Zdravie a záhrada
Přípravek proti rakovině od Kellnerovy firmy úspěšně prošel preklinickou studií.
Y

Biotechnologická společnost Sotio vlastněná skupinou PPF, kterou založil nedávno zesnulý miliardář Petr Kellner, představila přípravek proti rakovině. Na zasedání Americké asociace pro výzkum rakoviny vědci informovali, že výsledky preklinické studie přípravku SOT102 jsou povzbudivé. Teď jej plánují podat prvním pacientům.
„První klinická studie, která se bude zaměřovat na pacienty s nádorovým onemocněním žaludku a slinivky břišní, je plánována na začátek roku 2022,“ sdělil serveru Novinky ředitel komunikace firmy Sotio Richard Kapsa.
Testování u opic a potkanů podle Kapsy navíc ukázalo, že aplikace přípravku SOT102 v terapeutických dávkách je živými organismy dobře snášena, a to bez významných vedlejších účinků.
https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/2021041313477537-pripravek-proti-rakovine-od-kellnerovy-firmy-uspesne-prosel-preklinickou-studii-brzy-se-zacne/


Biotechnologická společnost Sotio vlastněná skupinou PPF, kterou založil nedávno zesnulý miliardář Petr Kellner, představila přípravek proti rakovině. Na zasedání Americké asociace pro výzkum rakoviny vědci informovali, že výsledky preklinické studie přípravku SOT102 jsou povzbudivé. Teď jej plánují podat prvním pacientům. „První klinická studie, která se bude zaměřovat na pacienty s nádorovým onemocněním žaludku a slinivky břišní, je plánována na začátek roku 2022,“ sdělil serveru Novinky ředitel komunikace firmy Sotio Richard Kapsa. Testování u opic a potkanů podle Kapsy navíc ukázalo, že aplikace přípravku SOT102 v terapeutických dávkách je živými organismy dobře snášena, a to bez významných vedlejších účinků. https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/2021041313477537-pripravek-proti-rakovine-od-kellnerovy-firmy-uspesne-prosel-preklinickou-studii-brzy-se-zacne/
167
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept