História
Matúš Čák Trenčiansky - časť druhá

čiastočná odpoveď na to, prečo Panarin buduje strednú Európu na obnove Veľkej Moravy a prečo Pjakin považuje Vengriju, t.j Hungariu, ktorej pozostatkom je dnes Maďarsko za historicky vzniknuvší štát.
https://oracle911blog.wordpress.com/2021/04/11/matus-cak-trenciansky-cast-druha/


čiastočná odpoveď na to, prečo Panarin buduje strednú Európu na obnove Veľkej Moravy a prečo Pjakin považuje Vengriju, t.j Hungariu, ktorej pozostatkom je dnes Maďarsko za historicky vzniknuvší štát. https://oracle911blog.wordpress.com/2021/04/11/matus-cak-trenciansky-cast-druha/

Dám to aj sem:
https://oracle911blog.wordpress.com/2021/03/18/matus-cak-trenciansky/
Nie každý čítal prvú časť.
PS. Nechcel som sa hrať na Stalkera, ale zjavne nemám fantáziu. Nenapadlo ma, že v polovici druhej časti je odkaz na časť prvú.


Dám to aj sem: https://oracle911blog.wordpress.com/2021/03/18/matus-cak-trenciansky/ Nie každý čítal prvú časť. PS. Nechcel som sa hrať na Stalkera, ale zjavne nemám fantáziu. Nenapadlo ma, že v polovici druhej časti je odkaz na časť prvú.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Upravené 12. 4. 2021 o 01:27

@popolvar Toto meno dnes zaznelo v RTVS, v rozhlase Hosť Andrey Poláčkovej. https://www.rtvs.sk/radio/archiv/11413/1547879

Bol tam predseda Kanadskej obchodnej komory Joseph Burza (https://www.ksok.sk/index_sk.htm) a mal tam reč o tom, ako treba byť hrdý na zakladateľa Slovenského kongresu Slovákov a nie si vymýšlať hrdinov, napríklad Matúša Čáka.
Bol dosť namotivovaný, až tak, že sa pustil rozprávať aj do pesničky a prepovedal, že pri zakladaní SKS sa jeho zasadnutí zúčastňovali aj americkí senátori. Teda aspoň vieme, odkiaľ vietor fúka. A pán Burza má ešte aj nomen omen...


Na doplnenie, pred dvoma rokmi prebehla správa, že táto Kanadská obchodná komora si vymýšľa členov https://www.trend.sk/financie/kanadska-obchodna-komora-vymysla-clenov-poradcov.


Na Slovensku máme dlhodobý problém, že sa k dejinám vyjadruje s prepáčením každý, kto má v zadku dieru. A podľa toho to aj vyzerá. Plánujem k tomuto napísať pár riadkov na blog.


Ale vidíš, Tvoje články rezonujú a majú svoje ozveny v médiách.


@popolvar Toto meno dnes zaznelo v RTVS, v rozhlase Hosť Andrey Poláčkovej. https://www.rtvs.sk/radio/archiv/11413/1547879 Bol tam predseda Kanadskej obchodnej komory Joseph Burza (https://www.ksok.sk/index_sk.htm) a mal tam reč o tom, ako treba byť hrdý na zakladateľa Slovenského kongresu Slovákov a nie si vymýšlať hrdinov, napríklad Matúša Čáka. Bol dosť namotivovaný, až tak, že sa pustil rozprávať aj do pesničky a prepovedal, že pri zakladaní SKS sa jeho zasadnutí zúčastňovali aj americkí senátori. Teda aspoň vieme, odkiaľ vietor fúka. A pán Burza má ešte aj nomen omen... Na doplnenie, pred dvoma rokmi prebehla správa, že táto Kanadská obchodná komora si vymýšľa členov https://www.trend.sk/financie/kanadska-obchodna-komora-vymysla-clenov-poradcov. Na Slovensku máme dlhodobý problém, že sa k dejinám vyjadruje s prepáčením každý, kto má v zadku dieru. A podľa toho to aj vyzerá. Plánujem k tomuto napísať pár riadkov na blog. Ale vidíš, Tvoje články rezonujú a majú svoje ozveny v médiách.

Moderátor

Upravené 16. 4. 2021 o 15:33

@popolvar Toto meno dnes zaznelo v RTVS

toto je veľmi závažná informácia, v ktorej minúte približne, lebo nemám čas to počúvať celé.
mal tam reč o tom, ako treba byť hrdý na zakladateľa Slovenského kongresu Slovákov a nie si vymýšlať hrdinov, napríklad Matúša Čáka

keby to bolo len o vymýšľaní, tak sú ticho...
Teda aspoň vieme, odkiaľ vietor fúka.

nielen odkiaľ, ale aj prečo.
Na Slovensku máme dlhodobý problém, že sa k dejinám vyjadruje s prepáčením každý, kto má v zadku dieru

preto sa popolvar do sveta histórie vybral, aby to nebol výmysel bez poznania súvislostí (https://oracle911blog.wordpress.com/2021/04/16/otazky-a-odpovede-c-117/#comments) a zverejnil Matúš Čák Trenčiansky - časť tretia https://oracle911blog.wordpress.com/2021/04/17/matus-cak-trenciansky-cast-tretia/

[quote="pid:11679, uid:127"]@popolvar Toto meno dnes zaznelo v RTVS[/quote] toto je veľmi závažná informácia, v ktorej minúte približne, lebo nemám čas to počúvať celé. [quote="pid:11679, uid:127"]mal tam reč o tom, ako treba byť hrdý na zakladateľa Slovenského kongresu Slovákov a nie si vymýšlať hrdinov, napríklad Matúša Čáka[/quote] keby to bolo len o vymýšľaní, tak sú ticho... [quote="pid:11679, uid:127"]Teda aspoň vieme, odkiaľ vietor fúka.[/quote] nielen odkiaľ, ale aj prečo. [quote="pid:11679, uid:127"]Na Slovensku máme dlhodobý problém, že sa k dejinám vyjadruje s prepáčením každý, kto má v zadku dieru[/quote] preto sa popolvar do sveta histórie vybral, aby to nebol výmysel bez poznania súvislostí (https://oracle911blog.wordpress.com/2021/04/16/otazky-a-odpovede-c-117/#comments) a zverejnil Matúš Čák Trenčiansky - časť tretia https://oracle911blog.wordpress.com/2021/04/17/matus-cak-trenciansky-cast-tretia/

Popolvar dakujem za tvoju vybornu, dolezitu pracu. Narod bez dejin je ako dieta bez rodicov. Neviem, ci si pocul alebo cital knihu od Alana Dologa, Nase dejiny uplne inak. Su v nej zaujimave criepky do mozaiky. Zamysla sa v nej aj nad bajnym Vogburgom, ktorym podla neho bol Trencin..


Popolvar dakujem za tvoju vybornu, dolezitu pracu. Narod bez dejin je ako dieta bez rodicov. Neviem, ci si pocul alebo cital knihu od Alana Dologa, Nase dejiny uplne inak. Su v nej zaujimave criepky do mozaiky. Zamysla sa v nej aj nad bajnym Vogburgom, ktorym podla neho bol Trencin..

zverejnil Matúš Čák Trenčiansky - časť tretia


Na Slovensku máme dlhodobý problém, že sa k dejinám vyjadruje s prepáčením každý, kto má v zadku dieru.


Chcem vás poprosiť či máte nejaké info ohľadom rozsiahleho sídliska pod vrstvou zeme, ktoré našli pod fabrikou Land Rover v Nitre a jeho priblížnému veku či vzťahu s Veľkou Moravou.


[quote="pid:11859, uid:112"]zverejnil Matúš Čák Trenčiansky - časť tretia[/quote] [quote="pid:11679, uid:127"]Na Slovensku máme dlhodobý problém, že sa k dejinám vyjadruje s prepáčením každý, kto má v zadku dieru.[/quote] Chcem vás poprosiť či máte nejaké info ohľadom rozsiahleho sídliska pod vrstvou zeme, ktoré našli pod fabrikou Land Rover v Nitre a jeho priblížnému veku či vzťahu s Veľkou Moravou.
Upravené 17. 4. 2021 o 21:17
860
7
7
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept