Zdravie a záhrada
Vědci objevili látky, které dokáží obnovit játra alkoholiků
Y

Ruští specialisté z Ústavu organické chemie Arbuzova Kazanského výzkumného centrа Ruské akademie věd a vědecké a produkční společnosti Initium-Pharm zjistili, jaké látky jsou schopny chránit a obnovit jaterní buňky po takových nepříznivých účincích, jako je intoxikace alkoholem. Odpověď se skrývala v kmenu sibiřské jedle.
„Rostliny vylučují ochranné látky – terpeny, které umožňují udržovat buňky ve stabilním stavu i v případě nepříznivých stresových stavů. Terpen je ve skutečnosti stresový hormon rostlinných buněk,“ řekla Ljudmila Lacerusová, doktorandka z Initium-Pharm.
https://cz.sputniknews.com/svet/2021041813493541-vedci-objevili-latky-ktere-dokazi-obnovit-jatra-alkoholiku/


Ruští specialisté z Ústavu organické chemie Arbuzova Kazanského výzkumného centrа Ruské akademie věd a vědecké a produkční společnosti Initium-Pharm zjistili, jaké látky jsou schopny chránit a obnovit jaterní buňky po takových nepříznivých účincích, jako je intoxikace alkoholem. Odpověď se skrývala v kmenu sibiřské jedle. „Rostliny vylučují ochranné látky – terpeny, které umožňují udržovat buňky ve stabilním stavu i v případě nepříznivých stresových stavů. Terpen je ve skutečnosti stresový hormon rostlinných buněk,“ řekla Ljudmila Lacerusová, doktorandka z Initium-Pharm. https://cz.sputniknews.com/svet/2021041813493541-vedci-objevili-latky-ktere-dokazi-obnovit-jatra-alkoholiku/
138
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept