Zahraničná politika
Kremeľ oznámil podrobnosti dnešného telefonického rozhovoru medzi Putinom a Bidenom

Kremeľ oznámil podrobnosti telefonického rozhovoru medzi Putinom a Bidenom
Ruský prezident Vladimir Putin a jeho americký náprotivok Joe Biden počas telefonických rozhovorov diskutovali o súčasnom stave rusko-amerických vzťahov a vyjadrili svoju pripravenosť pokračovať v dialógu o najdôležitejších oblastiach zaistenia globálnej bezpečnosti.
Uvádza sa to v správe na webovej stránke Kremľa.


"Obe strany vyjadrili pripravenosť pokračovať v dialógu o najdôležitejších oblastiach zaistenia globálnej bezpečnosti, ktorá by zodpovedala záujmom nielen Ruska a USA, ale celého svetového spoločenstva," uviedol Kremeľ.


Je potrebné poznamenať, že Biden prejavil záujem o normalizáciu stavu vecí na bilaterálnej ceste a nadviazanie stabilnej a predvídateľnej interakcie s akútnymi problémami vrátane zabezpečenia strategickej stability a kontroly zbraní, iránskeho jadrového programu, situácie v Afganistane a globálnych zmien podnebia.


"V tejto súvislosti americký prezident navrhol zvážiť možnosť usporiadania osobného summitu v dohľadnej budúcnosti," poznamenal Kremeľ.


Počas výmeny názorov na vnútornú ukrajinskú krízu Putin načrtol prístupy k politickému urovnaniu založené na minskom balíku opatrení.


Zmluvné strany sa tiež dohodli, že dajú pokyn príslušným oddeleniam, aby vyriešili problémy nastolené počas rozhovoru.


Biden navyše potvrdil svoje skoršie pozvanie Putina na účasť na klimatickom summite, ktorý sa uskutoční 22. - 23. apríla prostredníctvom videokonferencie.
https://russian.rt.com/world/news/852485-putin--baiden-obsuschdenie


Telefonický rozhovor s americkým prezidentom Josephom Bidenom

Z iniciatívy americkej strany prebehol telefonický rozhovor medzi prezidentom Ruskej federácie Vladimirom Putinom a prezidentom Spojených štátov amerických Josephom Bidenom.
Dôkladne sa diskutovalo o súčasnom stave rusko-amerických vzťahov a niektorých aktuálnych aspektoch medzinárodnej agendy. Joseph Biden potvrdil predtým odovzdanú pozvánku ruskému prezidentovi na účasť na klimatickom summite, ktorý sa uskutoční 22. - 23. apríla prostredníctvom videokonferencie.


Obidve strany vyjadrili pripravenosť pokračovať v dialógu o najdôležitejších oblastiach zaistenia globálnej bezpečnosti, ktorá by zodpovedala záujmom nielen Ruska a USA, ale celého svetového spoločenstva. Okrem toho Joseph Biden prejavil záujem o normalizáciu stavu vecí na bilaterálnej ceste a nadviazanie stabilnej a predvídateľnej interakcie pri akútnych problémoch, ako je zabezpečenie strategickej stability a kontroly zbraní, iránsky jadrový program, situácia v Afganistane a globálne zmeny podnebia.
V tejto súvislosti americký prezident navrhol zvážiť možnosť usporiadania osobného summitu v dohľadnej dobe.


Vladimir Putin pri výmene názorov na vnútornú ukrajinskú krízu načrtol prístupy k politickému urovnaniu na základe minského balíka opatrení.


Bolo dohodnuté, že sa príslušným oddeleniam nariadi vypracovať problémy nastolené počas telefonického rozhovoru.
http://kremlin.ru/events/president/news/65360


**Kremeľ oznámil podrobnosti telefonického rozhovoru medzi Putinom a Bidenom** Ruský prezident Vladimir Putin a jeho americký náprotivok Joe Biden počas telefonických rozhovorov diskutovali o súčasnom stave rusko-amerických vzťahov a vyjadrili svoju pripravenosť pokračovať v dialógu o najdôležitejších oblastiach zaistenia globálnej bezpečnosti. Uvádza sa to v správe na webovej stránke Kremľa. "Obe strany vyjadrili pripravenosť pokračovať v dialógu o najdôležitejších oblastiach zaistenia globálnej bezpečnosti, ktorá by zodpovedala záujmom nielen Ruska a USA, ale celého svetového spoločenstva," uviedol Kremeľ. Je potrebné poznamenať, že Biden prejavil záujem o normalizáciu stavu vecí na bilaterálnej ceste a nadviazanie stabilnej a predvídateľnej interakcie s akútnymi problémami vrátane zabezpečenia strategickej stability a kontroly zbraní, iránskeho jadrového programu, situácie v Afganistane a globálnych zmien podnebia. "V tejto súvislosti americký prezident navrhol zvážiť možnosť usporiadania osobného summitu v dohľadnej budúcnosti," poznamenal Kremeľ. Počas výmeny názorov na vnútornú ukrajinskú krízu Putin načrtol prístupy k politickému urovnaniu založené na minskom balíku opatrení. Zmluvné strany sa tiež dohodli, že dajú pokyn príslušným oddeleniam, aby vyriešili problémy nastolené počas rozhovoru. Biden navyše potvrdil svoje skoršie pozvanie Putina na účasť na klimatickom summite, ktorý sa uskutoční 22. - 23. apríla prostredníctvom videokonferencie. https://russian.rt.com/world/news/852485-putin--baiden-obsuschdenie **Telefonický rozhovor s americkým prezidentom Josephom Bidenom ** Z iniciatívy americkej strany prebehol telefonický rozhovor medzi prezidentom Ruskej federácie Vladimirom Putinom a prezidentom Spojených štátov amerických Josephom Bidenom. Dôkladne sa diskutovalo o súčasnom stave rusko-amerických vzťahov a niektorých aktuálnych aspektoch medzinárodnej agendy. Joseph Biden potvrdil predtým odovzdanú pozvánku ruskému prezidentovi na účasť na klimatickom summite, ktorý sa uskutoční 22. - 23. apríla prostredníctvom videokonferencie. Obidve strany vyjadrili pripravenosť pokračovať v dialógu o najdôležitejších oblastiach zaistenia globálnej bezpečnosti, ktorá by zodpovedala záujmom nielen Ruska a USA, ale celého svetového spoločenstva. Okrem toho Joseph Biden prejavil záujem o normalizáciu stavu vecí na bilaterálnej ceste a nadviazanie stabilnej a predvídateľnej interakcie pri akútnych problémoch, ako je zabezpečenie strategickej stability a kontroly zbraní, iránsky jadrový program, situácia v Afganistane a globálne zmeny podnebia. V tejto súvislosti americký prezident navrhol zvážiť možnosť usporiadania osobného summitu v dohľadnej dobe. Vladimir Putin pri výmene názorov na vnútornú ukrajinskú krízu načrtol prístupy k politickému urovnaniu na základe minského balíka opatrení. Bolo dohodnuté, že sa príslušným oddeleniam nariadi vypracovať problémy nastolené počas telefonického rozhovoru. http://kremlin.ru/events/president/news/65360
Upravené 13. 4. 2021 o 18:58

Biden pozval Putina na stretnutie

Americký prezident Joe Biden pozval ruského partnera Vladimira Putina na stretnutie v tretej krajine v nasledujúcich mesiacoch.
Prezident Biden opätovne potvrdil svoj cieľ budovania stabilného a predvídateľného vzťahu s Ruskom v súlade so záujmami USA a v nadchádzajúcich mesiacoch navrhol summit v tretej krajine s cieľom prediskutovať celú škálu problémov, ktorým čelia USA a Rusko, “uvádza sa vo vyhlásení. .


https://russian.rt.com/world/news/852473-baiden-putin-vstrecha


**Biden pozval Putina na stretnutie ** Americký prezident Joe Biden pozval ruského partnera Vladimira Putina na stretnutie v tretej krajine v nasledujúcich mesiacoch. Prezident Biden opätovne potvrdil svoj cieľ budovania stabilného a predvídateľného vzťahu s Ruskom v súlade so záujmami USA a v nadchádzajúcich mesiacoch navrhol summit v tretej krajine s cieľom prediskutovať celú škálu problémov, ktorým čelia USA a Rusko, “uvádza sa vo vyhlásení. . https://russian.rt.com/world/news/852473-baiden-putin-vstrecha

V tejto súvislosti americký prezident navrhol zvážiť možnosť usporiadania osobného summitu v dohľadnej budúcnosti

Někam se mi někde ztratil ňákej zabiják nebo co. Ale už před 120-ti lety...


[quote="pid:11205, uid:12"]V tejto súvislosti americký prezident navrhol zvážiť možnosť usporiadania osobného summitu v dohľadnej budúcnosti[/quote] Někam se mi někde ztratil ňákej zabiják nebo co. Ale už před 120-ti lety...
Upravené 13. 4. 2021 o 20:26

Ale v které zemi?? Toť otázka, nepokládám to za bezpěčné, nevím, prudká změna, najednou z ničeho nic. Nelíbí se mi to!


Ale v které zemi?? Toť otázka, nepokládám to za bezpěčné, nevím, prudká změna, najednou z ničeho nic. Nelíbí se mi to!

Ale v které zemi?? Toť otázka, nepokládám to za bezpěčné, nevím, prudká změna, najednou z ničeho nic. Nelíbí se mi to!


jednoznacne ho chcu zabit ... na internete koluju videa s digitalnym Putinom, kde postava robi rozne veci s tvarou Putina, ktora je digitalizovana a je naozaj velmi verna, cize signal, uz ho vieme nahradit aj kebyze ho nevieme vymenit ... taketo veci su ukazovane vo filmoch bezne (equilibrium a podobne). neverim, ze sa stretnutie uskutocni


[quote="pid:11229, uid:311"]Ale v které zemi?? Toť otázka, nepokládám to za bezpěčné, nevím, prudká změna, najednou z ničeho nic. Nelíbí se mi to![/quote] jednoznacne ho chcu zabit ... na internete koluju videa s digitalnym Putinom, kde postava robi rozne veci s tvarou Putina, ktora je digitalizovana a je naozaj velmi verna, cize signal, uz ho vieme nahradit aj kebyze ho nevieme vymenit ... taketo veci su ukazovane vo filmoch bezne (equilibrium a podobne). neverim, ze sa stretnutie uskutocni

Proboha, Putin nemá nejmenší důvod se Jóžinem scházet. To je divadlo po doručení "Lavrovova memoranda" Kerrymu, když se náhodou potkali na chodbě hotelu v Dillí.
Rusko prostě pokročilo v suverenizaci o několik délek a RSA už nestačí ani reagovat.


Proboha, Putin nemá nejmenší důvod se Jóžinem scházet. To je divadlo po doručení "Lavrovova memoranda" Kerrymu, když se náhodou potkali na chodbě hotelu v Dillí. Rusko prostě pokročilo v suverenizaci o několik délek a RSA už nestačí ani reagovat.

Joe Biden pozval ruského partnera Vladimira Putina na stretnutie v tretej krajine
Pripomína to scénu z filmu Krstný otec, kde preberá riadenie rodiny Michael Corleone. Otec Vito ho pred smrťou varuje, že úhlavný protivník, Don Barzini s nim bude chcieť uzavrieť mier a bude chcieť dojednať stretnutie cez niekoho blízkeho a na tej schôdzi ho budú chcieť zabiť.
A skutočne počas pohrebu ho skontaktuje kápo Sal Tessio so žiadosťou Dona Barziniho o schôdzku na neutrálnej pôde. Samozrejme zradca je prekuknutý a odstránený.
https://www.youtube.com/watch?v=Ic6KR2CcUyA


[quote="pid:11206, uid:12"]Joe Biden pozval ruského partnera Vladimira Putina na stretnutie v tretej krajine[/quote]Pripomína to scénu z filmu Krstný otec, kde preberá riadenie rodiny Michael Corleone. Otec Vito ho pred smrťou varuje, že úhlavný protivník, Don Barzini s nim bude chcieť uzavrieť mier a bude chcieť dojednať stretnutie cez niekoho blízkeho a na tej schôdzi ho budú chcieť zabiť. A skutočne počas pohrebu ho skontaktuje kápo Sal Tessio so žiadosťou Dona Barziniho o schôdzku na neutrálnej pôde. Samozrejme zradca je prekuknutý a odstránený. https://www.youtube.com/watch?v=Ic6KR2CcUyA

Otázky jsou předčasné. Kreml zvažuje Bidenovu nabídku ke schůzce
ČTK
před 4 hodinami


"Za předčasné označil ve středu mluvčí Kremlu úvahy o termínu, místě a možné agendě americko-ruského summitu, jehož uspořádání navrhl americký prezident Joe Biden v úterním telefonickém rozhovoru se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem. Telefonát označil Putinův mluvčí Dmitrij Peskov podle agentury TASS za věcný."


https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/schuzka-bidena-a-putina/r~68c1a0fa9d0a11eb89ccac1f6b220ee8/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=XmEq0d3kqQC-202104141423&dop_id=11272543


Otázky jsou předčasné. Kreml zvažuje Bidenovu nabídku ke schůzce ČTK před 4 hodinami "Za předčasné označil ve středu mluvčí Kremlu úvahy o termínu, místě a možné agendě americko-ruského summitu, jehož uspořádání navrhl americký prezident Joe Biden v úterním telefonickém rozhovoru se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem. Telefonát označil Putinův mluvčí Dmitrij Peskov podle agentury TASS za věcný." https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/schuzka-bidena-a-putina/r~68c1a0fa9d0a11eb89ccac1f6b220ee8/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=XmEq0d3kqQC-202104141423&dop_id=11272543

Peskov: nikto sa nebude ponáhľať s vypracovaním stretnutia medzi Putinom a Bidenom
Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov v éteri Channel One uviedol, že sa nikto nebude ponáhľať s vypracovaním stretnutia medzi ruskými a americkými vodcami Vladimirom Putinom a Joeom Bidenom.


Nie, nikto sa nebude ponáhľať, je dôležité, aby také iniciatívy a slová o potrebe dialógu korelovali so skutočnými činmi, “cituje ho RIA Novosti.


Peskov poznamenal, že Bidenov návrh na stretnutie s Putinom je novou iniciatívou.


Tiež uviedol, že ak USA prijmú sankcie proti Rusku, potom „potom budú slová v menšej miere korelovať s činmi“.


https://russian.rt.com/russia/news/852859-peskov-putin-baiden


Peskov: **nikto sa nebude ponáhľať s vypracovaním stretnutia medzi Putinom a Bidenom** Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov v éteri Channel One uviedol, že sa nikto nebude ponáhľať s vypracovaním stretnutia medzi ruskými a americkými vodcami Vladimirom Putinom a Joeom Bidenom. Nie, nikto sa nebude ponáhľať, je dôležité, aby také iniciatívy a slová o potrebe dialógu korelovali so skutočnými činmi, “cituje ho RIA Novosti. Peskov poznamenal, že Bidenov návrh na stretnutie s Putinom je novou iniciatívou. Tiež uviedol, že ak USA prijmú sankcie proti Rusku, potom „potom budú slová v menšej miere korelovať s činmi“. https://russian.rt.com/russia/news/852859-peskov-putin-baiden

Kremeľ uviedol, že stretnutie Putina a Bidena sa uskutoční v lete


Presný dátum a krajina však zatiaľ nie sú stanovené, uviedol tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov.
Stretnutie prezidentov Ruska a USA Vladimira Putina a Joea Bidena je plánované na letné mesiace, presný dátum a krajina však zatiaľ nie sú stanovené. Oznámil to v pondelok tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov.


"Skutočne zazneli určité návrhy, stále nemôžem potvrdiť dátumy. Zatiaľ neexistujú žiadne dohody o dátumoch. Skutočne hovoríme o letných mesiacoch, musí sa ešte analyzovať <...> mnoho rôznych faktorov, aby sme mohli dosiahnuť nejaké konečné dohody, “uviedol.


„Doteraz nebola menovaná ani jedna krajina [kde sa stretnutie môže uskutočniť],“ uviedol hovorca Kremľa. Peskov zároveň nekomentoval možnosť stretnutia lídrov oboch krajín počas Bidenovho európskeho turné naplánovaného na polovicu júna s tým, že takýto návrh „bol počas telefonického rozhovoru“ medzi prezidentmi.


Putin a Biden mali telefonický rozhovor 13. apríla. Podľa tlačovej služby Bieleho domu predložil Biden myšlienku usporiadania rusko-amerického samitu „v nadchádzajúcich mesiacoch v tretej krajine“. Americký vodca následne objasnil, že na leto pozval svojho ruského partnera na stretnutie v Európe.


https://tass.ru/politika/11244009


**Kremeľ uviedol, že stretnutie Putina a Bidena sa uskutočn&iacute; v lete** Presn&yacute; d&aacute;tum a krajina v&scaron;ak zatiaľ nie s&uacute; stanoven&eacute;, uviedol tlačov&yacute; tajomn&iacute;k rusk&eacute;ho prezidenta Dmitrij Peskov. Stretnutie prezidentov Ruska a USA Vladimira Putina a Joea Bidena je pl&aacute;novan&eacute; na letn&eacute; mesiace, presn&yacute; d&aacute;tum a krajina v&scaron;ak zatiaľ nie s&uacute; stanoven&eacute;. Ozn&aacute;mil to v pondelok tlačov&yacute; tajomn&iacute;k rusk&eacute;ho prezidenta Dmitrij Peskov. &quot;Skutočne zazneli určit&eacute; n&aacute;vrhy, st&aacute;le nem&ocirc;žem potvrdiť d&aacute;tumy. Zatiaľ neexistuj&uacute; žiadne dohody o d&aacute;tumoch. Skutočne hovor&iacute;me o letn&yacute;ch mesiacoch, mus&iacute; sa e&scaron;te analyzovať &lt;...&gt; mnoho r&ocirc;znych faktorov, aby sme mohli dosiahnuť nejak&eacute; konečn&eacute; dohody, &ldquo;uviedol. &bdquo;Doteraz nebola menovan&aacute; ani jedna krajina [kde sa stretnutie m&ocirc;že uskutočniť],&ldquo; uviedol hovorca Kremľa. Peskov z&aacute;roveň nekomentoval možnosť stretnutia l&iacute;drov oboch kraj&iacute;n počas Bidenovho eur&oacute;pskeho turn&eacute; napl&aacute;novan&eacute;ho na polovicu j&uacute;na s t&yacute;m, že tak&yacute;to n&aacute;vrh &bdquo;bol počas telefonick&eacute;ho rozhovoru&ldquo; medzi prezidentmi. Putin a Biden mali telefonick&yacute; rozhovor 13. apr&iacute;la. Podľa tlačovej služby Bieleho domu predložil Biden my&scaron;lienku usporiadania rusko-americk&eacute;ho samitu &bdquo;v nadch&aacute;dzaj&uacute;cich mesiacoch v tretej krajine&ldquo;. Americk&yacute; vodca n&aacute;sledne objasnil, že na leto pozval svojho rusk&eacute;ho partnera na stretnutie v Eur&oacute;pe. https://tass.ru/politika/11244009
1.37k
10
7
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept