Politika v SR
Tretia cesta - ozvučovanie družstiev

Dnes v rozhlase bola reportáž o výstave v Galante. Tá výstava je o družstve Hanza, ktoré je nepriamym predchodcom napríklad Jednoty. https://www.teraz.sk/kultura/galanta-v-muzeu-pripravili-vystavu-tr/538352-clanok.html


Výstava je nateraz online a dá sa vidieť na Facebooku https://www.facebook.com/MuzeumGalanta/posts/3870391369743119


Riešia samozrejme aj antisemitský rozmer tohoto galantského družstva, ale pani sa v rozhlase vyjadrila veľmi diplomaticky, že to bol duch vtedajšej doby.


Slovíčko hanza vám môže pripomínať slobodné a hanzové mestá na severe Nemecka (Hamburg a Brémy). Išlo o spojenie obchodných miest, ktoré sa spájali pre obranu aj lepší rozvoj.


Dnes v rozhlase bola reportáž o výstave v Galante. Tá výstava je o družstve Hanza, ktoré je nepriamym predchodcom napríklad Jednoty. https://www.teraz.sk/kultura/galanta-v-muzeu-pripravili-vystavu-tr/538352-clanok.html Výstava je nateraz online a dá sa vidieť na Facebooku https://www.facebook.com/MuzeumGalanta/posts/3870391369743119 Riešia samozrejme aj antisemitský rozmer tohoto galantského družstva, ale pani sa v rozhlase vyjadrila veľmi diplomaticky, že to bol duch vtedajšej doby. Slovíčko hanza vám môže pripomínať slobodné a hanzové mestá na severe Nemecka (Hamburg a Brémy). Išlo o spojenie obchodných miest, ktoré sa spájali pre obranu aj lepší rozvoj.

Moderátor

194
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept