Politika v ČR
Ukázková protireakce Evropské Unie . Potravinová soběstačnost je "vosí hnízdo"

Reakce nadřízenýchz Brusele přišla rychle a přes všechny kanály.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/gulas-a-pivo-tak-budeme-jist-pokud-projdou-kvoty-varuje-prouza-150462#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=pAVdL9bW2cV-202104131029&dop_id=150462&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
No, nevím,jak tito hlídači trhu dopadnou. Vysvětlovat občanům, že je je pro ně daleko užitečnější jíst dovážené jídlo a odnaučit se tohle jídlo vyrobit..? Hodně slaboduché. Dobré téma do voleb.


Reakce nadřízenýchz Brusele přišla rychle a přes všechny kanály. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/gulas-a-pivo-tak-budeme-jist-pokud-projdou-kvoty-varuje-prouza-150462#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=pAVdL9bW2cV-202104131029&dop_id=150462&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz No, nevím,jak tito hlídači trhu dopadnou. Vysvětlovat občanům, že je je pro ně daleko užitečnější jíst dovážené jídlo a odnaučit se tohle jídlo vyrobit..? Hodně slaboduché. Dobré téma do voleb.

@Boletus

Kéž by se našel někdo, kdo by se tohoto tématu silně zastal.


Nezávislost se dneska moc nenosí. Jen bych těm, co se tak zasazují o to zrušení kvot přál, aby si chodili do krámu s přídělovými lístky, myslím by stačil měsíc na to, aby změnili názor. Jsou prostě nepoučitelný.


V roce 2002 jsem dával EU tak asi 30 let, nebojte, už je to blízko, blizoučko!


@Boletus Kéž by se našel někdo, kdo by se tohoto tématu silně zastal. Nezávislost se dneska moc nenosí. Jen bych těm, co se tak zasazují o to zrušení kvot přál, aby si chodili do krámu s přídělovými lístky, myslím by stačil měsíc na to, aby změnili názor. Jsou prostě nepoučitelný. V roce 2002 jsem dával EU tak asi 30 let, nebojte, už je to blízko, blizoučko!

V roce 2002 jsem dával EU tak asi 30 let, nebojte, už je to blízko, blizoučko!

Cože? 2032? Laskavě si to přepočítej, spletl ses o 10 let navíc...
;-))


[quote="pid:11135, uid:311"]V roce 2002 jsem dával EU tak asi 30 let, nebojte, už je to blízko, blizoučko![/quote] Cože? 2032? Laskavě si to přepočítej, spletl ses o 10 let navíc... ;-))
Upravené 13. 4. 2021 o 13:17

Tehdy to byl hrubý odhad, ale co, když už jsme to vydrželi tak dlouho ...
... začneme stříhat metr, jako na vojně?
A hned mě nebij, to byl hrubý odhad, ne přesná definice!


Tady říkají - na perásume = to přejdeme!


Tehdy to byl hrubý odhad, ale co, když už jsme to vydrželi tak dlouho ... ... začneme stříhat metr, jako na vojně? A hned mě nebij, to byl hrubý odhad, ne přesná definice! Tady říkají - na perásume = to přejdeme!

Hodně slaboduché. Dobré téma do voleb.


V době, kdy i lidem na venkově vadí, že sousedovi kokrhá kohout, hnůj páchne, kráva za sebou občas zanechá h...., apod., tak bych si tím nebyl tak jistý.


[quote="pid:11134, uid:57"]Hodně slaboduché. Dobré téma do voleb.[/quote] V době, kdy i lidem na venkově vadí, že sousedovi kokrhá kohout, hnůj páchne, kráva za sebou občas zanechá h...., apod., tak bych si tím nebyl tak jistý.

Sleduji diskuzi v parlamentu a je jasné, že zákon o kvótách na české potraviny neprojde.
Beru to ale jako určité otevření cesty. A jak řekl Fiala z SPD: „Vidím, že není vůle, abychom ten zákon schválili, ale velmi brzy se k tomu vrátíme.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/snemovna-dubnova-schuze-zakon-o-potravinach-volba-clenu-rady-ct.A210413_070312_domaci_kop


Sleduji diskuzi v parlamentu a je jasné, že zákon o kvótách na české potraviny neprojde. Beru to ale jako určité otevření cesty. A jak řekl Fiala z SPD: „Vidím, že není vůle, abychom ten zákon schválili, ale velmi brzy se k tomu vrátíme. Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/snemovna-dubnova-schuze-zakon-o-potravinach-volba-clenu-rady-ct.A210413_070312_domaci_kop

Prouza zvaný Pan Evropa . To je ten , který měl zjistit u Merkelové , na co se jí má zeptat vlezec tasemník Sobotka.
Kádr , nejprve přes afrodochtory , teď přes potraviny a zítra možná přes jádro. Takový prodejný Jakub Janda.
A ža otázka potravin bude tlačit na volby je evidentní. Stačí se jen podívat na skokové zdražování , které zasahuje všechny obyvatele.


Prouza zvaný Pan Evropa . To je ten , který měl zjistit u Merkelové , na co se jí má zeptat vlezec tasemník Sobotka. Kádr , nejprve přes afrodochtory , teď přes potraviny a zítra možná přes jádro. Takový prodejný Jakub Janda. A ža otázka potravin bude tlačit na volby je evidentní. Stačí se jen podívat na skokové zdražování , které zasahuje všechny obyvatele.

Skokové zdražení potravin, především zeleniny a ovoce není jen u vás, je celoevropské jak se zdá. A je brutální, alespoň u nás.


Skokové zdražení potravin, především zeleniny a ovoce není jen u vás, je celoevropské jak se zdá. A je brutální, alespoň u nás.

A je to , vlastizrádci zapracovali.
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/kvoty-na-73-procent-ceskych-lilku-a-sojovych-bobu-nebudou-potvrdili-poslanci-40356893
V článku jsou zařazeny jména šmejdů , kteří mají za úkol prohlubovat naši nesoběstačnost.


A je to , vlastizrádci zapracovali. https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/kvoty-na-73-procent-ceskych-lilku-a-sojovych-bobu-nebudou-potvrdili-poslanci-40356893 V článku jsou zařazeny jména šmejdů , kteří mají za úkol prohlubovat naši nesoběstačnost.

Zajímavé:
Zdržel se klub SPD a několik komunistů.
Jakpak si to vysvětlit????


Zajímavé: Zdržel se klub SPD a několik komunistů. Jakpak si to vysvětlit????

Zdržel se klub SPD a několik komunistů.
Jakpak si to vysvětlit????

A k čemu být proti, když bylo předem vidět, že je to stejně bez šance?
Např. já bych stejně hlasoval proti.
Ale když se v SPD hlasovalo jednotně, počítám, že nějaký účel to mít mohlo...


[quote="pid:11204, uid:311"]Zdržel se klub SPD a několik komunistů. Jakpak si to vysvětlit????[/quote] A k čemu být proti, když bylo předem vidět, že je to stejně bez šance? Např. já bych stejně hlasoval proti. Ale když se v SPD hlasovalo jednotně, počítám, že nějaký účel to mít mohlo...

A je to , vlastizrádci zapracovali.

Jen je nechme, aby se před volbami projevili. Jedna bitva ještě nevyhrává válku.
Růst světových cen potravinářských komodit, plus setrvalé snižování kvality potravinářské produkce - především od nadnárodních koncernů, plus postupné řízené chudnutí našeho obyvatelstva, stejně povedou k návratu na české zahrady a pole.


[quote="pid:11203, uid:185"]A je to , vlastizrádci zapracovali.[/quote] Jen je nechme, aby se před volbami projevili. Jedna bitva ještě nevyhrává válku. Růst světových cen potravinářských komodit, plus setrvalé snižování kvality potravinářské produkce - především od nadnárodních koncernů, plus postupné řízené chudnutí našeho obyvatelstva, stejně povedou k návratu na české zahrady a pole.

Neházel bych flintu do žita. Ve hře je jeden aspekt, o kterém jsem zatím ani v médiích, ani na fóru nic neviděl. Koncepce potravinové soběstačnosti pro ČR je zřejmě již na světě. Zachytil jsem tuto informaci asi před 10 lety, na YT je beseda s Doc. Františkem Čubou, bohužel už nevím která to je. Když si dám 5 a 5 dohromady, nedivil bych se, kdyby s tím vyrukoval prezident Zeman ve vhodnou chvíli.


Neházel bych flintu do žita. Ve hře je jeden aspekt, o kterém jsem zatím ani v médiích, ani na fóru nic neviděl. Koncepce potravinové soběstačnosti pro ČR je zřejmě již na světě. Zachytil jsem tuto informaci asi před 10 lety, na YT je beseda s Doc. Františkem Čubou, bohužel už nevím která to je. Když si dám 5 a 5 dohromady, nedivil bych se, kdyby s tím vyrukoval prezident Zeman ve vhodnou chvíli.

Uvedomuju si vsak, ze to nemusi byt reseni na vecne casy.

Robis dobre, chod za tym. Ja pochadzam z dediny a v mojich detskych casoch (1995-2005) rodicia chovali kravu,prasa,holuby,sliepky,sadili sme zemiaky a inu zeleninu na velkej zahrade. V tom case nasi nemali vela penazi, otacali kazdu korunu, no kazdy den sme mali na stole domace vajicka,mlieko,maslo,tvaroh, syr,slaninu,oskvarky...v tom case som sa hneval na rodicov,preco nemame parky,pastetu,salamu a pod. a musim jest lencten domaci syr. No ked som trochu dospel tak som si uvedomil,ze ake dobroty sme mali a ja som tuzil po separvanom mase,odpade v pastete a pod. Co by som dal za taketo niieco v dnesnej dobe. Vtedy som to mal zadarmo prakticky v neobmedzenom mnzostve a dnes za hrudku syra zaplatim 20E.


[quote="pid:11321, uid:306"]Uvedomuju si vsak, ze to nemusi byt reseni na vecne casy.[/quote] Robis dobre, chod za tym. Ja pochadzam z dediny a v mojich detskych casoch (1995-2005) rodicia chovali kravu,prasa,holuby,sliepky,sadili sme zemiaky a inu zeleninu na velkej zahrade. V tom case nasi nemali vela penazi, otacali kazdu korunu, no kazdy den sme mali na stole domace vajicka,mlieko,maslo,tvaroh, syr,slaninu,oskvarky...v tom case som sa hneval na rodicov,preco nemame parky,pastetu,salamu a pod. a musim jest lencten domaci syr. No ked som trochu dospel tak som si uvedomil,ze ake dobroty sme mali a ja som tuzil po separvanom mase,odpade v pastete a pod. Co by som dal za taketo niieco v dnesnej dobe. Vtedy som to mal zadarmo prakticky v neobmedzenom mnzostve a dnes za hrudku syra zaplatim 20E.

no kazdy den sme mali na stole domace vajicka,mlieko,maslo,tvaroh, syr,slaninu,oskvarky...


Tehdy jsme to brali jako samozřejmost, což bylo samozřejmě špatně. Bylo to zdravé, chutné, voňavé a bez "céček" a jiných "dobrot", které zaručují dlouhou trvanlivost odpadů.


A jak Ti dneska závidím, to si nedovedeš představit, naposledy jsme měl sádlo se škvarkama, na čerstvém chlebě se solí před skoro 30ti lety!!!!!


[quote="pid:11341, uid:248"]no kazdy den sme mali na stole domace vajicka,mlieko,maslo,tvaroh, syr,slaninu,oskvarky...[/quote] Tehdy jsme to brali jako samozřejmost, což bylo samozřejmě špatně. Bylo to zdravé, chutné, voňavé a bez "céček" a jiných "dobrot", které zaručují dlouhou trvanlivost odpadů. A jak Ti dneska závidím, to si nedovedeš představit, naposledy jsme měl sádlo se škvarkama, na čerstvém chlebě se solí před skoro 30ti lety!!!!!
Upravené 14. 4. 2021 o 18:50

Skutečnou hodnotu věcí poznáváme, až když je ztratíme. Stará poučka. Ale tyhle hodnoty můžeme znovu nalézt a zdá se, že stále více lidí to chápe...


Skutečnou hodnotu věcí poznáváme, až když je ztratíme. Stará poučka. Ale tyhle hodnoty můžeme znovu nalézt a zdá se, že stále více lidí to chápe...

že stále více lidí to chápe...

žiaľ len našej generácie. 30nici veselo napĺňajú čakárne gastroenterológov a onkoambulancií, nechápúc, že v prvom rade sa vlastnou vinou tam dopracovali. V prvom rade potraviny a voda ovplyvňujú zdravie bioskafandra.


[quote="pid:11372, uid:57"]že stále více lidí to chápe...[/quote] žiaľ len našej generácie. 30nici veselo napĺňajú čakárne gastroenterológov a onkoambulancií, nechápúc, že v prvom rade sa vlastnou vinou tam dopracovali. V prvom rade potraviny a voda ovplyvňujú zdravie bioskafandra.
Upravené 14. 4. 2021 o 23:31

30nici veselo napĺňajú čakárne gastroenterológov

Naplnaju ich preto lebo ich rodicia, ktori su dnes 50-70-tnici sa nechali obalamutit roznymi super akciami na "zdrave" maso z Brazilie,maslo z Francuzska, paradajky z Maroka za polovicu ceny ako u domacich producentov, v domneni ze kupuju pre svoje deti len to najlepsie . Preto prosim netreba generalizovat a hned odsudzovat tridsiatnikov. Naopak ja poznam kopec takych ktori sa snazia zit zdravo a kupovat kvalitne veci od miestnych producentov.


[quote="pid:11401, uid:77"]30nici veselo napĺňajú čakárne gastroenterológov[/quote] Naplnaju ich preto lebo ich rodicia, ktori su dnes 50-70-tnici sa nechali obalamutit roznymi super akciami na "zdrave" maso z Brazilie,maslo z Francuzska, paradajky z Maroka za polovicu ceny ako u domacich producentov, v domneni ze kupuju pre svoje deti len to najlepsie . Preto prosim netreba generalizovat a hned odsudzovat tridsiatnikov. Naopak ja poznam kopec takych ktori sa snazia zit zdravo a kupovat kvalitne veci od miestnych producentov.

Možná cesta. A moc hezké je, že jde začít i v "paneláku".


Aquapónia ako príspevok k potravinovej sebestačnosti ?


https://hearthis.at/slobodnyvysielac/ako-dalej-72-2021-03-29/


Možná cesta. A moc hezké je, že jde začít i v "paneláku". Aquapónia ako príspevok k potravinovej sebestačnosti ? https://hearthis.at/slobodnyvysielac/ako-dalej-72-2021-03-29/

Zdá se, že prozřelo větší, než malé množství lidí
https://zpravy.magazinplus.cz/2331-zdrazujici-byty-i-potraviny-zenou-cechy-do-noveho-konicku-jeste-pred-par-lety-temer-nepredstavitelneho.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=evX445n5vkH-202104142119&dop_id=11254120


https://www.i60.cz/clanek/detail/27908/salat-a-brambory-misto-kvetin-ano-uzitkove-zahrady-jsou-trendem?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context&dop_req_id=NS0ddikhGA4-202104142123&dop_id=11254363


Zdá se, že prozřelo větší, než malé množství lidí https://zpravy.magazinplus.cz/2331-zdrazujici-byty-i-potraviny-zenou-cechy-do-noveho-konicku-jeste-pred-par-lety-temer-nepredstavitelneho.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=evX445n5vkH-202104142119&dop_id=11254120 https://www.i60.cz/clanek/detail/27908/salat-a-brambory-misto-kvetin-ano-uzitkove-zahrady-jsou-trendem?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context&dop_req_id=NS0ddikhGA4-202104142123&dop_id=11254363
Upravené 15. 4. 2021 o 05:31

Pozoruji ve svém okolí, že lidé mnohem častěji chodí do přírody a intenzivněji touží mít svou vlastní zahradu - COVID změnil jejich způsob života. Také spolu začínají častěji komunikovat ("spiklenci" proti covid-fašismu).


Je skvělé mít svou vlastní produkci (zeleninu, ovoce, vajíčka...) a to nejen z hlediska její kvality (skutečná chuť sezónních rajčat vs. kupované z hydroponie, bez chuti a zápachu), ale je to i přínos pro naše psychické zdraví a tělesnou kondici (posilování imunity).
Zároveň se přitom naučíte mnoho nových věcí. Je to skvělé pro výchovu dětí, aby se seznámili s tím jak reálně vznikají potraviny, uvědomili si jejich hodnotu, naučili se vážit si fyzické práce, naučili se sledovat přírodní procesy...
Další pozitivní efekt je omezení nákupu v hypermarketech (tím, že tam utrácíme peníze, platíme svým katům).
Na zahradách si budujeme svou vlastní nezávislost - soběstačnost a připravujeme se tím i na krizové scénáře. A jak známo: Štěstí přeje připraveným.
Dává to prostor k rozvoji komunitní spolupráce zahrádkářů - viz. výše článek od Rusofila.


Jedna velká opičí pracka.


Pozoruji ve svém okolí, že lidé mnohem častěji chodí do přírody a intenzivněji touží mít svou vlastní zahradu - COVID změnil jejich způsob života. Také spolu začínají častěji komunikovat ("spiklenci" proti covid-fašismu). Je skvělé mít svou vlastní produkci (zeleninu, ovoce, vajíčka...) a to nejen z hlediska její kvality (skutečná chuť sezónních rajčat vs. kupované z hydroponie, bez chuti a zápachu), ale je to i přínos pro naše psychické zdraví a tělesnou kondici (posilování imunity). Zároveň se přitom naučíte mnoho nových věcí. Je to skvělé pro výchovu dětí, aby se seznámili s tím jak reálně vznikají potraviny, uvědomili si jejich hodnotu, naučili se vážit si fyzické práce, naučili se sledovat přírodní procesy... Další pozitivní efekt je omezení nákupu v hypermarketech (tím, že tam utrácíme peníze, platíme svým katům). Na zahradách si budujeme svou vlastní nezávislost - soběstačnost a připravujeme se tím i na krizové scénáře. A jak známo: Štěstí přeje připraveným. Dává to prostor k rozvoji komunitní spolupráce zahrádkářů - viz. výše článek od Rusofila. Jedna velká opičí pracka.

Použil si hezkou formulaci , trochu ji upravím
NA ZAHRADÁCH SI PĚSTUJEME VLASTNÍ NEZÁVISLOST.
Už slyším od těch "malých" revolucionářů, jak je ta myšlenka "malá a nedostatečná" . NENÍ.


Použil si hezkou formulaci , trochu ji upravím NA ZAHRADÁCH SI PĚSTUJEME VLASTNÍ NEZÁVISLOST. Už slyším od těch "malých" revolucionářů, jak je ta myšlenka "malá a nedostatečná" . NENÍ.

kupované z hydroponie, bez chuti a zápachu


To nie je problém hydropónie, ale toho, že sa to oberá za zelena a nemá čas a šancu poriadne dozrieť.


[quote="pid:11414, uid:177"]kupované z hydroponie, bez chuti a zápachu[/quote] To nie je problém hydropónie, ale toho, že sa to oberá za zelena a nemá čas a šancu poriadne dozrieť.

Moderátor

že sa to oberá za zelena a nemá čas a šancu poriadne dozrieť


Môžem iba potvrdiť, u nás za rohom to pestujú tiež iba hydroponicky, ale oberajú to zrelé a majú výbornú chuť. Jednota však ich ceny pokrútila tak, že sa im veľa cez ňu nepredá(100% navýšenie!)


[quote="pid:11438, uid:7"]že sa to oberá za zelena a nemá čas a šancu poriadne dozrieť[/quote] Môžem iba potvrdiť, u nás za rohom to pestujú tiež iba hydroponicky, ale oberajú to zrelé a majú výbornú chuť. Jednota však ich ceny pokrútila tak, že sa im veľa cez ňu nepredá(100% navýšenie!)

Jednota však ich ceny pokrútila tak, že sa im veľa cez ňu nepredá(100% navýšenie!)


Našli sme ďalších zradcov a hlupákov...


[quote="pid:11456, uid:77"]Jednota však ich ceny pokrútila tak, že sa im veľa cez ňu nepredá(100% navýšenie!)[/quote] Našli sme ďalších zradcov a hlupákov...

Moderátor

1.78k
25
13
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept