Zahraničná politika
Výbuch v jaderném zařízení v Íránu.
  1. dubna Íránská organizace pro atomovou energii (AEOI) potvrdila , že v lokalitě Natanz došlo k výbuchu . TASS shromáždila hlavní fakta o incidentu.

Dne 11. dubna se AEOI hlásila k nehodě v rozvodné síti jaderného zařízení v Natanzu . Nejsou žádné oběti ani znečištění životního prostředí .


Zároveň se během návštěvy místa po nehodě zranil oficiální zástupce Íránské organizace pro atomovou energii Behruz Kamalvandi . Spadl do větracího otvoru z výšky asi sedmi metrů a zlomil si nohu.


Hlava AEOI Ali Akbar Salehi nazval incident „projevem jaderného terorismu . “


Podle The New York Times s odvoláním na zdroje k nehodě došlo v důsledku výbuchu organizovaného izraelskou stranou .


Íránský ministr zahraničí Mohammad Javad Zarif také obvinil Izrael z účasti na incidentu. Teherán prohlásil, že útok pomstí, když to bude považovat za nutné.


Podle k Nournews, orgány země identifikovaly osobu, která způsobila nehodu v Natanzu.


Jak uvedl Ali Akbar Salehi, diverze nevedla k zastavení obohacování uranu v zařízení, plánuje se zvýšení výrobní kapacity o 50%.


AEOI poznamenala, že „íránská strana bude brzy schopna odstranit způsobené škody “.


Ruské ministerstvo zahraničí doufá , že incident v zařízení v Natanzu neovlivní jednání o jaderné dohodě


Ministerstvo uvedlo, že pozorně sleduje mediální zprávy a prohlášení íránských představitelů v souvislosti se situací v závodě na obohacování uranu.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11124295


12. dubna Íránská organizace pro atomovou energii (AEOI) potvrdila , že v lokalitě Natanz došlo k výbuchu . TASS shromáždila hlavní fakta o incidentu. Dne 11. dubna se AEOI hlásila k nehodě v rozvodné síti jaderného zařízení v Natanzu . Nejsou žádné oběti ani znečištění životního prostředí . Zároveň se během návštěvy místa po nehodě zranil oficiální zástupce Íránské organizace pro atomovou energii Behruz Kamalvandi . Spadl do větracího otvoru z výšky asi sedmi metrů a zlomil si nohu. Hlava AEOI Ali Akbar Salehi nazval incident „projevem jaderného terorismu . “ Podle The New York Times s odvoláním na zdroje k nehodě došlo v důsledku výbuchu organizovaného izraelskou stranou . Íránský ministr zahraničí Mohammad Javad Zarif také obvinil Izrael z účasti na incidentu. Teherán prohlásil, že útok pomstí, když to bude považovat za nutné. Podle k Nournews, orgány země identifikovaly osobu, která způsobila nehodu v Natanzu. Jak uvedl Ali Akbar Salehi, diverze nevedla k zastavení obohacování uranu v zařízení, plánuje se zvýšení výrobní kapacity o 50%. AEOI poznamenala, že „íránská strana bude brzy schopna odstranit způsobené škody “. Ruské ministerstvo zahraničí doufá , že incident v zařízení v Natanzu neovlivní jednání o jaderné dohodě Ministerstvo uvedlo, že pozorně sleduje mediální zprávy a prohlášení íránských představitelů v souvislosti se situací v závodě na obohacování uranu. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11124295
198
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept