Politika v ČR
Český premiér Andrej Babiš verí, že vláda neumožní ruskej štátnej korporácii Rosatom prihlásiť sa na výberové konanie na výstavbu nového energetického bloku v jadrovej elektrárni Dukovany

Český premiér Andrej Babiš verí, že vláda neumožní ruskej štátnej korporácii Rosatom prihlásiť sa na výberové konanie na výstavbu nového energetického bloku v jadrovej elektrárni Dukovany
Politik to povedal v nedeľu pre českú televíziu.
„Myslím si, že účasť spoločnosti [Rosatom] by nemala byť povolená," uviedol Babiš. „Predpokladám, že o tom rozhodne vláda."


Rovnaký názor už v nedeľu vyjadril aj český minister priemyslu a obchodu Karel Havlicek, ktorý ho spojil s objasnením okolností výbuchu v muničnom sklade v obci Vrbetice neďaleko mesta Zlín z roku 2014, ktorý objasnil okolnosti výbuchu. Podľa orgánov republiky boli do výbuchu zapojené ruské špeciálne služby.


Dňa 29. marca česká vláda na návrh ministerstva priemyslu a obchodu zaradila medzi uchádzačov o účasť v tendri Rosatom, americko-kanadskú spoločnosť Westinghouse, francúzsku EDF a juhokórejskú KHNP. Súťaž bude vyhlásená po voľbách do dolnej komory českého parlamentu 8. - 9. októbra. Hodnota kontraktu je 162 miliárd korún (približne 6 miliárd EUR).


S výstavbou pohonnej jednotky by sa malo začať najneskôr v roku 2029, jej uvedenie do prevádzky je naplánované na rok 2036. Nahradí jeden zo štyroch prevádzkových blokov, ktoré boli postavené v rokoch 1985-1987 v jadrovej elektrárni. Stanica poskytuje 20% spotreby energie v Českej republike.


https://tass.ru/ekonomika/11182473


Český premiér Andrej Babiš verí, že vláda neumožní ruskej štátnej korporácii Rosatom prihlásiť sa na výberové konanie na výstavbu nového energetického bloku v jadrovej elektrárni Dukovany Politik to povedal v nedeľu pre českú televíziu. „Myslím si, že účasť spoločnosti [Rosatom] by nemala byť povolená," uviedol Babiš. „Predpokladám, že o tom rozhodne vláda." Rovnaký názor už v nedeľu vyjadril aj český minister priemyslu a obchodu Karel Havlicek, ktorý ho spojil s objasnením okolností výbuchu v muničnom sklade v obci Vrbetice neďaleko mesta Zlín z roku 2014, ktorý objasnil okolnosti výbuchu. Podľa orgánov republiky boli do výbuchu zapojené ruské špeciálne služby. Dňa 29. marca česká vláda na návrh ministerstva priemyslu a obchodu zaradila medzi uchádzačov o účasť v tendri Rosatom, americko-kanadskú spoločnosť Westinghouse, francúzsku EDF a juhokórejskú KHNP. Súťaž bude vyhlásená po voľbách do dolnej komory českého parlamentu 8. - 9. októbra. Hodnota kontraktu je 162 miliárd korún (približne 6 miliárd EUR). S výstavbou pohonnej jednotky by sa malo začať najneskôr v roku 2029, jej uvedenie do prevádzky je naplánované na rok 2036. Nahradí jeden zo štyroch prevádzkových blokov, ktoré boli postavené v rokoch 1985-1987 v jadrovej elektrárni. Stanica poskytuje 20% spotreby energie v Českej republike. https://tass.ru/ekonomika/11182473

Logický průběh. Vůbec bych to nehodnotil teď a tady, ta trajektorie bude ještě složitá. Tady nejde o to KDO, ale zda Dukovany BUDOU či NEBUDOU. Dukovany jsou paralela s Nordstream2- tedy z hlediska globálních cílů. Cílem je slabá Evropa , pomocí deindustrializace a migrace. Z toho resultuje snažší udržení atlantického vazalství.
Je to samozřejmě zase řešení na jednu dvacetiletku, ale Západ při absenci chápání Zákona času ani jinak jednat nemůže. Celé 20.století uvažoval v periodách 20 let a tak v tom pokračuje. To není životaschopná civilizace , je jen otázkou času, kdy vymizí (afrikanizace?) . Otázkou je, zda Německo je či není "Západem" .Geograficky možná, ale kulturně ?


Logický průběh. Vůbec bych to nehodnotil teď a tady, ta trajektorie bude ještě složitá. Tady nejde o to KDO, ale zda Dukovany BUDOU či NEBUDOU. Dukovany jsou paralela s Nordstream2- tedy z hlediska globálních cílů. Cílem je slabá Evropa , pomocí deindustrializace a migrace. Z toho resultuje snažší udržení atlantického vazalství. Je to samozřejmě zase řešení na jednu dvacetiletku, ale Západ při absenci chápání Zákona času ani jinak jednat nemůže. Celé 20.století uvažoval v periodách 20 let a tak v tom pokračuje. To není životaschopná civilizace , je jen otázkou času, kdy vymizí (afrikanizace?) . Otázkou je, zda Německo je či není "Západem" .Geograficky možná, ale kulturně ?

zrejme o to vobec islo. Tak ako bol Necas odideny svojho casu tiez


zrejme o to vobec islo. Tak ako bol Necas odideny svojho casu tiez

taktici vykřikují, stratégové mlčí a konceptuálové přemýšlejí v předstihu.To, co teď vypadá jako síla, bude za nějakou dobu velkou slabinou. Ale to taktikům nevadí, ti žijí dneškem.
Středa bude klíčová , pak to začne splaskávat. Za Aljošu už slouží mše , konečně si splní svůj velký sen a zdechne v pravou chvíli.


taktici vykřikují, stratégové mlčí a konceptuálové přemýšlejí v předstihu.To, co teď vypadá jako síla, bude za nějakou dobu velkou slabinou. Ale to taktikům nevadí, ti žijí dneškem. Středa bude klíčová , pak to začne splaskávat. Za Aljošu už slouží mše , konečně si splní svůj velký sen a zdechne v pravou chvíli.

Rosatom ľutuje rozhodnutie Českej republiky vylúčiť spoločnosť z tendra na JE Dukovany
Štátna korporácia považuje toto rozhodnutie za netrhové a politicky zaujaté


Vylúčenie spoločnosti Rosatom z tendra na rozšírenie jadrovej elektrárne Dukovany v Českej republike je netrhovým a politicky angažovaným rozhodnutím. Uvádza sa to v správe štátnej korporácie distribuovanej v pondelok večer.


„Vylúčenie spoločnosti Rosatom z tendra na rozšírenie jadrovej elektrárne Dukovany v Českej republike je netrhové, politicky zaujaté rozhodnutie, ktoré neprispieva k rozvoju vzájomne výhodnej spolupráce v jadrovom priemysle medzi našimi krajinami,“ správa hovorí. České jadrové a priemyselné komplexy mali vážne vyhliadky na rozvoj vzájomne výhodného partnerstva nielen v Českej republike, ale aj v rámci spoločnej práce v tretích krajinách. “


Rosatom poznamenáva, že ruský návrh na rozšírenie jadrovej elektrárne Dukovany implikoval zapojenie stoviek českých a európskych spoločností do projektu, „v rámci ktorého by bolo možné uzatvárať zmluvy za miliardy eur“. „Vylúčením spoločnosti Rosatom z výberového konania teda české orgány vylučujú predovšetkým svoje národné odvetvie,“ dodala štátna spoločnosť.


Česká vláda 19. apríla rozhodla o vylúčení spoločnosti Rosatom zo zoznamu uchádzačov o výstavbu nového energetického bloku v jadrovej elektrárni Dukovany na východe republiky. Predchádzalo tomu vyhlásenie českého premiéra Andreja Babiša za vyradenie spoločnosti Rosatom z pripravovaného tendra na výstavbu energetického bloku v JE Dukovany po objasnení okolností výbuchov v muničných skladoch v obci Vrbetice pri meste Vrbetice. Zlín na východe republiky v roku 2014, do ktorého sú podľa českých úradov zapojené ruské špeciálne služby.


Predtým sa uvádzalo, že 29. marca česká vláda na návrh ministerstva priemyslu a obchodu zaradila medzi uchádzačov o účasť v tendri spoločnosti Rosatom, Westinghouse, EDF, KHNP. Ale už 19. apríla podpredseda vlády a minister priemyslu a obchodu Českej republiky Karel Gavlicek novinárom povedal, že do tendra budú pozvané spoločnosti z Francúzska, Južnej Kórey a Spojených štátov, ale nie Rosatom.


História spolupráce


Rosatom poznamenáva, že za viac ako 65 rokov spolupráce v Českej republike bolo spoločne postavených šesť energetických blokov, ktoré spoľahlivo a bezpečne zaisťujú energetickú sebestačnosť krajiny, a české spoločnosti získali jedinečné skúsenosti s výrobou komponentov a zariadení pre reaktory VVER a ich dodávky do zariadení Rosatom po celom svete.


Štátna korporácia poznamenáva, že Rosatom vždy podporoval spravodlivú trhovú súťaž, ktorá zákazníkom zaručuje najlepšiu technologickú ponuku za najatraktívnejšiu cenu.


Rosatom pôsobí vo viac ako 50 krajinách sveta a plní zmluvné záväzky voči všetkým partnerom, vrátane českých spoločností.


"Sme presvedčení, že vzťahy v oblasti jadrovej energie by mali byť mimo politiky," zhrnula štátna korporácia.
https://tass.ru/ekonomika/11190773


**Rosatom ľutuje rozhodnutie Českej republiky vylúčiť spoločnosť z tendra na JE Dukovany** Štátna korporácia považuje toto rozhodnutie za netrhové a politicky zaujaté Vylúčenie spoločnosti Rosatom z tendra na rozšírenie jadrovej elektrárne Dukovany v Českej republike je netrhovým a politicky angažovaným rozhodnutím. Uvádza sa to v správe štátnej korporácie distribuovanej v pondelok večer. „Vylúčenie spoločnosti Rosatom z tendra na rozšírenie jadrovej elektrárne Dukovany v Českej republike je netrhové, politicky zaujaté rozhodnutie, ktoré neprispieva k rozvoju vzájomne výhodnej spolupráce v jadrovom priemysle medzi našimi krajinami,“ správa hovorí. České jadrové a priemyselné komplexy mali vážne vyhliadky na rozvoj vzájomne výhodného partnerstva nielen v Českej republike, ale aj v rámci spoločnej práce v tretích krajinách. “ Rosatom poznamenáva, že ruský návrh na rozšírenie jadrovej elektrárne Dukovany implikoval zapojenie stoviek českých a európskych spoločností do projektu, „v rámci ktorého by bolo možné uzatvárať zmluvy za miliardy eur“. „Vylúčením spoločnosti Rosatom z výberového konania teda české orgány vylučujú predovšetkým svoje národné odvetvie,“ dodala štátna spoločnosť. Česká vláda 19. apríla rozhodla o vylúčení spoločnosti Rosatom zo zoznamu uchádzačov o výstavbu nového energetického bloku v jadrovej elektrárni Dukovany na východe republiky. Predchádzalo tomu vyhlásenie českého premiéra Andreja Babiša za vyradenie spoločnosti Rosatom z pripravovaného tendra na výstavbu energetického bloku v JE Dukovany po objasnení okolností výbuchov v muničných skladoch v obci Vrbetice pri meste Vrbetice. Zlín na východe republiky v roku 2014, do ktorého sú podľa českých úradov zapojené ruské špeciálne služby. Predtým sa uvádzalo, že 29. marca česká vláda na návrh ministerstva priemyslu a obchodu zaradila medzi uchádzačov o účasť v tendri spoločnosti Rosatom, Westinghouse, EDF, KHNP. Ale už 19. apríla podpredseda vlády a minister priemyslu a obchodu Českej republiky Karel Gavlicek novinárom povedal, že do tendra budú pozvané spoločnosti z Francúzska, Južnej Kórey a Spojených štátov, ale nie Rosatom. História spolupráce Rosatom poznamenáva, že za viac ako 65 rokov spolupráce v Českej republike bolo spoločne postavených šesť energetických blokov, ktoré spoľahlivo a bezpečne zaisťujú energetickú sebestačnosť krajiny, a české spoločnosti získali jedinečné skúsenosti s výrobou komponentov a zariadení pre reaktory VVER a ich dodávky do zariadení Rosatom po celom svete. Štátna korporácia poznamenáva, že Rosatom vždy podporoval spravodlivú trhovú súťaž, ktorá zákazníkom zaručuje najlepšiu technologickú ponuku za najatraktívnejšiu cenu. Rosatom pôsobí vo viac ako 50 krajinách sveta a plní zmluvné záväzky voči všetkým partnerom, vrátane českých spoločností. "Sme presvedčení, že vzťahy v oblasti jadrovej energie by mali byť mimo politiky," zhrnula štátna korporácia. https://tass.ru/ekonomika/11190773

Poslechněte si toho naprdlýho Ostrecova. Jsou to šťavnatý tři minuty a pro mě úplně jiný "pucle"


Энергетические проблемы человечества - Игорь Острецов на ММСЭФ 12.04.2019
https://www.youtube.com/watch?v=InAc1Buva8A&t=1s


a tady se tomu věnuje trochu podrobněji...kdyby byl zájem
Игорь Острецов о технологическом тупике атомной энергетики
https://www.youtube.com/watch?v=8rAB-SZ6rqA&t=547s


a nakonec...
V Kurčatovském institutu byl spuštěn nejvýkonnější neutronový zdroj


Poslechněte si toho naprdlýho Ostrecova. Jsou to šťavnatý tři minuty a pro mě úplně jiný "pucle" _Энергетические проблемы человечества - Игорь Острецов на ММСЭФ 12.04.2019_ https://www.youtube.com/watch?v=InAc1Buva8A&t=1s a tady se tomu věnuje trochu podrobněji...kdyby byl zájem _Игорь Острецов о технологическом тупике атомной энергетики_ https://www.youtube.com/watch?v=8rAB-SZ6rqA&t=547s a nakonec... [V Kurčatovském institutu byl spuštěn nejvýkonnější neutronový zdroj](https://allforpower.cz/jaderna-energetika/v-kurcatovskem-institutu-byl-spusten-nejvykonnejsi-neutronovy-zdroj-na-svete-335)

Vedi.Vini......

Upravené 20. 4. 2021 o 02:04
920
7
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept