Zahraničná politika
Zemřel princ Philip, manžel britské královny Alžběty II.

Zemřel princ Philip, manžel britské královny Alžběty II. Oznámila to královská rodina na Twitteru. Bylo mu 99 let.


https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/zemrel-princ-philip-manzel-britske-kralovny-alzbety-ii/r~846a9dce992311ebaedf0cc47ab5f122/


Zemřel princ Philip, manžel britské královny Alžběty II. Oznámila to královská rodina na Twitteru. Bylo mu 99 let. https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/zemrel-princ-philip-manzel-britske-kralovny-alzbety-ii/r~846a9dce992311ebaedf0cc47ab5f122/

Opatrná profesorská úvaha, ako hovorí pán profesor Panarin. Môžete s ňou súhlasiť, ale aj nemusíte:


Ríša tmy je na ústupe. Hanoverským sa to kráti. V Káhire to dali na známo. Do niekoľkých mesiacov oznámia aj odchod Alexandry Márie. Stále ťažšie sa hľadajú dvojníčky primeraného veku. Preto paradoxne na pohľad mladne. Karol sa veľkoryso vzdá nároku a Vilko, ako jediný držiaci si na verejnosti čistú líniu, bude hasiť. Vlani, predvlani si už prezrel zámorské léna. Domáce ostrovné usporiadanie sa mu ale rozpadne a ktovie, či ho za oceánmi bude niekto rešpektovať. Veci sa dejú...


Opatrná profesorská úvaha, ako hovorí pán profesor Panarin. Môžete s ňou súhlasiť, ale aj nemusíte: Ríša tmy je na ústupe. Hanoverským sa to kráti. V Káhire to dali na známo. Do niekoľkých mesiacov oznámia aj odchod Alexandry Márie. Stále ťažšie sa hľadajú dvojníčky primeraného veku. Preto paradoxne na pohľad mladne. Karol sa veľkoryso vzdá nároku a Vilko, ako jediný držiaci si na verejnosti čistú líniu, bude hasiť. Vlani, predvlani si už prezrel zámorské léna. Domáce ostrovné usporiadanie sa mu ale rozpadne a ktovie, či ho za oceánmi bude niekto rešpektovať. Veci sa dejú...

If I were reincarnated I would wish to be returned to earth as a killer virus to lower human population levels.
Ak by som sa mohol reinkarnovať, tak by som chcel byť zabijácky vírus na zníženie ľudskej populácie na Zemi
― Philip, Duke of Edinburgh


“Human population growth is probably the single most serious long-term threat to survival. We’re in for a major disaster if it isn’t curbed… We have no option. If it isn’t controlled voluntarily, it will be controlled involuntarily by an increase in disease, starvation and war.”
Nárast ľudskej populácie je pravdepodobne jeden z najvážnejších dlhodobých ohrození života na Zemi. Smerujeme k veľkej katastroje a ak nepríde k náprave... Nebudeme mať inú možnosť. Ak odmietneme dobrovoľnú kontrolu populácie, bude musieť byť táto realizovaná cez choroby, hladomor a vojnu.


― Philip, Duke of Edinburgh


“_If I were reincarnated I would wish to be returned to earth as a killer virus to lower human population levels._” Ak by som sa mohol reinkarnovať, tak by som chcel byť zabijácky vírus na zníženie ľudskej populácie na Zemi ― Philip, Duke of Edinburgh _“Human population growth is probably the single most serious long-term threat to survival. We’re in for a major disaster if it isn’t curbed… We have no option. If it isn’t controlled voluntarily, it will be controlled involuntarily by an increase in disease, starvation and war.”_ Nárast ľudskej populácie je pravdepodobne jeden z najvážnejších dlhodobých ohrození života na Zemi. Smerujeme k veľkej katastroje a ak nepríde k náprave... Nebudeme mať inú možnosť. Ak odmietneme dobrovoľnú kontrolu populácie, bude musieť byť táto realizovaná cez choroby, hladomor a vojnu. ― Philip, Duke of Edinburgh

K tomu bych chtěl ukázat, kam zmizela tiára poslední Ruské carevny. Jak se dostala na hlavu Alžběty II.? Bolševici ji neukradli?




K tomu bych chtěl ukázat, kam zmizela tiára poslední Ruské carevny. Jak se dostala na hlavu Alžběty II.? Bolševici ji neukradli? https://zena-in.cz/media/2014/05/01/Alexandra1894-2-.jpg https://www.imago-images.de/bild/st/0102045301/s.jpg
Upravené 9. 4. 2021 o 15:14

Nedávno jsem napsal , že prozřetelnost tluče ve změněném čase tak často , až to lidská psychika přestává vnímat jako událost.
Anglosaské impérium se hroutí a tohle je jen jedna z jejích uvolněných cihel.
Takřka všechny zdroje se unisono rozplývají nad tímto fašistou , který tak nadšeně a ochotně hajloval , po vzoru svých nacistických idolů .
Že opovrhoval člověkem ,coby lidskou bytostí , to se asi nepočítá , na tom cinknutém amorálním měřítku vyvalených.
Už je v pekle a mnoho dalších "straníků" ,jej bude následovat.
Když se hroutí koncepce , pod kterou aktivně působí daná společnost vyvalených , tak se to zřítí sakumprásk, na všech úrovních.


Nedávno jsem napsal , že prozřetelnost tluče ve změněném čase tak často , až to lidská psychika přestává vnímat jako událost. Anglosaské impérium se hroutí a tohle je jen jedna z jejích uvolněných cihel. Takřka všechny zdroje se unisono rozplývají nad tímto fašistou , který tak nadšeně a ochotně hajloval , po vzoru svých nacistických idolů . Že opovrhoval člověkem ,coby lidskou bytostí , to se asi nepočítá , na tom cinknutém amorálním měřítku vyvalených. Už je v pekle a mnoho dalších "straníků" ,jej bude následovat. Když se hroutí koncepce , pod kterou aktivně působí daná společnost vyvalených , tak se to zřítí sakumprásk, na všech úrovních.

co sa tyka tiary, tak tou musela zaplatit tusim carovna-matka (alebo nejaka podobne blizka pokrvna pribuzna), ktora unikla z carskeho Ruska do Anglicka (ostatnym to Anglicania nedovolili) za povolenie tam ostat


co sa tyka tiary, tak tou musela zaplatit tusim carovna-matka (alebo nejaka podobne blizka pokrvna pribuzna), ktora unikla z carskeho Ruska do Anglicka (ostatnym to Anglicania nedovolili) za povolenie tam ostat

Ak by som sa mohol reinkarnovať, tak by som chcel byť zabijácky vírus


no, len aby sa nám teraz ten jašter do vírusu neinkarnoval, zásluhy na to má. Ale lepšie by sa mu hodil post črevnej baktérie, je to síce o level vyššie ale čo sa týka užitočnosti, o niekoľko rádov lepšie.


[quote="pid:10597, uid:48"]Ak by som sa mohol reinkarnovať, tak by som chcel byť zabijácky vírus[/quote] no, len aby sa nám teraz ten jašter do vírusu neinkarnoval, zásluhy na to má. Ale lepšie by sa mu hodil post črevnej baktérie, je to síce o level vyššie ale čo sa týka užitočnosti, o niekoľko rádov lepšie.

kam zmizela tiára poslední Ruské carevn

Celkovo je Británia prehliadkou zbierky kleptomanov celého sveta. Stačí si ísť obzrieť Britské múzeum, britského v ňom nič nenájdete, vrátane sprievodcov. Okmásané fasády, ukradnuté sochy, ten anglosas celú histériu len lúpil a vraždil, kam vkročil. GP mal na koho vsadiť, načase mu vládu zobrať.


[quote="pid:10599, uid:312"]kam zmizela tiára poslední Ruské carevn[/quote] Celkovo je Británia prehliadkou zbierky kleptomanov celého sveta. Stačí si ísť obzrieť Britské múzeum, britského v ňom nič nenájdete, vrátane sprievodcov. Okmásané fasády, ukradnuté sochy, ten anglosas celú histériu len lúpil a vraždil, kam vkročil. GP mal na koho vsadiť, načase mu vládu zobrať.

OBRAZOM: Londýn po smrti princa Philipa v záplave kvetov a jeho úsmevov! A zástupov ľudí


https://koktail.pravda.sk/hviezdne-kauzy/clanok/583998-obrazom-londyn-po-smrti-princa-philipa-v-zaplave-kvetov-a-jeho-usmevov-ale/


**OBRAZOM: Londýn po smrti princa Philipa v záplave kvetov a jeho úsmevov! A zástupov ľudí** https://koktail.pravda.sk/hviezdne-kauzy/clanok/583998-obrazom-londyn-po-smrti-princa-philipa-v-zaplave-kvetov-a-jeho-usmevov-ale/

https://koktail.pravda.sk/hviezdne-kauzy/clanok/583998-obrazom-londyn-po-smrti-princa-philipa-v-zaplave-kvetov-a-jeho-usmevov-ale/


Verejnosť by sa tiež vzhľadom na pandémiu koronavírusu nemala pokúšať zúčastniť na akomkoľvek podujatí v rámci pohrebu manžela kráľovnej Alžbety II. Vo svojom vyhlásení to uviedla College of Arms, ktorá má na starosti mnohé ceremoniálne udalosti ako sú korunovácie či štátne pohreby. Podrobnosti o pohrebe vojvodu z Edinburghu Buckinghamský palác ešte neoznámil, je však známe, že to nebude štátny pohreb, ktorý si neprial.


Jak byste vyložili tuhle část?


[quote="pid:10743, uid:12"]https://koktail.pravda.sk/hviezdne-kauzy/clanok/583998-obrazom-londyn-po-smrti-princa-philipa-v-zaplave-kvetov-a-jeho-usmevov-ale/[/quote] Verejnosť by sa tiež vzhľadom na pandémiu koronavírusu nemala pokúšať zúčastniť na akomkoľvek podujatí v rámci pohrebu manžela kráľovnej Alžbety II. Vo svojom vyhlásení to uviedla College of Arms, ktorá má na starosti mnohé ceremoniálne udalosti ako sú korunovácie či štátne pohreby. Podrobnosti o pohrebe vojvodu z Edinburghu Buckinghamský palác ešte neoznámil, je však známe, že to nebude štátny pohreb, ktorý si neprial. Jak byste vyložili tuhle část?

Telo princa Filipa bude pochované po smrti kráľovnej Alžbety II. Toto začalo byť známe britskému bulvárnemu denníku Mirror.


Je potrebné poznamenať, že pred smrťou Alžbety II. Bude rakva vojvodu z Edinburghu uložená v Kráľovskej klenbe kaplnky svätého Juraja. Termín pohrebu bude oznámený v najbližších dňoch.
Predpokladá sa, že neskôr bude telo princa Filipa pochované vedľa kráľovnej v pamätnej kaplnke Juraja VI.


Predtým sa uvádzalo, že princ Philip trval na skromnom pohrebe bez hromadných udalostí. Dával prednosť tomu, aby boli k nim pozvaní iba členovia kráľovskej rodiny, jeho priatelia a hlavy krajín Spoločenstva národov.


Princ Philip zomrel 9. apríla vo veku 99 rokov, dva mesiace pred jeho storočnicou.


Médiá informujú, že kvôli pandémii koronavírusov sa pohreby môžu konať bez hromadných udalostí. Kráľovná by mala vyhlásiť osemdňový smútok. Až do jeho absolvovania sa nebude venovať veciam verejným, vrátane schvaľovania nových zákonov.


Vojvoda z Edinburghu princ Philip Mountbatten sa narodil v roku 1921 a od roku 1947 je ženatý s Alžbetou II. Philip je otcom princa Charlesa a starým otcom princov Harryho a Williama.
https://lenta.ru/news/2021/04/10/deathprince/


Pohreb princa Philipa sa bude konať 17. apríla
Pohreb princa Philipa sa bude konať 17. apríla, informoval Buckinghamský palác. Bude televízia bez prístupu verejnosti.


Národný smútok vo Veľkej Británii bude trvať až do pohrebu princa Philipa, zatiaľ čo smútok kráľovskej rodiny bude trvať dva týždne.
https://tass.ru/obschestvo/11114881


Telo princa Filipa bude pochované po smrti kráľovnej Alžbety II. Toto začalo byť známe britskému bulvárnemu denníku Mirror. Je potrebné poznamenať, že pred smrťou Alžbety II. Bude rakva vojvodu z Edinburghu uložená v Kráľovskej klenbe kaplnky svätého Juraja. Termín pohrebu bude oznámený v najbližších dňoch. Predpokladá sa, že neskôr bude telo princa Filipa pochované vedľa kráľovnej v pamätnej kaplnke Juraja VI. Predtým sa uvádzalo, že princ Philip trval na skromnom pohrebe bez hromadných udalostí. Dával prednosť tomu, aby boli k nim pozvaní iba členovia kráľovskej rodiny, jeho priatelia a hlavy krajín Spoločenstva národov. Princ Philip zomrel 9. apríla vo veku 99 rokov, dva mesiace pred jeho storočnicou. Médiá informujú, že kvôli pandémii koronavírusov sa pohreby môžu konať bez hromadných udalostí. Kráľovná by mala vyhlásiť osemdňový smútok. Až do jeho absolvovania sa nebude venovať veciam verejným, vrátane schvaľovania nových zákonov. Vojvoda z Edinburghu princ Philip Mountbatten sa narodil v roku 1921 a od roku 1947 je ženatý s Alžbetou II. Philip je otcom princa Charlesa a starým otcom princov Harryho a Williama. https://lenta.ru/news/2021/04/10/deathprince/ **Pohreb princa Philipa sa bude konať 17. apríla** Pohreb princa Philipa sa bude konať 17. apríla, informoval Buckinghamský palác. Bude televízia bez prístupu verejnosti. Národný smútok vo Veľkej Británii bude trvať až do pohrebu princa Philipa, zatiaľ čo smútok kráľovskej rodiny bude trvať dva týždne. https://tass.ru/obschestvo/11114881
Upravené 10. 4. 2021 o 18:22

Pohřeb prince Philipa proběhne 17. dubna, Harry dorazí bez Meghan
10. dubna 2021 10:10, aktualizováno 23:19


Buckinghamský palác oznámil, že pohřeb zesnulého prince Philipa se bude konat 17. dubna. Zároveň potvrdil, že princ Harry se zúčastní sám, jeho manželka Meghan, která čeká druhé dítě, zůstane na radu lékařů doma v Kalifornii.


Prince Harryho po příletu z Ameriky čeká povinná karanténa. Podle současných nařízení britské vlády potrvá deset dní, lze ji však zkrátit na půlku, pokud si cestující po jejich uplynutí zaplatí za test na covid-19 a pokud ten vyjde negativně. Vzhledem ke statusu královské rodiny se spekuluje o tom, že by Harry mohl dostat ze zmíněných omezení výjimku. Některým úlevám se nyní těší členové diplomatických misí a konzulárních úřadů v Británii a zaměstnanci mezinárodních organizací, v obou případech včetně jejich rodin.


Návrat do Británie bude prvním veřejným vystoupením Harryho po kontroverzním rozhovoru s moderátorkou Oprah Winfreyovou. V interview se svou ženou Meghan mluvili o důvodech svého odchodu z Anglie. Meghan si v rozhovoru mimo jiné postěžovala, že se nejmenovaný člen královské rodiny ptal, jak tmavou pleť může mít její syn, až se narodí. Uvedla také, že intenzivní tlak okolí i médií ji dohnal až k myšlenkám na sebevraždu. Winfreyová po rozhovoru uvedla, že podle Harryho rasistický komentář nepocházel ani od královny, ani od Philipa.
https://www.idnes.cz/revue/spolecnost/harry-se-vyda-na-philipuv-pohreb-bez-meghan.A210410_093247_lidicky_lf


Pohřeb prince Philipa proběhne 17. dubna, Harry dorazí bez Meghan _10. dubna 2021 10:10, aktualizováno 23:19_ Buckinghamský palác oznámil, že pohřeb zesnulého prince Philipa se bude konat 17. dubna. Zároveň potvrdil, že princ Harry se zúčastní sám, jeho manželka Meghan, která čeká druhé dítě, zůstane na radu lékařů doma v Kalifornii. Prince Harryho po příletu z Ameriky čeká povinná karanténa. Podle současných nařízení britské vlády potrvá deset dní, lze ji však zkrátit na půlku, pokud si cestující po jejich uplynutí zaplatí za test na covid-19 a pokud ten vyjde negativně. Vzhledem ke statusu královské rodiny se spekuluje o tom, že by Harry mohl dostat ze zmíněných omezení výjimku. Některým úlevám se nyní těší členové diplomatických misí a konzulárních úřadů v Británii a zaměstnanci mezinárodních organizací, v obou případech včetně jejich rodin. Návrat do Británie bude prvním veřejným vystoupením Harryho po kontroverzním rozhovoru s moderátorkou Oprah Winfreyovou. V interview se svou ženou Meghan mluvili o důvodech svého odchodu z Anglie. Meghan si v rozhovoru mimo jiné postěžovala, že se nejmenovaný člen královské rodiny ptal, jak tmavou pleť může mít její syn, až se narodí. Uvedla také, že intenzivní tlak okolí i médií ji dohnal až k myšlenkám na sebevraždu. Winfreyová po rozhovoru uvedla, že podle Harryho rasistický komentář nepocházel ani od královny, ani od Philipa. https://www.idnes.cz/revue/spolecnost/harry-se-vyda-na-philipuv-pohreb-bez-meghan.A210410_093247_lidicky_lf

Známa z UK mi poslal tento odkaz, avšak nemám zdroj, takže sa to musí hlbšie overiť:


princ Philip zomrel ako 99 ročný
99 deň v roku 2021
o 9 hodine ráno
a 9 deň v mesiaci april ..


### Známa z UK mi poslal tento odkaz, avšak nemám zdroj, takže sa to musí hlbšie overiť: princ Philip zomrel ako 99 ročný 99 deň v roku 2021 o 9 hodine ráno a 9 deň v mesiaci april ..

99 ročný
99 deň v roku 2021
o 9 hodine ráno
a 9 deň v mesiaci april

Takže eu-thanazia?


99 dnů sedí viz
https://kolikdni.3tecky.cz/
(ale pozor, webová stránka bere za to, že mezi 1. a 2. dnem měsíce uplynul 1 den, místo 2, takže tam místo 99 vyjde 98 )


Zbývá ověřit, že v 9 ráno...


[quote="pid:10863, uid:143"]99 ročný 99 deň v roku 2021 o 9 hodine ráno a 9 deň v mesiaci april[/quote] Takže eu-thanazia? 99 dnů sedí viz https://kolikdni.3tecky.cz/ (ale pozor, webová stránka bere za to, že mezi 1. a 2. dnem měsíce uplynul 1 den, místo 2, takže tam místo 99 vyjde 98 ) Zbývá ověřit, že v 9 ráno...
Upravené 11. 4. 2021 o 15:15

Moja intuícia mi hovorí, že ten rituál ktorý vykonali pripomína opis heknutia Karmy ktorý opísal Cliff High v tomto videu:
https://www.youtube.com/watch?v=e820TQLu1lY


Moja intuícia mi hovorí, že ten rituál ktorý vykonali pripomína opis heknutia Karmy ktorý opísal Cliff High v tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=e820TQLu1lY

Celkovo je Británia prehliadkou zbierky kleptomanov celého sveta.


Královna prohlásila, že Řecké pomátky vrátí Řecku, až bude na to mít důstojný prostory. Už jsou dávno postaveny, už léta tam korzují návštěvníci a pomátky (glypta) jsou stále v Aglii.


ukradnuté sochy, ten anglosas celú histériu len lúpil a vraždil, kam vkročil.


[quote="pid:10708, uid:77"]Celkovo je Británia prehliadkou zbierky kleptomanov celého sveta.[/quote] Královna prohlásila, že Řecké pomátky vrátí Řecku, až bude na to mít důstojný prostory. Už jsou dávno postaveny, už léta tam korzují návštěvníci a pomátky (glypta) jsou stále v Aglii. [quote="pid:10708, uid:77"]ukradnuté sochy, ten anglosas celú histériu len lúpil a vraždil, kam vkročil.[/quote]

Premiér Boris Johnson sa nezúčastní na pohrebe princa Philipa


Britský premiér Boris Johnson sa nezúčastní na pohrebe princa Philipa, ktorý zomrel v piatok vo veku 99 rokov. Dôvodom jeho rozhodnutia je umožniť účasť čo najväčšiemu počtu členov kráľovskej rodiny, keďže protipandemické opatrenia v krajine aktuálne dovoľujú na pohreboch maximálne 30 osôb.


Pohreb sa uskutoční 17. apríla na Windsorskom hrade, ale od zvyčajných kráľovských posledných rozlúčok sa bude líšiť absenciou širokej verejnosti. Celý obrad sa uskutoční výlučne v areáli hradu, pričom o 15.00 h miestneho času (16.00 h SELČ) si celá krajina uctí zosnulého princa minútou ticha, oznámila v nedeľu tlačová agentúra DPA.


Očakáva sa, že na pohrebe budú medzi 30 prítomnými Philipovi potomkovia, vnuci a ďalší blízki rodinní príslušníci. Buckinghamský palác oznámil, že na rozlúčke sa zúčastní aj princ Harry, ktorý sa vzdal plnenia svojich kráľovských povinností a žije v Kalifornii. Jeho manželke Meghan, ktorá je tehotná, však lekár účasť neodporučil.
Britská kráľovná Alžbeta II. vyhlásila, že po smrti vojvodu z Edinburghu pocítila "veľkú prázdnotu vo svojom živote", uviedol podľa tlačovej agentúry AFP princ Andrew, ich druhý syn. "Stratili sme takmer starého otca národa. Je mi veľmi ľúto svojej matky a veľmi ju podporujem, pretože to cíti zrejme silnejšie než ktokoľvek iný," povedal.


Kráľovnin najstarší syn a následník trónu princ Charles v sobotu vzdal svojmu otcovi vlastnú poklonu vyhlásením, že to bol "jedinečný človek, ktorý by bol ohromený reakciou a dojemnými slovami, ktoré o ňom zaznievajú". Philipovo úmrtie spustilo osemdňový štátny smútok, ktorý sa skončí jeho pohrebom v Kaplnke sv. Juraja na Windsore.
https://www.teraz.sk/zahranicie/britania-premier-boris-johnson-sa-nez/541097-clanok.html


Premiér Boris Johnson sa nezúčastní na pohrebe princa Philipa ============================================================= Britský premiér Boris Johnson sa nezúčastní na pohrebe princa Philipa, ktorý zomrel v piatok vo veku 99 rokov. Dôvodom jeho rozhodnutia je umožniť účasť čo najväčšiemu počtu členov kráľovskej rodiny, keďže protipandemické opatrenia v krajine aktuálne dovoľujú na pohreboch maximálne 30 osôb. Pohreb sa uskutoční 17. apríla na Windsorskom hrade, ale od zvyčajných kráľovských posledných rozlúčok sa bude líšiť absenciou širokej verejnosti. Celý obrad sa uskutoční výlučne v areáli hradu, pričom o 15.00 h miestneho času (16.00 h SELČ) si celá krajina uctí zosnulého princa minútou ticha, oznámila v nedeľu tlačová agentúra DPA. Očakáva sa, že na pohrebe budú medzi 30 prítomnými Philipovi potomkovia, vnuci a ďalší blízki rodinní príslušníci. Buckinghamský palác oznámil, že na rozlúčke sa zúčastní aj princ Harry, ktorý sa vzdal plnenia svojich kráľovských povinností a žije v Kalifornii. Jeho manželke Meghan, ktorá je tehotná, však lekár účasť neodporučil. Britská kráľovná Alžbeta II. vyhlásila, že po smrti vojvodu z Edinburghu pocítila "veľkú prázdnotu vo svojom živote", uviedol podľa tlačovej agentúry AFP princ Andrew, ich druhý syn. "Stratili sme takmer starého otca národa. Je mi veľmi ľúto svojej matky a veľmi ju podporujem, pretože to cíti zrejme silnejšie než ktokoľvek iný," povedal. Kráľovnin najstarší syn a následník trónu princ Charles v sobotu vzdal svojmu otcovi vlastnú poklonu vyhlásením, že to bol "jedinečný človek, ktorý by bol ohromený reakciou a dojemnými slovami, ktoré o ňom zaznievajú". Philipovo úmrtie spustilo osemdňový štátny smútok, ktorý sa skončí jeho pohrebom v Kaplnke sv. Juraja na Windsore. https://www.teraz.sk/zahranicie/britania-premier-boris-johnson-sa-nez/541097-clanok.html

Harry a William spolu budou kráčet ve smutečním průvodu: Usmíří se u dědečkovy rakve?
https://www.blesk.cz/clanek/celebrity-kralovske-rodiny/676014/harry-a-william-spolu-budou-kracet-ve-smutecnim-pruvodu-usmiri-se-u-dedeckovy-rakve.html


Harry a William spolu budou kráčet ve smutečním průvodu: Usmíří se u dědečkovy rakve? https://www.blesk.cz/clanek/celebrity-kralovske-rodiny/676014/harry-a-william-spolu-budou-kracet-ve-smutecnim-pruvodu-usmiri-se-u-dedeckovy-rakve.html

https://tass.ru/info/11196387


„Bez ohľadu na to, aká je smrť temná, svetlo a život sú silnejšie.“


Vyhlásenia Alžbety II


Kráľovná Veľkej Británie sa 21. apríla dožíva 95 rokov
Podľa tradície nerobí vyhlásenia o aktuálnych politických otázkach, môže sa však obrátiť na národ v súvislosti s akoukoľvek mimoriadnou udalosťou. Okrem toho každoročne praje obyvateľom krajiny veselé Vianoce. Kráľovná píše texty týchto gratulácií sama, zatiaľ čo jej ďalšie prejavy pripravujú členovia vlády.
Agentúra TASS pripravila výber najvýraznejších vyhlásení Alžbety II.


"Nevediem ťa do boja a nepíšem zákony. Ale stále som niečo schopný. Môžem dať svoje srdce a svoju oddanosť týmto starým ostrovom a obyvateľom Spojeného kráľovstva" (z vianočnej adresy v decembri 25, 1957).
„Neberme sa príliš vážne. Nikto z nás nemá monopol na múdrosť.“ (Z vianočného príhovoru v roku 1991).
„Som prvý britský panovník, ktorý navštívil Moskvu. Vy [Boris Jeľcin] ste prvým prezidentom nezávislého Ruska. Máme za sebou ťažké historické udalosti, ale to, čo dnes hovoríme našim národom, je jednoduché a dôležité: v budúcnosti to urobíme budeme spolupracovať, spoločne vybudujeme lepšiu budúcnosť. Snívam, že vaše a naše deti môžu zdediť svet vhodný na spoločný život, slobodný a pokojný “(z prejavu na oficiálnej večeri v Moskovskom kremeľskom paláci faziet na počesť kráľovná 18. októbra 1994).
„Smútok je cena, ktorú platíme za lásku“ (zo správy americkému prezidentovi Georgovi W. Bushovi v súvislosti s útokmi z 11. septembra 2001).
"V súčasnosti je náboženstvo a kultúra v správach skôr ako zdroj rozdielov a konfliktov <...> Je však iróniou, že každé náboženstvo hovorí o tolerancii a úcte k ostatným. Je nevyhnutné, aby sme sa všetci zúčastnili a zjednotili ich činy." v prospech všetkých “(z vianočnej adresy v roku 2004).
„Aj keď sme niekedy schopní milosrdných činov, história nás učí, že musíme byť často zachránení sami pred sebou - pred svojou nerozvážnosťou a chamtivosťou“ (z vianočného príhovoru v roku 2011).
„Bohužiaľ, najlepšie a najvznešenejšie výbuchy ľudského ducha sú často spôsobené tragédiou“ (z vianočného príhovoru v roku 2011).
„Pýcha na seba nie je súčasťou našej minulosti - určuje našu súčasnosť a našu budúcnosť <...> V celom Spoločenstve a na celom svete vidíme dojemné prejavy vzájomnej pomoci: ľudia sa schádzajú, aby pomohli iným - či už je to tak dodávka liekov a potravín, kontrola blahobytu susedov alebo transformácia podnikania na užitočný nástroj pre spoločnosť. Už predtým sme čelili ťažkostiam, ale súčasné problémy sú odlišné. Tentokrát spájame sily so všetkými ľuďmi na celom svete. ... vrátia sa lepšie dni, opäť sa stretneme “(z apelov na národ v súvislosti s pandémiou COVID-19 5. apríla 2020; kráľovná si posledné slová prevzala z populárnej piesne začiatku druhej svetovej vojny, s ktorým Briti sprevádzali svojich blízkych na front).
„Tak temná ako smrť je, najmä pre tých, ktorí trpia smútkom, svetlo a život sú silnejšie“ (z veľkonočnej adresy na stránke Royal Family Twitter 11. apríla 2020).
"Je pozoruhodné, že rok, v ktorom sme držali ľudí oddelene, nás tiež v mnohom zblížil. Aj v najtemnejších časoch stále existuje nádej na nové svitanie." (Z vianočného príhovoru v roku 2020).


https://tass.ru/info/11196387 ### &bdquo;Bez ohľadu na to, ak&aacute; je smrť temn&aacute;, svetlo a život s&uacute; silnej&scaron;ie.&ldquo; Vyhl&aacute;senia Alžbety II Kr&aacute;ľovn&aacute; Veľkej Brit&aacute;nie sa 21. apr&iacute;la dož&iacute;va 95 rokov Podľa trad&iacute;cie nerob&iacute; vyhl&aacute;senia o aktu&aacute;lnych politick&yacute;ch ot&aacute;zkach, m&ocirc;že sa v&scaron;ak obr&aacute;tiť na n&aacute;rod v s&uacute;vislosti s akoukoľvek mimoriadnou udalosťou. Okrem toho každoročne praje obyvateľom krajiny vesel&eacute; Vianoce. Kr&aacute;ľovn&aacute; p&iacute;&scaron;e texty t&yacute;chto gratul&aacute;ci&iacute; sama, zatiaľ čo jej ďal&scaron;ie prejavy pripravuj&uacute; členovia vl&aacute;dy. Agent&uacute;ra TASS pripravila v&yacute;ber najv&yacute;raznej&scaron;&iacute;ch vyhl&aacute;sen&iacute; Alžbety II. &quot;Nevediem ťa do boja a nep&iacute;&scaron;em z&aacute;kony. Ale st&aacute;le som niečo schopn&yacute;. M&ocirc;žem dať svoje srdce a svoju oddanosť t&yacute;mto star&yacute;m ostrovom a obyvateľom Spojen&eacute;ho kr&aacute;ľovstva&quot; (z vianočnej adresy v decembri 25, 1957). &bdquo;Neberme sa pr&iacute;li&scaron; v&aacute;žne. Nikto z n&aacute;s nem&aacute; monopol na m&uacute;drosť.&ldquo; (Z vianočn&eacute;ho pr&iacute;hovoru v roku 1991). &bdquo;Som prv&yacute; britsk&yacute; panovn&iacute;k, ktor&yacute; nav&scaron;t&iacute;vil Moskvu. Vy [Boris Jeľcin] ste prv&yacute;m prezidentom nez&aacute;visl&eacute;ho Ruska. M&aacute;me za sebou ťažk&eacute; historick&eacute; udalosti, ale to, čo dnes hovor&iacute;me na&scaron;im n&aacute;rodom, je jednoduch&eacute; a d&ocirc;ležit&eacute;: v bud&uacute;cnosti to urob&iacute;me budeme spolupracovať, spoločne vybudujeme lep&scaron;iu bud&uacute;cnosť. Sn&iacute;vam, že va&scaron;e a na&scaron;e deti m&ocirc;žu zdediť svet vhodn&yacute; na spoločn&yacute; život, slobodn&yacute; a pokojn&yacute; &ldquo;(z prejavu na ofici&aacute;lnej večeri v Moskovskom kremeľskom pal&aacute;ci faziet na počesť kr&aacute;ľovn&aacute; 18. okt&oacute;bra 1994). &bdquo;Sm&uacute;tok je cena, ktor&uacute; plat&iacute;me za l&aacute;sku&ldquo; (zo spr&aacute;vy americk&eacute;mu prezidentovi Georgovi W. Bushovi v s&uacute;vislosti s &uacute;tokmi z 11. septembra 2001). &quot;V s&uacute;časnosti je n&aacute;boženstvo a kult&uacute;ra v spr&aacute;vach sk&ocirc;r ako zdroj rozdielov a konfliktov &lt;...&gt; Je v&scaron;ak ir&oacute;niou, že každ&eacute; n&aacute;boženstvo hovor&iacute; o tolerancii a &uacute;cte k ostatn&yacute;m. Je nevyhnutn&eacute;, aby sme sa v&scaron;etci z&uacute;častnili a zjednotili ich činy.&quot; v prospech v&scaron;etk&yacute;ch &ldquo;(z vianočnej adresy v roku 2004). &bdquo;Aj keď sme niekedy schopn&iacute; milosrdn&yacute;ch činov, hist&oacute;ria n&aacute;s uč&iacute;, že mus&iacute;me byť často zachr&aacute;nen&iacute; sami pred sebou - pred svojou nerozv&aacute;žnosťou a chamtivosťou&ldquo; (z vianočn&eacute;ho pr&iacute;hovoru v roku 2011). &bdquo;Bohužiaľ, najlep&scaron;ie a najvzne&scaron;enej&scaron;ie v&yacute;buchy ľudsk&eacute;ho ducha s&uacute; často sp&ocirc;soben&eacute; trag&eacute;diou&ldquo; (z vianočn&eacute;ho pr&iacute;hovoru v roku 2011). &bdquo;P&yacute;cha na seba nie je s&uacute;časťou na&scaron;ej minulosti - určuje na&scaron;u s&uacute;časnosť a na&scaron;u bud&uacute;cnosť &lt;...&gt; V celom Spoločenstve a na celom svete vid&iacute;me dojemn&eacute; prejavy vz&aacute;jomnej pomoci: ľudia sa sch&aacute;dzaj&uacute;, aby pomohli in&yacute;m - či už je to tak dod&aacute;vka liekov a potrav&iacute;n, kontrola blahobytu susedov alebo transform&aacute;cia podnikania na užitočn&yacute; n&aacute;stroj pre spoločnosť. Už predt&yacute;m sme čelili ťažkostiam, ale s&uacute;časn&eacute; probl&eacute;my s&uacute; odli&scaron;n&eacute;. Tentokr&aacute;t sp&aacute;jame sily so v&scaron;etk&yacute;mi ľuďmi na celom svete. ... vr&aacute;tia sa lep&scaron;ie dni, op&auml;ť sa stretneme &ldquo;(z apelov na n&aacute;rod v s&uacute;vislosti s pand&eacute;miou COVID-19 5. apr&iacute;la 2020; kr&aacute;ľovn&aacute; si posledn&eacute; slov&aacute; prevzala z popul&aacute;rnej piesne začiatku druhej svetovej vojny, s ktor&yacute;m Briti sprev&aacute;dzali svojich bl&iacute;zkych na front). &bdquo;Tak temn&aacute; ako smrť je, najm&auml; pre t&yacute;ch, ktor&iacute; trpia sm&uacute;tkom, svetlo a život s&uacute; silnej&scaron;ie&ldquo; (z veľkonočnej adresy na str&aacute;nke Royal Family Twitter 11. apr&iacute;la 2020). &quot;Je pozoruhodn&eacute;, že rok, v ktorom sme držali ľud&iacute; oddelene, n&aacute;s tiež v mnohom zbl&iacute;žil. Aj v najtemnej&scaron;&iacute;ch časoch st&aacute;le existuje n&aacute;dej na nov&eacute; svitanie.&quot; (Z vianočn&eacute;ho pr&iacute;hovoru v roku 2020).
2.61k
19
14
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept