Zdravie a záhrada
Nebezpečí spike proteinu ve vakcínách proti covidu

Dr. Sherri Tenpenny sdílí svoje obavy o možné poškození způsobené tzv. spike proteinem, který vakcíny proti covidu obsahují.
https://www.infovojna.sk/article/video-nebezpeci-spike-proteinu-ve-vakcinach-proti-covidu
Dr. Lawrence Palevsky vysvětluje nebezpečí spike proteinu ve „vakcínách” proti covidu, jak může poškodit nejen ty očkované, ale nepřímo i neočkované.
https://www.infovojna.sk/article/video-mohou-ockovani-lide-zpsobit-onemocneni-u-neockovanych-lidi


Dr. Sherri Tenpenny sdílí svoje obavy o možné poškození způsobené tzv. spike proteinem, který vakcíny proti covidu obsahují. https://www.infovojna.sk/article/video-nebezpeci-spike-proteinu-ve-vakcinach-proti-covidu Dr. Lawrence Palevsky vysvětluje nebezpečí spike proteinu ve „vakcínách” proti covidu, jak může poškodit nejen ty očkované, ale nepřímo i neočkované. https://www.infovojna.sk/article/video-mohou-ockovani-lide-zpsobit-onemocneni-u-neockovanych-lidi
Upravené 18. 5. 2021 o 16:37

možné poškození způsobené tzv. spike proteinem

Z přepisu videa:
“Jedna z věcí, kterou může způsobit, je narušení hematoencefalické bariéry a může vstoupit do vašeho mozku a narušit buď gen FUS, nebo může způsobit mutaci v proteinu, kterému se říká TDP43… ...a pokud se ten gen FUS naruší, může to vést k amyotrofické laterální skleróze neboli ALS.
...nebo to může způsobit rakovinu. Pokud naruší ... TDP43, pokud ho naruší nebo zmutuje, vede to ke shluku degenerativních neurologických problémů s názvem frontotemporální lobární degenerace. ... A způsobuje to degeneraci mozkové tkáně, což vede k předčasné Alzheimerově chorobě a demenci, a může dojít k pěti odlišným formám degenerativních neurologických poruch. Všech pět způsobují, že přijdete o řeč, schopnost formovat slova, a jedna z těch forem vás připraví o schopnost rozpoznávání obličejů.”


[quote="pid:12160, uid:111"]možné poškození způsobené tzv. spike proteinem[/quote] Z přepisu videa: “Jedna z věcí, kterou může způsobit, je narušení hematoencefalické bariéry a může vstoupit do vašeho mozku a narušit buď gen FUS, nebo může způsobit mutaci v proteinu, kterému se říká TDP43… ...a pokud se ten gen FUS naruší, může to vést k amyotrofické laterální skleróze neboli ALS. ...nebo to může způsobit rakovinu. Pokud naruší ... TDP43, pokud ho naruší nebo zmutuje, vede to ke shluku degenerativních neurologických problémů s názvem frontotemporální lobární degenerace. ... A způsobuje to degeneraci mozkové tkáně, což vede k předčasné Alzheimerově chorobě a demenci, a může dojít k pěti odlišným formám degenerativních neurologických poruch. Všech pět způsobují, že přijdete o řeč, schopnost formovat slova, a jedna z těch forem vás připraví o schopnost rozpoznávání obličejů.”

Všech pět způsobují, že přijdete o řeč, schopnost formovat slova, a jedna z těch forem vás připraví o schopnost rozpoznávání obličejů.”


Dle těchto příznaků máme jasný důkaz, že Biden dostal vakcín hned několik dávno před inaugurací i když se kasali, že vakcíny jsou zásluha administrativy Biden-Harris.


Teď ale z vážnějšího soudku...pokud máte v rodině důchodce, chce na vakcínu (už má i registraci), protože bere informace jenom z televize, s internetem neumí, drtivá většina nejbližších doporučuje vakcínu, protože prý pomůže a ochrání, co dělat?


A i když jeden další člověk kromě mě má obavu z vedlejších účinků, tak říká, že stejně nepřesvědčíme a akorát bychom způsobili stres a zhoršení zdravotního stavu z paniky...


[quote="pid:12165, uid:240"]Všech pět způsobují, že přijdete o řeč, schopnost formovat slova, a jedna z těch forem vás připraví o schopnost rozpoznávání obličejů.”[/quote] Dle těchto příznaků máme jasný důkaz, že Biden dostal vakcín hned několik dávno před inaugurací i když se kasali, že vakcíny jsou zásluha administrativy Biden-Harris. Teď ale z vážnějšího soudku...pokud máte v rodině důchodce, chce na vakcínu (už má i registraci), protože bere informace jenom z televize, s internetem neumí, drtivá většina nejbližších doporučuje vakcínu, protože prý pomůže a ochrání, co dělat? A i když jeden další člověk kromě mě má obavu z vedlejších účinků, tak říká, že stejně nepřesvědčíme a akorát bychom způsobili stres a zhoršení zdravotního stavu z paniky...

Teď ale z vážnějšího soudku...pokud máte v rodině důchodce, chce na vakcínu (už má i registraci), protože bere informace jenom z televize, s internetem neumí, drtivá většina nejbližších doporučuje vakcínu, protože prý pomůže a ochrání, co dělat?
nic sa neda robit. Moj otec to berie politicky a viem si predstavit, ze jediny pripad kedy by to odmietol je, ked by to Fico pretlacal najviac zo vsetkych a kedze Fico odmieta aj ruska, tak o to radsej ma tu svoju handru. Neda sa mu pomoct.


[quote="pid:12173, uid:181"]Teď ale z vážnějšího soudku...pokud máte v rodině důchodce, chce na vakcínu (už má i registraci), protože bere informace jenom z televize, s internetem neumí, drtivá většina nejbližších doporučuje vakcínu, protože prý pomůže a ochrání, co dělat?[/quote]nic sa neda robit. Moj otec to berie politicky a viem si predstavit, ze jediny pripad kedy by to odmietol je, ked by to Fico pretlacal najviac zo vsetkych a kedze Fico odmieta aj ruska, tak o to radsej ma tu svoju handru. Neda sa mu pomoct.

Moderator

pokud máte v rodině důchodce, chce na vakcínu ... co dělat?

i. pustit video
Tak to ani náhodou.
mRNA vakcínu ani omylem, zde video s českými titulky, včetně přepisu rozhovoru v češtině
https://rizikavakcin.org/svetove-uznavany-expert-dr-bhakdi-rika-vakcina-proti-covid-19-je-nebezpecna-a-zbytecna/

ii. najít v mejnstrýmu pár článků na téma kolik států už zakázalo do nedávna “bezpečnou” vakcínu AstraZeneca (stejně bezpečnou jako ty ostatní) - zdůraznit krevní sraženiny, zejména u starých lidí
iii. zformulovat pár otázek, na které si musí dát důchodce jednoznačnou odpověď (optimálně z okolí najít pár případů, kdy si někdo známý po očkování poležel pár dní v horečkách) (dřív se očkovalo před začátkem např. chřipkové epidemie, teď se má očkovat během epidemie, proč blokují x-desítek let používané léky, proč očkují a nezjišťují, zda právě očkovaný není koronavirem zrovna nakažený, proč očkují i lidi, co už to prodělali a tedy mají přirozené protilátky, patenty na koronavirus - lze ukázat na webu usa patentového úřadu, ...)
iv. proces párkrát citlivě opakovat, roztáhnout v čase, netlačit na pilu


Pokud ani to nepomůže, tak komu není rady, tomu není pomoci...


[quote="pid:12173, uid:181"]pokud máte v rodině důchodce, chce na vakcínu ... co dělat?[/quote] i. pustit video [quote="pid:5300, uid:240"]Tak to ani náhodou. mRNA vakcínu ani omylem, zde video s českými titulky, včetně přepisu rozhovoru v češtině https://rizikavakcin.org/svetove-uznavany-expert-dr-bhakdi-rika-vakcina-proti-covid-19-je-nebezpecna-a-zbytecna/[/quote] ii. najít v mejnstrýmu pár článků na téma kolik států už zakázalo do nedávna “bezpečnou” vakcínu AstraZeneca (stejně bezpečnou jako ty ostatní) - zdůraznit krevní sraženiny, zejména u starých lidí iii. zformulovat pár otázek, na které si musí dát důchodce jednoznačnou odpověď (optimálně z okolí najít pár případů, kdy si někdo známý po očkování poležel pár dní v horečkách) (dřív se očkovalo před začátkem např. chřipkové epidemie, teď se má očkovat během epidemie, proč blokují x-desítek let používané léky, proč očkují a nezjišťují, zda právě očkovaný není koronavirem zrovna nakažený, proč očkují i lidi, co už to prodělali a tedy mají přirozené protilátky, patenty na koronavirus - lze ukázat na webu usa patentového úřadu, ...) iv. proces párkrát citlivě opakovat, roztáhnout v čase, netlačit na pilu Pokud ani to nepomůže, tak komu není rady, tomu není pomoci...
Upravené 19. 4. 2021 o 12:08

i. pustit video


To teď nelze, jsem příliš daleko. Používá "hloupý telefon", takže nelze ani video poslat přímo jako videosoubor přes WhatsApp, Telegream apod. Email nepoužívá.


ii. najít v mejnstrýmu pár článků na téma kolik států už zakázalo do nedávna “bezpečnou” vakcínu AstraZeneca

Jde na Modernu, jelikož o Astře Zenece těch informací bylo tolik, že to odradilo, jenže to je prašť jako uhoď...


iv. proces párkrát citlivě opakovat, roztáhnout v čase, netlačit na pilu

Termín je tento týden...


Pokud ani to nepomůže, tak komu není rady, tomu není pomoci...

Jenže když mi na někom záleží, tak tohle není dobrá varianta.


[quote="pid:12182, uid:240"]i. pustit video[/quote] To teď nelze, jsem příliš daleko. Používá "hloupý telefon", takže nelze ani video poslat přímo jako videosoubor přes WhatsApp, Telegream apod. Email nepoužívá. [quote="pid:12182, uid:240"]ii. najít v mejnstrýmu pár článků na téma kolik států už zakázalo do nedávna “bezpečnou” vakcínu AstraZeneca[/quote] Jde na Modernu, jelikož o Astře Zenece těch informací bylo tolik, že to odradilo, jenže to je prašť jako uhoď... [quote="pid:12182, uid:240"]iv. proces párkrát citlivě opakovat, roztáhnout v čase, netlačit na pilu[/quote] Termín je tento týden... [quote="pid:12182, uid:240"]Pokud ani to nepomůže, tak komu není rady, tomu není pomoci...[/quote] Jenže když mi na někom záleží, tak tohle není dobrá varianta.

Jde na Modernu, jelikož o Astře Zenece těch informací bylo tolik, že to odradilo, jenže to je prašť jako uhoď...

A to důchodci není divné, že donedávna byly všechny vakcíny 100% košer a teď najednou 2 z nich nejsou?
Otázka: A co budeš dělat, až se po očkování dozvíš, že i ta Moderna ...
Kolikrát za ten rok koronavirus chytil?
Kolik za ten rok zemřelo prodavaček v supermarketu - tj. extrémně exponovaném "koronavirovém" místě - kam chodí nakupovat?
Koronavirus - první epidemie, kdy se místo nemocných izolují zdraví.
Bezpříznakový nemocný - světový unikát, dřív se tomu říkalo zdravý.
Jenže když mi na někom záleží, tak tohle není dobrá varianta.

K vodě můžeš přivést, ale pít nedonutíš...


[quote="pid:12186, uid:181"]Jde na Modernu, jelikož o Astře Zenece těch informací bylo tolik, že to odradilo, jenže to je prašť jako uhoď...[/quote] A to důchodci není divné, že donedávna byly všechny vakcíny 100% košer a teď najednou 2 z nich nejsou? Otázka: A co budeš dělat, až se po očkování dozvíš, že i ta Moderna ... Kolikrát za ten rok koronavirus chytil? Kolik za ten rok zemřelo prodavaček v supermarketu - tj. extrémně exponovaném "koronavirovém" místě - kam chodí nakupovat? Koronavirus - první epidemie, kdy se místo nemocných izolují zdraví. Bezpříznakový nemocný - světový unikát, dřív se tomu říkalo zdravý. [quote="pid:12186, uid:181"]Jenže když mi na někom záleží, tak tohle není dobrá varianta.[/quote] K vodě můžeš přivést, ale pít nedonutíš...

Ja k tomu chaosu pridám postreh z rána. Opatrenia s rúškom sa uvolnili..vonku ich nemusíte nosiť ...len do 5 metrov s inými ľudmi....no ľudia s nepochopiteľných dôvodov ráno cupitali do prace s respiratorom na hube.....čo dodať ?.....radšej nič....


ešte jeden postreh....idem si v električke a pozeram bilboardy v okolí....na jednom prazdnom niekto napísal sprejom...."vakcina je zdravá, vsetko ostatné je hoax"..... takze tak.....


Ja k tomu chaosu pridám postreh z rána. Opatrenia s rúškom sa uvolnili..vonku ich nemusíte nosiť ...len do 5 metrov s inými ľudmi....no ľudia s nepochopiteľných dôvodov ráno cupitali do prace s respiratorom na hube.....čo dodať ?.....radšej nič.... ešte jeden postreh....idem si v električke a pozeram bilboardy v okolí....na jednom prazdnom niekto napísal sprejom...."vakcina je zdravá, vsetko ostatné je hoax"..... takze tak.....
Upravené 19. 4. 2021 o 12:50

A to důchodci není divné, že donedávna byly všechny vakcíny 100% košer a teď najednou 2 z nich nejsou?


Pokud tedy nebudeme mluvit příliš obecně, protože tohle používání genderově neutrálních formulací, abych nepsal příliš osobních věcí mě už štve, tak jde o moji babičku.


Moc dobře vím, že někteří lidé jsou v jádru dobří a prostě taková svinstva neočekávají, nedokáží se vcítit do mysli "záporáků". Nejspíše tato nebezpečí považuje za chybu při výrobě Zenecy než za úmyslný plán jako takový.


Kolikrát za ten rok koronavirus chytil?

Asi jednou. Pokud to nebyla chřipka s názvem Covid.


Kolik za ten rok zemřelo prodavaček v supermarketu - tj. extrémně exponovaném "koronavirovém" místě - kam chodí nakupovat?

Nula (původně mi sem skočila jednička, ale to byla chyba formátování) Akorát tam, kde nakupuje, zrovna davy neproudí.


Myslím, že jsem slyšel o někom z hodně vzdáleného příbuzenstva nebo možná jen o někom, koho člověk ze vzdáleného příbuzenstva znal (zapomněl jsem, o koho šlo), že údajně zemřel/a na Covid. Samozřejmě, mohlo jít o jakoukoliv jinou respirační chorobu, ale o co šlo asi nezjistím.


no ľudia s nepochopiteľných dôvodov ráno cupitali do prace s respiratorom na hube.....čo dodať ?.....radšej nič....


Včera za tmy jsem se byl projít venku na svěžím vzduchu a z těch (nebylo jich zase mnoho) lidí, co jsem potkal si nejsem jist, jestli vůbec někdo měl roušku.


[quote="pid:12193, uid:240"]A to důchodci není divné, že donedávna byly všechny vakcíny 100% košer a teď najednou 2 z nich nejsou?[/quote] Pokud tedy nebudeme mluvit příliš obecně, protože tohle používání genderově neutrálních formulací, abych nepsal příliš osobních věcí mě už štve, tak jde o moji babičku. Moc dobře vím, že někteří lidé jsou v jádru dobří a prostě taková svinstva neočekávají, nedokáží se vcítit do mysli "záporáků". Nejspíše tato nebezpečí považuje za chybu při výrobě Zenecy než za úmyslný plán jako takový. [quote="pid:12193, uid:240"]Kolikrát za ten rok koronavirus chytil?[/quote] Asi jednou. Pokud to nebyla chřipka s názvem Covid. [quote="pid:12193, uid:240"]Kolik za ten rok zemřelo prodavaček v supermarketu - tj. extrémně exponovaném "koronavirovém" místě - kam chodí nakupovat?[/quote] Nula (původně mi sem skočila jednička, ale to byla chyba formátování) Akorát tam, kde nakupuje, zrovna davy neproudí. Myslím, že jsem slyšel o někom z hodně vzdáleného příbuzenstva nebo možná jen o někom, koho člověk ze vzdáleného příbuzenstva znal (zapomněl jsem, o koho šlo), že údajně zemřel/a na Covid. Samozřejmě, mohlo jít o jakoukoliv jinou respirační chorobu, ale o co šlo asi nezjistím. [quote="pid:12196, uid:17"]no ľudia s nepochopiteľných dôvodov ráno cupitali do prace s respiratorom na hube.....čo dodať ?.....radšej nič....[/quote] Včera za tmy jsem se byl projít venku na svěžím vzduchu a z těch (nebylo jich zase mnoho) lidí, co jsem potkal si nejsem jist, jestli vůbec někdo měl roušku.
Upravené 19. 4. 2021 o 13:11

ľudia s nepochopiteľných dôvodov ráno cupitali do prace s respiratorom na hube

Presne toto chceli docieliť, už si zvykli na rúška, na respirátory a zvyknú si aj na očkovanie. Keby teraz z dňa na deň všetko zrušili, tak tí ľudia by boli totálne dezorientovaní a nevedeli by čo majú robiť. Najviac mi trhá srdce, ked vidím 3-4-5 ročných školkárov na prechádzke s rúškami na hube. Alebo minule, keď asi 5 ročné dievčatko chytilo pomaly hysterický záchvat plaču, lebo si zabudlo rúško...


[quote="pid:12196, uid:17"]ľudia s nepochopiteľných dôvodov ráno cupitali do prace s respiratorom na hube[/quote] Presne toto chceli docieliť, už si zvykli na rúška, na respirátory a zvyknú si aj na očkovanie. Keby teraz z dňa na deň všetko zrušili, tak tí ľudia by boli totálne dezorientovaní a nevedeli by čo majú robiť. Najviac mi trhá srdce, ked vidím 3-4-5 ročných školkárov na prechádzke s rúškami na hube. Alebo minule, keď asi 5 ročné dievčatko chytilo pomaly hysterický záchvat plaču, lebo si zabudlo rúško...

K vodě můžeš přivést, ale pít nedonutíš...


Tak večer jsem s ní mluvil skoro hodinu a půl po telefonu.


Snažil jsem se dát spoustu příkladů, souvislostí, přirování, dávat otázky...ale bere vše na lehkou váhu ve stylu "Však to nějak dopadne, bude to dobré. Musíme doufat." a na vakcínu chce jít i tak.


Jediné, co rozblikalo kontrolku (a to jsem řekl spoustu věcí) bylo, že lidé podepisují dokument, který zbavuje jakéhokoliv nároku na odškodnění vedlejších účinků a újmy na zdraví, že zítra zavolá a zeptá se.
Ale jinak nic...


Výsledek nikoliv dle mých představ, jenom svědomí se ulehčilo tím, že kdybych nepromluvil, pořád bych si to vyčítal...


Držte prosím palce.


[quote="pid:12193, uid:240"]K vodě můžeš přivést, ale pít nedonutíš...[/quote] Tak večer jsem s ní mluvil skoro hodinu a půl po telefonu. Snažil jsem se dát spoustu příkladů, souvislostí, přirování, dávat otázky...ale bere vše na lehkou váhu ve stylu "Však to nějak dopadne, bude to dobré. Musíme doufat." a na vakcínu chce jít i tak. Jediné, co rozblikalo kontrolku (a to jsem řekl spoustu věcí) bylo, že lidé podepisují dokument, který zbavuje jakéhokoliv nároku na odškodnění vedlejších účinků a újmy na zdraví, že zítra zavolá a zeptá se. Ale jinak nic... Výsledek nikoliv dle mých představ, jenom svědomí se ulehčilo tím, že kdybych nepromluvil, pořád bych si to vyčítal... Držte prosím palce.

Jediné, co rozblikalo kontrolku (a to jsem řekl spoustu věcí) bylo, že lidé podepisují dokument, který zbavuje jakéhokoliv nároku na odškodnění vedlejších účinků a újmy na zdraví, že zítra zavolá a zeptá se.

Tak toto je podle mého propočtu jednoznačný a 100 %-ní úspěch:
i. je ochotná se o tom bavit
ii. semínko pochybnosti zaseto, nyní musí vyklíčit, takže pokud je možnost, dal bych tomu přiměřenou pauzu


Možná by v první fázi stačilo přemluvit jenom k odkladu a tak získat čas...


Já osobně bych do druhého telefonátu přečetl textový přepis videa
https://rizikavakcin.org/svetove-uznavany-expert-dr-bhakdi-rika-vakcina-proti-covid-19-je-nebezpecna-a-zbytecna/
který se nachází na téže stránce pod videem. Video má 24 minut.
Další variantou je něco od našeho MUDr. Žaloudíka.


Je třeba si uvědomit, že starší lidé, zvlášť žijící sami, mají často i několik hodin denně puštěnou ČT24 apod., takže jsou toho plní a není možné počítat s tím, že po jednom telefonátu obrátí.
Navíc jsou často nacvičení ve stylu “naše vláda to s námi myslí dobře, protože je naše”. Nebo “musí to být pravda, jinak by to do TV/novin přece nedávali - to by si přece nemohli dovolit”.
Takže určitě nezaškodí připomenout nějaké zjevně prokázané mediální lži, typu že na ČT hlásili, že Hillary vyhraje volby s pravděpodobností 90% i v době, kdy už i mejnstrýmová media v USA hlásila, že vyhrál Trump.


[quote="pid:12549, uid:181"]Jediné, co rozblikalo kontrolku (a to jsem řekl spoustu věcí) bylo, že lidé podepisují dokument, který zbavuje jakéhokoliv nároku na odškodnění vedlejších účinků a újmy na zdraví, že zítra zavolá a zeptá se.[/quote] Tak toto je podle mého propočtu jednoznačný a 100 %-ní úspěch: i. je ochotná se o tom bavit ii. semínko pochybnosti zaseto, nyní musí vyklíčit, takže pokud je možnost, dal bych tomu přiměřenou pauzu Možná by v první fázi stačilo přemluvit jenom k odkladu a tak získat čas... Já osobně bych do druhého telefonátu přečetl textový přepis videa https://rizikavakcin.org/svetove-uznavany-expert-dr-bhakdi-rika-vakcina-proti-covid-19-je-nebezpecna-a-zbytecna/ který se nachází na téže stránce pod videem. Video má 24 minut. Další variantou je něco od našeho MUDr. Žaloudíka. Je třeba si uvědomit, že starší lidé, zvlášť žijící sami, mají často i několik hodin denně puštěnou ČT24 apod., takže jsou toho plní a není možné počítat s tím, že po jednom telefonátu obrátí. Navíc jsou často nacvičení ve stylu “naše vláda to s námi myslí dobře, protože je naše”. Nebo “musí to být pravda, jinak by to do TV/novin přece nedávali - to by si přece nemohli dovolit”. Takže určitě nezaškodí připomenout nějaké zjevně prokázané mediální lži, typu že na ČT hlásili, že Hillary vyhraje volby s pravděpodobností 90% i v době, kdy už i mejnstrýmová media v USA hlásila, že vyhrál Trump.
Upravené 21. 4. 2021 o 08:06

Kolik za ten rok zemřelo prodavaček v supermarketu - tj. extrémně exponovaném "koronavirovém" místě


Vo svojom okolí pozorujem, že exponované povolania, čiže napr. obvodní lekári, učitelia, kaderníčky sú v drvivej väčšine zdravé. Dôvod je zrejme ten, že si neustále trénujú svoj imunitný systém alebo sa tento jednoducho prispôsobí. Ďalej vidím u malého v škole, že deti, ktoré boli pol roka hermeticky zatvorené, teraz chorľavejú na nádchy a iné respiračné ochorenia. Z 24 detí zostalo po 2 týždňoch doma rovno 10. To isté bude možné podľa mňa pozorovať u ich rodičov a dospelých všeobecne, keď predsalen zložia respirátory.


[quote="pid:12193, uid:240"]Kolik za ten rok zemřelo prodavaček v supermarketu - tj. extrémně exponovaném "koronavirovém" místě[/quote] Vo svojom okolí pozorujem, že exponované povolania, čiže napr. obvodní lekári, učitelia, kaderníčky sú v drvivej väčšine zdravé. Dôvod je zrejme ten, že si neustále trénujú svoj imunitný systém alebo sa tento jednoducho prispôsobí. Ďalej vidím u malého v škole, že deti, ktoré boli pol roka hermeticky zatvorené, teraz chorľavejú na nádchy a iné respiračné ochorenia. Z 24 detí zostalo po 2 týždňoch doma rovno 10. To isté bude možné podľa mňa pozorovať u ich rodičov a dospelých všeobecne, keď predsalen zložia respirátory.

Moderátor

“Jedna z věcí, kterou může způsobit,...

Inak povedané, "vedci" vedia, že nič nevedia. Pokúsim sa vysvetliť...
mRNA je informácia (vstupný súbor dát), ktorá sa vpraví do ľudského tela, aby tam niečo vyprodukovala v bunkách (Spike proteín), ktorý sám o sebe (bez ostatných častí vírusu) nedokáže vyvolať samotné ochorenie, avšak imunitný systém je schopný proti nemu vytvoriť protilátky.
Sme teda "vedecky" na úrovni bunky, kde testuje požadovaný účinok IBA na jej úrovni a ak je očakávaný, tak prehlásia takýto mechanizmus za účinný. Problémom je, že celé takéto testovanie predstavuje testovanie 1 objektu systému (v tomto prípade objekt = bunka, ktorý je súčasťou celého systému = ľudské telo). Ešte som nenarazil na vedecké informácie o tom, akú funkciu má Spike proteín mimo kontextu vírusu SARS-CoV-2, aké sú jeho závislosti a súvislosti s ostatnými objektmi/časťami ľudského tela! Bez týchto informácií je nemožné otestovať dopady (správanie) celého systému, nehovoriac už o celkovej komplexite testovania, na ktoré nemáme dostatok znalostí a prostriedkov.
Najstrašnejšie na tom je, že túto NEÚPLNÚ ZNALOSŤ otvorene a sami priznávajú samotní vedci/obhajcovia napr. tu https://dennikn.sk/blog/2205850/ako-funguje-zdrojovy-kod-vakciny-sars-cov-2/. Cituje zo záveru "Poznáme teda presné zloženie mRNA vakcíny BNT162b2 (Pfizer) a PRI VÄČŠINE JEJ SÚČASTÍ AJ ROZUMIEME, na čo slúžia". Väčšina je aj 51%, že?


K vodě můžeš přivést, ale pít nedonutíš...

Zhrniem najčastejšie argumenty "rozumových" ľudí z môjho najbližšieho okolia, prečo sa dali zaočkovať a to napriek tomu, že dostali informácie PROTI odo mňa:


  • Ak Covid dostanem, budem mať miernejšie príznaky (tvrdenie je v rovine želania, keďže ani výrobca nevie, koľko vydržia protilátky)
  • Ja už chcem žiť normálne ako predtým, cestovať atď. (veľa ľudí má vnútorné šťastie závislé výlučne od vonkajších faktorov)
  • Očkujem sa proti chrípke každý rok a nič mi nie je (lekár povedal, že tie iné choroby sú úmerné veku)

Bohužiaľ nezaberajú ani aktuálne fakty o vážnych negatívnych účinkoch po vakcinácii z okolia, kde pozorujem, že sú to väčšinou ženy.


Ďalej vidím u malého v škole, že deti, ktoré boli pol roka hermeticky zatvorené, teraz chorľavejú na nádchy a iné respiračné ochorenia.

To je logické a dajú sa očakávať závažnejšie priebehy, keďže ich imunitný systém nemal kvôli vynútenej izolácii dostatok podnetov. Ja očakávam, aj na základe takýchto pribúdajúcich informácií https://akw.sk/covid-19/po-vakcine-pfizer-je-8-nasobne-vyssia-sanca-nakazy-juhoafrickym-variantom/, že naozajstné pandemické problémy nás ešte len čakajú v budúcnosti. Preto treba naďalej (platí aj pre očkovaných) suplementovať vitamíny a minerály a posilňovať imunitu.


[quote="pid:12165, uid:240"]“Jedna z věcí, kterou může způsobit,...[/quote] Inak povedané, "vedci" vedia, že nič nevedia. Pokúsim sa vysvetliť... mRNA je informácia (vstupný súbor dát), ktorá sa vpraví do ľudského tela, aby tam niečo vyprodukovala v bunkách (Spike proteín), ktorý sám o sebe (bez ostatných častí vírusu) nedokáže vyvolať samotné ochorenie, avšak imunitný systém je schopný proti nemu vytvoriť protilátky. Sme teda "vedecky" na úrovni bunky, kde testuje požadovaný účinok IBA na jej úrovni a ak je očakávaný, tak prehlásia takýto mechanizmus za účinný. Problémom je, že celé takéto testovanie predstavuje testovanie 1 objektu systému (v tomto prípade objekt = bunka, ktorý je súčasťou celého systému = ľudské telo). Ešte som nenarazil na vedecké informácie o tom, akú funkciu má Spike proteín mimo kontextu vírusu SARS-CoV-2, aké sú jeho závislosti a súvislosti s ostatnými objektmi/časťami ľudského tela! Bez týchto informácií je nemožné otestovať dopady (správanie) celého systému, nehovoriac už o celkovej komplexite testovania, na ktoré nemáme dostatok znalostí a prostriedkov. Najstrašnejšie na tom je, že túto NEÚPLNÚ ZNALOSŤ otvorene a sami priznávajú samotní vedci/obhajcovia napr. tu [https://dennikn.sk/blog/2205850/ako-funguje-zdrojovy-kod-vakciny-sars-cov-2/](https://dennikn.sk/blog/2205850/ako-funguje-zdrojovy-kod-vakciny-sars-cov-2/). Cituje zo záveru "Poznáme teda presné zloženie mRNA vakcíny BNT162b2 (Pfizer) a PRI VÄČŠINE JEJ SÚČASTÍ AJ ROZUMIEME, na čo slúžia". Väčšina je aj 51%, že? [quote="pid:12193, uid:240"]K vodě můžeš přivést, ale pít nedonutíš...[/quote] Zhrniem najčastejšie argumenty "rozumových" ľudí z môjho najbližšieho okolia, prečo sa dali zaočkovať a to napriek tomu, že dostali informácie PROTI odo mňa: - Ak Covid dostanem, budem mať miernejšie príznaky (tvrdenie je v rovine želania, keďže ani výrobca nevie, koľko vydržia protilátky) - Ja už chcem žiť normálne ako predtým, cestovať atď. (veľa ľudí má vnútorné šťastie závislé výlučne od vonkajších faktorov) - Očkujem sa proti chrípke každý rok a nič mi nie je (lekár povedal, že tie iné choroby sú úmerné veku) Bohužiaľ nezaberajú ani aktuálne fakty o vážnych negatívnych účinkoch po vakcinácii z okolia, kde pozorujem, že sú to väčšinou ženy. [quote="pid:12557, uid:127"]Ďalej vidím u malého v škole, že deti, ktoré boli pol roka hermeticky zatvorené, teraz chorľavejú na nádchy a iné respiračné ochorenia.[/quote] To je logické a dajú sa očakávať závažnejšie priebehy, keďže ich imunitný systém nemal kvôli vynútenej izolácii dostatok podnetov. Ja očakávam, aj na základe takýchto pribúdajúcich informácií [https://akw.sk/covid-19/po-vakcine-pfizer-je-8-nasobne-vyssia-sanca-nakazy-juhoafrickym-variantom/](https://akw.sk/covid-19/po-vakcine-pfizer-je-8-nasobne-vyssia-sanca-nakazy-juhoafrickym-variantom/), že naozajstné pandemické problémy nás ešte len čakajú v budúcnosti. Preto treba naďalej (platí aj pre očkovaných) suplementovať vitamíny a minerály a posilňovať imunitu.

Držte prosím palce.

Držím palce, za sebe musím ale přiznat, že jsem tuhle bitvu už bohužel prohrál. Řešil jsem to samé v případě svých rodičů, narážel jsem na podobné problémy o kterých píšeš Ty a Počtář. Zkusím to shrnout v pár bodech.


  • rodiče, věk 70+
  • osobní setkání naposledy v srpnu, od té doby nechtějí žádné návstěvy, strach z Covidu (hlavně k nám nikdo nejezděte ...)
  • když se začalo očkovat, tak odmítali, ještě je v tom podpořila manželka bratra, zdravotní sestra, která když si přečetla ten papír, co se podepisuje před očkováním, tak se očkovat také odmítla
  • každý týden po telefonu z mojí strany varování, vysvětlování ... tady už jsem často viděl problém, sice si mě poslechli, ale ... když oni v televizi říkají ...
  • v jejich okolí pár lidí na Covid umřelo, spoustu se jich nakazilo (i v rodině sestry a bratra), takže ještě větší strach
  • před měsícem se to začalo lámat, asi se taky necháme očkovat ...
  • snažil jsem se vysvětlovat, varovat, ale bylo vidět, že to k ničemu není (navíc tam asi probíhal i nějaký tlak ze strany bratra a sestry), tak jsem jim doporučil, když už teda, tak si alespoň počkejte na ten Sputnik
  • marná snaha, minulý týden do obou píchli Pfizer, k tomu bych ještě dodal, že nějaký přednostní termín jim zajistila sama manželka bratra (možná uz je také očkovaná, neptal jsem se), poprvé to nevyšlo (to měla být AstraZeneca), druhý den už ano, takže byli nadšený, že dostali ten Pfizer, v televizi ho přeci tak chválí ... No a moje sestra jim ještě před tím doporučila, co si mají po aplikaci vzít za prášky, až budou mít ty vedlejší účinky ... bez komentáře
  • žádné problémy po vakcinaci naštěstí zatím snad neměli, jenom zarudnutí po vpichu, takže prášky nepotřebovali

Takže tak. Určitě šlo udělat z mojí strany víc, možná jsem se měl sbalit a prostě k nim přijet osobně a vysvětlit jim to, možná něco jiného, nevím.
Ale důvod, proč to celé píšu je jiný a zmínil se o tom už Počtář. A to je vliv medií a obecně "autorit" na tyto lidi. Na tohle jsem u nich narážel často už dříve, kdy prostě nekriticky příjímají vše, co "autorita" řekne. Takže Pan doktor řekne, že se mají nechat očkovat (to byl také jeden z hlavních důvodů, proč se nakonec očkovat nechali), no a když jim to řekl Pan doktor, tak přes to nejede vlak. V Televizi něco řeknou a tak to prostě je ...
A systém tuhle víru v "autority" náležitě využívá a některí se prostě nepoučí a věří dál, ukázkový příklad z doby vítání migrantů :


https://www.vyzvavedcu.cz - nějak nám tady zmizela jména, jako by se k tomu nechtěli už hlásit?
ale tady máme ten seznam v plné parádě
https://web.archive.org/web/20171201181358/http://www.vyzvavedcu.cz/vsichniakademici.php
a jenom při letmém nahlédnutí tak vidím spoustu jmen, v případě kterých jejich ksichty dnes vídám zase v Televizi, ale v souvislosti s Covidem


A ještě jsem si vzpoměl na jednu věc. Na Facebooku jsem ve skupině, která se týká našeho města. Nedávno tam někdo dal příspěvek, že mu zemřela v nemocnici maminka na Covid, přišlo to z ničeho nic, během pár dnů byla mrtvá. V diskuzi spousta soustrastných příspěvků, ale zaujal mě tam jeden, kde se někdo zeptal, jestli byla paní očkovaná? Odpověď byla, ža ano, týden po první dávce. Za mě určitě k zamyšlení, z mnoha důvodů.


[quote="pid:12549, uid:181"]Držte prosím palce.[/quote] Držím palce, za sebe musím ale přiznat, že jsem tuhle bitvu už bohužel prohrál. Řešil jsem to samé v případě svých rodičů, narážel jsem na podobné problémy o kterých píšeš Ty a Počtář. Zkusím to shrnout v pár bodech. - rodiče, věk 70+ - osobní setkání naposledy v srpnu, od té doby nechtějí žádné návstěvy, strach z Covidu (hlavně k nám nikdo nejezděte ...) - když se začalo očkovat, tak odmítali, ještě je v tom podpořila manželka bratra, zdravotní sestra, která když si přečetla ten papír, co se podepisuje před očkováním, tak se očkovat také odmítla - každý týden po telefonu z mojí strany varování, vysvětlování ... tady už jsem často viděl problém, sice si mě poslechli, ale ... když oni v televizi říkají ... - v jejich okolí pár lidí na Covid umřelo, spoustu se jich nakazilo (i v rodině sestry a bratra), takže ještě větší strach - před měsícem se to začalo lámat, asi se taky necháme očkovat ... - snažil jsem se vysvětlovat, varovat, ale bylo vidět, že to k ničemu není (navíc tam asi probíhal i nějaký tlak ze strany bratra a sestry), tak jsem jim doporučil, když už teda, tak si alespoň počkejte na ten Sputnik - marná snaha, minulý týden do obou píchli Pfizer, k tomu bych ještě dodal, že nějaký přednostní termín jim zajistila sama manželka bratra (možná uz je také očkovaná, neptal jsem se), poprvé to nevyšlo (to měla být AstraZeneca), druhý den už ano, takže byli nadšený, že dostali ten Pfizer, v televizi ho přeci tak chválí ... No a moje sestra jim ještě před tím doporučila, co si mají po aplikaci vzít za prášky, až budou mít ty vedlejší účinky ... bez komentáře - žádné problémy po vakcinaci naštěstí zatím snad neměli, jenom zarudnutí po vpichu, takže prášky nepotřebovali Takže tak. Určitě šlo udělat z mojí strany víc, možná jsem se měl sbalit a prostě k nim přijet osobně a vysvětlit jim to, možná něco jiného, nevím. Ale důvod, proč to celé píšu je jiný a zmínil se o tom už Počtář. A to je vliv medií a obecně "autorit" na tyto lidi. Na tohle jsem u nich narážel často už dříve, kdy prostě nekriticky příjímají vše, co "autorita" řekne. Takže Pan doktor řekne, že se mají nechat očkovat (to byl také jeden z hlavních důvodů, proč se nakonec očkovat nechali), no a když jim to řekl Pan doktor, tak přes to nejede vlak. V Televizi něco řeknou a tak to prostě je ... A systém tuhle víru v "autority" náležitě využívá a některí se prostě nepoučí a věří dál, ukázkový příklad z doby vítání migrantů : https://www.vyzvavedcu.cz - nějak nám tady zmizela jména, jako by se k tomu nechtěli už hlásit? ale tady máme ten seznam v plné parádě https://web.archive.org/web/20171201181358/http://www.vyzvavedcu.cz/vsichniakademici.php a jenom při letmém nahlédnutí tak vidím spoustu jmen, v případě kterých jejich ksichty dnes vídám zase v Televizi, ale v souvislosti s Covidem A ještě jsem si vzpoměl na jednu věc. Na Facebooku jsem ve skupině, která se týká našeho města. Nedávno tam někdo dal příspěvek, že mu zemřela v nemocnici maminka na Covid, přišlo to z ničeho nic, během pár dnů byla mrtvá. V diskuzi spousta soustrastných příspěvků, ale zaujal mě tam jeden, kde se někdo zeptal, jestli byla paní očkovaná? Odpověď byla, ža ano, týden po první dávce. Za mě určitě k zamyšlení, z mnoha důvodů.

Držím palce, za sebe musím ale přiznat, že jsem tuhle bitvu už bohužel prohrál.

Já jsem naštěstí vyhrál.
Shrnu tedy hlavní faktory:
i. dlouhodobě (mnoho let zpět) provádím pravidelné "politické školení mužstva" (na různá témata)
ii. maminka má "naštěstí" určitý druh respirační alergie a její původní obvoďačka jí už před lety rozmluvila očkování proti chřipce jako z tohoto důvodu nevhodné, takže maminka si to nyní šikovně sama extrapolovala i na koronavirus (virus jako virus, že :-) a pěkně jí to zapadlo do toho, co jsem jí argumentoval já
(pravda je, že kdysi se několik let nechávala proti chřipce očkovat a je pravda, že ta choroba/alergie se u ní rozvinula až v pozdějším věku, minimálně v časové souslednosti s tím očkováním; taky je ale pravda, že trpí i několika jinými alergiemi na různé léky jako důsledek dlouhodobého "léčení" vysokého tlaku a problémů se zády)


Přesto byla dost vycvakaná, když jí (nová) obvoďačka volala, že ji zve (!) na očkování proti koronaviru a měla strach, že bude MUSET jít, když jí DOKTORKA zve...
Naštěstí nedalo moc práce ji uklidnit, ale kdybych to neudělal a zavolali jí třeba podruhé nebo to na ní z ničeho nic vytasili při pravidelné prohlídce, nevím nevím jak by to dopadlo...staří lidé se dají lehce ohnout (viz nákupní akce šmejdů).


[quote="pid:12602, uid:71"]Držím palce, za sebe musím ale přiznat, že jsem tuhle bitvu už bohužel prohrál.[/quote] Já jsem naštěstí vyhrál. Shrnu tedy hlavní faktory: i. dlouhodobě (mnoho let zpět) provádím pravidelné "politické školení mužstva" (na různá témata) ii. maminka má "naštěstí" určitý druh respirační alergie a její původní obvoďačka jí už před lety rozmluvila očkování proti chřipce jako z tohoto důvodu nevhodné, takže maminka si to nyní šikovně sama extrapolovala i na koronavirus (virus jako virus, že :-) a pěkně jí to zapadlo do toho, co jsem jí argumentoval já (pravda je, že kdysi se několik let nechávala proti chřipce očkovat a je pravda, že ta choroba/alergie se u ní rozvinula až v pozdějším věku, minimálně v časové souslednosti s tím očkováním; taky je ale pravda, že trpí i několika jinými alergiemi na různé léky jako důsledek dlouhodobého "léčení" vysokého tlaku a problémů se zády) Přesto byla dost vycvakaná, když jí (nová) obvoďačka volala, že ji zve (!) na očkování proti koronaviru a měla strach, že bude MUSET jít, když jí DOKTORKA zve... Naštěstí nedalo moc práce ji uklidnit, ale kdybych to neudělal a zavolali jí třeba podruhé nebo to na ní z ničeho nic vytasili při pravidelné prohlídce, nevím nevím jak by to dopadlo...staří lidé se dají lehce ohnout (viz nákupní akce šmejdů).

staří lidé se dají lehce ohnout

A ještě co se týká těch autorit, v tomhle mám problém i se samotným Zemanem, viz. například jeho nedávné prohlášení, že "kdo se nechce nechat očkovat, tak je lehce dementní". Vím, že tam jsou neskutečné tlaky farmabyznysu a kdo ví, čeho ještě dalšího. Ale nepadá mě k tomu spousta otázek, na které neznám odpověď.


  • on je také pro spoustu lidí autorita (a hlavně starších, důchodců), kolik jich právě třeba na základě tohoto výroku podlehne a nechá se očkovat?
  • byl si tak jistý, že tady bude brzy Sputnik a proto to řekl, věděl, že následky budou minimální?
  • spousta jeho voličů jsou právě ti odmítači (a určitě ne proto, že jsou lehce dementní), to on ví moc dobře, bylo nutné použít takovýto výrok?
  • pronesl by pronárodní politik (třeba Putin) takovýto výrok?

[quote="pid:12609, uid:240"]staří lidé se dají lehce ohnout[/quote] A ještě co se týká těch autorit, v tomhle mám problém i se samotným Zemanem, viz. například jeho nedávné prohlášení, že "kdo se nechce nechat očkovat, tak je lehce dementní". Vím, že tam jsou neskutečné tlaky farmabyznysu a kdo ví, čeho ještě dalšího. Ale nepadá mě k tomu spousta otázek, na které neznám odpověď. - on je také pro spoustu lidí autorita (a hlavně starších, důchodců), kolik jich právě třeba na základě tohoto výroku podlehne a nechá se očkovat? - byl si tak jistý, že tady bude brzy Sputnik a proto to řekl, věděl, že následky budou minimální? - spousta jeho voličů jsou právě ti odmítači (a určitě ne proto, že jsou lehce dementní), to on ví moc dobře, bylo nutné použít takovýto výrok? - pronesl by pronárodní politik (třeba Putin) takovýto výrok?

"kdo se nechce nechat očkovat, tak je lehce dementní"

Tento výrok Zemana mne taky zarazil a pokládal jsem si stejné otázky.
Jednoznačnou odpovědět jsem si dosud nedal.
Ale počítám s tím, že:
i. Zeman nikdy nemluví do větru (tedy pokud mi někdy něco neuteklo)
ii. Zeman je Blázen (22. karta Tarotu), kdežto Putin je Judista (každý hraje/manévruje stylem, který ovládá nebo si může dovolit z hlediska stupně suverenity)
iii. pro mne je obtížné odhadovat reálné dopady jeho výroků a komu jsou ve skutečnosti určeny (např. Zeman už nemá voliče, třetí období už kandidovat nemůže), to vše jednak z lokálního hlediska a druhak z nelokálního (Středoevropského) hlediska


[quote="pid:12628, uid:71"]"kdo se nechce nechat očkovat, tak je lehce dementní"[/quote] Tento výrok Zemana mne taky zarazil a pokládal jsem si stejné otázky. Jednoznačnou odpovědět jsem si dosud nedal. Ale počítám s tím, že: i. Zeman nikdy nemluví do větru (tedy pokud mi někdy něco neuteklo) ii. Zeman je Blázen (22. karta Tarotu), kdežto Putin je Judista (každý hraje/manévruje stylem, který ovládá nebo si může dovolit z hlediska stupně suverenity) iii. pro mne je obtížné odhadovat **reálné** dopady jeho výroků a komu jsou ve skutečnosti určeny (např. Zeman už nemá voliče, třetí období už kandidovat nemůže), to vše jednak z lokálního hlediska a druhak z nelokálního (Středoevropského) hlediska

Hm.
Tak dnes další hodinový hovor a výsledek...
(Jména "redakcí" pozměněna - jsou smyšlená) "Máňa vod sousedů říkala, že taky na to očkování jde a Pepík vod naproti říkal, že jeho maminka taky půjde.
Lojza (syn) a Ilona (dcera) taky říkali, ať jdu.
A v televizi říkali, že hasiči tu vakcínu chtěj.
Nic jsem o tom nečetla, nic o tom nevím, ale udělala jsem si takový názor a jdu, tak nad tím nepřemýšlej."


Na video s Dr Bhakdim jsem koukal, hlavní myšlenky jsem pro jistotu zopakoval minimálně dvakrát a dost polopaticky, ale taky...jedním uchem tam, druhým ven.


Dodatek: Na uložtu můžete (v angličtině) najít knihu zmíněnou ve výše zmíněném videu ze stránek Rizika vakcín. Jmenuje se "Karina Reiss, Sucharit Bhakdi - Corona, False Alarm - Facts and Figures". Také je tam německá verze.
Dá se na internetu také koupit slovenský překlad "Korona - Falošný poplach?"


Hm. Tak dnes další hodinový hovor a výsledek... (Jména "redakcí" pozměněna - jsou smyšlená) "Máňa vod sousedů říkala, že taky na to očkování jde a Pepík vod naproti říkal, že jeho maminka taky půjde. Lojza (syn) a Ilona (dcera) taky říkali, ať jdu. A v televizi říkali, že hasiči tu vakcínu chtěj. Nic jsem o tom nečetla, nic o tom nevím, ale udělala jsem si takový názor a jdu, tak nad tím nepřemýšlej." Na video s Dr Bhakdim jsem koukal, hlavní myšlenky jsem pro jistotu zopakoval minimálně dvakrát a dost polopaticky, ale taky...jedním uchem tam, druhým ven. Dodatek: Na uložtu můžete (v angličtině) najít knihu zmíněnou ve výše zmíněném videu ze stránek Rizika vakcín. Jmenuje se "Karina Reiss, Sucharit Bhakdi - Corona, False Alarm - Facts and Figures". Také je tam německá verze. Dá se na internetu také koupit slovenský překlad "Korona - Falošný poplach?"
Upravené 21. 4. 2021 o 21:11

"Máňa vod sousedů říkala, že taky na to očkování jde a Pepík vod naproti říkal, že jeho maminka taky půjde.
Lojza (syn) a Ilona (dcera) taky říkali, ať jdu.
A v televizi říkali, že hasiči tu vakcínu chtěj.
Nic jsem o tom nečetla, nic o tom nevím, ale udělala jsem si takový názor a jdu, tak nad tím nepřemýšlej."

...a když všichni skočí z mostu, taky skočíš?


[quote="pid:12778, uid:181"]"Máňa vod sousedů říkala, že taky na to očkování jde a Pepík vod naproti říkal, že jeho maminka taky půjde. Lojza (syn) a Ilona (dcera) taky říkali, ať jdu. A v televizi říkali, že hasiči tu vakcínu chtěj. Nic jsem o tom nečetla, nic o tom nevím, ale udělala jsem si takový názor a jdu, tak nad tím nepřemýšlej."[/quote] ...a když všichni skočí z mostu, taky skočíš?

...a když všichni skočí z mostu, taky skočíš?


Použil jsem to samé přirovnání, akorát s oknem.


[quote="pid:12796, uid:240"]...a když všichni skočí z mostu, taky skočíš?[/quote] Použil jsem to samé přirovnání, akorát s oknem.

oknem

To ale záleží na patře...
:-)


[quote="pid:12799, uid:181"]oknem[/quote] To ale záleží na patře... :-)
1.42k
21
7
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept