Egregoriálno-matričné riadenie
Proti mrazu bojoval sadař vodou

Proti mrazu bojoval sadař vodou


60719086991c7


"Zatímco většina lidí šla spát, pro Martina Hauka z Břeclavi, který se stará o hektarový sad meruněk, ve čtvrtek před půlnocí začala neplánovaná směna na záchranu úrody ovoce. Místo spánku nakládal do auta kanystry s vodou a zádový postřikovač.
Vyrazil do sadu, aby s motorovým postřikovačem ochránil květy.


Teplota začala klesat pod bod mrazu. A i když některé ukazatele ještě signalizovaly kladné hodnoty, jinovatka na střechách aut a v trávě byla jasným signálem ohrožení pro letošní úrodu meruněk. Bylo tak zjevné, že cesta sadaře do sadu má své opodstatnění. O chvíli později už procházel mezi mladými meruňkami a hubicí motorového postřikovače svlažoval květy. Postřik květů vodní mlhou dává šanci na jejich záchranu. Voda na květu vytvoří ledový obal, který zabrání, aby květy úplně promrzly.


„Těch způsobů ochrany proti mrazu je několik. Dají se koupit topné svíce proti mrazu. Mají vydržet hořet až devět hodin, podle počasí a ochránit sad. Jedna ovšem stojí kolem 380 korun a na hektar jich potřebuji stovku. To je nějakých osmatřicet tisíc. A pokud je noc zvlášť mrazivá, je třeba je dávat v menší vzdálenosti, takže jich na hektar bude třeba i tři stovky. A rázem jsme na sto tisících za hektar a jedinou noc. To si jako malý sadař nemůžu dovolit,“ řekl Hauk.


Existují i alternativy k drahými svícím. Někde jako zdroj tepla používají barely či ocelové koše, v nichž rozdělávají oheň. Jinde vsází na takzvané římské svíce, v tomto případě se jedná o dřevěnou kulatinu, nařezanou několika zářezy motorové pily. Do nich pak sadaři vkládají pevný podpalovač a postupně prohořívající špalek ohřívá okolí. Jinde zase zkouší pálit balíky slámy. I to je podle Hauka řešení. Ale na druhé straně se jedná o otevřený oheň a nejde jej ponechat v sadu bez dozoru.


Může se stát cokoliv. V noci se zvedne vítr a balíky slámy mohou stát u zrodu požáru. „To vše jsou důvody, proč jsem vyrazil do sadu s postřikovačem. Skončil jsem kolem páté ráno. Teď budu čekat, jak vše dopadne. Snad jsem aspoň něco zachránil a nedopadnu jako vloni, kdy jsem z hektaru meruněk sklidil pár kousků,“ řekl sadař. Zda uspěl, neví. Víc mu napoví stav květů v následujících dnech."


Takže zatímco většina lidí neví, která bije a je ve "sladkém" spánku neznalosti, Martin Hauka - nejdřív jsem to četl jako Hanka - viz Václav Hanka https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1clav_Hanka zachraňuje budoucnost národa nelenil a za temné a mrazivé noci šel ochránit květy před mrazem. Mráz, zamrznutí, zmrazit - zastavení vývoje, zakrnění a v tomto stádiu života i úplná zkáza.


Čím bojoval? Vodou - informacemi.


Kdo nebo co je to Hauka? (Kromě podobnosti s jménem Hanka)


"Hnutí Hauka bylo náboženské hnutí, které vzniklo ve francouzské koloniální Africe. Skládalo se z obřadů, včetně mimikry a tance, během nichž účastníci prováděli komplikované vojenské obřady svých koloniálních okupantů."


Dále Wikipedie ( https://en.wikipedia.org/wiki/Hauka ) říká, že dle antropologů šlo o hnutí odporu, které začalo v Nigeru a rozšířilo se do zbytku Afriky ( poznámka: Niger je severní soused Nigérie - Nigérie je světovou jedničkou v používání Bitcoinu, co se týče procent lidí, kteří ho používají a bojují tak proti bankovnímu útlaku a ekonomickému dušení občanů).
(Antropologové) říkají, že tato podívaná byla hlavně prováděna jako výsměch moci osidlovatelů (kolonizátorů).
Členové hnutí Hauka se nesnažili být jako Evropané, nýbrž se snažili vysát jejich životní sílu."


607190fb88349


Že by narážka na pana prezidenta Zemana, který napodobuje mnohými svými vyjádřeními kolonizátory, ale ve skutečnosti se jim vysmívá a snaží se vysát jejich sílu?
Například Zemanův projev o tom, jak máme nosit roušky, jak označil odmítače za blbce (nebo něco v tom smyslu), přitom výraz v jeho tváři byl jakoby se ze všech sil snažil neuchechtávat se.
...Manévr Sputnik V.
Zemanova dcera Kateřina též doporučuje lidem, aby se očkovali.


Ukazatele ještě ukazovaly kladné hodnoty...finanční systém se stále tváří, jako by bylo vše v pořádku, jenže... jinovatka na střechách aut (střecha auta - koncepce nástrojů řízení) a v trávě - biosféra (?) a byla jasným ohrožením letošní úrody - nynější mladé generace, ale řekl bych, že budou i další významy.


Jde o úrodu meruňek, jejich barva - oranžová, napadne mě hned The Orange Man - Oranžový muž Trump.
Další věc je, že meruňky se pěstují hlavně na jižní Moravě. Osobně se mi vybavilo Znojmo (řeka Dyje), nevím, jak dnes, ale pamatuji, že dříve se tam meruňky prodávaly všude.
Jižní Morava a jsme u Velké Moravy - takže (nejen Zemanův) informační boj za úrodu - obrození Velké Moravy?
Blízko od Znojma je i vodní přehrada Vranov nad Dyjí - vodní přehrada - masa informací.


Vrána - transformace a změna. Vrány jsou velice chytré a mají skvělé pozorovací schopnosti. Vrána ukazuje na změnu myšlení, dává nám vhled do dění a pomáhá nám přizpůsobit se probíhajícím dějům - procesům.
Když ještě trochu odbočím, tak vrány hojně používal muž z mého oblíbeného anime Naruto, které má i svoji českou komunitu, která dělá překlady tohoto seriálu - stránka se jmenuje Konoha.cz, což znamená Skrytá Listová (vesnice skrytá v listí) a je domovem hlavního hrdiny. K vránám...ten muž se jmenoval Uchiha Itachi, stal se všemi opovrhovaným, jelikož vyvraždil (nebyl na to tak zcela sám) svůj rodinný klan (až na svého mladšího bratra, zajímavostí je, že jeho rodiče se ani nebránili a řekli, že je dobrý syn - jeho otec byl hlavou klanu), stal se hledaným zločincem, ale ve skutečnosti zatáhl za záchranou brzdu, jelikož jeho klan chystal převrat. Zda vybral nejlepší možnost? Kdoví...vzniklo tak i mnoho min, ale nejhoršímu - občanské válce a rozpadu vesnice zabránil (ono by se spíš dalo říci, že to je městský stát ve státě - Zemi Ohně).


Proč to tak rozepisuji? Nemohu si pomoci, ale připomíná mi v mnohém Stalina. Itachi znamená lasička a někdy když se dívám na fotografie, kde se Stalin směje, tak mi opravdu i lasičku připomíná. Oči, výraz a vlastně i vousy.


607191bd03afc
607191dedec74


Uchiha jsem našel, že znamená (papírový) vějíř, jejich znak je červenobílý - že by GP? Zároveň odkaz na rudé a bílé v Rusku a SSSR.
6071924f84a00
K postavě Itachiho bych mohl psát ještě dlouho, nicméně, jako dítě se účastnil Třetí velké války ninjů. Zajímavé je, že Uchihové se stávají silnějším - otevírají se jim určité schopnosti při traumatických událostech, například jako smrt blízkého člověka.


GP využíval válečná traumata na znovunastolení, či posílení své vlády dlouhou dobu, zároveň ale trauma - válka urychlilo průmyslný a technologický vývoj SSSR.


Když jsme u těch květů...rozkvétaly jabloně a hrušně...
https://www.youtube.com/watch?v=AjZrV4wbdnQ


Vybavila se mi Zemanova dcera Kateřina.


A abychom si byli jisti, že jde o Miloše Zemana, tak nám pisatel článku dal další indícii - Postřik květů vodní mlhou dává šanci na jejich záchranu.


Další odstavec, který říká, že "Jedna ovšem stojí kolem 380 korun a na hektar jich potřebuji stovku.", kde Hauk, aka smějící se bestie Mlha Zeman říká, že si to nemůže jako malý sadař dovolit. Je potřeba manévrovat, Zeman nemá tak velké možnosti jako třeba Putin.


Protimrazové svíce:
https://www.ireceptar.cz/zahrada/protimrazove-svice-chrani-kvetouci-stromy-pred-mraziky.html
60719666a3a4f


"Jak protimrazové svíce používat?
Je vhodné, když o zapalování předem informujeme hasiče podobně jako při spalování větví, aby nepřijeli a svíce nám neuhasili.
Svíce zažíháme plynovým hořákem, zápalky ani zapalovač obvykle nestačí.
Svíce hoří mírným plamenem vysokým přibližně třicet centimetrů, a to šest až osm hodin."


Plynový hořák...ruský plyn. Zápalky (pamatujete zápalky ze Sušice?) ani zapalovač nestačí. Vsjo paňjatno?


V dalším odstavci Hauk zmiňuje k vyjmenovaným alternativním řešením: "Ale na druhé straně se jedná o otevřený oheň a nejde jej ponechat v sadu bez dozoru." - Otevřené ohně, majdany, barevné revoluce apod. se mohou rozhořet v občanskou válku. Jsou pod dozorem.


"Může se stát cokoliv. V noci se zvedne vítr a balíky slámy mohou stát u zrodu požáru. „To vše jsou důvody, proč jsem vyrazil do sadu s postřikovačem. "
...Balíky slámy mi připomínají venkovské balíky, obyvatele venkova, kteří zvolili Miloše Zemana do funkce prezidenta republiky. Jenže neradno je burcovat, mohli by přijít hurá patrioti...


"Zda uspěl, neví. Víc mu napoví stav květů v následujících dnech."


...Tož, též jsem zvědav, co následující dny přinesou!


Dodatek:
Originální článek uveřejněn v 7:04=11
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/proti-mrazu-bojoval-sadar-vodou-40356564


**Proti mrazu bojoval sadař vodou** ![60719086991c7](serve/attachment&path=60719086991c7) "Zatímco většina lidí šla spát, pro Martina Hauka z Břeclavi, který se stará o hektarový sad meruněk, ve čtvrtek před půlnocí začala neplánovaná směna na záchranu úrody ovoce. Místo spánku nakládal do auta kanystry s vodou a zádový postřikovač. Vyrazil do sadu, aby s motorovým postřikovačem ochránil květy. Teplota začala klesat pod bod mrazu. A i když některé ukazatele ještě signalizovaly kladné hodnoty, jinovatka na střechách aut a v trávě byla jasným signálem ohrožení pro letošní úrodu meruněk. Bylo tak zjevné, že cesta sadaře do sadu má své opodstatnění. O chvíli později už procházel mezi mladými meruňkami a hubicí motorového postřikovače svlažoval květy. Postřik květů vodní mlhou dává šanci na jejich záchranu. Voda na květu vytvoří ledový obal, který zabrání, aby květy úplně promrzly. „Těch způsobů ochrany proti mrazu je několik. Dají se koupit topné svíce proti mrazu. Mají vydržet hořet až devět hodin, podle počasí a ochránit sad. Jedna ovšem stojí kolem 380 korun a na hektar jich potřebuji stovku. To je nějakých osmatřicet tisíc. A pokud je noc zvlášť mrazivá, je třeba je dávat v menší vzdálenosti, takže jich na hektar bude třeba i tři stovky. A rázem jsme na sto tisících za hektar a jedinou noc. To si jako malý sadař nemůžu dovolit,“ řekl Hauk. Existují i alternativy k drahými svícím. Někde jako zdroj tepla používají barely či ocelové koše, v nichž rozdělávají oheň. Jinde vsází na takzvané římské svíce, v tomto případě se jedná o dřevěnou kulatinu, nařezanou několika zářezy motorové pily. Do nich pak sadaři vkládají pevný podpalovač a postupně prohořívající špalek ohřívá okolí. Jinde zase zkouší pálit balíky slámy. I to je podle Hauka řešení. Ale na druhé straně se jedná o otevřený oheň a nejde jej ponechat v sadu bez dozoru. Může se stát cokoliv. V noci se zvedne vítr a balíky slámy mohou stát u zrodu požáru. „To vše jsou důvody, proč jsem vyrazil do sadu s postřikovačem. Skončil jsem kolem páté ráno. Teď budu čekat, jak vše dopadne. Snad jsem aspoň něco zachránil a nedopadnu jako vloni, kdy jsem z hektaru meruněk sklidil pár kousků,“ řekl sadař. Zda uspěl, neví. Víc mu napoví stav květů v následujících dnech." Takže zatímco většina lidí neví, která bije a je ve "sladkém" spánku neznalosti, Martin Hauka - nejdřív jsem to četl jako Hanka - viz Václav Hanka https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1clav_Hanka zachraňuje budoucnost národa nelenil a za temné a mrazivé noci šel ochránit květy před mrazem. Mráz, zamrznutí, zmrazit - zastavení vývoje, zakrnění a v tomto stádiu života i úplná zkáza. Čím bojoval? Vodou - informacemi. Kdo nebo co je to Hauka? (Kromě podobnosti s jménem Hanka) "Hnutí Hauka bylo náboženské hnutí, které vzniklo ve francouzské koloniální Africe. Skládalo se z obřadů, včetně mimikry a tance, během nichž účastníci prováděli komplikované vojenské obřady svých koloniálních okupantů." Dále Wikipedie ( https://en.wikipedia.org/wiki/Hauka ) říká, že dle antropologů šlo o hnutí odporu, které začalo v Nigeru a rozšířilo se do zbytku Afriky ( poznámka: Niger je severní soused Nigérie - Nigérie je světovou jedničkou v používání Bitcoinu, co se týče procent lidí, kteří ho používají a bojují tak proti bankovnímu útlaku a ekonomickému dušení občanů). (Antropologové) říkají, že tato podívaná byla hlavně prováděna jako výsměch moci osidlovatelů (kolonizátorů). Členové hnutí Hauka se nesnažili být jako Evropané, nýbrž se snažili vysát jejich životní sílu." ![607190fb88349](serve/attachment&path=607190fb88349) Že by narážka na pana prezidenta Zemana, který napodobuje mnohými svými vyjádřeními kolonizátory, ale ve skutečnosti se jim vysmívá a snaží se vysát jejich sílu? Například Zemanův projev o tom, jak máme nosit roušky, jak označil odmítače za blbce (nebo něco v tom smyslu), přitom výraz v jeho tváři byl jakoby se ze všech sil snažil neuchechtávat se. ...Manévr Sputnik V. Zemanova dcera Kateřina též doporučuje lidem, aby se očkovali. Ukazatele ještě ukazovaly kladné hodnoty...finanční systém se stále tváří, jako by bylo vše v pořádku, jenže... jinovatka na střechách aut (střecha auta - koncepce nástrojů řízení) a v trávě - biosféra (?) a byla jasným ohrožením letošní úrody - nynější mladé generace, ale řekl bych, že budou i další významy. Jde o úrodu meruňek, jejich barva - oranžová, napadne mě hned The Orange Man - Oranžový muž Trump. Další věc je, že meruňky se pěstují hlavně na jižní Moravě. Osobně se mi vybavilo Znojmo (řeka Dyje), nevím, jak dnes, ale pamatuji, že dříve se tam meruňky prodávaly všude. Jižní Morava a jsme u Velké Moravy - takže (nejen Zemanův) informační boj za úrodu - obrození Velké Moravy? Blízko od Znojma je i vodní přehrada Vranov nad Dyjí - vodní přehrada - masa informací. Vrána - transformace a změna. Vrány jsou velice chytré a mají skvělé pozorovací schopnosti. Vrána ukazuje na změnu myšlení, dává nám vhled do dění a pomáhá nám přizpůsobit se probíhajícím dějům - procesům. Když ještě trochu odbočím, tak vrány hojně používal muž z mého oblíbeného anime Naruto, které má i svoji českou komunitu, která dělá překlady tohoto seriálu - stránka se jmenuje Konoha.cz, což znamená Skrytá Listová (vesnice skrytá v listí) a je domovem hlavního hrdiny. K vránám...ten muž se jmenoval Uchiha Itachi, stal se všemi opovrhovaným, jelikož vyvraždil (nebyl na to tak zcela sám) svůj rodinný klan (až na svého mladšího bratra, zajímavostí je, že jeho rodiče se ani nebránili a řekli, že je dobrý syn - jeho otec byl hlavou klanu), stal se hledaným zločincem, ale ve skutečnosti zatáhl za záchranou brzdu, jelikož jeho klan chystal převrat. Zda vybral nejlepší možnost? Kdoví...vzniklo tak i mnoho min, ale nejhoršímu - občanské válce a rozpadu vesnice zabránil (ono by se spíš dalo říci, že to je městský stát ve státě - Zemi Ohně). Proč to tak rozepisuji? Nemohu si pomoci, ale připomíná mi v mnohém Stalina. Itachi znamená lasička a někdy když se dívám na fotografie, kde se Stalin směje, tak mi opravdu i lasičku připomíná. Oči, výraz a vlastně i vousy. ![607191bd03afc](serve/attachment&path=607191bd03afc) ![607191dedec74](serve/attachment&path=607191dedec74) Uchiha jsem našel, že znamená (papírový) vějíř, jejich znak je červenobílý - že by GP? Zároveň odkaz na rudé a bílé v Rusku a SSSR. ![6071924f84a00](serve/attachment&path=6071924f84a00) K postavě Itachiho bych mohl psát ještě dlouho, nicméně, jako dítě se účastnil Třetí velké války ninjů. Zajímavé je, že Uchihové se stávají silnějším - otevírají se jim určité schopnosti při traumatických událostech, například jako smrt blízkého člověka. GP využíval válečná traumata na znovunastolení, či posílení své vlády dlouhou dobu, zároveň ale trauma - válka urychlilo průmyslný a technologický vývoj SSSR. Když jsme u těch květů...rozkvétaly jabloně a hrušně... https://www.youtube.com/watch?v=AjZrV4wbdnQ Vybavila se mi Zemanova dcera Kateřina. A abychom si byli jisti, že jde o Miloše Zemana, tak nám pisatel článku dal další indícii - Postřik květů vodní **mlhou** dává šanci na jejich záchranu. Další odstavec, který říká, že "Jedna ovšem stojí kolem 380 korun a na hektar jich potřebuji stovku.", kde Hauk, aka smějící se bestie Mlha Zeman říká, že si to nemůže jako malý sadař dovolit. Je potřeba manévrovat, Zeman nemá tak velké možnosti jako třeba Putin. Protimrazové svíce: https://www.ireceptar.cz/zahrada/protimrazove-svice-chrani-kvetouci-stromy-pred-mraziky.html ![60719666a3a4f](serve/attachment&path=60719666a3a4f) "Jak protimrazové svíce používat? Je vhodné, když o zapalování předem informujeme hasiče podobně jako při spalování větví, aby nepřijeli a svíce nám neuhasili. Svíce zažíháme plynovým hořákem, zápalky ani zapalovač obvykle nestačí. Svíce hoří mírným plamenem vysokým přibližně třicet centimetrů, a to šest až osm hodin." Plynový hořák...ruský plyn. Zápalky (pamatujete zápalky ze Sušice?) ani zapalovač nestačí. Vsjo paňjatno? V dalším odstavci Hauk zmiňuje k vyjmenovaným alternativním řešením: "Ale na druhé straně se jedná o otevřený oheň a nejde jej ponechat v sadu bez dozoru." - Otevřené ohně, majdany, barevné revoluce apod. se mohou rozhořet v občanskou válku. Jsou pod dozorem. "Může se stát cokoliv. V noci se zvedne vítr a balíky slámy mohou stát u zrodu požáru. „To vše jsou důvody, proč jsem vyrazil do sadu s postřikovačem. " ...Balíky slámy mi připomínají venkovské balíky, obyvatele venkova, kteří zvolili Miloše Zemana do funkce prezidenta republiky. Jenže neradno je burcovat, mohli by přijít hurá patrioti... "Zda uspěl, neví. Víc mu napoví stav květů v následujících dnech." ...Tož, též jsem zvědav, co následující dny přinesou! Dodatek: Originální článek uveřejněn v 7:04=11 https://www.novinky.cz/domaci/clanek/proti-mrazu-bojoval-sadar-vodou-40356564
Upravené 17. 4. 2021 o 00:54

Proti mrazu bojoval sadař vodou

Mmm, zdá se, že tentokrát svoji kalkulačku žhavit nemusím.
(cože? ještě žádný komentář a jenom 3 lajky?)


Přesto ale přidám několik vodních kapek do pěkně klapajícího mlýna...(nádrž Nové Mlýny je Břeclavi blíž než Vranovská přehrada :-)
“ve čtvrtek před půlnocí začala neplánovaná směna na záchranu úrody ovoce” ~ za 5 minut 12? na poslední chvíli?
Hauka ~ Hanka - “u” jako obrácené “n”, mě to ještě dalo Martin Hauk ~ “Hulk”, sadař s postřikovačem na fotce vypadá jako “superhrdina” se “zbraní”
sad, sadař ~ nelze nezmínit knihu VP SSSR “Sad roste sám...” a citát (hodně volně parafrázuji): “Sad roste sám. Avšak kde je sad, tam je i sadař. Ale sad roste sám...”
hnutí Hauka - to se povedla zajímavá trefa (švejkování po africku?)


Poznámky pod čarou:
Sekce “Vranov” - “technologický vývoj SSSR” by si zasloužila osamostatnit. Obsahuje zajímavé paralely. Už je to dlouho, co jsem naposledy viděl 220+500 dílů seriálu “Naruto” a “Naruto: Šippúden”. “Boruto: Naruto Next Generations” zatím nechávám být, nemá to ani 200 dílů...:-)
Zároveň si dovoluji vyslovit varování: seriál je nekonečný a pravděpodobně geniální. Obávám se, že takovéto věci nevznikají spontánně a nedělám si vůbec iluze kdo nebo co za tímto kresleným seriálem pro dospělé, maskovaným jako pro děti a mládež, stojí. Což ovšem nic nemění na tom, že nejlepší rámen mají jedině v bistru Ičiraku!
Stalin byl možná větší lišák, než se zdá - k tomu se vrátím v mnou plánované “recenzi” seriálu

V seriáli Stalin Live

už mi moc nechybí.


[quote="pid:10744, uid:181"]Proti mrazu bojoval sadař vodou[/quote] Mmm, zdá se, že tentokrát svoji kalkulačku žhavit nemusím. (cože? ještě žádný komentář a jenom 3 lajky?) Přesto ale přidám několik vodních kapek do pěkně klapajícího mlýna...(nádrž Nové Mlýny je Břeclavi blíž než Vranovská přehrada :-) “ve čtvrtek před půlnocí začala neplánovaná směna na záchranu úrody ovoce” ~ za 5 minut 12? na poslední chvíli? Hauka ~ Hanka - “u” jako obrácené “n”, mě to ještě dalo Martin Hauk ~ “Hulk”, sadař s postřikovačem na fotce vypadá jako “superhrdina” se “zbraní” sad, sadař ~ nelze nezmínit knihu VP SSSR “Sad roste sám...” a citát (hodně volně parafrázuji): “Sad roste sám. Avšak kde je sad, tam je i sadař. Ale sad roste sám...” hnutí Hauka - to se povedla zajímavá trefa (švejkování po africku?) Poznámky pod čarou: Sekce “Vranov” - “technologický vývoj SSSR” by si zasloužila osamostatnit. Obsahuje zajímavé paralely. Už je to dlouho, co jsem **naposledy** viděl 220+500 dílů seriálu “Naruto” a “Naruto: Šippúden”. “Boruto: Naruto Next Generations” zatím nechávám být, nemá to ani 200 dílů...:-) Zároveň si dovoluji vyslovit varování: seriál je nekonečný a pravděpodobně geniální. Obávám se, že takovéto věci nevznikají spontánně a nedělám si vůbec iluze kdo nebo co za tímto kresleným seriálem pro dospělé, maskovaným jako pro děti a mládež, stojí. Což ovšem nic nemění na tom, že nejlepší rámen mají jedině v bistru Ičiraku! Stalin byl možná větší lišák, než se zdá - k tomu se vrátím v mnou plánované “recenzi” seriálu [quote="pid:7997, uid:79"]V seriáli Stalin Live[/quote] už mi moc nechybí.
Upravené 11. 4. 2021 o 15:01

nádrž Nové Mlýny je Břeclavi blíž než Vranovská přehrada :-)

U nádrže Nové Mlýny jsem nikdy nebyl, zmínil jsem to, co zarezonovalo se mnou - Znojmo a Vranov. Když jsem tam kdysi byl, meruňky se prodávaly opravdu všude.


Nové Mlýny...Boží mlýny melou.


Ještě ke Znojmu, napadly mě teď i Znojemské okurky, okurková sezóna, novináři, hyeny...okurková sezóna je zpravidla v období letních prázdnin, že ano?


"První zmínka o znojemském hokeji pochází z roku 1933, kdy při místním TJ Sokolu Znojmo vznikl klub kanadského hokeje. Tento klub pak hrál 60 let až do roku 1993 na úrovni krajského přeboru. V roce 1993 však nastal ve znojemském hokeji velký zlom. Do klubu totiž finančně vstoupil společník česko-rakouské firmy Excalibur Jaroslav Vlasák. "
...Později hrálo Znojmo i hokejovou extraligu a bylo sponzorováno E.Onem


Navíc Znojmo je spojeno od roku 2011 s rakouskou hokejovou Erste Bank Eishockey Ligou.
V roce 2020 jí kvůli Covidu opustili a hráli 2. českou ligu, ale pro sezónu 21/22 se vrátí do rakouské EBEL.


“Hulk”, sadař s postřikovačem na fotce vypadá jako “superhrdina” se “zbraní”

Hulk pro mě vždy vypadal jako extrémně osvalený Jarda Jágr.
Máme tu čísla 68 a 49 let - 4+9=13


hnutí Hauka - to se povedla zajímavá trefa (švejkování po africku?)

Myslím, že tato část by též zasloužila více rozebrat, jelikož se tam jasně říká, že jsme kolonie, zároveň ale vidím další úrovně, s Afrikou mě napadlo i to, že Slavia má též černochy - hráče původem z Afriky a jak se vypořádali s poklekáváním a chytli se kolem ramen bylo výborné. Navíc, za dob ČSSR zde studovali studenti z Afriky, kteří se i vraceli po škole zpět do své rodné země - obnova spolupráce na Lidském principu místo importu "lidského" odpadu?


Sekce “Vranov” - “technologický vývoj SSSR” by si zasloužila osamostatnit.

Souhlasím a budu velice rád, když pomůžou znalejší v tomto oboru.


“Boruto: Naruto Next Generations” zatím nechávám být, nemá to ani 200 dílů...:-)

Mnozí si stěžují, že se tam málo mlátí a moc mluví. Mně to vůbec nevadí. Samozřejmě, zajímavé souboje tam jsou stále.


Obávám se, že takovéto věci nevznikají spontánně a nedělám si vůbec iluze kdo nebo co za tímto kresleným seriálem pro dospělé, maskovaným jako pro děti a mládež, stojí.

Už jsem to říkal kdysi na Vodě, ale tenhle seriál mi pomohl přežít před lety (sleduji ho 11. rokem) nejhorší krizi a motivoval mě nevzdávat se a také jít dále na cestě k tomu stát se Člověkem.


Stalin byl možná větší lišák, než se zdá - k tomu se vrátím v mnou plánované “recenzi” seriálu

Seriál jsem neviděl, určitě si rád recenzi přečtu, ale prosím, ať je bez spoilerů! ...A nebo se prostě raději podívat a recenzi nečíst? smile


V Narutu je Itachi dle mého nejgeniálnější postavou z pohledu dlouhodobého plánování i když chyby dělá každý.


Pokud bych se ještě vrátil k tímto spojením k připodobnění Stalina k lasičce, na Wikipedii mě zaujalo tohle:
"Podle středověkých bestiářů je lasička jediný tvor, který dokáže přemoci baziliška. Tento motiv se objevuje i v některých příbězích žánru fantasy."


Zde jsem našel 5 zajímavých faktů:
https://www.robertefuller.com/diary/5-fascinating-facts-about-weasels/


1) Lasičky jsou skvělí plavci. Milují vodu, už ve velmi mladém věku se dokáží potápět jako miniaturní vydry.
2) Dokážou šplhat jako veverky.
3) Jsou mistři úniků. Mají citlivé vousky/chloupky nejen na hlavě, ale i na "loktech" předních nohou. Pomáhají jim manévrovat těsnými prostory. Dokonce jich mají i několik na ocase, dokážou tak vycítit cestu zpět i z velice těsných nor. Není divu, že lidé, kteří dokážou uniknout ze zapeklitých situací, jsou nazýváni lasičkami.
4) Jsou chytré. Nejen chytré, jsou velice inteligentní. Mají i v poměru k tělu velký mozek.
5) V poměru k váze jsou silnější než lvi.


Snímek, který obletěl svět: Lasička se vezla na letící žluně
60744e3ced2cd
https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/snimek-ktery-obletel-svet-lasicka-se-vezla-na-letici-zlune-284342
60744e6bae8d2
Důležitá poznámka...lasička a žluna na obrázku nejsou objímající se přátelé, lasička se snažila žlunu ulovit a nebýt fotografa, který ji vyrušil, tak by se i podařilo.


Dokonce jsem v jednom článku našel tohle meme:
60744f7bcae8b
Místo Putina na medvědovi, Putin na lasičce, která letí na žluně. CNN a BBC uveřejnily na YouTube k tomuto incidentu (bez Putina - oprava meme s Putinem tam dali taky) video 3.3.2015
https://www.youtube.com/watch?v=_5YzexpX7es


[quote="pid:10841, uid:240"]nádrž Nové Mlýny je Břeclavi blíž než Vranovská přehrada :-)[/quote] U nádrže Nové Mlýny jsem nikdy nebyl, zmínil jsem to, co zarezonovalo se mnou - Znojmo a Vranov. Když jsem tam kdysi byl, **meruňky** se prodávaly opravdu **všude**. Nové Mlýny...Boží mlýny melou. Ještě ke Znojmu, napadly mě teď i Znojemské okurky, okurková sezóna, novináři, hyeny...okurková sezóna je zpravidla v období letních prázdnin, že ano? "První zmínka o znojemském hokeji pochází z roku 1933, kdy při místním TJ Sokolu Znojmo vznikl klub kanadského hokeje. Tento klub pak hrál 60 let až do roku 1993 na úrovni krajského přeboru. V roce 1993 však nastal ve znojemském hokeji velký zlom. Do klubu totiž finančně vstoupil společník česko-rakouské firmy Excalibur Jaroslav Vlasák. " ...Později hrálo Znojmo i hokejovou extraligu a bylo sponzorováno E.Onem Navíc Znojmo je spojeno od roku 2011 s rakouskou hokejovou Erste Bank Eishockey Ligou. V roce 2020 jí kvůli Covidu opustili a hráli 2. českou ligu, ale pro sezónu 21/22 se vrátí do rakouské EBEL. [quote="pid:10841, uid:240"]“Hulk”, sadař s postřikovačem na fotce vypadá jako “superhrdina” se “zbraní”[/quote] Hulk pro mě vždy vypadal jako extrémně osvalený Jarda Jágr. Máme tu čísla 68 a 49 let - 4+9=13 [quote="pid:10841, uid:240"]hnutí Hauka - to se povedla zajímavá trefa (švejkování po africku?)[/quote] Myslím, že tato část by též zasloužila více rozebrat, jelikož se tam jasně říká, že jsme kolonie, zároveň ale vidím další úrovně, s Afrikou mě napadlo i to, že Slavia má též černochy - hráče původem z Afriky a jak se vypořádali s poklekáváním a chytli se kolem ramen bylo výborné. Navíc, za dob ČSSR zde studovali studenti z Afriky, kteří se i vraceli po škole zpět do své rodné země - obnova spolupráce na Lidském principu místo importu "lidského" odpadu? [quote="pid:10841, uid:240"]Sekce “Vranov” - “technologický vývoj SSSR” by si zasloužila osamostatnit.[/quote] Souhlasím a budu velice rád, když pomůžou znalejší v tomto oboru. [quote="pid:10841, uid:240"]“Boruto: Naruto Next Generations” zatím nechávám být, nemá to ani 200 dílů...:-)[/quote] Mnozí si stěžují, že se tam málo mlátí a moc mluví. Mně to vůbec nevadí. Samozřejmě, zajímavé souboje tam jsou stále. [quote="pid:10841, uid:240"]Obávám se, že takovéto věci nevznikají spontánně a nedělám si vůbec iluze kdo nebo co za tímto kresleným seriálem pro dospělé, maskovaným jako pro děti a mládež, stojí.[/quote] Už jsem to říkal kdysi na Vodě, ale tenhle seriál mi pomohl přežít před lety (sleduji ho 11. rokem) nejhorší krizi a motivoval mě nevzdávat se a také jít dále na cestě k tomu stát se Člověkem. [quote="pid:10841, uid:240"]Stalin byl možná větší lišák, než se zdá - k tomu se vrátím v mnou plánované “recenzi” seriálu[/quote] Seriál jsem neviděl, určitě si rád recenzi přečtu, ale prosím, ať je bez spoilerů! ...A nebo se prostě raději podívat a recenzi nečíst? :) V Narutu je Itachi dle mého nejgeniálnější postavou z pohledu dlouhodobého plánování i když chyby dělá každý. Pokud bych se ještě vrátil k tímto spojením k připodobnění Stalina k lasičce, na Wikipedii mě zaujalo tohle: "Podle středověkých bestiářů je lasička jediný tvor, který dokáže přemoci baziliška. Tento motiv se objevuje i v některých příbězích žánru fantasy." Zde jsem našel 5 zajímavých faktů: https://www.robertefuller.com/diary/5-fascinating-facts-about-weasels/ 1) Lasičky jsou skvělí plavci. Milují **vodu**, už ve velmi mladém věku se dokáží potápět jako miniaturní vydry. 2) Dokážou šplhat jako veverky. 3) Jsou mistři úniků. Mají citlivé vousky/chloupky nejen na hlavě, ale i na "loktech" předních nohou. Pomáhají jim manévrovat těsnými prostory. Dokonce jich mají i několik na ocase, dokážou tak vycítit cestu zpět i z velice těsných nor. Není divu, že lidé, kteří dokážou uniknout ze zapeklitých situací, jsou nazýváni lasičkami. 4) Jsou chytré. Nejen chytré, jsou velice inteligentní. Mají i v poměru k tělu velký mozek. 5) V poměru k váze jsou silnější než lvi. Snímek, který obletěl svět: Lasička se vezla na letící žluně ![60744e3ced2cd](serve/attachment&path=60744e3ced2cd) https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/snimek-ktery-obletel-svet-lasicka-se-vezla-na-letici-zlune-284342 ![60744e6bae8d2](serve/attachment&path=60744e6bae8d2) Důležitá poznámka...lasička a žluna na obrázku nejsou objímající se přátelé, lasička se snažila žlunu ulovit a nebýt fotografa, který ji vyrušil, tak by se i podařilo. Dokonce jsem v jednom článku našel tohle meme: ![60744f7bcae8b](serve/attachment&path=60744f7bcae8b) Místo Putina na medvědovi, Putin na lasičce, která letí na žluně. CNN a BBC uveřejnily na YouTube k tomuto incidentu (bez Putina - oprava meme s Putinem tam dali taky) video 3.3.2015 https://www.youtube.com/watch?v=_5YzexpX7es
Upravené 12. 4. 2021 o 15:59

ať je bez spoilerů!

Neboj, na to se budu soustředit.
V podstatě plánuji rámcově vypočítat témata/"kapitoly", kterým se seriál věnuje, bez detailního vyjmenování "jak to dopadlo".
Plus zmínit 2-3 jevy, které mi nezapadají do celkového vyznění. Zachovám co největší míru obecnosti, resp. pouze 1 ze 3 má vliv na prozrazení děje a to budu zase co nejvíce obecný.


[quote="pid:10980, uid:181"]ať je bez spoilerů![/quote] Neboj, na to se budu soustředit. V podstatě plánuji rámcově vypočítat témata/"kapitoly", kterým se seriál věnuje, bez detailního vyjmenování "jak to dopadlo". Plus zmínit 2-3 jevy, které mi nezapadají do celkového vyznění. Zachovám co největší míru obecnosti, resp. pouze 1 ze 3 má vliv na prozrazení děje a to budu zase co nejvíce obecný.
Upravené 12. 4. 2021 o 16:05

Policie vyzkoušela jízdu piráta silnic. I díky tomu dostal 11,5 roku


Jel opilý, se zákazem řízení, a ještě se řítil vražednou rychlostí. Po jeho zběsilé jízdě zůstala mrtvá žena. Běžně by taková nehoda zřejmě skončila jako usmrcení z nedbalosti s obvyklým trestem mezi dvěma a čtyřmi lety. Jenže díky perfektní práci jihomoravských vyšetřovatelů a státního zastupitelství se podařilo piráta silnic potrestat za úmyslné obecné ohrožení s trestem 11,5 roku vězení.


K tragické nehodě došlo v říjnu 2018 poblíž tzv. kasárenské křižovatky u Citonic na Znojemsku. Devětadvacetiletý Stanislav Sochna ve svém volvu nejprve riskantně předjížděl, přičemž jen shodou okolností a díky bleskurychlé reakci ostatních řidičů nedošlo k hromadné nehodě několika aut, v jednom z nichž cestovaly i dvě děti.


Případy, kdy nehoda piráta silnic skončí rozsudkem za úmyslné obecné ohrožení, jsou stále velmi raritní. Podle vysoce postaveného jihomoravského dopravního policisty, který se na vyšetřování případu podílel, stála za objasněním případu dobrá práce policistů na místě nehody, pečlivost při vyšetřování, a nakonec i trocha štěstí.


Sochna svou obhajobu postavil na obvinění řidičky, kterou zabil. „Paní si chtěla asi zkrátit zatáčku. Ona mi tam vjela,“ tvrdil muž, kterého podle jeho slov živí maminka.


Taková obhajoba mu před senátem brněnského soudu v čele s Martinem Vrbíkem nepomohla. „Do poslední chvíle svádí vinu na poškozenou. Je dlouhodobě neukázněným řidičem. Sedl za volant přesto, že měl popito a nesměl řídit. Jel téměř dvousetkilometrovou rychlostí a počínal si jako blázen, jako pirát, jako vrah. Je potřeba dát najevo, že v podobných případech budou soudy postupovat přísně,“ zdůraznil soudce Vrbík.


Státní zástupkyně Iveta Eichlerová řekla Právu poté, co rozsudek potvrdil i vrchní soud, že u pirátů silnic by měli policisté i státní zástupci dbát na pečlivé prošetření. „Většina trestných činů v dopravě je v první fázi vedena nikoli jako úmyslný, ale jako nedbalostní trestný čin. Vozidlo je však za určitých okolností zbraň a tato okolnost by neměla být opomíjena,“ zdůraznila.
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/pirat-silnic-dostal-za-obecne-ohrozeni-115-roku-40356738


Takže kasárenská křižovatka u Citonic, které jsem četl nejdřív jako "u Clintonic".
Citonice jsou od Znojma směrem k Vranovu nad Dyjí.
Též mě na mapě zaujala (vak)Cínová Hora, která je jen kousek před Citonicemi.
https://mapy.cz/zakladni?x=15.9891026&y=48.8790317&z=14&source=muni&id=6012
Pirátovi silnic je 29 let - 11. Iniciály pachatele jsou SS a k tomu bleskurychlá reakce ostatních řidičů...ten asi ze svazu elektrikářů nebude.
Případy, kdy by pirát byl za obecné ohrožení potrestán jsou raritní, ale zdá se, že časy se mění...


Poskok nacistických Clintonoidů, Pirát závislý na penězích ze zámoří, při riskantním manévru nezvládl prostředek řízení, ohrozil lidi, má na svědomí i smrt...potrestán vodníkem (moje asociace - vrba-vodník) Vrbíkem. Svalovat ve všem vinu na Babiše (a v USA na Trumpa) nepomůže.


Jaké nám to informace vyplavou na povrch a kdo v nich bude utopen...?


Policie vyzkoušela jízdu piráta silnic. I díky tomu dostal 11,5 roku Jel opilý, se zákazem řízení, a ještě se řítil vražednou rychlostí. Po jeho zběsilé jízdě zůstala mrtvá žena. Běžně by taková nehoda zřejmě skončila jako usmrcení z nedbalosti s obvyklým trestem mezi dvěma a čtyřmi lety. Jenže díky perfektní práci jihomoravských vyšetřovatelů a státního zastupitelství se podařilo piráta silnic potrestat za úmyslné obecné ohrožení s trestem 11,5 roku vězení. K tragické nehodě došlo v říjnu 2018 poblíž tzv. kasárenské křižovatky u Citonic na Znojemsku. Devětadvacetiletý Stanislav Sochna ve svém volvu nejprve riskantně předjížděl, přičemž jen shodou okolností a díky bleskurychlé reakci ostatních řidičů nedošlo k hromadné nehodě několika aut, v jednom z nichž cestovaly i dvě děti. Případy, kdy nehoda piráta silnic skončí rozsudkem za úmyslné obecné ohrožení, jsou stále velmi raritní. Podle vysoce postaveného jihomoravského dopravního policisty, který se na vyšetřování případu podílel, stála za objasněním případu dobrá práce policistů na místě nehody, pečlivost při vyšetřování, a nakonec i trocha štěstí. Sochna svou obhajobu postavil na obvinění řidičky, kterou zabil. „Paní si chtěla asi zkrátit zatáčku. Ona mi tam vjela,“ tvrdil muž, kterého podle jeho slov živí maminka. Taková obhajoba mu před senátem brněnského soudu v čele s Martinem Vrbíkem nepomohla. „Do poslední chvíle svádí vinu na poškozenou. Je dlouhodobě neukázněným řidičem. **Sedl za volant** přesto, že měl popito a nesměl řídit. Jel téměř dvousetkilometrovou rychlostí a **počínal si jako blázen, jako pirát, jako vrah**. Je potřeba dát najevo, že v podobných případech budou soudy postupovat přísně,“ zdůraznil soudce Vrbík. Státní zástupkyně Iveta Eichlerová řekla Právu poté, co rozsudek potvrdil i vrchní soud, že u pirátů silnic by měli policisté i státní zástupci dbát na pečlivé prošetření. „Většina trestných činů v dopravě je v první fázi vedena nikoli jako úmyslný, ale jako nedbalostní trestný čin. Vozidlo je však za určitých okolností zbraň a tato okolnost by neměla být opomíjena,“ zdůraznila. https://www.novinky.cz/krimi/clanek/pirat-silnic-dostal-za-obecne-ohrozeni-115-roku-40356738 Takže kasárenská křižovatka u Citonic, které jsem četl nejdřív jako "u Clintonic". Citonice jsou od Znojma směrem k Vranovu nad Dyjí. Též mě na mapě zaujala (vak)Cínová Hora, která je jen kousek před Citonicemi. https://mapy.cz/zakladni?x=15.9891026&y=48.8790317&z=14&source=muni&id=6012 Pirátovi silnic je 29 let - 11. Iniciály pachatele jsou SS a k tomu bleskurychlá reakce ostatních řidičů...ten asi ze svazu elektrikářů nebude. Případy, kdy by pirát byl za obecné ohrožení potrestán jsou raritní, ale zdá se, že časy se mění... Poskok nacistických Clintonoidů, Pirát závislý na penězích ze zámoří, při riskantním manévru nezvládl prostředek řízení, ohrozil lidi, má na svědomí i smrt...potrestán vodníkem (moje asociace - vrba-vodník) Vrbíkem. Svalovat ve všem vinu na Babiše (a v USA na Trumpa) nepomůže. Jaké nám to informace vyplavou na povrch a kdo v nich bude utopen...?

Nejprve technická: mělo to mít samostatné vlákno.


Policie vyzkoušela jízdu piráta silnic. I díky tomu dostal 11,5 roku

Mmm, přijde mi to jako dosti silné varování.
Pokusím se o “nezávislé” doplnění, které bude - žel - výše popsaný rozbor potvrzovat. Přesto mi tam zůstávají nejednoznačnosti...


Po jeho zběsilé jízdě ~ drsná předvolební kampaň Pirátů
zůstala mrtvá žena ~ Babiš to neustojí (žena ~ baba ~ babiš) (v článku jsou linkované související články, v jednom z nich je “Nakonec jsem nahmatal krk, úplně jsem ho prohmátl. Bylo mi jasné, že to je konec...” ~ Babiše to bude stát hlavu)
kasárenská křižovatka ~ Piráti se v předvolební kampani taky kasají, že vyhrají volby
riskantně předjížděl ~ předbíhal ~ předvolební/volební podvody?
Sedl za volant ~ piráti vyhráli volby? snad ne, spíš jen symbol začátku drsné předvolební kampaně?
jel ve volvu ~ volvo ~ volby
měl popito (a marihuanu), měl totiž zákaz řízení kvůli tomu, že řídil pod vlivem drog ~ Piráti mají kladný vztah k drogám (dle https://znojemsky.denik.cz/nehody/dopravni-nehoda-u-citonic-skoncila-tragicky-pri-celnim-stretu-zemrela-zena-20181004.html se nehoda stala 4.10.2018 a měl chlast i trávu)
Státní zástupkyně Iveta Eichlerová ~ nejstarší mafie tentokrát na naší straně
pirát jízdu skončil autonehodou poblíž křižovatky ~ buď že zběsilá předvolební kampaň nebude znamenat vítězství ve volbách ve smyslu sestavení vlády nebo po vyhraných volbách nedovládnou celé období (video v článku bylo pořízeno při policejní rekonstrukci, rekonstrukci skončili před křižovatkou, takže volby asi nevyhrají)
kterého podle jeho slov živí maminka ~ Piráti jsou financování svými tvůrci/rodičem
za objasněním případu dobrá práce policistů na místě nehody, pečlivost při vyšetřování, a nakonec i trocha štěstí ~ přijdou jim na něco? předvolební/volební podvody?
soud ~ volby ~ výsledek voleb?
byl odsouzen ~ soud můžeme “vyhrát” nebo “prohrát” ~ takže to by znamenalo, že volby nevyhrají...


Nejprve technická: mělo to mít samostatné vlákno. [quote="pid:11270, uid:181"]Policie vyzkoušela jízdu piráta silnic. I díky tomu dostal 11,5 roku[/quote] Mmm, přijde mi to jako dosti silné varování. Pokusím se o “nezávislé” doplnění, které bude - žel - výše popsaný rozbor potvrzovat. Přesto mi tam zůstávají nejednoznačnosti... Po jeho zběsilé jízdě ~ drsná předvolební kampaň Pirátů zůstala mrtvá žena ~ Babiš to neustojí (žena ~ baba ~ babiš) (v článku jsou linkované související články, v jednom z nich je “Nakonec jsem nahmatal krk, úplně jsem ho prohmátl. Bylo mi jasné, že to je konec...” ~ Babiše to bude stát hlavu) kasárenská křižovatka ~ Piráti se v předvolební kampani taky kasají, že vyhrají volby riskantně předjížděl ~ předbíhal ~ předvolební/volební podvody? Sedl za volant ~ piráti vyhráli volby? snad ne, spíš jen symbol začátku drsné předvolební kampaně? jel ve volvu ~ volvo ~ volby měl popito (a marihuanu), měl totiž zákaz řízení kvůli tomu, že řídil pod vlivem drog ~ Piráti mají kladný vztah k drogám (dle https://znojemsky.denik.cz/nehody/dopravni-nehoda-u-citonic-skoncila-tragicky-pri-celnim-stretu-zemrela-zena-20181004.html se nehoda stala 4.10.2018 a měl chlast i trávu) Státní zástupkyně Iveta Eichlerová ~ nejstarší mafie tentokrát na naší straně pirát jízdu skončil autonehodou poblíž křižovatky ~ buď že zběsilá předvolební kampaň nebude znamenat vítězství ve volbách ve smyslu sestavení vlády nebo po vyhraných volbách nedovládnou celé období (video v článku bylo pořízeno při policejní rekonstrukci, rekonstrukci skončili **před** křižovatkou, takže volby asi nevyhrají) kterého podle jeho slov živí maminka ~ Piráti jsou financování svými tvůrci/rodičem za objasněním případu dobrá práce policistů na místě nehody, pečlivost při vyšetřování, a nakonec i trocha štěstí ~ přijdou jim na něco? předvolební/volební podvody? soud ~ volby ~ výsledek voleb? byl odsouzen ~ soud můžeme “vyhrát” nebo “prohrát” ~ takže to by znamenalo, že volby nevyhrají...
Upravené 14. 4. 2021 o 09:30

len tak pre zaujimavost... Kunica=Lasica


Nôž, ktorý sa stal svetoznámym vďaka rybárskemu výletu Vladimíra Putina a monackého princa Alberta II. na Sibíri v 2007. Na opasku ruského prezidenta bol práve nôž Kunica Severná Koruna.


https://ruskenoze.sk/autorske-noze/kunica


len tak pre zaujimavost... Kunica=Lasica Nôž, ktorý sa stal svetoznámym vďaka rybárskemu výletu Vladimíra Putina a monackého princa Alberta II. na Sibíri v 2007. Na opasku ruského prezidenta bol práve nôž Kunica Severná Koruna. https://ruskenoze.sk/autorske-noze/kunica
Upravené 14. 4. 2021 o 19:59

Nejprve technická: mělo to mít samostatné vlákno.

Protože do starého tématu málokdo vleze a v tomto případě je to škoda...


[quote="pid:11290, uid:240"]Nejprve technická: mělo to mít samostatné vlákno.[/quote] Protože do starého tématu málokdo vleze a v tomto případě je to škoda...

Protože do starého tématu málokdo vleze a v tomto případě je to škoda...


To je sice pravda, ale...
...pokud se budu soustředit více na marketing, než samotné sdělení, tak sice se na novou část procesu podívá více lidí, ale zase někteří neuvidí souvislost s předchozími "epizodami".


Také bych mohl, abych měl lepší poměr "lajků", přestat dávat na fórum zprávy o něčem, co je špatné a nikdo jim palec nahoru nedá i přes to, že jde o zprávy dle mého názoru důležité.


Ksb fórum není mainstreamový plátek.


Nu, je tu další, zajisté související zpráva:


Francouzským vinařům zbyly oči pro pláč, mráz nešetřil ani slavné oblasti


Pro francouzské vinaře, kteří kvůli pandemii covidu-19 zažívají špatné časy, bude letošní ročník další pohromou, protože jejich produkci poničil nedávný silný mráz. Někteří z nich dokonce situaci přirovnávají ke smrti v rodině.


Nečekaný mráz zasáhl skoro 80 procent vinic, včetně těch ve slavných oblastech jako jsou Burgundsko, Bordeaux, Champagne či údolí Rhony. Pro vinaře se bude jednat po pandemii koronaviru o další katastrofu, se kterou prakticky nic nezmůžou.


Nenadálý prudký pokles teplot přišel navíc ve velice nevhodnou dobu, protože mu předcházelo teplé období, během nějž vinná réva začala pučet. Vinaři kvůli tomu po celé zemi na vinicích zapalovali ohně, aby rostliny ochránili. Většinou ale neuspěli a zbyly jim pouze oči pro pláč.


„Slyšel jsem to někoho přirovnávat ke smrti v rodině. Může se to zdát dětinské, ale já se zhruba tak nějak cítím. Porozumět tomu asi mohou jen vinaři, protože my na těch vinicích se slzami v očích stáli,” popsal v deníku Le Figaro smutek kvůli zmrzlé révě Eric Pastorino, který šéfuje sdružení vinařů z oblasti Cotes de Provence. Podle jeho kolegů mráz zničil největší plochu vinic za poslední půlstoletí.


Kromě vinic mráz silně poškodil i kvetoucí mandloně, zničil pole s řepou a řepkou. „Je to opravdu těžké. Mám pocit, že mě to srazí na kolena. Všechny moje stromy jsou mrtvé, obávám se, že jsem přišel o celou úrodu,” citovala agentura AFP majitele mandloňových sadů Davida Joulaina.
https://www.novinky.cz/muzi/clanek/francouzskym-vinarum-zbyly-oci-pro-plac-mraz-nesetril-ani-slavne-oblasti-40357158


Dneska nemám tolik času na rozbor, nicméně, zaujalo mě, že ve videu ze zprávy na Novinkách využívají Francouzi, naši "spojenci" a kolonialisté, protimrazové svíce - všudypřítomné malé ohně, ale není jim to nic platné.
Stejné svíce, které si nemůže český sadař dovolit.


[quote="pid:11385, uid:240"]Protože do starého tématu málokdo vleze a v tomto případě je to škoda...[/quote] To je sice pravda, ale... ...pokud se budu soustředit více na marketing, než samotné sdělení, tak sice se na novou část procesu podívá více lidí, ale zase někteří neuvidí souvislost s předchozími "epizodami". Také bych mohl, abych měl lepší poměr "lajků", přestat dávat na fórum zprávy o něčem, co je špatné a nikdo jim palec nahoru nedá i přes to, že jde o zprávy dle mého názoru důležité. Ksb fórum není mainstreamový plátek. Nu, je tu další, zajisté související zpráva: **Francouzským vinařům zbyly oči pro pláč, mráz nešetřil ani slavné oblasti** Pro francouzské vinaře, kteří kvůli pandemii covidu-19 zažívají špatné časy, bude letošní ročník další pohromou, protože jejich produkci poničil nedávný silný mráz. Někteří z nich dokonce situaci přirovnávají ke smrti v rodině. Nečekaný mráz zasáhl skoro 80 procent vinic, včetně těch ve slavných oblastech jako jsou Burgundsko, Bordeaux, Champagne či údolí Rhony. Pro vinaře se bude jednat po pandemii koronaviru o další katastrofu, se kterou prakticky nic nezmůžou. Nenadálý prudký pokles teplot přišel navíc ve velice nevhodnou dobu, protože mu předcházelo teplé období, během nějž vinná réva začala pučet. Vinaři kvůli tomu po celé zemi na vinicích zapalovali ohně, aby rostliny ochránili. Většinou ale neuspěli a zbyly jim pouze oči pro pláč. „Slyšel jsem to někoho přirovnávat ke smrti v rodině. Může se to zdát dětinské, ale já se zhruba tak nějak cítím. Porozumět tomu asi mohou jen vinaři, protože my na těch vinicích se slzami v očích stáli,” popsal v deníku Le Figaro smutek kvůli zmrzlé révě Eric Pastorino, který šéfuje sdružení vinařů z oblasti Cotes de Provence. Podle jeho kolegů mráz zničil největší plochu vinic za poslední půlstoletí. Kromě vinic mráz silně poškodil i kvetoucí mandloně, zničil pole s řepou a řepkou. „Je to opravdu těžké. Mám pocit, že mě to srazí na kolena. Všechny moje stromy jsou mrtvé, obávám se, že jsem přišel o celou úrodu,” citovala agentura AFP majitele mandloňových sadů Davida Joulaina. https://www.novinky.cz/muzi/clanek/francouzskym-vinarum-zbyly-oci-pro-plac-mraz-nesetril-ani-slavne-oblasti-40357158 Dneska nemám tolik času na rozbor, nicméně, zaujalo mě, že ve videu ze zprávy na Novinkách využívají Francouzi, naši "spojenci" a kolonialisté, protimrazové svíce - všudypřítomné malé ohně, ale není jim to nic platné. Stejné svíce, které si nemůže český sadař dovolit.

soustředit více na marketing, než samotné sdělení, tak sice se na novou část procesu podívá více lidí

Mně jenom přišlo překvapivé, že téma se jmenuje X a uvnitř je téma X a téma Y. Čekal bych buď téma X a téma Y samostatně anebo - pokud to nějak souvisí - téma “Moje abeceda” a pod ním série příspěvků X, série Y atd.
Ale dobře, pokud to máš promyšlené jinak, už Ti do toho nebudu kecat :-)
souvislost s předchozími "epizodami"

Souvislost sadař a vinaři vidím, ale pirát silnic mi do této série zatím nezapadá.
abych měl lepší poměr "lajků"

O lajky nejde. Formulovat rozbor písemně dá nějakou práci a pokud ho přečte míň lidí, je to do jisté míry plýtvání prací a jde to proti smyslu na fórum ho vůbec dávat. Počítám, že je dobré ho vystavit zkoušce souborným intelektem a pokud se rozbor povede, je obohacením pro tvůrce i pro čtenáře...
lepší poměr "lajků", přestat dávat na fórum zprávy o něčem, co je špatné a nikdo jim palec nahoru nedá i přes to, že jde o zprávy dle mého názoru důležité.

Přijde mi, že většina lidí zde na fóru dává palce nahoru bez ohledu na to, zda je příspěvek “pozitivní” nebo “negativní”. Palec dolů je používán výjimečně nebo u zjevných provokací typu milanizátor, což je mi sympatické...
Dneska nemám tolik času na rozbor

A to já si klidně počkám...
(novinky.cz jsou slušným zdrojem e-m zpráv..., tedy aspoň v ČR :-)


{Dodatek: ovšem to video v článku stojí za to - jak po obrazové, tak i po zvukové stránce, po zvukové zejména...}


[quote="pid:11655, uid:181"]soustředit více na marketing, než samotné sdělení, tak sice se na novou část procesu podívá více lidí[/quote] Mně jenom přišlo překvapivé, že téma se jmenuje X a uvnitř je téma X a téma Y. Čekal bych buď téma X a téma Y samostatně anebo - pokud to nějak souvisí - téma “Moje abeceda” a pod ním série příspěvků X, série Y atd. Ale dobře, pokud to máš promyšlené jinak, už Ti do toho nebudu kecat :-) [quote="pid:11655, uid:181"]souvislost s předchozími "epizodami"[/quote] Souvislost sadař a vinaři vidím, ale pirát silnic mi do této série zatím nezapadá. [quote="pid:11655, uid:181"]abych měl lepší poměr "lajků"[/quote] O lajky nejde. Formulovat rozbor písemně dá nějakou práci a pokud ho přečte míň lidí, je to do jisté míry plýtvání prací a jde to proti smyslu na fórum ho vůbec dávat. Počítám, že je dobré ho vystavit zkoušce souborným intelektem a pokud se rozbor povede, je obohacením pro tvůrce i pro čtenáře... [quote="pid:11655, uid:181"]lepší poměr "lajků", přestat dávat na fórum zprávy o něčem, co je špatné a nikdo jim palec nahoru nedá i přes to, že jde o zprávy dle mého názoru důležité.[/quote] Přijde mi, že většina lidí zde na fóru dává palce nahoru bez ohledu na to, zda je příspěvek “pozitivní” nebo “negativní”. Palec dolů je používán výjimečně nebo u zjevných provokací typu milanizátor, což je mi sympatické... [quote="pid:11655, uid:181"]Dneska nemám tolik času na rozbor[/quote] A to já si klidně počkám... (novinky.cz jsou slušným zdrojem e-m zpráv..., tedy aspoň v ČR :-) {Dodatek: ovšem to video v článku stojí za to - jak po obrazové, tak i po zvukové stránce, po zvukové zejména...}
Upravené 17. 4. 2021 o 00:37

Ale dobře, pokud to máš promyšlené jinak, už Ti do toho nebudu kecat :-)


Tak jsem to zase nemyslel. :-)
Nehraji si tu na definitivní pravdu, jen hledám rovnováhu mezi kontinuitou a ospravedlnitelnou mírou "clickbaitu" (klikací návnady) a tudíž vyšší čteností.
Jako příklad uvedu třeba Operaci Evergreen nebo smrt Petra Kellnera - tam prospělo přidávat nové příspěvky do stejného vlákna, než tříštit jeden proces do mnoha vláken.


O lajky nejde. Rozbor dá nějakou práci a pokud ho přečte míň lidí, je to plýtvání prací. Počítám, že je dobré ho vystavit zkoušce souborným intelektem a pokud se rozbor povede, je obohacením pro tvůrce i pro čtenáře...


Souhlas. Dobrou možností, jak aktualizovat už zvenku přehled o tématu, je přidat nové "tagy" (štítky), které napoví. (Zkusil jsem a lze jich přidat jenom pět - což může být málo.)


A to já si klidně počkám...

To abych se více snažil.


[quote="pid:11788, uid:240"]Ale dobře, pokud to máš promyšlené jinak, už Ti do toho nebudu kecat :-)[/quote] Tak jsem to zase nemyslel. :-) Nehraji si tu na definitivní pravdu, jen hledám rovnováhu mezi kontinuitou a ospravedlnitelnou mírou "clickbaitu" (klikací návnady) a tudíž vyšší čteností. Jako příklad uvedu třeba Operaci Evergreen nebo smrt Petra Kellnera - tam prospělo přidávat nové příspěvky do stejného vlákna, než tříštit jeden proces do mnoha vláken. [quote="pid:11788, uid:240"]O lajky nejde. Rozbor dá nějakou práci a pokud ho přečte míň lidí, je to plýtvání prací. Počítám, že je dobré ho vystavit zkoušce souborným intelektem a pokud se rozbor povede, je obohacením pro tvůrce i pro čtenáře...[/quote] Souhlas. Dobrou možností, jak aktualizovat už zvenku přehled o tématu, je přidat nové "tagy" (štítky), které napoví. _(Zkusil jsem a lze jich přidat jenom pět - což může být málo.)_ [quote="pid:11788, uid:240"]A to já si klidně počkám...[/quote] To abych se více snažil.
Upravené 17. 4. 2021 o 00:57

Jako příklad uvedu třeba Operaci Evergreen nebo smrt Petra Kellnera - tam prospělo přidávat nové příspěvky do stejného vlákna, než tříštit jeden proces do mnoha vláken.

Tyhle 2 zmíněné seriály vidím stejně...
Akorát ten pirát mi tady přijde zatím divnej...
:-)


[quote="pid:11790, uid:181"]Jako příklad uvedu třeba Operaci Evergreen nebo smrt Petra Kellnera - tam prospělo přidávat nové příspěvky do stejného vlákna, než tříštit jeden proces do mnoha vláken.[/quote] Tyhle 2 zmíněné seriály vidím stejně... Akorát ten pirát mi tady přijde zatím divnej... :-)

Nečekaný mráz zasáhl skoro 80 procent vinic, včetně těch ve slavných oblastech jako jsou Burgundsko, Bordeaux, Champagne či údolí Rhony. Pro vinaře se bude jednat po pandemii koronaviru o další katastrofu, se kterou prakticky nic nezmůžou.


Znak prichádzajúcej doby ľadovej...


[quote="pid:11655, uid:181"]Nečekaný mráz zasáhl skoro 80 procent vinic, včetně těch ve slavných oblastech jako jsou Burgundsko, Bordeaux, Champagne či údolí Rhony. Pro vinaře se bude jednat po pandemii koronaviru o další katastrofu, se kterou prakticky nic nezmůžou.[/quote] Znak prichádzajúcej doby ľadovej...

Moderátor

Znak prichádzajúcej doby ľadovej...

právě to mně napadlo při výběru meruněk..jsem scháněla ty které dozrávají úplně první, Aurora, tsunami atd., a pak ty pozdní- srpen, září , vzhledem k zákazu cest do jiných okresů jsem to ted už nestihla, a pořád přemýšlím, že ty pozdní budou lepší volba, na jistotu, vzhledem k pozdějšímu nakvétání, i tady na Jižní Moravě.. ty první jen když se zadaří..


[quote="pid:11810, uid:7"]Znak prichádzajúcej doby ľadovej...[/quote] právě to mně napadlo při výběru meruněk..jsem scháněla ty které dozrávají úplně první, Aurora, tsunami atd., a pak ty pozdní- srpen, září , vzhledem k zákazu cest do jiných okresů jsem to ted už nestihla, a pořád přemýšlím, že ty pozdní budou lepší volba, na jistotu, vzhledem k pozdějšímu nakvétání, i tady na Jižní Moravě.. ty první jen když se zadaří..
Upravené 17. 4. 2021 o 19:21
1.41k
13
5
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept