rozhodnuto o podpoře výstavby Nord Stream 2 , uvedla německá kancléřka Angela Merkelová ve videu prostřednictvím parlamentního shromáždění Rady Evropy ( PACE ).
„Mám dojem, že otázka Nord Stream 2 je o konfliktu (pokud jde o postoj některých evropských zemí ohledně ropovodu - pozn. Red.), Což je ambicióznější a odkazuje na otázku, jak široce chceme obchodovat s Ruskem , zejména v energetickém sektoru. Německo se rozhodlo vybudovat Nord Stream 2, “uvedla Merkelová.
Dodala, že Německo nadále podporuje Ukrajinu jako tranzitní zemi pro ruský plyn do Evropy.
https://ria.ru/20210420/germaniya-1729070659.html


S ohledem na neshody se Spojenými státy oznámila Merkelová sblížení mezi Ruskem a Čínou Podle německé kancléřky je navzdory sporům nutné udržovat dialog s Ruskem EU musí zaujmout správné stanovisko v situaci, kdy se Rusko a Čína přibližují kvůli rozdílům se Spojenými státy. Uvedla to v úterý německá kancléřka Angela Merkelová a prostřednictvím videorekordéru oslovila účastníky jarního zasedání Parlamentního shromáždění Rady Evropy (PACE). "Vidíme velký konflikt mezi USA a Čínou, mezi USA a Ruskem. Sledujeme sbližování mezi Ruskem a Čínou," uvedl kancléř. „Je důležité, aby zde Evropská unie zaujala stanovisko,“ dodala Merkelová. Merkelová se domnívá, že navzdory stávajícím rozdílům ve vztazích s Moskvou je nutné udržovat dialog s Ruskem. „Musíme zůstat v dialogu,“ řekla Merkelová. Zároveň připustila, že s Ruskem nyní existuje „mnoho konfliktů, které komplikují vztahy“. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11194165 Velvyslanec EU Markus Ederer navštívil ruské ministerstvo zahraničí Diplomat strávil hodinu a půl v budově ministerstva zahraničí na Smolenském náměstí "Musím pravidelně navštěvovat své ruské kolegy. Toto je moje práce," řekl a odpověděl na otázku TASS o účelu návštěvy. https://tass.ru/politika/11194809?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop Merkelová: Německo se rozhodlo pro Nord Stream 2 BERLÍN 20. dubna - RIA Novosti. Německo má v úmyslu pokračovat v obchodu s Ruskem , v tomto ohledu bylo rozhodnuto o podpoře výstavby Nord Stream 2 , uvedla německá kancléřka Angela Merkelová ve videu prostřednictvím parlamentního shromáždění Rady Evropy ( PACE ). „Mám dojem, že otázka Nord Stream 2 je o konfliktu (pokud jde o postoj některých evropských zemí ohledně ropovodu - pozn. Red.), Což je ambicióznější a odkazuje na otázku, jak široce chceme obchodovat s Ruskem , zejména v energetickém sektoru. Německo se rozhodlo vybudovat Nord Stream 2, “uvedla Merkelová. Dodala, že Německo nadále podporuje Ukrajinu jako tranzitní zemi pro ruský plyn do Evropy. https://ria.ru/20210420/germaniya-1729070659.html
261
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept