Zahraničná politika
Obmedzenie vyroby alebo len vysoky dopyt?

https://diit.cz/clanek/nedostupnost-1-cipu-pro-lcd-pusobi-stamiliardove-ztraty


Je to dost zaujimavy clanok ... autor pise ako ndostatok cipov za jedno euro blokuje vyrobu LCD panelov. Mimochodom nove graficke karty, procesory su tiez nedostupne. Otazka : je nedostupnost sposobena vysokym dopytom kvoli korone alebo je nedostupnost vytvorena umelo na znizenie spotreby zdrojov?


https://diit.cz/clanek/nedostupnost-1-cipu-pro-lcd-pusobi-stamiliardove-ztraty Je to dost zaujimavy clanok ... autor pise ako ndostatok cipov za jedno euro blokuje vyrobu LCD panelov. Mimochodom nove graficke karty, procesory su tiez nedostupne. Otazka : je nedostupnost sposobena vysokym dopytom kvoli korone alebo je nedostupnost vytvorena umelo na znizenie spotreby zdrojov?

Co se týče LCD panelů, tak nevím, ale ke grafickým kartám jsem mnohokrát slyšel výroky typu, že za vše mohou ty "zlé" kryptoměny a jejich těžení. A chudáčci počítačoví hráči si nemohou zahrát nové hry v nejvyšším rozlišení.


A pak vycházejí články ve stylu, že prý (nejen) v Číně těžaři skupují i výkonnější notebooky.
Což vůbec nedává smysl, protože, myslím si, že i v případě velice levné elektřiny, než by běžný herní notebook vytěžil nějakou kryptoměnu v množství takovém, aby zaplatil alespoň svoji pořizovací cenu, tak by se dříve stejně usmažil...


Takže, dle mého názoru, uměle pěstovaná nenávist vůči kryptoměnám.


6071b7ec66300


Co se týče LCD panelů, tak nevím, ale ke grafickým kartám jsem mnohokrát slyšel výroky typu, že za vše mohou ty "zlé" kryptoměny a jejich těžení. A chudáčci počítačoví hráči si nemohou zahrát nové hry v nejvyšším rozlišení. A pak vycházejí články ve stylu, že prý (nejen) v Číně těžaři skupují i výkonnější notebooky. Což vůbec nedává smysl, protože, myslím si, že i v případě velice levné elektřiny, než by běžný herní notebook vytěžil nějakou kryptoměnu v množství takovém, aby zaplatil alespoň svoji pořizovací cenu, tak by se dříve stejně usmažil... Takže, dle mého názoru, uměle pěstovaná nenávist vůči kryptoměnám. ![6071b7ec66300](serve/attachment&path=6071b7ec66300)
Upravené 10. 4. 2021 o 16:44
355
2
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept