Zahraničná politika
Rusko má v úmysle odstúpiť od projektu Medzinárodnej vesmírnej stanice

**Rusko má v úmysle odstúpiť od projektu Medzinárodnej vesmírnej stanice


Podpredseda vlády Jurij Borisov vo vysielaní televízneho kanálu „Rusko 1“ v programe „Moskva“. Kremeľ. Putin “uviedol, že Rusko sa chystá od roku 2025 odstúpiť od projektu Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS).
Podľa Borisova má ruská strana v úmysle oznámiť medzinárodným partnerom svoje rozhodnutie.


Je potrebné poznamenať, že v tejto súvislosti Rusko plánuje začať s vytváraním novej národnej orbitálnej stanice.
Príslušné rozhodnutie bolo prijaté 12. apríla, v deň kozmonautiky, na stretnutí s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.
https://russian.rt.com/russia/news/854070-rossiya-vyhod-proekt-mks


**Rusko má v úmysle odstúpiť od projektu Medzinárodnej vesmírnej stanice ====================================================================== Podpredseda vlády Jurij Borisov vo vysielaní televízneho kanálu „Rusko 1“ v programe „Moskva“. Kremeľ. Putin “uviedol, že Rusko sa chystá od roku 2025 odstúpiť od projektu Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS). Podľa Borisova má ruská strana v úmysle oznámiť medzinárodným partnerom svoje rozhodnutie. Je potrebné poznamenať, že v tejto súvislosti Rusko plánuje začať s vytváraním novej národnej orbitálnej stanice. Príslušné rozhodnutie bolo prijaté 12. apríla, v deň kozmonautiky, na stretnutí s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. https://russian.rt.com/russia/news/854070-rossiya-vyhod-proekt-mks
Upravené 18. 4. 2021 o 15:07

Rusko plánuje začať s vytváraním novej národnej orbitálnej stanice

V tom pripade kolektivny zapad moze zabudnut na nejaky vesmirny priemysel. Vlastne vesmirne technologie maju podla dostupnych zdrojov na urovni Gagarinovej ery ak vobec. Poslednych xy rokov lietaju na ISS bud ako spolupasazieri na Sojuzoch alebo ked sa im podari nieco vypustit tak tu plechovicu tlacia zakupene ruske RD-180tky(motory).


[quote="pid:12023, uid:12"]Rusko plánuje začať s vytváraním novej národnej orbitálnej stanice[/quote] V tom pripade kolektivny zapad moze zabudnut na nejaky vesmirny priemysel. Vlastne vesmirne technologie maju podla dostupnych zdrojov na urovni Gagarinovej ery ak vobec. Poslednych xy rokov lietaju na ISS bud ako spolupasazieri na Sojuzoch alebo ked sa im podari nieco vypustit tak tu plechovicu tlacia zakupene ruske RD-180tky(motory).

Je potrebné poznamenať, že v tejto súvislosti Rusko plánuje začať s vytváraním novej národnej orbitálnej stanice.


Už dlhšie sa o tom šuškalo na ruskom webe a som rád. Teraz sa v plnej nahote ukáže, že EU a spol sa do vesmíru pozrie jedine pri skoku na trampolíne ! smile


[quote="pid:12023, uid:12"]Je potrebné poznamenať, že v tejto súvislosti Rusko plánuje začať s vytváraním novej národnej orbitálnej stanice.[/quote] Už dlhšie sa o tom šuškalo na ruskom webe a som rád. Teraz sa v plnej nahote ukáže, že EU a spol sa do vesmíru pozrie jedine pri skoku na trampolíne ! :)

Krása.


Také pekná nesymetrická odpoveď na predchádzajúce vyhrážky.


Možno preto tak kvičia teraz. Rozatomu treba zastaviť práce na "subdodávkach" do europy.


Myslím že klan čo drží rozatom dostane od Ruského štátu ponuku ktorá sa neodmieta. Cez prísne sledovaný investičný fond budú musieť postaviť pár reaktorov BN1200 v Rusku.


Krása. Také pekná nesymetrická odpoveď na predchádzajúce vyhrážky. Možno preto tak kvičia teraz. Rozatomu treba zastaviť práce na "subdodávkach" do europy. Myslím že klan čo drží rozatom dostane od Ruského štátu ponuku ktorá sa neodmieta. Cez prísne sledovaný investičný fond budú musieť postaviť pár reaktorov BN1200 v Rusku.

Je potrebné poznamenať, že v tejto súvislosti Rusko plánuje začať s vytváraním novej národnej orbitálnej stanice.


Spolu s Číňanmi a Indmi?


[quote="pid:12023, uid:12"]Je potrebné poznamenať, že v tejto súvislosti Rusko plánuje začať s vytváraním novej národnej orbitálnej stanice.[/quote] Spolu s Číňanmi a Indmi?

Moderátor

Spolu s Číňanmi a Indmi?


Možné dielčie a nepodstatné veci bude riešiť aj s Čínou a Indiou. Myslím si, že gro projektu bude komplet ruská produkcia a ruské ( veľmi bohaté ) skúsenosti. 100 % software bude čisto ruská záležitosť.
Tento projekt bude veľmi nákladný ale na druhej strane zamestná veľa odborníkov a dá šancu mladej generácie ktorej ponúkne riešenie a skvelú budúcnosť. Takto sa Rusko ochráni pred únikom mozgov a bude si budovať svoje vlastné kádre.


Trošku odbočím ale týmto som presvedčený, že prvým človekom na Mesiaci bude občan Ruskej federácie a ešte za nášho života sa tejto mimoriadnej udalosti staneme svedkami.


[quote="pid:12071, uid:7"]Spolu s Číňanmi a Indmi?[/quote] Možné dielčie a nepodstatné veci bude riešiť aj s Čínou a Indiou. Myslím si, že gro projektu bude komplet ruská produkcia a ruské ( veľmi bohaté ) skúsenosti. 100 % software bude čisto ruská záležitosť. Tento projekt bude veľmi nákladný ale na druhej strane zamestná veľa odborníkov a dá šancu mladej generácie ktorej ponúkne riešenie a skvelú budúcnosť. Takto sa Rusko ochráni pred únikom mozgov a bude si budovať svoje vlastné kádre. Trošku odbočím ale týmto som presvedčený, že prvým človekom na Mesiaci bude občan Ruskej federácie a ešte za nášho života sa tejto mimoriadnej udalosti staneme svedkami.

Spolu s Číňanmi a Indmi?

Mozna ....nejake casti, ...ale po zkusenostech si to urcite pohlidaji....nebot kdo bude kontrolovat vesmir ten bude kontrolovat maticku zemi.
Rozhodne je to krok spravnym smerem.... mozna to meli udelat jiz drive ale asi nemohli, nebot za stareho rezimu byli podepsany urcite smlouvy, ktere se musi dodrzet...
...otazkou zustava.?? kolik spolupraci ziskalii a kolik ztratili ale o tom by mohli vypravet zasveceni lide a ti k nam na diskusi neprijdou.


[quote="pid:12071, uid:7"]Spolu s Číňanmi a Indmi?[/quote] Mozna ....nejake casti, ...ale po zkusenostech si to urcite pohlidaji....nebot kdo bude kontrolovat vesmir ten bude kontrolovat maticku zemi. Rozhodne je to krok spravnym smerem.... mozna to meli udelat jiz drive ale asi nemohli, nebot za stareho rezimu byli podepsany urcite smlouvy, ktere se musi dodrzet... ...otazkou zustava.?? kolik spolupraci ziskalii a kolik ztratili ale o tom by mohli vypravet zasveceni lide a ti k nam na diskusi neprijdou.

Možno je to krajný dátum ( rok: 2025) keď skončí svoju činnosť aj súčasný šéf Roskozmosu - Rogozin.


Možno je to krajný dátum ( rok: 2025) keď skončí svoju činnosť aj súčasný šéf Roskozmosu - Rogozin.

Rusko má v úmysle odstúpiť od projektu Medzinárodnej vesmírnej stanice


Zatím je formulace opatrná "Rusko má v úmyslu" ne "Rusko odstupuje".


To je hrozba čistého KO pro USA, co světového hegemona, konec jejich vesmírného programu. Takový krok by mohl být proveden jedině se souhlasem GP, to je konec hry šachmat pro světového četníka (to snad pochopí i "brm brm" Clintoni).


[quote="pid:12023, uid:12"]Rusko má v úmysle odstúpiť od projektu Medzinárodnej vesmírnej stanice[/quote] Zatím je formulace opatrná "Rusko má v úmyslu" ne "Rusko odstupuje". To je hrozba čistého KO pro USA, co světového hegemona, konec jejich vesmírného programu. Takový krok by mohl být proveden jedině se souhlasem GP, to je konec hry šachmat pro světového četníka (to snad pochopí i "brm brm" Clintoni).

To je hrozba čistého KO pro USA, co světového hegemona, konec jejich vesmírného programu.
Pak by se logicky mohla rozjet celosvětová diskuze o americkém lunárním programu.


[quote="pid:12107, uid:426"]To je hrozba čistého KO pro USA, co světového hegemona, konec jejich vesmírného programu.[/quote]Pak by se logicky mohla rozjet celosvětová diskuze o americkém lunárním programu.

Každým okamžikem čekám, kdy se objeví důkazy z Ruska o tom, že Ami na měsíci prostě nebyli. S rostoucí suverenizací Ruska se tento okamžik blíží stále rychleji. Jednou to přijít musí a bude to rána, která v očích veřejnosti totálně odepíše RSA. Otázky např. ohledně pádu dvojičat se poté budou nabízet samy.


Každým okamžikem čekám, kdy se objeví důkazy z Ruska o tom, že Ami na měsíci prostě nebyli. S rostoucí suverenizací Ruska se tento okamžik blíží stále rychleji. Jednou to přijít musí a bude to rána, která v očích veřejnosti totálně odepíše RSA. Otázky např. ohledně pádu dvojičat se poté budou nabízet samy.

Každým okamžikem čekám, kdy se objeví důkazy z Ruska o tom, že Ami na měsíci prostě nebyli.

Precitaj si Svet krivych zrkadiel I. od Pjakina. Tych dokazov co uvadza je kopec. Aj v trochu sirsich suvislostiach - co za to dostal Chrusčov&Co apod. Ale taky zaklad pre bezne pouzitie v diskusii: Ked boli Amici na mesiaci,preco nedokazu vyletiet s vlastnymi motormi na ISS. Ta je od Zeme iba 400km,kdezto mesiac cez 380tis km. To by mala byt pre nich brnkacka. Dalej ak su pochybnosti o lete do vesmiru,preco nedaju par gramov mesacnej horniny na vyskum svetu alebo preco sa zahadne "stratili" z archivu NASA originalne fotky a filmy z Mesiaca? V podstate, cela ta parodia na vesmirne lety v USA s "loziacimi muchami" v kozme po kozmickej lodi len odzrkadluje kam az daleko sa dostali s kozmickymi technologiami smile .


[quote="pid:12115, uid:19"]Každým okamžikem čekám, kdy se objeví důkazy z Ruska o tom, že Ami na měsíci prostě nebyli.[/quote] Precitaj si Svet krivych zrkadiel I. od Pjakina. Tych dokazov co uvadza je kopec. Aj v trochu sirsich suvislostiach - co za to dostal Chrusčov&Co apod. Ale taky zaklad pre bezne pouzitie v diskusii: Ked boli Amici na mesiaci,preco nedokazu vyletiet s vlastnymi motormi na ISS. Ta je od Zeme iba 400km,kdezto mesiac cez 380tis km. To by mala byt pre nich brnkacka. Dalej ak su pochybnosti o lete do vesmiru,preco nedaju par gramov mesacnej horniny na vyskum svetu alebo preco sa zahadne "stratili" z archivu NASA originalne fotky a filmy z Mesiaca? V podstate, cela ta parodia na vesmirne lety v USA s "loziacimi muchami" v kozme po kozmickej lodi len odzrkadluje kam az daleko sa dostali s kozmickymi technologiami :D .

Ale jo, tohle já jelene vím, OSKZ 1 mám už skoro dočtenou, v týdnu mi přišla dvojka. :-). Důkazy jsou, ale musí je ozvučit někdo povolanější, aby to mělo váhu. Pro mě zatím největší důkaz je ten, že při přistání modulu se vlivem působení proudových motorů nerozvířil měsíční prach. :-)


Ale jo, tohle já jelene vím, OSKZ 1 mám už skoro dočtenou, v týdnu mi přišla dvojka. :-). Důkazy jsou, ale musí je ozvučit někdo povolanější, aby to mělo váhu. Pro mě zatím největší důkaz je ten, že při přistání modulu se vlivem působení proudových motorů nerozvířil měsíční prach. :-)
Upravené 18. 4. 2021 o 23:06

Důkazy jsou, ale musí je ozvučit někdo povolanější

Myslim,ze pre zaciatok staci aj takto. Slova maju velku silu. Bez vseobecneho povedomia o tejto teme s tym nikto nikdy nevyjde na svetlo sveta v nasich koncinach. Kedze je to sprisahanie na glob.urovni, tak kriticke mnozsto ludi o tom uvazujuc musi presiahnut poriadne velku masu ludi a az nasledne to praskne smile .


[quote="pid:12121, uid:19"]Důkazy jsou, ale musí je ozvučit někdo povolanější[/quote] Myslim,ze pre zaciatok staci aj takto. Slova maju velku silu. Bez vseobecneho povedomia o tejto teme s tym nikto nikdy nevyjde na svetlo sveta v nasich koncinach. Kedze je to sprisahanie na glob.urovni, tak kriticke mnozsto ludi o tom uvazujuc musi presiahnut poriadne velku masu ludi a az nasledne to praskne :) .

Čo chýba v tejto správe je zdôvodnenie tohoto kroku. Ozvučili to jasne a pustili to aj v Slovenskom rozhlase - po roku 2025 Rusko očakáva lavínovitý kolaps mnohých odvetví hospodárstva.


Bum, cisár je nahý.


Čo chýba v tejto správe je zdôvodnenie tohoto kroku. Ozvučili to jasne a pustili to aj v Slovenskom rozhlase - po roku 2025 Rusko očakáva lavínovitý kolaps mnohých odvetví hospodárstva. Bum, cisár je nahý.

Moderátor

po roku 2025


V skutočnosti myslia do roku 2025...


[quote="pid:12144, uid:127"]po roku 2025[/quote] V skutočnosti myslia do roku 2025...

Moderátor

V skutočnosti myslia do roku 2025...


Áno, tiež som to tak pochopil.


[quote="pid:12151, uid:7"]V skutočnosti myslia do roku 2025...[/quote] Áno, tiež som to tak pochopil.

Moderátor

Precitaj si Svet krivych zrkadiel I. od Pjakina.


Včera na Hnojke dali paródiu Prvý človek z holyúdu. Bola to skvelá prehliadka neschopnosti organizovať vesmírny program a zrazu na prvý pokus dali nielen dolet na Mesiac, ale aj 3x zostykovanie lunárneho modulu bez dohľadu pozemného personálu a pristátie na Mesiaci postojačky riadenou stanicou? Rozprávky majú väčšiu cenu, kto bol v Houstone v múzeu NASA a videl tie alobalové moduly, ktorými "pristáli" v nevadskej púšti v tieni Kozoroha 1 mi isto dá za pravdu. Do toho by príčetný človek nesadol ani omylom.


[quote="pid:12120, uid:248"]Precitaj si Svet krivych zrkadiel I. od Pjakina.[/quote] Včera na Hnojke dali paródiu Prvý človek z holyúdu. Bola to skvelá prehliadka neschopnosti organizovať vesmírny program a zrazu na prvý pokus dali nielen dolet na Mesiac, ale aj 3x zostykovanie lunárneho modulu bez dohľadu pozemného personálu a pristátie na Mesiaci postojačky riadenou stanicou? Rozprávky majú väčšiu cenu, kto bol v Houstone v múzeu NASA a videl tie alobalové moduly, ktorými "pristáli" v nevadskej púšti v tieni Kozoroha 1 mi isto dá za pravdu. Do toho by príčetný človek nesadol ani omylom.

Ruský vesmírny rýchlik, video vyšlo v piatok 16. apríla 2021


Opět další ověření faktů ozvučených V.V.Pjakinem. Zde v tom, že v Rusku nejsou "umělci", kteří by hájili národní zájmy. Rus je prostě dle západu "vidlák" a oni ho tak vyobrazují a děti a mládež to pak z takových klipů nasávají.


[quote="pid:12119, uid:48"]Ruský vesmírny rýchlik, video vyšlo v piatok 16. apríla 2021[/quote] Opět další ověření faktů ozvučených V.V.Pjakinem. Zde v tom, že v Rusku nejsou "umělci", kteří by hájili národní zájmy. Rus je prostě dle západu "vidlák" a oni ho tak vyobrazují a děti a mládež to pak z takových klipů nasávají.

Ruská vesmírna stanica môže byť použitá na prieskum Mesiaca
Rusko je schopné nezávisle postaviť takúto stanicu, uviedol podpredseda vlády Jurij Borisov


Budúca národná vesmírna stanica Ruskej federácie môže byť použitá ako prekladisko pre prieskum Mesiaca a mesačného vesmíru. Uviedol to v pondelok podpredseda vlády Ruskej federácie Jurij Borisov v éteri televízneho kanálu „Rusko-1“. "Samozrejme, je to jedna z nových funkcií. A možno sa to berie veľmi vážne, stanica je ako akýsi prestupný bod, taký medzistupňový, najmä pre lety a prieskum Mesiaca a blízkeho lunárneho priestoru." , “Povedal Borisov.


Uviedol, že Rusko je schopné postaviť takúto stanicu samo. „Určite to vezmeme, ale sami si to stiahneme,“ odpovedal Borisov na otázku, či si Ruská federácia postaví stanicu svojpomocne alebo si niekoho vezme za partnera, ak niekto vyjadrí želanie.


Situácia, ktorá sa vyvinie na ISS, môže v budúcnosti viesť k vážnym následkom až ku katastrofe, uviedol podpredseda vlády. "Nemôžeme ohroziť život [astronautov]. Situácia, ktorá je dnes spojená so starnutím štruktúry, železa, môže mať nezvratné následky - pred katastrofou. To nesmie byť pripustené," uviedol Borisov s odvolaním sa na potreba vytvorenia ruskej vesmírnej stanice.


Tiež uviedol, že nová stanica by mohla byť umiestnená vyššie ako Medzinárodná vesmírna stanica, to znamená, že by mohla byť na vysokej obežnej dráhe. „Musíme stúpať vyššie. <...> To nám umožní čo najviac vidieť ruské územie, a najmä, čo je veľmi dôležité, polárne oblasti, a to súvisí aj s rozvojom Severného mora. Trasa, “povedal.


https://tass.ru/kosmos/11190193


**Rusk&aacute; vesm&iacute;rna stanica m&ocirc;že byť použit&aacute; na prieskum Mesiaca** Rusko je schopn&eacute; nez&aacute;visle postaviť tak&uacute;to stanicu, uviedol podpredseda vl&aacute;dy Jurij Borisov Bud&uacute;ca n&aacute;rodn&aacute; vesm&iacute;rna stanica Ruskej feder&aacute;cie m&ocirc;že byť použit&aacute; ako prekladisko pre prieskum Mesiaca a mesačn&eacute;ho vesm&iacute;ru. Uviedol to v pondelok podpredseda vl&aacute;dy Ruskej feder&aacute;cie Jurij Borisov v &eacute;teri telev&iacute;zneho kan&aacute;lu &bdquo;Rusko-1&ldquo;. &quot;Samozrejme, je to jedna z nov&yacute;ch funkci&iacute;. A možno sa to berie veľmi v&aacute;žne, stanica je ako ak&yacute;si prestupn&yacute; bod, tak&yacute; medzistupňov&yacute;, najm&auml; pre lety a prieskum Mesiaca a bl&iacute;zkeho lun&aacute;rneho priestoru.&quot; , &ldquo;Povedal Borisov. Uviedol, že Rusko je schopn&eacute; postaviť tak&uacute;to stanicu samo. &bdquo;Určite to vezmeme, ale sami si to stiahneme,&ldquo; odpovedal Borisov na ot&aacute;zku, či si Rusk&aacute; feder&aacute;cia postav&iacute; stanicu svojpomocne alebo si niekoho vezme za partnera, ak niekto vyjadr&iacute; želanie. Situ&aacute;cia, ktor&aacute; sa vyvinie na ISS, m&ocirc;že v bud&uacute;cnosti viesť k v&aacute;žnym n&aacute;sledkom až ku katastrofe, uviedol podpredseda vl&aacute;dy. &quot;Nem&ocirc;žeme ohroziť život [astronautov]. Situ&aacute;cia, ktor&aacute; je dnes spojen&aacute; so starnut&iacute;m &scaron;trukt&uacute;ry, železa, m&ocirc;že mať nezvratn&eacute; n&aacute;sledky - pred katastrofou. To nesmie byť pripusten&eacute;,&quot; uviedol Borisov s odvolan&iacute;m sa na potreba vytvorenia ruskej vesm&iacute;rnej stanice. Tiež uviedol, že nov&aacute; stanica by mohla byť umiestnen&aacute; vy&scaron;&scaron;ie ako Medzin&aacute;rodn&aacute; vesm&iacute;rna stanica, to znamen&aacute;, že by mohla byť na vysokej obežnej dr&aacute;he. &bdquo;Mus&iacute;me st&uacute;pať vy&scaron;&scaron;ie. &lt;...&gt; To n&aacute;m umožn&iacute; čo najviac vidieť rusk&eacute; &uacute;zemie, a najm&auml;, čo je veľmi d&ocirc;ležit&eacute;, pol&aacute;rne oblasti, a to s&uacute;vis&iacute; aj s rozvojom Severn&eacute;ho mora. Trasa, &ldquo;povedal. https://tass.ru/kosmos/11190193
1.87k
20
13
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept