Politika v ČR
Šmejdi usilovně "pracují"...

Ministr Petříček: V zahraničí žije zhruba půl milionů českých občanů s aktivním volebním právem
07.04.2021 16:57
https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Ministr-Petricek-V-zahranici-zije-zhruba-pul-milionu-ceskych-obcanu-s-aktivnim-volebnim-pravem-659806


"Podle našich odhadů žije v zahraničí v současné době zhruba půl milionů českých občanů s aktivním volebním právem."


"Zavedení možnosti hlasovat korespondenčně proto považuji za dobré řešení, které přispěje ke všeobecnosti a rovnosti volebního práva v České republice a občanů České republiky."


"...vyslovil bych se jednoznačně ve prospěch návrhu paní poslankyně Šlechtové. Současně jsem přesvědčen, a to tady mohu také zdůraznit, že pozměňovací návrh je koncipován tak, aby Ministerstvo zahraničních věcí bylo schopno zajistit realizaci korespondenční volby již ve volbách do Poslanecké sněmovny v letošním roce."


Ministr Petříček: V zahraničí žije zhruba půl milionů českých občanů s aktivním volebním právem 07.04.2021 16:57 https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Ministr-Petricek-V-zahranici-zije-zhruba-pul-milionu-ceskych-obcanu-s-aktivnim-volebnim-pravem-659806 "Podle našich odhadů žije v zahraničí v současné době zhruba půl milionů českých občanů s aktivním volebním právem." "Zavedení možnosti hlasovat korespondenčně proto považuji za dobré řešení, které přispěje ke všeobecnosti a rovnosti volebního práva v České republice a občanů České republiky." "...vyslovil bych se jednoznačně ve prospěch návrhu paní poslankyně Šlechtové. Současně jsem přesvědčen, a to tady mohu také zdůraznit, že pozměňovací návrh je koncipován tak, aby Ministerstvo zahraničních věcí bylo schopno zajistit realizaci korespondenční volby již ve volbách do Poslanecké sněmovny v letošním roce."

Možná za tento názor budu osočen, ale ten kdo dlouhodobě více než 10 let, pobývá v zahraničí a de facto již v ČR přestal žít, by neměl mít možnost ze zahraničí volit. Nebavím se o lidech na služebních cestách, dovolených apod.


Stejně víme, proč to p. Petříček říká - buduje předmostí pro akci, kterou jsme mohli nedávno vidět ve Srocených Státech Amerických v případě voleb prezidenta.


Možná za tento názor budu osočen, ale ten kdo dlouhodobě více než 10 let, pobývá v zahraničí a de facto již v ČR přestal žít, by neměl mít možnost ze zahraničí volit. Nebavím se o lidech na služebních cestách, dovolených apod. Stejně víme, proč to p. Petříček říká - buduje předmostí pro akci, kterou jsme mohli nedávno vidět ve Srocených Státech Amerických v případě voleb prezidenta.

@Tristan
V zásadě s Tebou souhlasím protože je to i můj případ (Déle než 15 let a mám dvě občanství). Při parlamentních i presidentských volbách by mělo dle mého názoru docházet ke ztotožnění osob zcela jednoznačným způsobem. Jakýkoliv jiný způsob je nepřijatelný z důvodu zvýšeného rizika podvodů a nemožnosti ověření totožnosti. Stejně tak by volební lístky měly být archivovány po celé volební období, aby byla možná kontrola.

Příklad referendum o vstupu do EU nebylo již den po referendu možné kontrolovat! Lístky se po sečtení likvidovaly.


Asi bude platit, že je jedno kdo koho volí, ale podstatné je, kdo sčítá hlasy.


@Tristan V zásadě s Tebou souhlasím protože je to i můj případ (Déle než 15 let a mám dvě občanství). Při parlamentních i presidentských volbách by mělo dle mého názoru docházet ke ztotožnění osob zcela jednoznačným způsobem. Jakýkoliv jiný způsob je nepřijatelný z důvodu zvýšeného rizika podvodů a nemožnosti ověření totožnosti. Stejně tak by volební lístky měly být archivovány po celé volební období, aby byla možná kontrola. Příklad referendum o vstupu do EU nebylo již den po referendu možné kontrolovat! Lístky se po sečtení likvidovaly. Asi bude platit, že je jedno kdo koho volí, ale podstatné je, kdo sčítá hlasy.

Možná za tento názor budu osočen, ale ten kdo dlouhodobě více než 10 let, pobývá v zahraničí a de facto již v ČR přestal žít, by neměl mít možnost ze zahraničí volit. Nebavím se o lidech na služebních cestách, dovolených apod.

Takže těm lidem jen vzít občanství pak???
Pokud ten člověk má České občanství tak by v zásadě mohl volit,to co vám teď přijde nefer pak jednou muže byt problem.
Ten Česky občan nemůže volt v zahraničí a ještě mu vezmete možnost volit pro svoji vlastní stát.?!?
Trošku zvláštní uvažování :-)


[quote="pid:10270, uid:149"]Možná za tento názor budu osočen, ale ten kdo dlouhodobě více než 10 let, pobývá v zahraničí a de facto již v ČR přestal žít, by neměl mít možnost ze zahraničí volit. Nebavím se o lidech na služebních cestách, dovolených apod.[/quote] Takže těm lidem jen vzít občanství pak??? Pokud ten člověk má České občanství tak by v zásadě mohl volit,to co vám teď přijde nefer pak jednou muže byt problem. Ten Česky občan nemůže volt v zahraničí a ještě mu vezmete možnost volit pro svoji vlastní stát.?!? Trošku zvláštní uvažování :-)

V zásadě s Tebou souhlasím protože je to i můj případ (Déle než 15 let a mám dvě občanství)


Uvědomuji si kontroverzi tohoto názoru, ale v době, kdy se hraje o přežití národa, udržení si, nebo spíše vybudování si suverenity, mi je jasné, že hlasy ze zahraničí zafungují stejně, jako před čtyřmi lety, kdy se s odřenýma ušima do sněmovny dostala TOP09.


[quote="pid:10273, uid:311"]V zásadě s Tebou souhlasím protože je to i můj případ (Déle než 15 let a mám dvě občanství)[/quote] Uvědomuji si kontroverzi tohoto názoru, ale v době, kdy se hraje o přežití národa, udržení si, nebo spíše vybudování si suverenity, mi je jasné, že hlasy ze zahraničí zafungují stejně, jako před čtyřmi lety, kdy se s odřenýma ušima do sněmovny dostala TOP09.

to co vám teď přijde nefer pak jednou muže byt problem.
Jaký problém to může být? Myslím si, že ovlivňovat poměry v zemi, kde trvale nežiji a jsem např. v Australii, co mi dává morální právo volit si vládu? Jak mě ovlivní v Austrálii politika nějakého Bartoše a pirátů např.? A jak ovlivní těch "půl milionu" emigrantů volební výsledek? A tedy i život v ČR... né v Australii, Kanadě nebo Kde...


[quote="pid:10276, uid:70"]to co vám teď přijde nefer pak jednou muže byt problem.[/quote]Jaký problém to může být? Myslím si, že ovlivňovat poměry v zemi, kde trvale nežiji a jsem např. v Australii, co mi dává morální právo volit si vládu? Jak mě ovlivní v Austrálii politika nějakého Bartoše a pirátů např.? A jak ovlivní těch "půl milionu" emigrantů volební výsledek? A tedy i život v ČR... né v Australii, Kanadě nebo Kde...

Příteli, něco jiného je právo a něco jiného morálka. A nakonec něco úplně jiného je příprava volebního podvodu.


Tedy nemyslím si, že by bylo třeba kohokoliv zbavovat občanství, ale z druhé strany se domnívám, že omezení volebního práva by v tomto případě mohlo být řešením. Hypoteticky - nebyl jsi 4 roky doma (jedno volební období) - nemáš nárok se účastnit. Nevidím v tom vůbec nic diskriminačního, žiješ dlouhodobě v zahraničí, nepřispíváš na daních ani do systému sociálního zabezpečení, tak nám, co jsme tady do toho "nekybicuj". V Čechách ani na Slovensku nejsou volby povinné, jako v některých jiných státech. Takže proč honit hlasy, které mají jiný (zahraniční) pohled na dění.


A volební průkazy pro krátkodobě nepřítomné je další blamáž.


Uvedu dva příklady, které mají vypovídací hodnotu z druhé strany:
1) Studenti universit v Čechách, kteří jsou Řeckého původu, jsou stranami obvolávány a jsou jim nabízeny letenky zdarma, pokud se dostaví k volbám. Mají ambasádu v Praze 6, Na Ořechovce, takže žádný problém,že? Nene, musí domů, do místa kam spádově patří a tam si jít odvolit. Volební účast je v Řecku povinná, ale studium v zahraničí je omluvenka!
2) Kypr obecně platí to samé s tím rozdílem, že student informuje osobu, kterou bude volit a strana pak proplatí letenku. Protože se všichni znají a celá rodina volí toho samého není v tom žádný problém. Nevím jak dnes, ale dříve ambasáda vydávala potvrzení o tom, že ve dnech voleb jmenovaný byl na území jiného státu. Razitko a podpis. Podpisové vzory se odesílaly cca 3 měsíce předem.


Příteli, něco jiného je právo a něco jiného morálka. A nakonec něco úplně jiného je příprava volebního podvodu. Tedy nemyslím si, že by bylo třeba kohokoliv zbavovat občanství, ale z druhé strany se domnívám, že omezení volebního práva by v tomto případě mohlo být řešením. Hypoteticky - nebyl jsi 4 roky doma (jedno volební období) - nemáš nárok se účastnit. Nevidím v tom vůbec nic diskriminačního, žiješ dlouhodobě v zahraničí, nepřispíváš na daních ani do systému sociálního zabezpečení, tak nám, co jsme tady do toho "nekybicuj". V Čechách ani na Slovensku nejsou volby povinné, jako v některých jiných státech. Takže proč honit hlasy, které mají jiný (zahraniční) pohled na dění. A volební průkazy pro krátkodobě nepřítomné je další blamáž. Uvedu dva příklady, které mají vypovídací hodnotu z druhé strany: 1) Studenti universit v Čechách, kteří jsou Řeckého původu, jsou stranami obvolávány a jsou jim nabízeny letenky zdarma, pokud se dostaví k volbám. Mají ambasádu v Praze 6, Na Ořechovce, takže žádný problém,že? Nene, musí domů, do místa kam spádově patří a tam si jít odvolit. Volební účast je v Řecku povinná, ale studium v zahraničí je omluvenka! 2) Kypr obecně platí to samé s tím rozdílem, že student informuje osobu, kterou bude volit a strana pak proplatí letenku. Protože se všichni znají a celá rodina volí toho samého není v tom žádný problém. Nevím jak dnes, ale dříve ambasáda vydávala potvrzení o tom, že ve dnech voleb jmenovaný byl na území jiného státu. Razitko a podpis. Podpisové vzory se odesílaly cca 3 měsíce předem.

Jaký problém to může být? Myslím si, že ovlivňovat poměry v zemi, kde trvale nežiji a jsem např. v Australii, co mi dává morální právo volit si vládu?
A co vám dává morální právo odebrat těm lidem který mají České občanství aby nemohly volit?
To je automaticky házíte do voličů opozice?
Když to navrhl Petříček ?
Já znam aspoň 5 lidi který žijí už 15 let v zahraničí (Rakousko,Německo,Itálie,Černá Horá) a jsou voliči byli jak Zemana nebo npř Babiše a taky ODS ale myslím že její vlastní stát by to neměl dělat.
Protože pokud mají České občanství tak v dnešní informační době je blbost říct že nejsou informovaný.


[quote="pid:10279, uid:149"]Jaký problém to může být? Myslím si, že ovlivňovat poměry v zemi, kde trvale nežiji a jsem např. v Australii, co mi dává morální právo volit si vládu?[/quote]A co vám dává morální právo odebrat těm lidem který mají České občanství aby nemohly volit? To je automaticky házíte do voličů opozice? Když to navrhl Petříček ? Já znam aspoň 5 lidi který žijí už 15 let v zahraničí (Rakousko,Německo,Itálie,Černá Horá) a jsou voliči byli jak Zemana nebo npř Babiše a taky ODS ale myslím že její vlastní stát by to neměl dělat. Protože pokud mají České občanství tak v dnešní informační době je blbost říct že nejsou informovaný.

@Bajo, uvedl jsem zhruba to co mě k té úvaze vede. Znova se opírám o to, co jsme tu viděli při volbách 2017. To si to jen asi testovali, že pár těch hlasů nikdo nepozná, to že TOP09 byla mrtvá (tedy pod 5%) víme. Zachránil je "podivný" výpadek a po znovu naskočení, ejhle jsme tam. A já Vám říkám, že teď se chystá mnohem brutálnější podvod a budou hlavní roli hrát opět ty slavné hlasy ze zahraničí. Ať už to reálně hodily komukoliv. 500 000 je síla, kterou si nenechají vzít.

@Bajo, uvedl jsem zhruba to co mě k té úvaze vede. Znova se opírám o to, co jsme tu viděli při volbách 2017. To si to jen asi testovali, že pár těch hlasů nikdo nepozná, to že TOP09 byla mrtvá (tedy pod 5%) víme. Zachránil je "podivný" výpadek a po znovu naskočení, ejhle jsme tam. A já Vám říkám, že teď se chystá mnohem brutálnější podvod a budou hlavní roli hrát opět ty slavné hlasy ze zahraničí. Ať už to reálně hodily komukoliv. 500 000 je síla, kterou si nenechají vzít.
Upravené 7. 4. 2021 o 19:13

"Podle našich odhadů žije v zahraničí v současné době zhruba půl milionů českých občanů s aktivním volebním právem."


Takže jich budou hlasovat dva miliony nebo zde budou strůjci volebního podvodu skromnější?


Ten Česky občan nemůže volt v zahraničí a ještě mu vezmete možnost volit pro svoji vlastní stát.?!?
Trošku zvláštní uvažování :-)


Sice nežiji v zahraničí, ale kdybych v zahraničí jednoho dne dlouhodobě žil, rád se svého volebního hlasu vzdám, pokud by korespondenční hlasování bylo zcela zakázáno a zajistila se tím větší průhlednost a čestnost voleb.


[quote="pid:10261, uid:270"]"Podle našich odhadů žije v zahraničí v současné době zhruba půl milionů českých občanů s aktivním volebním právem."[/quote] Takže jich budou hlasovat dva miliony nebo zde budou strůjci volebního podvodu skromnější? [quote="pid:10276, uid:70"]Ten Česky občan nemůže volt v zahraničí a ještě mu vezmete možnost volit pro svoji vlastní stát.?!? Trošku zvláštní uvažování :-)[/quote] Sice nežiji v zahraničí, ale kdybych v zahraničí jednoho dne dlouhodobě žil, rád se svého volebního hlasu vzdám, pokud by korespondenční hlasování bylo zcela zakázáno a zajistila se tím větší průhlednost a čestnost voleb.

Sice nežiji v zahraničí, ale kdybych v zahraničí jednoho dne dlouhodobě žil, rád se svého volebního hlasu vzdám, pokud by korespondenční hlasování bylo zcela zakázáno a zajistila se tím větší průhlednost a čestnost voleb.
Přesně, tak jsem to myslel, s tím morálním právem. Pokud mám morálku nechám rozhodovat pouze obyvatele trvale žijící v ČR či krátkodobě žijící v zahraničí. Proto by měla existovat např. v ústavě klauzule, že pokud žiji víc jak 10 let mimo ČR neměl bych právo volit. Ať je to tvrdé jak chce.


[quote="pid:10288, uid:181"]Sice nežiji v zahraničí, ale kdybych v zahraničí jednoho dne dlouhodobě žil, rád se svého volebního hlasu vzdám, pokud by korespondenční hlasování bylo zcela zakázáno a zajistila se tím větší průhlednost a čestnost voleb.[/quote] Přesně, tak jsem to myslel, s tím morálním právem. Pokud mám morálku nechám rozhodovat pouze obyvatele trvale žijící v ČR či krátkodobě žijící v zahraničí. Proto by měla existovat např. v ústavě klauzule, že pokud žiji víc jak 10 let mimo ČR neměl bych právo volit. Ať je to tvrdé jak chce.
Upravené 7. 4. 2021 o 19:22

uvedl jsem zhruba to co mě k té úvaze vede. Znova se opírám o to, co jsme tu viděli při volbách 2017.
Já ti rozumím,ale můj osobní názor je že bi vlastní stát neměl odpírat možnost voleb vlastnímu občanovi.
Jak říká kolega Karlos,důležitější bude kdo počítá než kdo volí.


[quote="pid:10284, uid:149"]uvedl jsem zhruba to co mě k té úvaze vede. Znova se opírám o to, co jsme tu viděli při volbách 2017.[/quote]Já ti rozumím,ale můj osobní názor je že bi vlastní stát neměl odpírat možnost voleb vlastnímu občanovi. Jak říká kolega Karlos,důležitější bude kdo počítá než kdo volí.

Já ti rozumím,ale můj osobní názor je že bi vlastní stát neměl odpírat možnost voleb vlastnímu občanovi.


Jenže jak pak takové právo volby pro všechny dopadá...? Kdybychom neměli příklad z USA, tak chápu, ale podívej se na situaci z pohledu bezpečnosti státu.


Korporace basebalové ligy teď dokonce trestá v USA Georgii za to, že si dovolili požadovat dle nového volebního zákona po voličích průkaz totožnosti s fotkou...je to prý rasistické a Coca Cola je též pobouřena, jako by korporace nápojařů měla co kecat do volebních zákonů.


Tohle chceme i v ČR?


[quote="pid:10291, uid:70"]Já ti rozumím,ale můj osobní názor je že bi vlastní stát neměl odpírat možnost voleb vlastnímu občanovi.[/quote] Jenže jak pak takové právo volby pro všechny dopadá...? Kdybychom neměli příklad z USA, tak chápu, ale podívej se na situaci z pohledu bezpečnosti státu. Korporace basebalové ligy teď dokonce trestá v USA Georgii za to, že si dovolili požadovat dle nového volebního zákona po voličích průkaz totožnosti s fotkou...je to prý rasistické a Coca Cola je též pobouřena, jako by korporace nápojařů měla co kecat do volebních zákonů. Tohle chceme i v ČR?

Jak říká kolega Karlos,důležitější bude kdo počítá než kdo volí.
Bohužel, stát neumí zajistit čisté elektronické volby, páč technologie, které volby zajišťují nemají v rukách, vždy to bude možné napadnout hackery z venčí a já nevím co. Prostě papír, tužka, urna nejistější věc. Pominu-li počtáře, ale na to jsou také mechanismy. Jak to kontrolovat.


[quote="pid:10291, uid:70"]Jak říká kolega Karlos,důležitější bude kdo počítá než kdo volí.[/quote] Bohužel, stát neumí zajistit čisté elektronické volby, páč technologie, které volby zajišťují nemají v rukách, vždy to bude možné napadnout hackery z venčí a já nevím co. Prostě papír, tužka, urna nejistější věc. Pominu-li počtáře, ale na to jsou také mechanismy. Jak to kontrolovat.
Upravené 7. 4. 2021 o 19:37

Sice nežiji v zahraničí, ale kdybych v zahraničí jednoho dne dlouhodobě žil, rád se svého volebního hlasu vzdám, pokud by korespondenční hlasování bylo zcela zakázáno a zajistila se tím větší průhlednost a čestnost voleb.
A co pak npř tisíce Slováků,Ukrajinců Poláků atd co tady žijí v ČR?
Myslím že když někdo nechce tak nepůjde k volbám,ale odebírat mu volební právo je blbost,a tím tlačit svého občana aby se ceníl méně ceny že žije v zahraničí tam nemůže volit pokud není občan,a pak přijde a i o možnost volit ve sve vlastní zemi.
To je můj osobní názor a myslím že už nema smysl s moje strany pořad do kola něco opakovat a rozebírat,je to vaš názor.


[quote="pid:10288, uid:181"]Sice nežiji v zahraničí, ale kdybych v zahraničí jednoho dne dlouhodobě žil, rád se svého volebního hlasu vzdám, pokud by korespondenční hlasování bylo zcela zakázáno a zajistila se tím větší průhlednost a čestnost voleb.[/quote]A co pak npř tisíce Slováků,Ukrajinců Poláků atd co tady žijí v ČR? Myslím že když někdo nechce tak nepůjde k volbám,ale odebírat mu volební právo je blbost,a tím tlačit svého občana aby se ceníl méně ceny že žije v zahraničí tam nemůže volit pokud není občan,a pak přijde a i o možnost volit ve sve vlastní zemi. To je můj osobní názor a myslím že už nema smysl s moje strany pořad do kola něco opakovat a rozebírat,je to vaš názor.

@Bajo, já tvůj názor respektuji, a neberu ti jej.

@Bajo, já tvůj názor respektuji, a neberu ti jej.

@Tristan,já taky tvůj a proto nemá smysl dal pořad dokola něco opakovat:-)

@Tristan,já taky tvůj a proto nemá smysl dal pořad dokola něco opakovat:-)

Příklad referendum o vstupu do EU nebylo již den po referendu možné kontrolovat! Lístky se po sečtení likvidovaly.
Stejně si myslím, že ty volby byly v pořádku a lidé do EU chtěli, pod tou masírkou co tomu předcházela všude v médiích apod. Dokonce si pamatuji, jak mi Rodiče říkali, Synku mi to děláme pro tvou budoucnost. Tak najivní a zmasírovaní byly, dnes mi je 35. A na návštěvě u rodičů se zasmějeme, s hořkostí na rtech, tomu jak ta slavná EU ve skutečnosti funguje a vypadá. Resp. nefunguje a nevypadá. Dneska si pamatuji jak v TV tvrdili, že vstupem do EU se budeme mít jako prasátka v žitě, auta, domy, byty, dovolené, že budeme konečně ti pravý EVROPANÉ a né plebs z východu. No nikdo neřekl, že na to budeme mít platy, ale půjčky a úvěry a hypotéky. smile


[quote="pid:10273, uid:311"]Příklad referendum o vstupu do EU nebylo již den po referendu možné kontrolovat! Lístky se po sečtení likvidovaly.[/quote] Stejně si myslím, že ty volby byly v pořádku a lidé do EU chtěli, pod tou masírkou co tomu předcházela všude v médiích apod. Dokonce si pamatuji, jak mi Rodiče říkali, Synku mi to děláme pro tvou budoucnost. Tak najivní a zmasírovaní byly, dnes mi je 35. A na návštěvě u rodičů se zasmějeme, s hořkostí na rtech, tomu jak ta slavná EU ve skutečnosti funguje a vypadá. Resp. nefunguje a nevypadá. Dneska si pamatuji jak v TV tvrdili, že vstupem do EU se budeme mít jako prasátka v žitě, auta, domy, byty, dovolené, že budeme konečně ti pravý EVROPANÉ a né plebs z východu. No nikdo neřekl, že na to budeme mít platy, ale půjčky a úvěry a hypotéky. :D

Navíc, trochu to rozvedu, když dovolíte.


Pokud se někdo domnívá, že stát nemá možnosti to zajistit na 100% čestně, tak si myslím, že je na omylu, ale budiž. Každá ambasáda má své kanály na komunikaci s ministerstvem své země, podle stupně utajení komunikace. Sice v nejvyšším utajení (z ruky do ruky) je to velmi nákladné, ale funguje to. Tady problém nevidím. Spíš je tu problém s časovou prodlevou.


Osobní názor na omezení volebního práva - viděl bych to jako reálné s tím, že v případě návratu natrvalo, by opět volební právo nabyl. To by šlo velmi lehce kontrolovat.


Možná někdo z vás řekne: "Co do toho kecá, zvenku.". Ale volil jsem jak v parlamentních tak i v presidentských. Dnes to zveřejním, zakroužkoval jsem Okamuru. V presidentských jsem volil Ing Miloše Zemana. Celkem třikrát jsem si musel změnit osobní program a tudiž program dalších cca 30 osob a cestovat cca 340 kilometrů na ambasadu.


V případě presidentských voleb (Ještě, že existuje BnB.) jsem financoval videomonitoring vstupů do budovy, protože jsem čekal "prasárnu". Ještě, že chtějí šetřit a přestěhovali se do centra města, ve vilové čtvrti by něco podobného bylo prakticky nemožné.


Navíc, trochu to rozvedu, když dovolíte. Pokud se někdo domnívá, že stát nemá možnosti to zajistit na 100% čestně, tak si myslím, že je na omylu, ale budiž. Každá ambasáda má své kanály na komunikaci s ministerstvem své země, podle stupně utajení komunikace. Sice v nejvyšším utajení (z ruky do ruky) je to velmi nákladné, ale funguje to. Tady problém nevidím. Spíš je tu problém s časovou prodlevou. Osobní názor na omezení volebního práva - viděl bych to jako reálné s tím, že v případě návratu natrvalo, by opět volební právo nabyl. To by šlo velmi lehce kontrolovat. Možná někdo z vás řekne: "Co do toho kecá, zvenku.". Ale volil jsem jak v parlamentních tak i v presidentských. Dnes to zveřejním, zakroužkoval jsem Okamuru. V presidentských jsem volil Ing Miloše Zemana. Celkem třikrát jsem si musel změnit osobní program a tudiž program dalších cca 30 osob a cestovat cca 340 kilometrů na ambasadu. V případě presidentských voleb (Ještě, že existuje BnB.) jsem financoval videomonitoring vstupů do budovy, protože jsem čekal "prasárnu". Ještě, že chtějí šetřit a přestěhovali se do centra města, ve vilové čtvrti by něco podobného bylo prakticky nemožné.

@Tristan

lidé do EU chtěli

Žil jsem v té době v Praze. Volil jsem "NE". V mém okruhu cca 3000 slovy třech tisíc osob, jsem poznal dva, kteří byli "ANO". Dobře nejsem vzorek ke zhodnocení. Souhlas. Hodně lidí bylo zblázněno propagandou, dávka entusiasmu a další.
Nikdy a to podotýkám NIKDY nezapomenu pondělí po referendu, když jsem přišel do práce a pan velvyslanec si mě pozval do kanceláře a položil mi otázku: "Jak jsi volil?" Po pravdě jsem mu odpověděl. Na to se zamyslel a pravil: "Jako velvyslanec ti musím říci, že jsi udělal velkou chybu... odmlčel se a pak pokračoval ... ale jako Christoforos ti říkám, že jsi udělal dobře!"
Měl rok před důchodem a náš vztah byl skvělý. Velmi moudrý člověk, dvě university, dodnes s ním chodím na kafíčko, už je mu 80 let, ale myslí mu to skvěle.
Na moji otázku ohledně EU mi kdysi řekl: Chtěli jsme tam, aby nám pomohli politicky, ale že to zaplatíme krví a potem ekonomicky, to jsme věděli už v roce 1990.
Karty byly rozdány velmi dávno!


@Tristan [quote="pid:10301, uid:149"]lidé do EU chtěli[/quote] Žil jsem v té době v Praze. Volil jsem "NE". V mém okruhu cca 3000 slovy třech tisíc osob, jsem poznal dva, kteří byli "ANO". Dobře nejsem vzorek ke zhodnocení. Souhlas. Hodně lidí bylo zblázněno propagandou, dávka entusiasmu a další. Nikdy a to podotýkám NIKDY nezapomenu pondělí po referendu, když jsem přišel do práce a pan velvyslanec si mě pozval do kanceláře a položil mi otázku: "Jak jsi volil?" Po pravdě jsem mu odpověděl. Na to se zamyslel a pravil: "Jako velvyslanec ti musím říci, že jsi udělal velkou chybu... odmlčel se a pak pokračoval ... ale jako Christoforos ti říkám, že jsi udělal dobře!" Měl rok před důchodem a náš vztah byl skvělý. Velmi moudrý člověk, dvě university, dodnes s ním chodím na kafíčko, už je mu 80 let, ale myslí mu to skvěle. Na moji otázku ohledně EU mi kdysi řekl: Chtěli jsme tam, aby nám pomohli politicky, ale že to zaplatíme krví a potem ekonomicky, to jsme věděli už v roce 1990. Karty byly rozdány velmi dávno!

@Karlosi, víš, spoustu lidí ti neřekne pravdu, koho volil, mám v práci spoustu lidí, co se tváří, že Zemana NE, páč pracuji v Korporátu, ale když poznají, že nejsi "sluníčko" nebojí se ti otevřít a říct. Víš, já sice u oběda či společné kávy se tvářím, že Zeman ne, ale Vím že kdyby vyhrál Drahoš, tak jsme dneska v úplné zádeli, podobně jako Slovensko se Zuzkou. Takže je otazné, kolik z těch 3000 ti řeklo pravdu. Mi se to špatně hodnotí, já byl v té době bez volebního práva a defacto Teenager.

Karty byly rozdány velmi dávno! Ano, stejně jako v případě našeho vstupu do NATO, s EU to bylo stejné. Výsledek byl determinován, ať by se "lid" rozhodl jakkoliv.


@Karlosi, víš, spoustu lidí ti neřekne pravdu, koho volil, mám v práci spoustu lidí, co se tváří, že Zemana NE, páč pracuji v Korporátu, ale když poznají, že nejsi "sluníčko" nebojí se ti otevřít a říct. Víš, já sice u oběda či společné kávy se tvářím, že Zeman ne, ale Vím že kdyby vyhrál Drahoš, tak jsme dneska v úplné zádeli, podobně jako Slovensko se Zuzkou. Takže je otazné, kolik z těch 3000 ti řeklo pravdu. Mi se to špatně hodnotí, já byl v té době bez volebního práva a defacto Teenager. Karty byly rozdány velmi dávno! Ano, stejně jako v případě našeho vstupu do NATO, s EU to bylo stejné. Výsledek byl determinován, ať by se "lid" rozhodl jakkoliv.

@Tristan
Máš moji podporu v tom co píšeš. Jenže v té době celková situace nebyla na dnešní úrovni (to Ti myslím potvrdí nejeden ze zdejšího fora), vztahy byly mnohem lepší. Jinak, teoreticky, i kdyby z těch 3000 řekněme 10-15% zalhalo, tak je to stejně nepoměr. Jinak Tě ujišťuji, že v některých věcech jsem velmi zásadový a lež odsuzuji více než cokoliv jiného. A ptal jsem se předem, po už ani jednoho, byl jsem tak zdecimován výsledkem, že...

A důvod, proč jsem volil jak jsem volil?


Za svůj život jsem žil celkem ve 12 různých zemích (více jak jeden rok hodnotím jako žití v jiné zemi) a zažil různé systémy jak ekonomické tak i politické. Zařil jsem Strausse v Německu, zažil jsem Kadáfího v Lýbii a další. Tedy měl jsem nějaký pohled na "brutální predátorský kapitalismus" a bylo mi jasné, že český národ, až na pár jedinců nebyl tak bezohledný a bezcharakterní, jak to nakonec žijete i vy dnes. Proto mi bylo jasné, že pokud se tak stane, logicky do republiky dorazí pár predátorů a proti nim, s těmi mezerami v právním systému, nebude šance. Pokud by byla položena otázka jinak, třeba bych souhlasil i s EU, ale..
Podívej, mělo se počkat, nemělo se tak spěchat. Nakonec dnes je to jiná EU než do které jsme vstupovali a "prakticky" není cesty ven. Já vím, je, ale ta bude velmi moc drahá a tomu se dalo předejít.
Můžeš si myslet, že to je projev senilního dědka, možná ... začínám být sentimentální, ale země potřebuje dneska takového vládce jako byl Karel IV. Při současném rozdělení sil budeme přešlapovat na místě ještě dlouho.


@Tristan Máš moji podporu v tom co píšeš. Jenže v té době celková situace nebyla na dnešní úrovni (to Ti myslím potvrdí nejeden ze zdejšího fora), vztahy byly mnohem lepší. Jinak, teoreticky, i kdyby z těch 3000 řekněme 10-15% zalhalo, tak je to stejně nepoměr. Jinak Tě ujišťuji, že v některých věcech jsem velmi zásadový a lež odsuzuji více než cokoliv jiného. A ptal jsem se předem, po už ani jednoho, byl jsem tak zdecimován výsledkem, že... A důvod, proč jsem volil jak jsem volil? Za svůj život jsem žil celkem ve 12 různých zemích (více jak jeden rok hodnotím jako žití v jiné zemi) a zažil různé systémy jak ekonomické tak i politické. Zařil jsem Strausse v Německu, zažil jsem Kadáfího v Lýbii a další. Tedy měl jsem nějaký pohled na "brutální predátorský kapitalismus" a bylo mi jasné, že český národ, až na pár jedinců nebyl tak bezohledný a bezcharakterní, jak to nakonec žijete i vy dnes. Proto mi bylo jasné, že pokud se tak stane, logicky do republiky dorazí pár predátorů a proti nim, s těmi mezerami v právním systému, nebude šance. Pokud by byla položena otázka jinak, třeba bych souhlasil i s EU, ale.. Podívej, mělo se počkat, nemělo se tak spěchat. Nakonec dnes je to jiná EU než do které jsme vstupovali a "prakticky" není cesty ven. Já vím, je, ale ta bude velmi moc drahá a tomu se dalo předejít. Můžeš si myslet, že to je projev senilního dědka, možná ... začínám být sentimentální, ale země potřebuje dneska takového vládce jako byl Karel IV. Při současném rozdělení sil budeme přešlapovat na místě ještě dlouho.

Můžeš si myslet, že to je projev senilního dědka, možná ... začínám být sentimentální, ale země potřebuje dneska takového vládce jako byl Karel IV. Při současném rozdělení sil budeme přešlapovat na místě ještě dlouho.


Mám od rodičů vštěpenou úctu ke starším, i v práci jí mám, obvzláště ke starším kolegům. Takže "senilní dědek" mi je cizí. Nopak, vnímám tu zkušenost a nadhled starších. Nemusím s nimi ve všem souhlasit, ale snažím se je pochopit. Já měl vždy blízko k vlastenectví, i když byly doby, kdy jsem uvažoval o odchodu do Anglie, cca v 18-19 letech. Dnes jsem rád, že jsem tak neučnil a zůstal v ČR. Na blízku rodině.


Co se týče Karla IV. Ano, osobnost tohoto formátu tady není, Ani nemůže být, není na to doba není tu ani ten národ, který by dokázal někoho takového ze svých "útrob" pozvednout. Je třeba si přiznat, že Češi jsou jiní, než si možná malujeme. Ano, přežili jsme tažení Hitlera a spol. Ale zaplatili jsme za to vysokou cenu. EU není nic jiného než pokračování třetí říse, stačí se podívat na její historii, zakladatele. Bývalý členové Hitlerova aparátu.


O tom jak z EU, píše mnoho moudrých lidí, takže nebudu je zde papouškovat. I zde na fóru toho padlo mnoho. Já jen řeknu, že z EU budeme moci, až si vybudujeme patřičné vztahy, patřičnou soběstačnost a nezávislost, kdy a jak k tomu dojde, netroufám si říct. Ale doufám, že se toho dožiju! smile


[quote="pid:10309, uid:311"]Můžeš si myslet, že to je projev senilního dědka, možná ... začínám být sentimentální, ale země potřebuje dneska takového vládce jako byl Karel IV. Při současném rozdělení sil budeme přešlapovat na místě ještě dlouho.[/quote] Mám od rodičů vštěpenou úctu ke starším, i v práci jí mám, obvzláště ke starším kolegům. Takže "senilní dědek" mi je cizí. Nopak, vnímám tu zkušenost a nadhled starších. Nemusím s nimi ve všem souhlasit, ale snažím se je pochopit. Já měl vždy blízko k vlastenectví, i když byly doby, kdy jsem uvažoval o odchodu do Anglie, cca v 18-19 letech. Dnes jsem rád, že jsem tak neučnil a zůstal v ČR. Na blízku rodině. Co se týče Karla IV. Ano, osobnost tohoto formátu tady není, Ani nemůže být, není na to doba není tu ani ten národ, který by dokázal někoho takového ze svých "útrob" pozvednout. Je třeba si přiznat, že Češi jsou jiní, než si možná malujeme. Ano, přežili jsme tažení Hitlera a spol. Ale zaplatili jsme za to vysokou cenu. EU není nic jiného než pokračování třetí říse, stačí se podívat na její historii, zakladatele. Bývalý členové Hitlerova aparátu. O tom jak z EU, píše mnoho moudrých lidí, takže nebudu je zde papouškovat. I zde na fóru toho padlo mnoho. Já jen řeknu, že z EU budeme moci, až si vybudujeme patřičné vztahy, patřičnou soběstačnost a nezávislost, kdy a jak k tomu dojde, netroufám si říct. Ale doufám, že se toho dožiju! :)

Podle našich odhadů

Klíčové slovo malopetrova sdělení: odhad.
Odhad chtějí “upřesnit” během voleb...
;-)


[quote="pid:10261, uid:270"]Podle našich odhadů[/quote] Klíčové slovo malopetrova sdělení: odhad. Odhad chtějí “upřesnit” během voleb... ;-)
Upravené 7. 4. 2021 o 23:52

Víš, já sice u oběda či společné kávy se tvářím, že Zeman ne


Tohle by mě asi nebavilo...Když na tohle téma přijde řeč, tak pokud vím, že mluvím s blbcem a diskuse nemá smysl, tak balón zakopnu do outu a je to. Radši se tvářím, že tomu zase tak nerozumím a blbec je rád.


Když se kolegové vysmívají SPD a notují si, jak by volili Piráty, co jim na to říct?


Kamarád se pozná tak, že když mi pošle nějaké hloupé video zesměšňující Babiše, jakožto příčinu všeho zla v naší zemi, tak mu řeknu, že to video je pořádná s*ačka a vše je v pořádku. smile


I když naštěstí něco takového obdržím opravdu velice zřídka, i díky tomu, že, jak myslím Karlos to nazval, Fecebook nepoužívám.


[quote="pid:10306, uid:149"]Víš, já sice u oběda či společné kávy se tvářím, že Zeman ne[/quote] Tohle by mě asi nebavilo...Když na tohle téma přijde řeč, tak pokud vím, že mluvím s blbcem a diskuse nemá smysl, tak balón zakopnu do outu a je to. Radši se tvářím, že tomu zase tak nerozumím a blbec je rád. Když se kolegové vysmívají SPD a notují si, jak by volili Piráty, co jim na to říct? Kamarád se pozná tak, že když mi pošle nějaké hloupé video zesměšňující Babiše, jakožto příčinu všeho zla v naší zemi, tak mu řeknu, že to video je pořádná s*ačka a vše je v pořádku. :) I když naštěstí něco takového obdržím opravdu velice zřídka, i díky tomu, že, jak myslím Karlos to nazval, Fecebook nepoužívám.

Takže těm lidem jen vzít občanství pak???

Jeden člověk, jedno občanství.
Liberální technika více občanství je cestou do liberálních pekel - viz SlužebníPivo s americkým občanstvím v tehdejší vládě ČR, viz podobné problémy v Rusku.


[quote="pid:10276, uid:70"]Takže těm lidem jen vzít občanství pak???[/quote] Jeden člověk, jedno občanství. Liberální technika více občanství je cestou do liberálních pekel - viz SlužebníPivo s americkým občanstvím v tehdejší vládě ČR, viz podobné problémy v Rusku.
Upravené 7. 4. 2021 o 21:35

Radši se tvářím, že tomu zase tak nerozumím a blbec je rád.
Ano tuto strategii, ve většině případů zaujímám taky. Blbce nikdo nebere jako hrozbu smile


[quote="pid:10318, uid:181"]Radši se tvářím, že tomu zase tak nerozumím a blbec je rád.[/quote] Ano tuto strategii, ve většině případů zaujímám taky. Blbce nikdo nebere jako hrozbu :)

Jeden člověk, jedno občanství.
Já jsem někde napsal že každý má dva občanství ???
Říkal jsem když ho zbavíte možnost voleb tak mu rovnou vezmete a i občanství.
Každý stát má zákon jestli povoluje dva a nebo více občanství,ale jak říkám je to MŮJ osobní názor,ale v tom případě když člověk který tady nebydlí tak nebude volit,tak potom ten Slovák a nebo Ukrajinec který tady bydlí a platí daně atd at mají možnost volit.


[quote="pid:10321, uid:240"]Jeden člověk, jedno občanství.[/quote]Já jsem někde napsal že každý má dva občanství ??? Říkal jsem když ho zbavíte možnost voleb tak mu rovnou vezmete a i občanství. Každý stát má zákon jestli povoluje dva a nebo více občanství,ale jak říkám je to MŮJ osobní názor,ale v tom případě když člověk který tady nebydlí tak nebude volit,tak potom ten Slovák a nebo Ukrajinec který tady bydlí a platí daně atd at mají možnost volit.

Slovák a nebo Ukrajinec který tady bydlí a platí daně atd at mají možnost volit.


Ano, to bych podpořil, ale pouze zase pod podmínkou, že tu žiji a pracuji delší dobu. Prokazatelně. Ale stejně to je na dlouhou debatu. A vím, že to není černo-bílé.


[quote="pid:10325, uid:70"]Slovák a nebo Ukrajinec který tady bydlí a platí daně atd at mají možnost volit.[/quote] Ano, to bych podpořil, ale pouze zase pod podmínkou, že tu žiji a pracuji delší dobu. Prokazatelně. Ale stejně to je na dlouhou debatu. A vím, že to není černo-bílé.

Já jsem někde napsal že každý má dva občanství ???

Však já jsem neútočil. Jen jsem chtěl poukázat, že je s tím spjatý i tento problém.


[quote="pid:10325, uid:70"]Já jsem někde napsal že každý má dva občanství ???[/quote] Však já jsem neútočil. Jen jsem chtěl poukázat, že je s tím spjatý i tento problém.

tak potom ten Slovák a nebo Ukrajinec který tady bydlí a platí daně atd at mají možnost volit.

Slovák ok, Ukrajinec asi taky ok. Ale z tohoto principu obecně bych měl strach, aby nám sem někdo nenavezl nějaké “pracovníky”, kteří by pak volili občanství neobčanství.


Mé výpočty jsou konzervatvní: jeden člověk, jedno občanství a volí jen občan.


[quote="pid:10325, uid:70"]tak potom ten Slovák a nebo Ukrajinec který tady bydlí a platí daně atd at mají možnost volit.[/quote] Slovák ok, Ukrajinec asi taky ok. Ale z tohoto principu obecně bych měl strach, aby nám sem někdo nenavezl nějaké “pracovníky”, kteří by pak volili občanství neobčanství. Mé výpočty jsou konzervatvní: jeden člověk, jedno občanství a volí jen občan.

Dvě občanství


K tomu se ovšem vztahuje jeden problém. Jsou zemš, které dávají švé občanství "povinnš" při narození. Pokud jeden z rodičů je občanem státu i když druhý není, jejich potomek se automaticky státvá občanem. Občanství dědičné a pak občanství skutečné, kde se narodil. JInak je to pokud jsou oba cizinci.


Příklad je jedna Miss ČR, která takto získala i americké občanství.


Nejenom Dienstbier (služební pivo) ale i Jorgos Papandreu (třetí) syn Andrease a dotáhl to na předsedu vlády v Řecku. A chování stejné jako u služebního piva.


Dvě občanství K tomu se ovšem vztahuje jeden problém. Jsou zemš, které dávají švé občanství "povinnš" při narození. Pokud jeden z rodičů je občanem státu i když druhý není, jejich potomek se automaticky státvá občanem. Občanství dědičné a pak občanství skutečné, kde se narodil. JInak je to pokud jsou oba cizinci. Příklad je jedna Miss ČR, která takto získala i americké občanství. Nejenom Dienstbier (služební pivo) ale i Jorgos Papandreu (třetí) syn Andrease a dotáhl to na předsedu vlády v Řecku. A chování stejné jako u služebního piva.
Upravené 8. 4. 2021 o 05:27

Však já jsem neútočil. Jen jsem chtěl poukázat, že je s tím spjatý i tento problém.

Já taky ne,i když to možno tak vypadalo.
Myslím že tudy cesta nevede,jak říkám je to můj osobní názor.
Jen říkám že pokud se nějaký jouda z Prahy rozhodne tak polepšit ve volbách,nemůžete vlastního občana kvůli toho trestat a odebrat mu ústavní právo (právo volit)
Potom nějaký jiní Jouda se rozhodne že je dobrý být naočkovan 10 vakcinami aby vypadal jako ježek,tak ten který nebude chtít tak ho taky budu trestat?
Tudy cesta nevede,ale vede udělat všechno aby sytém byl v pořádku a fér a ne okamžitě trestat občana.
A ano taky jsem konzervativní, jeden člověk jedno občanství (narodil jsem se jako Srb a tak a i odejdou z toho světa)
Česko mi asi dalo víc než vlastní stát,ale občanství beru jako uctu vlastního,ale taky budu bojovat pro stát ve kterém žiju já a moje rodina.


[quote="pid:10338, uid:240"]Však já jsem neútočil. Jen jsem chtěl poukázat, že je s tím spjatý i tento problém.[/quote] Já taky ne,i když to možno tak vypadalo. Myslím že tudy cesta nevede,jak říkám je to můj osobní názor. Jen říkám že pokud se nějaký jouda z Prahy rozhodne tak polepšit ve volbách,nemůžete vlastního občana kvůli toho trestat a odebrat mu ústavní právo (právo volit) Potom nějaký jiní Jouda se rozhodne že je dobrý být naočkovan 10 vakcinami aby vypadal jako ježek,tak ten který nebude chtít tak ho taky budu trestat? Tudy cesta nevede,ale vede udělat všechno aby sytém byl v pořádku a fér a ne okamžitě trestat občana. A ano taky jsem konzervativní, jeden člověk jedno občanství (narodil jsem se jako Srb a tak a i odejdou z toho světa) Česko mi asi dalo víc než vlastní stát,ale občanství beru jako uctu vlastního,ale taky budu bojovat pro stát ve kterém žiju já a moje rodina.
Upravené 8. 4. 2021 o 10:23

Mé výpočty jsou konzervatvní: jeden člověk, jedno občanství a volí jen občan

Ale když vlastnímu občanovi to právo odeberete jako jedenu z podmínek protože nebydlí v ČR,tak co potom bude bránit tomu cizímu aby mohl volit?
Občanství nepotřebuje protože přece tady bydlí x let(klidně a i rok) ale má trvale bydliště.


[quote="pid:10340, uid:240"]Mé výpočty jsou konzervatvní: jeden člověk, jedno občanství a volí jen občan[/quote] Ale když vlastnímu občanovi to právo odeberete jako jedenu z podmínek protože nebydlí v ČR,tak co potom bude bránit tomu cizímu aby mohl volit? Občanství nepotřebuje protože přece tady bydlí x let(klidně a i rok) ale má trvale bydliště.
1.19k
34
7
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept