Zahraničná politika
Patrušev podozrieval USA z vývoja biologických zbraní blízko hraníc s Ruskom

Patrušev podozrieval USA z vývoja biologických zbraní blízko hraníc s Ruskom


Moskva má dôvod domnievať sa, že USA vyvíjajú biologické zbrane v laboratóriách blízko ruských hraníc. V rozhovore s Kommersantom to uviedol tajomník Rady bezpečnosti Nikolaj Patrušev.


„Pozývam vás, aby ste venovali pozornosť skutočnosti, že čoraz viac biolaboratórií pod kontrolou USA rastie vo svete míľovými krokmi. A zvláštnou zhodou okolností - hlavne na ruských a čínskych hraniciach, “reagoval Patrušev na otázku o možnosti umelého pôvodu koronavírusu.


Takéto laboratóriá sa podľa neho nazývajú výskumné centrá boja proti nebezpečným chorobám. „Hovorí sa nám, že pokojné sanitárne a epidemiologické stanice fungujú v blízkosti našich hraníc, ale z nejakého dôvodu pripomínajú skôr Fort Detrick v Marylande, kde Američania už desaťročia pracujú v oblasti vojenskej biológie,“ podelil sa o svoje podozrenie Patrušev a zvolal ďalej venovať pozornosť tomu, že v okolitých oblastiach zaznamenávajú ohniská chorôb netypických pre tieto regióny.


Tajomník Rady bezpečnosti vzal na vedomie, že Rusko v reakcii na to bude spolupracovať s partnermi a uzatvárať dohody o spolupráci v oblasti biologickej bezpečnosti.


V decembri 2020 bývalý zamestnanec Ukrajinskej bezpečnostnej služby (SBU) Vasilij Prozorov uviedol, že americké orgány zmenili Ukrajinu na miesto na vývoj biologických zbraní, keď sa im podarilo obísť medzinárodné právne predpisy v tejto oblasti. Jedným z cieľov Washingtonu bolo podľa Prozorova získať zadarmo zbierku kmeňov v hodnote asi dvoch miliárd dolárov.


Začiatkom júna toho istého roku prezident Kazachstanu Kassym-Zhomart Tokajev oznámil, že pozastavuje činnosť vojenských biológov z USA v jednom z najlepších vedeckých laboratórií v republike. Dôvodom bolo znepokojenie Moskvy a Pekingu nad prepuknutím chorôb, ktoré sa časovo zhodovalo s otvorením nových laboratórií.


Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vydala v marci správu po ceste do čínskeho Wu-chanu, kde mala zistiť pôvod koronavírusu. Správa tvrdí, že pandémia pravdepodobne nie je výsledkom laboratórneho úniku. Nebolo možné presne určiť, kde a kedy sa koronavírus SARS-CoV-2 objavil.


https://lenta.ru/news/2021/04/07/bio/


Patrušev podozrieval USA z vývoja biologických zbraní blízko hraníc s Ruskom ============================================================================ Moskva má dôvod domnievať sa, že USA vyvíjajú biologické zbrane v laboratóriách blízko ruských hraníc. V rozhovore s Kommersantom to uviedol tajomník Rady bezpečnosti Nikolaj Patrušev. „Pozývam vás, aby ste venovali pozornosť skutočnosti, že čoraz viac biolaboratórií pod kontrolou USA rastie vo svete míľovými krokmi. A zvláštnou zhodou okolností - hlavne na ruských a čínskych hraniciach, “reagoval Patrušev na otázku o možnosti umelého pôvodu koronavírusu. Takéto laboratóriá sa podľa neho nazývajú výskumné centrá boja proti nebezpečným chorobám. „Hovorí sa nám, že pokojné sanitárne a epidemiologické stanice fungujú v blízkosti našich hraníc, ale z nejakého dôvodu pripomínajú skôr Fort Detrick v Marylande, kde Američania už desaťročia pracujú v oblasti vojenskej biológie,“ podelil sa o svoje podozrenie Patrušev a zvolal ďalej venovať pozornosť tomu, že v okolitých oblastiach zaznamenávajú ohniská chorôb netypických pre tieto regióny. Tajomník Rady bezpečnosti vzal na vedomie, že Rusko v reakcii na to bude spolupracovať s partnermi a uzatvárať dohody o spolupráci v oblasti biologickej bezpečnosti. V decembri 2020 bývalý zamestnanec Ukrajinskej bezpečnostnej služby (SBU) Vasilij Prozorov uviedol, že americké orgány zmenili Ukrajinu na miesto na vývoj biologických zbraní, keď sa im podarilo obísť medzinárodné právne predpisy v tejto oblasti. Jedným z cieľov Washingtonu bolo podľa Prozorova získať zadarmo zbierku kmeňov v hodnote asi dvoch miliárd dolárov. Začiatkom júna toho istého roku prezident Kazachstanu Kassym-Zhomart Tokajev oznámil, že pozastavuje činnosť vojenských biológov z USA v jednom z najlepších vedeckých laboratórií v republike. Dôvodom bolo znepokojenie Moskvy a Pekingu nad prepuknutím chorôb, ktoré sa časovo zhodovalo s otvorením nových laboratórií. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vydala v marci správu po ceste do čínskeho Wu-chanu, kde mala zistiť pôvod koronavírusu. Správa tvrdí, že pandémia pravdepodobne nie je výsledkom laboratórneho úniku. Nebolo možné presne určiť, kde a kedy sa koronavírus SARS-CoV-2 objavil. https://lenta.ru/news/2021/04/07/bio/

že USA vyvíjajú biologické zbrane v laboratóriách blízko ruských hraníc
Asi se to všeobecně ví. Nicméně pokud věc ozvučí taková"šajba", jakou bezesporu je Patrušev, tak se to začne posouvat do stavu k řešení ...


[quote="pid:10265, uid:12"]že USA vyvíjajú biologické zbrane v laboratóriách blízko ruských hraníc[/quote]Asi se to všeobecně ví. Nicméně pokud věc ozvučí taková"šajba", jakou bezesporu je Patrušev, tak se to začne posouvat do stavu k řešení ...
357
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept