História
Vědci nalezli 2000 let stará zrcadla na „provedení do posmrtného života“.
Y

Ve starověké hrobce v Číně bylo objeveno více než 80 bronzových zrcadel vyrobených během dynastie Západních Chanů. Vědci byli překvapeni skutečností, že ačkoli jsou zrcadla stará asi 2 000 let, mnoho z nich stále odráží světlo a na některých je možné vidět hieroglyfy.
Vědci se domnívají, že nalezené hrobky patřily zástupcům vyšší třídy. Vyplývá to z historických písemných pramenů. Z nich je známo, že císař Liou Fu-tchun, zakladatel dynastie Chan (206 př. n. l. - 220 n. l.), vytvořil jakési zvláštní město výhradně pro aristokraty.
Udělal to, aby je lépe kontroloval. Luxusní rezidence se nacházely čtyři kilometry od nalezené hrobky. Archeologové proto předpokládají, že zde byli pohřbeni obyvatelé tohoto elitního města.
Souvislost s Egyptem a planovanym novym mestem pro elitu?
https://cz.sputniknews.com/svet/2021041613488824-vedci-nalezli-2000-let-stara-zrcadla-na-provedeni-do-posmrtneho-zivota-vetsina-z-nich-byla-v/


Ve starověké hrobce v Číně bylo objeveno více než 80 bronzových zrcadel vyrobených během dynastie Západních Chanů. Vědci byli překvapeni skutečností, že ačkoli jsou zrcadla stará asi 2 000 let, mnoho z nich stále odráží světlo a na některých je možné vidět hieroglyfy. Vědci se domnívají, že nalezené hrobky patřily zástupcům vyšší třídy. Vyplývá to z historických písemných pramenů. Z nich je známo, že **císař Liou Fu-tchun, zakladatel dynastie Chan (206 př. n. l. - 220 n. l.), vytvořil jakési zvláštní město výhradně pro aristokraty.** **Udělal to, aby je lépe kontroloval. Luxusní rezidence se nacházely čtyři kilometry od nalezené hrobky.** Archeologové proto předpokládají, že zde byli pohřbeni obyvatelé tohoto elitního města. Souvislost s Egyptem a planovanym novym mestem pro elitu? https://cz.sputniknews.com/svet/2021041613488824-vedci-nalezli-2000-let-stara-zrcadla-na-provedeni-do-posmrtneho-zivota-vetsina-z-nich-byla-v/
265
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept