Zahraničná politika
provokácie smerom k Rusku - Čierne more

Šojgu ohlásil presun amerických a vojsk NATO k hraniciam s Ruskom


USA a NATO presúvajú svoje jednotky k hraniciam európskeho Ruska, uviedol ruský minister obrany Sergej Šojgu.
„Teraz sú americké jednotky presunuté z kontinentálnych častí Severnej Ameriky cez Atlantik do Európy. V Európe dochádza k pohybu vojsk až k ruským hraniciam, ”uviedol šéf rezortu obrany.


Hlavné sily sú podľa neho sústredené v oblasti Čierneho mora a Pobaltia.
https://russian.rt.com/world/news/852384-ssha-voiska-granicy-rossii


Lavrov:
"Čo robí Rusko na hraniciach s Ukrajinou?
Odpoveď je veľmi jednoduchá: žijeme tam, je to naša krajina.
Čo však americké lode a amrická armáda robia na Ukrajine, tisíce kilometrov od jej vlastného územia- táto otázka zostáva nezodpovedaná..."


https://www.facebook.com/michaela.xena.warrior.princess/videos/4454633341231283


**Šojgu ohlásil presun amerických a vojsk NATO k hraniciam s Ruskom** USA a NATO presúvajú svoje jednotky k hraniciam európskeho Ruska, uviedol ruský minister obrany Sergej Šojgu. „Teraz sú americké jednotky presunuté z kontinentálnych častí Severnej Ameriky cez Atlantik do Európy. V Európe dochádza k pohybu vojsk až k ruským hraniciam, ”uviedol šéf rezortu obrany. Hlavné sily sú podľa neho sústredené v oblasti Čierneho mora a Pobaltia. https://russian.rt.com/world/news/852384-ssha-voiska-granicy-rossii **Lavrov:** "Čo robí Rusko na hraniciach s Ukrajinou? Odpoveď je veľmi jednoduchá: žijeme tam, je to naša krajina. Čo však americké lode a amrická armáda robia na Ukrajine, tisíce kilometrov od jej vlastného územia- táto otázka zostáva nezodpovedaná..." https://www.facebook.com/michaela.xena.warrior.princess/videos/4454633341231283
Upravené 1. 7. 2021 o 11:47

Šojgu uviedol, že USA a NATO pokračujú v provokáciách v Čiernom mori

Ruský minister obrany Sergej Šojgu uviedol, že USA a NATO pokračujú v provokatívnych činnostiach vo vzdušnom priestore a vodách Čierneho mora.
„USA a NATO pokračujú v provokatívnych činnostiach vo vzdušnom priestore a vodách Čierneho mora,“ uviedol Šojgu na stretnutí rady ruského ministerstva obrany.


Podľa agentúry RIA Novosti šéf vojenského oddelenia poznamenal, že „vojensko-politická situácia v juhozápadnom strategickom smere je naďalej zložitá“.


https://russian.rt.com/russia/news/854783-shoigu-nato-ssha-chernoe-more


**Šojgu uviedol, že USA a NATO pokračujú v provokáciách v Čiernom mori ** Ruský minister obrany Sergej Šojgu uviedol, že USA a NATO pokračujú v provokatívnych činnostiach vo vzdušnom priestore a vodách Čierneho mora. „USA a NATO pokračujú v provokatívnych činnostiach vo vzdušnom priestore a vodách Čierneho mora,“ uviedol Šojgu na stretnutí rady ruského ministerstva obrany. Podľa agentúry RIA Novosti šéf vojenského oddelenia poznamenal, že „vojensko-politická situácia v juhozápadnom strategickom smere je naďalej zložitá“. https://russian.rt.com/russia/news/854783-shoigu-nato-ssha-chernoe-more

NATO vyhlásilo neochotu opustiť Čierne more
Podľa osobitného zástupcu generálneho tajomníka Jamesa Appathuraiho bude aliancia naďalej prítomná v regióne na podporu svojich partnerov


NATO neverí, že Čierne more je ruské, a bude naďalej prítomné v regióne na podporu svojich partnerov. Uvádza sa to v rozhovore, ktorý vo štvrtok zverejnil osobitný zástupca generálneho tajomníka NATO pre južný Kaukaz a strednú Áziu James Appathurai na webovej stránke Prvý kanál gruzínskeho verejnoprávneho vysielania.


"Rozhodne nebudeme akceptovať, že Čierne more je ruské, a udržíme si svoje zastúpenie na podporu spojencov a partnerov NATO. Jednou z vecí, o ktorej uvažujeme, je prehlbovanie spolupráce medzi Gruzínskom a NATO v oblasti gruzínskej bezpečnosti v Čiernom mori," povedal, že je.


Hovorca NATO tiež dodal, že aliancia zvyšuje svoje zastúpenie v Čiernom mori. „NATO je v Čiernom mori zastúpené ešte viac, všetci to vidíme. Hovoríme o našich jednotkách námorných síl, ktoré sa sťahujú do tohto regiónu. Robia to aj jednotliví členovia NATO, ale tieto akcie sú koordinované. Vidíte Britov sily, Francúzi lietajú, USA pravidelne zavádzajú lode. Rusom sa to vždy nepáči, ale aj tak to robíme, “uzavrel.


Appathurai pricestoval do Tbilisi o deň skôr. Má sa stretnúť s najvyšším vedením republiky vrátane prezidentky Salome Zurabishvili. Toto je jeho posledná návšteva v pozícii osobitného zástupcu generálneho tajomníka NATO pre južný Kaukaz a strednú Áziu. V blízkej budúcnosti z tejto funkcie odíde.


Gruzínsko spolupracuje s NATO od konca 90. rokov. V novembri 2002 prezident Eduard Ševardnadze na samite v Prahe oznámil vôľu krajiny stať sa členom aliancie. Túto snahu potvrdil nasledujúci prezident Michail Saakašvili. Vláda, ktorá sa dostala k moci po víťazstve koalície Gruzínsky sen v októbri 2012, pokračovala v ceste k integrácii do NATO, ale nové orgány označili najdôležitejšiu úlohu zahraničnej politiky krajiny za „postupnú normalizáciu vzťahov s Ruskom“. Federácia nie na úkor územnej celistvosti Gruzínska. ““
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11794407


Ruská flotila začala sledovať taliansku fregatu v Čiernom mori
Čiernomorská flotila začala sledovať akcie talianskej riadenej raketovej fregaty Virginio Fasan, ktorá vstúpila do Čierneho mora.


Informuje o tom agentúra TASS s odvolaním sa na Ruské národné riadiace stredisko obrany.


„Sily a prostriedky čiernomorskej flotily začali kontrolovať činnosť fregaty URO Virginio Fasan z talianskeho námorníctva, ktorá vstúpila do Čierneho mora 1. júla,“ píše sa v správe.


Skôr sa zistilo, že lode tichomorskej flotily uskutočňovali cvičenia s raketovou a delostreleckou paľbou.


https://russian.rt.com/russia/news/880441-flot-fregat-more


**NATO vyhlásilo neochotu opustiť Čierne more** Podľa osobitného zástupcu generálneho tajomníka Jamesa Appathuraiho bude aliancia naďalej prítomná v regióne na podporu svojich partnerov NATO neverí, že Čierne more je ruské, a bude naďalej prítomné v regióne na podporu svojich partnerov. Uvádza sa to v rozhovore, ktorý vo štvrtok zverejnil osobitný zástupca generálneho tajomníka NATO pre južný Kaukaz a strednú Áziu James Appathurai na webovej stránke Prvý kanál gruzínskeho verejnoprávneho vysielania. "Rozhodne nebudeme akceptovať, že Čierne more je ruské, a udržíme si svoje zastúpenie na podporu spojencov a partnerov NATO. Jednou z vecí, o ktorej uvažujeme, je prehlbovanie spolupráce medzi Gruzínskom a NATO v oblasti gruzínskej bezpečnosti v Čiernom mori," povedal, že je. Hovorca NATO tiež dodal, že aliancia zvyšuje svoje zastúpenie v Čiernom mori. „NATO je v Čiernom mori zastúpené ešte viac, všetci to vidíme. Hovoríme o našich jednotkách námorných síl, ktoré sa sťahujú do tohto regiónu. Robia to aj jednotliví členovia NATO, ale tieto akcie sú koordinované. Vidíte Britov sily, Francúzi lietajú, USA pravidelne zavádzajú lode. Rusom sa to vždy nepáči, ale aj tak to robíme, “uzavrel. Appathurai pricestoval do Tbilisi o deň skôr. Má sa stretnúť s najvyšším vedením republiky vrátane prezidentky Salome Zurabishvili. Toto je jeho posledná návšteva v pozícii osobitného zástupcu generálneho tajomníka NATO pre južný Kaukaz a strednú Áziu. V blízkej budúcnosti z tejto funkcie odíde. Gruzínsko spolupracuje s NATO od konca 90. rokov. V novembri 2002 prezident Eduard Ševardnadze na samite v Prahe oznámil vôľu krajiny stať sa členom aliancie. Túto snahu potvrdil nasledujúci prezident Michail Saakašvili. Vláda, ktorá sa dostala k moci po víťazstve koalície Gruzínsky sen v októbri 2012, pokračovala v ceste k integrácii do NATO, ale nové orgány označili najdôležitejšiu úlohu zahraničnej politiky krajiny za „postupnú normalizáciu vzťahov s Ruskom“. Federácia nie na úkor územnej celistvosti Gruzínska. ““ https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11794407 **Ruská flotila začala sledovať taliansku fregatu v Čiernom mori** Čiernomorská flotila začala sledovať akcie talianskej riadenej raketovej fregaty Virginio Fasan, ktorá vstúpila do Čierneho mora. Informuje o tom agentúra TASS s odvolaním sa na Ruské národné riadiace stredisko obrany. „Sily a prostriedky čiernomorskej flotily začali kontrolovať činnosť fregaty URO Virginio Fasan z talianskeho námorníctva, ktorá vstúpila do Čierneho mora 1. júla,“ píše sa v správe. Skôr sa zistilo, že lode tichomorskej flotily uskutočňovali cvičenia s raketovou a delostreleckou paľbou. https://russian.rt.com/russia/news/880441-flot-fregat-more
Upravené 1. 7. 2021 o 11:51

Nech miekto uvedie jeden prosty dovod preco by mali mat pristup do cierneho mora talianske lode .... uz davno sa malo cierne more obmedzit len na pritomnost lodi okolitych statov a bodka !


Nech miekto uvedie jeden prosty dovod preco by mali mat pristup do cierneho mora talianske lode .... uz davno sa malo cierne more obmedzit len na pritomnost lodi okolitych statov a bodka !

Sily a prostriedky ruskej Čiernomorskej flotily sledujú torpédoborec amerického námorníctva Arleigh Burke


Sily a prostriedky ruskej Čiernomorskej flotily sledujú raketový torpédoborec amerického námorníctva Arleigh Burke, ktorý vstúpil do Čierneho mora.
Oznámili to Národné centrum riadenia obrany Ruskej federácie.


"Sily a prostriedky Čiernomorskej flotily začali monitorovať akcie riadeného raketového torpédoborca ​​amerického námorníctva Arleigh Burke, ktorý vstúpil do Čierneho mora 25. novembra 2021," uviedli.


Ako už skôr informovala americká 6. flotila, raketový torpédoborec Arleigh Burke vstúpil do Čierneho mora „na bežné hliadky“.


https://russian.rt.com/russia/news/932019-sily-i-sredstva-chernomorskogo-flota


Sily a prostriedky ruskej Čiernomorskej flotily sledujú torpédoborec amerického námorníctva Arleigh Burke Sily a prostriedky ruskej Čiernomorskej flotily sledujú raketový torpédoborec amerického námorníctva Arleigh Burke, ktorý vstúpil do Čierneho mora. Oznámili to Národné centrum riadenia obrany Ruskej federácie. "Sily a prostriedky Čiernomorskej flotily začali monitorovať akcie riadeného raketového torpédoborca ​​amerického námorníctva Arleigh Burke, ktorý vstúpil do Čierneho mora 25. novembra 2021," uviedli. Ako už skôr informovala americká 6. flotila, raketový torpédoborec Arleigh Burke vstúpil do Čierneho mora „na bežné hliadky“. https://russian.rt.com/russia/news/932019-sily-i-sredstva-chernomorskogo-flota

provokácie smerom k Rusku - Norské more, Barentsovo more


Ministerstvo obrany bude mať na mori 12 nových strelníc
8 z nich pri pobreži Finnmark; Laponska.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Finnmark#/media/Soubor:Finnmark_in_Norway_(plus).svg
Ide o ďalšiu eskaláciu napätia vo vzťahu k našim susedom na východe.
( okomentoval Frode Bygdnes
z krajského zastupiteľstva Troms a Finnmark )


Keď Nórsko vstúpilo do NATO, Sovieti dostali určité záruky:
Žiadne spojenecké cvičenia východne od Lyngenu
https://no.wikipedia.org/wiki/Lyngenlinjen
a teraz ?
Teraz musíme mať strelnice na východ od Tanafjorden !?
https://www.norgeskart.no/#!/?zoom=5&lon=990619.67&lat=7907546.21&project=norgeskart&layers=1002&sok=Tanafjorden&markerLat=7907546.210990739&markerLon=990619.6695649114&p=searchOptionsPanel


Norske ozbrojené sily plánujú strelnice na mori nielen pre vlastné cvičenia,
ale aj pre manevre zoskupenia NATO
Sú to USA, ktoré presadzujú prístavy pre USS ponorky v Tromsø,
námornu pechotu vo Værnes a Setermoen,
bombardéry na nórskych letiskách
a dohody o základniach v Sola, Rygge, Evenes a Ramsund


vid: B-1B Lancer US Air Force
prvýkrát na letisku v Bodø 8.marca tohto roku.
https://www.nordnorskdebatt.no/lydriket-norge/o/5-124-119590


zdroje
Skytefelt-diplomati
steigan.no



(Marius Vågenes Villanger / Forsvaret) tu.no
foto
Korvety -Skjold class-
počas cvičenia TG 21-2 v severnom Nórsku v marci 2021


(plavidlá SES
Surface effect ship, na vzduchovom vankúši medzi dvoma trupmi
ponor s ventilátormi len 0,8-0,9 metra
majú tranzitnú rýchlosť 47 uzlov
a maximálnu okolo 60 uzlov ...
-štyri turbíny Pratt & Whitney )


Korveta je
rychlá, obratná a malá válečná loď
https://cs.wikipedia.org/wiki/Korveta


provokácie smerom k Rusku - Norské more, Barentsovo more Ministerstvo obrany bude mať na mori 12 nových strelníc 8 z nich pri pobreži Finnmark; Laponska. https://cs.wikipedia.org/wiki/Finnmark#/media/Soubor:Finnmark_in_Norway_(plus).svg Ide o ďalšiu eskaláciu napätia vo vzťahu k našim susedom na východe. ( okomentoval Frode Bygdnes z krajského zastupiteľstva Troms a Finnmark ) Keď Nórsko vstúpilo do NATO, Sovieti dostali určité záruky: Žiadne spojenecké cvičenia východne od Lyngenu https://no.wikipedia.org/wiki/Lyngenlinjen a teraz ? Teraz musíme mať strelnice na východ od Tanafjorden !? https://www.norgeskart.no/#!/?zoom=5&lon=990619.67&lat=7907546.21&project=norgeskart&layers=1002&sok=Tanafjorden&markerLat=7907546.210990739&markerLon=990619.6695649114&p=searchOptionsPanel Norske ozbrojené sily plánujú strelnice na mori nielen pre vlastné cvičenia, ale aj pre manevre zoskupenia NATO Sú to USA, ktoré presadzujú prístavy pre USS ponorky v Tromsø, námornu pechotu vo Værnes a Setermoen, bombardéry na nórskych letiskách a dohody o základniach v Sola, Rygge, Evenes a Ramsund vid: B-1B Lancer US Air Force prvýkrát na letisku v Bodø 8.marca tohto roku. https://www.nordnorskdebatt.no/lydriket-norge/o/5-124-119590 zdroje Skytefelt-diplomati steigan.no https://steigan.no/wp-content/uploads/2021/11/image-52.png https://img.gfx.no/2666/2666247/20210315_MVV_9639.1000x563.jpg (Marius Vågenes Villanger / Forsvaret) tu.no foto Korvety -Skjold class- počas cvičenia TG 21-2 v severnom Nórsku v marci 2021 (plavidlá SES Surface effect ship, na vzduchovom vankúši medzi dvoma trupmi ponor s ventilátormi len 0,8-0,9 metra majú tranzitnú rýchlosť 47 uzlov a maximálnu okolo 60 uzlov ... -štyri turbíny Pratt & Whitney ) Korveta je rychlá, obratná a malá válečná loď https://cs.wikipedia.org/wiki/Korveta
1.24k
5
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept